Szerző Téma: Rosui Suzume pályázatai  (Megtekintve 625 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Rosui-Genki Suzume

Eltávozott karakterek

7. Osztag

*

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
10 000 / 15 000

Hozzászólások: 70

Hírnév: 4

Infó

Tárcában: 10 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
Világossárga

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#E53A5A // #EFD59C


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Rosui Suzume pályázatai
« Dátum: 2017. Jan. 23, 22:32:17 »
Engedély: Ukitake Juushirou

ZANPAKUTOU PONTOSÍTÁS/MÓDOSÍTÁS

Indok: Karakter már az előtörténetében meg tudta szólítani a zanpakutou szellemét, csupán képességeit ezidáig nem ismerte. Mostani játékaimban szeretném kijátszani, hogy fokozatosan megismeri gyakorlatok során, emiatt szükségem lenne a leírásra, melyet ezúton pontosítanék/módosítanék itt-ott. ^-^
(click to show/hide)
MÓDOSÍTOTT VERZIÓ:

Neve: Tatarimokke (Lélektilinkó)
Típus: hang (és méreg)
Kinézet: Alap megjelenése egy wakizashi. Sárga markolattal és kör alakú keresztvassal, melyen madártollminta látható.
SHIKAI
Megszólítása: Kuchizusande, Tatarimokke! (Duruzsolj, Lélektilinkó!)
Kinézet: Egy szépen faragott Shakuhachi (bambusz fuvola) alakját ölti magára. Nagyjából 55 cm hosszú hangszer és fúvócső. Képessége használata előtt ezzel kell kilőnie a reiatsu lövedéket, mely egy nagyjából öt centiméter hosszú madártollra hasonlít. Találat után a lövedék azonnal eltűnik, csupán egy madármintát hagy maga után. A szimbólum mely a találat helyén megjelenik henna festék által hagyott mintázatra hasonlít.
Képesség:
Suzume képessége az ellenfele agyban raktározott tudását támadja, egy úgynevezett „intelligens méreg” segítségével, mely egy speciális toxikus anyag. Ez a fuvola által keltett hangra rezonál és a dallam játszása alatt fejti ki negatív hatását.
  •   Tehát, ha Suzume nem tudja a lövés leadása után eljátszani a dalt, úgy a technikája sem ér semmit. A dal eljátszását maximum három körig késleltetheti.
  •   A méreganyag hatása a zanpakutou deaktiválása után automatikusan megszűnik.
  •   Suzume lélekölőkard használatban való jártassága is megmutatja a technika hatásának az idejét.
       o   1 pont zanpakutou – 0,5 kör
       o   2 pont zanpakutou – 1 kör
       o   3 pont zanpakutou – 1,5 kör […]
  •   Suzume zanpakutou pontonként két lövéssel rendelkezik, mindegyik lövést maximum egy személyen alkalmazhatja.
  •   Suzume míg a hangszeren játszik, nem képes támadásra, maximum elkerülésre, viszont ez esetben nagyobb az esélye annak, hogy pontatlanul játssza végig a dalt (egy perc hosszúságú). Ha nem sikerül lejátszania a zenét megfelelően, akkor tulajdonképpen elpazarolt egy lövést.

Toki no Koe (Csatakiáltás)
A töltet ellövése után egy dalt kell eljátszania a fuvolával, melynek hatására a lövedék rezonál a hangszer által kiadott dallamra és elkezdi kifejteni a hatását. Az technikája az ellenfelének fegyveres harci és pusztakezes harci tudással kapcsolatos emlékeket támadja meg.
  •   Ez úgy mutatkozik meg, hogy Suzume zanpakutou használatra tett pontjai levonódnak az ellenfél fegyveres harc és pusztakezes harc képzettségéből.
       o   Az egyik képzettségből Suzume minden zanpakutoura tett pontja levonódik, míg a másikból csak minden második zanpakutoura költött pontja után vonódik le egy pont. (Pl.: Suzuménak, ha van két pont képzettsége a zanpakutou használaton, akkor az ellenfél pusztakezes harc képzettségéből egy pontot von le, a fegyveres harc képzettségből pedig kettőt.) Ez attól is függ, hogy az ellenfelének, melyik képzettségből van több pontja, amelyikből nagyobb tudással rendelkezik, értelemszerűen abból vonódik a két pont – de, ha az ellenfelének ugyanannyi pontja van mindkét képzettségből, akkor az ellenfele megválaszthatja, melyikből vonódjon két pont.
  •   Játéktéren a pontok elvesztése úgy mutatkozik meg, hogy a szenvedő alany nem képes felidézni egy-egy vívómozdulatot, melyet ismert. Lassulnak az érzékelései, nem ismer fel alapvető helyzeteket a támadásra, pontatlan lesz a védekezése, nem képes egyéni technikái alkalmazására. Ez a pontok alapján változik.
  •   Továbbá a technika hatását meghatározza Suzume és ellenfele közti lélekenergia különbség is. Magasabb reiatsuval rendelkező személyeknél a technika gyöngébben fejti ki a hatását. Minden 3000 lélekenergia különbségnél eggyel kevesebb képzettségpont vonódik le az ellenfelétől.
       o   Ha Suzume LP-je 5.000 és négy ponttal rendelkezik a zanpakutou képzettségén, de az ellenfelének 8.000 LP-je van, akkor az eredeti levonás helyett (pl.: -4 fegyveres harc és -2 pusztakezes harc) => -3 fegyveres harc és -1 pusztakezes harc vonódik le. De ha 11.000 LP-je van ellenfelének, akkor így nézne ki: -2 fegyveres harc és 0 pusztakezes harc.

(click to show/hide)
(click to show/hide)

Karakterlap

Ukitake Juushirou

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 212

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 1 899 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Rosui Suzume pályázatai
« Válasz #1 Dátum: 2017. Jan. 28, 17:56:46 »
Üdvölet! :hippy:

Nos, mit is mondhatnék? A leírás nagyon részletes és pontos, a mechanizmus szerintem rendben van, ami picit is félreérthető volt, menet közben tisztáztuk. Be is fejezem a csacsogást, és a pályázatodat ezennel ELFOGADOM! Ne felejtsd el feltüntetni az adatlapodon a változást! ^-^

Karakterlap

Rosui-Genki Suzume

Eltávozott karakterek

7. Osztag

*

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
10 000 / 15 000

Hozzászólások: 70

Hírnév: 4

Infó

Tárcában: 10 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
Világossárga

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#E53A5A // #EFD59C


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Rosui Suzume pályázatai
« Válasz #2 Dátum: 2017. Nov. 05, 21:37:42 »
¤ Karakterek megjelenítése egyeztetve. Az osztagba kerülés kapitánnyal (Sierashi Katsuo júzerével) lebeszélve. Kasztváltás engedélye Ukitake Juushiroutól beszerezve.

SHINIGAMIVÁ VÁLÁS PÁLYÁZAT

  Nagyon lelkesecske voltam, a mai napocska különlegesecske volt az iskolácskában. Vizsgácskája volt a végzősöcskéknek! De azokacskák, akicskék már beszélgettek a kardocskáikkal és elő tudogatják csalogatni őket a házacskáikból, azok megírogathattak egy tesztecskét, amivel néhányan részt vehetnek a felmérésecskében. A senseiek azt mesélgették, hogy akik nagyon ügyesecskék lesznek, azok így előbb elvégezhetik az iskolácskát!
  Szerettem volna már én is halálistenke lenni, mint Hahaue, Chichiue, Aneue, Aniue és Taki-nii! Ezért segítséget kéregettem, hogy meg tudjam lepni családocskámat, ha sikerülget bejutogatnom a Gotei tizenhármacskába és olyan második osztagos tisztecskévé válni, mint amilyen a Papácska!
  Riko-senpai segítgetett felkészülgetni az elméletecskéből, ami a tesztecskéhez kellett tudogatnom. Amit jól írogattam meg és most én is mehetek a vizsgácskára! Riko-senpai ezután is segítgetett nekem a varázslatocskákból. De Shizuka-neesama és még Nadeshiko-neesama is gyakorolgattak velem pusztakezes harcocskát. Chiyo néni pedig megmutogatta, hogyan nem tudom eldobogatni Tatarimokkét, ha kiveszem a tokocskából és hogyan kell pontosacskán előveszegetnem és visszarakogatnom a tokocskába. A visszatevést gyakran rontogattam el a gyakorlatocska közben, szóval reménykedtem abban, hogyha be kell mutogatni aztacskát, akkor sikerülgetni fog.
  A vizsgácskához öt napocskát kellett alukálni. A napocskáján, délelőttöcske volt és nagyon meglepődgettem, hogy néhány kapitányocska is köszöngetett, merthogy itt voltak. Az egyik Sensei jött oda hozzánk, majd azt mesélgette nekünk a feladatocska előtt, hogy akik kicsik és ügyesek, és nem úgy vizsgázgatnak, mint a hatod évesecskék, azok az ő osztagukba mehetgélhetnek majd.
  Nagyon nyújtogattam a nyakacskámat, hogy rálássak, melyik kapitányocskák vannak itt. Néhány kapitányocskát ismergettem én is! Meg szerettem volna számolgatni, hogy mennyien vannak azok a kapitányocskák, akiket én is tudok. De sajnos nagyon picike vagyogatok még és nagyocskák álltak előttem, ezért nem tudtam pontosacskán megmondogatni. Nem volt időcském arra se, hogy kimenjek megnézegetni őket, mert a Senseire kellett most figyelgetni.
  A Sensei elmondogatta, hogy egy a kalapocskából feladatokat kell huzigálni és be kell őket mutogatni. Van, amihez bábucskát kell használni! És azt is mondogatták, hogy a kardocskáinknak is nálunk kell lennie, mert fel kell oldogatni a shikaiocskát, hogy lássák, valóban meg tudogatjuk szólítgatni a lélekölőcskénket.
  Ezután várogatnom kellett. A mögöttem állócska csúnyácskákat mondogatott nekem. Szerinte én túl picike vagyogatok ehhez és nem fog sikerülgetni, tuticska nem fognak osztagocskába sorolgatni. Felfújt pocokpofival rúgogattam bokácskán, mert nem volt igazacskája! Nem érdekelgetett, hogy majd fájni fog a lábacskája a gyakorlatocska bemutatásánál. Nem kellett volna önzőnek lennie és csúnyácskát mondogatnia! De szeretgettem volna, hogy tudogassa, én elég nagyocska vagyok már ehhez és igenis osztagocska tisztecskévé fogok válni, mint ahogy a mamácska, papácska és tesócskáim!     
  Én a húszon kettedikecske voltam! Számolgattam, szóval tudogattam. Csomócskát éreztem a pocakomba, amikor ki kellett mendegélnem, hogy húzzak a kalapocskából. A gonosz iskolácska társacskám után azt figyelgettem, hogy miként csinálták a többiek, akicskék előttem voltak, hogy ne rontogassak el semmit már az elejécskén.
  – Suzuménak nem kell felolvasgatni! Suzume tud egyedül is olvasgatni! – toppantottam a lábacskámmal. – Azért Suzume köszöni a segítséget! – hajolgattam meg a Senseinek. Nem engedtem a tanár bácsinak, hogy felolvasgassa nekem a papírocskákat, amik a kezecskémben voltak. Meg tudogattam csinálgatni! Nem értetgettem, hogy a nagyocskák miért gondolgatják azt, hogy a picikék nem tudogatnak olvasgatni. Én el tudogattam olvasni nagyon bonyolult írásocskákat is! A papírocskán pedig nagyon könnyű jelecskék voltak.
  A papírocskán több feladatocska szerepelgetett. Először mutogatnom kellett egy varázslatocskát, idézéssel. Én a Shitotsu Sansen-t választgattam. Szerettem, mert sárgácska volt és háromszögecske alakja volt! A bábucska meg csak bábucska és szerintecském butaságocska felgyújtogatni, robbantgatni, mert utána nehéz összerakogatni, utánam pedig mások is fognak jövögetni.
  A következő feladatocskában a kedvencemet kellett csinálgatnom! Meg kellett mutogatnom egy pusztakezes harcocska technikát. Itt a Fumiyaburu-t választgattam ki, ahol a sarkacskámba kellett vezetgetnem az energiácskámat és a földre csapogatnom vele utána. Ezzel nagy lyukacskákat lehetett csinálgatni a földecskébe! Kedvem lett volna a kráterecske fölé ugráló csillagocska varázslatocskát (Tsuriboshi) rakogatni, hogy lehessen rajta ugrálgatni, mint otthon! Szerettem olyat játszani Aneuéval. De most sajnos nem szabadott ilyet játszogatni, így nem csinálgattam ezt. Azért eldicsekedtem azzal, hogy ezt Shizuka-neesamácska tanítgatta nekecském, amikor kicsike, négy éves voltam!
  A harmadik feladatocska az volt, hogy milyen gyorsan tudogatok átmendegélni egy pályácskán. Én úgy mendegéltem át rajta, mintha Cica mutatna titkos útvonalacskát. A Sensei szerint nem így kellett volna csinálgatnom, mert így nem voltam elég gyorsacska. Pedig én csak nem kapkodtam! A kapkodás nem jó dolog, akkor sokat hibázgathatunk.
  A negyedik feladatocska az volt, hogy helyesen vegyem elő a kardocskámat a tokjából. Örülgettem, hogy nem elrakogatni kellett, mert lehet, az nem menne ilyen szépecskén. Most is nagyon oda kellett figyelgetnem, mint a gyakorolgatásnál. Hogy ne dőljek előre, amikor kihúzom Tatarimokkét és ne legyenek merevek a vállacskáim… és a lábacskáimat is jól tartogassam. A Sensei nem mondogatta, hogy rossz lenne, ezért úgy gondoltam, hogy sikerülgetett. Örültem neki, mert Chiyo néni sokat gyakorolgatta ezt velem!
  Az ötödik feladatocska, a negyedik feladatocska folytatgatása volt. Meg kellett mutogatnom Tatarimokkét a vizsgáztató bácsiknak és néniknek. Tatarimokke félt a nagy közönség előtt, szégyenlős volt, mondogatta is nekem, hogy nem igazán szeretné, ha sokan látnák. Viszont nem mertem nemecskét mondogatni, mert én nagyon szeretgettem volna shinigami lenni. Szerencsére Tatarimokke nem haragudgatott meg rám ezért.
  – Kuchizusande, Tatarimokke! – szólítgattam a zanpakutoucskámat. A kardocskámból fuvolácska lett, amit finomacskán fogtam a kezecskémben. Mikor mondogatta a Sensei, hogy mutogassam be a képességecskéjét a bábucskán, értetlenül billentettem oldalra a kobakocskámat.
  – Suzume nem teheti meg! Tatarimokke nem működik bábu bácsikon. De Suzume a dalocskát eljátszogathatja, ha szeretné a Sensei! – a tanár bácsi valamiért nem volt rá kíváncsi.
  Elkámpicsorodtam emiatt, majd amikor azt mondogatta nekem, menjek vissza a többiekhez, picikét csalódottan kullogtam oda hozzájuk. Nem értettem, mi volt a bajocska. Miért nem mondogattak semmit sem. Most akkor halálistenecske lehetek vagy nem?
  Sajnocska ez nem derülgetett ki, míg nem csinálgatta meg mindenki a feladatocskákat. Sokat kellett várogatni, de nem volt bajocskám, mert nem voltam éhesecske egyáltalán. Mindenkinek fel kellett sorakozgatnia. Tatarimokkét végig ott szorongattam fuvolácskaként a kezecskéimben, míg nem mondogatta el a Sensei, hogy a szigorú vizsgáztató bácsik és nénik mire jutogattak.
  Nagyon meglepegetett a hírecskével, hogy osztag tisztecske lehetek. Széles mosolyocska kúszott arcocskámra, ugrálni lett volna kedvecském örömöcskémben. De amikor a Sensei a kapitányocskára mutogatott, arcocskámról lefagyott a mosolyocska. Gyanakodva méregettem őt, nem szóltam még hozzá. Próbálgattam felfogni, hogy a hetedik osztagocska kapitányocskája álldogál előttem.
  – De ez nem a második osztagocska – szökött ki a számon. Igen! Ez nem az az osztagocska volt, ahova mendegélni szerettem volna.
  Bár ismergettem a kapitányocskát a Gyerekegyletecskéből. De azt nem tudogattam, hogy a hetes osztagocskában mit csinálgatnak pontosan. Csak a háborúcskájukat ismergettem a tízedik osztagocskából. Aneue pedig valamiért állítgatta, hogy ő is Onii-chan. Annak is hitegette magát, pedig nem volt fehér hajacskája, mint Chihiuénak vagy Taki-niinek. Vagy szép aranyhajacskája, mint Hahauénak, Aneuénak és Aniuénak. Lehet… lehet, hogy az lesz a feladatocskám, a titkos-mitkos feladatocskám, hogy bátyusocskát csinálgassak belőle? Ezért kell odamendegélnem?
  – A Taichounak nem kell aggódnia, Suzume majd igazi bátyust csinálgat belőle! – jelentgettem be lelkesen. – Hupszika – kapigáltam szájacskám elé egyik kezecskémet (Tatarimokkét azért nem dobigáltam le), ahogy rájövögettem, ezt nem szabadott volna elárulgatnom neki.
  – A Taichounak valóban van repülő nyuszija? – kérdezgettem gyorsan pici mosolyocskával. Emlékeztem mesélte egyszer Aneue. Ez azóta is érdekelt! Meg talán nem foglalkozik így azzal, amit az előbb véletlenecske kimondogattam. – Suzuménak van egy nyuszija, úgy hívják, hogy Kyou! – mesélgettem el neki.
  Igaz nem az az osztagocska, amiről álmodgattam. De tudogatom, hogy fontos feladatocskám van, amit végig fogok csinálgatni. És hogyha majd elég nagyocska leszek, akkor én is második osztagocska tiszté válhassak, mint a Papácska! Majd jó sokacskát fogok gyakorolgatni. Addig pedig kíváncsi vagyogatok, hogy Heisuke-kun samponocskája valóban működgetni fog és fehérecske lesz majd a majdhogynem Onii-chan hajacskája… Mert a színecskéje még nem egészen volt jó hozzá! ^_^
 

(click to show/hide)
(click to show/hide)

Karakterlap

Ukitake Juushirou

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 212

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 1 899 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Rosui Suzume pályázatai
« Válasz #3 Dátum: 2017. Nov. 05, 21:58:50 »
Üdvölet! :hippy:

Rettenetesen cuki kis vizsgáról számoltál be nekünk. *-* Azért remélem, Suzzy előbb-utóbb megbékél fogadott bátyusával. És hogy az a sampon tényleg szőke, pardon, fehér herceget csinál belőle. Egy szó mint száz, a kasztváltást ELFOGADOM! A megváltozott pontozásod jelentsd le a megfelelő topicban, és irány garázdálkodni Kacchan nyakára! ^-^