Fegyvertárs
Megvakartam a fejem, nem szerettem volna Rincchant leállítani azzal, hogy tisztában vagyok vele, és csak viccelni próbáltam. Főleg, mert nevetett rajta, szóval érti ám a tréfa részét… Mindegy is, nem voltam különösebben nagy karforgató, szóval igyekeztem inkább arra figyelni, hogy ne legyek nagyon megcsapkodva.

Mély sóhajjal tört elő belőlem a levegő, amikor befejeztük ezt a gyakorlatot is, meghajoltam Rincchan felé, majd figyeltem, mit magyaráz tovább Chicchan. Igyekeztem felidézni a Yocchantól hallottakat, és az Akadémián tanult fogásokat, különböző harc stílusok, de egyre-másra azon kaptam magam, hogy emlékeim elkalandoznak a viccesebb történések felé. Például a chigiri elsajátításánál sikerült a saját lábam alatt is megrepeszteni a földet, aminek következteként néhány percig vakond-mód éltem.

Ha ez most egy DC film volna, megbarátkoztam volna a földalatti emlősökkel, és én lennék MoleMan! *w* Bár… versenyt vakoskodhatnék Batmannel, az bizonyos. :/
Megráztam a fejem, ez nem az a pillanat, amikor elkalandozhatom, elvégre gyakorolni jöttem ide! ˘^˘ Beszívtam a levegőt, benntartottam, majd lassan kiengedtem, és máris kész voltam a következő kihívásra. Egy pillanatig reménykedtem benne, hogy valamelyik démoni Meiou lesz a párom, de felnyitva a szemem, ismét egy lánnyal voltam párban. Kezdett dejavum lenni… felrémlett a több mint kétszáz évvel ezelőtti hadnagyságom alatti összes atrocitás, és a hideg is kirázott. Nem, Chicchan nem olyan, aki lánynak tekintene, ő nem gonosz, mint Nishimura~taichou. TwT
Jucchan nagyon lelkes volt, viszonoztam hát mosolyát, és meghajoltam felé, ahogy illik. Elgondolkoztam egy pillanatra, hogy be kellene-e mutatkoznom, lévén egy ideje már a hadnagya vagyok, de ő is megtette, így azt hiszem illetlenség volna nem megtennem.
-
Szia Jucchan! :3 Részemről a szerencse, én Shuuichi vagyok, de a Shuu is elég! ^w^ - Az előző feladat közben nemigen figyeltem, mi történik körülöttem, így nem hallottam, és nem is láttam, kivel beszélgetett, de nem hittem, hogy rossz lenne, hogy ilyen kis energiabomba. :3 -
Ugyan, pörögni szerintem kifejezetten jó dolog, energikus vagy, az nem lehet rossz!
Csak koncentráld jó helyre ezt a rengeteg sok energiát, és nem lesz baj!
– Vagyis, nekem is valami hasonlót mondtak, mikor még fiatal voltam, és bohó.

Elvettem egy nodachit, suhintottam vele párat, hogy lássam milyen, de azért még messze Jucchantól, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve a „huss és pöcc” mozdulatsort mutattam be felé. Nem lehettem benne bizonyos, érti-e az utalást, így megtámogattam egy varázsigével is.

Hiába, ez sokkal jobban oldja a hangulatot, mintha csak megmondom, hogy nem kell aggódni, a hadnagy nem törik össze olyan könnyen.
-
Wingardium Leviosa! – Pörgettem meg még egyszer a fegyvert. –
Hm… az enyém elromlott, hát a tied?
– Nevettem el végül magam, majd felvettem egy védekező állást, és intettem, hogy csak jöjjön nyugodtan.
Igyekeztem nem túl gyorsan mozogni, a magam részéről inkább védekeztem, és azt figyeltem, miként mozog Jucchan. Tényleg kifejezetten szeleburdi volt, így a támadásainak egy része elől csupán el kellett táncikálnom, amiben valljuk be, kifejezetten jó voltam.

Ellenben a nodachira szinte képtelen voltam ráhangolódni, mint fegyverre. Azt tanítják, hogy a kard karunk meghosszabbítása, de nekem így is elég hosszú karjaim vannak, a tovább hosszítástól csak azt éreztem, hogy csupán azért tudok egészen jól védekezni, mert ennyi felületet nehéz átütni. :/
-
Jól van Jucchan, ügyesen csinálod! ^w^ – Dicsértem meg a lányt. –
Szerintem kihasználhatjuk, és levezethetjük a feles energiáidat, egy pillanatig se aggódj! :3 A lényeg az, hogy mindig keresd a gyengepontot, rajtam nem is nehéz meglelni, tele vagyok ilyen pontokkal… – Szégyen vagy sem, nem voltam egy szamuráj típus, az bizonyos. –
Látod, hogy mennyivel hosszabb a fegyverem? Ennek az az előnye, hogy sokkal messzebbre érek el vele, így, ha ügyes vagyok, akkor döfés távolságon kívül tudlak vele tartani téged.
– Mondanom sem kell, minden voltam, csupán ügyes nem.

-
Ellenben nagyobb ívet is kell vele letudnom, így egyes támadásoknál, ha elég gyors vagy, olyan közel tudsz kerülni hozzám, hogy már nem tudok elég gyorsan irányt változtatni a védekezéshez. – Furcsának érzetem, hogy én adok tanácsokat a kardforgatásról. Én…
Yocchan bizonyosan büszke lenne rám, majd elmesélem neki, hogy nem csak fejlődtem, de másnak is segítettem! ˘o˘ El se fogja hinni, azt hiszem. :/ De nem számít, ez Jucchannak sokat jelent, én tudom, és ennyi is bőven elég ahhoz, hogy elégedett legyek.
-
Most próbáljuk ki, hogy sikerül, ha én támadok. Találd meg azt a pontot, amiről az előbb beszéltem, és használd ki! :3 Ne aggódj miattam, adj csak bele mindent!
– Bíztattam, majd mély levegőt véve, támadást indítottam.
A magam részéről még mindig küzdöttem azzal, hogyan is használjam a kapott fegyvert. Zavart, hogy ha túl erősen fogom, olyan merevvé válik, hogy képtelen vagyok megfelelően forgatni, ha nagyon lazítottam rajta, akkor viszont képes lettem volna orra bukni, és elejteni. Valami köztes megoldásban kellett gondolkoznom, mert bizonyosan rossz volt nézni is azt, amit művelek.
Úgy éreztem, hogy az előre helyezett súlypont, és hogy mind a két kezemmel fognom kell valamit, szinte oda szögez a fegyverhez. A mozgékonyságom volt az egyik legnagyobb előnyöm, de így ez sokkal nehezebb volt, mert bár elbírtam volna fél kézzel is a nodachit, teljesen koordinálatlan volna a támadás a pengerész hossza miatt.
Fentről indítottam egy támadást, majd oldalról két egymást követőt, igyekezve, hogy ha nem megfelelően védekezik, ne üssem azért meg. A fegyver a karod meghosszabbítása, mint egy mantrát úgy mondogattam magamban, azonban a karomat be tudtam hajlítani. :/ Lentről indítottam egy újabb támadást, Jucchan pedig egyre-másra hárította őket, így kedvesen rámosolyogtam, jelezve, ügyesen csinálja, bár a visszatámadás még várattatott magára. Bár én nem sietettem, igazán ráértünk, nekem sem ártott meg, hogy némiképpen szokhattam az ilyesféle harcot. Mondjuk biztos voltam benne, ha a kezem ügyébe is akadna egy nodachi egy küzdelemben, akkor már inkább puszta kézzel megyek neki az ellenfélnek. Sajnálom, kedves kard, én igazán nem szeretnélek megbántani, de hát mind a ketten látjuk, hogy mi aztán nem illünk össze.

-
Jól csinálod a hárítás részét, de figyelj arra, hogy ez hosszú ideig fárasztó lenne!
– Mondtam, mert a magam részéről órákig is lendítgetem ezt a fegyvert, de felfogni az ütések erősségét fárasztó, még, ha nem is teljes erővel csinálom. –
Próbáld meg azt, hogy hárítasz, és ne félrelökd a pengét, hanem csusszanj végig rajta, aztán fordul és döf! Vagy nem is, felesleges a fordulás, egy felfelé indított vágással kb. le is tudnál fegyverezni, mert fél kézzel lehetetlen megtartani ezt a monstrumot! ^w^ – Arra törekedtem, hogy minél jobb tippeket adjak neki, de nekem sem ártott volna kitalálni valamit.
Néhányszor megcsináltam Jucchannal ugyan azt a mozdulatot, hogy kellően begyakorolhassa, majd rákacsintottam, és megvariáltam a sorrendet. Végtére is az ellenfél sose fogja előre elmondani, mit fog csinálni. Kivéve, ha képregény főgonosz, ők hosszan képesek papolni, és elhencegni a képességeikkel, amik miatt aztán később szépen le is győzik őket. :/
Végül kicsit tovább variáltam a dolgot, megfordítottam a kezeimet a nodachi markolatán, és a hátam mögül indítottam egy támadást. Sokkal kényelmesebb volt így használni a fegyvert, és végre a mozgásban sem akadályozott annyira. Ez az! *o* Jó, barátok nem leszünk, de legalább már nem éreztem azt, hogy meg vagyok kötözve. :3 Azt hiszem javarészt a hakuda tudásomnak köszönhetően voltam két kezes, sosem zavart, ha a jobba, vagy a balba kellett fegyvert fognom, mindkettővel ugyanolyan esetlen voltam.

De ez a mai nappal lényegesen megváltozott!

Rendben, nem lényegesen, de immár nem fogok tüzes vasként tekinteni rájuk, bár van némi közük a dologhoz. Boldogan használtam újonnan kitapasztalt kis taktikámat, és könnyedén szökkentem jobbra és balra, azzal sem törődve, néha kicsit a földön is húztam a fegyver hegyét. Nos, ha Museionnal tettem volna hasonlót, abból tuti balhé lett volna már eddigre.

Azért továbbra is nagyon figyeltem Jucchanra, legyek bármily’ lelkes is, sose venném a lelkemre, ha ez ifjú hölgy miattam sérülne meg!
Köszönöm a bevárást! >w<