Szerző Téma: Bécsi túra  (Megtekintve 864 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Bécsi túra
« Dátum: 2016. Dec. 26, 01:36:59 »
A múltkoriban találkoztam cicázás közben Nao-chan egyik tisztjével, vagyis azt hiszem, eredetileg az volt, de most Shira-chan taichou tisztjei közé tartozik, ha jól tudom, a hadnagya, legalábbis azon a néven mutatkozott be. :o A lényeg, hogy Nao-chan még mindig az osztagához tartozónak tekinti, másként nem találkoztam volna vele a tizedik osztagban, mikor Nao-chantól jöttem el a délutáni teázásunkról. Vagyis szerintem nem lenne olyan sokat arrafelé, ha nem tekintenék őt családtagnak annyira, mint én az összes tizenketteskét, mert hát azért az osztagterület mégiscsak olyan, ahova idegenek nem járogatnak be. De a lényeg, hogy cicázás közben megbeszéltük Momo-channal, hogy elnézünk az Emberek Világába egy úgynevezett adventi vásárra, mert hát ilyenen még nem voltunk, Európában meg híresek vannak, és biztosan nagyon érdekesek. *w* A képek alapján legalábbis ezt szűrtük le, egyedül menni meg egyikünk sem akart. Így már csak a kérvények és papírok kellettek, hogy póttestben mehessünk az emberek közé, a világ túlfelére.
A senkaimonnál, a felszereléseinkkel együtt várom Momo-chant a megbeszélt időpontban, még azt is elintéztem, hogy helyből euró legyen nálam, ne pedig yen, hogy könnyebben tudjunk vásárolni is, ha megtetszik valami. Én szeretném kipróbálni az európai édességeket, annyira jól néztek ki a képeken! *w*
– Megvan minden, Momo-chan? Indulhatunk? ^w^ – mosolygok új barátnőmre, amint végre megérkezik. Remélem, van nála is megfelelő téli ruha, mert odaát nagy lesz a hideg. Én mondjuk szeretem a fagypont körüli hőmérsékletet, de talán nyári ruhában még én sem merészkednék oda, brrr, az kéne még csak egy nagy-nagy megfázásnak. Neeeem-nem, köszönöm, de kihagynám. Szerencse, hogy nem szoktam beteg lenni, annál sokkal jobban odafigyelek az egészségemre, még akkor is, ha nem kiegyensúlyozott az étkezésem, de a szükséges ásványi anyagokat mindig beviszem. ^w^ Ha megvagyunk mindennel, akkor akár át is mehetünk, ma úgysem fog keresni minket senki.
A túloldalon, már a póttestemben és a téli kabátomban nézek körül. Egy külvárosi részre érkeztünk, úgyhogy biztos nem látott senki semmi furcsát. Gyorsan elő is kapom a mobilom, hogy beüssem a keresőbe a megfelelő szavakat. Nem mintha nem néztem volna meg korábban térképen, merre kell menni és hova, de jobb a békesség, nem tervezek eltévedni.
– Mondd csak, beszélsz európai nyelveket? Ezt idáig elfelejtettem megkérdezni, de nem baj, ha nem, nekem egész jól megy egy-kettő, az ittenit is megértem valamennyire – magyarázom gyorsan nagyon lelkesen mosolyogva, miközben azt próbálom belőni, merrefelé és van az arra. A legrövidebb utat enélkül is tudnám, ha rájönnék, merre is vagyunk pontosan. Mikor rájövök, máris kézen fogom legújabb barátnőmet, és a mobillal mutatom meg az úritányunkat. – Erre kell mennünk. Mit szólnál, ha megbeszélnénk, mit nézzünk meg elsőnek? Vagy van olyan, ahova szeretnél elmenni a vásár előtt? – nem szeretném, ha le kellene mondania valamiről, én most inkább Nao-chanból indultam ki, vele nem nagyon mernék történelmi emlékeket nézni, nem tudom, mennyire kötnék le, így inkább ilyen programmal nem számoltam, amúgy is a vásár volt a célpont, szóval-móval jobbnak tűnt nem beleélni magam történelmi kirándulásba, mikor szórakozni jövünk. Várost és műemlékeket nézni lehet, hogy meg kellene tartanom egy másik alkalomra...

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Hatakeyama Momo

Eltávozott karakterek

Shinigami

9. Osztag

*

Szint: 4.

Lélekenergia:

60% Complete
20 000 / 30 000

Hozzászólások: 138

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 22 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Hideg rózsaszín

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Aoyama Shouta

Post szín:
#e25355


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Bécsi túra
« Válasz #1 Dátum: 2017. Márc. 11, 21:05:02 »
Korán reggel indulok el otthonról, mert Európába - az amúgy hol van? - megyek *w*. A minap az osztag területén találkoztam egy kedves kis shinigami lánnyal, aki nem is olyan kicsit, mert tulajdonképpen egy magasak vagyunk. De azért elvileg fiatalabb nálam. Ehh, de bonyolult ez @.@. Szóval a fontos az, hogy beszélgettünk és kikötöttünk az adventi vásároknál, aztán képeket is nézegettünk és arra jutottunk, hogy tök szuper lenne elmenni ide :3. Persze, cica nélkül - mert amúgy cicázás közben találkoztunk :o -, de azért így is nagyon szuper lesz, legalábbis képeken annak nézett ki.
Yorikoval azt beszéltük, hogy a senkaionnál találkozunk. Gyorsan szaladok, igyekezve nem fellökni senkit, ám azt hiszem, hogy ez nem sikerül, de nem vagyok benne biztos. úgy fest, időben, odaérek, mert a zöld hajú lány még ott van. Ugyan eddig nem találkoztunk sokszor, de kedvesnek tűnt, így már távolról lelkesen integetek neki, hogy észrevegyen. Remélem, hogy ő is visszaint *w*.
- Igen, mindent összeszedtem. Hoztam táskát, meg pénztárcát, meg mobilt, meg ilyen furcsa iratokat. Mint öm… személyigazolvány, meg lakcímkártya, meg útlevél, meg valami egészséges kártya. - Ez vajon ilyen negyedik osztagos cucc :S? -  Kell még valami ^-^? - kérdezem a lánytól. Ő valahogy olyan határozottnak tűnik, szóval biztosan jobban tudja, mint én, hogy mit kell magammal vinnem oda, ahová megyünk. Szóval Európába.
Ahogy átérünk a túloldalra, meglepve veszem tudomásul, hogy hideg van és hó. Nos… erre határozottan nem számítottam :S. Persze, az azért tudtam, hogy nem nyár van, de csak egy kisebb, szerencsére vízálló kabátot vettem fel. Engem nem különösebben zavar a hideg, voltam én már sokkal hidegebben is, mint ami most, Európában van, de az emberek biztosan furcsán fognak rám nézni, lévén ők nagykabátban, sapkában és sálban sétálgatnak
- Hm… szerinted mennyire leszek így feltűnő :S? - kérdeztem a mellettem állótól, bár, vannak tippjeim a válaszát illetően. Ezek pedig nem éppen olyanok, mint amik számomra olyan jók lehetnek.
- Nyelveket? Nem. Itt  De, ha többféleképpen beszélnek, akkor hogy értik meg egymást :/? - húztam el a számat.  - Csak nem beszél mindenki minden nyelvet. - Furcsák ezek a Nem Japán Emberek. Sokkal, de sokkal egyszerűbb lenne, ha ők is egy nyelven beszélnének. Japánul ^-^. Akkor mindenki megértene mindenkit és a probléma maximálisan meg lenne oldva. Meg milyen rossz már, hogy sok nyelven beszélnek és tanulni kell egymás szavait és hasonlók. Na én biztosan nem csinálnék ilyet, elég nekem a saját nyelvem, ha valaki akar tőlem valami mást is, az tanulja meg az én nyelvem, ennyi ˘w˘.
- Máshová :o? Nem, nem - rázom meg a fejem határozottan a lány ötletére. Nem különösebben hoz lázba ez a Bécs nevű város, engem csak a vásár érdekel. - Menjünk, vegyünk valamit enni, meg inni *w*. Azt olvastam, hogy ilyen helyeken mindig vannak ilyen különleges dolgok, aztán mehetünk mindenféle tárgyat is venni, persze, csak ha így neked is jó - mosolygok a lányra, miközben a tekintetemmel már keresem is a megfelelő standot. Azt, ahol találok valami epreset, azonban bajban vagyok. Nem hogy nem látok sehol epret, de kiírva se találom… illetve inkább nem tudom elolvasni. Mondom én, hogy furcsa ez a hely :S.
- Yoriko-chan, mondd, te látsz valahol epret, vagy valami epreset :o? - hajolok közelebb a mellettem álló lányhoz, mintha mondott volna valami olyasmit, hogy beszél, vagy ért, vagy csak köze van valami itteni eprekhez, akarom mondani nyelvekhez. Szóval ő biztosan meg tudja nekem mondani, hogy van e itt eper *w*!

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Bécsi túra
« Válasz #2 Dátum: 2017. Jún. 30, 20:03:18 »
Momo-chan felkészültsége egy pici-micit meglepigél, nem számítottam rá, hogy ennyi mindenre gondolni fog és minden olyan papír nála lesz, aminek egy embernél lennie kellene, de persze ez kellemeske meglepetés, sokkal nagyobb bajocska lenne, ha nem lennének nála ilyesmik, mármint hogy ezekből egy sem, mert akkor ha bármi történik, sokkal-mokkal nehezebb lennem nem feltűnőnek lenni.
– Nem, ezek bőven elegek lesznek ^w^ – bólogatok lelkesen a kérdésre, legalábbis nem hiszem, hogy nagyon szükség lehetne még valamire, főleg ha útlevele is van egy olyan városban, ami amúgy is hemzseg a nemzetközi személyektől ebben az időszakban, szerintem nem nagyon fogják elkéregetni, de nagyon örülök, hogy ennyire óvatoskás ő is.
A másik oldalon a felhangzó kérdésre mérem végig legújabb barátnőmet, pici-micit el is kell gondolkodnom a dolgon, meg a helyszínen, meg a kettő összefüggésén, de aztán arra jutigálok, hogy nem lehet probléma.
– Szerintem nem annyira, biztosan vannak itt északi országokból is turisták, akik ennél hidegebb időhöz szoktak és még nálad is lazábban öltöztek fel, szerintem az itteniek hozzászoktak az eltérő ruhákhoz ^w^ – próbálom megnyugtatni egy egyszerű okfejtéssel, bár szerintem ez világoskás, de előfordulhat, hogy nem, szóval gondoltam, inkább elmagyarázom, miért nem gondolnám, hogy probléma lenne a viseletével.
Pici-micit megütközöm, hogy Momo-channak ennyire minimális legyen a helyismerete. Mármint, azt nem várogattam, hogy tényleg beszéljen is helyi nyelvet, de hogy az is új információ legyen, hogy itt több nyelven is beszélhetnek, az a korábbi felkészültsége után nem csak pici-micit lepett meg.
– Nem, Európában sok kisebb ország van, a legtöbben más nyelvet beszélnek. Persze, nem beszél mindenki minden nyelvet, meg van olyan nyelv, amit a világon majdnem mindenhol megértenek, szóval-móval bőven elég, ha valaki azt beszéli és megérti, akkor már nem nagyon lehet probléma – természetesen az angol az, amit majdnem mindenhol megértenek, igencsak egyszerű nyelv, ha engem kérdeznek, nincsenek bonyolult szabályai, az szerintem nekem egész jól megy, de valamennyire a németet is megértem, bár az nem kell az emberi publikációk eredetijeihez, a tudomány nyelve is az angol, a legtöbb szakcikket eredetileg angolul publikálják, persze, hogy szerencsés, ha értem.
– Ühüm, ez jó ötlet, én is szeretném kipróbálni azokat az enni és innivalókat, amiket ilyen helyeken árulnak *w* – bólogatok lelkesen, természeteskésen azzal is egyetértek, hogy tárgyakat csak utána vegyünk. Biztosan vannak nagyon finom dolgok, csak meg kell találni. Amint odaérünk a vásárhoz, azonnal az ilyesmiket árusító standokat kezdem keresni a tekintetemmel, ha már ez egy híres vásár, bizonyára lesz valami, ami nekünk is jó. *w* Az alkoholokról azonnal lemondok, azzal biztosan nem szolgálnának ki minket, meg nem is szeretném roncsolni az idegsejtjeimet ilyesmivel, szóval-móval inkább valami alkoholmenteskéset keresek, biztosan van olyan is.
– Hm... Látni nem látok, de az édességek között biztosan akad olyan, ami epres vagy eperlekváros... – gondolkodom el a kérdésen, bár tudtommal annak a gyümölcsnek most nincs szezonja, úgyhogy szerintem friss változatban biztos nem fogunk találni, de a lekvárosra egészen jó esélyeink lehetnek...
– Oh, nézd csak, ott talán lesz valami – mutatok kisvártatva egy édességeket áruló stand felé, és Momo-chant kézen fogva indulok meg arra. Még szerencse, hogy kis cetlik is ki vannak rakva ide, így sokkal-mokkal egyszerűbb megfejteni, mi micsoda, még csak rá se kell kérdezni. Lelkesen magyarázom el Momo-channak is, melyik édesség milyen névvel rendelkezik, és tulajdonképpen ha még így sem találunk olyat, ami epresnek tűnik, akár rá is kérdezhetek neki. Utána pedig talán megihatunk egy meleg teát vagy egy forrócsokit – arról azt hallottam, errefelé nagyon finom, én mindenképpen szeretném majd kipróbálni. *-* De csak miután sikerült találnunk valami ennivalót. Ha ezen a helyen egyikünk nem találna valamit, megyünk is a következő helyre, végül is azért vagyunk itt, hogy válogassunk, és nem szeretnék úgy falatozni, hogy Momo-chan nem talál semmit. Bár ahogy néztem, a nutellának talán több esélye lenne, abból biztosan láttam már ennivalót az egyik olyan pultnál, ami mellett eljöttünk. *-*

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)