Mély levegőt vettem, majd gyakorlott mozdulatokkal kötöttem meg az obimat, hogy megtartsa a shihakushomat. A ház nagyon csendes volt, és ez nyomasztóan hatott rám, mintha belülről feszített volna szét a fájdalom, még se tehettem ellene semmit. Hannacchan megint teljes mértékben magába zárkózott, bár Shuu mintha kicsit segített volna ezúttal, legalábbis nagyon reméltem. Örültem volna, ha én magam is vigaszt nyújthatnék, de ezúttal képtelen voltam, egyelőre nemigen ment.
Seireiteiben mindenki a sebeit nyalogatta, s bár a vezetőség igyekezett minél hamarabb betölteni a tátongó réseket, nekem nem ment ilyen gyorsan, a szívemen nem. A Negyvenhatok Tanácsa mesterien csinálta azt, hogy újraformálja, és rendezze sorait, számukra csak katonák voltak, nem bajtársak, családtagok. Ha eltűnt, vagy meghalt valaki, megemlékeztek róla, és jöhetett is a következő. Nem haragudtam emiatt, ismertem a rendszert, hogy miként viselkednek, hogyan működik mindez, a része voltam én magam is. Ezek csupán tények, és akként kell kezelni, nem tehetünk mást, talán nem is kell.
A magam részéről igyekeztem a megmaradt családtagoknak segíteni, amiben csak kell, amiben képes voltam. Azonban képtelen voltam anélkül nézni húgomra, hogy ne az jusson eszembe, mennyi mindent veszítettünk, és tudtam, hogy neki ez még inkább fáj. Mégis úgy éreztem, hogy ezúttal nem csupán ő zárkózik el előlem, én magam se teszek meg mindent azért, hogy láthassam. Ennek ellenére megírtam neki, hogy hová megyek, és ha van kedve, csatlakozzon hozzám, elvégre most igazán fontos, hogy képes legyen megvédeni magát.
Hosszú léptekkel indultam a Juuichibantai felé, mosolyogva intettem az ismerős arcoknak. Nem tehettem meg, hogy kétségbeesést sugározzak, most szükségük van arra, hogy bízzanak a vezetőikben, hadnagyként pedig az a dolgom, hogy mindig biztosak lehessenek abban, hogy lesz, aki segít nekik. A vészterhes időnek úgy tűnt, hogy vége, de még nem tért vissza minden a megszokott mederbe, szóval ki kell tartanom, hogy mások is képesek legyenek rá.
Talán éppen ezért kezdtem bele abba, hogy heti néhány alkalommal önvédelmi oktatást tartottam, és igyekeztem minél többeket rávenni, hogy járjanak el. Ez még se hivatalos edzés, ellenben együtt gyakorolni bizonyosan könnyebb nekik is, és nem mellesleg tőlem rengeteg dolgot elleshettek ezen a téren. Határozott mozdulattal nyitottam ki az edzőterem ajtaját, és bent még mindig volt pár alak, akik igyekeztek a technikáikat tökéletesíteni, pedig kiírtam, hogy ma jövök…
-
Jól van fiúk, tessék szépen az udvaron folytatni! - Szólítottam fel határozottan őket, majd megakadt tekintetem egy sarokban álldogáló, mismásoló alakon. Nem láttam eddig az osztagban, pedig kifejezetten jó voltam abból, hogy megjegyezzem a tisztek arcát. -
Te maradj csak, ahogy elnéztem, neked nem fog megártani, ha veszel néhány órát. - Intettem neki, nehogy kilógjon a többiekkel.
Aztán nekiláttam, hogy kitoljak jó pár bábút a szertárból, még volt néhány percem felkészülni, hiszen ma különleges alkalom volt, vagy valami olyasmi. Most már túl voltunk pár gyakorlaton, így tudtam, hogy mit várhatok el mindenkitől, és ezúttal már nem fogunk annyira óvatoskodni. Persze igyekeztem szem előtt tartani, hogy kicsit másra van szükségük, mintsem hakuda technikák sokaságának bemutatására, de ezt is szerettem, nincs mit tenni. Köszöntem az érkezőknek, majd mikor végre mindenki befutott, úgy döntöttem, hogy ideje kezdenünk.
-
Szép estét, hölgyeim! - Mosolyogtam rájuk kedvesen. -
Ideje, hogy elkezdjük a mai Női Önvédelmi óránkat! Remélem felkészültetek, mert ma igazán különleges fogásokat fogunk elsajátítani! - Igyekeztem lelkesíteni őket, elvégre a hakuda nem olyan ijesztő, ha jól csinálja a shinigami. -
Először is melegítsünk be, senki sem szeretné meghúzni egyetlen kósza izmocskáját, nemde? - Kacsintottam, majd nekiláttam magam is, hogy törzskörzés, és karkörzés kíséretében némileg ellazuljak.