Fegyvertárs
Elégedetten nyújtózkodtam, végre kész voltam minden papírmunkával, legalábbis, ami az Akadémia dolgait illette, és az osztag ügyeivel sem voltam elmaradásban. Büszkén ecseteltem volna Yocchannak, ha éppen mellette lett volna, de mostanában egyre többször osztott be mellém mást. TwT Úgy éreztem, ennek talán van valami más oka is, azon kívül, hogy épp ki ér rá, és jó lett volna tudni, de egyelőre megelégedtem azzal a fajta tiltakozással is, hogy lépten-nyomon leráztam az adott kíséretet.

Természetesen Yocchan kivételt képezett, mellette mindig kifejezetten megfelelően ruházkodtam, viselkedtem, és még a többi testőrre is figyeltem, de amint más jött… nos, akkor már nem egészen. :/
Már majdnem megsajnáltam Tsundere~kunt, mikor kora hajnalban elindultam az osztag felé, elvégre tudtam, hogy miattam kap majd a fejére. Azonban megráztam a fejem, a nagyobb jó érdekében kellett áldozatot hoznunk, bizonyosan megérti majd, mindez miért történt, elvégre ő is férfi. Ezzel megnyugtatva magam az edzőterem, vagy valami olyasmivé avanzsált, számomra néha inkább tükörszobás csodaház, felé vettem az irányt. Mosolyogva integettem Chicchannak, mindenre kész voltam, amúgyis jól esik a shinigaminak, ha megmozgathatja a papírmunkában elgémberedett izmait.
A megjelenő testőr felé is intettem lelkesen, hogy lám, csak beért. Szerencsére mosolyom azt nem árulta el, hogy ez nagyjából csak az edzés idejére érvényes, utána újra kezdjük a bújócskázást, amíg vissza nem kapom Yocchant.

Néhányan talán gyerekesnek érezhetnék eme módszert, azonban ők még nem beszélgettek hosszabban főtestőrömmel, az észérvek mit sem számítanak, csupán az ilyesféle dolgokkal van nagyon kevéske ráhatásom. Lehet át kellett volna olvasnom azt az átkozott szerződést, mielőtt aláírtam. >w>
Felfedezvén Shinocchant, felé is lelkesen integettem, már majdnem megindultam, hogy jól beölelgessem, csak amolyan apailag, de aztán rájöttem, hogy nem kisgyerek, az egész osztag előtt vissza kell fognom magam, legalább egy kicsit. Majd otthon megkapja az ölelés adagját, duplán is, úgy bizony. ˘o˘ Az ellen már senkinek nem lehet kifogása, elvégre a felnőtt gyerek a szülő gyereke marad, mindegy milyen magas, vagy, hogy elmúlt-e már kétszáz éves. :/
Fél füllel hallgattam a feladatot, már az ajtót kémleltem, nem tehettem róla, egyáltalán nem bíztam benne. Persze ez nem Chicchannak szólt, inkább a mágiának, furcsa és szeszélyes dolog az. >w> A feladat maga nem ígérkezett nehéznek, a magam részéről mindig is előnyben részesítettem a pusztakezes harcot, és arra sem lehetett panasz, milyen hajlékony vagyok. Más kérdés, hogy egészen nagy voltam, így sok minden múlt azon is, miként vannak felkötözve a zsinórok és csengők, mert a hasamat még csak-csak behúzom, de a vállamat nem szívesen akasztottam volna ki.

Egyszer láttam még az Emberek Világában a televízióban, hogy miként csinálja azt egy nő, hát egészen másképp tekintettem azután az Ördögűző filmre. Már a gondolattól is megborzongtam.
Előre engedtem a fiatalokat, had játszanak csak, addig nyújtóztam párat, és igyekeztem lelazítani az izmaimat, hiszen azon múlt minden, mennyire hajlékonyan tudok végig menni a pályán. Kiropogtattam a nyakam, aztán magasra kötöttem a hajam, és rittyentettem egy rögtönzött kontyot is, mert akár pár behimbálózó tincs is képes lehet megszólaltatni az apró csengőket, nem lett volna jó ezen elcsúszni. Szívem szerint némi ruházattól is megszabadultam volna, de nem vettem volna a lelkemre, ha miattam alélnak el a lányok, és amúgyis, már foglalt volt a szívem. Így ettől eltekintettem, és egyenruhámmal együtt, ezúttal jól megkötött obival, vágtam neki a feladatnak.
Visszafojtottam a levegőt, úgy hajoltam le, és bújtam át egymás után a zsinórok között, elsőre nem figyelve az időre, csupán azt próbáltam megjegyezni, mikor merre érdemesebb indulnom. Nem, mintha csukott szemmel akartam volna megtenni a visszafelé vezető utat, de ha megjegyzem az optimális utat, már azzal sem veszítek időt, hogy azon gondolkozom, merre kellene indulnom. A padlóra tettem a kezem, azzal tartottam magam, míg egy különösen keskeny részen átpréseltem a felsőtestem, jó pár másodpercig levegőt sem véve, az a pár centi pont megszólaltathatta volna a felettem lévő csengőt.
Izzadtság gördült le a homlokomon, de nem nyúltam fel, hogy megtöröljem, kerültem a felesleges mozdulatokat, éppen háttal voltam a haladási iránynak, nem láttam, mivel okoznék zajt. Helyette áthúztam a lábamat is, majd a vállam felett pillantottam el, merre kellene indulnom. Mintha csak a Mission impossible filmek valamelyikében lennék, azt leszámítva, hogy itt nem lézer volt, én pedig kétszer magasabb vagyok, mint Tom Cruise… de ezeket leszámítva majdnem.

Lelkesen indultam tovább, halkan dúdolva az ikonikussá vált filmzenéjét, mintha csak ebből merítettem volna némi erőt, bár igazából csak szerettem volna már túl lenni a dolgon. Majdhogynem szégyelltem magam, hogy ilyen lassan haladok, bár legalább nem olyan hangos kísérettel, mintha a Mikulás érkezne.
Végig érve felegyenesedtem a másik oldalon, és újra megropogtattam kissé elnyűtt ízületeimet, hiába, nem voltam már négyszáz éves. :/ Nyújtottam pár percet, mielőtt ismét neki veselkedtem volna a dolognak, ezúttal szerettem volna gyorsan végig érni, végtére is hadnagy volnék, vagy mi fene. Mély lélegzetet vettem, majd elindultam, hogy rekordot döntsek.
Ezúttal a korábban kipróbált utat választottam, ott már tudtam, hová kell tennem a kezeimet és lábaimat, és miként kell tartanom magam. Valóban gyorsabban ment, mint idefelé menet, és a csengőket, valamint a zsinórok rángatását sikerült elkerülni, de egyáltalán nem voltam elégedett. Egyrészt Usain Bolt simán rám vert volna, másrészt én is tudnám ezt jobban!
Felgyűrtem az egyenruhám ujját, csak úgy az érzékeltetés végett, hogy itt aztán lesz ne mulass!

Harci láz talán nem égett bennem, abban az esetben lehet inkább próbára tettem volna, hogy valóban olyan elvághatatlanok-e a zsinórok, mint ahogy Chicchan mondta, de inkább nem kockáztattam meg a kapitánylányka haragját. Ha valaki, én bizonyosan tudtam, a nőkkel jobb a békesség. Nagyon jobb.

Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy a lábamon is felhajtom a hakamát, de annyira nem volt véresen komoly a helyzet, első sorban magamnak akartam bizonyítani, hogy a sok papírmunkában nem húztam meg a bürokrataizmom. ˘o˘
Az újabb kör nem tűnt feleslegesnek, mivel már egyszer végig mentem pontosan abba az irányba, így sokkal könnyebb volt. Ez volt a nekem való, nem a penna forgatása, de sajnos a birtok ügyeit nem lehet ilyesféleképpen megoldani, bár akkor kérdés sem lenne, hogy mindig remekül szerepelnék. Megtöröltem a homlokom a másik oldalon, elégedetten tettem csípőre a kezem, hogy lám, megy ez, meg tudom csinálni, ha akarom.

A következő feladat hallatán viszont már nem voltam ilyen jó kedvű, sose tartozott a kedvenc gyakorlataim közé a kardforgatás, vagy úgy általánosságban a fegyverek használata. Nem volt hozzá különösebb tehetségem, bár a pusztakezes képzettségem miatt annyira béna sem voltam. Sóhajtottam, végülis ez egy edzés volna, nem kívánság műsor, így egy bokkent vettem magamhoz. Mivel egyik egységhez sem voltam besorolva, elvégre a hadnagyuk voltam, ezért azt figyeltem, hogy ki az, aki pár nélkül marad. Tekintetem meg is akadt Rincchanon, és odaszökdeltem, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna.
-
Egy, kettő, három, te vagy az én párom!
– Álltam meg vele szembe, és meghajoltam. –
Vigyázz rám, öreg vagyok, könnyen eltörök!
– Suttogtam neki nevetve, ne ijedjen meg attól, hogy engem kapott, elvégre nem terveztem teljes erővel megcsapkodni, nem volna fair. –
Avantgárd! – Emeltem fel a bokkent olyan fura tartással, ahogy a vívótőrt is szokták, és leírtam vele egy Zorro jelet a levegőben. –
Vagy nem így mondják? :/ – Vállat vontam, végülis mindegy, a lidércek amúgy se olyan jól neveltek, mint én, nem mondanak semmit.

Majdnem elkuncogtam magam, ahogy ott állt, és várt arra, hogy támadjak, nem volt szívem hozzá, mondjon bárki bármit, Rincchan egy kislány. >w> Mélyet sóhajtottam, és csak amolyan tessék-lássék módon szúrtam felé, hogy ki tudja védeni. Bár nem sokszor használtam a lélekölőmet, azért még emlékeztem az Akadémián tanultakra, a vágásokra és szúrásokra. A felém érkező támadást majdnem kézzel hárítottam, de aztán még időben ráeszméltem, hogy bár most bokken van Rincchan kezében, egy éles fegyverrel szemben ez nem volna túl jó ötlet. Láttam rajta az elszántságot, szóval igyekeztem én is komolyan venni, bár még mindig nehéz volt elvonatkoztatnom tőle, hogy lány. Mélyet sóhajtottam, ő az én tisztem, ha nem segítek neki rendesen felkészülni, az én hibám lesz, ha megsérül! Szóval ezt természetesen nem hagyhattam, elvégre a hadnagya vagyok. ˘o˘
-
Rendben, jól csinálod Rincchan, most egy kicsit rákapcsolok. :3 Próbáld meg kihasználni a méreteidet, mivel sokkal kisebb vagy, kisebb a sebezhető felület is, ellentétben velem.
– Magyaráztam neki, miközben egy lentről indított íves vágással támadtam. –
Ha nem is vagy gyorsabb, már elég, ha ügyesen mozogsz, és elég közel mész, a hosszú karok előnyösek, ha messze vagy, de közelre nem túl hatékonyak egy katanával. – Vagy valami ilyesmi…
Igazából csupán kevéske segítséget tudtam nyújtani, tényleg nemigen értettem annyira a fegyverforgatáshoz, mint sokan az osztagban. Ennek ellenére igyekeztem a legjobb tudásom szerint támadni, vagy éppen védekezni, az alapvető dolgokkal tisztában voltam, minthogy semmi felesleges mozdulat, nem az a lényeg, hogy valami jól nézzen ki, hanem hatékony legyen. Mondjuk, aki ezt kitalálta, az se látott rendes szamuráj filmet, minden harc epicnek nézett ki! *o* Aztán nem szabadott hátat fordítani az ellenfélnek a nagy lendületben sem, az átdöfött tüdőt semmi sem helyettesítheti.
Egy idő után már majdnem élveztem is a dolgokat, igazából hangulatos kis edzés volt, csak ugye az a fránya bokken. :/ Előre léptem minden támadásnál, hol fentről, hol lentről indítva őket, és hátra felé haladtam, ha védekezni kellett, néha kifordultam, de ügyeltem, senki lába alá ne lépjek, hisz nem ketten voltunk csak, engem is megzavarna, ha valaki kigáncsolna.

Végülis úgy tűnt, nem vagyok olyan reménytelen eset, a gyakorló kardot egyszer sem ejtettem le.