Szerző Téma: Amatsuji Youko pályázatai  (Megtekintve 482 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Amatsuji Youko Miu

Tsukimisou Benkan

Eltávozott karakterek

12. Osztag

*

Mizushima-ház testőrségének vezetője

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
40 000 / 45 000

Hozzászólások: 90

Hírnév: 4

Infó

Tárcában: 13 500 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
holdezüst éjkék elszíneződéssel a peremén

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Nőegylet

Kapcsolat cimke:
Özvegy

Mottó:
A kapcsolat a kötél. A szeretet hurok a végén.

Post szín:
#1c97a5 // #5dc3cf


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Amatsuji Youko pályázatai
« Dátum: 2017. Márc. 26, 22:11:06 »
Engedély: Ukitake Juushirou

ZANPAKUTOU MÓDOSÍTÁS

Név: Tsukuyomi (Holdisten)
Típus: fény
Kinézet: Egy wakizashi és egy uchigatana lánccal összekötve. Pengéjük roppantul világos már-már fehér színhatást keltő fémből vannak. Markolatuk sötétkék színű bársonnyal van lefedve, azokon sorakozó félholdminták holdezüst színűek. Keresztvasuk fehérarany, markolatgombjuk és a pengéjüket a fogórészükhöz erősítő fémek ezüstből állnak.
A két pengét egy vékonynak tetsző lánc köti össze. Kinézete ellenére a lánc roppantul masszív, nem lehet elszakítani. Pontosan a közepén két egymásnak háttal álló öntött, fehér színű félholdmedál helyezkedik el. A pengék közötti összekötő láncot fehérarany karikák dekorálják még. Azonban ezek le vannak rögzítve rajta, nem tudnak mozogni. Továbbá hasonló vékony lánc jön ki még ez mellett mindkét fegyver markolatát záró fém végéből, amely szintúgy apró, félhold alakú medálban zárul. 
A tok a markolathoz hasonlóan sötétkék színű, ezüstös félholdmintákkal ékesítve. A vékony lánc közepén a fehérarany karikák itt is megtalálhatóak. Mivel elég közel helyezkednek el egymáshoz, emiatt halk, csilingelő hangot hallatnak, ha egymáshoz ütköznek. Youko a hangkiadásukat úgy akadályozza meg, hogy egy fehér szalaggal fogja le ott a fegyvert. A zanpakutoukat Youko rendszerint bal oldalán viseli, a két fegyvert összekötő lánc miatt.
=> Kép a kardról.

Youko, már a zanpakutouja feloldása nélkül is rendelkezik az egyik képességének árnyalatnyival gyöngébb változatával. Ez teszi lehetővé számára a látását, mivel a karakter valójában vak. A karakter hiányosságát ez a technikája hivatott pótolni.
A képesség három lépcsőfokból áll, melynek részeit a zanpakutou feloldásával érhet el. A feloldatlan zanpakutou mellett a technika, pontokra szétbontva, az alábbi módon fejti ki a hatását:
1-4 pontig: Mindig magánál kell tartania a zanpakutouját, hogy lásson.
5-8 pontig: Mivel lélekölőkardja fény alapú, ebből kifolyólag tud úgy játszani zanpakutou szelleme a fénnyel, hogy Youko látni tudjon. Így erős fény esetében sokkal élesebben, jobban lát, mint a félhomályos vagy a sötét közegekben. Utóbbi esetén, teljesen vak is lehet, ha semmiféle fényforrás nem áll rendelkezésére.
9-12 pontig: Nem muszáj közvetlenül magánál tartania a lélekölőkardját, hogy lásson. Ha egy zárt térségen belül tartózkodik a zanpakutouval, már úgy is működik a látása.
13-16 pontig: A fénnyel való látását kiterjeszti. Kicsit hasonlít a technika eme része a következő fokához, amelyet shikaiban ér el.
Ilyenkor kétszer jobban lát, mint alapállapotban, így távolabbi pontokra is tud fókuszálni, illetve a fény érzékelés miatt látása kiterjed olyan pontokra is, amit nem a szemével lát (tehát a háta mögött is érzékel bizonyos távolságon belül történéseket, mintha a tarkóján is lenne szeme). Csupán látása eme használata hosszú távon fájdalommal jár (kellemetlen szúró érzést vált ki a szemeiben). Ez egy jelzés arra, hogy szemeit túlerőlteti, pihentetnie kell. Ha a látásának ilyen mértékű kiterjedésével rövidtávon él csak (egy-két másodpercig), abban az esetben nem érzékelhető negatív utóhatása. Viszont ha intenzíven, folyamatosan használja, akkor a 2. játékkör után kezdi érzékelni a fájdalmat. A rákövetkező két kör után pedig elveszti látását négy órára, de hogyha huzamosabban pihenteti szemeit közben, akkor ez az idő a felére csökkenhet.
Ezt a részét a technikának csak akkor tudja alkalmazni, ha közvetlenül nála van a zanpakutouja!
17-20 pontig: Elegendő csupán maximum 10 m-es távolságon belül tartózkodnia a zanpakutoujától, hogy látása működjön.
21-24 pontig: A szemei aranyszínűen világítanak a sötétben, mely lehetővé teszi számára a szürkületben, félhomályban való látást (az abszolút fény nélküli viszonyok között nem képes rá). Youko ezt úgy éli meg, mintha nappal lenne, olyan tisztán lát velük. Ugyanakkor látása nem nő a kétszeresére, teljesen a hagyományos keretek között mozog.
Négy játékkörig tud élni a sötétben való látással. Ezt követően, a hosszadalmas használata miatt kellemetlen szúró érzést érzékel szemeiben. Ha ennek ellenére nem pihenteti szemeit, akkor további két kör után elveszti a látását hat órára, melynek ideje felére csökkenhet, hogyha huzamosabban pihenteti közben.
Ezt a részét a technikának csak akkor tudja alkalmazni, ha közvetlenül nála van a zanpakutouja, illetve ez a részlet a kardja feloldott állapotaiban is működik. Azonban az időlimit a feloldott zanpakutou esetében is érvényes! Annyi különbséggel, hogy a látását három órára veszti el, ha túllépi az időkorlátot.

SHIKAI
Megszólítása: Moudete no asaborake, Tsukuyomi! (Zarándokolj (kérlek) a hajnali fényben, Holdisten!)
Kinézete:
A fegyverek maguk nem változnak különösebben, egyedül pengéjük módosul. Olyan hatásuk lesz ugyanis, mintha Holdkőből állnának. Mégsem törékenyek, erősségük olyan marad, mint a rendes fegyvereknek. Csupán a rajtuk visszatükröződő fényjátékkal szemgyönyörködtető látványt nyújtanak. 
A zanpakutou feloldásával Youkonak aranyszínű, hasított szembogarai lesznek, mely képességeivel van szoros összefüggésben. Ugyanis zanpakutouja úgy szűri számára a fényt, hogy Youkonak pont ideális legyen. Így, egy alapvetőleg szemet bántó, vakító fényáradat esetén nem szenved látáskárosodást, ezzel szemben teljes sötétségben (totálisan fénytelen viszonyok között) nem képes a látásra. A zanpakutouja azért védi fénnyel szemben a tekintetét, hogy a fénnyekkel szorosan összefüggő képességeit gondtalanul tudja alkalmazni.
Technikák:
Senko Hanabi (Csillagszóró): Youko a parancsszó kimondásával egy időben kitartja maga elé a wakizashit, pengével felfelé, mely felfénylik. Ezután elhúzza azt, helyében egy, a gravitációnak ellentmondásos módon csillagszóró jelenik meg. A pattogó fénykavalkád vonzza a körülötte állók tekintetét.
A technika voltaképpen egy hipnotizáló képesség, mely a nézőkben pillanatnyi szomorúság érzetet kelt, amiért ennek látványa az élet szépségének rövidségére emlékezteti őket. Ilyenkor elszenvedői nem veszik észre magukon, hogy tudatukat leköti a csillagszóró nézése. Mozdulatlanná válnak, még pislogni se képesek, a maguk mélabús gondolataival. Mintha az agyukba csupán eme negatív gondolat lappangana és megállna körülöttük az idő.
A technika több személyre is hatással lehet. Feltétele, hogy az aktiváláskor látótávolságon belül legyenek. Hátránya, hogy nincs tekintettel se barátra, se ellenségre. A szem becsukása, mint védekezés, csak abban az esetben működik, ha az illető a technika leges legvégéig lehunyva tartja szemeit. Ellenkező esetben a fényjáték ugyanúgy bevonzza a tekintetét. A technika turpissága miatt azonban a képesség nem ismerete átverheti a védekezés eme módját használót. Ugyanis a Senko Hanabi megidézésével, akár egy igazi csillagszóró ugyanúgy jellegzetes pattogó hangot hallat magából. Azonban nincs ráírva az égés abbamaradását követő hatás, amely egy vakuhoz hasonlító váratlan fénykitörés.
Ez úgy működik, hogy a csillagszóró leégését követő kioltódás pillanata után felhasználja a nézők zavarát és egy fényvillanással semmisül meg. A hatása olyan, mintha az ember belenézne a vakuba. Ezzel pár másodpercig tovább bénítja az ellenfeleit, ugyanis elszenvedői csillagokat látnak ennek utóhatása miatt. Így akik a szembecsukás módszerével élnek, de nem ismerik a képesség minden lépését, azt ez a hirtelen fényvillanás átmenetileg megzavarhatja.
Ha egy szenvedő alany több ponttal rendelkezik zanpakutou/ressurrección/különleges képesség etc. képzettségén, mint amennyi Youkonak van a zanpakutou diszciplínáján, illetve, aki Youkohoz képest több mint 5000 lélekenergiával rendelkezik, azok képesek kitörni a hipnózis hatása alól.
A képesség hipnózis hatása 30 másodpercig tart!

Yonome (Az éjszaka szemei): A technika a zanpakutou feloldásán kívül működő képesség második fázisa. Ez nagyon messzire való látásra ad lehetőséget Youkonak. Ez több méteres távolságot foglal magába. (Például: Youko Rukongai 50. körzetében sima, mezős terepen fogná magát, hogy elnézzen Seireitei városáig, akkor gond nélkül ellátna az azt körülölelő falig, ha semmiféle erdőség, hegy, etc. nincs a látómezőjének útjában.)
A technika feltétele azonban a mozdulatlanság, amíg a távolban történő eseményekre fókuszál. A képességgel a legapróbb mozgást is ki tudja szűrni. Tereptárgyakon nem lát keresztül vele, tehát csak azt tudja megfigyelni, ami nincsen takarásban. Vagyis a képesség hatékonyabb magas helyekről letekintve vagy nyílt terepen szemlélődve. A képesség alkalmazása alatt tekintete úgy működik, mint egy „nagyító”, folyamatosan ráközelít voltaképpen az adott dologra, amelyre ráfókuszál. Így a távoli képeket is olyan élesen látja, mintha közvetlenül előtte történnének.

Hanabi ...(Tűzijáték ...): Ez egy tűzijáték lehetséges formatípusaira épülő összetett technika. A képesség aktiválásához el kell hangoznia az alkategória nevének, csak is kizárólag ebben az esetben fejti ki a hatását. Ha ez nem történik meg, akkor a képesség hatástalan.
– Egy feloldás alatt Youko a szintjével megegyező alkalomkor tudja alkalmazni a technikát. De ő választja ki, hogy melyikeket használja fel, akár ugyan azt is lehet többször. A lényeg, hogy a rendelkezésre álló mennyiséget nem lépheti túl.
– Egyszerre csak egy Tűzijáték technikát tud használni, kombinálni nem lehet őket.
– A hatás minden esetben zanpakutou pont/másodpercig tart.
       •   Jikan Ame (Időeső): A technika nevének elhangzása után az uchigatanán fehér szikrák szaladnak végig. Youko eközben egy két méteres vágást intéz a földön, mellyel öt-tíz cm-es bemélyedést okoz a talajon. Ebből nagy, lassú égésű, csillogó fénylés tör fel, hangos, sistergő zaj kíséretében. A sziporkázó tűzijáték öt méter magasra tör fel az égbe megállás nélkül.
A technika célja elsősorban az elterelés, ugyanis zavaró tényezőként elválasztja Youkotól az aktuális ellenséget. Mindezt az erős fehéres fényhatással éri el, amelyet kibocsájt magából, mivel ez a szemet bántó fényerősség zavarhatja a másik fél látását, a hang pedig, amelyet kiad magából, dobhártya szaggató is lehet. (Az illető minél közelebb van hozzá, annál hangosabban hallja.) Továbbá a szikrák melyek lepattognak belőle elsőfokú égési sérüléseket okoznak. Ez csak a faltól 1,5 méteren belül tartózkodókat érinti, annál távolabb állókban nem okoz károkat. Ha valaki megpróbál átmenni rajta azon harmadfokú égési sérüléseket okozz.
Amelyik oldalán Youko elhelyezkedik, arra a szikrák nem pattognak és a technika által kibocsátott hangot is tompítva hallja (a körülötte tartózkodók is). Azonban ebben az esetben sem tanácsos belenézni, a fény ugyanúgy zavaró lehet.
       •   Nagareboshitachi (Hullócsillagok): A technika használata alatt az uchigatanát vörös szikrák vonják be. Távolról indított suhintásokkal öklömnyi méretű gömböcöket tud a szenvedő alanyok felé küldeni. Egy csapással maximum hármat tud elindítani és azok nem egymás mellett haladnak, hanem fél méter távolságra közelítik meg célpontjukat (nem muszáj ugyanannak a személynek/tárgynak lennie). A támadások között három másodpercnek kell eltelnie.
Ha a gömböcskék szilárd felülethez érnek, további négy darabra oszlanak szét és pattannak el másik irányba. Az osztódás megállíthatatlanul folyik, amíg a képesség aktív. A szétválasztásukat követően az indulási irányuk általában a legközelebbi szilárd felület. A gömbből szétvált darabok semmiképpen sem csapódnak be ugyan oda. Becsapódásukkor másodfokú égési sérüléseket képes okozni. Továbbá nincsenek tekintettel se barátra, se ellenségre. Egyedül csak Youkot kerülik el a lángoló gömbök. 
       •   Hisen (Vízesés): Youko ezt a technikát csakis a levegőben tudja alkalmazni, minimum három méteres magasságban. Mielőtt kimondja a támadás nevét, a fegyvert ki kell tartania oldalra maga mellett és az élét lefelé szegezve végig kell húznia egy csíkban. A fehér szikrákat hányó uchigatana két méter széles vakító fehér fénylést hagy maga után.
Amikor Youko meghúzta a négy méter hosszú vonalat, abból apró szemű, sistergő szikrák eső módjára kezdenek leperegni a fénylésből. A fénysáv okozta szikrazivatar égési sérüléseket képes okozni. Így, aki közvetlenül a technika hatókörében tartózkodik, az másodfokú égési sérülést szenved el. Viszont azok, akik csupán mellette vannak (tehát nem közvetlenül alatta állnak [ez a távolság a technikától számított fél métert jelenti]), azokon a lepattogó szikrák elsőfokú égési sérülések okozására képes. Ha valaki a hatósugarán kívül tartózkodik, az nem szenved kárt miatta.
Mindazonáltal számba kell venni az erős fehéres fényt, melyet áraszt magából. Ha valaki közvetlenül a ragyogó csíkba néz, annak káprázhat tőle a szeme (foltokat lát tőle). Érdekesség még, hogy amikor a technika életbe lép, akkor a fehér fénylés tetején a szikrák sűrű ködöt képeznek. (Akárcsak egy valódi vízesésnél, melynél szintén tapasztalható a vízpára feltörése.)
       •   Tsukinowa (Holdgyűrűk): Youkonak egy helyben kell állnia, míg a technikát aktiválja. Az uchigatanát felfelé tartva, pengéjén sárgás és vöröses szikrázás szalad végig, mely összegyűlik hegyénél, majd egy robbanást idéz elő. A detonáció nagy erejű lökéshullámot okoz, amely képes méterekre hátrább taszítani a szenvedő alany(oka)t. A robbanás közben apró fénypontok távolodnak el az epicentrumtól, egy belső és egy külső karimát képezve. A fényeffekt mutatja meg valójában a képesség hatósugarát, mely hat métert foglal magába.
A képesség felhasználható társak kisegítésére is, ugyanis akár gyorsaság növelésként is működhet a technika. A lökéshullám megduplázhatja az illető(k) sebességét. Hátránya, hogy csak abban a vonalban haladhatnak, ahol a robbanás is eldördül. Tehát, ha Youko eltaszítani kíván valaki(ke)t a technika segítségével a közeléből, ahhoz fontos, hogy a körrel egyvonalban helyezkedjenek el a támadni kívánt felek.
       •   Suisei (Üstökös): Youkonak a fegyvereket X alakban maga elé kell tartania. A technika nevének elhangzásával egy időben vörös színű, szikrázó ragyogás fut végig a pengéken. A két fegyverrel ekkor suhint előre, minek következtében két-két vöröses fényű legalább 50 cm átmérőjű gömbök távoznak a kardélekből. Ahogy a képesség nevéből azt már sejteni is lehet, a haladásuk során üstökösre hasonlítanak. Még szikrázó aranypermetet is húznak maguk után, hogy nevükhöz hűek legyenek.
Érdekesség, hogy viszonylag gyorsan haladnak, méghozzá ellenkező irányba: kettő jobb, kettő pedig bal felé, továbbá a kettő-kettő üstökös között három méteres távolság keletkezik (vagyis a két üstökösre emlékeztető lánglabda nem csapódhat be egy helyre). Becsapódásukkor égési sérüléseket képesek okozni, melynek mértéke függ, hogy mennyire tudnak érintkezni az eltalált felülettel. Ebből kifolyólag lehet beszélni első-, másod-, illetve harmadfokú égési sérülésekről is. 
       •   Gin no Sakana (Ezüst halak): Youko az egyik kard pengéjét az ég felé tartva mondja ki a technika nevét. Melyből így ezüstszínű, hullámzó fénycsóva tör a magasba, mely négyrét szakad, minél tovább száll a levegőben. Ez füleket bántó hangot ad ki magából és nagyon messziről is látható/hallható. Maximum 20 méter magasra tud felszállni, és inkább figyelemelterelésre vagy segélyhívásra alkalmas. Támadásra kevésbé hatékony, mivel első fokú égési sérüléseknél nem képes komolyabb károkat okozni.
A technika bevetése után háromszor lőhet vele! Ha csak egyszer használja és utána másik Tűzijáték kardtechnikát alkalmaz, akkor elveszti a további két lehetőséget, melyet a képességgel még felhasználhatna.
       •   Shakuyaku (Bazsarózsa): Youko az uchigatanát kitartva maga elé, a technika nevének elhangzása után, a pengén vörös szikra szalad végig. A penge hegyétől kezdve hat méter átmérőjű láthatatlan erőtér feszül szét. A képesség voltaképpen pajzs szerepét tölti be, de csakis reiatsu alapú technikák hárítására képes, fizikai támadásokkal szemben használhatatlan. Ugyanis tűzijátékként robbanva vezeti szét a magába nyelt energiát abban a hat méteres sugárban, melyet eleinte láthatatlan erőtér formájában képez. A pajzs nem mozgatható, de addig hat, ameddig nem hárít el vele egy technikát. (Kivéve, ha közben másik Tűzijáték képességet vet be, akkor a láthatatlan pajzs felhasználatlanul megszűnik.)
A technikával csak Youko zanpakutou diszciplínájánál kisebb képzettségpontú karakterek technikáit tudja hárítani. Vagyis a Youko által hárítani kívánt reiatsu alapú technika, éppen amelyik képzettségpontból számítandó, az kisebb Youko lélekölőkard kezelésénél. Például: Youko zanpakutou pontja 15, az ellenfél kidout használ, az ő pontja kidoun 11 pont, így Youko ki tudja védeni. De ha az ellenél kidout használ és meghaladja a 15 pontot a képzettség szintje, akkor Youko a 15 pontos zanpakutou használatával nem képes a technika hárítására.
Ha egy képesség meghaladja Youko erejét, akkor a technika nem képes a támadás elvezetésére és felrobban. (Nem békés tűzijáték formájában.) A körülötte tartózkodók (öt méteren belül) a detonáció elszenvedői lesznek. Minél közelebb van valaki a robbanáshoz, annál komolyabb égési sérülést szenved el miatta.
(click to show/hide)

(click to show/hide)

Karakterlap

Abarai Renji

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 117

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 2 082 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Amatsuji Youko pályázatai
« Válasz #1 Dátum: 2017. Márc. 27, 19:54:26 »
Ahoj testőrök testőrének legtestőrikebb testőre! :3

Pedig gondoltam idén Karácsonyra fehér bottal és napszemüveggel leplek megToT. Viccet félre téve...szépen kidolgozott, kellően keresztül kasul korlátozott zanpu-t pakoltál ide, amit még ezek előtt át is olvastunk, szóval...kérlek, írd át az egészet! :S ~amennyiben ezt el tudja olvasni, úgy az Ön zanpu képessége zavartalanul működik és nem szorul hangos felolvasásra~

Tényleg nem poénkodok tovább! A módosítást: ELFOGADOM! Kellemes bóklászást a fórumon! Azért egyszer átkísérhetlek a zebrán?*-*