Baseball
- Nézőpont kérdése minek nevezed a kevés fantáziát. Még nem is láttalak billiárdozni, csak ez jutott eszembe. A videojáték szoba meg nem muszáj csak a PS-nek. És ha nem is akarod kihasználni, miért baj, hogy ekkora jutott? – de lényegtelen erről beszélnünk, nem akarja jobban kihasználni a helyeket, nem is tudná mire lehetne hasznosan, akkor meg miért baj, hogy ő a Négyes? Bőven elég nagy számára ez a torony, ha viszont úgy érzi már kinőtte, és tényleg olyan erős, mint ahogy azt állítja, doboljon az illetékes asztalon egy magasabb számért. Ha meg tudja tenni, biztosan ezért nem tette meg, mert nem is érzi, hogy szüksége lenne rá, akkor pedig ne biggyesztgesse az ajkait. – Nem, csak feléd köteleztem volna el magam… még egy módon. Elvégre neked ajánlottam fel, nem Sethnek. – mutatok csak a nyomaték miatt az ajtó felé. – Ez amúgy se olyan gondolom, hogy ne lehetne meggondolnom magam, meg aztán, ha bármi gond adódna… úgyse hagynálak itt, és futnék vissza az erdőbe. – már nincs akkora gondom a várossal, hisz a fő probléma, ami miatt kerültem, mint a tüzet, az már nincs itt. Bár amennyit panaszkodik Vex miatta, néha már én is azt kívánom, bár ő lenne ahelyett a Seth helyett. Pedig még nem is láttam egyszer sem, abban sem vagyok biztos, hogy létezik-e egyáltalán, és nem csak Vex egyik elveszett próbababáját ültették oda a trónra. De lényegtelen számomra, hogy hivatalosan az vagyok-e vagy sem, bár gondolom amíg számom sincs, addig nem is lehetne valóban hivatalosságról beszélni itt, de ha bármi történne, nagyobb gond, elhiheti, hogy nem fogok kereket oldani mondván, hogy nem az én ügyem. Itt lakok vele, vagy sem? A párja vagyok, nem? Akkor az én ügyem is, és ha sajnos komolyan akarok belegondolni, és igazából mellette állni, akkor – mivel neki fontos – a hülye városa is bizonyos szempontból az én ügyem is.
Jót nevetek azon, amit mond az elején.
- Több száz év neked nagyon is vén? Majd akkor mond, ha több ezer évet megéltek. De gondolom úgy tudnak emlékezni, ahogy én is. Hiába hasonlít rájuk a kinézetünk, ezt fel kellene fognia mindenkinek, mi Nem vagyunk emberek, nem hozzájuk kellene hasonlítani magunkat. Mivel számunkra másképp telik az idő, nem néhány évtized az egész, gondolom az elménk is ehhez a tartományhoz igazodik. – még egyszer sem hallottam, hogy például démonokhoz, vagy istenekhez viszonyítaná Vex, vagy akárki más a fajtánkat. Mindenki az emberekhez viszonyít, és ez engem már felettébb frusztrál. Azért mert humanoid a kinézetünk, ezt muszáj többször is leszögeznem, mi nem vagyunk emberek. A shinigamikra lehetne mondani, hogy közelebb állnak az emberekhez, de mi drasztikusabb, és sokkal több változáson mentünk keresztül ahhoz, hogy inkább a démonok felé húzzunk például és ne az emberek felé. Menjen ki mindenki a sivatagba, aki emberhez hasonlítja magát, és nézzen farkasszemet az első hollow-al, vagy egy gusztustalan Gilliannal. Pontosan ugyanolyan szörnyek vagyunk, mint azok, csak egy erősebb, szebb csomagolásba burkolt változat.
- Olyan, mintha lenyeltem volna néhány követ. – most már muszáj fintorognom. Szerintem amitől fáj a has, nehéz és kényelmetlen, az korántsem jó a testnek. Lehet azért fáj, mert nincs is az ételre szükség. Tényleg, ha nem változunk, nincs anyagcsere, nincs szükség emberi táplálékra, akkor továbbra is a test lebontja, ki tudja, hogyan – bár én a sajátomat sejtem, szimplán csak szétmarja – de haszon nem sok származhat belőle. Akkor már tényleg majdnem olyan, mintha köveket nyeltem volna le.
- Mondhatja mindenki ezt, hogy az önérzetüket tegyék valahogy helyre, de bármibe lemerném fogadni, hogy a legtöbben, akik önként mentek és kérték az átváltoztatást, nem pedig hozzájuk jöttek felajánlani, azoknál nem a nagyobb erő játszotta a döntő szerepet, hanem a félelem a visszaváltozástól, vagy attól hogy nem elég erősek, hogy adjuchasként sokáig életben maradjanak. Ebből pedig következett a nagyobb erő. Nehogy magadra vedd, csak a többiekről beszélek. – nem szeretném, hogy Vex azt higgye rá gondolok, bár ő is mondta, hogy motiválta az aggodalom, nehogy felfalják, de bármibe fogadnék vele, hogy akármit is állítanak, a legtöbben akik kérték erre külön Aizent, azok félelemből és bizonytalanságból tették legelső körben.
- Nem igazán lenne célom, csak az, hogy kilőjem, ami annyira felidegesített. – ablak, szellőztetés, mit érdekelnek ezek engem, bár tény, hogy utóbbi azért néha nem ártana… De akkor rosszul hiszi, ha azt feltételezi, hogy olyan elborult agyi állapotban én gondolkozni fogok. Különben nagy valószínűséggel nem is lenne ceró a vége.
- Inkább egyél, mielőtt megint csinálok valamit, amivel a mai edzésem veszélyeztetném! – mérgesen megborzolom a haját, aztán adok egy gyors puszit az arcára, mielőtt kimásznék az ágyból. – Ilyet mondani, hogy nem kapsz „olyan gyakran” törődést… ez azért sértő. – motyogom az orrom alatt, miközben megyek ki átöltözni. Ez azért tényleg kissé sért, még ha vicc is és valójában nem gondolta át, akkor se esik jól, és inkább addig távozok a szobából, amíg duzzogásomban nem akarom bizonyítani az ellenkezőjét.
- Nyau! – pimaszkodok vele a szavait hallva, egy csintalan vigyor társaságában, ahogy hátrapillantok vissza rá. Ezen a hangon is még dolgozni kell kicsit, tekintve, hogy sose próbáltam még macskát utánozni, de a vékony hang egész jó lett, már ahogy én hallom. A lényeg, hogy egy egyetértés akart lenni azzal, amit Vex mondott. Sajnos tényleg vannak macskás tulajdonságiam, egy év után olyan szembeötlő már nekem is, hogy ha akarnám se tagadhatnám le.
- Nem az a rizikó, hogy ellopnák, de bármennyire is szíveden viseled a fajtánk sorsát, ezzel a legtöbben biztosan nem így vannak, és akik hatalomra vagy nagyobb erőre törnének, azoknak a Négyes Espada totál fegyvertelenül tökéletes esélyt jelentene. – még ha erős is, így nem tudná kiereszteni az erejét, ráadásul jöhetnének rá akár többen is, vagy más espadások, és erősen kétlem, hogy bárki gondolna abban a pillanatban a város helyzetére, hogy mit veszítenének Vex halálával. Inkább legyen nála is fegyver, ez nem egy emberi város, de ahogy láttam, még ott is vannak esténként veszélyes helyzetek.
- Akkor ne panaszkodj! – kinyújtom rá a nyelvem, mivel ezt most megint én nyertem. Rosszal vágott vissza, én nem élveztem a hirtelen talajba zuhanást, ő viszont igen, amit a fenekére kapott. Mást is kaphatott volna, de azt tuti nem úsztam volna meg.
Megvonom a vállam arra amit mond, én csak tippeltem.
Az első labdák elég unalmasok, igazából nagyon el se kell mozdulnom, ugyanoda jön az összes. Már épp megunva ezt, fontolgatnám, hogy szóvá teszem neki, hogy bemelegítünk most, vagy csak játszunk, de egyszer csak más irányokat kezdenek venni a labdák. Először véletlennek tűnik, de folyton más irányba repülnek, hol feljebb, hol lefele. Még tűrhető gyorsaság, és kezdenek lassan a védelmi reflexeim is beszállni a játékba, amint lefele repül a labda, kicsit beleguggolok, hogy biztosabban elkapjam, az azt követő viszont így a váll helyett pont az arcom felé repül, ami elé már gondolkodás nélkül mozdul is a kezem, és a labda pont a tenyerembe csattan. Fél pillanatig fontolgatom csak a helyzetemet, aztán gyorsan el is dobom őket, és felegyenesedek, nehogy a következőket elszalasszam és eltaláljanak.