Anyai szívem fellegekben járt, mily ügyes kicsiny családom! Egyik gyermek remekebb ötletekkel állt elő, mint a másik! Hát, majd a szívemhez kapva borultam el, mily kegyes a természet, hülyeségemmel egyenes arányban örököltek észt! Vagy, éppen erőt, drágaságos apjuktól! Nem érdekelt a helyzet állása, sem a nyüves fuvolával ugráló maki majmok incselkedése! Rögtön befékeztem, hogy a lélekenergia deltáit düllesztő férjecskémnek éles füttyszóval jelezzem tetszésemet! Ennyit bőven megért a semmiből képembe kapott termés szőnyegbombázás. Legalábbis, míg végeztem! Utána már dagadó érrel homlokomon bokszoltam bele a fába, manókkal egyetemben boruljon fel. Magukra vessenek! Miért nem tudtak várni kicsikét?! Majd szépen elkönyveljük járulékos veszteségnek Nuallan számláján. Ez az egy fa még belefért!
A családfő megmozdulására már a koboldok is beadták a kulacsot! Szép sorban aléltak el Tökki férfiasan tökéletes sármjától! A végeredményen, pedig elégedetten húztam ki magam. Peckesen végigsétáltam a csetepaté helyén, miközben lesepertem a vállamra hullott képzeletbeli porcicákat. Semmi nem volt ez a felhajtás a mi kicsiny, ám annál fantasztikusabb családunknak! Urai voltunk a helyzetnek és egyetlen, édes, pótolhatatlan alfája családunknak, pillanatok alatt eldöntötte a balhé kimenetelét!
- Hitvesi gratulációmat képzeld ahova gondolom, vagy gondolod, de mondani biztosan nem fogom, mert a gyerelek ártatlan lelkét nem tiprom szándékosan! – Dobtam csókot édes uramnak, mielőtt felkaptam a széthagyott batyukat, nyugodtan indulhassunk vissza a beszélő kéreg apóhoz.
A legkisebb ugrifüles, tündérien édes kislányunk hozta a fuvolákat, ám érthető módon és nagyon helyesen nem bízott a fura kinézetű, öreg figurában. Mögénk bújva reptette kezünkbe a hangszereket, legyünk kedvesek, mint rangidős és felelősségteljes szülők odaadni a tulajdonosuknak, aki nem mellékesen, legalább tíz évet fiatalodott tőle. Elgondolkoztam az eshetőségen, vajon reánk, lelkek világabeli létformákra is hatna ez a csoda. Akkor előfordulhatna, véletlen, esetlen, talán, ötletem sincs miként, egyik fuvola beleugrana a kimono felsőmbe, aztán óriási bizniszt csinálnék belőle SS-ben! Elvégre, valamiből el kellett tartanom a családomat!
Erősen vártam az alkalomra utána puhatolózzak az örök élet, ránctalanító, botox, fatestápoló kezelés forradalmi megoldásának, de egyetlen röpke szünet sem maradt, amikor kitérhettem volna az engem érintő részletre. Mire feltartottam kezemet, szeretnék hihetetlen fontos dologról kérdezi, már Hajime chan jóvoltából, na jó, ez túlzás, hisz a gyermek semmi rosszat sem tett, csak teljesen jogosan érdeklődött, végre eljutunk ahhoz a mosogató hölgyikéhez, avagy Lufthansa! Tehát, mire kissé félénk, ám annál okosabb csemeténk kinyitotta száját, már elkapott minket a drogos ábránd! Remegett a föld, villódzott Nuallan, millió levél forgott körülöttünk, már nem tudtam eldönteni velük cakkoztunk mi is, vagy szimplán becsavarodtam, aztán pukk, teljesen máshol kóvályogtunk. Azért a totális hányinger közepette sem felejtkeztem el tyúkanyó funkcióimról, így mindkét gyermeket beöleltem, na meg az egyetlen jelenlévő férfit is odahúztam, véletlen se kavarodjon el.
Éppen azzal foglalatosodtam kirángassam az egyik kötelet és élő láncot gyártsak magunkból. Meséltek arról a tornádós filmről! Emlékszem ám, hogy abban összekötötték egymást és valamilyen tárgyhoz erősítették magukat. Gondoltam az majd lesz a lávalámpaként szikrázó Nuallan, csak, hogy addig se jutottam kötél, már teljesen új helyszínen voltunk. Bambán néztem körbe a virágokkal övezett patak parton. Egy dekoratív hölgyike serénykedett a kellemesen csobogó víznél.
Nem tudtam, hogy tényleg az, amit látok, vagy a drog utóhatásától szenvedek. Biztonság kedvéért belecsíptem Tökki életem karjába. A felém címezett háborgásra, csak megkönnyebbülten fújtam ki a levegőmet.
- Hála a magasságos Mózes kosár túlélési rátájának… - Persze az aljas rágalomra, mely tökéletesen elmeháborodott jellemét érte, még tartozott egy kellően finom és nőies kézfej tockossal. - Miket beszélsz?! Sose voltam eszemnél! – Kérem ki mélységes felháborodással. Immár kezdtem megnyugodni a keresett leányzó is ténylegesen előttünk rémüldözik, amire némileg paprikás hangulatban csaptam csípőre a karjaimat. Azt a leborult réz fán fütyülő rézangyalát! Mióta keressük, miken mentünk keresztül és hány értelmi fogyatékossal kellett értekeznünk, hogy eljussunk idáig, aztán semmi köszönés, harapni való, frissítő itóka, tanfolyam elvégzését igazoló oklevél?! Mélyen a lelkembe gázoltak! Nem véletlen, hogy szigorú tekintetem vetült a leányra, míg édes fiacskám meg nem enyhítette házi sárkány ösztöneim. A kissé bátortalan, ám annál illendőbb megszólítására, csak széles mosollyal böktem oldalba Tökki uraságomat, látja, amit látok, milyen esetlenül, de annál tündéribben udvarol csemeténk!
- Láttál már piszkos tündérkét, egyetlenem? – Kacsintottam a félénk apró lánykánkra, aki újfent hátunk mögül vette szemügyre az idegent. Ez a kicsiny távolság nem zavart, legalább hagytam teret kibontakozni Hajime cukorfalatnak. A fejem még úgy is kavargott az előbbi űrpilóta kiképzéstől, ráadásul érzékenyen érintett a felismerés, elúsztam a fiatalító fuvola pakolás receptjétől.
Fájdalmas sóhajjal itattam az egereket lelkem konyakmeggyes bonbonnal kibélelt szegletében, amikor megütötte fülemet az Esmeralda nevű leány kifejezetten folyékonyan, értelmesen társalgott velünk, vagyis fiúnkkal! Nem kicsit tátottam el a számat, micsoda átütő sikerrel járt lekváros buktánk, azonban a feltartott csuklói és azon megjelenő láncok rögtön megkongatták a vészharangokat! Anyai ösztöneim vörös kód szirénázással vettek rá, hogy ugrásra készen terpesszek be piciny lányunk előtt.
- Tökki! - Csapkodtam kinyújtott kezemmel felé. - Készülj, mert itt pillanatokon belül, de tuti, hogy valami fog történni, mert ez nagyon nem normális és riasztanak a női megérzéseim! Szemed a lányon, én vetődöm Casanova-ra! – Hadartam egyetlen szusszanásra. Azt a kissé eldugult fülemmel nem hallottam, éppen miről tárgyaltak a kislányunkkal, de szégyen szemre nem tudtam problémázni a nagyothallásomon, mert Esperanza alatt beszakadt a föld. Nekem se kellett több, hogy ágyúból kilőtt hiénaként vetődjek a lány után hadonászó fiúnk után. Persze, mire odaértem az ügyes gyermek már elfelé szelelt. Nagyon helyesnek találtam a kikosarazás gyors feldolgozását, bár én sem táthattam sokáig a számat. Éppen annyit időztem, ellenőrizzem Tökki és a kicsike lány megindult. Túlságosan gyorsan töredezett végig a talaj, majd szakadozott be az egész tisztás alatt. Ez volt az a pont, ahol már nem cécózhattam, hanem begyújtottam a shunpo rakétákat. Gyors fordulással kaptam fel minden széthagyott, elhagyott holminkat és lendültem a biztonságos területek felé tartó csapat után.
- Ne a szád, lábad járjon, életem! – Mutogattam a gyermekünknek, arccal előre és iszkiri! - Tökki hozza a lányt, ne aggódj! – Végig a sarkában loholtam, hogy szükség esetén anyai fészek elhagyó lökéssel segítsem rá az eredményes menekülésre. Még sem száguldhattam el mellettük! Anyai kötelességem vigyázni rájuk, ráadásul, ha kellett volna még tolhattam a fogaton. Nem közlekedtem maximális sebességgel és egy feltüzelt anyatigrisen nem fog ki a fizika törvénye! Meg úgy semmi sem, mert én azt mondtam és kész! Nincs az a kulcs, mágus, meg idétlenül szöveget ismételgető lakosság, ami kifoghatna rajtam! Egészen biztos nem itt fogok jobb létre szenderülni!
Teljes nőiességemmel, akár kecses erdei nimfa – vérben forgó szemekkel, dühtől eltorzult arccal – dobtam hátra csodálatos hajkoronámat – vérengző állatként szegi hátra fejét -, miután újra biztonságos talajon kötöttünk ki. Véletlenül sem felajzott bikafújtatással csikorgattam a fogaimat a hirtelen visszaváltozó tisztás láttán. Erre a látványra már komoly idegnyugtatóra volt szükségem, ezért Tökki életem vettem elő.
- Édes, egyetlen, pótolhatatlan, tökéletes férjem! – Markoltam bele vállába, hogy uralkodhassak nemesi származásomat megszégyenítő káromkodási kényszeremen. - Lennél, tűzoltója szívem hevének azzal, hogy gyógyelixírt szolgáltatsz torkomnak, mielőtt oly szavak reppennének ki rajta, amiért távolságtartást kérnél a gyerekekre? – Rebegtettem szempilláimat inkább rémisztő, mint bájos fokozatban.
A jelzésemet tökéletesen lefordította, így hatalmas korttyal torkomban lebegtem békésebb hangulatba, mielőtt veszett perszónaként cincálom miszlikbe az egész vidéket és őrült nevetéssel pózolok a lángokba boruló házak előtt. Már maga ez a látkép is némileg csillapított a gyülekező klimax hullámaimon. Sőt, egyenesen megtisztította az érzékeimet, hogy láthassam a két gyermeket körbe ölelő depresszív aurát, amit hathatós anyai mellbedobással hessegettem el. Szépen hónom alá kaptam nagy fiamat és lábamhoz húztam aprócska lányocskámat.
- Mindannyian egyben vagyunk, gyerekek! Ez számít, nem az, hogy ki felejtette el lekapcsolni a rezsót otthon! – Köszörültem meg torkomat, mert ez nem éppen a legjobban követhető hasonlat volt. - Senki sem hibás semmiért! Mi sem vagyunk tökéletesek, de azért vagyunk ennyien, hogy figyeljünk egymásra és javítsuk a másik baklövéseit! Én se, Tökki sem, látjátok ez a hely sem tökéletes! – Horkantam fel, mert újfent édesen cirógatta lelkemet a napalmbot használata. - Drágám! Attól, hogy vezető vagy, még nem neked kell mindent megoldanod! A csapat azt jelenti, hogy közösen, együtt dolgozunk! – Húzta közelebb magához nagyra nőtt fiacskáját. - Kicsikém! Félni nem bűn! Legközelebb, mibe fogadunk, te mented meg valamelyikőnket? – Simogattam meg a kicsike lány vállát. Még néhány pillanatig kiélveztem a szülői büszkeség minden morzsáját, aztán hagytam a gyermekeket kibontakozni az eddigi élmények tekintetében. Valahogy sejtettem lesz bőven megjegyzés. Kezdetnek picike lányunk állt elő észrevételeivel, amikre sűrű hümmentésekkel vakargattam elmélyülten az államat.
- Nem hinném, hogy Eleonora volt az egyetlen, akit láncra vertek. Nem hinném mindenki, elvégre mi is szabadon mozgunk…még. – Ráztam meg a fejemet, ne okozzak riadalmat a megbeszélés alatt. - Érzékeltetek bármit a láncok irányából? – Néztem felváltva a kupaktanácshoz híven, körbe gyűlt családtagokra. - Illúzió, vagy mágia lenne a legkézenfekvőbb válasz az előbbi jelenetre. Bár ahogy nézem, leváltották a hölgyikét! – Mutattam a pataknál mosogató újabb kulcs állomás jelöltre. - Meg ez a Weszmaszmisz mágus! – Csettintgettem a levegőben, mert az égre se jutott eszembe a neve. - Miért egy mágus tudna innen kijuttatni minket? –
Vakartam meg a tarkómat tanácstalanul. Nem volt ínyemre ez a játék, még úgy sem, hogy némi emberi reakciót kaptunk, mit lenne jó, ha tennénk. Az ellen, viszont nem volt kifogásom, együtt tanulmányozzuk át a pergament.
- Csss! – Legyintgettem a nagyfiú magyarázatára. - Még egy utalás a koromra és biz isten kukoricán fogsz térdepelni fiacskám! – Lóbáltam meg előtte szigorúan a mutatóujjamat. - Nevezzük csapatmunkának! – Jelentettem ki hihetetlen bölcsességem tudatában, mielőtt belevetettem magam a sorok bújásába, amiben semmi újdonság nem fogadott. Bár azaz új q-eset nevezetű részecske elgondolkoztatott. A fuvola hajtóvadászat előtt kicsike lányunk már felvett a földről tárgyakat, vagyis úgy tűnt már akadt olyasmi, amiket megfoghattunk. Ezzel a résszel talán nem lenne gondunk. Az is a tárgykeresést tette szimpatikusabbá az a személy javasolta, aki a legnormálisabb volt messze ezen a vidéken és azt hintette el, kit keressünk.
- Abban egyet értek veled, hogy ne szavazzunk bizalmat ennek a vape hókuszpóknak. Viszont, ha tényleg mágus, akkor hatalmában állhat azaz erő, amivel a társainkra akadhatunk, vagy megmondja, hol találjuk őket. – Böködtem a második küldetésre. - Akárhonnan nézem, több információt nyerhetünk Óztól, mint a gyárlátogatástól. Én arra szavaznék, menjünk távcsövet gyűjteni! –
Tartottam fel a kezemet, hogy tegyem még így, akinek ez a lehetőség szimpatikusabb. Nem sértődtem meg, látványosan, ha nem érkezett mellém szavazat, bár úgy festett, hogy a családnak is ez a feladat tűnt hasznosabbnak.
- Remek ötlet, de ne kavarogjunk túl messzire! Maximum egy órát bolyongjunk! Nem számít, mennyi távcsövet gyűjtünk addig! Legfeljebb újabb óráig keresünk. Nem akarom sokáig legyünk egymástól távol, mert ez a hely láthatóan szereti magát felülírni! Nem lenne szerencsés a vidék két végére kerülnénk egymástól. – Fancsali képpel nyösszentem fel. Akkor aztán biztos, hogy felrobbantanám az egész kócerájt!
- Hogyan csoportosuljunk? – Tökki uram ötletére helyeslően bólogattam. Teljesen egyet értettem vele, hogy mi két külön bandában szálljuk meg a vidéket. - Akkor irány a bevásárló körút! Ideje az én édes cukorborsómnak megtanítani, hogyan kell elkölteni leendő férjének minden vagyonát egy gyors pláza látogatással! – Kaptam fel a kicsike lányunkat az ölembe és pördültem vele néhányat. - Még valami hiánycikk! Csapatdrukk! – Húztam ki magamat és tettem be a kör közepébe kezemet, tegyék rá a többiek. - Hozzuk el az összes távcsövet! Hajrá, legkirályabb hadnagy csapat! – Ráztam meg a kezemet néhányszor, majd emeltem a levegőbe. Némi bátorítás és komolytalanság kellett, mielőtt a gyerekek megint elvesznek a sötét gondolataikban. Túl fiatalok voltak még ahhoz, hogy önmagukat hibáztassák!
- Merre legyen az arra, Natsuki kapitány? - Kaptam fel a rám hagyományozott táskákat. Jelen helyzetben nem volt tétje az iránynak, meg ötlet sem kóricált a fejemben, így mehettünk a vakszerencse után.