Szerző Téma: Seireitei új reménye - A főkapitány avatása  (Megtekintve 108 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Kitamura Sadakatsu

Speciális

Shinigami

Kapitány

1. Osztag

*

Hozzászólások: 10

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 200 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Mogyoróbarna

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#A2422E


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Seireitei új reménye - A főkapitány avatása
« Dátum: 2020. Márc. 15, 20:10:41 »
Napos, azonban mégis hűvös időben ácsorgott az 1. osztag kapujában. Még ő maga se hitte el, hogy némi csellel ugyan, de legyőzte Yhwach-ot, ezzel lezárva a háborút, arra pedig egyáltalán nem számított, hogy ennek köszönhetően megválasztják a Gotei 13 vezetőjének, Főkapitányának. Titkon persze remélte, hogy ő kitűnő eredményekkel zárhatja a háborút, s később valamiféle kitüntetést, ajándékot, vagy annak megfelelő pozíciót adnak neki jutalmul, azt azonban ő maga se gondolta, hogy ő lehet a Soutaichou, akinek Seireitei összes kapitánya felel. Csendesen vizslatta még a kaput, majd mintha csak erőt próbált volna meríteni a körülötte terjengő lélekrészecskékből, vett egy mély levegőt, s lassan kifújta azt.
A tisztek, kik életben maradtak, és nem tartózkodtak épp a gyengélkedőben, serényen igyekeztek feltakarítani a törmelékeket, helyreállítani a falakat, épületeket. Ki zanpakutoja, ki más segítséget igénybe véve végezte a legkevésbé se jelentéktelennek mondható munkáját. Seireitei lassan, de biztosan ismét régi fényében tündökölhet, s Sadakatsu is úgy döntött, mindent a helyére fog tenni, mindent megold, és ismét nyugodt, békés életet élhetnek megszokott tevékenységeiket folytatva.
Erejét összeszedte, gondolatait rendezte. Apró bólintással nyomatékosította magának, készen áll feladata ellátására. Sarkon fordult, s elindult felavatása helyszíne felé.

Nem telt bele sok idő, mire megérkezett a ceremónia helyszínéül szolgáló épülethez. Egyszerű építmény volt, akár csak a Megbánás tornya annyi eltéréssel, hogy ez alacsonyabb, és szélesebb is volt annál. Belépve, egy nagyobbacska terem várta vendégeit, amolyan előszobaszerű, melynek belső falai ugyancsak fehérek. A helyiséget körben padok szegélyezik, ha esetleg az odalátogatók hosszabb ideig várakozni kényszerülnek, vagy megpihennének mielőtt a belső terembe lépnének. Kettő ajtó is nyílt az ebből a szobából. Az egyik, melyes egy hatalmas, két szárnyú ajtó, egy sokkal nagyobb, tágasabb terembe vitt, a másik, sokkal egyszerűbb, és jelentéktelenebb ajtó pedig egy aprócska szobába, mely egy harmadik ajtón keresztül szintén a csarnokba vezetett. Sadakatsu nem habozott, s belépett az egyszerű ajtón a kisebb szobába.
Nyugodtan ücsörögve várakozott, míg behívják a nagy terembe és bemutassák a többi kapitány és hadnagy előtt. Minden bizonnyal már ők is tűkön ülve várták új felettesük bejelentését. Habár nem kellett fülét az ajtóra tapasztania, még így is szinte tökéletesen hallotta, mi történik a túlsó szobában. Valószínlűeg vékonyak lehettek a helyiségeket elválasztó falak, emiatt nem is zárhatták ki teljesen a szomszédos beszélgetést.


---

Az előtérbe érkező kapitányokat és hadnagyokat egy szokatlanul magas, rövid hajú nő üdvözli. Ruhája fazonra hasonlatos a futárokéhoz, kikkel korábban már mindannyian találkozhattak, azonban annál talán egy kicsit mintha díszesebb lenne. Apró, sötétpiros virágmintához hasonlatos díszítés színesíti, egyébként fekete öltözékét. Arckifejezése kedves, barátságos, s minden érkezőt egy széles, meleg mosollyal és egy meghajlással üdvözöl, majd udvariasan tovább tereli a vendégeket egy tágasabb terembe. A szobában néhány asztal, s pár pad, szék foglal helyet. Előbbiek szinte roskadásig meg van pakolva a legkülönbözőbb féle étellel, itallal, hogy a bemutatást követően egyfajta lehetőséget adjanak arra, hogy jobban összeismerkedhessen mindenki az új Soutaichouval néhány finom falat, esetleg pár pohárka sake társaságában.
Amint mindenki megérkezik, óvatosan becsukja az ajtót, és a terem túlsó végében lévő emelvény felé veszi az irányt. Fellépve rá a jelenlévők felé fordul, majd kedves, lágy hangon belekezd beszédébe
- Kedves Kapitányok... - hajol meg feléjük, majd a hadnagyok felé fordulva feléjük is megejt egy meghajlást - ... és kedves hadnagyok, természetesen. Igazán örülök, hogy elfogadták meghívásunkat. Habár jelenlegi főkapitánnyá avatásunk nem szokványos, de úgy vélem, hogy maga a helyzet se, melyből fakadóan szükségessé vált mindez. Épp ezért a Gotei 13 újdonsült vezetőjét szeretnénk kicsit különlegesebb módon bejelenteni, üdvözölni, s megköszönni azt az áldozatot, melyet értünk tett. Megtette azt, melyet sokunk csak vágyott megtenni, és Yhwach legyőzésével lezárta a tragikus hirtelenséggel kitört Quincykkel folytatott háborúnkat. Ez alatt a csata alatt számtalan igen fontos és megbecsült személy - köztük Fujimoto Masayoshi, előző főkapitányunk is eltávozott, kitől most fájó szívvel búcsúzunk.
Egy pár pillanatra elhallgat, s mintha csak felkérné az egybegyűlteket halkan, fejét enyhén lehajtva tiszteleg az elhunytak emléke felett.
- Nos, kedves egybegyűltek, kérem engedjék meg, hogy bemutassam a Gotei 13 új főkapitányát Kitamura Sadakatsu Soutaichou-t. Kitamura-sama minden bizonnyal nagyon szívesen válaszol kérdéseikre, amennyiben akadnak. Ezeket nyugodtan feltehetik számára. - ismételten meghajol, majd lassú, óvatos lépésekkel elkezd hátrálni, teret adva az érkező személynek...


---

Feszült várakozása véget ér, mikor meghallja nevét. Ültéből felpattanva lép ki az előtte kinyitott ajtón, s udvariasan biccent az azt tartó, maszkba burkolózó férfinak. Határozott léptekkel indul meg az emelvény felé, arcán halvány szorongás jelei láthatóak, mintha még nem lépett volna túl korábbi problémáin, aggodalmain. Az emelvényre érkezve ő maga is a jelenlévők felé fordul, s akárcsak a korábbi nő, ő maga is meghajol mindenki felé:
- Üdvözlök mindenkit. Mint ahogy azt a kisasszony korábban említette, a nevem Kitamura Sadakatsu. Igazán örvendek a találkozásnak.
Hangjából furcsamód ugyancsak magabiztosság sugárzik, szinte meg se remeg, ahogy üdvözlőszövegét végig mondja, kissé talán hadarva. Elképzelhető, hogy idegességében csupán szeretne ezen a formaságon túl lenni, s belevetni magát a sima, egyszerű beszélgetésekbe. Talán nem szereti a túlzott figyelmet, s nincs szereplési vágya sem.
- Khm...  Szormorúsággal tölt el, hogy ilyen módon kerülök ebbe a pozícióba, azonban igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni annak érdekében, hogy ismét nyugodt életünk lehessen. Ebben kérem a kapitány urak, hölgyek, illetve a hadnagyok és további tisztek segítségét. Most, hogy ilyen nehéz időket kellett megélnünk, fontos, hogy a lehető legjobban összetartsunk. Amennyiben bárkinek, bármiféle kérdése akad, szívesen várom kis szeánszunk alatt - mondandóját befejezvén meghajol, s lesétál az emelvényről a többi jelenlévő közé.


(click to show/hide)

Karakterlap

Mizushima Tenkai

Kapitány

Shinigami

13. Osztag

*

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
14 000 / 15 000

Hozzászólások: 126

Hírnév: 1

Infó

Tárcában: 9 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Seireitei új reménye - A főkapitány avatása
« Válasz #1 Dátum: 2020. Márc. 20, 17:19:57 »
Ezt is megérték hát, egy új főkapitányt választanak. Az elmúlt éveket figyelembe véve, azt kell, hogy gondolja, eléggé szerencsétlen sors vár manapság azokra, akik a kapitányi székbe kerülnek. Gyakoriak a változások, de hogy a főkapitányból is a harmadik foglalja el a helyét, ezt még a legvadabb álmaiban se tudta volna elképzelni, és mégis itt voltak hát. Az első találkozó, ahol a megmaradt kapitányok megismerhetik az új felettesüket.
Nem vitte túlzásba a megjelenést, a megszokott egyenruhájában jelent meg, gyorsan végignézett a többieken, és a hadnagyokon, akik a kapitányuk helyett jöttek el. Kissé kellemetlen a helyzet, de annak örülhetnek, hogy az arrancarok se járhattak éppen jobban.
Csendesen állt a falnak támaszkodva még el nem kezdődött az egész. Kérdése nem sok volt jelenleg, majd ha eszébe jut valami felteszi az új főkapitánynak, aki a jelek szerint vegyülni szeretne.

Karakterlap

Ninomiya Mitsuko

Kapitány

Shinigami

8. Osztag

*

Szint: 10.

Lélekenergia:

60% Complete
51 000 / 65 000

Hozzászólások: 57

Hírnév: 1

Infó

Tárcában: 1 500 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Nőegylet

Reiatsu szín:
arany

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Watanabe Yuusuke

Post szín:
orange


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Seireitei új reménye - A főkapitány avatása
« Válasz #2 Dátum: 2020. Márc. 26, 16:49:34 »
Nehéz időszakon vagyunk keresztül, mely mindannyiunkat megtört legalább egy kicsikét. Suke épp, hogy visszatért hozzánk, és máris nyakunkba szakadt egy háború, ami felforgatta világunkat. Fogalmam sincs, hogy ezt az egészet hogy fogjuk elviselni, de bízom benne, hogy családunk összetartása a történtek után majd segít átvészelni az egészet.
Épp tisztjeimet igyekszem eligazítani, mikor egy futár érkezik az üzenettel, hogy várnak a Főkapitány bemutatási ceremóniájára. Bambán pislogok a küldöncre, de némi habozás után elfogadom a meghívást. Furcsának találom ezt a nagy felhajtást, de megvonom vállam, s inkább tovább foglalkozom osztagom rendbetételével. Ráér, ha ezzel picit később foglalkozom. Meg se lepődöm rajta, mikor kiderül: egyetlenem is kapott ugyan ilyen értesítőt. Várható volt, hiszen ő maga is kapitány, és nem is olyan túl rég hivatalosan is visszakapta pozícióját. Legalább lett valami, amivel le tudja foglalni magát, és el tudja terelni a gondolatait a történtekről.

Az esemény napjára igyekeztem kicsit rendbeszedni magam, mely a szokásosnál kicsit tovább tartott. Kicsit kómásan ébredtem, na meg az utóbbi időben egyébként se alszom túl jól. Sok minden történt, ami kicsit felkavarta az életem, és megvisel annyira, hogy az általában jó alvókám kicsit megbuggyanjon. Dolgoztam már a dolgon, meg itt van nekem Suke is vigasztalásul.
Megérkezve a gyülekező helyszínére, az épületet valahogy furcsán ismerősnek találtam, bár szinte biztos, hogy még sose jártam még benne. Vendéglátóink pedig meglepően kedvesek és mosolygósak ahhoz képest, hogy épp egy új főkapitányt nevezünk ki. Persze annak örülni kell, hogy a háború miatta ért véget, és valahogy logikusnak is találom, hogy ő lesz az új főnök, de azért mégis némi tisztelet lehetne bennük, hogy nem vigyorognak folyamatosan, mint a tejbetök. Tök zavaró tud lenni…Kicsit aggódva karoltam bele kedvesem karjába.
- Kicsit aggódom… Nem sokat tudunk az új főkapitányról, csak annyit, hogy nagyrészt neki köszönhető, hogy sikerült legyőzni Bach-ot… - osztom meg aggályaim kedvesemmel, miközben várakozunk a többiekre. Természetesen jómagam elfogyasztok néhány finom falatot, amíg a többiek be nem futnak, elvégre üres gyomorral csak nem ülhetek végig egy ilyen ünnepi kinevezést.
Nem telik sok időbe, meg is érkeznek még néhányan, s látszólag a kapitány nélkül maradt osztagok ideiglenes vezetői, a hadnagyok is megjelentek. Kicsit örülök neki, hogy ilyen időkben azért igyekeznek helytállni, de sajnálom is őket, elvégre rengeteg extra felelősség szakad mindezzel a nyakukba. Nem lehet nekik most könnyű…
Figyelmesen hallgatom végig előbb a felkonferálást, majd az új Főkapitány beszédét. Látszólag mintha kicsit meg lenne szeppenve, bár nem csodálom. Én is ijedt lennék, ha ilyen helyzetbe kerülnék. Gondolom aggódik amiatt is, hogy hogyan fogadjuk, de szerintem emiatt nem szükséges. Mindannyian kedvesek és megértőek vagyunk, és segítünk, ahol csak kell. Jó, persze nem beszélhetek mindenki nevében, tudom, de bízom benne, hogy az utóbbi időszak nehézségei összekovácsoltak minket annyira, hogy ne kezdjünk el marakodni a Soutaichou személyén. :3
- Gyere, mutatkozzunk be! - vetem fel lelkesen Sukénak, majd reakcióját meg se várva vonszolom magammal Kitamura Soutaichou felé.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Márc. 26, 16:51:27 írta Shihouin Yoruichi »Karakterlap

Nara Shiratori

Kapitány

Shinigami

9. Osztag

*

9. osztag kapitánya

Szint: 15.

Lélekenergia:

60% Complete
79 500 / 90 000

Hozzászólások: 161

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 23 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Halványkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Hayakawa Tasumi

Post szín:
#2256F2


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Seireitei új reménye - A főkapitány avatása
« Válasz #3 Dátum: 2020. Márc. 29, 19:16:21 »
A háború nagyon mélyen érintett mindenkit, köztük engem is. Próbáltam összeszedni magamat, hogy minél előbb vissza tudjuk állítani a rendet Seireiteiben, de bár fizikailag már sikerült felépülnöm, mentálisan még nagyon távol vagyok tőle. Nagyon megviseltek a történtek, de kapitányként helyt kellett állnom, vagy legalábbis megpróbálni. Bizonyára másoknak is feltűnt, hogy nem viselkedek ugyanúgy, mint a háború előtt, bár talán ez sokakról elmondható, hiszen mindenki gyászol még.
Váratlanul ért, amikor a 46-ok Tanácsának egy futára érkezett meg hozzám egy levéllel. Gyorsan elolvastam az üzenetet és egyből válaszoltam is a postásnak, hogy ott leszek, különben sem lett volna nagyon választásom. Új vezetőnk felavatásán nem részt venni nagy tiszteletlenség lenne egy kapitánytól. Különben is nehéz dolga lesz az új főkapitánynak felvenni a stafétát Fujimoto soutaichoutól, hiszen szerintem ő elég jól ellátta a feladatát és összetartotta a 13 osztagot, amennyire lehetett.
A kitűzött napon a szokásos egyenruhámat vettem magamra, nem gondoltam, hogy szükséges lenne bármi extrát tennem, csak mert új főkaptányt neveztek ki. Elmentem a találkahelyre, ahonnan átvezettek minket egy másik terembe, ahol a tényleges felavatás meg fog történni. Nem nagyon foglalkoztam a helyszínnel, csak egy gyors pillantást vetettem, majd ha nem volt szükséges felsorakozni, mint a kapitányi gyűléseken, akkor kerestem magamnak egy helyet mindenkitől távol, nem volt kedvem most senkivel csevegni.
Miután bejött az új főkapitány, sem tettem semmit máshogy, mint azelőtt, továbbra is csak figyeltem az eseményeket. Bár lehet, hogy lett volna kérdésem, de nem tettem fel őket, reménykedve, hogy talán majd valaki más megteszi, vagy valahogy szóba kerül. Jobban belegondolva, talán mégis kellene pár szót váltanom az új soutaichouval, de még mindenképpen várok vele, későbbre halasztom.