Baseball edzés
- Ami nem fizikai jellegű megmérettetés vagy verseny, ott szerintem inkább hátrányt jelent az adrenalin, mint hasznot. – az adrenalin képes elérni, hogy át lehessen lépni a korlátokat, és nem érződik a fáradtság. Ez futásnál, harcnál és hasonló versenyeknél tényleg előny, de egy olyan sportnál, vagy más tevékenységnél, ahol az állóképesség egyáltalán nem számít, ott inkább hátrány mint előny, mivel rontja a nyugodt koncentrációt
- Ha képzeletbeli a macska, akkor a PS is képzeletbeli lesz, amit a falhoz tenne. – hihetetlen, hogy komolyan azt tárgyaljuk ki, hogy ha a sok alkoholtól már egy beszélő macskát hallucinál, az tönkre tudja-e tenni a játékát, vagy sem. Kissé őrültebb kategóriába soroltam magam régen is, de Vex nagyobb bolondságokat tud néha összehordani. Nem elég, hogy félti előle a cigijét – pedig vihetné azt az a macska, az összest és jó messzire – de most már a játékait is félti. – Ezt komolyan az mondja, aki akkora nagy piás, hogy ilyen bár kellett neki a nappalijába? És mi van, ha én nem vagyok annyira fogékony a másnaposságra, vagy szimplán csak kihányom és ennyi? Ha meg szörnyű eredménye lenne másnap, akkor se panaszkodnék, egyszerűen csak ki se kelnék egész nap az ágyból, tetszhalottnak tettetve magam. – ha olyan állapotba kerülök, elhiheti, hogy nem fogok nyafogni a fülébe, egyszerűen csak a takaró alá begubózódom, és kitépek minden fényforrást, nehogy lámpát tudjon kapcsolni.
- Azt tudom, hogy mielőtt az a felbolydulás lett volna erre, addig az a hollow, akit említettél egy romhalmazon csücsült. A műeget én nem szeretem. Különleges, mert ritkán látok olyan eget, de idegesít a fény. – én nem vagyok annyira hozzászokva, így is több fény ért egy év alatt ebben a városban, mint az elmúlt évtizedek alatt összesen. Még a végén mutálódni kezdene a testem emiatt, esetleg fotoszintetizálni.
- Biztos, de nem az egész színtársulat ellen lenne, és még azok is belátnák, ha hatalmas a gubanc, akkor jobb inkább összefogni és csinálni, különben hiába érne el bármit is azzal, ha valaki hátába pengét márt, attól még ő is ott fog pusztulni. De hát… ez van, alaptermészetünkbe van a gyilkolás. Tőlem se áll távol. – ezt sose tagadtam, és nem is fogom, Vexnek el kell fogadnia, vagy valahogy lenyelnie a békát. Csak úgy tudtam életben maradni, hogy öltem, és nagyon is szerettem vadászni. Ez nem hiszem, hogy változni fog, és nem leszek szívbajos, ha egy idegesítő baromba kell majd pengét mélyesztenem. – Azért kell erő, mert a testőrök is ugyanúgy elárulhatják őt. Az, pedig, hogy menne-e neked ez, vagy sem, azt úgy se tudod meg, csak ha belecsöppennél, és jogos amit mondasz, de mi van, ha pont nem egy nálad tehetségesebb terpeszkedne fel a trónra? Veled ellentétben a legtöbben ezt kínálkozó lehetőségnek, mint felesleges macerának látnák, az meg nem vicces, ha tucat számra hajigálod le a piedesztálról a kellemetlenkedő hozzá nem értő idiótákat. – na jó, belezavarodtam, szerintem inkább lassan békén hagyom ezzel a témával, nem akarok belefolyni. Az azt jelentené, hogy tényleg, komolyabban foglalkoznom kellene az üggyel, amíg erre nem kérlel Vex, biztosan nem akarom belefájdítani a fejem, és amúgy is, ahhoz jobban át kellene látnom a várost és a működését. – Némi homokvihar, de ennyi. – inkább szél, mint eső, ha Hueco Mundot nézzük, de így azért nem mondanám ki, még a végén megint azt feltételezné Vex, hogy félreértettem a szavait és véletlenül már megint szó szerint vettem, amit mond.
- Akkor én itt úgy érzem, inkább az utóbbi volt a célod. – de nem zavar, édesen mosolygok továbbra is, de úgy érzem inkább csak bókolni akart, aztán hirtelen csínytevő fény villan a szememben, ahogy gyorsan még közelebb hajolok. – De akármennyire kevésbe, vagy nagyon is tartasz őrültnek, szeszélyes attól még vagyok, és ki tudja, mikor jön rám ismét derült égből, hogy egy kicsit pimaszkodjak veled. – nem kicsit akarok arra célozni, hogy megint rossz irányba kalandozhat el játékból a kezem, és általában a következményekkel nem törődve szoktam ténykedni, szóval az se tartana nagyon vissza, ha megint azzal fenyegetne, hogy akkor ugrik az edzésem. Úgyis egyik fülemen be, a másikon ki.
- A pillanat, amikor rájössz, hogy a lenti merevedés, már a hátadba kúszott fel. – jót nevetek a rájátszásán. Bizony, az időseknek már nem kell felállnia, ugyan megvan a merevedés, csak kicsit feljebb. És korántsem olyan jó az. – Még szerencse hogy én nem szeretem és nem is fogom csinálni, azt az emberi baromságot, hogy „de én jobban”. – már megint ugyanezt mondja, pedig kétlem, hogy tudná, hogy vajon én mennyire is imádom. De hogy nem fogok rákontrázni, mint ahogy azt néhány nyálas borzalomban olvastam, az is biztos. Ennek csak örülhet, inkább elfogadom a válaszát, minthogy lovagoljak rajta. – Ha annyira sem lennék, az már elég egészségtelen lenne. – jókedvű a mosolyom, azért ha egy egyszemélyes társaságot se tudnék elviselni, ott már kicsit problémák lennének.
- Csak kiállításokra ne kelljen elmennem, hogy kibeszéljük a naturalizmust vagy az impresszionizmust. – felőlem tényleg hívjon bármit művészetnek, csak engem ne keverjen bele, és ne merüljön bele nagyon. Még a végén verseket kell majd hallgatnom.
Nem igazán akarok rá figyelni, és nem is hat meg a mosolya. Tudtam, hogy mosolyogni fog, tudtam, hogy nagyon elégedett lesz magával, és hogy kisujjal simán ki tudja védeni a támadásaimat, de ezzel csak magamat idegesítem fel, azt pedig amíg lehet, megpróbálnám elkerülni.
Tudja követni a mozdulataim… meglepett volna, ha nem, de nem is érdekel, többször fordulok, hogy még ha tud is követni, ne legyen annyira kiszámítható, hogy mikor mire készülők. A kiszámíthatatlanság hatalmas előny. De hogy meg is ragadja a karom, nem igazán kalkulálom bele és már nincs időm visszahúzni. Hiába próbálok szabadulni, túl erős a szorítása. Épp azonnal inkább megadnám magam, és nem törődve a szorult kezemmel már támadnék is a másikkal, mikor mozdul a térde.
- Mindenképp ki kell nyújtanom a karom az ütésekhez, és neked minden porcikám támadható felület. – egy pillanatig morogok csak, de be kell hogy ismerjem, nem állhatok mindig én nyerésre. Tudtam, és mindig is tudni fogom, hogy Vex az erősebb, egyértelmű tényként kellene felfognom az elméleti kartörést, minthogy duzzognék miatta. Borzalmasan rossz vesztes vagyok, be kell ismernem, főleg ha harcról van szó. Ahogy viszont tudatosul ez bennem, hogy Vex mindig így el fog tudni kapni, és most pont azért vagyunk itt, hogy segítsen és tanítson, azonnal kisimul az arcom, és sokkal nyugodtabban, tárgyilagosan beszélek. Hirtelen támad egy ötletem, bár lehet ahogy meglátja, el fogja vetni Vex, de úgyis egy-két támadás erejéig lesz kivitelezve, utána „vége”. – Rendben. Akkor eltört a karom. – mondom hanyagul, bár egyáltalán nem érzem, hogy félvállról venném, vagy annak érezném. Jogos mozzanat a részemről és hiteles szituációs gyakorlat, miközben a pulcsim zsebébe dugom az említett kezem. Akkor most ezt nem használom. Persze, ha Vex nem akarja, hogy így gyakoroljam le ezt az egy-két támadást, amíg a másik karom és lábam el nem töri nagy eséllyel, akkor kiveszem a zsebemből és normálisan folytatom. Ez csak egy futó ötlet a részemről.
Gyorsan forog az agyam. Ha ugrásból akarnék támadni, akkor a kezem vagy a lábam elkapná, és megint csak elhajítana minimum magától, azt pedig most inkább kihagynám. Tudom, hogy tudnék nem kicsit piszkosan játszani, főleg vele, hogy talán még tényleg sikerüljön is meglepettségében egy pillanatra kibillentenem az egyensúlyából… esetleg, de azt csak azért nem tartom hiteles játéknak, mert csak és kizárólag vele játszanám el, az ellenséggel nem.
Ismét mozdulok a háta mögé, azonnal a nyakát célozva meg a következő támadásommal. Most nem sonidózok egyből tovább, csak ha a kezem után akarna kapni. Ha már csak egy maradt, óvatosabbnak kell lennem, átugrom a másik oldalához, közben elhúzom a lábam, hátha erővel ki tudom rúgni alóla a sajátjait. Tippemre ismét csak fel fog ugrani előle, ebben az esetben pedig ismét támadok, most ágyékra célozva.