Amint Taichou-chan igényelte, örömmel adtam át neki a megoldást rejtegető papirost. Nagy kár, nem volt rá szükség, a feles záron teszteléssel máris bebizonyosodott, melyik kód nyitogatja tudós barátaink celláját. Így oda az izgalom. Kissé csalódottan soroltam vissza másik felem mellé, és bólogattam hevesen felvetésére.
- Hozzá értő felügyelet nélkül láttuk, mily könnyedén csapdába estek – fűzöm hozzá ikrem aggodalmát magyarázandó, hiába tudom, ezért még nagyot fogok kapni drágalátos Yuko-chantól, ha megint a szeme elé keverednék. Pedig amennyiszer bajba kerülnek, nem mondhatja, lebecsülöm a tudósokat, mindössze a harctéri tapasztalatukban kételkedem, szerintem teljesen jogosan, hisz ide is az utánuk való kajtatásban kavarodtunk.
- Bízhatsz bennünk, Taichou-chan, vigyázni fogunk egymásra~ <3 – dalolom a csapatelosztás hallatán és magam is besorolok ifjú rokonom és az Amatsuji fiúcska mellé.
- Are? Csak nem egy ősz hajszál az ott, Setsuna-chan? A halál csúfolkodó lehelete téged is legyezget? Jobb lesz sietni azokkal a haikukkal, mielőtt elfogyna családunk – toldom ikrem szavaihoz, miközben magam is hunyorogva tekintek a meglepően jó fényben sütkérező teremre. Mivel a zseblámpa funkció immár tényleg teljesen felesleges, kihasználom az időt arra, hogy dokumentáljam a jelenséget Nao-channak. Amúgy is szereti Sauront, ez az alak még hasonlít is rá valamennyire. Biztos szomorú lesz szegénykém, hogy nem hoztam magammal ide.
- Ne is mondd, szegény kyodai vérével ilyeneket tenni vért kíván – válaszolok fejcsóválva ikremnek, miután legyezővel leplezett vigyorral hallgattam végig Eiji-chan kifakadását.
- Elvégre a mi unokaöcsénk Otouto, bár elnáspángolni nem nekünk kell – veregetem hátba ikremet, majd jobban szemügyre veszem a felénk közelítő csontos sereget. Elhúzom a számat a látványra.
- Azért biztos nem lesz drága kyodai ellenére, ha fiacskája haverjait kissé kiporoljuk – kissé kiropogtatom ujjaimat, mintha készülnék kardot rántani. De láttam én már elég filmet ahhoz, hogy ne csak szétkapni akarjam a harcosokat, mert a végén még össze is raknál magukat. Így aztán amelyik kiszemelt magának, azt minden különösebb szívbaj nélkül közelebb engedem magamhoz, hogy villámlépéssel táncoljak előle odébb. Nem űzöm sokáig ezt a fogócskát, a mozgása alapján nem tűnik túl komolyan vehető ellenfélnek, így mikor ráunok a dologra, egyszerűen megküldöm egy
Shakkahouval a lényecskét, és miközben vígan elég, én nézem a műsort, amit a többiek csinálnak. Egy-egy szép mozdulatot meg is tapsolok, mert miféle közönség lennék, ha nem tenném?
- Csak tüzet raktam, Otouto, olyan hűvös az idő így télen – rejtem mosolyom ismét a legyező mögé, miközben a repülő combcsontra küldök egy újabb Shakkahout, véletlen se tevődjön össze ikrem csontváza. Invitálására letelepszem mellé, és már nyúlok is a haorim alatt rejtegetett csészékért, mikor felveti a jól végzett munkáért járó koccintás ötletét.
- Előtted járok egy gondolattal – adom kezébe vigyorogva a csészét, majd szólok új fivérünknek is, nagy bánatára megkínálnám egy korty itallal. Sajnos csészéből nincs nálam tartalék, de így is testvériesen tudunk osztozkodni, nagy kár, már libben is tovább.
- Otto – kénytelen vagyok a szaké helyett Ao Hououzát kézbe venni, és előhívni erőteljesebb alakját*, hogy visszaverjem a lávaköpetet, amivel szemtelen unokaöcsénk üdvözölne bennünket.
- A szemtelenje féltérdre kényszerített – nyögök fájdalmasan, amiért fel kellett pattannom, hogy a szálfegyverrel védeni tudjak.
- Hol is tartottunk? - fordulok ikrem felé és kezébe nyomom saját csészémet, hogy végre kitölthessem a jól megérdemelt italokat.
- Setsuna-chan, nem ünnepled meg bátyáiddal első ősz hajszálaid? 
- emelem meg felé is a szakés üveget, mert neki is jut a jó minőségű itókából, ha leülne közénk.
*
magyarul shikait oldottHadou 31: Shakkahou
Magyar név: Vörös tűzágyú
Leírás: A kidou a használója kezéből jön ki, erős labdaként vagy hatalmas robbanásként.
Idézés: Ó, Nagyúr a hús és csont burka, minden teremtmény, szárnyak suhogása. Te, ki az Ember nevét hordozod, Pokol és Zűrzavar. Tenger hullámzó akadálya indul dél felé.
Kidou képzettség: 6 pont