Nagyon meglepődtem, mikor Akira azt mondtam, hogy Amaya-t nem ismeri korábbról, mivel teljesen úgy néztek ki, mintha nem hogy ismernék egymást, de nagyon is jóba lennének. Mindenesetre nagyon örültem, hogy nem csak Ayuta-val vagyunk újak, hanem tényleg Akira és Amaya is sorstársaink. Újoncok pedig tartsunk össze, és örülök, hogy Amaya is velünk tarthat.
- Tudja kapitány, nekem nincs különösebb indokom, miért lettem shinigami. A szüleim küldtek, én pedig örömmel jöttem. Ne tessék félreérteni, most már igenis vannak céljaim. Szeretnék hasznos tagja lenni a világnak, megvédeni másokat, segíteni azoknak, akik arra szorulnak. És...szeretnék egyre fentebb kerülni, és...egyszer kapitány lenni.
Magam is eléggé meglepődtem Amaya válaszán. Nincs különösebb célja, csupán hasznos szeretne lenni, és legvégső soron kapitányi rangot szeretne. Ezt pedig ilyen határozottan és nyugodtan kimondani tényleg nagy bátorságra vall. Elég határozott cél lehet számára. Én sosem törnék ilyen babérokra, egyrészt azért, mert nem lennék jó csapatvezető se, másrészt inkább másokat szeretek inkább támogatni és segíteni, és szerintem nem lennék olyan erős, mint Nara Kapitány. Szóval Amaya igazán határozott és komoly, még ha egy kicsit bele is pirult, de így nagyon aranyos.
- Nem rossz egyikőtök ötlete sem szerintem. - bólintott mindkettőnk felé - De mi van, ha ez csak valami csel, amit valaki felállíthatott nekünk, hogy bedőljünk neki, esetleg csapdáról is szó lehet, nem de? Például elhitetik velünk, hogy semmi ártalmas nincs itt az erőtéren belül, de végül kiderülne, hogy legyengít minket esetleg, majd rajtunk ütnének? Erre gondolt valaki?
De Nara Kapitány azt mondta, hogy teljesen ártalmatlan. Mondjuk nekem is vannak fenntartásaim vele kapcsolatban, de akkor nem tűntek volna el az osztagtársaink. Kyoko viccelődése ilyen szinten eléggé megnyugtatott, hogy biztos csak elszaladt velük a ló és ez lehet az oka, hogy nem jelentketek.
- Komolyra fordítva a szót, Ishimaru-kun, ne bocsátkozzon fölösleges találgatásokba. Ha bármi gond van, akkor ha mi nem is, de Nara Taichou észre fogja venni. Nála jobb erősítést nem is remélhetne az eltűnt csapat, de mi sem, ha neadj isten eltűnünk. Relax. … Ayumival értek egyet.
Örültem annak is, hogy Akira megjegyezte, hogy nem is olyan rossz, amit mondtam. Kyoko pedig egyenesen egyetértett velem, aminek csak még jobban örültem. De tényleg nincs tőlünk jobb felmentő sereg.
- Nem lehet így megállapítani egy erőtérnél, hogy mire képes, de mivel belülről meg lehetett fogni, míg kintről minden gond nélkül átmentünk rajta, ezért valószínű, hogy nem lehet kimenni rajta. De szerintem át tudnám törni, viszont azzal nem feltétlen oldaná meg a problémát, lehet, hogy később ugyanúgy fel lenne állítva. A forrást kell megtalálni és gyökerestől megszüntetni a problémát.
Most én is elég nyugtalan lettem. Akkor mégsem olyan barátságos ez a védőfal. Amaya időmanipulálós és Akira összeesküvés ötlete elég valószínűbbnek gondolható, mint az én egyszerű és ártalmatlan logikám. Az időmanipulálás remélem nem igaz, mert nem fogom tudni megmagyarázni Ayuta-nak a késésemet. Ha itt 5 perc telik el, amíg kinn 3 év, akkor azt nem tudom, hogyan magyaráznám ki majd neki. Amit eddig láttunk, azokból én a fát jelölném meg, mint a védőfal epicentruma, de könnyen lehet, hogy nem az.
Én magam is láttam, hogy a Nara Kapitány a fejéhez kap, de Akira volt, aki rá is kérdezett, de egyből kapta is a megnyugtató választ miszerint nincs szerencsére semmi baja sem.
- De hogy őszinte legyek, lehet régóta kísérleteznek már a fával, és mostanra érték el azt, hogy hosszabb ideig virágzik. Viszont a pollentől jobb lenne, ha egyelőre védenénk magunkat… Ötlet, hogy honnan szerezzünk gyorsan kendőt?
Kyoko ötlete nagyon jó, és kendőt leginkább a ruhánk ujjából lehetne leghamarabb készíteni. Azonban nem akarom se magamat, sem mást elkeseríteni, de ha veszélyes a fa pollenje, akkor azt már könnyen beszívtuk. Még szerencse, hogy semmi ilyen allergiában nem szenvedek.
- A lelkek számának növekedésének nagy részét a többi körzetből érkezettek teszik ki és elhanyagolható mennyisége azoknak, akiket ide küldtek. A fák nem idényben való virágzása pedig először történik tudtommal.
Válaszolta Yoshikazu az igen frappáns kérdésre. Meglepett, hogy a fa rendkívüli virágzása csak mostanra vonatkozó újdonság. Ettől csak még határozottabban biztos vagyok abban, hogy a fának köze lehet az itt történtekhez és az erőtérhez. De remélem nem időmanipulálásról van szó. Nagyon komoly és tiltott technikáról van szó, amit Nara Kapitány szóvá is tett. De tényleg a nagyobb és gonoszabb terv előszele sem hangzik jól. Remélem, nem kell ilyen komoly dologra gondolni.
- Yoshikazu-san, jól van? Olyan sápadtnak tűnik.
Annak ellenére, hogy azt feleli, hogy jól van, tényleg elég sápadtnak tűnik. Meg is álltunk és Nara Kapitány elment vizet szerezni, és ha tud, akkor kendőt is. Elég hamar vissza is tér és mindent hozott. Yoshikazu egyből ki is jelenti, hogy ő a fához menne. Nem szívesen akarom egyedül elengedni, de én mégis a kérdezősködést mondtam és választanám. De szerencsére Haruki egyből jelentkezik, hogy vele menne, így megnyugodtam, hogy nem menne egyedül. A kendőt elvettem, de nem kötöttem fel, mivel nem akartam, hogy banditának nézzenek, meg ahogy mondtam, hogy ha baj, hogy beszívom a pollent, akkor már mindegy, mert beszívtam. Én meg akkor elhatároztam, hogy bele is kezdek a kérdezősködésbe. Először egy öreg nénihez mentem oda.
- Kezit Csókolom! Bocsásson meg, de zavarhatom egy kicsit? Nem látott errefelé egy csoport Shinigami-t? ... - remélem nem kell magyaráznom kik is a Shinigami-k - Itt tetszik lakni? Nem tudja véletlenül, hogy miért jönnek ide olyan sokan?
- Persze, szoktam látni őket. Nem szoktam zavarni őket, biztos van jobb dolguk is, mint egy ilyen öregasszonnyal foglalkozni. … Itt-itt. Miért másért jönnének, mint cseresznyefa virágok miatt. Mindenki szereti őket.
- Éppenséggel mostanság gondoltam, mert az osztagomból néhányan nem jelentkeztek. De miért zavarná őket? Valami problémája adódott?
Pontosítottam egy kicsit. Különösebben nem tudom megvétózni, hogy az emberek azért jönnek ide, mert nagyon szeretik a cseresznyevirágzást. Már csak azért sem, mert én is nagyon szeretem.
- Nem tudom mindig követni a napokat, biztos mostanában is voltak itt. Tudja Aranyoskám, sokszor szokták itt a lelkek körülzsongani a shinigamikat, azért nem akarom én, meg már öreg is vagyok hozzá. Nem akarlak untatni a problémámmal, biztos van jobb dolgod is Aranyoskám. De különben csak az, mint mindenkinek, fáj a hátam meg hasonlók.
- Igen? Pedig nem is vagyunk olyan népszerűek. Miket szoktak kérdezni vagy kérni tőlük? … Nem tetszik untatni.
Igazán különleges, hogy az említéssel ellentétben még nem rohant le bennünket senki sem. Sem azért, hogy egy halom kérdést ránk uszítson, sem pedig azért, hogy feljelentse a szomszédot, hogy hangosan beszél. Sőt, mi vagyunk azok, akik beszélgetést kezdeményezünk. Untatni pedig végkép nem untatna, mert szívesen meghallgatom. Családomban is vannak öregebbek, akik szeretnek órákon keresztül egy történetet mesélni. Még akkor is, ha már százszor hallottuk.
- Lehet, hogy egy kicsit túloztam, nem is olyan sokszor veszik körül őket, de néha-néha megtörténik. Nem szoktunk semmit kérni, inkább csak figyelünk, mert olyanok vagytok nekünk, mint a hősök.
- Nagyon szépen köszönjük! Mindent megteszünk, hogy segíthessünk. ... Én is nagyon szépen köszön, hogy segített nekem. Most jelenleg a társaimat keressük, de ha gondolja, akkor visszajövök és segítek önnek. … Erőt és egészséget!
- Köszönöm Aranyoskám, de nem kell miattam fáradnod. Remélem, megtalálod a barátaidat.
- Köszönöm! ... Annyit még kérdezhetek, hogy az a hatalmas cseresznyefa, az mindig ilyen szépen virágzik?
- Persze, olyan szépek itt mindig a virágok.
- Itt az összes virág szép? Az nagyon csodás. Gondozza őket valaki? ... Bár én leginkább arra a hatalmas cseresznyefára gondoltam. - mutattam is az irányba - Ami most is olyan csodaszép, és virágjaival pompázik, hogy az nem is igaz. Pedig nincs is szezonja. Tetszik tudni, hogy mi lehet a virágzás titka? A mi kertünkben is van, de az nem bont ilyen szép virágokat. Mostanság pedig egyáltalán nem virágzik.
- Egy vagy két hete vettük észre, hogy elkezdett rügyezni a nagy cseresznyefa és pár nap után virágba is borult. Mintha valami csoda történt volna, én mondom neked. Mori bácsi gondozza őket az utca végéről, de már az unokái is besegítenek neki, mert nem bírja már a háta. Bosszankodott is egy kicsit, hogy megint lesz dolga.
- Akkor Mori bácsi tényleg egy csodás kertész. Fiatal unokái vannak? Itt az utca végén? - próbáltam megtudni, hogy pontosan hol is lakik - Megkérdezném mi a titka. Hátha én is virágba tudnám borítani a mi fánkat is. ... Milyen dolog miatt bosszankodott? Kártevők? A virágok szépségére nem lehet panasza.
- Ő nem csodás, ő sem tudja, hogy történhetett. Igen, mindkettő fess fiatalember. Ott ni. - mutat egy házra - Csak az idődet pocsékolnád Aranyoskám, nem tud az semmit. Csak kapálgat, meg öntöz, bárki meg tudja csinálni. De el is húzza a száját, ha csinálni kell valamit. Lusta vénember.
- Akkor morcos öreg bácsi, aki panaszkodik, de mindig megcsinálja a feladatát? - próbáltam az apró ellentmondásosságot megfejteni - Akkor esetleg a két ifjú lenne a kertművész?
- Ahogy mondod. … Nincs itt semmiféle kertművész, mondtam neked, hogy ez egy csoda. És jól is van ez így, mindenki boldog vele.
- Csoda? Semmi előjele nem volt? ... Nem a fiúk szorgos keze vagy hármuk csodás munkájának eredménye? Esetleg valaki nem fohászkodott ezért a csodáért?
- Ezért csoda, mert nem volt előjele. Mit tudnának ők hárman csinálni, nem varázslók. … Ki fohászkodna ilyenért? Eddig én sem gondoltam ilyenre korábban.
Szóval akkor a fiúknak nem magas a lélekenergiájuk, így nem tudnak Kidou-t használni, így sem a fát sem az erőteret nem hozhatták létre. Mindenesetre lehet nem ártana őket felkeresni. Mivel ők felelősek a növények gondozásáért, ezért ők sokkal inkább tisztában lehetnek azzal, hogy mi is történhetett. Az, hogy ki fohászkodna, leginkább olyan, akinek sokat érne újra a fa virágzása. Mondjuk olyan, aki a halálán van, vagy a kora, vagy a betegsége miatt, de még utoljára szeretné látni a fát virágba borulva, és ezért valaki mindent megtenne. De ezt nem említi.
- Értem. Nagyon szépen köszönöm a segítségét! … Még egyszer bocsánat a zavarásért és további szép napot kívánok!
- Szívesen. Nem zavartál. Neked is szép napot.
Még mondtam egy "Köszönöm!"-öt, és integettem a néninek. Ezután egy háromfős gyerekcsapathoz mentem oda kérdezősködni. A nagymamák és az öreg nénik a leg pletykásabbak és látnak mindent. Szerencsére ettől a nénitől is sok új dolgot tudtam meg, amit majd megoszthatok a többiekkel. A gyerekek pedig jó időben mindig lenn vannak és játszanak, és a különös dolgokra mindig felkapják a fejüket. Arról nem is beszélve, hogy elmondják az igazat. Szóval ők is tökéletes célpontok információ szerzés szempontjából.
- Sziasztok! Tudtok nekem segíteni? Shinigami társainkat keressük. Nem láttatok errefelé sétálni őket? ... Meg nem tudjátok véletlenül, hogy miért jönnek ide ilyen sokan? A fákon kívül van valami érdekes a környéken?
- Csókolom! - mondták egyszerre, amitől ha nem lenne fehér hajam, most megőszültem volna.
- Arra a park felé mentek páran. - mutat arra az irányba, amerre a fa néző csapat ment.
- Nagyon finom a sakura mochi!
- Meg van egy bunkerünk, bár nem ezért jönnek ide sokan, mert ez titok és te se mondd el senkinek, de nekünk az a kedvenc helyünk.
- De a fák a legnépszerűbbek erre.
- Rendben, nem árulom el senkinek sem. - mutattam, hogy úgy görbüljek meg - A parkban álló hatalmas fa tényleg figyelemre méltó, de úgy hallom, hogy szokatlan, hogy most virágzik. Ez igaz? Nem tudjátok, hogy miért virágozhat pont most?
- Igaz. A felnőttek azt mondják, hogy csoda történt és mindenki örül neki.
- Ti is így gondoljátok? Nem gondozta senki? Vagy nem történt mostanság valami érdekes vagy szokatlan? Úgy hallottam, hogy egy bácsi gondozza, de most már nem bírja és a két fiú unokája segít neki. Ismeritek őket? Esetlegesen nem különlegesek?
A gyerekszáj igazmondóságára alapozva rákérdezek a bácsira is és az unokáira is, hogy esetleg nem-e magas a fiúk Lélekenergiája. Mármint nem-e képesek esetleg Kidou-t használni.
- Túl fárasztó a gondolkodás.
- Ha tudod a kérdésedre a választ, akkor minek kérdezed?
- Nem ismerjük őket, csak látásból, de nem csinálnak semmi különöset a fánál.
- Pontosan nem tudom, azért kérdem. Meg ti olyan vagányok vagytok, hogy biztos jobban tudjátok nálam. De akkor tényleg nem különlegesek? ... Esetleg tudtok olyat, aki igen? Vagy akinek nagyon fontos az a fa? Aki soha nem halasztaná el megnézni a fa virágzását?
- Ezt jól látod.
- Van jobb dolgunk is, mint folyton a fát nézni.
- Anyu azt mondta, hogy a bolonddal ne foglalkozzunk. Őt minden nap szoktuk ott látni.
- Jól mondja az anyukád. Jobb, ha nem foglalkoztok és mentek közelebb egy bolond emberhez. - helyeseltem - De nem tudjátok véletlenül megmondani, hogy mi a neve és merre lakik?
- Nem.
- De ha látod, nem lehet eltéveszteni. Mindenkinél rongyosabb ruhákat hord.
- Értem! Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Sziasztok!
- Szívesen. Szia!
Integettek és én is mosolyogva intettem vissza nekik. A néni és a gyerekekkel való beszélgetés során elég érdekes információkra tettem szert, amit itt az ideje Nara Kapitánnyal megosztani. Ha esetleg nem lenne elég, akkor folytatom tovább, de most inkább Kapitányomhoz fordulok.
- Nara Kapitány! Megtudtam pár érdekességet, aminek lehet, utána kellene járni… Mori bácsi és a két fiú unokája felelős a növények gondozásáért, így ha történt valami furcsa a fával, akkor ők találkozhattak vele elsőként. Ha jól értettem, akkor nem rendelkeznek magasabb Lélekenergiával, hogy esetleg Kidou-t tudjanak használni. De szerintem érdekes lenne ellátogatni hozzájuk. - mutattam a nekem is megmutatott ház felé - Még akkor is, ha információk szerint osztagtársaink a fához mentek. Már csak azért is, mert a csapatunk egy része odament, így ha ott vannak, akkor tudunk velük ott találkozni. A másik egy szakadt ruhát viselő bolond, akinek se a nevét, se a lakhelyét nem tudtam meg, de ő sokszor nézi a fát, így akár ő is láthatott valamit. Elméletileg könnyen felismerhető. Mindenesetre a vendégek a csodás virágzás miatt jönnek ide. A helyiek úgy tartják, hogy a virágzást csakis egy csoda okozhatta. Nara Kapitánynak mi a véleménye? Merre induljunk?
Nagy kerek, kék szemeimmel néztem rám és pislogtam. Nem tudom mit fog felelni, vagy éppen a többieknek még mit sikerült kideríteniük, vagy éppen kihez mentek oda kérdéseikkel. Mindenesetre nem tartom eredménytelennek. Mondjuk, hogy meg is találtam azokat, akiktől akár még többet is megtudhatunk. Talán Mori bácsi pontosan is tudhatja, hogy ki lehet a szakadtruhás bolond, aki a fát szokta nézni. Bár könnyen lehet, hogy említésem alapján egyből majd a fához fogunk menni, mivel társaink is elméletileg oda mentek. Ha elindulunk a fához, akkor a biztonság kedvéért a kendőt felkötöm az arcom elé. Bár könnyen lehet, hogy semmit sem fog érni.