Szamuráj találkozó
Kíváncsian olvastam végig az elém pakolt iratot. Mondjuk úgy, hogy újonchoz képest vaskos kötet volt. Persze, tudtam hogy úgy lett áthelyezve a tiszt, vagyis nem az Akadémiáról érkezik, de ezzel az információval együtt sem volt elhanyagolható az adatmennyiség. Névváltás, kétszer járt Akadémia. Kezdtem magam is belekavarodni a sok feljegyzésbe. Mikor miből milyen volt az átlaga, hányszor járt az Élők Világában, az onnan küldött jelentések… hirtelen mozdulattal csuktam be az aktát, majd szusszantam egyet. A bürokrácia termékeinek eme újabb remekét gondosan elrejtettem a szekrényem hátuljába.
-Őt sem papírból fogjuk megismerni -sóhajtottam hátradőlve, miközben jólesőn kinyújtóztattam a tagjaimat. Már alig vártam, hogy személyesen is találkozhassunk.
-Megint összevissza pakoltad őket! -bányászta ki utánam Hikaru~chan az aktát. Ő külön helyet csinált nekik, és szerette is oda pakolni. Nálam néha előjött a rókák ösztöne, és szívem szerint egy-néhányukat elástam volna. Még öltetem is lett volna, hogy pontosan merre. De nem akartam Hajime Senpai~nak gondot okozni, így csak a könyvespolcom mélyére ástam, de még azért is perlekedett velem a kis zashiki warashim. Főleg amikor meglátta az időközben felgyűlt gyűjteményemet. Ennek örömére olyan vehemens perlekedéssel pakolt ki az irodámból, hogy öröm volt nézni. Azt azért még megengedte, hogy körbe hízelegjem egyszer, mielőtt kitette a bundám. Éreztem az illatán, hogy valójában nem haragudott rám. Ezért se szoktam rá a tényleges rendbe pakolásra magam, ugyanis élvezte, hogy hasznos dolgot végezhetett a… mondjuk úgy saját háza tájékán. És lássuk be, a papírügyek rendezésével nem csak hasznosan, de kimagaslóan teljesített. És még csak el se tördelte őket, mint mondjuk a mosogatni valót annak idején.
Az orrom alatt mosolyogva indultam hát sétálni egyet a kertben. Az idő kellemesen meleg volt, a növények már kezdtek rügyezni. Mindent visszavonhatatlanul körbe lengett a tavasz mámorító aromája. Pár pillanatig behunyt szemekkel élveztem a környezetet. Az apró neszeket, a madarak csivitelését, az emberek távolinak tűnő hangolását, ami furcsa morajlássá szelídült, ahogy az állatokra összpontosítottam a hangok terén. Az illatok lágyan körbe öleltek, mintha egy puha selyem anyagból lettek volna. Néhány mély levegőt vettem, majd elindultam óvatosan az irodám fele. Szinte sunnyogtam, hogy vajon le mehetek~e majd a harcias kis házi tündérem figyelő, és rendet rakó szemecskéi előtt a pincébe. Csak a Könyvtárat szerettem volna meglátogatni, ám nem tudhattam, hogy meddig is terjed a belépési tilalom. Ráadásul papírok… megint csak papírok. Már-már éreztem a szigorú pillantását a tarkómon, ahogy lesettenkedtem. Még volt valamennyi időm a találkozóig. Mosolyogva köszöntöttem Sumiko~chant, majd az egyik korábban félbe hagyott kötetet előkeresve, behúzódtam az olvasó kuckók egyikébe.
A virágok gondozása, virágkötészet és a virágok annyira már talán nem is titkos nyelvének varázsából egy furcsa kis rókácska ragadott végül ki, amikor megjelent az olvasó kuckóm nyílásába. Nagyon elszántan jött befele, én meg szinte ösztönösen tartottam felé a kezem. Róka volt, de még sem teljesen rókácska. És picike. Érdekelt a különös kis szerzet, na meg, hogy milyen megbizatással érkezett. Szóval le is érdeklődtem tőle olyan halkan, más ne hallhassa, de ő egészen biztos értse. Nagyon illedelmesen mutatkozott be válaszként, majd osztotta meg velem, hogy csak szét akart nézni, illetőleg, hogy puhának tűnt a szivacs. Eddigre már szorgos nagyrókaként (noha a pecsétemhez véletlen se értem hozzá, ki ne szagolja a csöppség, hogy mi vagyok) gyűjtöttem be egy kiadós szeretgetésre. Már nagyon lelkesen az ölembe pakoltam a pöttömkét, amikor egy shinigami követte. Meglepődve figyeltem, ahogy a fiú bejött, majd bocsánatot kért Kurama nevében is. Ezek szerint hozzá tartozott a különös (és igen csak tüneményes) kis lényecske. Meglepett, ahogy a fiút megnézve magamnak realizáltam, hogy bizony vele készültem találkozni nem is olyan sokára. Kedvesen rámosolyogtam a mentegetőzésére.
-Nem zavartak meg semmiben -mivel tisztelettel szólított meg, magam sem váltottam közvetlenebb hangnemre. -Ezek szerint ez a kis róka lényecske önhöz tartozik… -magam sem döntöttem el, hogy kijelentés, vagy kérdés volt. Azt nem tudtam, hogy mennyire van tisztában azzal, hogy kit is kell majd keresnie. Vagyis, hogy velem van találkája. Így aztán egyelőre nem erőltettem a személyemet érintő felvilágosítást. Sokkal jobban érdekelt az előttem ülő fiú. Pillanat tört része alatt felmértem az öltözékét, a könyvet, amit választott, na meg a tartását, mondhatni saját magát. Harcos voltam, ez mindig az elsők között volt. -Ne vegye tolakodásnak, de akaratlanul is megpillantottam… -intettem a könyve irányába -Régóta érdeklődik vagy foglalkozik a kardkovácsolással? Nem egy elterjedt érdeklődés, főleg nem egy elterjedt tudás itt a Lelkek Világában. Bár azt hiszem az Élők Világában sem sűrűb. Igaz is, shinigamiként, vagy kardkovácsként érkezett az osztagba? -egy pillanatra észbe kaptam -Nem tolakodásnak szántam a kérdésem, kérem nézze el a kíváncsiságomat… -hajoltam meg felé, már amennyire az olvasó kuckó engedte. -De tényleg olyan ritkán lehet ilyen személyekkel találkozni... Ön születés révén került vele kapcsolatba, vagy másképp? - Talán furcsa kérdés lehetett, de számomra ez fontos kérdés volt, elvégre jómagam csak később kerültem ilyen helyre. Vagyis őszinte kíváncsisággal vártam a válaszát. És persze, ha Kurama~chan engedte, közben lelkesen szeretgettem őt is.