Igyekszem minél kevésbé dohogni a dolgon, legalábbis hangosan. Sajnálatos módon éppencsak megszáradt a papírokon a tinta, így eszem ágában sincs a kelleténél tovább feszíteni azokat a bizonyos húrokat Oyaji szemében. Ez viszont nem változtat azon a tényen, hogy a trehány mindenségével már megint egy halom határidős papírt kerített elő nekem megoldani. Ha mindez nem lenne elég, azzal kezdte a napot, ébresztő gyanánt rám adatta a papírtöltéshez aztán abszolúte elengedhetetlen nemesi göncömet, csak hogy tényleg nehezítsen a dolgaimon. Persze, hogy már a halálomat kívánnám! De Katsu-chanért áldozatokat kell hozni, legalább már rendes családja van. Mit nem mondok, családja van!
– A neurobiológia még egész érdekes olvasmány – jegyzem meg Otouto panaszkodására, szinte fel sem nézve az előttem heverő papírhalomból. Sikerült felhúznom magam annyira, akkor is meg akarjam csinálni a nagyját, vagy legalább a fontosabbakat, ha ez lesz az utolsó dolog, amit életemben elkövetek! Na jó, nem, azért még szeretném, ha Yuko-chan hozzám vágná Horatio egy példányát, amiért ismét eloroztam tőle egy tankönyvet. De ha egyszer ilyen aranyosan vágja hozzám, hogy is ne hoznám haza magammal? <3 Eddig az anatómiai lexikon volt a legrosszabb! Főleg, hogy a fontosabb dolgok latin nevét kénytelen voltam megtanulni belőle. És akkor kizárólag a legszükségesebbekre szorítkoztam! Na az fertelem volt. Ahhoz képest bármi könnyed délutáni olvasmány.
Vágyakozva pillantok fel a papírkupacból másik felem javaslatára. Csábító, nagyon is csábító. Mesteri polgárpukkasztás lenne duplán megszöktetni a főnemes kisasszonyt, akinek Otouto még nem mutatott be. Oyaji keresztben lenyelne. Már ezért megérné.
– Adj két órát, ameddig a fontosabbakat befejezem és mehetünk – nézek vissza az iratokra, hogy folytassam az olvasást. Ameddig a határidősök nincsenek meg, én innen ki nem teszem a lábam. Nem vagyok hajlandó ilyen okot adni Oyajinak arra, rajtam köszörülje a nyelvét. Pláne mióta tudom, Hahaue szokott ezekből jó párat megcsinálni helyette. Na azt már nem! >.>
– Kérlek, ha ez megtörténne, azt hiszem kardomba dőlnék – nyögök fel a fájó feltételezésre. Én nem tolnék ki magammal annyira, minden papírmunkát a végére hagyjak. Állítom, Oyaji nem foglalkozik ezekkel eleget, azért szakad mindig a nyakamba ennyi, büntetés címszóval!
– Áh, isten hozott, Hotaru-chan! 
– üdvözlöm belépő húgunkat egy gyors mosollyal, majd visszavezetem tekintetem a papírokra. Sajnos nekem nem megy annyira a több helyre figyelés, mint a 12. osztag egyes tagjainak. Komolyan nem tudom, hogyan képesek néha egyszerre három dolgot menedzselni, mikor nekem a teljes figyelmem kitölti ez az egy is!
– Nagyon csinos, bár látom, egyszerűbbre vetted a figurát. A hagyományos himekimono is biztosan remek választás lenne 
– célzok rá finoman, a yukata az én jelenlétemben jelenleg testvéri árulással ér fel, mely bosszúért kiált! Sajnálom, Imouto, de ezt még kamatostul vissza fogom egyszer fizetni. Ily figyelmetlenséget! A tulajdon bátyjával szemben! És még az orrom alá is dörgöli! Hát ez bizony vért kíván...
– Árulók. Árulók mindenütt. Miért kárhoztattok egyedüli szenvedésre? Hát mit vétettem én ellenetek? – kapok szívemhez színpadiasan, miközben az édesség Hotaru-chanhoz kerül, és mindenki jobban szórakozik a teremben, mint én. Naná, hogy nem gondolom komolyan, Otouto eddig is itt szívott velem, pedig megannyi érdekesebb dolgot művelhetne kettőnk helyett is!
– Oyajinak lenne sok a dolga... – morgom félhangosan húgom kérdésére, majd fáradtan sóhajtok. Kora reggel óta szenvedek ezekkel. Nem hiszem, hogy tudna rajta segíteni. Meg én is jobban szeretem ha tudom, mi áll abban, amit nekem kell megcsinálnom.
– Kábé két óra – ismétlem el ugyanazt, amit korábban Otoutonak is.
– De megpróbálok gyorsabb lenni – ígérem egy sóhajtással. Ettől még nem hiszem, sikerülne sokkal gyorsabban befejezni. Muszáj tudnom, mi áll bennük. Nem szignózhatok akármit. Ráadásul határidő! Egy bizonyos mennyiségnek ma meg kell lennie. A többit ráérek holnap megoldani vagy később, de van, aminek még ma a másik félnél kellene lennie. Nos, nem én tehetek arról, ezek még itt tornyosodnak.
Szolidan rándul csak be a szemem, ahogy fél füllel hallgatom húgom panaszát a ruha kényelmetlenségéről. Tudnék mesélni... Csak végig kell rajtam nézni. De inkább rákoncentrálok a papírokra és meghagyom ezt a kérdéskört Otoutonak. Kár, hogy ma nem én vagyok a felelős az alkoholért és csak a csészék vannak nálam. Lehet, most bontanám ki az italt, ha nálam lenne...