Hála az égnek, ez a shinigami nem neheztel rám, mert quincy vagyok! Így legalább nem kezel ellenségként, bár ha annak kezelne, nem különösebben zavarna hisz, mondjuk nem teljesen jogosan, de gondolom a kötelessége miatt kéne úgy bánnia velem, mint egy fertőzött elemmel, vagy valamiféle veszélyes fajjal. Mondjuk, nem tudom, mire lenne erre a megfelelő kifejezés, de jó érzés azt látni, hogy ez a shinigami úgy látszik hasonló gondolkodású, mint én. Nem a faj alapján ítélkezik, és egy csöppet sem a múltban gondolkodik. Mosolyogtam is rá éreztetve vele, hogy örülök a találkozásának, majd amikor felém nyújtotta kezét, kezet ráztam vele.
- Sajnálom, de a szakmám kötelez arra, hogy az igazi nevemet senkinek nem mondhatom el.
Mondtam el neki őszintén. A futárok legnagyobb fegyvere a névtelenség. A becenév alapján, ami egyébként nekünk egy fajta kódnév, nem tudnak beazonosítani minket, hisz minden egyes rendszerből ki lettünk törölve. Emiatt tudunk úgy mozogni, ahogyan csak szeretnénk. A kamerák, nem azonosítanak be, a rendőrök sokszor el is felejtik az arcunkat plusz, bizonyítékot se tudnak felmutatni ellenünk, hisz lazán le tudjuk tagadni az egészet, hogy csináltunk is volna valamit. Ayumi kisasszony…. oké ez egy kicsit talán enyhén fura megnevezés, de bánom is én most megteszi! Hirtelen elővette a mobilját, ami valószínűleg arra kellhet neki, hogy kapcsolatot tartsa a társaival, vagy esetleg a központtal. Kicsit hasonlít a futárokra, hisz mi is ugyan ezt tesszük. Állandó kapcsolatban vagyunk a futárok központi bázisával, na meg különösképpen az adott csoportvezetővel. Nekem mondjuk pont a fő főnök jutott ki Noah, de legalább elmondhatom, hogy nem akárki a csoportvezetőm! Plusz a futárok között van egy kis presztízsem hisz aki Noah csapatához csatlakozik, nem lehet akárki. Bár én sokszor tűnődöm, engem miért választott be olyan hamar hisz nem vagyok olyan tehetséges, mint mondjuk Mouse és Icarus de biztos volt valami oka. Mindegy. Ayumi miközben pötyögött, a mobilján kérdezett tőlem a futárokkal kapcsolatban. Kicsit elmosolyodtam, mikor megemlítette hány quincyvel is rendelkezünk. Jobb, ha gyorsan tisztázom a dolgot.
- Maximum egy quincyt. Engemet!
Mutatok magamra, majd folytatom.
- A karakurai futárok nem quincy csoportosulás. Bár biztos rendelkeznek valamennyi lélekenergiával így akár egy lidércet vagy jelen esetben egy shinigamit is észrevehetnek, de biztos nem quincyk. A karakurai futárok, itt az élők világában afféle…Robin Hoodok! Igen eléggé furcsa egy megnevezés, de az egyik… lánybarátom így nevezett minket és voltaképpen találó név hisz, a gazfickóktól lopjuk el a szajréjukat és adjuk át olyan embereknek, akiknek szükségük lehet rá. Mint például egy árvaház, vagy egy szegény ember, vagy esetleg lebuktatunk egy korrupt szemétládát és vagy csődbe megy az illető cége, vagy egy olyan embert ültetnek oda, aki becsületes személy. Ami biztos, hogy így történik, hisz azért odafigyelünk, hogy kit tesznek oda a másik helyére. Ha netán egyébként infót akarsz lekérni rólam, akkor nem akarlak előre elszomorítani, de tuti nem találsz rólam semmit, plusz a futárokról is csak morzsákat. De azért adok némi infót, elvégre shinigamiként úgy sem ártanál nekünk. Én legalábbis hiszem, hogy te nem. Látod ezt a jelet?
Mutatom a kabátomon lévő jelet a shinigami felé. Várom, hogy alaposan is szemügyre tudja venni, és amikor végez vele, folytatom a mondatomat tovább.
- A jel amint látod, egy piros madarat ábrázol. A piros szín jelenti az összetartást, az egységet, mondhatni a vért. Ugyanis mi futárok egy család vagyunk. A madár jelenti a szabadságunkat, és az eszménket is egyben. Például, mi sose közlekedünk az utcán, hanem a tetőn szoktunk. Eléggé őrültségnek hangzik, de most jön a lényeg. Mikor a tetőn, ugrálunk, futunk szabadnak érezzük magunkat, mint egy madár! Olyan, mint ha a saját láncainkat törnénk össze és a korlátainkat lépnénk át! Mondhatni inkább tapasztalni lehet a legjobban, sem mint elmagyarázni. De bármennyire is teszünk mi jót, sajnos a rend őreinek ez nem tetszik, bár ez minket hidegen hagy. Amúgy is sok a korrupt idióta köztük! Na, mindegy! Akarod, hogy körbe vezesselek az utcán? Amúgy ajándékot keresek, és… talán tudnál segíteni!
Tettem fel neki az ajánlatot. Elvégre hiába shinigami, attól még ő egy nő, és talán tudna segíteni nekem hogyan, tudnám kiengesztelni egy nő szívét. Akár tanácsot is tudna adni a randihoz, meg akár egy lehetőség hogy jobban megismerhetjük egymást. Nem árt egy ha az embernek egy shinigami a barátja nem igaz?