[[ Kibouzukin-találka ]]
Kétségem se fér hozzá, hogy Anigo betartja a szavát. De az itteniek miatt rám ragadt, hogy többször is rákérdezzek minden tuti-biztos, hogy úgy lesz a jövőben, ahogyan azt mi lebeszéltük. Nehogy időközben meggondolják magukat, mert jártam már úgy, sajnos. Bár ténybe tény, Anigo eddig mindig tartotta a szavát!
– Anigo, most sírsz? – megilletődve vizslatok rá. Arcomról hirtelen lefagyott a mosoly, kobakomat Rihitóval egyszerre döntöm kicsit jobb irányba. Azért annyira nem lehetett szörnyű a tőle tanult rúgás technika bemutatója! Ha nem is minden nap, én nagyon igyekeztem sűrűn tanulgatni, hogy minél jobban menjen. Mikor elkotyogja, hogy csak meghatódásból ereget könnyeket, nyomban megkönnyebbülök, de azért jelzés értékűen belebokszolok a bal vállába. Nem erőset ütök, óvatos vagyok, azért nem akarom letörni a kezét vagy valami! – Ne ijesztgess! Azt hittem komolyan sírsz! – szóltam rá, nem szidtam, arra képtelen lennék. Ezt tükrözte az is, hogy számmal csücsörítettem a szavaim végén. Csak valahogy az orrára akartam kötni, hogy ezt legközelebb ne játsszuk el, mert lehet, hogy komolyan veszem!
– Ki tudnám törni a rácsokat! – hangos hümmögésekkel hallgattam a bezárásos dologig Anigót. Ennél viszont már nem tudtam megállni, hogy ki ne kotyogjam, én mégis mit gondolok minderről. – Szóval a városban igazából sokakat megvezetnek, hogy kölcsönözzenek tőlük és aztán kihasználják az embereket, hogy még több jusshoz keveredjenek? Erről lenne szó? – próbáltam kibogarászni Anigo szavait. Mert ha erről szólt a fáma, ugyan nem hagyhatjuk így működjenek, többen vannak vagy sem! Már pedig ez igazi zsarnokoskodó húzás. De tuti, hogy nincsenek annyian a Kibouzukinnal újat merjenek húzni! Majd kikérem Hak véleményét is erről a levélben. Szépen is festenénk, ha hagynánk, a szegényektől elvegyenek dolgokat!
De ekkor eszembe jutott a fuku-taishouval megesett incidens. Meg az, hogy a Kibouzukin jobb, ha megbújva marad. Nem akarom őket bajba sodorni. Kicsit elszomorodtam, ahogy jobban belegondoltam mi talán nem is tudnánk kezelni ezt az egészet. Még ha nagyon is szeretnék segíteni. De talán Anigo tud rá megoldást!
– Sehogy se tudnánk segíteni azokon, akik kölcsönhöz folyamodnak? Például valami olyasmit, hogy ne keljen átmenetileg kérniük semmit? – kérdeztem rá, hogy meghallgathassam Anigo mit is gondol erről.
– Mindenképp! Kezdjük azzal, hogy hol szoktál általában szállásolni az osztagoknál? Fel tudlak majd keresni ott? Én általában a 13. osztagnál vagyok. Az egységnél tuti megtalálsz! – avattam be lelkesen. Akartam Anigóval sűrűbben találkozni, hihetetlen volt, hogy eddig alig futottunk össze pedig egy városban vagyunk. Még az otthoniakat is többször láttam!
– Képzeld, van egy négymancsú barátja neki is. Killernek hívják, egy borz… De neki nem kell ilyesmit viselnie. Nem akarom tudni, hogy akkor miként tekint szegény párára. Intelligensnek tűnt, igaz, nem ismerem a képességeit. Viszont tuti Killer is szívesen venné, ha emberszámba vennék. Én Rihito helyett is úgy meg tudok sértődni, mikor csak egy nagycicának nézik! – ahogy az efféle esetekre gondoltam azonnal mérges lettem. Igyekeztem lenyugodni, mert nem Anigóra haragudtam és nem szerettem volna, ha félreérti. – Nem tudom mitévő legyek. Szeretném, ha tudomást vennének Rihitóról is. Rihito mutatja jeleit, hogy ő is értékelné, ha így lenne. De ilyen áron nem akarom belekényszeríteni semmi ilyesfélébe. Különben is, te is ismered Rihitót, azonnal leégne róla, ha átváltozik, legyen bármilyen drága anyagból. – Rihito sértetten morrant fel. – Ez az igazság! Nem rosszból mondtam – vakartam meg füle tövét bocsánatkérésem jeléül. Rihito prüszkölve rázta meg magát, majd vakarta meg az oldalát. Átment kényeskedő hercegbe…
– Oké! – bólintottam rá lelkesen, hogy majd egyik alkalommal közösben ruccanjuk ki az embereknél. Olyan jó hely volt! Szívesen mentem volna oda Anigóval is. – Írjunk az 1. osztagnak! Azt hallottam ilyesféléket intéznek ott. Talán ha küldünk egy szép levelet nekik, hogy együtt átutaznánk az Emberek Világába, lehet, megengednék! – Nem igazán ismertem az osztagot, csak annyit tudtam nagyjából miféléket művelnek. – Az első osztag Fuku-taishouja is jár az egyletbe. Ha érdekel, akkor rákérdezhetek nála is. Talán nem sértődik meg, ha melóval zaklatom – vakartam meg a tarkómat bizonytalanul.
– De van egy nagyon jó hely, az embereknél, ahol irtó finom dangókat csinálnak! – meséltem el Anigónak. Az egyik kedvenc nassolnivalóim. Igazából hoztam volna belőle haza nagyon szívesen, hogy Hak is meg tudja kóstolni, de mikor hazamenésre adtuk fejünket Rihitóval addigra már sosem akadt belőle. Pedig mindig sokat hoztam abból is. – Persze nem olyan finomak, mint az otthoni – tettem hozzá gyorsan, nehogy rosszul képzelje el az édességet Anigo. Finom volt nagyon, de nem annyira finom!
– Igen! Nagyon menők a kalózok! Még be is szoktunk öltözni. És szeretek ott lenni. Ez a másik hely, ahol tuti megtalálsz, ha keresel. A gyerekegylethez viszont nem tudom, hogy bejöhetnél e. Tudod, ott korhatár van és te túl magas vagy hozzá. De van egyletmamánk! Nem igazán értem miért, egy egyletpapával sokkal, de sokkal jobban járnánk. Ha gondolod, elmondhatom ezt a többieknek, és ha ők is úgy látják, hogy szükségünk van egyre, és te is akarsz, akkor lehetsz egyletpapa! – hozakodtam elő az ötlettel lelkesen. Akkor az se lenne probléma, ha ott keresne, mikor szeretne találkozni és esetleg ott vagyok a többiekkel.
– Barátaim? Sose csalnám meg a többieket! Mármint az otthoniakat… de van egy két ismerősöm igen. Viszont nem olyanok, mint Suyo1 vagy Hak2. Uh, képzeld, én vagyok a kalózoknál a Senchou3 első tisztje! És a Senchounak van egy ikre, akivel nagyon egyformák – jutott hirtelen eszembe. Vidáman mondtam el ezeket Anigónak, bár annyira nem tudtam beavatni, mert még csak néhányszor gyűltünk össze. – Nem vagyok olyan régóta tag, de eddig izgalmas. Viszont Yanéval4 és Shirával5 mindig tartom a kapcsolatot – tettem hozzá, nehogy azt higgye, magányos vagyok itt a Goteiben, mert szó se volt róla. Nincsenek sok-sok barátaim, de akadnak, akikkel szívesen elvagyok.
Lelkesen vettem a pálcikát a kezembe, miközben megköszöntem az ételt. Nyomban neki is álltam volna enni, de addig nem volt hozzá arcom, míg Anigo a 12. osztagról beszélt. Nem is volt a legjobb téma az asztalhoz.
– Tudod, Yoshi6 ott a főnök, mármint az egyletnél. Onnan látok és hallok dolgokat, amik nem is vágnak egybe azokkal, amit Suke7 mondott. Szóval én most már tényleg nem tudom. Amiket hallottam róla azok ijesztők. De akkor utána járok! Suke miatt azért panaszkodhatok? Meg Rihitót tényleg megviselte az időszak. Ami azt illeti, egy kicsit engem is. – Kertelés nélkül avattam be ebbe Anigót. Örültem, hogy van mód arra, megmutathassuk nem tetszésünket a bűntetős osztagban töltős időszakról.
– Anigo mit rendelt? – kérdeztem tőle, miközben az ő fejadagját lestem, amit kihoztak neki. Kérdésem közben átpasszoltam egy nagyobb húsi falatot Rihitónak. Úgy tűnik az étel lerombolta korábbi sértettségének falait.
– És te, Anigo, tagja vagy valamilyen egyletnek? Mit szoktál csinálni minden nap? Van az osztagodnak valami specialitása? Milyenek a vezetőid? – kérdezősködtem felőle. Mert szégyenszemre elég keveset tudtam a shinigami-Anigóról. Próbálkoztam nem teli szájjal feltenni a kérdéseimet, de néha nem tudtam ellent mondani egy-két falatnak. – Oh, és képzeld! Van egy új családtagunk – Momoko. Egy vörös cica, amit az egyik egyletgyűlésen kaptam. Most otthon van, mármint a 13. osztagnál, mert szeret eljárkálni hosszú órákra.
1Suyo: Mitsuyo (Kibouzukinban egyik fő tag) [Sanju kiejtése: Szudzso]
2Hak: Shin [Sanju kiejtése: Hakk]
3Senchou: Rosui Natsuki, jelentése: hajókapitány
4Yane: Miyauchi Ayane [Sanju kiejtése: Dzsane]
5Shira: Siranui Kikyou [Sanju kiejtése: Zirra]
6Yoshi: Yoshida Yoriko [Sanju kiejtése: Yossi]
7Suke: Urufu Heisuke [Sanju kiejtése: Zukke]