Shirayuri
Lyukas órám van. Elméletileg lenne alkalmam pihenni, mielőtt visszamegyek az utolsó délutáni előadásra, de valahogy nem megy a relaxálás. Az ágyamon heverek, kezemben a lélekölőmmel, kitartva magam elé, mintha szemlélném, persze nem láthatom. Nem is a kinézetére vagyok kíváncsi, sokkal inkább szeretnénk a belsejébe nézni. Érzem, hogy van benne valami jelenlét, de akár mennyire is próbálom a tudatommal megérinteni, nem megy. Az utolsó pillanatban egy kósza gondolat mindig megtöri a koncentrációmat és a kialakuló kép szertefoszlik. Dacosan dobom magam mellé a kardot, majd felülök. Úgy érzem, beleőrülök, ha még egy percet ki kell bírnom tétlenségben, így elindulok járni egyet. Eredetileg a park felé igyekszek ugyan, de a gyakorlótér mellett elhaladva megcsap a gondolat, hogy talán egy kis sétánál többre lenne most szükségem, hogy levezessem a fölös energiámat. Nem tart épp senki órát és pár lézengőtől eltekintve más sem használja a helyet. A következő órám amúgy is démonmágia lenne, így ezen elgondolásból vállat vonva a kidou gyakorló felé veszem az irányt. Az elkerítő falat megérintve lépek át a bejáraton, majd miután megbizonyosodok róla, hogy nem zavarok senkit a környéken, megnyomom a gombot, amitől hallom is a kattanást, amint egy bábu kerül helyére pár méterrel messzebb. Megteszek pár lépést felé, majd támadó állásba helyezkedve felidézem a ráolvasást, amit korábban az egyik órán hallottam.
-
Támadj fel, mennydörgés istene! Ébredj, viharok anyja! Szabadítsd rá villámod a bűnösökre! Hadou no Yon, Byakurai!Miközben kimondom, érzem, amint a lélekenergiám a kinyújtott ujjam hegyén kezd összpontosulni… majd semmi. A szavak üresen csengenek, mintha nem is az enyémek lennének, csupán közönyösen szállnak tova, ahogy az összegyűjtött energia is elszáll, bármilyen hatás nélkül. Dühösen rúgok a földbe mérgemben. Odébb sétálok, majd leülök egy padra, nyugtázva, hogy már el is ment a kedvem az egésztől. Még hogy a ráolvasás segít ráhangolódni az adott varázslatra. Hiába mondom ki, ha nem jelent számomra semmit. Ami kidout meg tudok csinálni, elsőre is megtudtam már, amit pedig nem, mindegy mennyiszer próbálom, csak felidegesítem magam vele. Hmm, düh… Ekkor eszembe jut egy régi emlék. Egy másfajta idézés, amit már nagyon régóta nem hallottam, kicsi korom óta. Mellé pedig egy kép is társul. Homályos ugyan, de így is kiveszek pár részletet. Minden olyan nagynak tűnik, tárgyak, emberek. Nem, én vagyok kicsi, mint egy gyermek, ők pedig felnőttek. Előttem egy másik gyerek áll, rövid hajjal, talán egy fiú. Jobb mutató ujjam egyenesen rá emelem, pontosabban egy füstölgő lyukra a mellkasán. Mindenki elszörnyedve bámul rám, de nem értem, mi a baj. Ahogy jött, úgy kezd szét esni a kép. Kétségbeesetten felpattanok, mielőtt teljesen eltűnne, majd újra a próbabábu irányába emelem a karom, ám ezúttal másfajta szavak hagyják el a számat.
-
Égnek és Földnek, mennydörgésnek és villámlásnak átkos teremtménye, halld meg önnön kiáltásod és engedd szabadjára minden dühöddel! Kaizou Hadou, Juugeki Byakurai!Ezúttal is érzem a mutató ujjam felé törekvő energiát, azonban most más. Fájdalmas, égető érzés halad végig a karomon, majd az égzengés hangjára emlékeztető robajjal indul onnan útjának. Elmémben egy villám képe jelenik meg előttem, azonban nem tiszta, fehér szikra. Vörösen izzó sugár, mely kérlelhetetlenül halad előre, kinyilvánítva, hogy keresztülhalad mindenen, mely az útjába merészel állni. A feszültség, mely korábban pattanásig feszített, mintha a kidouval együtt távozott volna a testemből. Ernyedten kezdek el dőlni jobb oldalam felé és el is terültem volna a földön, ha nem teszek egy lépést arra, hogy megtámasszam magam. A gondolataim vadul kavarogtam. Mégis mi volt ez az egész? Mit tettem? Hírtelen fojtogatónak érzem a nyakláncomat, hiába nem szoros, mégis, mintha irritálna, hogy rajtam van. Még sosem tapasztaltam hasonlót. Nem volt lehetőségem azonban arra, hogy túlságosan hatalmába kerítsen az érzés, mert egy hang szól hozzám. Zavarodottságomban egyáltalán nem rám vallóan felsikoltok a meglepődöttségtől. Túlságosan is a kidoura koncentráltam, így nem vettem észre, hogy időközben bárki a közelemben lett volna. Még szerencse, hogy nem találtam el. El kell telnie néhány másodpercnek, még visszanyerem a tartásom, majd az illető felé fordulok.
-
Elnézést, csak nem vettem észre a jelenlétét. Nem zavar és szívesen útbaigazítom, jól ismerem az Akadémiát.Próbálom belőni, hogy találkoztam-e már vajon vele. A hangja mintha ismerős lenne, de nem tudom hozzárendelni egy diákhoz vagy tanárhoz sem. Aztán felmerül két név is, akiknek hallatán meg is feledkezek az imént történtekről.
-
Áh! Reiya-chan és Kengo-kun, igen, azt hiszem, van egy sejtésem, hol lehetnek. Ez idő tájt történelem előadásuk szokott lenni, de elméletileg mindjárt vége. Errefelé kellene majd átsétálniuk a következő órájukra. Szívesen maradok addig, hogy biztosan találkozhasson velük, ha nem tudná, hogy néznek ki, viszont azután nekem is mennem kell, mert ma még lesz egy órám. Ha megenged egy kis kíváncsiskodást, miért tetszik keresni őket, csak nem valami rosszat tettek?Számra egy játékos mosoly is felkerül kérdésem után, amint felszabadultan lépkedve megindulok a tér széle felé. Talán még sem volt haszontalan, hogy eljöttem ide, még ha nem is épp úgy sikerült megszabadulnom a fölös energiámtól, hogy eredetileg terveztem. Megtorpanok azonban, amikor a gyakorlatomat hozza fel. Nem vagyok még mindig hozzászokva a dicsérethez, ami az arcomra feltehetően kiülő píron is látható.
-
K-köszönöm… de nem hiszem, hogy folytatni fogom már. Nem tudom, hogy megtudnám-e ismételni, és azt sem, hogy egyáltalán megakarom-e.Fejemet lesütve, tétován játszadozok egy hajtincsemmel, ahogy gondolataim újra visszaterelődnek. Még magamban sem tudtam helyére tenni azt, hogy mit csináltam és hogyan, de az, hogy ezt még valaki látta is, csak még inkább felerősíti bennem az érzést, hogy jobb szeretnék most eltűnni a világból és a semmi közepén lebegni, ahol senki sem látja a botladozásaimat.