Szerző Téma: Sachiaru Teruo pályázatai  (Megtekintve 423 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Sachiaru Teruo

Eltávozott karakterek

Shinigami - rangjelző

*

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
11 000 / 15 000

Hozzászólások: 12

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 5 100 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
napraforgó sárga

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Az egójával

Post szín:
#FFFF99 / / #1182A8


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Sachiaru Teruo pályázatai
« Dátum: 2017. Aug. 15, 15:33:46 »
Engedély: Ukitake Juushirou

ZANPAKUTOU MÓDOSÍTÁS

Neve: Amatsubamemaru (Villásfarkú fecske)
Típusa: illúzió
Kinézete: A zanpakutou alapmejelenése egy tachi. Markolata kék színű, melyet kiemel fekete tokja. Keresztvasa ezüstös hatású. Maga a penge 66 cm hosszú és ehhez jön hozzá a nagyjából tizennégy centiméteres markolata. Teruo aA koshirae szalaggal, hátán és oldalán egyaránt viselheti a fegyvert. A gyors bevethetőség miatt jobb szereti oldalán tartani.


SHIKAI
Megszólítása: Terae, Amatsubamemaru! (Színlelj, Villásfarkú fecske!)
Kinézete: A a tachi hosszúságával megegyező penge, melyen továbbra is a kék szín dominál. A kard alap külalakjához képest annyi változás történik csupán, hogy nem rendelkezik széles keresztvassal.
Technikái:
Nitari Sangun (Hamis Nagysereg): Teruo, ahogy a technika nevében is benne van, ezzel a képességgel egy illúzió sereget hoz létre. A hadtest tagjai Teruo által valaha látott emberek arcait kölcsönzi.
A káprázat hitelességét növeli Teruo lélekenergiája, mely lefedi a sereget, melyek így nem egyszerű bábként lógnak a levegőben. Így próbálják elhitetni a másik féllel, hogy hús-vér emberek. Emiatt, lélekenergia alapú támadásokkal lehet elpusztítani őket.
A harcosok, mivel csupán illúzióból állnak, ebből kifolyólag nem képesek sérülés okozására. Ezért, hogy az illúzióhoz hűek maradjanak, ha támadják is őket, elsősorban csak védekeznek. A lélekenergiával átvezetett támadásokkal viszont könnyedén megsemmisíthetőek.
A képesség célja elsősorban az elterelés és megfélemlítés. Utóbbit a nagyszámú tömeg idézheti elő ellenségeiben, amiért a túlerő hatását keltheti a megidézett álhadtesttel. Ez pedig remek elterelésként szolgálhat.
A képességet két zanpakutou pontonként egyszer tudja bevetni.
A sereg száma zanpakutou pontonként 10 fő. Addig nem vetheti be újra a képességet, míg az illúzióval megjelenített tagok mindegyike el nem tűnt.
A sereg tagjaiból érezhető lélekenergia is Teruo zanpakutou pontja határozza meg. Egy pontnál mindegyik 500 LP erősségűnek érződik. Ez, minden zanpakutoura költött pont után 500-al nő. Tehát: 2 zanpakutou pontnál a sereg tagjai úgy érződik, hogy 1000 LP-vel rendelkeznek, 3 zanpakutou pontnál 1500 LP-vel, stb.
A sereg megjelenése a képzettség beosztása szerint módosul, így válik hihetőbbé az illúziósereg. Ha megvan rá a megfelelő pontmennyisége automatikusan azokkal az „effektekkel” idézi meg a hadtestet.
Technika hatása pontokra leosztva:
1-10 pontig: megválaszthatja az illúzió sereg „témakörét”. Hogy szamurájokból álló hadtest legyen, múmiasereg vagy egy napjainkban ismert katonaságot tükrözzön. Ennek csupán képzelete szab hatást. Ugyanakkor nem vegyítheti őket és megidézés után nem módosíthatja, bevetés előtt konkrétan meg kell határoznia, hogy milyen típusú seregre vágyik! Ezen a szinten a hadtest csupán gyalogságból állhat.
11-20 pontig: a kiválasztott témához hanghatások párosulnak, mellyel növeli az illúzió hihetőségét.
21-30 pontig: a kiválasztott témakörhöz illő nagyobb fegyvereket is képes az illúzióval megidézni. (Pl.: ágyú, rakétavető, stb.)
31-40 pontig: a kiválasztott témához illő hátasokat/járműveket is képes megidézni. (Pl.: tank, lovak, stb.)
A sereg tagjai maximum 3 körig lehetnek jelen (kivéve, ha megsemmisítik a káprázatból álló csapatot). Ennek hatóideje a karakter által szerzett szintekkel mindig egy körrel nő. Tehát, ha Teruo eléri a 2. szintet, akkor a sereg tagjai 4 körig lehetnek jelen; 3. szinten 5 körig, stb.

Nitari Tsurugi (Hamis Kardpenge): Ezzel a képességgel Teruo a fegyver megjelenését módosítja. A változás mindössze illúzió, a kard nem veszi fel fizikálisan is a másik fegyvernem tulajdonságait. Ugyanakkor bármivé „változhat”, amennyiben pengével rendelkezik és minimum egy kézben fogható (vagyis a tőrtől, a wakizashin keresztül, a kaszán át, yari és akár ikertőrök is lehetnek). Nem feltétlenül korlátozódik a választási lehetősége japán fegyvernemekre, ugyanúgy, mint a hadseregnél, itt is a képzelete szab csak határokat. Eme technika is a megtévesztést szolgálja.
A kard, akármilyen fegyvernem alakját is vesz fel, vágófelülete nem módosul. Tehát, ha az illúzió miatt éppen kaszának látszik, továbbra is a kard vágófelületével rendelkezik. Vagyis hiába van a kasza hajlított pengéje, az csupán illúzió, teljesen ártalmatlan, mert a vágófelület a kasza markolatán helyezkedik el, ameddig valójában a shikai kard pengéje is tart. Ugyanígy működiuk egy, a shikai kardnál rövidebb fegyvernél, például wakizashinál, ott a penge sokkal tovább tart, mint amekkorának az illúzió miatt látszik.
Teruo a tok felhasználásával ikerpengék illúzióját is tudja kelteni. Az ilyenkor illúzióval megjelenített hasonszőrű fegyverek ugyanúgy működnek, az előző pontnál prezentált módon működnek. Annyi eltéréssel, hogy az az illúzió, melyet a tok köré épít, nem vág. Ahogy a kard élének a hossza, úgy a tok tulajdonsága sem módosul. Nem lesz éles, nem lehet vele vágni, maximum ütni. Ikerpengéket csak a tok felhasználásával képes illúzióval létrehozni, ha nincs a kezében a tok, úgy a káprázat sem valósítható meg.
Az illúzió nem szűnik meg, ha felfedezik az adott fegyver „hamisságát”.
Az illúzióval felvett fegyveralakot a technika alkalmazásánál konkretizálni kell.
Az illúziófegyverek külalakjában szintén gyakori szín a kék és annak árnyalatai.
Shikai alakban, 2 zanpakutou pontonként 5x-ör tudja változtatni a fegyver megjelenését. Vagyis, minden második zanpakutou pont után 5-el növekedik a szám. (4 zanpakutou pontnál 10x-er, 6 zanpakutou pontnál 15x-ör.)
A fegyvernem módosításához el kell telnie egy körnek. Tehát ugyanabban a körben kétszer nem változtathatja meg a fegyver alakját.
A kiválasztott fegyvernem alakjában maximum 3 körig lehet a zanpakutouja. Ennek hatóideje a karakter által szerzett szintekkel mindig egy körrel nő. Tehát, ha Teruo eléri a 2. szintet, akkor 4 körig lehet a fegyver a kiválasztott fegyvernem alakjában; 3. szinten 5 körig, stb.AMATSUBAMEMARU
Kinézete: Elég magas (több mint két méter), határozott kiállású. Állandó higgadt arckifejezése miatt eléggé karótnyelt alak látszatát kelti. Haja kékesfekete színű, melyet lófarokba kötve hord. Jobb szeme előtt frufruja éktelenkedik, oka rendkívül egyszerű: arra a szemére vak, egy vágás alakú sebhely is húzódik ott. Bal szeme vöröses barna árnyalatú. Ruházata a halálistenek uniformisát idézi, melyet szamuráj páncélzat kiegészítőivel van tarkítva. Viselete mindig ápolt, tiszta. 
Jelleme: Viselkedését a Bushido (szamuráj-kódex) fő pontjai teszik ki. Bátor, éles eszű, becsületes, hű, önzetlen személy. Noha önuralma határát gyakran pedzegeti forgatója, arcán ritkán mutatkoznak meg a mimikák. Búskomor arckifejezéssel képes örülni és aggódni vagy éppen haragudni. Gyakran szajkózza shinigamijának a szamuráj-kódex útját a kicsapongó életvitele miatt. Nem szívleli Teruo mostani hozzáállását a halálisten léthez, melyet minden alkalommal ki is mond, mikor lehetősége van beszélgetni vele. Gyakran leckézteti meg emiatt azzal, hogy késleltetve reagál Teruo utasításaira – mindezt nevelési célzatból. Beszéde régies, már-már irodalmi, kerüli a nyomdafestéket nem tűrő szavak használatát. Maradi hozzáállása miatt bizonytalan a mai szleng szavak jelentésével, nem is szereti, ha Teruo nem fejezi ki magát érthetően.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Aug. 15, 18:42:38 írta Sachiaru Teruo »

Karakterlap

Ukitake Juushirou

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 212

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 1 899 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Sachiaru Teruo pályázatai
« Válasz #1 Dátum: 2017. Aug. 15, 18:47:19 »
Üdvölet! :hippy:

No, csekkoltam a zanpu-módosítást. A skilleket már megbeszéltük, a kért pontosítások belekerültek. Mivel a képességek elsősorban elterelésre szolgálnak, nem támadásra, így a korlátozásokat is megfelelőnek érzem, nem is maradt mibe belekötnöm (pedig azért próbálkozom ám :S ). Egy szó, mint száz, a zanpakutou módosítását ELFOGADOM!

Jó garázdálkodást az új zanpuddal! ^-^