Megkésett bemutatkozó
Minden erőmmel arra koncentráltam ne forduljak túlságosan feltűnően a kijelző irányába. Még a végén, teljességgel joggal sütötték volna rám, hogy nem érdekel a kedvesnek látszódó fiatalember társasága, csak nyálamat, véremet áldoznám a feszes mezekben futkorászó férfiak oltárán. Ezzel sosem szállnék vitába, hiszen, ami szép és jó, azt feltétlen muszáj megcsodálni, de most pitiszkálta az oldalamat, ugyan merről fújta hozzám a kocsmai áporodott levegő ezt a jó madarat és pontosan mit szeretne.
A kedves megjegyzésére nem kifejezetten sportrajongó, csak legyintettem, mert nincs az a férfi, aki nem nézne meg egy női tenisz meccset, amiben irdatlan rövid szoknyácskában terpesztenek a csodálatos hölgyikék. Mondjuk, néha nem árt a hangerőt letekerni, mert bizonyos decibel után már kétlem nekik is izgatóan cirógatná hallójáratukat az a szintű nyögés, ami elhagyja torkukat.
- Igazán, hogy tényleg, de tutira? Azért, gondolom, rendesen dagadnak az izmok, meg kerekednek a természeti adottságok a hölgyikéknél. – Bólogattam nagyon bőszen, miközben közelebb hajoltam hozzá. - Bármilyen jellegű ajánlatot szívesen fogadok! Igazán szívesen nézegetek ilyen szépen kidolgozott képektől hemzsegő olvasni valót! Melyikkel érdemes kezdenem? –
Túl sokat nem konyítottam a képregényekhez. Sokat láttam már a zsenge shinigami palánták kezei között, miközben nagyon szolgálatot teljesítettek. Azok tök szépen meg voltak rajzolva, vagyis azt feltételezném, hogy a sportos formációk sem vesztenek a minőségből. Aztán meg ki tudja, mennyire lövöldözöm mellé.
A nyughatatlan zsongásomnak hála bekebelezett bemutatkozásra, hatalmas lendülettel csaptam az asztalra. Elképedtem meresztettem a szemeimet, mert hittem a fülemnek, pedig biztosan jól hallottam, amit mondott.
- AZT A RÉZFÁNFÜTYÜLŐ RÉZANGYALÁT! Hogy a ménykűbe nem találkoztunk még kerek, egész, bődületesen hosszú harminc nap alatt?! –
Járattam az agyamat ez még is miként lehetséges, de nem emlékeztem hosszabb ideig lettem volna betegszabin, vagy kiutaltak volna Dubai-ba privát küldetésre. Egészen tuti, hogy itt, méghozzá az osztag környékén randalíroztam, amikor épp nem az első osztagnál leskelődtem, vagy Setsu chan után nyomoztam. Rá is pillantottam gyanakvóan, mi lelte, mire azzal találtam magam szembe előbb vörös, aztán fehér, végül már talán az ájulás is kerülgeti. Hirtelen fel is ötlött bennem a rosszulléte megoldása.
- Azt ne mond, hogy Kenicchi bezárt az irattárba, hogy tegyél rendet! – Szorítottam meg a vállát kétségbe esetten. Az a hely maga a poklok pokla, ahova senkinek, de senkinek nem ajánlatos a belépés, mert eltávozik azonnali pormérgezésben, vagy a sokkban micsoda kupi van, vagy a méretes felhőkarcoló halmok látványán, amik időtlen idők óta várakoznak arra, hogy valaki végre a megfelelő helyre halmozza. Oda még az ellenségem sem száműzném, kivéve, ha azt merészeli mondani, hogy Setsu chan-t üldözni nem szép dolog. Akkor elgondolkozom a dolgon…
- Tehetek érted valamit? Kérsz inni, enni, inhalálni? – Tapogattam a homlokát, vajon mennyire szívta le az életerejét a bezártság. Már lelkesen kerestem szememmel a tulajdonost, hozza gyorsan az életmentő extra fűszeres sake-ját, mert ez a szegény shinigami azonnali infúzióra szorul.
Az sem zökkentett ki a szorgalmas ölelgetéséből, hogy megemlítette önkéntesen vállalkozik a nőegyleti kihallgatásra. Éppen lefoglalt megvédjem és véletlen se engedjem a semmiből felbukkanó Kenicchi gerilla, visszahurcolja az irattárba.
- Ugyan-ugyan! Azzal még ráérünk, bár, ha akad bármilyen információt Meiou "Setsu" Setsuna-ról, azt szívesen fogadom! Akármilyen apróságnak örül kicsiny szívem és talán el tudja cserébe intézni, hogy kapj extra szabadnapot a héten! –
Bájosan mosolyogtam, mert akármennyire megvesztegetésnek hangzott, én mindössze a segítőkészségét kívántam meghálálni.