Szerző Téma: Kuchiki Chihiro NJK-i  (Megtekintve 581 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Kuchiki Chihiro

Eltávozott karakterek

6. Osztag

*

6. osztag tisztje

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
12 500 / 15 000

Hozzászólások: 60

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 2 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Karmazsinvörös

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#677CB5 / / #DA0021


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Kuchiki Chihiro NJK-i
« Dátum: 2017. Okt. 29, 01:38:41 »
KUCHIKI (UKITAKE) HIRO
alapadatok...
Név: 浮竹 蓉 (Kuchiki |Ukitake| Hiro)
Nem: férfi
Kor: 589
Született: 1428. november 01.
Kaszt: shinigami
Beosztás: 1. osztag
Korábban a Kiküldetés szekciónál volt, jelenleg a Nisekushon tagja.
Rokonsága: Kuchiki Chiyako férje; Hiroki, Mikoto, Hiroya és Chihiro édesapja
Postszín: #B2FFFF
kinézet...
Hosszú ezüstfehér színű, egyenes haja háta közepéig ér. Frufruját lenövesztve, két oldalra igazítva arcát keretezi. Szemei gesztenyebarna színűek. 190 cm magas, határozott kiállású, mindig emelt fővel jár. Ruházata szolgálaton kívül kifinomult, elegáns. Mikor a Gotei 13-nál van egyenruháját igaz az előírtak szerint viseli, de ennek ellenére is valahogy képes megtartani nemesi kisugárzását.
jellem...
Éles elméjű, talpra esett, sokoldalú és ékesszóló. Sajátos felsőbbrendű érzésében nagyon kritikus, ezért a lehető legtermészetesebb módon, értelmi képességei révén gyakorolja hatalmát.
Mindent könnyedén, már zavarba ejtő ügyességgel old meg. Tudásvágya kifogyhatatlan, hajlamos sok mindennel foglalkozni egyszerre és beléjük feledkezni.
Remekül alkalmazkodik, folyton mozgásban van, beszédes alkat, mindig könnyedén, világosan és meggyőzően fejezi ki magát. Hajlamos a kritizálására, megjegyzései gyakran lehetnek sértők, még ha nem is annak szánta.
Sérelmeken látszatra játszi könnyedséggel túlteszi magát, valójában pesszimizmusát általa kedvelt elfoglaltságai alá temeti. Józanságával igyekszik féken tartani indulatait, melyet gyermekei rendkívül megnehezítenek számára, miattuk gyakran tör le arcáról a végeláltathatatlan türelem maszkja. Jég elemi lélekenergiája már előre sugallja, hogy éppen csípős a hangulata.
Gyermekeit igyekszik védelmezni, néha viszont képes erős túlzásokba esni. Felesége halála után gyermekei sorát a szívén viseli és igyekszik egyengetni az útjukat, tökéletes, nemeshez méltó jövőt biztosítani a számukra. Így velük kissé szigorúnak hathat viselkedése, valójában csak az ő érdekeik lebegnek szemei előtt. Egyszerre szeretné őket biztonságban tudni és mindent megadni számukra, hogy virágzó, boldog életük legyen.
Nemesi körökben udvarias, hölgyekkel lovagias és némi megfigyelés után ráérez arra, miként szóljon úgy a másik félhez, hogy jövedelmező egyességet köthessenek. A legtöbb dolgokban gyermekeinek jövedelmező dolgokat keresi.
zanpakutou...
Neve: Yukigitsune (Hóróka)
Típusa: jég
Kinézete: Hófehér tachi, melynek négyszögletű ezüstös keresztvasa van, pengéje vége pedig enyhén ívelt, recés. Az ezüstszínű markolatgomb egy róka fejére hasonlít. Melynek a végén egy fehér pamacs lóg. A fehér markolat alatt és a pengén is kisebb sötétkékes mintázat látható.


SHIKAI
Parancsa: Kaminasai! (Harapj |kérlek|!)
Kinézete: Éle hófehér, a tachi pengéjével megegyező hosszúságú, jég hatását keltő penge. A fegyver nem rendelkezik keresztvassal. Markolata pedig sötétkék színű, széles és egy rókát ábrázol. Képességéből kifolyólag pedig jól viseli a hideg körülményeket.
Technikái:
Yukigitsune no Shiga (Hóróka Agyarai): Hiro a pengét leszúrja a talajba, a földön pillanatok alatt fagyott réteg szalad végig az áldozat felé. Az ellenség lábánál két részre oszlik, majd a jégből két tömör jégből álló fal nő ki. A falak belső oldalán, mely az ellenfél felé néznek, sűrű öt centis jégtüskékkel tarkítottak. Majd ezt követően a falak összeütköznek, közrefogva az áldozatot.

Yukigitsune no Maboroshi (Hóróka Káprázata): Hiro teste „szétbomlik”, majd egy hóból álló róka alakját veszi fel. A technikát kiegészíti, hogy Hiro lélekenergiájának kiterjesztésével fokozatosan erősödő hóvihart idéz elő környezetében.
– Mivel nincs kézzel fogható fizikális teste, hanem az egybegyűlt hópihék alakítják, ezért könnyedén szétbomolhat és alakot ölthet más helyeken. Vagyis a technika a gyors helyváltoztatásra épít.
– Ebben az állapotban csakis fizikális támadásaira hagyatkozhat, harapásával ugyanis jégrakódást képes okozni a megsértett felületeken. Minél többször harapja meg az adott pontot, annál nehezebb lesz annak a dolognak a mozgatása, amiért újabb és újabb jégréteg képződik rajta. Egyértelműen varázslatokat, fegyveres és pusztakezes technikákat nem képes ebben a formában alkalmazni. Egyedül csak houhou technikáit képes bevetni.
– Ugyanakkor sérülékeny, ha megsebzik ebben az állapotában, akkor az a valódi testén utólag fog meglátszani. Csak ebben az állapotában tűnik úgy, mint akire nincsen negatív hatással, mert a hóréteg gyorsan pótlódik, mintha regenerálódna.
– A hóból álló róka formából egy shikai feloldás alatt háromszor tudja visszavenni emberi alakját maximum tíz percre, viszont akkor a zanpakutouja nincs nála.
– A technika hatása egy órán át működik (a tíz perces szüneteket nem számítva). Mikor lejár az idő visszakapja emberi alakját, viszont a zanpakutouja shikai formája is megszűnik és lélekenergiája 1/3-a áll már csak rendelkezésére.
– Ha a szünettel megszakítja a technikát és már rendelkezik komoly sérüléssel, akkor nem képes újra felvenni a róka formáját. Viszont ez esetben is fegyvertelen, csak akkor ölt alakot újra a zanpakutouja, ha megszünteti a shikai feloldást.
előtörténet
1428. november 01. – Ukitake család harmadik fiaként látja meg a napvilágot.
– Két bátyja, három kisöccse és két húga van.
1524. – Lélektovábbképző Akadémia megkezdése.
Kuchiki Shijakuval kötött szoros baráti kapcsolatot.
– A 3. évben szólítja meg a zanpakutouját.
1530. – Lélektovábbképző Akadémia befejezése.
– Az Akadémia elvégzésével az 1. osztagba kapott besorolást, azóta se hagyta el az egység kötelékét, hűen szolgál ott.
1564. – Chiyakóval egy Shougatsu matsurin (Újévi fesztivál) ismerkedik össze komolyabban. (Kuchiki Shijakun keresztül már ismerte látásból.)
– A fesztiválon kellemesen elbeszélgetnek. Később udvarolni kezd Chiyakónak.
1628. – Újévkor megkéri Chiyako kezét.
– Az év márciusában összeházasodik Kuchiki Chiyakóval.
– Azzal, hogy rangban magasabb posztban álló nemesi család tagját vette el, köteles volt a Kuchiki név felvételére, ezzel a friggyel pedig ellehetetlenült számára, hogy valaha is az Ukitake család élére kerüljön.
– Frigyük feltétele volt, hogy Chiyako ágán hosszú ideje női ágról öröklött nemesi rangot az egyik gyermekükkel megerősítsék. (Vagyis lehetőség szerint főághoz közelebbi családtaghoz adják fiúkat vagy lányukat a névmegerősítés céljából.)
1629. – Hiroki, első fia megszületése.
– Chiyako várandóssága alatt és Hiroki megszületése után általában ő ment el felesége helyett is expedíciókra.
– Hiro személyesen kezdte el vívásra tanítani Hirokit, ahogy későbbi fiúgyermekeit is örömmel tanította.
1730-ban missziót vállal az Emberek Világában, ami miatt ritkán tud csak hazajárni. Ez az időszak bő ötven évig tart. Apósa halála után tér vissza. Ez után nem vállal több Emberek Világa béli hosszabb missziókat, hogy a munka mellett is több időt tölthessen a családjával.
1786. – Mikoto, második fia megszületése.
1854. – Hiroya, harmadik fia megszületése.
– Hiroya későn érő típus volt, szívesebben töltött időt édesanyjával, mint apjával, mely azzal volt összefüggésben, hogy kicsiként gyakran betegeskedett. Mivel fia eredetileg nem vonzódott a harcok iránt, Hiro emiatt nehezen tudta felkelteni érdeklődését a vívás felé. Gyakran váltott ki ez nézeteltérést közte és fia között.
1867. – Chihiro, első lánygyermeke megszületése.
– Lányát elsősorban nemes lánynak szeretné felnevelni. Vele akarja beváltani apósának tett ígéretét. Nem akarja, hogy halálistenné váljon.
1907. – Chiyako halálát nehezen fogadja el.
– Kerül minden olyan szituációt, beszélgetést, ami elhunyt feleségével kapcsolatos, vagy csak rá emlékeztethetné.
– Teljesen bizalmatlanná válik másokkal szemben (kivétel ez alatt rokonai).
– Sokat időzik a gyász ideje alatt az 1. osztagnál, gyakorta éjszakába nyúlóan is dolgozott.
– Gyermekeivel ebben az időszakban kevéssé foglalkozik, ugyanakkor igyekszik előttük erősnek látszani.
– Megtörését tükrözi, hogy Chiyakóval közösen osztozott szobájukba a mai napig kerüli. Egy olyan helység lett belőle, ahova senki sem léphet be, semmire sem használják.
– Kuchiki Shijaku lélekre ható beszéde miatt néhány hónap alatt viszont összeszedi magát és figyelmét gyerekeire összpontosítja. Első lépését Hiroya felé tette meg. Neki tartott némi józanító beszédet a magatartásával kapcsolatban, miután elintézte, hogy fiát ne eltiltsák a szolgálattól, hanem kaphasson még egy lehetőséget áthelyezés képében.
– Ezután gyerekek nevelése miatt rokonaihoz fordul segítségért. Nem hajlandó őket külsős személyek által taníttatni. Általánossá válik bizalmatlansága azokkal szemben, akik nem családjának tagjai.
Napjainkban:
– Elszántan játszik sógorával kerítőt a gyermekei számára. Különösen Hirokit és Chihirót támadva. Szinte heti rendszerességgel intéz számukra találkozókat.
– Mióta lánya is kijárta az Akadémiát, megint gyakori lett, hogy hosszabb időtartamú kiküldetéseket is elvállal.

KUCHIKI CHIYAKO
alapadatok...
Név: 朽木 千夜子 (Kuchiki Chiyako)
Nem:
Kor: 468
Született: 1439. március 20.
Elhunyt: 1907. május 10.
Kaszt: shinigami
Beosztás: 1. osztag volt tisztje
Korábban a Kidoushuu és a 13. osztag tagja volt.
Rokonsága: Kuchiki (Ukitake) Hiro felesége; Hiroki, Mikoto, Hiroya és Chihiro édesanyja
Postszín: #8DB2BA
kinézet...
Hosszú vékonyszálú, fenékig érő, hullámos fekete haja volt, mely kiemelte hófehér bőrét. Barátságos ibolyakék színű szemeivel valahogy mindig nyugalmat tudott teremteni környezetében. 163 cm magas volt, vékony testalkatú, melyet ruhái gyakran elfedtek.
jellem...
Kedves, szeretetre méltó, vonzó és csendes személyiség volt. Szerette a békét, úgy tartotta a harag és a bosszú bénító, felesleges. Gyengéd, könnyen alkalmazkodó volt, szerette a szépet és a nyugalmat. Gyakran járt a fellegekben, kissé álmodozó természet volt.
Művészlélek volt, kerülte a felelősséget, nehezen hozott döntéseket, inkább a kreatív alkotásba menekült. Örömmel festett, hímzett, zenélt, foglalkozott virágokkal. A munkát is mindig egyfajta művészetként fogta fel.
Legnagyobb hibái gyenge akarata és állhatatlansága volt.
Szabadságszerető természet volt, nehezen viselte a társadalmi hierarchiából származó kötöttséget. Szívesen menekült a természetbe, kerülte a tömeget.
Nagy örömmel foglalkozott gyerekekkel. Remek anya volt, mindig elhalmozta gyermekeit szeretettel, noha férje nevelését általában nem kérdőjelezte meg, ritkán szólt bele. Lelkesen tanította gyermekeit, ha valami iránt érdeklődtek.
előtörténet
1439. március 20. – Kyouraku Motozane és Kuchiki Mikako egyetlen lánygyermeke.
– Van egy, nála nyolcvan évvel idősebb bátyja: Kuchiki Shijaku. Bátyjával komoly testvéri kapcsolata volt. Mindig felnézett rá, és ha valamiben elakadt elsőre mindig fivéréhez fordult segítségért. Sosem veszekedtek
Kuchiki Shijaku: Özvegy. Felesége elhunyt fia világrajövetelekor. Egyedül nevelte ezután egyetlen gyermekét: Yuujaku-t, ki remek képességekkel rendelkezett, már egészen fiatalon halálistenné vált. 1845-ben viszont egy bevetésen életét vesztette. Fia elvesztése rendkívül megviselte, depressziós lett, kétszer öngyilkosságot is megpróbált elkövetni. Húga ezek után ragaszkodott ahhoz, hogy a közelükben legyen. Így tulajdonképpen állandó része lett a családjuknak. Figyelmét, szeretetét ezután unokaöccseire és húgaira fordította. Jelenleg viszonylag stabil lelki állapottal a 3. osztagban szolgál. 
1540. – Lélektovábbképző Akadémia megkezdése.
– A 2. évben megszólítja a zanpakutouját.
1544. – Lélektovábbképző Akadémia befejezése.
– Kiemelkedő varázstudása miatt a Kidoushuuba kerül annak ellenére, hogy nem járta végig az Akadémiát.
– Mivel ritkán használta a zanpakutouját, emiatt nem ismerni, milyen képessége volt pontosan. Hiro annyit osztott meg erről a gyermekeinek, hogy növényekkel kapcsolatos volt.
1590. – Áthelyezetetését kérvényeztette.
– A 13. osztagba kapott besorolást, ott szolgált.
– Nem szívesen került közelharci szituációba, inkább varázslatokra hagyatkozott.
– Szolgálatai alatt hamarosan kitűnt, hogy hozzáállása nem kifejezetten katonai. Oktalanul nem ártott senkinek, amikor fegyvert kellett emelnie azt sem szívesen tette. Képességei miatt viszont sokszor számítottak a segítségére.
1564. – Hiróval egy Shougatsu matsurin (Újévi fesztivál) ismerkedik össze komolyabban. (Kuchiki Shijakun keresztül már volt lehetősége ismerni látásból, Hiro már korábban is tetszett neki, de nem volt bátorsága beszélgetni vele.)
– A fesztiválon kellemesen elbeszélgetnek. Később Hiro udvarolni kezd neki.
1628. – Újévkor Ukitake Hiro megkéri a kezét, márciusban összeházasodnak.
1629. – Hiroki, első fia megszületése.
– Miután megszületett első gyermeke ritkábban vállalt el hosszabb ideig tartó kiküldetéseket, gyakran Hiro ment el helyette.
1780. – Édesapja Kyouraku Motozane elhuny.
1785. – Édesanyja Kuchiki Mikako elhuny, amiért rettenetesen viseli férje elvesztését.
1786. – Mikoto, második fia megszületése.
– Ebben az évben áthelyezést kér az 1. osztagba. Elsősorban Hirónak segít a papírügyletek miatt.
1854. – Hiroya, harmadik fia megszületése.
– Sosem volt titok Hiroya előtt, hogy valójában lánygyermeket szerettek volna Hiróval.
– Hiroya megszületése után csak papírügyleteket vállal. Gyakran végezte el a munkáját odahaza, hogy több ideje legyen foglalkozni gyermekével, amiért Hiroya fiatalon igen sokat betegeskedett.
1867. – Chihiro, első lánygyermeke megszületése.
1907. – Megmérgezték. Teljesen váratlanul lett rosszul, magas láz kínozta halála előtti este. Éjszaka vért köhögött, nem ismerte fel a férjét, bátyját, gyermekeit. Az orvosok nem tudták kezelni, nem értették, hogy mi állhat fokozatosan romló egészségügyi állapota mögött. Egy napig tartó szenvedés után május 10-én pirkadatkor hunyt el.
– A tettes azóta is ismeretlen a család számára. Közeli hozzátartozóit rettenetesen megrázta az eset.

KUCHIKI HIROKI
alapadatok...
Név: 朽木公己 (Kuchiki Hiroki)
Nem: férfi
Kor: 388
Született: 1629. június 29.
Kaszt: shinigami
Beosztás: 2. osztag; 3. szakasz tagja (Féregboly őrzése)
Korábban a 3. osztag tisztje volt.
Rokonsága: Kuchiki Hiro és Chiyako legidősebb fia; Mikoto, Hiroya és Chihiro bátyja
Postszín: #BAB5D0

kinézet...
Vállig érő, végén enyhén hullámos, apjától örökölt ezüstös színű haja van. Szemei ibolyakék színűek, melyet hófehér bőre még inkább kiemel.
186 cm magas, szálkás testalkatú, mely ruházata alatt nem szokott kitűnni. Ugyanis mindig nyakig zárt ruhát visel a hátán lévő harcban szerzett sérülései miatt. Odahaza a 2. osztagban megkezdett szolgálata után jellemzők lettek ruházatában a testhez állóbb, vékonyabb rétegekkel rendelkező darabok, amiért azok könnyebb mozgást biztosítanak számára. A csiricsáré öltözékeket már csak különleges alkalmakkor hajlandó felvenni, bár már ezekre az összejövetelekre is bátorkodik odahaza preferált stílust beleültetni édesapja legnagyobb bánatára. 
jellem...
Hajlamos az elmélkedésre. Kifinomult és elegáns mind külsőben, mind viselkedésben. Intelligens, bölcs és megfontolt, roppant körültekintő, törődő.
Ösztönei igen élesek, valahogy előre megérzi a dolgokat, partnere lelkiállapotát, emiatt jó hallgatóság. Szeret másokat hallgatni, kifejezetten vonzzák a nyitott, elmés személyiségek. Tisztelettel adózik az őszinteségért, ő maga sem szeret hazudni, rosszul is viseli, hogy a Goteiben betöltött jelenlegi szerepkörében gyakran elvárják tőle, noha remekül álcázza. Eredetileg békeszerető, harmóniára vágyó típus.
Szabadságszerető egyéniség, igaz nem mutatja ki, de nehezen viseli a társadalmi hierarchia nehézségeit. Érzékeny, ha családjáról van szó, ha őket becsmérlik, bántják agresszív lesz, sőt álszentté válik, sokáig képes érlelni a bosszúját, a legváratlanabb pillanatokban súlyt le vele.
Édesanyja elvesztése mélyen megviseli, családja számára kicsit olyan, mintha elhatárolódna a családi fészektől. A bánatát munkájába temeti, kapva kap a lehetőségen, hogy szolgálatban legyen, túlhajszoltságát remekül leplezi. Ugyanakkor munkába menekülését édesapja is gyakran kiváltja belőle, amikor a házasságot pedzegeti. Korábban sem lehetett bekötni a fejét, akkor még nem tervezgetett senkivel sem egybekelni. Napjainkban pedig édesanyja elvesztése után fél a komolyabb kapcsolatoktól. Gyöngének és alkalmatlannak érzi magát arra, hogy egy férj szerepét betöltse.
zanpakutou...
Neve: Kiyoi Sagiso  (Nemes Kócsagvirág)
Típusa: fény
Kinézete: Egy tachi, melynek fehéres színű tokja és markolata van. Keresztvasa és a markolatgombja ezüstös. Markolatának anyaga alatt húzódó dekoráció aranyozott színű.
Hiroki a zanpakutouját egyrészt mérete, másrészt képessége miatt az osztagon belüli szolgálat alatt ritkán hordja magánál. Kiküldetésekkor mindig sötét anyagba borítja, és a hátán viseli. Csak végszükség esetén fordul alkalmazásához. Elsősorban kisebb fegyverek (dobócsillagok, dobókések), kötelek, láncok és pusztakezes harci tudására támaszkodik.


SHIKAI
Parancsa: Maitattekure! (Repülj fel |kérlek|!)
*Az ige pontos jelentésre: felrepülni (mintha táncolna)
Kinézete: A tachi alakját megtartja, egyedül színeiben jön létre némi változás. A penge és a markolat egyaránt aranyozott hatást kelt. A fegyver pengéjének felületén gyakran verődik vissza a fény. Ez a fény érzéki csalódást okoz és olyan látszatot kelt, mintha a keresztvas körül egy kisebb méretű, fehéres fényből álló kócsagmadár ücsörögne.
Technikái:
Daisagi no Takatobi (Kócsag Röpte): A madár leválik a keresztvasról és megnövekszik. Egy méter hosszú, 150 cm-es szárnyfesztávolsággal rendelkező óriási fénylő kócsag méreteire növekszik és e madárfaj jellegzetes repülésével (hátranyújtott láb, nyaka S alakban hátragörbítve, lassú, nehézkes szárnycsapások) az élen halad. Alatta ösvényként funkcionáló virágmező bontakozik ki.
Akik a növényúton haladnak azok el vannak rejtve a kívülállók szemei elől. A madár ugyanis védőburkot képez az ösvényen lépkedők köré. Ragyogásával érzéki csalódást okoz, és emiatt nem látják az ott haladókat. Amíg a burkon belül nem történik semmiféle reiatsu mozgás, addig nem csak szemek, de lélekenergia érzékelés elől is óvja a bent tartózkodókat.
A képesség ebből kifolyólag védelmi funkciót lát el. Viszont, ha megneszelik jelenlétüket, akkor a burok képes shikai szintű támadások kivédésére.
A technikát maximum öt ember veheti igénybe (ebbe beleszámít a forgatója is).
A képesség természetes fénynél fejti csak ki a hatását (tehát Nap vagy Hold fényénél). A madár fénytelen viszonyok között bevilágítja ragyogásával a teret, így éjszaka alkalmazva lámpafényként használható, viszont érzéki csalódásként működő védelme ekkor nem fejti ki a hatását. Továbbá a madár nem képes átmenni falakon, tereptárgyakon. 

Daisagitai (Kócsagraj): A keresztvasnál ücsörgő fénylő madár olyan hatást kelt, mintha leválna a pengéről, majd sok apróbb méretű madárrá esik szét. Ezek a korábban a lélekölőkarddal megsértett ellenfeleket veszik üldözőbe, majd csípésszerű támadásba kezdenek az ellenfelek sérülései környékén, mellyel mélyítik a sebet.
Egy személyt összesen öt ilyen madár vesz üldözőbe. A madárkákat már kisebb reiatsut igénylő támadásokkal is könnyedén meg lehet semmisíteni.

Daisagi no Hane (Kócsag Tolla): A keresztvason ücsörgő madár ezúttal sok apró (5-6 centis) fénylő tollra esik szét (kb. 20-30 darab). Ezek megállnak a levegőben Hiroki és az ellenfele között, látszólag ártalmatlanul, valójában viszont egy védelmi „hálót” alkotnak. Mikor Hiroki ellenfele(i) elhalad(nak) mellettük (már öt lépés távolságból érzékelik őket), akkor éles fényvillanással eltűnnek. A közvetlen közelében átkelő(kö)n (két lépésen belül) másod fokú égési sérülést okozhatnak. Noha a technika elsődleges célja, hogy pár másodpercre elvakítsa Hiroki ellenfelét.


BANKAI
Parancsa: Hishou Kiyoi Sagiso! (Szárnyaló Nemes Kócsagvirág!)
*Az ige pontos jelentésre: felrepülni (mintha táncolna)
Kinézete: A fegyver ennél a feloldásnál változik és egy kínai jian kard alakját veszi fel, melynek keresztvasa és markolata, mint ahogyan shikai megjelenésénél: aranyozott hatású. Érdekessége, hogy pengéje rendkívül fényes, és ha fény éri, akkor olyan hatást kelt, mintha aranysárgán világítana.
Hiroki külseje is enyhén módosul. Haja hosszabb lesz, egy aranyozott hajdísz lófarokba rendezi, hogy ne zavarja a harcban. Hajzuhataga, minta a penge, fény hatására aranylóan csillog. Ruházata díszes, óarany öltözet, mely felett barnás, díszes páncélzat van. Karján, mellkasán és a széles anyag alól lábain is látni a páncélzatból részleteket.
Hiroki mögött egy nagy, fehér színezetű kócsagmadár ölt alakot, melynek tollait aranyozott dekoráció egészíti ki. Testét enyhe ragyogás fedi körbe. Fején öt vékony toll ékeskedik, míg farok tollazatát szintén öt, de annál sűrűbb tollak teszik ki. Ezek a tollazatok szoros kapcsolatban vannak a képességeivel, ha mindegyik toll eltűnik, akkor megszűnik a bankai.
A madár türelmesen, egy helyben lebegve várja a parancsot és nem tágít Hiroki mögül.
Technikái:
Shouyou Daisagi (Vándorló Kócsag): A fehéren fénylő kócsag felszáll a magasba, majd amikor Hiroki megadja a fegyverrel a jelet, akkor hirtelen zuhanó repülésbe kezd. Az út felénél a madár alakzata szétbomlik és a fény, melyből korábban állt, pedig vízként hömpölyögve zúdul az áldozataira.
A fény másod vagy harmadfokú égési sérüléseket okoz attól függően, milyen mértékben találja el az áldozatait.
A madár ezt követően ismét alakot ölt Hiroki mögött eggyel kevesebb farok tollal, vagyis a technikát maximum ötször képes bevetni.

Daisagimai (Kócsagtánc): Hiroki a fegyverrel az ég felé mutat, melyre a fénymadár felrepül a magasba. Addig köröz az égen, míg újabb jelzést nem kap Hirokitól. A fegyverrel félköríves mozdulatot kell tennie a támadni kívánt rész felé. Ekkor a madár egy helyen megállapodik és szárnyai sűrű csapkodásával elkezd fénynyalábokat lőni az alant levőkre. Ezek a találat szerint okozhatnak első és másodfokú égési sérüléseket.
A madár a támadást követően elveszít a fejéről egy kiálló tollat, majd visszatér Hiroki mögé. Így ezt a technikát szintén maximum ötször képes bevetni. Ezek a tollak viszont az ellőhető fénynyalábok számát is meghatározzák. Először ötvenet képes ellőni, majd a következőnél negyvenet, a harmadik alkalommal harmincat, stb.
előtörténet
1629. június 29. – Kuchiki Hiro és Chiyako első gyermekeként látja meg a napvilágot.
– Az etikett tanulása mellett édesapja elkezdi vívásra tanítani, amikor kiderül, hogy lélekenergiájának köszönhetően potenciális halálisten lehet belőle a későbbiekben.
– Gyermekként szívesen töltött időt Kuchiki Hinata társaságában, annak ellenére is, hogy rendszerint lejáratta magát. Gyakran ügyetlenkedett és mutatott félénk magatartást közelében, mellyel akaratlanul is kivívta, hogy Hinata külön figyeljen rá. Mivel rendszerint nyújtott a lány neki segítséget, amikor két balkezeskedett és adott elsősegély ellátást számára, ha a topasága miatt megsérült.
1697. – Lélektovábbképző Akadémia megkezdése.
– Zanpakutouja már az Akadémia előtti időszakban felvette vele a kapcsolatot. Szülei emiatt küldik el ilyen fiatalon az Akadémiára.
– Eredetileg nem akart halálistenné válni. Végül amiatt megy el a felvételire (szülei tanácsa mellett), hogy távol legyen Hinatától, amiért nem igazán tudta elfogadni a kényszerházasságot, melyet leszerveztek a lánynak. Mivel nem volt képes ezt nemesi fejjel kezelni, ezért, hogy távol legyen tőle, megkezdte a képzést.
– Az Akadémia évei alatt sokat fektetett a tanulásra, emiatt minden tárgyból jeleskedett.
– Lélekölőkardjával korai kapcsolata alakulásának köszönhetően már az 1. évben meg tudja szólítani a fegyvert.
– Az Akadémia évei alatt komoly barátságot köt Amatsuji Akirával.
1703. – Lélektovábbképző Akadémia befejezése.
– Beosztást kap a 3. osztagba.
– Húsz év múlva (1723.) egyik bevetésén komolyan megsérül, melynek nyomait mai napig magán viseli. A felépülés ideje alatt (két év) ritkán ment el az osztagba, fokozatosan kezdett csak visszatérni a tiszti munkakörbe.
– Akadémia után feltűnően kerülte Hinata társaságát, egészen a lesérüléséig. Ekkor elbeszélgettek a lány kényszerházasságát illetően. Hiroki tiszteletben tartotta, hogy Hinata ragaszkodik ahhoz, azt tegye, amit a család elvár tőle. Viszont továbbra is jó barátja szeretett volna maradni, ezért megtartotta magának saját érzelmeit, de abbahagyta a lány kerülgetését és igyekezett szigorúan tartani magát ahhoz, hogy barátként, illetőleg testvérként forduljon Hinatához. Mindig ott volt számára, amikor szüksége volt rá.
1786. – Mikoto, első öccse megszületésekor és édesanyja várandóssága alatt gyakrabban fordult meg otthon, hogy édesanyjának segítsen. Gyakran nem ment szolgálatba azokban az időszakokban, amikor édesapja bevetésen volt. 
– Hinata öccsének, Seiyának köszönhetően már volt gyakorlata abban, hogyan bánjon a kisebbekkel. Így örömmel foglalkozott Mikotóval is, miután megszületett.
1854. – Hiroya, második kistestvére megszületésekor is sokat asszisztált. Mivel Hiroyának gyönge volt a szervezete, gyakran betegeskedett, többször előfordult ő maradt otthon vigyázni rá, hogy édesanyja egyéb teendőit végezhesse.
1867. – Chihiro születése után a lány számára hamar apapótlék lett, amiért édesapjuk Mikotóval és Hiroyával foglalkozott ez időben többet. Különösen azért, amiért apja a legkisebbik fiút igyekezte komoly edzések alá vetni, hogy megerősödjön. Így gyakran előfordult ő vigyázott Chihirora az apjuk helyett.
– 1880-as évektől kényelmetlenül érzi magát otthon, amiért édesapja elkezdi támadni a házasság témával. Találkozókat szervez neki különböző nemesi famíliák leánygyermekeivel. Évekig tűri a dolgot, mire gyakran kezd a szolgálatba menekülni és hosszabb missziókat elvállalni emiatt. Ez az ügylet Hinatával való kapcsolata is megsínyli. A lány érezhetően tartózkodóbb a közelében, noha nem küldi el, hogyha felkeresi egy-egy beszélgetésre, amennyiben az nem Hiro újabb jelöltjeit taglalja, mert olyankor Hinata érezhetően komorabb lesz.
1907. május vége – Képtelen volt feldolgozni édesanyja halálát, ezért a munkába menekült. Drasztikus lépés részéről, mikor jellemétől olyannyira eltérő 2. osztagba kéri áthelyezését.
– A 2. osztagban a 3. szakaszban kap feladatot. Noha nem szívleli a börtönöket örömmel elvállalta a munkát.
– Elég nehezen ment számára a beilleszkedi, mert pusztakezes harci tudásával csak az itt töltött időszakban kezdett komolyabban foglalkozni.
– Feladatai és az edzések miatt ritkán jár haza. Gyakran tölt hosszabb időszakokat a 2. osztag berkeiben.
– Családja nem tudja, de a 2. osztagban van egy átmeneti szállása. Egyedül Kuchiki Hinata tud a magánlakásáról az egységben. Az ő társasága az egyetlen, akit megtűr azokban a perceiben, mikor legszívesebben magányra vágyik. Hinata gyakran hoz számára kisebb csomagokat, amiben ruha, étel és egyéb apróságok találhatók.
– A 2. osztagnál töltött időszak alatt titokban elsajátítja a Bankait. Mivel ritkán alkalmazza a második feloldását, emiatt érezhető rajta, hogy még bizonytalan a képességei használatában.
Napjainkban:
– Továbbra is nehezen viseli, ha szóba kerül édesanyjuk.
– Még mindig világgá lehet kergetni a házasság témával.
– Sok időt tölt továbbra is a 2. osztag berkeiben, szolgálatban.
– Rettenetesen viseli édesanyjuk halálát. Még mindig nem sikerült feldolgoznia elvesztését. Nehezen beszél róla, ha teheti, kerüli a témát. Viszont minden hónapban visz virágot Chiyako sírjára.

KUCHIKI HIROYA
alapadatok...
Név: 朽木 公也 (Kuchiki Hiroya)
Nem: férfi
Kor: 163
Született: 1854. augusztus 18.
Kaszt: shinigami
Beosztás: 1. osztag; Befutó szekció tagja
Korábban az 5. osztag 7. tisztje volt, azelőtt pedig sima egységtiszt a 13. osztagban.
Rokonsága: Kuchiki Hiro és Chiyako legkisebb fia; Hiroki és Mikoto öccse, Chihiro bátyja
Postszín: #C8EFDD
kinézet...
Hátközépig érő, ezüstös színű hullámos haját általában felkötve hordja. Nem szereti hosszú hajzuhatagát, rendkívül zavarja őt, ezért se hagyja szabadon lógni. A hullámos tincsektől az anyja emléke miatt nem hajlandó megválni. Szemei gesztenyebarna színűek.
177 cm magas, nyúlánk testalkattal rendelkezik.
jellem...
Hűséges és bátor, tele lelkesedéssel és harci szellemmel. Rettentő makacs és tapintatlan tud lenni. Rendkívül lobbanékony természet, tetteiben gyakran logikátlan, elhamarkodott. Idegenekkel bizalmatlan, emiatt önzőnek, ridegnek tűnhet, főleg érzéketlen szókimondósága miatt. Eme jellemvonásai miatt nehezen barátkozik. Kevés ismerőse van, akit tényleg barátjának tart. Szociális életében leginkább a felszíni kapcsolatok jellemzőek. Nemesi összejöveteleken nehezen tudja megfékezni a nyelvét, szereti saját elképzeléseit, véleményét világgá kürtölni. Önfejűnek mondható, amiért nem szívesen látja meg a dolgok másik oldalát és makacsul ragaszkodik saját elképzeléseihez.
Gyakran igyekszik kivívni mások tiszteletét, inkább tettei, mintsem neve által. Utálja, ha korlátozzák, nem szereti, ha kritizálják, e kettőt rosszul viseli. Emiatt mindig precizitásra törekszik. Céltudatos, és aminek egyszer nekiállt azt véghez is viszi, sosem hagy félbe semmit. Imád kockáztatni, kalandvágyó típus, nyitott az új dolgokra, ötletekre. Ellenségként viszont kíméletlen; elítéli a képmutatást.
Testfelépítése szembemegy harctéren rá jellemző csörtetéssel. Ez miatt a küzdelmekben inkább olyan harcstílust alkalmaz, mellyel ellenfelei ellen fordíthatja saját erejüket. Fürge és gyors, általa űzött stílus megköveteli a pontosságot, viszont ezt egyelőre komolyan gyakorolnia kell, amiért türelmetlen és folyton elhamarkodottan cselekszik.

zanpakutou...
Neve: Hoteiaoi (Vizi Jácint)
Típusa: víz
Kinézete: Zöld színű markolattal és tokkal rendelkező hagyományos katana. Keresztvasa és markolatgombja aranyozott hatású. A penge tokját szintén aranyszínű mintázat tarkítja, mely vizi jácintokat ábrázol.


SHIKAI
Parancsa: Nobinasai (Terjeszkedj [kérlek]!)
Kinézete: Megszólításkor Hiroyának a pengét tokjában kell tartania. A katana egy európai hatású kard alakját veszi fel, melynek széles keresztvasa van és egyenes, noha rövidebb éle. A parancsszó elhangzásával a pengére „ráolvad” a zöld színű tok, mely így olyan hatást kölcsönöz a fémnek, mintha jádekőből állna. Díszes markolata halványlilára színeződik. A keresztvas, a markolatgomb megőrzi aranyozott hatását. Továbbá a korábban tokon látott virágminták a jáde hatású pengén is feltűnnek.
Technikái:
A fegyver alapképessége, hogy Hiroya rendelkezésére áll saját testének vízmennyiségének 20%-a. Ezt reiatsu segítéségével kinyeri testéből és a kard körül áramoltatva szabadon felhasználhatja, tehát bármit alakíthat belőle. (Víztölcsért, víznyalábot, vízfalat, etc.)
– A kard eme képességének hátránya, hogy ebből a 20%-ból, minél többet használ fel, úgy romlik Hiroya állapota. Ugyanis fokozatosan kiszárad, vízelvonási tűneteket produkálhat.
– A százalékot nem tudja túllépni, egyszerűen elfogy a kardból a „víz”, mikor mindet felhasználja.
– A víz mennyiségét a Sasayaki Hoteiaoi technikával ki tudja egészíteni.

Sasayaki Hoteiaoi (Suttogó Vizi Jácint): A parancs elhangzását követő öt percben megsebzett személyeken Hiroya egy élősködő vízből álló növényt „helyez” el (csak is kizárólag lábakon vagy karokon lehet „elültetni”). Majd ezt követően a növény fokozatosan kikel a sebből, mely hosszú gyökérszerű nyúlványaival a sérült végtag köré tekeredik, így megnehezítve annak mozgását.
Az áldozat reiatsu használatától függően nő tovább a virág. Vagyis minél több lélekenergiát használ, annál gyorsabban terjed. A növény az ellenség által felhasznált lélekenergiát elnyeli és vízzé alakítja.
Fontos, hogy csak akkor képes „kinőni” az ellenfél sérüléséből a növény, ha mély vágást tudott ejteni rajta Hiroya. Tehát a felületi sebzések nem számítanak. De ha több mélyebb vágást is képes volt okozni ugyanazon a személyen, akkor egyszerre több növény is kinőhet az adott áldozaton.
A technikával maximum az ellenfél 1/3 lélekenergiáját tudja felemészteni (az ebből alakított víz mennyisége Hiroya által is felhasználható 20%-al egyezik). Utána a növény „elszárad”, tehát vízként szétfolyik az ellenségen, indái is eltűnnek.
Egyszerű kardcsapásokkal nem lehet ártani a vízből álló növénynek, egyedül csak tömény fókuszált reiatsut igénylő támadással lehet megszabadulni tőle. Viszont a növény rendkívül gyorsan szaporodik a magasabb lélekenergia használattól. Ugyanakkor hiába vágják le, az addig elszívott energia víz marad, amit Hiroya a küzdelem során felhasználhat.

Suigyoku Hoteiaoi (Smaragdos Vizi Jácint): Az ellenfelektől elszívott reiatsuból átalakított vízzel képes kristályos anyagot csinálni a lélekölőkard pengéje köré. Ezáltal nagyobb sebzések okozására képes. Viszont ezzel nagyobb mértékben csökkenti a Sasayaki Hoteiaoi technika által elorozott víz mennyiségét. A technika hatóideje öt kör, mely feleződik, ha mellette alap képességével is előállít vízből különböző alakzatokat. Az így létrehozott vízformák szintén rendelkeznek a kristályos képződménnyel, mely eme technika biztosít Hiroya számára.
előtörténet
1854. augusztus 18. – Kuchiki Hiro és Chiyako harmadik fiaként látja meg a napvilágot.
– Gyerekkorában gyakran betegeskedik.
1867. – Chihiro megszületése.
– Hiroya rettenetesen viseli Chihiro világrajövetelét, amiért kevesebb figyelmet kap édesanyjuktól.
– Mikor szervezete erősödni kezd, apja elkezd foglalkozni Hiroyával, amikor kiderül, hogy fivéreihez hasonlóan potenciális halálisten lehet a lélekenergiájának köszönhetően.
– Hiroya valójában nem akart halálisten lenni.
– Féltékenységét gyakran vetítette ki Chihiróra, emiatt sokszor kaptak össze.
1890. – Lélektovábbképző Akadémia megkezdése.
– Különleges erőssége az elméletek, melyhez nagy segítséget kap Kuchiki Seiyától, kit kiskora óta bálványoz.
– Szeretne édesanyjához hasonlóan remekelni a varázslás terén. Ugyanakkor számára nehezebben ment a mágia elsajátítása. Rokonai segítségével próbálja áthidalni a nehézségeket.
– Roppant nehéz természetű zanpakutouját csak az 5. évben sikerül megszólítania.
1896. – Lélektovábbképző Akadémia elvégzése.
– Felvételt nyer a 13. osztagba.
– Kötelességének látja, hogy elismert tiszt legyen, amiért korábban édesanyja is ebben az osztagban szolgált.
– Megviselte Seiya eltűnése és ezt követően édesanyja elhunyása. Elárulva, elveszettnek érezte magát. Elfojtott indulatait végül verekedésekkel vezette le. Gyakran kezdeményezett pofozkodást osztagtársai és más osztagok tisztjei között. Emiatt eltanácsolták az osztagból, amiért igen negatív hírt okozott az egység számára.
1907 decemberében – Áthelyezik az 5. osztagba rossz magatartás miatt.
– Az áthelyezését édesapjának köszönhette.
– Édesapja némiképpen józanítóan hatott rá. Igyekszik elejét venni dühkitöréseinek és olyan életet élni, amiért édesanyja is büszke lenne rá. Voltaképpen családjában ő volt az első, aki igyekezett kezelni Chiyako elvesztését.
– Az 1930-as években Hiroya komoly figyelmet fordított húgára, hogy segítse a Lélektovábbképző Akadémián a tanulmányait. Ez a tette némileg javított a kapcsolatukon, még akkor is, hogy önző célokból nyújtott segítséget. Valójában nem akarta, hogy kishúga rossz eredményeket érjen el az LTA-n, ezzel szégyent hozva a családra.
– Az 5. osztagba sikerül beilleszkednie, szerez néhány barátot. Később kiemelkedő teljesítményéért megkapja a 7. tiszti rangot.
– Édesapjával közösen megegyeztek, hogy az 5. osztagba került Chihirót pátyolgatni fogja. Vagyis ő ment el kiküldetésekre helyette.
Napjainkban:
– Chihiro bosszújának áldozata lett, amikor kiderült összeesküvése az édesapjukkal. Emiatt az 1. osztagban kell szolgálnia.
– Rosszul viseli, hogy édesapjával van egy egységben. Egyelőre még nem kérheti visszahelyezését és roppantul hisztis emiatt. Noha mindezek ellenére hajlik arra, hogy az egység köreiben marad, amiért hajdanán édesanyja is szolgált itt.
– Van egy Rukongaiból származó lány, akit egy bevetésen ismert meg. Ő a 13. osztagban szolgál. Nagy hatással volt rá, azóta igyekszik a kedvében járni.
– Meggyőződése, hogy édesanyjuk összeesküvés áldozata lett. Azóta is próbál bizonyítékokat szerezni.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Okt. 29, 01:47:10 írta Kuchiki Chihiro »

Karakterlap

Ukitake Juushirou

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 212

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 1 899 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kuchiki Chihiro NJK-i
« Válasz #1 Dátum: 2017. Okt. 29, 02:09:51 »
Üdvölet! :hippy:

Szépen összeszedted a családtagjaidat, mindegyiknek egyedi, saját történetet adtál, még annak is, aki már sajnos nincs az élők sorában. Mivel a képességeket megbeszéltük, így nem is maradt más dolgom, mint hogy az NJK-kat elfogadom.

Jó szórakozást a kijátszásukhoz! ^-^