Szerző Téma: Kasztok és Pontok  (Megtekintve 4668 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Kon

Speciális

Adminisztrátor

*

beCATegorizálva

Hozzászólások: 3

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 247 400 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Kasztok és Pontok
« Dátum: 2017. Jún. 04, 11:34:51 »
  ✧ VÁLASZTHATÓ KASZTOK ✧
  ✧ REIRYOKU/REISHI KEZELÉS ✧
  Ez a szintezési rendszer azt mutatja meg, hogy a belső spirituális energiát miként tudja használni az adott karakter. 5000 LP után növekszik (vagyis 5000 LP = 1. szint, 10000 LP = 2. szint, stb.), és maximum 20. szintű lehet egy karakter. (Kivéve vaizardok, és a Főkapitány.)
  Azért szintből számítjuk a reiryoku/reishi kezelést, mert az az LP-ből jön, ahogy az elosztható pontok is, mivel a pontokat olyan képzettségre teszik a userek, amik reiryoku/reishi alapúak, ez IC azok gyakorlását feltételezi. Minél gyakorlottabb, annál jobb benne, könnyebben használja, ezt tükrözi a rendszer az által, hogy ez egy automatikusan növő képzettség.
  Nem keverhető össze a kidouval, vagy más reiryoku/reishi manipulációs képzettséggel, hiszen ez nem egy tanult képzettség, hanem belső energia, ami képesség, fejlődő adottság. Nem lép kapcsolatba a környezetben lévő lélekenergiával, csak a sajátját használja a képzettségei erősítéséhez.

  Szintenkénti megkötések:
      • 2. szinttől pályázható egyéni technika
      • 5. szinttől pályázható bankai, vagy annak megfelelő képzettségi szint (LP-ből adódóan)
      • 10. szinttől pályázható senbankai, vagy annak megfelelő képzettségi szint (LP-ből adódóan)

  Az Akadémisták 0. szintről kezdenének, ez persze nem a teljes tudatlanságot jelzi, hanem azt, hogy még tanulják ennek a kezelését, lévén az Akadémián sajátítják el azokat a képzettségeket és technikákat, amikhez használniuk kell.
  ✧ MÁSODLAGOS DISZCIPLÍNÁK ✧
  Ezek a legegyszerűbb, és a harcban leglényegesebb fizikai tulajdonságok, a játék színesítését, és a harcok realisztikusabb ábrázolásának segítését szolgálják. Megmutatják, hogy a karakterek harcstílusa milyen, inkább technikákat használ, vagy erőt fejt ki.
  A gyorsaság nem a helyváltoztatását jelzi (hiszen arra ott van egy képzettség), hanem a mozdulatainak sebességét.
  A technikák tanulására és alkalmazására nincs hatásuk (tehát ha valaki csak erőre tesz, de olyan technikát használ, ami gyorsaságot igényel, attól még a technika nem lassul le, az egy reiryoku alapú technika, nem fizikai tulajdonságot vesz igénybe). A technikákat továbbra is képzettségekből tanulják a karakterek, ezek csak ténylegesen a harcstílusra mutatnak rá.
  Emellett abban segít, hogy egy akrobatikus (vagyis főleg ügyességre támaszkodó) karakternek egy hátra szaltóhoz nincs szüksége 8 pontra pusztakezes harcon. (Hiszen ezután ez már az ügyességből következik, nem abból, hogy képes-e ütni egy karakter, elvégre a kettő nem feltétele egymásnak.)

  A másodlagos diszciplína pontjait reiryoku/reishi kezelésből számítjuk, tehát ha ezen 4 pontja van a karakternek, 4 pont osztható szét a három fizikai képzettség között. (Természetesen ettől függetlenül a reiryoku/reishi kezelésen is megmarad az a 4 pont!)
  ✧ REISHI – REIRYOKU – REIATSU ÖSSZEFÜGGÉSEI ✧
  A reishi lélekrészecske, a lelkeket, Soul Society és Hueco Mundo teljes egészét ez alkotja. Az Emberek Világában is megtalálható, legnagyobb koncentrációban a természethez, és spirituális helyekhez közel, de a levegőben is van bizonyos mennyiség. (Ezért lehetséges, hogy a levegőben képesek a shinigamik/hollowok/stb. megállni. Valamint a quincyk íjat-nyilat képezni.)
  A reishi külső lélekszemcse, a quincyk képesek manipulálni, de felvenni őket egyetlen kaszt sem. (Tehát nem tudják saját reiryokuvá alakítani, stb.) Viszont kapcsolatba léphet a reiryoku technika ezekkel a részecskékkel, amik felerősítik a támadást. (Az animében többször látott jelenet, hogy a kidou/cero a környezetből is nyer energiát.)
  A reiryoku belső spirituális energia, ez mutatja meg a karakterek erejét, érzékenységét a szellemvilágra. Minél magasabb valaki reiryokuja, annál ügyesebben használja a szellemi energiát igénylő képességeket, mint például a hohou, hakuda, vagy resu. Emellett az érzékelést segíti, magas reiryoku szintű emberek látják a lelkeket/szellemeket, valamint minden karakter szellemi energiája más-más „mintázatú”, tehát magas szinten ezek megkülönböztetése is lehetséges.
  A reiatsu a reiryoku külső, fizikális megnyilvánulása, olyan spirituális energia, amit a karakter kibocsát magából. Ez rendszerint erőoldáskor történik, de lehet szándékos is, amivel az ellenfelet megfélemlíteni, vagy megbénítani szeretné. (Harc közben, és nagyobb sebesülésnél a reiatsu kiáramlás önkéntelen.)
  A reiatsunak többféle érzékelhető tulajdonsága van, az egyik maga a kaszti különbség, tehát másmilyen kisugárzása van egy shinigaminak, és más a hollownak (csupán két különleges kaszt van, akik kettős kisugárzásúak, az arrancarok, és a vaizardok). A másik a reiatsu színe, ami nem kaszthoz, hanem belső tulajdonsághoz kapcsolódik, személyenként változó. Ennek is van egy különleges válfaja, amikor nem valamilyen színű, hanem elemi a reiatsu (pl. a Főkapitányé tűz alapú, Hitsugayaé pedig jeges). Emellett magas szinten, nagy lélekenergiánál előfordul az is, hogy a kiengedett reiatsu valamilyen formát vesz fel. (pl. Kenpachié aranyszínű koponya alakú.)
  A nagyobb reiatsunak sokféle hatása van egy alacsonyabb reiatsuval rendelkező karakterre, attól függően, mekkora a kettő közötti különbség. Amikor két szellemi energia egymásnak feszül, mindig a gyengébb sérül.
  Az elsődleges hatás a félelemkeltés, még a rossz érzékelésű karakterek is felismerik az erősebb ellenfelet. Más hatása lehet a döbbenet okozása, ami néhány pillanatra megbénítja az ellenfelet. Nagyfokú eltérésnél akár paralízis, bénulás is felléphet, ami miatt a gyengébbik fél a mozgásra is képtelen lesz. (Pl. amikor Aizen átlépett az Emberek Világába, és Keigoék nem tudtak mozdulni.) Még magasabb szinten akár fantom fájdalom okozására is képes lehet.
  Fizikai hatása is lehet a sokkal magasabb reiatsu szintnek, semlegesíthet támadást (pl. Kenpachit Ichigo képtelen volt a harcuk elején megvágni), megváltoztathatja, vagy semlegesítheti egy képesség hatását (pl. Aizen ellen hiába vitt be két találatot Soifon, nem hatott rá a shikai képessége), és szélsőséges esetben már a puszta kisugárzás is lehet halálos egy alacsonyabb szintű lélekre (pl. Starrk reiatsuja egyszerűen elporlasztotta az alacsony szintű hollowokat).
  ⚔ KÉPZETTSÉGEK ⚔
  A pontrendszer minden kasztjára vonatkozik, hogy maximum pont felé egyetlen képzettség sem mehet! Akkor sem, ha a karakter képessége képzettség javító, vagy olyan technikát használ. Mindegyik pontosan addig segíti a karaktert, amíg a maximumon belül mozog. (Tehát kidou ampuval sem lehet a kidou maximuma felé menni!) Emellett minimálisan erősebb az a képzettség, ami önerőből éri el a maximum pontot, azzal szemben, ami segítséggel.

  Képesség feloldás nélkül minden karakter 5000 LP-snek érzékelhető, a különböző feloldásokkal, vagy reiatsu kiengedéssel változik ez csupán. (Kivéve speciális eseteket, mint rejtő technikák, vagy a kapitányoknál a pecsét.)

  Minden képzettségre maximum 40 pont osztható, ezen felül 2 képzettségből felvehető mester szint (ez 3 × 5 pont bónuszt jelent, lentebb olvasható kifejtve).
  A karakter elfogadása után minden képzettségre (fegyverforgatás, hakuda, kidou, helyváltoztató képesség, zanpakuto, különleges képesség, stb.) automatikusan jár 1 pont (shinigami karakterek esetében ezt kötelező azokra a képességekre tenni, ha Akadémián végzett shinigamik, más kasztoknál eldönthető). Ezek mellé 10 szabadon elkölthető pont a kezdeti 5000 LP után*, valamint bónusz pontok, attól függően, hogy tagja-e a Gotei Juusantainak, valamilyen más szervezetnek, vagy egyletnek. Minden 500 LP után újabb 1 pontot lehet elkölteni a képzettségekre.

  * Van néhány kaszt, ami magasabb, vagy alacsonyabb LP-ről indul, így nekik a kezdeti pontjaik is mások. Ilyen az Akadémista, akik 2500 LP-ről, vagyis 5 ponttal-, a Különleges karakter, akik 7000 LP-ről, vagyis 14 ponttal-, a Privaron espada, akik 10 000 LP-ről, vagyis 20 ponttal-, valamint a Kapitányok és Espadak, akik 15 000 LP-ről, vagyis 30 ponttal rendelkeznek.
  ❂ MESTER SZINTEK ❂
  A mester szintek egyesével pályázandók, három részre vannak osztva, mindegyik plusz 5 pontnyi helyet jelent a maximum szint felett. (Tehát Mester I. 40+5, Mester II. 45+5, stb.)

  Mester I.: 10 játék, ahol a karakter azt a képzettséget használta, amiből mester szeretne lenni (minimum 5 küldetés, a többi lehet edzés és/vagy KT. Itt olyan edzésre gondolunk, ahol a karakter résztvevő volt, nem edző!) Elfogadott pályázattal 45 pontos lehet a képzettség.

  Mester II.: 10 edzés, ahol a karakter abból a képzettségből edzett, amiből mester szeretne lenni.  Elfogadott pályázattal 50 pontos lehet a képzettség. (Itt annyi könnyítés van, hogyha valaki minimum 10 pontos egyéni technikát tanít /osztottnál az összegnek kell elérnie a 10 pontot, tehát pl. 6 pont hakuda és 4 pont kidou/ az 2 edzést ér. Ebből maximum 3 lehet!)

  Specialista: Egy pályázat, amiben egy olyan egyedi technikát fejleszt ki, ami ahhoz a képzettséghez tartozik, amiből mester akar lenni. (A plusz 5 költhető pont mellett ingyen kapja a technikát, ha elfogadják a pályázatot.Elfogadott pályázattal 55 pontos lehet a képzettség.

  A plusz 5 pont nem automatikusan jár minden szintjére, ez csak azt jelenti, hogy ennyivel tovább pontozhatnak. Ezek továbbra is az LP-ből jövő, elosztható pontok.
  ✩ Bónuszpontok ✩
  • Gotei 13-ba tartozó shinigamik +3 pontot kapnak
  • Hadnagy rang esetén jár +8 pont
  • Kapitányi rang esetén jár +15 pont
  • Amennyiben egy hadnagyot kapitánnyá neveznek ki, +7 pont jár neki, hiszen előzőleg már rendelkezett plusz pontokkal.
  • Bizonyos 12. osztagos tárgyak is adnak bónuszokat egyes képzettségekre. Ezek a shinigami technikák listáján megtekinthetőek.
  • Egykori kapitányok +8 pontot kapnak
  • Egykori hadnagyok +4 pontot kapnak
  • Shinigami nemesek +1 pontot kapnak
  • A Shinigami Nőegylet tagjai +1 pontot kapnak
  • A Shinigami Férfiegylet tagjai +1 pontot kapnak
  • A Shinigami Gyerekegylet tagjai +1 pontot kapnak
  • További, hivatalosan bejegyzett egyletek tagjai +1 pontot kapnak
  • Akadémiai tanárok +3 pontot kapnak
  • Las Nocheshez tartozó arrancarok +3 pontot kapnak
  • Fracciónok +1 pontot kapnak
  • Espadáknak +15 pont jár
  • Privaron Espadáknak +8 pont jár
  • Az Exequias tagjainak +8 pont jár (Engedély köteles, a csatlakozást ki kell játszani)
  • Raktárban lakás +3 pont
  • Raion tagság +3 pont
  • Karakura High School tagság +1 pont
  • Xcution tagság +3 pont
  • Vandenreich-hez tartozás +3 pont
  • Daitenshi +3 pont
  • Karakuraizer tagság +1 pont
  • Tokyo Media Center-hez tartozás +1 pont
  3 pontos bónuszból egy karakter legfeljebb eggyel rendelkezhet! (Ettől függetlenül lehet több szervezet tagja is, csupán nem jár érte plusz pont.)
  1 pontos egylet tagságból származó bónuszból maximum kettővel rendelkezhet! (Tehát a nemesség nem számít bele a limitbe.)
  « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 08, 15:15:50 írta Shihouin Yoruichi »

  Karakterlap

  Kon

  Speciális

  Adminisztrátor

  *

  beCATegorizálva

  Hozzászólások: 3

  Hírnév: 0

  Infó

  Tárcában: 247 400 ryou

  Technikatár
  Ajándék küldése


  Hovatartozás:
  Független

  Egyéb hovatartozás:
  Nincs

  Egyéb hovatartozás:
  Nincs

  Kapcsolat cimke:
  Egyedülálló


  • Profil megtekintése

  Nem elérhető Nem elérhető

  Re:Kasztok és Pontok
  « Válasz #1 Dátum: 2017. Jún. 04, 11:46:58 »

  ☯ SHINIGAMI ☯
  A halál istenei
  A lelkek őrzői, a lélekvándorlás körforgásának felvigyázói. Az ókorban úgy ismerték őket, hogy Balanszerek, és napjainkban is legfőbb feladatuk az egyensúly fenntartása. Lélektemetéssel segítenek átkelni a Plusoknak, akik elveszítették útjukat a halál után, és megtisztítják a lelkekre vadászó lidérceket.

  A Plusok jóindulatú szellemek az emberi világban, olyan személyek, akik meghaltak. Minden embernek egy léleklánc van a mellkasában, ez csatlakozik a lélekhez, amikor ez a lánc elszakad, a testbe nem tud már visszatérni a lélek, ezért az a személy meghal. A lelkek szabadon mozoghatnak, ha a lánc elszakad, de ez a láncot lassan korrodálja. Normál esetben a Plusokat átküldik Soul Society-be lélektemetéssel (Konsou), azonban ha a lánc teljesen eltűnik, a Plus lidércé változik.
  Egy szellem lehet még Jibakurei (földhözragadt lélek), vagy Tsukirei (birtokló lélek). Ők olyan lelkek, akik nem tudják elhagyni az emberi világot, mert sajnálnak hátrahagyni valamit. A földhöz ragadt lelkek egy területhez kötődnek, és képtelenek elhagyni azt, ezért jobban ki vannak téve a lidérctámadásoknak, mint az egyszerű Plusok. A birtokló lelkek pedig egy személyhez kötődnek, olyannyira, hogy a léleklánca beburkolja ezt a személyt.
  Hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, hogy egy Jibakurei, vagy Tsukirei lidérccé váljon.

  Miután egy szellemet lélektemettek, a Lelkek Világába kerül, Rukongai valamelyik körzetébe. Az itt élők a ranglétra legalján foglalnak helyet, belőlük van a legtöbb a Lelkek Világában, ők alkotják a köznépet. Lassabban öregednek, mint az emberek, valamint éhséget sem éreznek.

  A shinigami maga is lélek. A Lelkek Világában él. Ide kerülhet egy másik shinigami által - mivel lélektemetést követően ebbe a világba kerül – és élhet Rukongai-ban, mint átlagos lélek. Születhet lélekként ebbe a világba, például nemesi család tagjaként, így eleve rangot birtokolhat.

  A lélek, akkor válhat shinigami-vá, ha magas lélekenergiával rendelkezik. Ennek egyik kísérő jelensége az éhségérzet, de nem feltétlen jelentkezik mindenkinél. Amennyiben élni kíván az adottságával, jelentkezhet a Lélektovábbképző Akadémiára, ahol hat éves képzésben vesz részt. Csak különleges esetekben fordul elő, hogy valaki rövidebb idő alatt végzi el az Akadémiát (pl. Hitsugaya), vagy egyáltalán nem kell bejárnia (pl. Kenpachi). Tanulmányait vizsgával zárja. Ha sikeresen teljesít, akkor a tehetségesebb lélek felvételt nyer a Gotei 13, Onmitsukidō vagy Kidōshū tagjai közé. A kevésbé kiemelkedő végzettek adminisztratív, tanári, vagy kisegítő feladatokat látnak el a három egységen kívül.

  A shinigami, tehát egy jól szervezett katonai egység részese. Seireitei-ben, vagyis a Tiszta lelkek városában szolgál. Közvetlen felettese az első osztag kapitánya, vagyis a mindenkori Főkapitány. A rendszer végrehajtó szervezete a Negyvenhatok Központi Tanácsa. Több nemesi ház támogatja anyagilag a szervezetet, valamint az előkelő házak tagjai közül is sok shinigami kerül ki.

  A shinigami fegyverét zanpakutō-nak (lélekölő kardnak) hívják. Nevéből következik, hogy forgatója lelkéből születik, így annak szerves részét képezi. A fegyver annál erősebb, minél nagyobb az összhang forgatójával.
  A fegyver különleges képességgel rendelkezik, melyet a Lélektovábbképző Akadémia elvégzése után szerez meg a shinigami. Több fejlettségi szintje van - mint shikai, bankai, senbankai -, amiket hosszú évtizedek, hanem épp évszázadok verejtékes munkájával ér el.
  ☸ SOUL SOCIETY ☸
  A Lelkek Világa feudális-monarchia, vezetője a Lélek Király, akinek uralkodása csak szimbolikus. A Lélek Király a Reiōkyū-ban él (Lélek Király Palota), amit a Királyi Gárda véd (ezt 0. osztagnak is nevezik), aminek tagjai egykori kapitányok. Az ide vezető ajtót az Ōken nyitja.
  A lélek király egyetlen célja, hogy szabályozza a lelkek be- és kiáramlást a Lelkek Világából, és stabilan tartsa a körforgást. A Lélek Királyra dologként, és nem személyként hivatkoznak legtöbben. A Lelkek Világának "lelke", és ha ez a lélek elveszik, akkor a világ egyszerűen megszűnik létezni.
  Nem vesz részt a Lelkek Világának szabályozásában, a teljes ellenőrzés átadta a Negyvenhatok Központi Tanácsának, ők az igazságszolgáltató-, és törvénykező szerv, gyakorlatilag egy bíróság. A Negyvenhatok tagjainak kilétét homály fedi, annyit tudni, hogy 40 bölcs emberből, és 6 bíróból áll.

  A ranglétrán alattuk helyezkedik el Soul Society nemessége, egy kiváltságos jogokkal rendelkező réteg a lakosságon belül, melynek feladata elsősorban a társadalmi értékek és hagyományok megőrzése, ápolása. Az arisztokrácia ügyeibe nem avatkozhat bele a Gotei 13, hacsak bizonyítékuk nincs arra, hogy árulást követtek el Soul Society ellen. A nemesek adómentességet élveznek, illetve kezükben összpontosul a Lelkek Társadalmának gazdasági hatalma, ők irányítják a gazdasági folyamatokat, mint az adószedés vagy a társadalmi szervezetek (így a Gotei 13) finanszírozása. Korlátozott politikai és katonai hatalommal is rendelkeznek, a nemesi családoknak beleszólása van a 46-ok Központi Tanácsának munkájába, befolyásuk van a Gotei 13 köreiben és a legnagyobb házak rendelkeznek saját fegyveres testülettel is. Rezidenciáik a Seireitei területén találhatóak.
  A nemességet három különböző csoportba oszthatjuk Soul Society-n belül. Ezek a főnemesek, a független nemesek és a köznemesek.

  Törvények
  • A legfontosabb az egyensúly fenntartása.
  • Törvénybe ütközik, hogy egy halálisten spirituális erejét átadja egy embernek.
  • Törvénybe ütközik, hogy egy halálisten tiltott démonmágiát használjon.
  • Törvénybe ütközik Soul Society összes lakosának, hogy a feudális kormány engedélye nélkül veszélyes fegyvereket készítsen. Árulás, ha valaki mégis így tesz.
  • Törvénybe ütközik megtámadni egy kapitányt. Árulás, ha valaki mégis így tesz.
  • Törvénybe ütközik a terrorista akciók elkövetése vagy a Soul Society egyensúlyának felborítására tett kísérlet. Árulás, ha valaki mégis így tesz.
  • Törvénybe ütközik gyilkosságot elkövetni.
  • Törvénybe ütközik, hogy egy halálisten embert öljön, ha nem kapott rá utasítást.
  • Törvénybe ütközik, hogy egy halálisten lidércszerű erőre tegyen szert vagy megpróbálja megszerezni azt.
  • Törvénybe ütközik, hogy egy halálisten az Élők Világában tartózkodjon a megadott időlimiten túl.
  • Törvénybe ütközik, hogy a Gotei Juusantai bármilyen módon beleavatkozzon a nemesi házak ügyeibe, kivéve abban az esetben, ha az adott család megszegte Soul Society valamelyik törvényét és erről megkérdőjelezhetetlen bizonyíték van.
  • Ősi törvény szerint két halálisten nem birtokolhatja ugyanazt a lélekölőt. Meg kell küzdeniük a szellem birtoklásának jogáért, a győztes megkapja azt, míg a vesztes sorsa kivégzés.
  • Tiltott egy halálisten számára, hogy olyan eseménybe beleavatkozzon, ami a Pokolhoz köthető.
  • Bűn elveszíteni egy szent ereklyét.
  • Törvénybe ütközik a Dangai feljegyzéseinek módosítása.
  • Az összes módosított lelket el kell pusztítani.
  Büntetések
  • Száműzetés: Bizonyos bűnök száműzéssel büntethetők, ebben az esetben a halálistent megfosztják erejétől és az Emberek Világába űzik.
  • Elkülönítés: Kevéssé ismert büntetés a Soul Society lakosai között a halálistenek elkülönítése. Általában azokat ítélik erre a sorsra, akik megszegték a törvényt, elhagyták a Tizenhárom Őrosztagot vagy pedig veszélyesnek és mentálisan instabilnak ítéltettek (a kormány véleménye szerint). Érvényesítését az Onmitsukidō végzi.
  • Bebörtönzés: A Negyvenhatok Tanácsának jogában áll, hogy a Központi Nagy Földalatti Börtönbe zárasson egy halálistent meghatározott ideig. A börtönnek nyolc szintje van, a rabok elkövetett bűneik súlyossága szerint kerülnek az adott szintekre. Például a tiltott démonmágia alkalmazásáért a 3. szintre, a Shugoba kerülhetnek, míg az árulókat a 8. és legalsó szinten, a Mukenben őrzik. A börtön az Első Osztag barrakjai alatt helyezkedik el.
  • Pecsételés: Amennyiben egy renegát shinigami ellenáll az elfogásnak és túlzottan erősnek bizonyul ahhoz, hogy elzárhassák vagy kivégezhessék, lepecsételésre kerül, megakadályozva ezzel a további pusztítást.
  A kivégzésnek két ismert formája van a Soul Societyben:
  • Lélekelzáró Gödör: Ősi kivégzési formula, a bűnöző halálisteneket beledobták egy gödörbe, amelynek falait sekkisekkivel (olyan kőfajta, ami képes elnyelni a lélekenergiát) rakták ki, majd lidérceket engedtek rájuk, amelyek kioltották a bűnösök életét. A gyakorlatot azonban idővel túlzottan barbárnak vélték, ezért betiltották. A gödröket manapság szeméttárolásra használják.
  • Sōkyoku (双殛, Kettős Büntetés): A legvégső büntetés, a Sōkyoku egy kivégzési forma, amely a kifejezetten magas lélekerővel rendelkezők, név szerint halálisten kapitányok kivégzésére hoztak létre. Egy gigászi bárd, ami az érintkezést követően teljes egészében elpusztítja a lelket. Feloldása esetén egy főnix alakját veszi fel, ez az igazi formája, amit Kikōōnak neveznek. Pusztítóereje ezer lélekölőjével ér fel, ami a becsapódás pillanatában megtízszereződik.
  Főnemesi házak
  Négy arisztokrata család kezében összpontosul a birtokok jelentős hányada, ez a négy ház különlegesen magas befolyással rendelkezik még a nemesség körében is. Ők egyedül elég hatalommal rendelkeznek ahhoz, hogy befolyással legyenek a 46-ok Tanácsának munkájába. Kivételes helyzetük megengedi nekik, hogy saját magánhadsereget tartsanak, különbejáratú senkai kapujuk legyen vagy hogy köznemesi családok szolgálják őket.

  Shihouin família
  A Shihouin-ház (más néven Tenshiheisouban, avagy a Mennyei Ereklyék Háza) feladata a szakrális eredetű tárgyak őrzése. Történetük összefonódik az Onmitsukidouéval, sokáig a Titkos Alakulat volt a ház személyes hadserege, és a família feje egyben az Onmitsukidou főparancsnoka is volt. Manapság, bár hatalmuk Shihouin Yoruichi száműzetése miatt csökkent, még mindig fenntartják pozíciójukat a négy nagy egyikeként.
  Családfő: Shihōin Yuuken, a ház 23. feje
  Ismert családtagok:
  Kuchiki família
  A Kuchikik felelősek Soul Society történelmének vezetésével és titkainak megvédésével, tagjai erős köteléket ápolnak a 6. osztaggal. A ház fejének hagyományos viselete a kenseikan, és egy rendkívül értékes ezüstfehér selyemsál, melyet még III. Tsujishirou Kuroemon mester szőtt. A Kuchikiké a legnagyobb birtok a nagy házak közül, őrzői lila ruházatot hordanak, és kiképzésük elegendő ahhoz, hogy hadnagy-szintű shinigamikat könnyedén lefegyverezzenek.
  Családfő: Kuchiki Hana, a ház 29. feje
  Ismert családtagok:
  Kagami família
  A Kagami-ház a házigazdája a nemesi gyűléseknek, legyen az a Négy Nagy Ház rendkívüli gyűlései vagy a negyedévente megtartott össznemesi konferencia. A családfő felelős ezeknek a gyűléseknek a levezetéséért illetve az arisztokraták biztonságáért, utóbbi miatt a Kagamik testőrsége különlegesen képzett a kidou használatában (testőrség nagy része hajdani Kidoushuu tag), hogy megfelelő erősségű védőpajzzsal tudják körbevenni a gyűlések helyszínét. A ház szoros kapcsolatban áll a Kidoushuuval, valamint a 3. osztaggal. Minden hivatalos tagnak kötelező viselne egy nyakláncot, melyen a klán címere van. A családfőt egy különleges, rubintos anyaggal szőtt, kláncímerrel ellátott Obi különíti el.
  Családfő: Kagami Ai, a ház 18. feje
  Ismert családtagok:
  Mizushima família
  A Mizushima ház 900 évvel ezelőtt vált a Lélektovábbképző Akadémia legnagyobb támogatójává. Ennek értelmében néhány évszázaddal korábban jelentős befolyást szereztek az irányítása felett. A ház felelős az LTA működéséért és annak tananyagának kiegészítéséért. Valamint feladatuk hozzásegíteni az Akadémia tanulóit, hogy a megfelelő osztagokba kerüljenek. Felszínes kapcsolatot ápolnak a legtöbb osztaggal s jelentéseket tesznek a 46-ok tanácsának munkájukról. Testőrségük igen képzett és tapasztalt zanjutsuban, jól értenek a mérgekhez valamennyi ellen immúnisak is. Az őrség viselete a szürke houmongi kimono a ház címerével díszítve. A tagok a család szimbólumával ellátott karkötőt viselik, valamint a ház feje egy fekete, értékes Kuro Montsukit (hátán aranyozottan a család címerével) visel.
  Családfő: Mizushima Shuuichi, a ház 12. feje
  Ismert tagok:
  Független nemesség
  A független nemesi házak közvetlenül a főnemesi házak alatt helyezkednek el rangban, bár hatalmuk sokkal kisebb. Birtokaik mérete töredéke a főnemesekének, de sokan közülük még rendelkeznek saját senkai kapuval és képzett testőrséggel, akik nagyrészt visszavonult shinigamikból tevődnek össze. Helyzetüket magas presztízsüknek vagy gazdagságuknak köszönhetik.

  Ismert családok:

  Kannogi-ház
  Családfő:
  Ismert tagok:

  Kasumiouji-ház
  Családfő:
  Ismert tagok:

  Kyouraku-ház
  Családfő:
  Ismert tagok:
  Oumaeda-ház
  Családfő:
  Ismert tagok:

  Tamachi-ház
  Családfő: Tamachi Yukezo
  Ismert tagok:
  Köznemesek, avagy Familiáris házak
  A köznemesség tulajdonképpen nem rendelkezik számottevő hatalommal, csupán a kiváltságos jogok járnak nekik, mint az adómentesség. Mindegyik család valamelyik főnemesi házat, extrém esetben független családot szolgálja, rendszerint a testőrségüket vagy kíséretüket alkotják. Szinte minden köznemes elvégzi a Shinigami Akadémiát, tagjaik sokszor a Gotei 13 kötelékében is szolgálnak.

  Ismert családok:

  Fon-ház
  Családfő: Soifon
  Ismert tagok:
  Kira-ház
  Családfő:
  Ismert tagok:

  Masachika-ház
  Családfő: Masachika Ryouji
  Ismert tagok:
  Meiou-ház
  Családfő:
  Ismert tagok:
  Shiranui-ház
  Családfő: Shiranui Naomi
  Ismert tagok:
  Ukitake-ház
  Családfő:
  Ismert tagok:

  Wakahisa-ház
  Családfő: ismeretlen
  Ismert tagok:

  ⚔ Shinigamik a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
  A shinigamik a Lélektovábbképző Akadémián sajátítják el képzettségeiket, ezért a fórumon minden képzettségükre alapból kapnak egy pontot. (Engedéllyel lehetséges, hogy valaki valamely képzettségét 0 ponttal kezdje, illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá!) Ezekhez jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet, egylet tagjai, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
  Az Akadémisták ugyan azokat a képzettségeket használják, mint a shinigamik, a zanpakutou kivételével, mivel lélekölőjüket egyelőre nem képesek használni.
  ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
  A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
  Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
  Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
  ☞ HAKUDA ☜
  A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
  Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
  Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
  ⚛ KIDOU ⚛
  A saját reiryokujukat és a környezet reishijét használják fel a shinigamik arra, hogy technikákat alkalmazzanak – ezekhez idézést használnak. A kidou képzettségre rakott pontok számától függ, hogy az illető tud-e bizonyos kidoukat és technikákat használni. Például a 11. osztag kapitányának hiába van 25 000 LP-je, egészen biztos, hogy nem fog 90-es kidoukkal villogni, ahogyan a 12. osztag kapitányától sem valószínű, hogy valaha is látunk shunko-t.
  A karakternek minél több pontja van kidou képzettségen, annál több és pusztítóbb kidout ismerhet, valamint annál bonyolultabb formákban képes használni azt.
      • 5 pont: Idézés kihagyása
      • 10 pont: Kettős idézés
      • 15 pont: Utóidézés
      • 20 pont: Kombinálás
      • 25 pont: Néma használat
  Kettős idézés alatt az értendő, amikor a shinigami egymás után elmond két idézést, aztán a hozzájuk tartozó mágiákat gyors egymásutánban el tudja sütni (lásd Rukia vs Aaroniero).
  Utóidézés alatt az értendő, amikor a shinigami kihagyja az idézést, de utólag pótolja, ezzel megerősítve a mágiát (lásd Hachi vs Baraggan).
  Kombinálás az két vagy több különböző kidou egybegyúrása, amivel egy egyedi hatású, és erősebb kidout kapunk (lásd Hinamori vs Harribel fracciónjai).
  Néma használat alatt az értendő, amikor a shinigami nem ejti ki hangosan a technika nevét, és úgy használja (lásd Kyouraku vs Chad).
  Kikötések:
      • 80 feletti kidout nem lehet kombinálni.
      • 90 feletti hadou 50% eséllyel csak ereje egyharmadát éri el.
      • 50 feletti kidouk LP szinthez is vannak kötve.
  ⌁ HELYVÁLTOZTATÓ KÉPESSÉG ⌁
  Megmutatja, hogy a karakter mozgása milyen gyors, mikor egyik helyről egy másikra mozdul (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál gyorsabb, a legtöbb technikánál (sonido, shunpo) azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt mekkora távolságot képes megtenni a karakter. Tehát a pontok közötti különbség azt is meghatározza, hogy egy karakter mennyivel messzebb „bukkan fel” mondjuk a villámtánc során.
  Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
  A pontok a helyváltoztató képesség technikákra is hatással vannak, megfelelő helyváltoztató szint nélkül nem lehet őket megvenni. A shinigamik alap helyváltoztató képesség a hohou, ami hangtalan, ezzel szemben az arrancarok helyváltoztató képessége már halk, robbanásszerű hanggal jár.
  ⚔ ZANPAKUTOU ⚔
  Ez a képzettség határozza meg, hogy milyen szinten képes használni a zanpakutou technikáit a shinigami, valamint, a shikai, bankai, valamint senbankai használatában való tapasztalatot.
  1-től 24 pontig shikai szint, shikai támadás 24 pont felett (bankai szintnél) 2 pontonként sebez. (Tehát egy maximumra pontozott zanpakutou shikai támadása 32 pontos támadásnak felel meg.)
      • 15 ponttól, valamint 15.000 LP-től 3. shikai képesség
      • 25 ponttól, valamint 25.000 LP-től bankai szint
      • 40 ponttól, valamint 50.000 LP-től senbankai szint
  ☣ Kikötések shinigami karaktereknél ☣
  • 1. osztagos tiszt esetén kötelező további 2 pontot fegyverforgatás képzettségre osztani (az első osztag tagjai általában jók kardforgatásban)
  • 2. osztagos tiszt esetén kötelező további 3 pontot hakuda, valamint helyváltoztató képzettségre osztani
  • 4. osztagos tiszt esetén kötelező további 3 pontot kidou képzettségre osztani (gyógyító technikák miatt)
  • 5. osztagos tiszt esetén kötelező további 2 pontot kidou képzettségre osztani (az osztag tagjai rendszerint szívesen alkalmaznak kidoukat)
  • 11. osztagos tiszt esetén kötelező további 4 pontot fegyverforgatás képzettségre osztani
  • 12. osztagos tiszt esetén kötelező további 3 pontot zanpakuto és 3 pontot kidou képzettségekre osztani
  • Kidoushuu tiszt esetén kötelező további 4 pontot kidou képzettségre osztani
  « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 08, 15:07:06 írta Shihouin Yoruichi »

  Karakterlap

  Kon

  Speciális

  Adminisztrátor

  *

  beCATegorizálva

  Hozzászólások: 3

  Hírnév: 0

  Infó

  Tárcában: 247 400 ryou

  Technikatár
  Ajándék küldése


  Hovatartozás:
  Független

  Egyéb hovatartozás:
  Nincs

  Egyéb hovatartozás:
  Nincs

  Kapcsolat cimke:
  Egyedülálló


  • Profil megtekintése

  Nem elérhető Nem elérhető

  Re:Kasztok és Pontok
  « Válasz #2 Dátum: 2017. Jún. 04, 11:54:33 »

  ❂ VAIZARD ❂
  A maszkos hadsereg
  Shinigamik, akik lidérc erőre tettek szert, az arrancarok ellentétei. Voltaképpen két csoportba sorolhatóak, akiket a Hōgyoku (Lebontó Gömb) segítségével hozott létre Aizen, és akikben felébredt a belső lidérc (ennek több oka is lehet).

  A vaizardok testileg nem változnak meg, shinigaminak látszanak (és reiatsujuk is annak érződik! ) egészen addig, míg hollow erejük el van zárva. A feloldásának, hasonlóan a zanpakutouhoz, több fázisa is van: Alapvetően egy maszkot idéznek meg, vagy ha még nem uralják a belső lidércüket, annak előtörésénél jelenik meg, de később képesek lehetnek a resurreccionra is.

  Az első vaizardokat, nagyjából száz éve, Aizen hozta létre, miközben a Hōgyokuval kísérletezett. El szerette volna törölni a határt lidérc és shinigami között, hogy még nagyobb erőre tehessen szert, ám ennek csak egy mellékterméke volt, hogy hollowfikációval létrehozta a vaizardokat.

  Ahhoz, hogy valaki elsajátítsa a hollowfikáció teljes erejét, le kell győznie, és engedelmességre kell bírnia a benne élő lidércet, ami koránt sem egyszerű feladat. (Amennyiben ez nem sikerül, lidérccé változik a shinigami!) A tréningben általában többen is segítenek, ugyanis a lidérc első kitörései alatt a shinigami öntudatlan ösztönlény, aki válogatás nélkül megtámad bárkit. Tapasztalat, és lélekenergia függvénye, hogy mennyi ideig képes valaki megidézni a maszkját, ám ez általában másodperceket, maximum néhány percet jelent.
  A Téli háborúig (Winter war) a Gotei13 bűnözőként tekintett rájuk, ám az ott tanúsított hűségük miatt a Negyvenhatok Központi Tanácsa amnesztiában részesítette őket, így szabadon bejárhatnak Seireitei területére. (A fórumon ez csak azokra vonatkozik, akik IC részt vettek a háborúban, és a mangával ellentétben a Gotei13-i rangjukat nem kapták vissza.)
  ⚔ Vaizardok a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
  Engedélyköteles kaszt, csak admini engedéllyel indítható ilyen karakter!
  A vaizardok shinigamikból lesznek, akik a Lélektovábbképző Akadémián sajátítják el képzettségeiket, ezért a fórumon minden képzettségükre alapból kapnak egy pontot. (Engedéllyel lehetséges, hogy valaki valamely képzettségét 0 ponttal kezdje, illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá!) Ez alól csak a maszkhasználat a kivétel, ami 0 pontról indul. (Engedéllyel lehet alapból pontot tenni, ha a karakter vaizardnak született, de semmilyen más esetben nem!) Ezekhez jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet tagjai, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
  ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
  A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
  Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
  Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
  ☞ HAKUDA ☜
  A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
  Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
  Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
  ⚛ KIDOU ⚛
  A saját reiryokujukat és a környezet reishijét használják fel a shinigamik arra, hogy technikákat alkalmazzanak – ezekhez idézést használnak. A kidou képzettségre rakott pontok számától függ, hogy az illető tud-e bizonyos kidoukat és technikákat használni. Például a 11. osztag kapitányának hiába van 25 000 LP-je, egészen biztos, hogy nem fog 90-es kidoukkal villogni, ahogyan a 12. osztag kapitányától sem valószínű, hogy valaha is látunk shunko-t.
  A karakternek minél több pontja van kidou képzettségen, annál több és pusztítóbb kidout ismerhet, valamint annál bonyolultabb formákban képes használni azt.
      • 5 pont: Idézés kihagyása
      • 10 pont: Kettős idézés
      • 15 pont: Utóidézés
      • 20 pont: Kombinálás
      • 25 pont: Néma használat
  Kettős idézés alatt az értendő, amikor a shinigami egymás után elmond két idézést, aztán a hozzájuk tartozó mágiákat gyors egymásutánban el tudja sütni (lásd Rukia vs Aaroniero).
  Utóidézés alatt az értendő, amikor a shinigami kihagyja az idézést, de utólag pótolja, ezzel megerősítve a mágiát (lásd Hachi vs Baraggan).
  Kombinálás az két vagy több különböző kidou egybegyúrása, amivel egy egyedi hatású, és erősebb kidout kapunk (lásd Hinamori vs Harribel fracciónjai).
  Néma használat alatt az értendő, amikor a shinigami nem ejti ki hangosan a technika nevét, és úgy használja (lásd Kyouraku vs Chad).
  Kikötések:
      • 80 feletti kidout nem lehet kombinálni.
      • 90 feletti hadou 50% eséllyel csak ereje egyharmadát éri el.
      • 50 feletti kidouk LP szinthez is vannak kötve.
  ⌁ HELYVÁLTOZTATÓ KÉPESSÉG ⌁
  Megmutatja, hogy a karakter mozgása milyen gyors, mikor egyik helyről egy másikra mozdul (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál gyorsabb, a legtöbb technikánál (sonido, shunpo) azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt mekkora távolságot képes megtenni a karakter. Tehát a pontok közötti különbség azt is meghatározza, hogy egy karakter mennyivel messzebb „bukkan fel” mondjuk a villámtánc során.
  Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
  A pontok a helyváltoztató képesség technikákra is hatással vannak, megfelelő helyváltoztató szint nélkül nem lehet őket megvenni. A shinigamik alap helyváltoztató képesség a hohou, ami hangtalan, ezzel szemben az arrancarok helyváltoztató képessége már halk, robbanásszerű hanggal jár.
  ☽ HOLLOW KÉPESSÉGEK ☾
  A saját reiryokujukat és a környezet reishijét használják fel a karakterek arra, hogy technikákat alkalmazzanak, a Cero is ide tartozik, saját testen vezet át külső energiákat. A vaizardok által vásárolható technikákat befolyásolja, hogy milyen erősségűek, és milyen eredményesen tudják azt használni.
  Cero képesség felbontása:
  • Sima Cero: 3 pont képzettség
  • Egyéni Cero (például valamilyen fegyverből jön elő a cero, vagy különleges hatása van): 12 pont képzettség, valamint engedély és egyéni képességleírás.
  A vaizard hollowfikáció közben a belső hollow által hollow képességek képzettsége van. Ha a belső hollow nem tudja ezt a diszciplínát használni, nem érdemes rá pontot tenni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a belső hollow átveszi a test felett az uralmat, csupán az ő hollow ereje segítségével képes olyan képességeket is használni ami a hollowokra jellemző.
  A vaizardok egyszerű cero-ra, valamint egyedi cero-ra tehetnek szert, a pontkövetelmények rájuk is ugyanúgy vonatkozik, mint a hollowokra/arrancarokra.
  ☽ HOLLOWFIKÁCIÓ ☾
  Azt mutatja meg, hogy mennyire képes a belső lidércével együttműködni, vagy azt uralni, mennyi ideig képes ezt az állapotot fenntartani. Ez határozza meg a vaizard erejét, amikor éppen felhúzott maszkkal harcol. 
  A hollowfikáció állapotában a vaizardoknál egy másodlagos pontozás lép életbe, hiszen előfordulhat, hogy a belső lidérc teljesen más módon képes harcolni, mint ahogy a shinigami. (Pl. ő inkább pusztakezes harcos, míg a shinigami kidou mester.) Ilyenkor a kidou képzettség mellett megjelenik a hollow képességek, hollofikáció helyett pedig resurreccion lesz. (Hiszen a későbbiekben resura is képes lehet a karakter.) A zanpakutoura és hollowfikációra tett pontok fixek, nem újra oszthatóak, utóbbi a resurreccionra száll, a többi képzettség között a maradék pont újraosztható. (Ezt a pontozást is vezetni kell a profilban, le kell jelenteni, nem változtatható harcok közben, vagy ilyesmi!)
  Meghatározza azt is, hogy a karakter mennyi ideig képes fenntartani a maszkját/resu alakját:
      • 1 pont: 5 másodpercig
      • 2 pont: 10 másodpercig
      • 3 pont: 30 másodpercig
      • 4 pont: 1 percig
      • 5 ponttól minden ponttal 20 másodpercet nő ez az idő, 40 pontnál pedig 15 percre ugrik.
     • 25 ponttól, amennyiben resurreccion alakkal rendelkeznek, képesek az instant regenerációra (ehhez 25 000 LP is szükséges! Ha csak később pályázza meg, onnan érvényes, amíg csak maszkot idéz, nem!)
  Resurreccionra nem vonatkozik az időkorlát.
  Maszk viselésekor ez a képesség meghatározza a használható kidoukat is, csak olyan pontkövetelményű démonmágiát képes használni maszkban a karakter, ami megegyezik a hollowfikációra tett pontokkal. (Tehát egy 10 pontos hollowfikációval rendelkező maximum 10 pontos kidout tud használni maszkban, akkor is, ha kidou mester!) Ennek magyarázata igen egyszerű, a karaktertől nagy koncentrációt, és sok reiatsut igényel a maszk fenntartása, egy gyakorlatlan használó nem fog tudni 90-es kidoukat lőni közben. (Az animében is csak Hachitól láttunk maszkban kidou használatot, aki kidou- és hollowfikáció használatban is mester szint volt.)
  Kezdő karakter nem oszthat rá pontot, kivéve, ha vaizardnak születik, és erre engedélyt kap!
  ☽ HIERRO ☾
  A technika a lélekenergiát felhasználva egy reiryoku réteget hoz létre a bőr felszínén, így akár puszta kézzel is harcolhat a vaizard egy felfegyverzett ellenfél ellen. Ez a képzettség azt mutatja meg, hogy mennyire ellenálló a vaizard, és mennyire hatékonyan használja a technikát.
  A hierro erőssége az LP nagyságától függ, nem lehet rá pontot rakni, 34 000 LP-nél 30 pont az értéke, és fölé nem is mehet. Emellett csak resurreccion alatt lép életbe, addig nem aktív a képzettség. (Tehát a 10 000 LP-s kezdésnél 6 pontos ez a képzettség!)
  A hierro minden pontja gyengít az ellenfél sebzésén. Vagyis ha a vaizardnak 5 pontos hierroja van, és egy 5 pontos fegyverforgatással támadnak rá, az vaizard nagy eséllyel sértetlen marad. Ha egy 7 pontos fegyverforgatással támadnak rá, a vaizard valószínűleg csak 2 ponttal sebződik. Vagyis egy 5 pontos hierro 5 ponttal csökkentheti az ellenfél támadását.
  ⚔ ZANPAKUTOU ⚔
  Ez a képzettség határozza meg, hogy milyen szinten képes használni a zanpakutou technikáit a shinigami, valamint, a shikai, bankai, valamint senbankai használatában való tapasztalatot.
  1-től 24 pontig shikai szint, shikai támadás 24 pont felett (bankai szintnél) 2 pontonként sebez. (Tehát egy maximumra pontozott zanpakutou shikai támadása 32 pontos támadásnak felel meg.)
      • 15 ponttól, valamint 15.000 LP-től 3. shikai képesség
      • 25 ponttól, valamint 25.000 LP-től bankai szint
      • 40 ponttól, valamint 50.000 LP-től senbankai szint
  « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 17:32:13 írta Shihouin Yoruichi »

  Karakterlap

  Kon

  Speciális

  Adminisztrátor

  *

  beCATegorizálva

  Hozzászólások: 3

  Hírnév: 0

  Infó

  Tárcában: 247 400 ryou

  Technikatár
  Ajándék küldése


  Hovatartozás:
  Független

  Egyéb hovatartozás:
  Nincs

  Egyéb hovatartozás:
  Nincs

  Kapcsolat cimke:
  Egyedülálló


  • Profil megtekintése

  Nem elérhető Nem elérhető

  Re:Kasztok és Pontok
  « Válasz #3 Dátum: 2017. Jún. 04, 12:31:44 »

   ☽ HOLLOW ☾
   A maszkos fenevadak
   Emberek Világában ragadt lélekből születik, akit a shinigami nem tisztított meg bűneitől. Általában magas lélekenergiával rendelkező ember volt, akin elhatalmasodott a keserűség, magány, bűntudat. Életében lehetett bűnöző is, vagy halálát követően túl hosszú ideig ragadt az Emberek Világában és fokozatosan átalakult lidérccé.

   Az emberi lélek és hollow közötti átmenetet demi hollownak nevezik. Ebben az állapotban keletkezik a szívet kiváltó kerek lyuk.

   Egy szellem lehet Jibakurei (földhözragadt lélek), vagy Tsukirei (birtokló lélek). Ők olyan lelkek, akik nem tudják elhagyni az emberi világot, mert sajnálnak hátrahagyni valamit. A földhöz ragadt lelkek egy területhez kötődnek, és képtelenek elhagyni azt, ezért jobban ki vannak téve a lidérctámadásoknak, mint az egyszerű Plusok. A birtokló lelkek pedig egy személyhez kötődnek, olyannyira, hogy a léleklánca beburkolja ezt a személyt.
   Hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, hogy egy Jibakurei, vagy Tsukirei lidérccé váljon.

   A hollowok Hueco Mundo sivatagos területein élnek, és képesek átjárót nyitni a többi világba. (Tehát Soul Societybe is!)

   A lidércé válással teljesen elveszti emberi külsejét. Állatias, torz ösztönlény, akit az éhsége irányít. Életben maradásához élő emberek lelkét fogyasztja, de shinigami, vagy Rukongai-ban lévő lelket is felfal. Közös jellemzőjük az arcukat befedő csontmaszk, melyet, ha egy shinigami kettétör, akkor a lidérc lelke megtisztul. Kivéve, ha emberként elkövetett bűnei túl nagyok, abban az esetben a megtisztítást követően a Pokolra jut.

   Magas lélekenergiával, így különleges képességgel rendelkezik, többségében ez a vadászat sikerét segíti elő (Pl. ember alakját felvevő csáp, amivel csapdába csalhatja áldozatai). Ereje nem koncentrálódik fegyverben.

   Menosnak (Menos Grande) nevezik a magasabb szintű lidérceket. Több, esetenként több ezer hollow összeolvadásából jönnek létre.
   Három típusa van:

   Gillian: Hatalmas és erős, ám meglehetősen buta lény. Több emelet magas, fekete csuklyával ellátott köpeny borítja, maszkjának orra különösen hosszú. Majdnem minden Gillian ugyanúgy néz ki, jellemüket teljesen elveszítik. Ritkán előfordul, hogy néhány gillian megőrzi egyéniségét, és folytatva fejlődését megeszi a többi gilliant, ezekből lesznek az adjuchasok. A gillianek száma több ezerre tehető, és hatalmas erejük ellenére igen alacsony intelligenciájuk miatt, "csupán" gyalogosnak számítanak. Legerősebb fegyverük a szájukból kilőtt, nagy koncentrációjú szellemi erőből álló sugár, a cero. A Menosok Erdejében található belőlük a legtöbb.
   Adjuchas: Megjelenésükben jóval közelebb állnak az emberekhez, valahol félúton a köz-hollow és az ember között. Ugyanakkor jóval intelligensebbek a gillianeknél, irányíthatják is őket. Jóval kevesebben vannak mint nagyobb testvéreik. Ők is képesek használni a cerot. Az adjuchasok veleszületett félelme, hogy visszaváltoznak gillianné, és végleg elvesztik személyiségüket. Ezért fogyasztják folyamatosan saját adjuchas társaikat. Nagyon ritkán néhány adjuchas eléri a vasto lorde szintet. Általában Hueco Mundo sivatagát járják.
   Vasto Lorde: A legerősebb és legintelligensebb hollow-fajta, ugyanakkor belőlük van a legkevesebb. Megjelenésében teljesen embernagyságúak, és ők hasonlítanak a legjobban az emberekre. Róluk elegendő információt nem adtak a mangában, ezért az oldalon vasto lorde karaktert indítani tilos.
   ☸ HUECO MUNDO ☸
   Az a dimenzió, amelyben lidércek általában laknak, Soul Society és az Emberek Világa között helyezkedik el. Neve annyit jelent Hollow Világ.

   Folytonos éjszakai égbolt övezi, a táj látszólag soha véget nem érő, fehér sivatag, a sok dűnével, tele sziklákkal, elvétve pedig kvarcfákkal. Hueco Mundoban a Hold az ellenkező irányba néz, mint az Emberek Világában. Mint Soul Society-ben, a légkör tele van reishivel, így lehetővé téve a kisebb lidérceknek, hogy táplálkozzanak anélkül, hogy emberi lelkeket ennének.
   Hasonló a helyzet, mint az Emberek Világának sivatagjaival, úgy tűnik az aktivitás igen kevés. A lidércek általában a Menosok erdejében élnek, amíg valami ki nem provokálja, hogy elhagyják a menedéküket, mint például egy idegen entitás behatolása. Az összes lidérc Hueco Mundo-ban él, függetlenül azok formájától, méretétől, vagy erejétől.

   ⚔ Hollowok a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
   A lidércek a folyamatos egymással, és shinigamikkal való harc folyamán sajátítják el képzettségeiket, ezért a fórumon minden képzettségükre alapból kapnak egy pontot. (Engedéllyel lehetséges, hogy valaki valamely képzettségét 0 ponttal kezdje, illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá!) Ezekhez jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet tagjai, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
   ☽ HOLLOW KÉPESSÉGEK ☾
   A saját reiryokujukat és a környezet reishijét használják fel a karakterek arra, hogy technikákat alkalmazzanak, a Cero is ide tartozik, saját testen vezet át külső energiákat. A hollowok által vásárolható technikákat befolyásolja, hogy milyen erősségűek, és milyen eredményesen tudják azt használni.
   Cero képesség felbontása:
   • Sima Cero: 3 pont képzettség
   • Egyéni Cero (például valamilyen fegyverből jön elő a cero, vagy különleges hatása van): 12 pont képzettség, valamint engedély és egyéni képességleírás.
   • Gran Rey Cero: 20 pont képzettség, valamint Espada rang
   • Cero Angelical: 27 pont képzettség valamint 25.000 LP
   • Colossal Bang Cero: 30 pont képzettség valamint 32.000 LP
   Hollowok legfeljebb 10 pontos képességeket használhatnak!
   Egyszerű hollowok nem használhatnak cerot, csak ha legalább gillian szinten vannak, és akkor is csak egyszerű ceróra képesek. Az alapképességek közül csak Kuumont használhatnak, amivel gargantát tudnak nyitni két világ között.
   ☞ PUSZTAKEZES HARC ☜
   A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
   Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
   Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
   ⚛ KÜLÖNLEGES KÉPESSÉG ⚛
   Ez a karakter különleges képessége, amihez a saját szellemi energiáját (reiryoku) használja fel. Minél képzettebb, annál jobban kezeli egyedi képességét, valamint annál hatékonyabb, erősebb lesz az.
   • 15 ponttól, valamint 15.000 LP-től 3. technika a képességnél
   • 25 ponttól, valamint 25.000 LP-től második képesség
   • 40 ponttól, valamint 50.000 LP-től a két képesség kombinálása, a képesség kiteljesedése
   « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 17:17:21 írta Shihouin Yoruichi »

   Karakterlap

   Kon

   Speciális

   Adminisztrátor

   *

   beCATegorizálva

   Hozzászólások: 3

   Hírnév: 0

   Infó

   Tárcában: 247 400 ryou

   Technikatár
   Ajándék küldése


   Hovatartozás:
   Független

   Egyéb hovatartozás:
   Nincs

   Egyéb hovatartozás:
   Nincs

   Kapcsolat cimke:
   Egyedülálló


   • Profil megtekintése

   Nem elérhető Nem elérhető

   Re:Kasztok és Pontok
   « Válasz #4 Dátum: 2017. Jún. 04, 12:35:12 »

   ☽ ARRANCAR ☾
   A maszktalan rémek
   Hollow, aki a maszkja letépésével shinigamihoz hasonló erőre tett szert. Az arrancar szó is annyit tesz, mint "hasított maszk". Két fajtája van: az önmagától maszkját letépő hollow, illetve a Hōgyoku (Lebontó Gömb) segítségével készített, mesterséges arrancar. Utóbbi erősebb, mint természetesen fejlődő elődei, és numerosoknak nevezik őket. A numerosok számai nem erejüket jelöli, hanem a sorrendet, ahogy Aizen létrehozta őket.

   Hueco Mundo sivatagos területe helyett az egyetlen városban, Las Noches-ben élnek.

   Olyan menosokból lehet arrancar, akik legalább adjucas szinten állnak. Rendszerint ez a fejlődés egy humanoid forma felvételével jár, azonban minél gyengébb a lidérc, ez annál kevésbé valósul meg. Az arrancarrá válással eltűnik egész arcukat fedő maszk, és csak egy kis darabja marad meg, valamint a mellkasuk közepe helyett testük bármely részén lehet a hollow lyuk. Shinigamihoz hasonló erejüket a fegyverük jelzi, amibe képesek teljes erejüket elzárni. Ellentétben a zanpakutoukkal ezeknek a fegyvereknek nincsen különleges ereje, és nem az arrancar lelkének a részei, egyszerű "tárolók", amik forgatójuk "teljes alakját" őrzik.

   Az arrancarok erőfeloldását ressurección-nak (feloldott penge) nevezzük, ami spanyolul feltámadást jelent. A név arra is utal, hogy nem csupán eredeti alakjukat öltik magukra ezzel, hanem az addig szerzett sérüléseik is mind meggyógyulnak.

   Egyenruhájuk a shinigamikénak ellentéte, fehér kabát, fekete selyemöv, fehér hakama, fekete tabi, és fehér zori. Azonban ezeknek sokkal több variációjuk ismert, mint a shinigami egyenruháknak.
   ☸ LAS NOCHES ☸
   Hueco Mundo egyetlen városa, mely igazából egy hatalmas erődítmény, ami már messziről is jól látható. A főépület egy kupolás center körülötte több nagyobb toronnyal,  és kisebb épületekkel. A kupolás dóm tetején öt kisebb torny van, ezen a helyen volt Aizen trónja, és itt található az Espada ülés terme. Mint oly' sok más Hueco Mundoban, a főépület is fehér színű.

   Az espadak számai, ellentétben a numerosokkal, erejük rangsorát jelöli. A negyediktől kezdve felfelé, jelentős nagyságú reiatsujukból kifolyólag tilos ressurecciónjüket felszabadítaniuk Las Noches területén belül, és ugyancsak tilos Gran Rey Cerot használniuk. Nevük annyit tesz: tíz penge.

   Az arrancarok vezetői az espadak, erejük nagysága miatt engedelmeskednek parancsaiknak. A fórumon jelenleg közvetlenül Seth alárendeltjei, korábban pedig Aizenhez voltak hűségesek. Azonban a Gotei Juusantaival ellentétben nem katonai egységeket alkotnak, minden espada maga dönti el, hogy a numerosok közül kíván-e alárendeltet, úgy nevezett fracciónt maga mellé.
   Az espadak erejét jelölő számjegy (0-tól 9-ig) valamely testrészükre van feketével tetoválva. Fennhatóságuk kiterjed a numerosokra, az Exequiasra, és a saját fracciónjaikra. Ellentétben Seireiteivel nincsen bíróságuk, így maguk határozzák meg, hogy alárendeltjeiket miért, és miként büntetik meg. A számjegyek nem csak erejüket, de a hierarchiában elfoglalt helyüket is jelzi, egy magasabb rangú espada adhat parancsot egy alacsonyabb rangúnak.

   Espada tagjai:
      1.   -
      2.   Eliana del Barros
      3.   Dionisia Maribell Vega
      4.   Karasu Vex
      5.   Elian Barquero
      6.   Leyre la Azucena
      7.   -
      8.    -
      9.   -
      10.   -

   Azokat az espadakat, akik elveszítik rangjukat, Privaron Espadanak (tíz elbukott penge) nevezzük. Hogy lefokozásukat jelezzék, háromjegyű számot kapnak. Szervezetük a Tres Cifras (Három Számjegy) a természetes úton kifejlődött arrancarok tartoznak ide, akiket Aizen érkezése után leváltottak, de mostanra már Aizen által létrehozott egykori espadak is a tagjai.

   Az Exequias (temetési szertartás) Las Noches végrehajtó osztaga. Ők felelősek a lázadók vagy behatolók likvidálásáért, a Numerosok felett állnak rangban, azonban az espadaknak engedelmességgel tartoznak.
   ⚔ Arrancarok a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
   Az arrancarok fejlődésük során számtalan képességet sajátítanak el, ezért a fórumon minden képzettségükre alapból kapnak egy pontot. (Engedéllyel lehetséges, hogy valaki valamely képzettségét 0 ponttal kezdje, illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá!) Ezekhez jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet, egylet tagjai, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
   ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
   A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
   Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
   Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
   ☞ PUSZTAKEZES HARC ☜
   A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
   Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
   Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
   ⌁ HELYVÁLTOZTATÓ KÉPESSÉG ⌁
   Megmutatja, hogy a karakter mozgása milyen gyors, mikor egyik helyről egy másikra mozdul (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál gyorsabb, a legtöbb technikánál (sonido, shunpo) azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt mekkora távolságot képes megtenni a karakter. Tehát a pontok közötti különbség azt is meghatározza, hogy egy karakter mennyivel messzebb „bukkan fel” mondjuk a villámtánc során.
   Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
   A pontok a helyváltoztató képesség technikákra is hatással vannak, megfelelő helyváltoztató szint nélkül nem lehet őket megvenni. A shinigamik alap helyváltoztató képesség a hohou, ami hangtalan, ezzel szemben az arrancarok helyváltoztató képessége már halk, robbanásszerű hanggal jár.
   ☽ HOLLOW KÉPESSÉGEK ☾
   A saját reiryokujukat és a környezet reishijét használják fel a karakterek arra, hogy technikákat alkalmazzanak, a Cero is ide tartozik, saját testen vezet át külső energiákat. Az arrancarok által vásárolható technikákat befolyásolja, hogy milyen erősségűek, és milyen eredményesen tudják azt használni.
   Cero képesség felbontása:
   • Sima Cero: 3 pont képzettség
   • Egyéni Cero (például valamilyen fegyverből jön elő a cero, vagy különleges hatása van): 12 pont képzettség, valamint engedély és egyéni képességleírás.
   • Gran Rey Cero: 20 pont képzettség, valamint Espada rang
   • Cero Angelical: 27 pont képzettség valamint 25.000 LP
   • Colossal Bang Cero: 30 pont képzettség valamint 32.000 LP
   ☽ RESURRECCION ☾
   Nem egyenlő a shinigamik zanpakutojával, ez az arrancar teljes erejének az elzárt formája, feloldásakor már-már emberi formájukból visszatérnek eredeti, „hollowosabb” kinézetükhöz. Azt határozza meg, hogy az arrancarok egyedi képességeikben mennyire jártasak.
   Hívó szóval képesek feloldani ezt a formát, hasonlóan a shinigamikhoz, és nem csupán alakjuk változhat meg, hanem az általuk használt fegyver is. Használata közben hatalmas reiatsu szabadul fel, így a korábban szerzett sérüléseik teljesen begyógyulnak. (Instant regeneráció.)
   • Kezdő szinten az arrancarnak 3 technikája lehet: 1 resun kívüli és 2 resu, vagy fordítva.
   • Plusz 2 resu képesség: 25 pont resu + 25 000 LP
   • Resu II: 2 képesség, 40 pont resu + 50 000 LP
   ☽ HIERRO ☾
   A technika a lélekenergiát felhasználva egy reiryoku réteget hoz létre a bőr felszínén, így akár puszta kézzel is harcolhat az arrancar egy felfegyverzett ellenfél ellen. Ez a képzettség azt mutatja meg, hogy mennyire ellenálló az arrancar, és mennyire hatékonyan használja a technikát.
   A hierro erőssége az LP nagyságától függ elsősorban. Kezdésnek minden karakter 1 pontról indul, és 1000 LP-nként 1 pont jár rá 29 000 LP-ig – tehát magától maximálisan 25 pontig nő. Ezen felül még további 7 pont költhető rá, tehát legvégső esetben 32 pont. (Espadak 10 pontot tehetnek rá!) A játékosnak tehát nem kell pontokat költenie ahhoz, hogy a hierrója növekedjen, a fejlődéssel együtt magától növekszik. → Ebből nem lehet mester!!!

   « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 15:52:38 írta Shihouin Yoruichi »

   Karakterlap

   Kon

   Speciális

   Adminisztrátor

   *

   beCATegorizálva

   Hozzászólások: 3

   Hírnév: 0

   Infó

   Tárcában: 247 400 ryou

   Technikatár
   Ajándék küldése


   Hovatartozás:
   Független

   Egyéb hovatartozás:
   Nincs

   Egyéb hovatartozás:
   Nincs

   Kapcsolat cimke:
   Egyedülálló


   • Profil megtekintése

   Nem elérhető Nem elérhető

   Re:Kasztok és Pontok
   « Válasz #5 Dátum: 2017. Jún. 04, 12:43:37 »

    ✽ EMBER ✽
    A halandók
    Élők, akik az Emberek Világát népesítik be, belőlük van a legtöbb abban a dimenzióban. Az emberi test, mint minden más az Emberek Világában kishiből (tároló részecske) áll, lelke egy léleklánccal van kötve ehhez a fizikai testhez, ha ez a lánc elszakad, az ember meghal.

    A legtöbben nem látják, és nem is érzékelik a reishiből álló lényeket, a természetfeletti eseményeket. Se a lelkeket, se a shinigamikat, sem pedig a lidérceket. Akinek azonban magasabb a reiryoku szintje, az képes arra, hogy észleljék őket, minél magasabb ez a szint, annál részletesebb ez a tapasztalás (Pl. alacsonyabb szinten lehet, hogy csak hallják őket, de nem látják). A magas reiryoku lehet veleszületett, vagy szerzett is, egy magasabb reiatsu kisugárzás következménye (mint pl. Tatsukiék esetében).

    Minél magasabb szintű reiatsu kisugárzással rendelkezik egy ember, annál csábítóbb a lidércek számára, akik táplálékot látnak benne. Képesek megölni őket azért, hogy a lelküket felfalhassák, és ezáltal még erősebbé váljanak. Lélekrészecskéből álló testükön nem fognak a materiális fegyverek, így az emberek csak reiryoku alapú támadásokkal, és eszközökkel képesek védekezni, és harcolni ellenük.

    A magas reiryokuval rendelkező embereknek lehet különleges képessége, mely egyedi, akárcsak egy zanpakutou. Lehet születésüktől fogva, felébredhet idősebb korukban, vagy valamilyen külső hatásra is szert tehetnek rá (pl. valamilyen kísérlet). Nem csak érzékelik, de kapcsolatba is tudnak lépni a reishiből felépülő lényekkel, eszközökkel.

    Mivel az emberi test kishiből áll, így az Emberek Világán kívül nem képes más dimenzióban hosszú időt eltölteni, mert belehalhat. Tehát se Soul Societyben, se Hueco Mundoban, sem pedig a Pokolban nem tartózkodhat huzamosabb ideig élő személy.

    Az Emberek Világában az emberek teljesen átlagos életet élnek, Japán iskolarendszere szerint elvégzik tanulmányaikat, majd munkába állnak. A fórumon Karakura Town-ban (Karakurachō), valamint Narukiban élnek, de a világ bármely országába, és városába ellátogathatnak.
    ☸ KARAKURACHŌ ☸
    Karakura Town (szó szerinti fordításban Üres Hely város) egy település, Nyugat-Tokióban. Ez egy kis város, átlagos méretű populációval, amelynek többsége nincs tisztában a szellemek és szellemi erők létezésével.

    A 13. osztag fennhatósága alá tartozik, a shinigamik 3600-as körzetnek nevezik. Itt fekszik jelenleg a jūreichi (jelentős szellemi terület), ami annyit tesz, hogy Karakura Town szellemi központ, itt a legnagyobb a koncentrációja a természetfelettinek, valamint a magas lélekenergiával rendelkező személyek létszáma fél lélekmérföldes körzetben itt a legtöbb. Ezért gondolta Aizen, hogy az Ōken létrehozásához el kell pusztítania.

    Közvetlenül mellette található Naruki City (szó szerinti fordításban Visszhangzó Fa város), mely nyugatról határolja. A 10. osztag fennhatósága alá tartozik, itt található az Xcution székhelye. Az eredeti műben itt élt Ichigo két osztálytársa is, Asano Keigo és Kojima Mizuiro. A fórumon egy nagyobb város, ahol felhőkarcolók, plázák és éjszakai szórakozó helyek emlékeztetnek Tokió színkavalkádos utcáira.
    ⚔ Emberek a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
    Az emberek nem feltétlen tanulnak harcművészetet, vagy szellemi erejük használatát, így mindenki maga dönti el, mely képzettségre tesz pontot. A nulla ponttal kezdett képzettséget később természetesen megtanulhatja használni, azonban ha a kaszt alapképzettségeitől eltérőt vesz fel, 1000 LP után teheti rá az első pontot! Az alap 5 ponthoz jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet tagjai, vagy bónusz pontot érő helyen dolgoznak/iskolába járnak, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
    ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
    A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
    Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
    Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
    ☞ PUSZTAKEZES HARC ☜
    A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
    Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
    Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
    ⌁ HELYVÁLTOZTATÓ KÉPESSÉG ⌁
    Megmutatja, hogy a karakter mozgása milyen gyors, mikor egyik helyről egy másikra mozdul (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál gyorsabb, a legtöbb technikánál (sonido, shunpo) azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt mekkora távolságot képes megtenni a karakter. Tehát a pontok közötti különbség azt is meghatározza, hogy egy karakter mennyivel messzebb „bukkan fel” mondjuk a villámtánc során.
    Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
    A pontok a helyváltoztató képesség technikákra is hatással vannak, megfelelő helyváltoztató szint nélkül nem lehet őket megvenni. A shinigamik alap helyváltoztató képesség a hohou, ami hangtalan, ezzel szemben az arrancarok helyváltoztató képessége már halk, robbanásszerű hanggal jár.
    ✽ REIRYOKU MANIPULÁCIÓ ✽
    A saját reiryoku, és a környezetben lévő reishi használása technikák alkalmazásához. Az ember karakterek által elsajátítható, megvásárolható technikák kezelésében való jártasságot mutatja meg.
    Minél több pontja van, annál több képességet sajátíthat el, valamint annál jobban sikerül kiviteleznie őket.
    ⚛ KÜLÖNLEGES KÉPESSÉG ⚛
    Ez a karakter különleges képessége, amihez a saját szellemi energiáját (reiryoku) használja fel. Minél képzettebb, annál jobban kezeli egyedi képességét, valamint annál hatékonyabb, erősebb lesz az.
    • 15 ponttól, valamint 15.000 LP-től 3. technika a képességnél
    • 25 ponttól, valamint 25.000 LP-től második képesség
    • 40 ponttól, valamint 50.000 LP-től a két képesség kombinálása, a képesség kiteljesedése
    « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 17:39:40 írta Shihouin Yoruichi »

    Karakterlap

    Kon

    Speciális

    Adminisztrátor

    *

    beCATegorizálva

    Hozzászólások: 3

    Hírnév: 0

    Infó

    Tárcában: 247 400 ryou

    Technikatár
    Ajándék küldése


    Hovatartozás:
    Független

    Egyéb hovatartozás:
    Nincs

    Egyéb hovatartozás:
    Nincs

    Kapcsolat cimke:
    Egyedülálló


    • Profil megtekintése

    Nem elérhető Nem elérhető

    Re:Kasztok és Pontok
    « Válasz #6 Dátum: 2017. Jún. 04, 12:53:18 »

    ➶ QUINCY ➶
    A pusztítás szerzetesei
    Olyan emberi médiumok, akik képesek fellelni a lidérceket. Minden akkor kezdődött, mikor elkezdték képezni magukat a hollowok ellen, akár a shinigamik, ám 200 évvel korábban legtöbbjüket legyőzték a shinigamik, hogy megőrizhessék az egyensúlyt. A quincyk a shinigamik poláris ellentettjei.

    A Quincyk szellemileg fogékony (spirituálisan érzékenyek) emberek, akik képesek elnyelni és manipulálni a reishit, hogy szellemi fegyvereket hozzanak létre. A quincy az atmoszférában lévő reishit használja és kombinálja a saját reiryoku-jával, hogy fegyvert hozzon létre, a harchoz külső erőt használnak. Ezt az erőt könnyebben gyűjtik össze olyan helyen, ahol magasabb a reishi koncentráció, mint például Soul Society vagy Hueco Mundo. Egy elégségesen erős quincy számára nincs különbség reishi és reiryoku között, ha az erőforrást tekintjük. A képesség, hogy ilyen energiát manipuláljanak, offenzív, defenzív és szupportív képességek variációját nyújtja.
    Szellemi fegyver az a fegyver, amit a quincy a levegőből összegyűjtött reishiből alkot. A quincy nyílalkotó és tüzelő képességére az egyetlen limit a saját állóképessége, és a környező reishit elnyelő képessége.
    Spirituális lényekként, a quincyk érzékelik a lidérceket, és más spirituális lényeket egy jelentős távolságban, és képesek megmondani az irányt, amerre találhatók. A quincyk egy elég pontos reiatsu észleléssel rendelkeznek.

    Valahol a történelmük során, a quincyk elkezdték elkülöníteni magukat az egyén származása alapján, és felvették az igaz-nemzés gyakorlatát. Azok, akik felmenői hosszan visszavezethetően quincyk voltak, és ennek következtében úgy hitték, tiszta örökségűek, lettek az echt quincyk (tisztavérűek); mindenki másra a gemischt (kevert) szót használták. Hogy megőrizzék a tiszta vérvonalat, rengeteg család választott elrendezett házasságot a gyerekei, és más tiszta vérű családok gyermekei között.

    Éles eltérés a quincyk és a shinigamik között a ruhaválasztásuk. Míg a shinigamik hagyományos fekete japán öltözéket viselnek, a quincyk inkább fehér, testhezálló, magas nyakú tunikát. Ezek hordoznak némi hasonlóságot a hagyományos mandarin ruhákhoz, és a katolikus szerzetesek csuháihoz egyaránt, ezáltal egyfajta külföldi, nyugatias kinézetet adva a quincyknek. Jellegzetes, visszatérő motívumuk a kereszt, ami gyakran megjelenik az egyenruhákon és különböző eszközeiken. A kereszt formája nem egyezik minden quincynél (Uryuu pl. kelta keresztet használ, míg Ryuuken egy teljesen más fajtát).
    Szimbólumuk (quincy zeichen) egy öt-ágú kereszt, mely a quincy technikák és kultúra széles spektrumában jelen van. (Pl.: A sprenger technikához seele schneiderek segítségével quincy zeichent kell kijelölni a földön.) A Wandenreich is a quincy zeichen egy variánsát használja a jelvényeként, mely a ruhájukon és felszerelésükön is megjelenik. Ráadásul több quincy vollständing aurája is a quincy zeichen egy csillaghoz hasonló variánsa.

    A quincyket Yhwach alkotta. Ő a királyuk, és az ő vére folyik mindükben. Egy ponton a quincyk szétszóródtak szerte a világban. Varázsvadászok rokonai voltak, akik a lidércek elleni háborúra specializálódtak.
    Minden 200 évben született egy olyan quincy, aki nem teljes, és képtelen volt rendesen felhasználni a reishit – őket emiatt általában fiatalon megölték. Azonban, amikor 1000 évvel ezelőtt Bazz-B volt tinédzser, már évszázadok teltek el egy ilyen quincy születése óta, és mindenki városi legendának képzelte a létezésüket. Valójában azért voltak „befejezetlenek”, mert ugyanazzal az erő-adó képességgel rendelkeztek, mint Yhwach.

    A quincyk megjelenése óta rengeteg év telt el Soul Society-ben, miközben próbálták elérni a quincyknél, hogy a lidércek elleni harcot a shinigamikra kellene hagyni. A Quincyk ezt képtelenek voltak elfogadni. Ahogy telt az idő, a quincyk száma is növekedett, ezzel a lelkek körforgása egyre instabilabbá vált. A shinigamik arra kényszerültek, hogy a quincyket könyörtelenül kiirtsák a világ egyensúlyának fenntartása érdekében.

    Az évtizedek során a quincy vérvonalat közelről megfigyelték, mivel a számuk folyamatosan csökkent. Később, a quincyk felvetették az ötletet, hogy mivel ők már eleve az élők közt vannak, és számosabbak a shinigamiknál, lidérc-támadás esetén lehetnének ők az „első vonal”, védenék az embereket, ameddig a kisebb-számú shinigamik a helyszínre tudnak küldeni egy képviselőt, aki majd végez a lidérccel. A nem olyan régi háború emléke miatt a shinigamik ezt visszautasították, helyette vállalták, hogy a korlátozott erőforrásaikat úgy allokálják, hogy a legveszélyesebb hollow-kra és jelenlegi lidérctámadásokra tudjanak reagálni. Ez a shinigamikkal szembeni nagy ellenségeskedéshez vezetett. Ishida Uryuu nagyapja, Ishida Souken volt a terv utolsó szószólója, ám őt egy csoport hollow lemészárolta, mielőtt a shinigamik kiérkezhettek volna.

    A quincy legendáriumban van egy ének, aminek a címe Kaiser Gesang (A szent király himnusza), ami egy elzárt királyról beszél. Az ének szerint, a pecsét megtörik, és a király visszaszerzi majd a szívét 900 év elteltével. 90 évvel később a tudata is visszatér. Még 9 év, és az ereje visszatér. Hogy visszaszerezze hatalmát, a királynak el kell majd lopnia a tisztátalan quincyk erejét. Ez a legenda igaznak bizonyult, amikor Yhwach ellopta Kurosaki Masaki és Katagiri Kanae erejét. Azonban Yhwach szerint a dalnak van egy plusz része: eszerint 9 nappal ereje visszaszerzése után az uralkodó visszaszerzi a világot.

    A shinigamik irányítják a lelkeket az Emebrek Világa és Soul Society között, ami fenntartja az egyensúlyt – ha ez nem történik meg, mindkét világ elpusztulna. Minden lélek, a hollow-kat is ideértve, a shinigamik irányítása alá tartozik az egyensúly fenntartása érdekében. A quincyk teljesen megsemmisítik a lidérceket, így az Emberek Világába leszülető lelkek nem térnek vissza Soul Societybe, miáltal a lelkek száma csak az Emberek Világának oldalán gyarapodna. Ennek eredményeként az Emberek Világa túltelítetté válik lelkekkel, ezzel előidézve, hogy a Soul Society „átfolyjon”, összekeverve az életet és halált. A végső eredménye ennek a világ vége lenne.

    Míg a quincyk képzettek a lidérccekkel való harcra és legyőzésükre, a shinigamikhoz hasonlóan, a legnagyobb különbség egy quincy és egy shinigami között ősidők óta, hogy a lidérceket megöljék vagy sem. A Shinigami a zanpakutojával megtisztítja a lidércet és átküldi Soul Society-be, a Quincyk viszont megölték a lidérceket. Az ötlet az igazság és bosszú összehasonlításának is tekinthető: „A lidércek emberi lelkeket fogyasztanak, szóval miért kellene, hogy akik a barátokat és rokonokat bántják és megölik, békében a másvilágra küldessenek?”
    Kurotsuchi Mayuri kapitány feltételezése szerint a quincyk nem azért annyira ellenségesek a lidércekkel, mert ez a hagyomány, miután az ellenségeskedés eltérő ideológiákból születik, de olyasvalamit gyűlölni, aminek nincs akarata vagy ideológiája, lehetetlen. Az elmélete szerint egyetlen ok van, amiért ez a fokú ellenségeskedés ilyen sokáig fenntartható: a zsigeri félelem olyasvalamitől, ami valakinek a létezését fenyegeti. Ezt a nézetet Urahara Kisuke is megerősítette, aki felfedte, hogy a quincyk nem rendelkeznek a lidércekkel szemben „antitestekkel”, így bármi, ami lidérc reishit tartalmaz, méreg a quincynek. Ha egy hollow megmar egy quincyt, annak nem csak a reiryokuja gyengül, de maga a lelke is megsemmisül és meghal: nem tudnak hollowfikálódni, mint a shinigamik. Ezért kell a quincyknek elpusztítaniuk a lidérceket.
    A quincyk nem tudják a Lélekkirály létezését tolerálni. Ez egy olyan gyűlöletté vált, ami mélyen a vérükben van, még akkor is, ha a szóban forgó quincy ezzel nincs tisztában, vagy tagadja. Ez bebizonyosodott, amikor Kurosaki Ichigo quincy vére reagált, és emiatt önkéntelenül „levágta” a Lélekkirályt.
    ☸ WANDENREICH ☸
    Miután 1000 évvel ezelőtt a shinigamikkal vívott háborút elvesztették, a quincyk az Emberek Világából Soul Societybe menekültek, amiről úgy hitték, a legjobban védett. Ennek során reishit használtak, hogy teret alkossanak az „árnyékokban”, ezt nevezték Wandenreich-nak, a Láthatatlan Birodalomnak. A csak Soul Societyben fellelhető bőséges reishit az erejük forrásaként használják, és rejtőzve várnak a megfelelő pillanatra a támadáshoz.

    Wandenreich abszolút monarchia, melynek élén Yhwach az uralkodó. A szolgálatában számtalan alattvaló áll, akik követik a közvetlen utasításait.

    A quincy harcosok elit csoportjának neve Sternritter (Csillaglovagok, vagy Csillag Kereszt Lovag Rend). A Sternritter Grandmaster (Sternritter Nagymester) vezeti őket, ő egyben Yhwach másodparancsnokaként és helyetteseként szolgál. A Sternritter tagjai, és bizonyos egyéb személyek (köztük Yhwach) a Wandenreich hadseregén belül mind rendelkeznek az ábécé egy betűjével, és egy megfelelő jelzővel, amit Yhwach jelölt ki nekik. Négy Sternritter Yhwach kinevezett testőrsége – az ő együttes ismertebb nevük a Schutzstaffel (Birodalmi őrség). A Schutzstaffel vezetője az első quincy, aki Schrift-et kapott.

    A Schrift (Szent Betű) az ábécé betűinek adott név, amit azok birtokolnak, akiket a Wandenen belül Yhwach kiválasztott, hogy ezt odaadja nekik. A pontos betű egyezik a megfelelő jelzővel, ami leírja az egyén egyedi képességének természetét. Yhwach képes annak az erőnek a kezdőbetűjét, amit adni akar, a quincy lelkébe írni azzal, hogy a kiválasztott Quincy iszik a véréből (Kezdőbetűt a Lélekbe Író Rituálé). Ha a Sternritter meghal, az aott erő visszatér Yhwach-hoz.

    Létezik egy különálló vadász egység, Hueco Mundo Jagdarmee-ja (vadász hadsereg), amelynek feladata Hueco Mundo elfoglalásának pillanatátok az arrancarok elfogása, hogy a birodalmat szolgálják. A Jagdarmee számozott csoportokra van osztva, az Első Jagdarmee vezetője, a Vezető Vadász Kapitány (Toukatsu Shoryou Taichou).

    A hadsereg magában foglal rengeteg képzett Soldat-ot (szent katonát). Erejük akkora, hogy alacsony rangú shinigamikat könnyedén le tudnak győzni. Létezik továbbá egy Kommunikációs Egység, amely fenntartja a kapcsolatot a központ és az operációs egységek között.

    A Wandenreich jelenlegi bázisa egy hatalmas, jéggel bevont épület, amit Silbern-ként (Ezüst Kereszt Erőd) ismernek. Ez egy hatalmas, jéggel bevont épület, amit egy nagyjából Seireitei méretű város vesz körbe. A Wandenreich a kastély gyors mozgatásához fém lemezeket (A Nap Kapui – Taiyou no Mon) használ. A főhadiszállás színtisztán a Seireiteiből származó reishi részecskékből áll, és egy Seireitei-en belüli dimenzióban létezik, amit Schatten Bereich-nak (Árnyvilág) hívnak, és ez rejti el a Wandenreich-ot a shinigamik elől.

    A legtöbb Wandenreich tag tipikus viselete egy hosszú, fehér, kétsoros, vállapokkal ellátott ballonkabátból, és a hozzá tartozó legombolható fehér gallérból áll. Ezt a kabátot a deréknál egy fekete övvel megkötik, amit tovább díszít egy dekoratív övcsat. Magát a kabátot fehér nadrág és bakancs fölött hordják, emellett viselhetnek egy fehér sapkát fekete silddel és a kereszttel az elején, ami leginkább a quincykereszt 5 pontos variánsára hasonlít. A jelkép a másik öltözetük gombjain is visszaköszön. Néhány magasabb rangú tag ezt a viseletet egyéb ruhadarabokkal, mint köpenyekkel és palástokkal párosítja, hogy elkülönítsék magukat a többiektől.
    A Sternritterek egy jól elkülöníthető, térdig érő fehér köpenyt hordanak az egyenruhájuk fölött, aminek a hátán a Wandenreich jelképe található, ehhez gyakran társul egy kapucni is a gallérnál. A standard egyenruha mellett egy soldat felszereléséhez tartozik egy katonai svájcisapka, fekete védőszemüveg fehér lencsékkel, egy gázmaszk, ami az egész arcukat elfedi, és egy rövid, garbós köpeny.
    Yhwach Schutzenstaffel-ének minden tagja visel egy jól megkülönböztethető köpenyt, aminek a neve Csuklyás Kabát. Ez a köpeny elől három gombbal rögzített, a bal oldalán pedig egy Hagal rúna található.

    A Wandenreich hadsereg számos tagja, köztük a Sternritterek minden tagja magával hord egy nagyjából tenyér méretű, kerek eszközt, aminek felszínén a Wandenreich címere látható. Amikor aktiválják, ez az eszköz képes arra, hogy a közvetlen közelében éppen feloldott bankait ellopja (egyetlen egyet). Ha egyszer ellopták, a Medalion birtokosa képes a lopott bankai erejét tudatosan használni, akár az eredeti tulajdonos halála után is. Azonban képtelenek a lopott erő teljes kapacitását kihasználni. 

    ➴ Quincyk a fórumon, aka hogyan pontozzuk ➴
    A quincyk egymástól sajátítják el képzettségeiket, ezért a fórumon minden képzettségükre alapból kapnak egy pontot. (Engedéllyel lehetséges, hogy valaki valamely képzettségét 0 ponttal kezdje, illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá!) Ezekhez jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet, egylet tagjai, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
    ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
    A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
    Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
    Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
    Ez mutatja meg, hogy milyen jól bánnak íjukkal, vagyis milyen pontosan lőnek!
    ☞ PUSZTAKEZES HARC ☜
    A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
    Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
    Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
    ✱ KIRCHENLIED ✱
    Reishi manipulációs képességeket megmutató képzettség. Ez alapján képesek a quincyk gintou technikákat, vagy „quincy kidoukat” használni, valamint az egyedi, különleges képességüket.
    (A különleges képességek kialakulásához Bach véréből kell inniuk, ezért csak a Sternritter tagjai képesek rá.)
    ⌁ HIRENKYAKU ⌁
    Quincy helyváltoztató képesség, ami az arrancarok helyváltoztató képességénél csendesebb hanggal jár, azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt hány métert tud megtenni a használója. Megmutatja, hogy a karakter mozgása milyen gyors, mikor egyik helyről egy másikra mozdul (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál gyorsabb.
    Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
    A pontok a hirenkyaku technikákra is hatással vannak, megfelelő hirenkyaku szint nélkül nem lehet őket megvenni.
    ➶ HEILIG BOGEN ➶
    Quincyk reishiből álló fegyvere, ami általában egy íj. Azt is megmutatja, hogy a quincy mennyi és milyen erősségű nyilat képes ellőni. Minél képzettebb, annál nagyobb sebzést okoz a megidézett nyíl. Minden pont után két nyilat tud megidézni a használó. Így egy 10 pontos képzettséggel rendelkező quincy 20 nyilat tud egy körben megidézni.
    Megjegyzés: minél több nyilat idéz meg a quincy, a nyilak annál gyengébb sebzést okoznak. Így ha egy 10 pontos íjhasználat képzettségű quincy csak egy nyilat idéz meg, az annyi sebzést okoz, mintha 20 nyilat idézett volna meg.
    30 pontnál, valamint 30 000 LP-nél belép az egyedi képességük, ami a quincy erejének teljes feloldása, a Vollständig.
    ✱ BLUT ✱
    Fejlett quincy technika, ami az arrancarok hierro képzettségéhez hasonló, azonban itt reishit sűrít a karakter a vérereibe. (Innen a neve, ami vért jelent.)
    Két fajtája van, defenzív, vagyis védekező, ami a vénákba sűríti a reishit, valamint offenzív, vagyis támadó, ami az artériákba. Mivel ez a kettő technika eltérő rendszerek használatát követeli meg, így egyszerre a kettő nem használható! A tisztavérűek természetesen használják a képességet, míg a „kevert” vérűeknek tanulnia kell.
    A fórumon a defenzív számít alapnak, amit bármely quincy használhat a kezdő ponttal, a támadó képesség későbbiekben technikaként megvehető.
    5000 LP-nél 1 pontról indul, 1000 LP-nként 1 pont jár rá 29 000 LP-ig – tehát magától maximálisan 25 pontig nő. Ezen felül még további 10 pont költhető rá, tehát legvégső esetben 35 pont. (Egy zanpakuto mester kimaxolt shikai támadását még éppen ki tudja védeni.)
    Ebből nem lehet mester!
    « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 14:50:55 írta Shihouin Yoruichi »

    Karakterlap

    Kon

    Speciális

    Adminisztrátor

    *

    beCATegorizálva

    Hozzászólások: 3

    Hírnév: 0

    Infó

    Tárcában: 247 400 ryou

    Technikatár
    Ajándék küldése


    Hovatartozás:
    Független

    Egyéb hovatartozás:
    Nincs

    Egyéb hovatartozás:
    Nincs

    Kapcsolat cimke:
    Egyedülálló


    • Profil megtekintése

    Nem elérhető Nem elérhető

    Re:Kasztok és Pontok
    « Válasz #7 Dátum: 2017. Jún. 04, 13:00:23 »

     ✧ BOUNT ✧
     A halhatatlan vámpírok
     A bountok emberek egy csoportja, akik túlélésükhöz emberi lelkeket emésztenek el (plusokat), esetleg shinigami, vagy quincy lelkeket, ami potenciálisan növeli a képességeiket.

     A bountok a quincykhez hasonlóan élő entitások, a különbség hozzájuk képest, hogy rendelkeznek egy speciális komponenssel, ami egy emberi lélekbe van zárva. A bountok egyedi képessége, hogy elnyelik az emberi lelkeket, ezáltal a magukévá teszik. Ez az oka, hogy a bountok az emberi történelem különböző pontjain „vámpíroknak” lettek bélyegezve. Mivel egy shinigami tudós véletlen teremtményei, régen Soul Societyvel összeköttetésben álltak, napjainkban csupán néhány képviselőjük él az Emberek Világában, de egyik dimenzióban sem elfogadottak.
     Normál körülmények között a bountok akkor nyelik el az emberik lelket, miután az ember meghalt és készülne tovább lépni. De képesek elvenni a lelket az élőktől is, ezzel megölve az embert. Az emberi lelket elnyelésével a bount örökké élhet, valamint élő emberi lelkek elnyelésével a bountok egyedi képességeket szerezhetnek, például, ha egy élő quincy lelkét fogyasztják el, képesek lesznek a reishi manipulációra.

     A bountokat Ran'Tao teremtette, egy a Shinigami Kutatási és Fejlesztési Egység elődje által végrehajtott kísérlet során bekövetkezett robbanás véletlen eredményeként. A kísérlet eredeti célja az örök élet kifejlesztése volt, amihez az eleve lassan öregedő shinigami lelkeket használták alapul, de a kísérlet során használt anyagok összeütköztek az Emberek Világában lévő lelkek fejlődésével, ami egy új spirituálisan aktív emberi faj, a bountok születéséhez vezetett.
     A bount lelkek szétszóródtak a világban, egy olyan faj megszületését hozva, amely nem öregszik a 20-30-as éveik elérése után. Általánosságban számkivetettek voltak, éppen amiatt, hogy nem tudtak öregedni. A létrejöttükért felelős shinigami tudós, Ran'Tao, legtöbbjüket összegyűjtötte egy kicsi kommunába egy titkos barlangrendszerben, évszázadokkal ezelőtt. A célja az volt, hogy javítsa az életminőségét azoknak, akiknek a létrejöttéért felelősnek érezte magát.
     Azonban, mivel ez a véletlen teremtés kínos volt Soul Societynek, maga a tény, hogy Seireitei egy tizede elpusztult az ezt előidéző robbanásban, és a lehetséges veszély, amit a bountok léte az egyensúlyra gyakorolt a 46-ok Központi Tanácsát arra a döntésre vezette, hogy a kísérletet és bukását el kell tusolni, a bountokat pedig elpusztítani. A shinigamikat kiküldték a bount közösség elpusztítására, de számos bount megmenekült, köztük egy kisfiú, akit maga Ran'Tao mentett meg. Neki egy pecsétet ajándékozott, amely segít majd elérni egy bount valódi erejét.
     Azok, akik túlélték a népirtást, nomádokként vándoroltak, és végül az állandó hollow támadások áldozataivá váltak. Ezekben az időkben a fiú, Eugene Carrier aktiválta a pecsét erejét és összeolvadt a Bábjával – a shinigami zanpakutojának bount megfelelőjével – és megölte a támadó lidérceket. A túlélők végül egy másik barlangban találtak menedéket, és elkezdtek dolgozni egy terven, hogy visszatérjenek Soul Societybe, mivel ezt inkább otthonuknak tekintették, mint az Emberek Világát. Eugene, immár felnőttként, a terv ellen volt. Ő szemtanúja volt a népirtásnak, és úgy vélte, ha a boutnok valaha visszatérnének Soul Societybe, vagy alárendeltség, vagy halál várná ott őket. Ennek ellenére a bount vezetőség úgy határozott, hogy utat nyitnak Soul Society-be a quincy erő felhasználásával. A quincyk nem akartak segíteni, így háború robbant ki köztük, melynek során a quincyk és shinigamik a legtöbb eddig túlélő bountot megölték.
     Ezen még jobban feldühödve, Eugene fogta a megmaradt bountokat, akik mind hasonló mentalitással rendelkeztek, és elkezdte tervezni a bosszút Soul Society ellen Ezek a bountok tökéletesítették a bábjuk irányítását, és a bosszút tűzték ki célul Eugene – későbbi nevén Kariya Jin – irányítása alatt. Végül azonban az általa összegyűjtött legtöbb bountot megölték a shinigamik, vagy ellene fordultak és ő maga végzett velük, a még életben maradtak jelenleg az Emberek Világában bujkálnak.
     ⚔ Bountok a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
     A bountok egymástól tanulják meg, miként használják képességüket, ezért a fórumon minden képzettségükre alapból kapnak egy pontot. (Engedéllyel lehetséges, hogy valaki valamely képzettségét 0 ponttal kezdje, illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá!) Az alap 5 ponthoz jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet tagjai, vagy bónusz pontot érő helyen dolgoznak/iskolába járnak, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
     ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
     A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
     Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
     Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
     ☞ PUSZTAKEZES HARC ☜
     A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
     Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
     Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
     ⌁ HELYVÁLTOZTATÓ KÉPESSÉG ⌁
     Megmutatja, hogy a karakter mozgása milyen gyors, mikor egyik helyről egy másikra mozdul (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál gyorsabb, a legtöbb technikánál (sonido, shunpo) azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt mekkora távolságot képes megtenni a karakter. Tehát a pontok közötti különbség azt is meghatározza, hogy egy karakter mennyivel messzebb „bukkan fel” mondjuk a villámtánc során.
     Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
     A pontok a helyváltoztató képesség technikákra is hatással vannak, megfelelő helyváltoztató szint nélkül nem lehet őket megvenni. A shinigamik alap helyváltoztató képesség a hohou, ami hangtalan, ezzel szemben az arrancarok helyváltoztató képessége már halk, robbanásszerű hanggal jár.
     ✽ REIRYOKU MANIPULÁCIÓ ✽
     A saját reiryoku, és a környezetben lévő reishi használása technikák alkalmazásához. Az ember karakterek által elsajátítható, megvásárolható technikák kezelésében való jártasságot mutatja meg.
     Minél több pontja van, annál több képességet sajátíthat el, valamint annál jobban sikerül kiviteleznie őket.
     ☯ BÁBHASZNÁLAT ☯
     A karakter különleges képessége, ami egy bábban testesül meg, ami önálló személyiséggel, és akarattal rendelkezik. Minden báb hívószava megegyezik.
     • 15 ponttól, valamint 15.000 LP-től 3. technika a bábnak
     • 25 ponttól, valamint 25.000 LP-től második alak
     • 40 ponttól, valamint 50.000 LP-től a végső alak, amikor a báb a mesterével egyesül.
     « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 14:01:43 írta Shihouin Yoruichi »

     Karakterlap

     Kon

     Speciális

     Adminisztrátor

     *

     beCATegorizálva

     Hozzászólások: 3

     Hírnév: 0

     Infó

     Tárcában: 247 400 ryou

     Technikatár
     Ajándék küldése


     Hovatartozás:
     Független

     Egyéb hovatartozás:
     Nincs

     Egyéb hovatartozás:
     Nincs

     Kapcsolat cimke:
     Egyedülálló


     • Profil megtekintése

     Nem elérhető Nem elérhető

     Re:Kasztok és Pontok
     « Válasz #8 Dátum: 2017. Jún. 04, 13:04:29 »

      ✣ FULLBRINGER ✣
      A lélekmanipulálók
      Magas szellemi energiával rendelkező halandók, akik különleges képessége lehetővé teszi, hogy a materiális dolgok „lelkét” manipulálják. Nevük japánul annyit tesz: a művész teljes manifesztációja. Testüket az emberekhez hasonlóan kishiből áll, ám ezen felül hollow reiryoku is keveredik a sajátjukkal. Ennek oka az, hogy a születésük előtt valamely felmenőjük túlélt egy lidérctámadást, aminek nyoma benne maradt, és ezt örökítik tovább a gyermekükbe. Ebből következően jobban hasonlítanak a hollowokhoz, mint a shinigamikhoz. Reiatsu alapján érzékelik a szellemi lényeket, és képesek is velük interakcióba lépni.

      Képességük a fullbring, mellyel a fizikai világ minden elemét képesek manipulálni. Az Emberek Világában mindennek, még az egyszerű lámpaoszlopoknak, vagy székeknek is van egy aprócska lelke. A fullbringerek képességük segítségével ezt „húzzák”, hogy mozgassák, vagy fizikai jellemzőinek megváltoztatásával manipulálják. (Pl.: egy pohár italt képesek úgy meginni, hogy a folyadék lelkét megragadva a szájukba mozgatják, anélkül, hogy ténylegesen hozzáérnének ahhoz.) Ez a képesség rendkívül sokoldalú, számtalan módon képesek felhasználni.
      Fontos azonban, hogy a fullbringerek, ellentétben a szellemi lényekkel, a fizikai testüket használják, épp ezért fontos, hogy az állképességüket fejlesszék. Egy gyenge test nem képes sokáig használni a fullbringet, vagy a teljes képesség akár véglegesen el is torzíthatja, esetlegesen az életét is veszélyeztetheti.

      A fullbringer erő egy veleszületett képesség, azonban az életkor, amikor rájön annak létezésére, teljesen változó. Amikor meghalnak, a manipulációk nyoma eltűnik a világból (Pl.: ha emlékeket másított meg, minden visszatér az eredeti állapotába.), azonban a képességeik megmaradnak haláluk után is a túlvilágon.

      A fullbringerek emellett rendelkeznek egy-egy Fókusztárggyal, melyhez a különleges, egyénenként változó képességük kötődik. Ezek olyan tárgyak, amihez a személy érzelmileg kapcsolódik, gyengéd érzelmekkel kötődik. Az egyedi képességük ébredésének pillanatában erős érzelmi állapotot éltek meg, aminek hatására megragadták a tárgy lelkét, és azzal növelték saját erejüket, kiteljesítették képességük. Ennek hatására a fókusztárgy új alakot vesz fel.
      Bár az összes fullbring képesség egyedülálló, különböző típusokat lehetséges elkülöníteni, mint például ruha-, vagy dimenzió típusú.
      A képességüknek több szintje is van, amikor elkezdik használni még hiányosnak mondható, hiszen nagymértékben eltér a végleges változattól. Először a fizikai testüknek is el kell érnie egy bizonyos szintet, hogy képes legyen elviselni a felszabaduló energiát, ami akár egy energiarobbanásban is materializálódhat, ami károsítaná a használót. Éppen ezért általában egy másik fullbringer is figyelemmel kíséri a fejlődési folyamatot, hogy ezt megakadályozza. Emellett pedig tovább lehet növelni az erejüket, ha Hueco Mundo légkörének teszik ki őket, hollow jellegüknek köszönhetően.

      Erő átvitel: Egyedülálló módon a fullbringerek képesek megosztani egymással képességüket, előfordul, hogy ezekkel kereskednek, sőt, képesek lehetnek ellopni egy fullbringertől a képességét. Ha teljes mértékben „megszabadulnak” az erejüktől, olyanná válnak, mint a hétköznapi emberek.
      ⚔ Fullbringerek a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
      A fullbringerek egymástól sajátítják el képzettségeiket, ezért a fórumon minden képzettségükre alapból kapnak egy pontot. (Engedéllyel lehetséges, hogy valaki valamely képzettségét 0 ponttal kezdje, illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá!) Ezekhez jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet, egylet tagjai, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
      ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
      A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
      Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
      Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
      ☞ PUSZTAKEZES HARC ☜
      A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
      Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
      Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
      ⌁ BRINGER LIGHT ⌁
      Fullbringer helyváltoztató képesség, azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt hány métert tud megtenni a használója. (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál nagyobb ez a táv. Használat közben kör formájú, zöld fény jelenik meg a talpuk alatt.
      Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
      A pontok a bringer light technikákra is hatással vannak, megfelelő bringer light szint nélkül nem lehet őket megvenni.
      ✖ BRINGERSOUL ✖
      Azt mutatja meg, hogy a fullbringer mennyire jártas a környezetében lévő tárgyak, anyagok manipulálásában. A fullbringerek a materiális világhoz kapcsolódnak a legerősebben, így minél idősebb tárgy/elem „lelkét” manipulálják, annál erősebb ez a kölcsönhatás. (Ehhez azonban megfelelő tapasztalat is szükséges.) 25 ponttól a karakterek képessé válhatnak akár kettő tárgyat, vagy elemet manipulálni, mester szinten (40 pont és afelett), akár többet is kombinálhatnak.
      Tehát:
      • 0-25 pont: 1 tárgy, vagy anyag
      • 25-40 pont: 2 tárgy, és/vagy anyag
      • 40-50 pont: 3 tárgy, és/vagy anyag
      • 50-55 pont: 4 tárgy, és/vagy anyag
      ✖ FULLBRING ✖
      A karakter különleges képessége, ami egy tárgyban összpontosul, amihez érzelmileg kötődnek (ez lehet pozitív, vagy negatív is), ezzel fókuszálják lidérc erejüket.
      • 15 ponttól, valamint 15.000 LP-től 3. technika
      • 25 ponttól, valamint 25.000 LP-től képessé válnak egy második fókusztárgyat létrehozni. Ez egy olyan tárgy, amelyet több részből maguk hoznak létre, azok „lelkeinek” egyesítésével. (Pl. ha fűznek egy nyakláncot, a gyöngyök és a zsinór lelkeit összhangba kell hozni, hogy használni tudják.) Ez plusz kettő pályázható képességet jelent.
      • 40 ponttól, valamint 50.000 LP-től a fullbring kiteljesedett alakja, amit Hueco Mundoban képesek csak elérni, (itt a legerősebb a képességük), valamint szükséges hozzá egy magasabb szintű, vagy több hasonló szintű karakter, hogyha szükséges, vissza tudják fogni a felszabadult erőt. (A fullbringerek fizikai erőt használnak a képességükhöz, így nagy állóképesség szükségeltetik a használathoz, vagy a testük felmondja a szolgálatot, és széttépi őket a képesség.)
      « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 14:40:13 írta Shihouin Yoruichi »

      Karakterlap

      Kon

      Speciális

      Adminisztrátor

      *

      beCATegorizálva

      Hozzászólások: 3

      Hírnév: 0

      Infó

      Tárcában: 247 400 ryou

      Technikatár
      Ajándék küldése


      Hovatartozás:
      Független

      Egyéb hovatartozás:
      Nincs

      Egyéb hovatartozás:
      Nincs

      Kapcsolat cimke:
      Egyedülálló


      • Profil megtekintése

      Nem elérhető Nem elérhető

      Re:Kasztok és Pontok
      « Válasz #9 Dátum: 2017. Jún. 04, 13:09:26 »

       ✽ MÓDOSÍTOTTLÉLEK ✽
       A mesterséges harcosok
       Kaizō Konpaku (Módosított lélek), olyan különleges képességekkel bíró, mesterségesen létrehozott lelkek, akik emberi fiziológiával rendelkeznek, és a hollowok ellen küzdenek. Ōko Yushima hozta őket létre.

       Az „Előőrs Terv” keretein belül alkották meg őket, melynek lényege az volt, hogy legyen egy első hullám a shinigamik előtt, ami képes felvenni a lidércekkel a küzdelmet, hiszen azok átlagosan többen voltak, mint a shinigamik.

       A módosított lelkek, akárcsak a mesterséges lelkek, egy apró, cukorkaszerű gömbbe sűrűsödnek, ami akkor aktiválódik, ha egy testbe helyezik. Hogy elérjék céljukat, több, egymástól független személyiségűt gyártottak, akárcsak a mesterséges lelkekből. Eredetileg holtestekbe helyezték őket, hogy azokat használva harcolhassanak. Végül azonban a kísérlet után megsemmisítették őket, etikai okokból, épp ezért csupán néhány darab lelhető fel, akik valahogyan elkerülték az elpusztítást.

       A módosított lelkeket, mint a mesterséges lelkeket, egy különleges pecséttel ellátott reishi tárggyal ki lehet lökni a pót-testéből, amit éppen használ. Ezzel ismét inaktiválásra is kerül, cukorkaformába.
       ⚔ Modsoulok a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
       A módosítottlelkek ösztönösen képesek használni képességeiket, ezért a fórumon minden képzettségükre alapból kapnak egy pontot. (Engedéllyel lehetséges, hogy valaki valamely képzettségét 0 ponttal kezdje,  illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá!) Ezekhez jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet, egylet tagjai, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
       ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
       A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
       Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
       Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
       ☞ PUSZTAKEZES HARC ☜
       A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
       Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
       Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
       ⌁ HELYVÁLTOZTATÓ KÉPESSÉG ⌁
       Megmutatja, hogy a karakter mozgása milyen gyors, mikor egyik helyről egy másikra mozdul (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál gyorsabb, a legtöbb technikánál (sonido, shunpo) azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt mekkora távolságot képes megtenni a karakter. Tehát a pontok közötti különbség azt is meghatározza, hogy egy karakter mennyivel messzebb „bukkan fel” mondjuk a villámtánc során.
       Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
       A pontok a helyváltoztató képesség technikákra is hatással vannak, megfelelő helyváltoztató szint nélkül nem lehet őket megvenni. A shinigamik alap helyváltoztató képesség a hohou, ami hangtalan, ezzel szemben az arrancarok helyváltoztató képessége már halk, robbanásszerű hanggal jár.
       ✽ REIRYOKU MANIPULÁCIÓ ✽
       A saját reiryoku, és a környezetben lévő reishi használása technikák alkalmazásához. Az ember karakterek által elsajátítható, megvásárolható technikák kezelésében való jártasságot mutatja meg.
       Minél több pontja van, annál több képességet sajátíthat el, valamint annál jobban sikerül kiviteleznie őket.
       ⚛ KÜLÖNLEGES KÉPESSÉG ⚛
       Ez a karakter különleges képessége, amihez a saját szellemi energiáját (reiryoku) használja fel. Minél képzettebb, annál jobban kezeli egyedi képességét, valamint annál hatékonyabb, erősebb lesz az.
       • 15 ponttól, valamint 15.000 LP-től 3. technika a képességnél
       • 25 ponttól, valamint 25.000 LP-től második képesség
       • 40 ponttól, valamint 50.000 LP-től a két képesség kombinálása, a képesség kiteljesedése
       « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 12:06:05 írta Shihouin Yoruichi »

       Karakterlap

       Kon

       Speciális

       Adminisztrátor

       *

       beCATegorizálva

       Hozzászólások: 3

       Hírnév: 0

       Infó

       Tárcában: 247 400 ryou

       Technikatár
       Ajándék küldése


       Hovatartozás:
       Független

       Egyéb hovatartozás:
       Nincs

       Egyéb hovatartozás:
       Nincs

       Kapcsolat cimke:
       Egyedülálló


       • Profil megtekintése

       Nem elérhető Nem elérhető

       Re:Kasztok és Pontok
       « Válasz #10 Dátum: 2017. Jún. 04, 13:15:10 »

        ⚛ KÜLÖNLEGES KARAKTER ⚛
        Más világok vándorai
        Különleges Karakternek számít minden olyan kasztú karakter, aki a fentebbi csoportok egyikébe sem besorolható. Előfordul, hogy az ilyen karakter egy másik univerzumból érkezik, de van, hogy olyan szellem lény, ami nem jellemezhető shinigami-, vagy lidércként.

        Attól függően, hogy testük reishiből, vagy kishiből áll, képesek lehetnek bármelyik dimenzióban élni, és ha van rá megfelelő technikájuk, akár közlekedni is közöttük.

        A különböző szervezetek viszonyulása a kaszt tagjaihoz fajonként eltérő, változó. Előfordul, hogy nem csak szövetséges, de akár tag is lehet egy különleges karakterből egy adott szervezetnél, de ellenségként is tekinthetnek rá. 
        ⚔ KK-k a fórumon, aka hogyan pontozzuk ⚔
        A különleges karakterek nem feltétlen tanulnak harcművészetet, vagy szellemi erejük használatát, így mindenki maga dönti el, mely képzettségre tesz pontot. A nulla ponttal kezdett képzettséget később természetesen megtanulhatja használni, illetve ha a kaszttól eltérő képzettséget vesz fel, az első pontot csak 1000 LP után teheti rá! Az alap 5 ponthoz jönnek a bónusz pontok, ha valamilyen szervezet tagjai, vagy bónusz pontot érő helyen dolgoznak/iskolába járnak, illetve a Lélekenergia Pontból számított pontok.
        ⚔ FEGYVERFORGATÁS ⚔
        A karakter fegyverhasználatának képzettségét mutatja meg. Minél több pont van rátéve, annál nagyobb tapasztalata van fegyverforgatás terén, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni.
        Bizonyos technikákra hatással van, speciális fegyverforgató technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő fegyverforgatás szint megléte nélkül.
        Bármilyen fegyver használatára kihat, tehát ha a zanpakutou shikai oldás után más fegyver alakját veszi fel, ami nem kard, azt is ezzel a képzettséggel használja a karakter (Nem a shikai technikákat!), valamint arrancaroknál, ha eleve másmilyen alakban van a zanpakutou. Emellett azonban továbbra is törekedjünk az ésszerűségre, ha a karakter eddig csak katanával harcolt, de saját fegyvere híján, mondjuk, egy íjat tud csak felkapni, bármennyi pontja is van fegyverforgatáson, nem lesz perfekt a használatában.
        ☞ PUSZTAKEZES HARC ☜
        A karakter pusztakezes harcban lévő képzettségét mutatja meg. Minél több pontja van, annál képzettebb, valamint annál nagyobb sebzést is tud okozni egy-egy ütéssel.
        Bizonyos technikákra hatással van, speciális hakuda technikákat nem lehet vásárolni a megfelelő hakuda szint megléte nélkül.
        Technikai képzettség, nem a karakter fizikai erejét jelöli!
        ⌁ HELYVÁLTOZTATÓ KÉPESSÉG ⌁
        Megmutatja, hogy a karakter mozgása milyen gyors, mikor egyik helyről egy másikra mozdul (vagyis nem a mozdulatokra vonatkozik). Minél több pontja van, annál gyorsabb, a legtöbb technikánál (sonido, shunpo) azt jelzi, hogy egységnyi idő alatt mekkora távolságot képes megtenni a karakter. Tehát a pontok közötti különbség azt is meghatározza, hogy egy karakter mennyivel messzebb „bukkan fel” mondjuk a villámtánc során.
        Egy 10 pontos karakter kétszer gyorsabb egy 5 pontos karakternél, de egy 12 pontos karakternél már egy-ötödével lassabb.
        A pontok a helyváltoztató képesség technikákra is hatással vannak, megfelelő helyváltoztató szint nélkül nem lehet őket megvenni. A shinigamik alap helyváltoztató képesség a hohou, ami hangtalan, ezzel szemben az arrancarok helyváltoztató képessége már halk, robbanásszerű hanggal jár.
        ✽ REIRYOKU MANIPULÁCIÓ ✽
        A saját reiryoku, és a környezetben lévő reishi használása technikák alkalmazásához. A karakterek által elsajátítható, megvásárolható technikák kezelésében való jártasságot mutatja meg.
        Minél több pontja van, annál több képességet sajátíthat el, valamint annál jobban sikerül kiviteleznie őket.
        ⚛ KÜLÖNLEGES KÉPESSÉG ⚛
        Ez a karakter különleges képessége, amihez a saját szellemi energiáját (reiryoku) használja fel. Minél képzettebb, annál jobban kezeli egyedi képességét, valamint annál hatékonyabb, erősebb lesz az.
        • 15 ponttól, valamint 15.000 LP-től 3. technika a képességnél
        • 25 ponttól, valamint 25.000 LP-től második képesség
        • 40 ponttól, valamint 50.000 LP-től a két képesség kombinálása, a képesség kiteljesedése
        ⚛ EREKLYE HASZNÁLAT ⚛
        Egyes tárgyak különleges erővel, képességgel vannak felruházva, azt azonban nem mindenki képes megfelelően használni. Ez a képzettség mutatja meg, hogy a karakter hány tárgyat, milyen erősen, és mennyire eredményesen képesek használni.
        « Utoljára szerkesztve: 2020. Jan. 07, 11:55:50 írta Shihouin Yoruichi »