Tartottam attól, hogy
Miyu-chan majd elküld, mert négyszemközt szeretne tárgyalni a
Taichou-channal. Ezt nem vettem volna túl jó néven, de szerencsére emiatt nem kell aggódnom. Annál zavaróbb a tény, hogy a történetek ennyire ellentétesek. Mégis mi lehet az, amiről nekem nincs tudomásom,
Kiscsillag? Már teljesen kezdem elveszíteni a fonalat
Shimizu Miyuki és
Shiroichi Anao személyei között. Roppant mód bosszantó, pláne az a része, hogy nem tudom, melyiküknek higgyek. Szívem szerint kapitányom védelmére kelnék, de a józan ész mégsem az ő igazát látszik alátámasztani. Életemben nem voltam még ilyen kellemetlen helyzetben, talán csak akkor, amikor el kellett magyaráznom, miért nem én találkoztam a menyasszonyommal és ha már itt tartunk, hova lett a hölgyemény... Azért az az eset legalább minimálisan szórakoztató volt számomra, ez a mostani nem különösebben.
Miyu-chan érvei több megfigyelésemmel állnának összhangban, de
Nao-chanról meg nem feltételezném, hogy hazudik. Szóváltásuk pedig olyasmi, amibe nem szólhatok bele, legfeljebb lelki támaszt nyújthatok a kapitányomnak. :/ Ezért még lesz egy beszélgetésem
Oyajivel, más családok viszálykodásaiba ne szóljunk legközelebb bele! >.> Mondjuk ez sem éppen viszálykodás, de akkor meg ne engem küldjön, hanem intézze személyesen.
Túl sok az érdekesnek ható talány, amit nem értek. Sejtem én, hogy itt idegen vagyok, akinek hallania sem kellene, de ha rébuszokban beszélnek, akkor abból
Taichou-chan sem fog érteni semmi.
Oyaji ugyanezt csinálta odahaza. Kezd bosszantóvá válni ez a dolog. Ráadásul kapitányomon is elcsodálkozom, ez a kirohanás nem igazán rá vall.
- Oi, Taichou-chan... – szólalok meg, mikor úgy érzem, kezdené elvetni a sulykot. Ekkor veszem csak észre a könnyeket a szemében, melyek teljesen ellentétesek a viselkedésével.
Kiscsillag, mi van veled? És mi a frászkarika ütött
belém?! Miért tétovázom, hogy megfogjam annak a szegény kislánynak a kezét, akit eleve miattam rángattak ide? Ráadásul mire rászánnám magam a cselekvésre már késő, és ahelyett, hogy én tartanék vissza valakit, engem kapnak el. Döbbenten nézek vissza
Miyu-chanra, majd sóhajtok a szavait hallva. Lehetek vele őszinte a tulajdon felettesem, mi több,
barátom rovására?
- Épp azért van mellette a helyem, mert a hadnagya vagyok, Shimizu-san. A hadnagy dolga pedig az, hogy a kapitánya támasza legyen. Ne aggódj, megvédem őt. Ha kell önmagától is – a nő vállára teszem a kezem. Nem akarom vádolni semmivel, nem vagyok rá dühös és tudom, nem érdemelte ki az ellenszenvem semmivel.
- Shimizu-san, nem áll szándékomban ítélkezni. Azok alapján, amit láttam, magam sem tudom, mit higgyek. Engedelmével – húzom vissza a kezem és hajolok meg a nő előtt, hogy jelezzem: most már én is távoznék. Biztos vagyok benne, hogy jó szándék vezérelte, de most pont nem kellett volna megállítania. Így nem fogom tudni beérni a kapitányt. :/
Legszívesebben
shunpoval mennék
Nao-chan után, de az öreg ki is vágna otthonról, ha egy másik nemes otthonában engedély nélkül száguldoznék. Pedig azt kellene tennem, tudom. Döbbenten nézek szembe a romokkal, amik a távozó után maradnak, a gyaloghintót pedig nem is értem. Komolyan azt hiszik, hogy majd kényelmesen eltötyörészek, miközben minden darabokra esik körülöttem? >.> Teszek rá, hogy az lenne az elvárás! Még egyszer visszanézek az épületek felé, bátorítást remélve. Na persze a nő, aki ezt az egészet kiváltotta még engem int óvatosságra. Aha... majd megülök egy helyben ezek után. Összeszorítom a kezeimet, majd
shunpora váltva megyek a 10. osztagba. Bár remélhetőleg nem sokakkal fogok találkozni, ez az öltözet a frászt hozná az osztagra. -_-”
A díszruhában való rohangálásnál már csak az a bosszantóbb, hogy a
Taichou-chan nincs sehol. Ez kegyetlen, ennyire nem akartam megfutamítani.
Oyaji, ezért kegyetlenül visszavágok majd, ha egyszer biztonságban tudom
Nao-chant. >.> Mert ez bizony az ő hibája, minek kellett ilyenekbe belekényszeríteni szegény kislányt?! Aggasztó, hogy még a tisztek sem tudnak semmit a kapitány hollétéről, és hogy még a cseresznyésben sem találom, pedig az az egyik kedvenc helye az osztagban. Hol lehetsz,
Kiscsillag? Már épp készülnék nekilódulni, hogy a várost is a nyakamba veszem, mikor megérkezik az a kellemetlenség, akit otthonról uszítottak rám. Most már aztán elég lehetne mára! Némi morgással és egy kedves kis gyilkos pillantással veszem tudomásul a kapott üzenetet, majd az első erre járó tisztnek a lelkére kötöm, hogy azonnal küldjenek üzenetet, amint a kapitány visszatért. Pillanatnyilag az sem érdekel, ha felgyújtanak valamit és füstjelekkel kommunikálnak.
Öregem, utálok ezzel a hiányérzettel hazamenni, de az a szerencsétlen küldönc rosszabb, mint
Shiki-chan, amikor épp piócát játszik. Az itthoniak kegyetlenek tudnak lenni, ha valamit akarnak, borzalmas társaság. Az egyetlen kivétel pedig gyanúsan vigyorogva jön velem szembe, amint a korábbi társaságom sikerül lerázni és beérek az előcsarnokba. Egy pillanatnyi hatásszünet kell, hogy rájöjjek, mire is gondol kedves ikeröcsém, már el is felejtettem micsoda műsort adtam
Oyajinak. Elvigyorodom a gondolatra.
- Nem volt elég büntetés ez a nemesi szösz? Ha tudnátok, milyen családi drámán mentem keresztül... Ráadásul kedvenc Kichida-chanunk is velem akart piócát játszani =_=” – mesélem fásultan
Otouto tájékoztatását hallva. A mókában kiveszi a részét, bezzeg a feladataimból ő sem kér. Épp ezért mondtam
Oyajinak, hogy ha szól, biztosan nem cseréltünk volna ma helyet! … De hisz nem is cseréltünk, csak ezt ő nem tudja. Ohó, nem ér engem büntetni azért, mert képtelen átlátni a trükkjeimen! Ez vért kíván!
- Van valami ötleted visszavágásra, Otouto? – kérdezem tőle suttogva, miközben elpillantok a válla fölött a díszkíséretre. Ez nem tetszik. Engem itt szabotálnak a szórakozásomban és még pihenni sem hagynak!
- Mondd csak, miért is a mi hibánk, hogy 400 éve tudjuk játszani ezt a fogócskát vele? – teszem fel a költői kérdést, szemöldököm felvonva. A
shinigami azt gondolná, a tulajdon apja azért ennyi évszázad alatt megtanulja, melyik fia melyik, akkor is ha ikrek.
- Hai-hai, majd kitalálok valamit... – legyintek párat ikeröcsém szabadkozására, hogy ennyi volt a segítség. Pedig ketten jóval gyorsabban végeznénk azzal, amit
Oyaji ránk sózott. Állítom, még szereti is, hogy időnként átlépjük a szabályokat és lepasszolhatja nekünk a munkáját arra hivatkozva, hogy felelőtlenek vagyunk. -_-” Gondolataimból eszmélve döbbenten veszem kézbe a papírstócot, elvégre épp egy olyan osztagtól jövök, ahol a legfontosabb papírügyeket el kell marnom a tisztek elől, mielőtt origami lesz belőlük.
- Are? Ha valóban szerelmes levél lenne, kezdenék gyanakodni, hogy kicserélték egy idegenre – vigyorgok végül távozó ikeröcsém után.
- Nos, akkor... – kezdenék gondolkodni azon, hogyan oldhatnék kereket, de sajnálatos módon levegőt venni sincs időm, mielőtt nekem esnének a tanácsadók. Hirtelenjében jobb ötlet híján az egyik fülemhez a papírköteget emelem oda hangszigetelőnek, a másikat ujjammal fogom be.
- Oi, Aniki ott fut, nem engem kell traktálnotok! – védekezem, amint engednek szóhoz jutni, és a pillanatnyi zavart kihasználva eltűzök a családfő irodája felé, ahol feltételezéseim szerint a munka vár.
És még
Oyaji azt meri mondani, hogy felelőtlen vagyok! Ránézett már mostanában az asztalára? Annyira elhanyagolta a papírmunkáját, hogy a felének holnapra meg kell lennie... Remek. =_=” És ha mindez nem lenne elég, még a különböző panaszokat is hallgathatom és oldhatom meg úgy, lehetőleg ne sérüljenek sem a kapcsolataink, sem a család hírneve. Jobban szórakoztatni nem is tudnának olyankor, mikor legszívesebben a kapitányom keresésével tölteném az időmet. Aggasztó, hogy egyetlen pokollepke vagy üzenet sem érkezik, és még ott van az a nyamvadt papírmunka is! Nem tudnák a problémáikat cizelláltabban kifejteni? Ehh, már nagyon unom ezeket a társalgásokat...
Kifejezetten üdítő, amikor végre egyedül maradok a kitöltendőkkel és megírandókkal. Ha más nem, legalább a csend haladás az eddigi idegbajhoz képest, noha nem mondanám, örülök annak, ennyi minden maradt az utolsó pillanatra. Amikor kinézek az ablakon, kicsit meglep a látvány, ugyanis én úgy saccoltam, már rég hajnalodik. Vagy eltelt még egy nap, miközben feleslegesen körmöltem, vagy az idő csiga lassúsággal vánszorog. Őszintén? Nem tudom, melyiket díjaznám jobban.
- Én ezt nem bírom... – borulok az íróasztalra, mikor konstatálom, mekkora halommal végeztem már, és még mindig van kitölteni való dokumentum. Valaki öljön meg, ha a fejembe veszem, hogy engedek
Oyajinek és átveszem a család vezetését! … Álljunk meg egy szóra! Most is én csinálok
mindent, szóval nyugodt lélekkel eltörölhető lenne a titulusomból az a
„leendő” szó. A korábbi kérésemet ezennel visszavontam.
- Hah? Honnan tudod, hogy én intéztem azt is, Hahaue? – nézek fel a belépő nőre, mielőtt elgondolkodnék egyáltalán az ő kérdésén. A gyomrom amúgy is hangos kordulással jelzi, hogy az általa hozatott vacsora nagyon is időszerű most már. Válaszára elmosolyodom, miközben hátradőlök egy kicsit.
- Igaz, téged sosem tudtunk átverni – legalább egy valaki van a családban, aki bármikor kiáll amellett, hogy én és
Otouto olyan ártatlanok vagyunk, mint két kisangyal. Mély levegőt veszek, miközben a maradék papírmunkát fixírozom, és követem a lapok útvonalát, amiket
Hahaue felemel. Az elhangzó ajánlat nagyon is csábító... Gondolkodás közben az asztallapra könyökölök és kezemmel támasztom a burámat, miközben felnézek édesanyánkra. Őszintén szólva próbálok nem kiakadni azon, hogy ő is az öreg helyett dolgozik.
- Nem szükséges. Ha más csinálja meg helyettem, sose tanulom meg. Ha már egyszer Oyaji az én nyakamba varrta, ne foghassa rád, ha valami nem felel meg az ízlésének – nem gondolnám, hogy
Hahaue munkájára bármi kifogása lehetne. De nem fogom megadni az öregnek azt az örömöt, hogy megfutamodom egy kis munkától! >.> Bár ha még annyi lenne vissza, mint mikor elkezdtem, lehetséges, hogy menekülőre fognám. Ez a pár papiros már semmi!
- Hai-hai, majd ha végeztem, vacsorázom – akarnék visszatérni a munkához, de
Hahaue arckifejezését látva inkább visszahúzom a kezem a papírtól és magam elé veszem a tálcát a vacsorával. Jobb a békesség, a végén még tőle is büntetést kapok. Azt pedig már nem viselem el mára!
Így is kis híján félrenyelek, mikor hallom a hírt
Oyaji hazatértéről. Némiképp köhögve igyekszem magamhoz térni, hogy kérdőre vonjam
Hahauet, miért nem mondta előbb, de megelőz a válasszal. Ehh, pedig most szívesen megmondtam volna neki a magamét más családok magánügyeibe bekeveréssel. >.> Erről jut eszembe...
- Korábbi kérdésedre válaszolva az egyezség összejött, Hahaue. Egy héten belül tájékoztatást kapunk a tanmenetről is. Ami az alku ránk eső felét illeti, nem díjazom, hogy Oyaji előzetes utánajárás nélkül küldte el velem Nao-chant arra a birtokra. Gyanús, hogy sikerült belekeverednünk egy kisebb családi cirkuszba. Amint tudom megpróbálom lerendezni Taichou-channal – legyintek egyet, mielőtt feleslegesen aggódnia kellene. Ha bármi ellenvetése lenne, megpróbálom megnyugtatni. Nagyfiú vagyok, tudom kezelni a katasztrófákat, amikbe a családom belesodor. Azért szokásaimat tekintve elég kínos, hogy a legtöbb fejfájást nem magamnak okozom, hanem a rokonaim teszik meg nekem ezeket a kis szívességeket. És még én vagyok a felelőtlen és a gyerekes... =_=”
- Hagyd csak, Hahaue, mindjárt befejezem – mosolygok a nőre, ha ismét megpróbálná elvenni tőlem a hátralévő papírmunkát, és visszateszem a kiürült tálcát az asztalra. Már nincs sok vissza, és ha ezzel végeztem, az öreg egy ideig az adósom lesz.
Valamivel később – ami óráknak érződött! – végre kinyújtózhatok, és mehetek dolgomra, amerre csak akarok. Sokkal jobban elment ezzel az időm, mint én azt gondoltam, de talán végre lesz időm átrágni magam a
Yuko-chantól kapott papírstócon is. Csak remélni merem, hogy nem a legújabb dokumentáció a vélt
(vagy valós) sérelmeiről. A szobám felé menet még pont el tudom kapni mai egyik piócámat, hogy egy gyors tájékoztatást kérjek tőle a kóbor macskáinkról. Kicsit szíven üt, hogy se
Otouto, se
Taichou-chan nem ért még vissza, utóbbi mondjuk aggasztóbb. De ha már így elkaptam, nem mulasztom el utasításba adni, hogy hozzanak némi teát a szobámba.
Yuko-chan mérges lenne rám, ha nem olvasnám el az irományát, amint időm van rá. Az pedig most éppenséggel akad. Ez a napom hosszabb már nem nagyon lehet.
A nevezett helyiségben meglep, ami az asztalomon vár. Mindenek előtt leteszem a szerelmetes levelet kedvenc harmadik tisztemtől, és magam elé emelem a sakés üveg melletti cetlit.
Otouto figyelmességén elvigyorodom. Ettől egészen meghatódtam. Most már előbb megvárom a teámat – ez pár percen belül úgyis itt lesz – az alkoholt kibontani azután is ráérek. Ehhez a mennyiségű olvasmányhoz szükségem lesz rá.

De inkább a napkeltéig tartó olvasás, mint
Yuko-chan haragja... a végén még kiderül, hogy holnap déli fellebbezési határidővel nyakamba varrt egy komolyabb költséget, amit pedig nem engedhetek! Mindennek van egy határa.
A teámat már a bevezető olvasása közben elkortyolom, s a papírhalommal a kezemben megyek oda az egyik szekrényhez, hogy leemeljem róla a csészét, melyből a későbbiekben az alkoholt szándékozom elfogyasztani. A megfogalmazás, amiben
Yuko-chan írni képes felemás érzésekkel tölt el: egyrészt kínosan emlékeztet délutáni-esti elfoglaltságomra, másrészt olyan olvasni a sorait, mintha itt állna mellettem és kiselőadást tartana. Ez a gondolat megmosolyogtat. Ha kiselőadásba kezd, mindig látványos unatkozást szoktam rendezni mellette, de minden szavát vissza tudnám idézni. Csupáncsak roppant aranyos, amikor kiborul, amiért – szerinte – nem figyelek rá.
Mikor sikerül visszaülnöm az asztalomhoz, lapozok a dokumentumban, majd kibontom a sakét, és töltök magamnak, hogy azt kortyolgatva tanulmányozzam a kapott iratot. Eddig is roppant figyelemreméltó olvasmány volt, nem gondoltam, hogy képes lesz ennyire lekötni. Pláne ebben az órában és alkohol mellett. A két lány akadémiai dokumentumai a legfurcsábbak – a képek alapján
Miyu-channak kell igazat adnom, és úgy tűnik,
Yuko-chan is efelé hajlik (mondjuk az a rész nem teljesen világos, miért nem figyelmeztetett egyik személyes látogatásom során erre a kis problémára a zanpakutouval, de ez most mellékes). Az elemzés egyébként meglehetősen hosszú, a végére már a többedik pohár sakémnál járok, és ami azt illeti, akadnak bekezdések, amiket kétszer-háromszor kell átolvasnom, mert a késői óra miatt már nehezebben fogom fel a tartalmát. Az elmélet roppant érdekes, és a szerzőt ismerve úgy sejtem, helytálló is. Már csak azért is, mert a különös viselkedést jómagam is túl sokszor tapasztaltam a minap. A paksaméta végére érve szemeimet letakarva dőlök hátra. Egy darabig nem akarok hivatalos iratot látni. Akkor sem, ha ezt az utolsót saját jószántamból olvastam el, és azért, mert érdekelt. Az utolsó csésze alkoholomat már oda se nézve emelem a számhoz. Aztán csak nézem a plafont. Nincs erőm elvánszorogni az ágyamig, túl fárasztó nap volt.
Nem bánnám, ha már vége lenne, de a riadó hangjára azonnal felpattanok, hogy amikor érkezik valaki, aki tájékoztat a helyzetről, ne félig fekve találjon. Nem kell sokáig várnom, szinte azonnal érkezik a pánikba esett szolgáló. Miért kell mindjárt így kiborulni? =_=”
- Csak semmi pánik! Miféle támadás? Kik az elkövetők? Információkat, gyorsan! – szólok rá a szinte hiperventilláló személyre. Közben felkapom az asztal mellé fektetett fegyvereimet. Az értetlenkedő válaszokat már a folyosókon hallgatom végig, miközben a wakizasim és
Ao Hououzát az obimba tűzöm. A hangok alapján nincs időnk totojázásra, remélem, nem várta, hogy majd ácsorogva várom meg a teljes jelentést és adom ki az utasításokat. Hol van ilyenkor az a semmirekellő
Setsuna-chan, ha? Emlékszem ám, hogy az apja pont abban az időben volt akadémiai tanár, ahonnan a korábban olvasott dokumentumok származnak. >.>
- Mi ez a felfordulás?! Mindenki a helyére, egy-kettő! Szégyent akartok hozni a Meiou névre, összeszedetlen banda?! – ugrok át egy korláton, egyenesen az udvarra, hogy átvegyem az irányítást, mikor látok egy épületrészt kidőlni. Ha tényleg ennyire „összeszedett” itt mindenki, azonnali hatállyal elküldöm őket edzésre
Ane-sanhoz, hogy gatyába rázza őket.

Ez így nem állapot.
- És valaki igazán felvilágosíthatna, mi a jó élet folyik itt!