Ishimaru-kun nem különösebben veszi jó néven, hogy felhívom a figyelmét arra, tulajdonképpen parancsmegtagadásnak is vehetem a szavait. Nekem aztán mindegy, én nem kívánok vérengzés rendezni itt, azonban az első kapitány, akinél ugyanezt megjárja, biztosan nem lesz ilyen nagyvonalú. De miket beszélek? Nem kell ide kapitány, elég egy hadnagy is. Felettesnek visszakérdezni, konkrétan úgy, hogy biztos-e a tervében… elég amatőr hiba

.
- Ne adjon okot a félreértésre - rendezem le ennyivel a dolgot, aztán mehet az egojával duzzogni, engem nem érdekel, amíg végzi a dolgát.
A tábor átkutatásánál a dolgok nem éppen zajlanak zökkenőmentesen és akkor még enyhén fogalmazok. Az, hogy sikerül lebénítani, elaltatni és elrabolni az egész csapatot elég nagy probléma. Ez mondjuk egyszerre sok mindent minősít, de jobb, ha erre nem térek ki, mert felesleges. Megtörtént a baj, most már az elhárításával kell, vagyis kellene foglalkozunk.
Ahogy kinyitom a szemeim és még kissé bódult állapotban ugyan, de körbenézek, meg kell állapítanom, hogy az emberek világában vagyok, vagyunk. Ugyanis mind a négyünket idehoztak, illetve… sokkal többünket. De mindent szépen, sorában, ugyanis, ahogy próbálom felmérni a helyzetünket és a helyünket három, illetve négy dologra kell rájöjjek. Az egyik, hogy az emberek világában vagyunk, így mindenféle kísérlet arra, hogy konkretizáljam a pozíciónkat lehetetlen. Annyira nem ismerem ezt a világot. A másik, hogy nem vagyok, vagyunk megkötözve. Ez egyszerre örvendetes és aggasztó is, hiszen ha az ellenfél nem gondolja, úgy, hogy meg kell kötöznie ezt azt is jelentheti, hogy könnyű ellenfélnek hisz minket. Ha ez valóban így van, akkor csalódnia kell majd. A harmadik észrevételem, hogy sokan vagyunk, jóval többen, mint ahányan elindultunk, így arra kell következtetnem, hogy a körülütöttünk fekvő halálistenek azok, akiket a táborban kellett volna találnunk, ám nem voltak ott. A negyedik, de koránt sem utolsó észrevétel pedig, hogy míg a kis csoportunk ébredezik, addig a valószínűleg korábban idekerültek meg sem mozdulnak. Ez nem jó, nagyon nem jó. Szívem szerint odamennék megbizonyosodni arról, hogy életben vannak, de a mozgás még kissé nehézkesen megy, és az sem teszi könnyebbé, hogy Ishimaru-kun úgy jajveszékel, mint ezt Akadémista. Komolyan kezdem azt hinni, hogy csak lopta az egyenruhát és valójában még tanul. Bár… akkor személyazonosságot is kellett volna lopnia, ami kicsit azért nehezebb és komplikáltabb, nem hiszem, hogy erre képes lenne

. Szóval biztosan nem így járt el, de akkor sem értem, mint ahogy sok mindent.
- Nem a maga hibája Fujiwara-san, egyenesedjen fel - mondom az egyik vörös hajú férfinak, mikor az úgy gondolja, hogy magára kell vállalnia a történéseket.
- Mind hibáztunk - sóhajtok egyet, hozzá nem téve, hogy annak ellenére hibáztunk, hogy képzett halálistenek vagyunk, mert ez nem állná meg a helyét. Nem csak az én csapatomra, hanem Nadeshiko csapatára értendően is. Mindenesetre most már elég erősnek érzem magam, így kissé óvatosan ugyan, de felállok a földről. Rendben, úgy fest, a lábaim megtartják a súlyom.
- Hála Istennek, legalább élnek - veszem tudomásul Fujiwara-san szavait, melyek után nem sokkal megmozdulnak a fák levelei és egy apró alak jelenik meg, piros kabátba burkolózva. Méretei alapján egy fiatal, tizenéveiben járó gyermeknek mondanám, azonban találkoztam én már alacsony felnőttekkel is, így még nem fedi fel az arcát semmit sem vehetek biztosra.
- Tessék? - vonom fel a szemöldököm a felszólításra.
- Mondjon egy jó okot, amiért engedelmeskednem kéne önnek - felelem nyugodtan, de határozottan. Ha meg lennénk kötözve, illetve társaink életével fenyegetne, akkor esetleg, de így?! Ami viszont ennél is sokkal aggasztóbb, hogy egyértelműen rám mutatott, ez pedig két dologra utalhat, vagyis egyre, csak kétféleképpen. Az egyik, hogy ismer minket és tisztában van a képességeinkkel, a másik pedig, hogy már attól a pillanattól kezdve, hogy megérkeztünk a táborba szemmel tartott minket, mi pedig észre sem vettük. Egyik eshetőség sem túl jó. A kérdésemre kapott szavaira csak összeszorítom a szám, miközben komolyan gondolkozóba esek. Persze, hogy éreztem a lélekenergiájukat, hogy ne éreztem volna. Ami viszont furcsa, hogy ő is. Ez gyanakvásra ad okot, így a lélekenergiája alapján megpróbálom belőni, hogy milyen faj tagja is lehet, de semmire sem jutok, nem ismerem fel. Ilyennel még nem találkoztam

.
Ennek a dolognak a tudatában nem szívesen hívnám ide Nadeshikoékat - még annyira se, mint eddig -, de úgy érzem, ha nem tenném, akkor a másik főnemes ha nem is számonkérően, de a szememre vetné, hogy miért nem. Eh… itt nem igazán van jó döntés. Végül arra jutok, hogy eleresztek egy jelző kidout. A pillanat tört részéig eljátszom a gondolattal, hogy mind ezt úgy teszem, hogy a köpenyes alakot célzom meg vele, de valami azt súgja, hogy ennek nem lenn túl jó vége. Így csak egy mély sóhaj után felemelem a kezem, majd a nélkül, hogy bármit is mondanék, egy fehér villámcsapás hagyja el az ujjaimat. Egy részem komolyan reménykedik benne, hogy Nadeshikoék nem látják a jelzést, de ezt kizártnak tartom, főleg hogy a lány második osztagos és minket elraboltak. Kizárt, hogy ne figyelne árgus szemekkel. Igazam is lesz, mert kisvártatva megérkeznek. Ezt valószínűleg az el rablónk is megérzi, mert leveszi a köpenyét, ami alatt egy lány lapul rövid vörös hajjal. Komolyan, ha nem vörös, hanem zöld szeme lenne, megijednék, hogy a saját, kicsit több, mint egy évszázaddal ezelőtti önmagammal nézek szembe. Ijesztő lenne, az biztos.
A szavaira és a bemutatkozására összevonom a szemöldököm, így első ránézésre nem tűnik ártó szándékúnak, de ez semmit sem jelent, hiszen elrabolt minket, bár állítása szerint a mi érdekünkben tette. A társaim kérdéseinek egy részével maximálisan egyet tudok érteni, jogosak is, de valahogy úgy érzem, hogy egyik sem a helyes kérdés. Nem az, ami célra vezet minket. A pontosan miért vagyunk veszélyben és a ki vadászik ránk fontosak - még ha nagyjából ugyan azt is jelentik. Tovább azonban nincs időm filozofálni ezen, mert Ishimaru-kun meg hazudtolja meg önmagát, pont azt a két információt adja ki, amit semmiképpen sem kéne. Nálunk van a keresett tárgy és kinél van a keresett tárgy. Szent Lélekkirály borogass! Ilyen… ilyen… megfelelő szavam sincs rá, nem lehet valaki, akit elvileg kiképeztek és Akadémiát végzett. Ha mégis, akkor szólnom kell Shuunak, hogy egy sürgős renoválásra van szükség.
Nadeshiko hanga meglep, de azért igyekszem rákoncentrálni és megérteni mindent, amit mond. Mikor végez, csak egy aprót bólintok, jelezve, hogy megértettem a dolgot. Összefoglalni a kérdéseket a piros ruhás lánynak valóban nem rossz ötlet, azonban még mindig nem tudom, hogy mi lenne jelen helyzetben a legjobb kérdés, mi vinne minket előre a célunkhoz. Rejtegetni már semmit sem tudunk, ugyanis hála az immáron eszméletlen Ishimaru-kunnak lelepleződött minden fontos dolog.
- Shinrin-san - lépek előre, miközben intek a mögöttem lévő két shinigaminak, hogy maradjanak nyugton, de azért készenéltben, ha valami furcsa történne.
- Ha megengedi, összefoglalom a kérdéseinket, talán úgy egyszerűbb lesz megválaszolnia őket. Miért vagyunk veszélyben és mi az, ami veszélyt jelent ránk? De ami szerintem ennél fontosabb - és amit hallhatóan nem sokan, vagy talán senki sem vett észre
-, megosztaná velünk, hogy mely ékes faj tagja, mert a lélekenergiája alapján nem ember, quincy, halálisten, arrancar vagy bármi olyasmi, amit fel tudnánk ismerni. Illetve valóban van nálunk valami - hangsúlyozom ki ezt a szót, mivel nem lehetünk benne biztosak, hogy ez tényleg az, ami neki kell
-, esetleg lenne olyan kedves és elmondaná, hogy az ön által keresett tárgy hogy néz ki, micsoda, milyen erővel bír, és mire szeretné használni? Ezek ismeretében minden bizonnyal könnyebben juthatunk közös nevezőse - nézek rá határozottan. Azt egyelőre direkt nem kérdezem meg, hogy mi történt a többi halálistennel úgy érzem, hogy erre a feltett kérdéseknek köszönhetően fogunk választ kapni. Ha mégsem így lenne, akkor rákérdezek.