Szerző Téma: A pokol  (Megtekintve 1454 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Neliel Tu Oderschvank

Moderátor

*

Hozzászólások: 204

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 1 721 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Plátói

Kivel áll kapcsolatban?:
Staff *3*

Mottó:
"Omlik az ég, egy mesére zuhan... Na és akkor most mi van?"

Post szín:
2BCCFC


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

A pokol
« Dátum: 2017. Márc. 28, 21:16:15 »

♆ A POKOL ♆

A pokolba az elkárhozott lelkek kerülnek, akik életükben sok gonoszságot és halálos bűnt követtek el. Amikor egy lidércet egy zanpaktóval levágnak, lelke megtisztul a lidércként elkövetett bűnöktől, de az azt megelőző, emberi életében elkövetettektől nem. Ha valaki ilyeneket követ el, megtisztítását követően megjelenik a Pokol kapuja, onnan kinyúlva a lelket pedig az örvény beszívja. (A szökött lelkeket viszont keresztülszúrja egy hatalmas kard, amit egy kéz tart.)
A shinigamiknak nincs fennhatóságuk a Pokolra, mivel az minden valószínűség szerint Hueco Mundo részét képezi. (Elvégre az ott lakók látták Ichigo és Ulquiorra harcát.) Nagyjából úgy képzelhető el, mint a Lelkek Királyának palotáját, amit nem közelíthet meg bárki, meg van a maga szabálya a belépésnek.

A Pokolnak öt szintje van, lakói a bűnös lelkek, valamint a Kushanāda-k (Strázsák). Az ide érkező lelkek az első szinten lévő hatalmas, fojtogató reiatsunak köszönhetően különleges képességre tesznek szert, bűneiknek köszönhetően pedig kissé állatias jegyekre is. (Ressuhoz hasonlóak ezek a jegyek.) Erre azért van szükség, mert a szintek között járőröző Kushanāda-k folyamatosan próbálják megenni a lelkeket, akik ezután újra és újra hatalmas fájdalmak között születnek újjá. Ez ellen próbálnak harcolni a lelkek, mert akit számtalanszor falnak fel, az elveszíti önkontrollját, és feladva a harcot, megőrülve marad az első szinten, mindenfajta cél, gondolat, öntudat nélkül. Ha az ilyen lelkeket is megeszik a Kushanāda-k, akkor azok pedig egy idő után teljesen felőrlődnek, és hamuvá porladva a Pokol részei lesznek.
A lelkeken jól látható béklyók vannak, amiket képesek elszakítani képességeikkel, (Nyakukon, kezeiken és lábukon is megmaradnak viszont ezeknek a maradványai.) azonban a Pokolhoz láthatatlan láncok is kötik őket, amiktől képtelenek szabadulni. Minden valószínűség szerint ez a bűneiket szimbolizálja, és ezeket a Kushanāda-k bizonyos szinteken képesek is megfogni, hogy ezzel zabolázzák meg az ellenük küzdő lelkeket.
A Kushanāda-k méretben a Gillianokra emlékeztetnek, azonban koránt sem annyira ösztönszerűek, és gondolkodásra képtelenek. Őket a Pokol irányítja, feladatuk, hogy a lelkeket a Pokolban tartsák, és félelemben, fájdalomban, szenvedésben gazdag kárhozatban részesítsék, amíg azok teljesen el nem pusztulnak. Hatalmas erejük mellett képességük, hogy ha akarnak, képesek a Poklot alkotó elemeken keresztül haladni, tehát nem feltétlen pusztítanak el mindent, amihez hozzáérnek, csak ha így döntenek. (Azonban ez csupán a Poklot alkotó épületekre, helyekre vonatkoznak, lelkekre, vagy egyéb eszközökre nem.)

A Pokol öt szintje mind más felépítésű, és más tulajdonságokkal bír.
⚛ ELSŐ SZINT ⚛
Az első szinten fehér blokkok sokasága lebeg a levegőben, közöttük kék pályákkal, amik útszerűen hálózzák be a helyet. Ezen a szinten, azok a lelkek laknak, akik már feladták az ellenállását, a fehér téglatestek között agonizálnak, és csak annyi reakciót produkálnak, hogy a megjelenő Kushanāda-któl megrettenve próbálnak menekülni, hangos óbégatások közepette. Itt a reiatsu olyan magas szintű, hogy fojtogat, a normális embereket ez a szint megőrjítené. Itt a legtöbb Kushanāda járőr, akik a gyengébb, megtört lelkeken élősködnek. A szélén a kék útvonal egy tátongó szakadékban végződik, amelyen keresztül a következő szintet lehet elérni.
⚛ MÁSODIK SZINT ⚛
A második szint egy nagy víztömegből áll, amin rengeteg kő tavirózsa úszik, a közepén pedig egy csontváz Kushanāda ül, keresztülszúrva egy hatalmas pengével. Innen a következő szintre a vízen keresztül lehet átjutni.
⚛ HARMADIK SZINT ⚛
A harmadik szint egy sziklás, kopár táj, különböző kráterekkel, amelyekben sárga lávaszerű, maró anyag folyik. Itt már sokkal erősebbek a láthatatlan láncok, amik a lelkeket a pokolhoz kötik, a földbe lenyúlva a Kushanāda-k képesek magukhoz rántani a lelkeket. A sziklás táj végén gomolygó füst van, itt leereszkedve lehet elérni a következő szintet.
⚛ NEGYEDIK SZINT ⚛
A negyedik szint egy dombos területtel kezdődik, ahol rengeteg shinto kapu magasodik az út felett, mellette pedig apró szentélyek emelkednek, amikben mécsesek világítanak. Ez egy hatalmas barlang kijáratához vezet, aminek két oldalán a sárga láva vízesés szerűen folyik le, folytatásként pedig egy ösvény van, ami hamu dombokkal tűzdelt területek között húzódik. Ezek a dombok azoknak a lelkeknek a pora, akik véglegesen elpusztultak a Pokolban, épp ezért erős reiatsut sugároznak. A sírszerű dombok mellett elhaladva egy kopár részben végződik a szint, ennek közepén egy hatalmas csontváz ül egy lávával teli kráter közepén, ami úgy fest, mint a pokol kapuját alkotó csontvázak. Ebből a lávából születnek újra a korábban elpusztult lelkek, és ezt egy sor oszlop és két kő kézfej öleli körbe.
⚛ ÖTÖDIK SZINT ⚛
A legalsó szint ege gomolygó sötét fellegekből áll, amin keresztül lehet ezt a helyet elérni. Itt fekete a táj, és sok szabálytalan oszlop emelkedik ki a földből, amikben láva folyik. A Kushanād-k képesek ezekből a láva oszlopokból kiemelkedni. Gyakoriak itt a villámcsapások, elszáradt fák és csontok hevernek mindenfelé. (Kokuto innen látta Ichigo és Ulquiorra harcát, minden valószínűség szerint ez a szint fekszik közvetlenül Hueco Mundo felett.)
« Utoljára szerkesztve: 2017. Márc. 28, 21:18:47 írta Neliel Tu Oderschvank »