Szerző Téma: Pontrendszer GYIK  (Megtekintve 1731 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Kon

Speciális

Adminisztrátor

*

beCATegorizálva

Hozzászólások: 3

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 247 400 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Pontrendszer GYIK
« Dátum: 2017. Jún. 04, 18:37:16 »
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A PONTRENDSZERHEZ

Mivel a pontrendszer leírását látva minden bizonnyal felmerülnek majd kérdések, igyekeztünk összeállítani egy minden lehetőségre kiterjedő GyIK-ot hozzá. Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, olvasd végig a következő listát a válaszokkal együtt, és ha nem találtál benne választ, tedd fel nyugodtan! ^-^

Miért 5000 LP-nként nő a szint?
Úgy gondoltuk, jobban érzékeltethető így a karakterek fejlődése. A sávos csúszkát így írni persze előfordulhat, hogy macerás lenne, de szerintünk arra nincs is feltétlen szükség. Vagy igazítható a kaszt maximumához, és akkor nem kell küldetésenként átírogatni. Továbbá a sűrű szintezésnek két egyéb felhasználása is van, ezért ezt szeretnénk benne hagyni ebben a formában, és inkább a csúszkára keresni egy másik megoldást a jelenlegihez képest.

Most a nulla az...?
Előfordul valaki egy, vagy több képzettségre nulla pontot tesz. Ezeket meg kell indokolni és shinigami esetében admin-nal jóvá kell hagyni - hiszen végzett akadémistaként mindegyiket tanultad -. Többi kaszt esetében a felhasználó józan eszére bízzuk a döntést.
Persze ennek is van előnye és hátránya. Kezdetben több pontot szórhatsz szét más képzettségre, hurrá! Viszont, ha szeretnél tenni a nullásra, akkor bizony duplán kell költened! Az első pont 1000 lp-nek, azaz 2 pontnak felel meg! Teljesen hasonló sémán működik, mintha felvennél új képességet - például a különleges képesség -. Tehát jól gondold át, megéri neked a kezdeti dőzsölés!

Mik ezek a dupla, tripla pontozások? Nekem is kell?O_O
Nem, nem kell! Ezek speciális esetek, amik adott karakterek egyedi, különleges képességeiből adódnak. Kizárólag akkor vonatkozhat rád, ha alakot váltasz, vaizard, arrancar karaktered van! Ebben az esetben előfordulhat a karakter másképpen harcol, így az eredeti pontozás nem reális. Ez nem jelenti minden arrancar-nak kötelező! Saját döntésed a karaktered ismeretében! Így döntenél, arra figyelj, hogy kizárólag akkor használhatod játékban, ha alakot váltottál, felvetted a vaizard maszkot, vagy resu-t dobbantottál. Előtte mindenképpen egyeztess staff taggal, mert lehet nem szükséges neked teljesen független pontozás.

Ajaj! Hova tegyem az edzés pontom!OAO
Haladjunk sorban! Te vagy az én emberem, ha van második pontozásod, részt vettél edzésen és a jutalmadat kötelezően egy képzettségre kell tenned! Eddig tiszta sor! Az is meg van még, hogy eredeti pontozásban arra teszed, amire kérték. Na, de mi a helyzet a másodikkal? A tiéd, természetesen eloszthatod! Viszont, mivel nem azt edzették, így ezeket a pontokat szabadon szétszórhatod - kivéve a kötött képzettségek -. Fordított esetben, ha a második pontozásod szerint edzettek, akkor ott teszed a megfelelő képzettségre és az eredetiben osztod el szabadon.
Jó öreg példa:
Vegyük Julist a zord vaizard-ot, hakuda-ra edzették (aka shinigami-ként). Kapott érte 2 pontot! Ezeket az első pontozásában hakuda-ra teszi, míg a másodikban például fegyveres harcra.
Vegyük az inverzét. Julist a zord vaizard-ot, hollow képességre edzették (aka vaizard). Kapott érte 1 pontot. Ezt a második pontozásában hollow képességre teszi, míg az elsőben például hakuda-ra.


Maxos vagyok! Akkor nekem nem jár pont edzésen?ToT
Téves! Jár a pont! Ezek lesznek az elosztatlanként feltüntetett pontok a pontozásodban, amiket sem később, sem karácsonykor, sem születésnapi ajándék gyanánt nem tehetsz máshova! Minden esetben írj Kon-nak, hogy vezesse fel neked! Hasznos lehet, ha ebből a képzettségből mester szintet szeretnél megpályázni! Rögtön van rá tehető pontod! Tehát, csak ésszel a túlpontozódást!

Nem vettétek figyelembe a bónuszokat és az induló 5 pontot, tehát nem 100 000 LP a maximum.
Valóban. Bónuszokat nem is fogjuk beleszámolni, elvégre mindenki másokkal rendelkezik, a kezdő 5 ponttal pedig a maximum 97 500 LP-re esik. Ettől még a "nagykarik" is elég messze vannak, és aztán ott vannak még a mester szintek is!

Miért csak 40 pont, ami egy képzettségre maximum osztható?
Mert az összes képzettség kimaxolásához közel 100 000 LP kell. Ezen felül még további 15 000 LP kell, hogy az összes mesterszint megszerezhető és maximalizálható legyen. Azoknak pedig egyéb követelményei is vannak.

Mi a helyzet az eleve nagy LPvel rendelkező karakterekkel?
Nekik is minimum 6-7 küldetés/nyereményjáték mire minden képzettségüket felviszik 40 pontra, és akkor még van 30 pont, amit csak a mesterszintek pályázásával szerezhetnek meg. Ha ez megtörténik, kitolhatjuk ismét a rendszert (50 + 15)-re.
Sajnos nem ők a fórumátlag, hanem a 20-30 000 LP-s kapitányok/hadnagyok (de ember karakterek is vannak ilyen szinten), így hozzájuk kell igazítanunk a rendszer kimenetelét.

És akkor most a technikák is kitolódnak 40 pontos rendszerbe?
Nem, az nagyon nagy skála lenne, sok technika már így is magas pontkövetelményt állít. 30 pontra szétszórni indokolt, ennél jobban felesleges lenne. Ha ez megtörténik, arról ismét mindenki tájékoztatva lesz, természetesen.

Mi van most a technikai bónuszokkal?
Ahogy már említve lett, kizárólag a képzettség max pontjáig segít titeket a harcban! Egyelőre a megszokott szorzók élnek hozzájuk, amiket megtaláltok egy-egy technika leírásánál. Ezeket továbbra is vezessétek fel a pontozásban! Illetve a használatuk sem változott. A plusz pontok akkor érvényesek, ha a technikát IC beveted! Tehát nem automatikusan dob a pontjaidon!

Miért 25 pont a bankai? A jelenlegi kapitányok sem tudnák használni!
Arányaiban a 40 ponthoz akartuk igazítani. Így valóban megvalósul, hogy bankai nem szerezhető 3 küldiből/nyereményjátékból és nem fog minden 2. shinigami karakter ezzel rohangálni. És akkor nem az lesz, hogy mi nem adjuk meg rá az engedélyt, hanem egyszerűen nincs még meg a követelménye. Sajnos ez a jelenlegi karaktereknél vagy átpontozást fog jelenteni, vagy kénytelenek lesznek egy kis ideig még csak gyenge verzióban használni a technikáikat.

A senbankai-szint miért csak maxos zanpakutounál van?
Mert az a zanpakutou legmagasabb szintje, és jó kapcsolatot feltételez a zanpakutou szellemmel. Miután amúgy is csak 1 karakternek lehet, mertük feltételezni, hogy aki használja, zanpakutou képzettségből mesterszintet szeretne majd. Ettől még 40 ponton is használható, de szerettük volna jelezni, hogy ez a fejlődés maximuma mesterszint nélkül. Akinek jelenleg van senbankai-a de semmiképp nem érné el a pontkövetelményt vagy az LP követelmény hiányzik, az 30 ponttól gyengén azért használhatja, és nem nézzük az LP-t.

Mi az a 24 pont feletti shikai támadás?
Nem minden shinigami rendelkezik bankaival, még ha a szintje meg is van, azonban a shikai támadások erőben nem vehetik fel teljes mértékben a versenyt egy bankaival. (Lásd. Ichigo vs. Byakuya harcot, Eperkének nagyon gyorsan meg kellett szereznie a bankait.) Azonban ha valaki mindenképpen szeretne pontot rakni rá, megteheti, és ezzel a rendszerrel látható, hogy gyakorlottabban használja a shikai képességeit, mint egy vele egy szinten lévő másik karakter, akinek szintén nincs bankaija, de nem pontozza tovább a zanpakutouját.

Miért nem volt jó a fegyveres harc zanjutsunak? / Honnan vettétek, hogy az csak kendo?
A wikia tanulsága szerint: a kard mestersége, vágó technika, és alapvetően a kendora épít (ami modern változata a szamuráj harcművészetnek). Wiki
Amennyiben zanjutsunak hagyjuk, akinek shikaiban baltája/bicskája/ugrókötele van, kénytelen lett volna a zanpakutoura tett pontjai alapján vívni, mert azt az Akadémián NEM tanítják. (Főként, mert sokan utolsó évben tudják feloldani a shikai alakot, ráadásul legtöbbször nincs több egyforma, lehetetlen volna valóban oktatni őket.) Ezzel a kis névváltással az ilyen problémákat kiküszöböltük.

Hakudánál kihagytátok a fizikumot...
Ki bizony! Azért nem a hakuda – ami egy harcstílus – határozza meg, milyen izomcsoportjaid fejlettek és mennyit bírsz el, mert erre lett kialakítva egy másodlagos pontozás.
Illetve további kérdéseket megelőzendő: fegyveres harci képzettséghez ebben a változatban semmi köze nincs. Nem az határozza meg, tudod-e alkalmazni a kendot, hogy mennyire vagy jártas karatéban. Az sajnos egy kiküszöbölhetetlen probléma, hogy a harcművészetek barna/fekete öves szintjein bizonyos fegyverek használatát is megtanulja az ember. Ezt kénytelenek vagyunk a játékosok józan ítélőképességére bízni.
Wiki

Kidou: miért van benne reiatsu, mikor a wikián saját reiryoku van?
A kidou természetesen a saját reiryokura épít, azonban a környezetben lévő reishivel is kapcsolatba lép. (Idézés közben látható, ahogy a saját lélekenergiája mellett másikat is felvesz.) Ennek legjobb magyarázata az, hogy a saját testén vezeti át a lélekenergiát, a kivetülését (magát a technikát), pedig a környezetével erősíti fel. Máskülönben három erősebb kidou után képtelen lenne pl. bankait oldani egy kapitány. Ez persze nem azt jelenti, hogy végtelen mennyiségben lehet 70-es kidout lőni, továbbra is bízunk az ésszerűségben. ^-^

Hová tűnt a shunpo? OwO
A shunpo valójában egy hohou technika, ami voltaképpen elég magas szinten mozog. A shinigami helyváltoztató képesség a hohou, ez a saját wikiánkon is így van feltüntetve.
Wiki

Nincs meg a szintem! Nincs meg a szintem! Nincs meg a szintem!
Nyugavér, csigalom, senkinek nem kívánjuk felebarátilag el steinrittelni a bankaiját/senbankaiját/ressuIIjét/pincsiét. Ahogy korábban a kidouk átpontozásánál is, itt is mindenki megtarthatja a már megszerzett képességeit, csupán gyengébben képes csak használni. (Viszont akinek csak az engedélye van meg, azzal szint elérésénél találkozunk! *^*)

Mi a szösz az a reiryoku kezelés? Arra ott a kidou!
Azért más a kettő. A reiryoku kezelést mi annak jelölésére használtuk, hogy a saját belső „spirituális energiáját” hogyan tudja a shinigami keringetni. Ez azért meghatározza a zanjutsu és a hakuda technikákat is. Vannak olyan karik, akiktől a kidou használata távol áll, az viszont hozzájuk tartozik, hogy saját reiryokujuk kezelésében jártasak legyenek. (Vegyük csak példának a canonból Kenpachit.) Velük nem pakoltathatunk 14 pontot kidoura, csak hogy ne robbantsák fel a saját zanpakutoujuk pengéjét például. Nem kell aggódni, mint leírás is jelzi, ez egy teljesen magától fejlődő képzettség.

Mik azok a másodlagos diszciplínák?
Mindenre válasz itt.

A hierro csak a shikait képes felfogni?
Természetesen ez így nem igaz, csupán viszonyításként lett megjegyezve, hogy egy 40 pontos zanpakutouval használt shikai képességet képes felfogni. (Ez 32 pontos támadásnak számít.) 25 ponttól már használható a bankai, vagyis egy kimaxolt hierro (32 pont) képes felfogni a gyengébb bankai támadásokat is.

Mért nem lehetek hierro mester?
Ez egy passzív képesség, ami LP alapján automatikusan nő, nem képes a karakter befolyásolni, a reiryoku szintjétől függ. Ráadásul nem lehet egyetlen karakter sem sebezhetetlen, épp ezért a 32 pontot elegendőnek tartjuk ahhoz, hogy érzékelhető legyen a kaszt ellenálló képessége.
   
Láttam ám, hogy valakinek magasabb lehet a maximum LP-je! Elő a farbával!
Ez így van, és ennek oka igazán egyszerű, eggyel több diszciplínájuk van, vagyis eggyel több helyre oszthatóak a pontjaik, tovább tart, míg mindent maximumra tudnak tenni. Amennyiben bármely más karakter újabb képzettséget vesz fel, az ő maximuma is megnő.

Másodlagos pontozás, miről beszélünk?
Kevert kasztúak, a belső hollow felszabadításánál egy másik kaszt sajátosságait is birtokolják, ami más harcmodort is jelenthet, a belsőhollow sajátosságai miatt. (Pl. Ichigo első átváltozásai, mikor még nem tudta irányítani.) Ennek kívántunk teret adni, bónusz pontok nélkül, vagyis nincs plusz elosztható pont, és amik hollowfikáció, illetve zanpakutou képzettségre lettek téve, nem is mozgathatóak. Egyszerűen azt hangsúlyozza ki, hogy egy fegyveres harcban domináló vaizard belső hollowja lehet, jobban élvezi a pusztakézzel vívott harcot. (Ráadásul ez csak egy lehetőség, nem kötelező élnie vele.)

Nagyobb a hierrojuk, mint egy arrancarnak?! Buddha-káromlás!
Nem, nem nagyobb, csupán tovább nő automatikusan, ellenben nem tehetnek rá pontot. Vagyis azonos szinten egy arrancar hierroja mindig erősebb lesz, ha legalább egy pontot tesz erre a képzettségére.

Hollowfikáció, mért nem maszkhasználat?
Sokkal leíróbb megnevezésnek gondoltuk ezt, lévén hollowfikáció eredményei a vaizardok. Ráadásul ez a teljes folyamatra utal, nem csak az egyszerű maszk felvételére, hanem a resura is.

Mik ezek a hollow képességek a vaizardoknál?
Maszk használata, vagy resu felvétele közben a vaizardok képesek hollow képességeket használni. (Cerot, és garganta nyitást is láttunk, tehát más reiatsu alapú támadást is használhatnak.) Ezzel tovább szeretnénk színesíteni a kasztot, ráadásul elég vicces szituációkat és harcokat szülhet az, hogy amíg valaki a kidoukhoz nem ért, addig maszkban kiválóan lövi a cerokat és barakat.

Még, hogy 5000 LP, komolyan gondoltátok?
Igen, komolyan. Minden kaszthoz (már, amik kevesebbről indultak) szeretnénk ezt a kezdést, hiszen egy kezdő shinigami a plusz pontokkal, valamint az ingyen technikákkal még így is előnyben van. Ráadásul nem csak 15-16 éves ember karakterek vannak, egy 30 éves, a képességét évtizedek óta gyakorló ember lehet egy szinten egy kezdő shinigamival, sőt, meg is haladhatja.

Bábbal egybeolvadás?
Úgy-úgy, ezt gondoltuk végső szintnek. Ez egy filler kaszt, és senbankai szinten ezt éreztük megfelelőnek.

Mester szintet csak a bevezetés utáni játékokkal lehet elérni?
Nem, minden eddigi küldetése/edzése/KTja számít a karakternek, ha pályázni szeretne. Egyedül a technika kifejlesztésének kell friss pályázatnak lennie, vagyis az egyéni technikák ide nem számítanak, ha már ilyet fogadtatott el a karakter. Emellett az egyéni technikákat sem köteles ezután mindenki megpályázni, ahogy nem is csak eggyel rendelkezhet, ez kifejezetten a Specialista szint eléréséhez kapcsolódó fejlesztésről szól. (Vagyis egyéni technikát továbbra is kitalálhat a megfelelő topikban.)
« Utoljára szerkesztve: 2017. Dec. 03, 11:43:34 írta Abarai Renji »