Eltátottam a számat, miután szóba kerültek a kőgólemek. Még sosem láttam igazi, élő, mármint átvitt értelemben élő, inkább úgy mondanám, mozgó kőgólemet! Nagyon izgatott volna a történet! Épp emiatt, akkora lelkesedéssel bólogattam hatalmasat csattant egymáson saját fogsorom. Kissé sajgott tőle az egész állkapcsom és fájdalmas ábrázattal simogattam. Lényegében ráértem ezzel foglalkozni, mert Meiou sama nem hagyta mesélni Hebi san-t, bár azt állította, később sor kerülhet még rá.
Annak nagyon lelkes kiskutya pitizéssel örültem már előre is! Ténylegesen érdekeltek volna a kalandjaik, meg a kőgólemek és a nagy küzdelmük, vagy, ahogy legyőzték őket! Meg a többi is! Ha egy volt, biztos akadt több is!
- Annak nagyon örülnék, Hebi san! Szóljon nyugodtan, ha van erre ideje! – Jutott erről eszembe valami. - El is mehetnénk egyszer közös kalandra! – Csillámlott körülöttem a levegő. Nem tudom erre, miként voltam képes, de a hatalmas rajongásom közepette sikerült összehoznom. Annyira nem zavart! Ha segít meggyőzni vele Hebi san-t és Meiou sama-t, akkor végképp nem.
Izgatottan vártam a döntésére, azonban Meiou sama állapota hirtelen tovább romlott, vagyis kiderült, ténylegesen mérgezett virágport szippantott be. Az ájulás szélére került! Siettem, hogy elvihessem Akira kun-hoz, mert ő biztosan ismerné a gyógymódot. Próbáltam felsegíteni, mármint megtámasztani, de nem sikerült. Tettem, amit javasolt, hátha segíthet, viszont így sem bíratm megmozdulni. Kénytelen voltam óvatosan visszaültetni a padra. Vele nem sikerülhetett elindulnom. Muszáj leszek, megkeresni Akira kun-t és idehozni! Ez szörnyen aggasztott, mert sok időbe telhetett! Nem tudtam milyen gyorsan hathat a méreg, vagyis mennyi ideig keresgélhetek utána. Ha pedig nem járok sikerrel, akkor ugyanott leszek, ahol a part szakad. Borzalmas kétségek között hánykolódtam, ezért rögvest felcsillantak a szemeim, miután Meiou sama beavatott, van pofon egyszerű megoldás a gondomra. Azonnal figyelmesen vágtam magam lelkes hallgató pózba. Hatalmasra tágult szemekkel, mozdulatlanul, egyenes háttal csüngtem a szavain. Azt javasolta, idézzem meg Akira kun-t. Ilyesmiről még sose hallottam. Apa sem említette képes lennék hasonlóra, de Meiou sama azt mondta lehetséges.
Az utasításainak megfelelően pattantam fel a földről. A környékünkön és a batyumban található növények közül kiválogattam a virágos, bimbós növényeket, amikkel gondosan körbe szórtam egy kisebb területet. Igyekeztem pontosan úgy csinálni, ahogy mondták, ettől még minden mozdulatom után hátra pillantottam Meiou sama-ra. A megerősítését követően folytattam mindent. Beálltam a kijelölt kör közepébe és szorgalmas tájolással megkerestem északot. Arra fordultam, majd megköszörültem a torkomat. Mély levegőt vettem. Hosszasan beszívtam, majd még lassabban kiengedtem.
- És most? – Feszengtem türelmetlenül. Minden erőmmel azon voltam, megnyugodjak. Arra kért minden idegszálammal az idézésre koncentráljak, mert valami baja eshet Akira kun-nak. Ezt semmi esetre sem kockáztattam volna meg. - Mondanom kéne valamit? Egy varázsigét, vagy a nevét ismételgetni? –
Pislogtam felé, majd fordultam gyorsan vissza, véletlenül se törjem meg teljesen az idézést. Nem szerettem volna, ha miattam kell elölről kezdeni az egészet. Próbáltam lazítani, mármint kizárólag a feladatra összpontosítani. Kizárólag Akira kun-ra gondoltam, semmi másra. Összeszorított szemekkel erőlködtem, mert nem teljesen értettem mit kell tennem. Próbálkoztam, majd kilestem magam elé, de nem láttam sehol.
- Nem sikerült? – Néztem körbe kétségbe esetten. - Mit ronthattam el? – Kaptam az arcomhoz rémülten. Nem totojázhattam sokáig. Rossz bőrben volt Meiou sama. - Sietek, amennyire lehet, Meiou sama, de…de…de – Horgasztottam le a fejemet. Láthatóan nem sok tehetségem akadt ehhez. Megeshetett még sem voltam vérbeli Amatsuji, vagy legalábbis hiányzott belőlem az a kis apróság, amivel megidézhettem a rokonaimat. Még sem adhattam fel az első kísérlet után. Újra nekifeszültem az összpontosításnak. Szinte vörösödött a fejem, annyira küszködtem, miközben továbbra sem sejtettem, mit csinálok. Lassan úgy éreztem elfüstöl az agyam, vagy legalábbis elvágódok, amikor ismerős hang csendült fel mellettem. Annyira meglepett, lendületből borultam fel.
A földön kiterülve néztem magam elé. Ott állt, mármint guggolt közvetlen mellettem Akira kun. Eltátott szájjal pislogtam rá. Nem gondoltam sikerülhet a művelet. Teljesen váratlanul ért, ezért reagálni sem bírtam a kérdéseire. Eltátott szájjal meredtem előbb rá, majd Meiou sama-ra, akinek a kezemmel jeleztem, hogy itt van a keresett személy. Képtelen voltam magamhoz térni a sokkból, bár annyi legalább eljutott az agyamba, hogy segítségre van szükségünk, méghozzá azonnal.
- A-a-a-a…AKIRA KUN! – Ugrottam előre, hogy megfoghassam a vállait. - Hatalmas baj van! Téged akartalak keresni, csak aztán Meiou sama mutatott egy techinkát, amivel idehívhatlak és megjelentél, mert szükségünk lenne ellenszerre! Kerestem gyógynövényeket, ahogy mondtad és gyűjtöttem sokat! – Mutattam a kis batyumra, meg a körülöttünk szétszórt virágokra. - Minden jól ment, míg össze nem futottam Meiou sama-val. Megkértem, segítsen beazonosítani egy virágot, amit Aikawa taichou san kért tőlem, de összekeverhettem mással és…és…é-és – Sápadtam el teljesen. - Most megmérgeztem Meiou sama-t! Nem pihen, rosszul van! Segíts rajta, kérlek! –
Gyűltek könnyek a szemeimben. Borzalmasan aggódtam, hiszen rengeteg időt vesztegettünk már el. Sürgetett minket az idő.
- Tu-tu-tudsz rajta segíteni? – Ekkor került elém a növény, amiről azt hittem, hogy kelleni fog Aikawa taichou chan-nak, de még sem az volt. - Vigyázz vele, Akira kun! – Kaptam ki sebesen a kezéből és hajítottam el messzire. - AZ MÉRGEZŐ! HA BESZÍVOD A VIRÁGPORÁT MEGHALHATSZ! Nézz csak, Meiou sama-ra milyen rosszul lett tőle! Nem érzel valamit? Nem nehéz lélegezni? Nem szédülsz? – Változott a színem hajammal egyező színűre. Komolyan az ájulás kerülgetett. Nem éltem volna túl, ha miattam még Akira kun is rosszul lesz. Mit mondanék anyának? Egyáltalán mit csinálnék? Lehet, őt is meg kéne idéznem? Nem is rossz ötlet!
Felpattantam a földről, hogy még több növényt gyűjthessek. Nem volt vesztegetni való időm! Ő biztosan tudni fogja, mit tegyünk!
- Idehívom anyát! Ugye vele is menni fog, Meiou sama? – Fagytam le ijedten. Még is csak a legerősebb volt közöttünk. Ő vezette a testőrséget. Nem biztos, hogy egyedül elég leszek ehhez a művelethez.