Nyilvántartás > Akadémiai tanulók

Shiba Moemi

(1/1)

Shiba Moemi:
(click to show/hide) Engedélyek multira, rokonságra: ✔

Név: Shiba Moemi
Születési idő: 2007. 10. 05.
Kor: 10 év
Faj: Shinigami (akadémista)


Alapvetően egy tipikus tíz éves. Rettentően érdeklik az új dolgok, felfedezések, ha valamit nem ért, esetleg nem tud, akkor nem rest, megkérdezi azt, de korából adódóan nem mindig érti meg a nagyon komoly magyarázatokat. Kifejezetten rossz beleérző képességgel rendelkezik, így sokszor tűnik úgy, hogy nem túl empatikus, ám ez nem teljesen igaz. Egyszerűen, csak ha nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet a másiknak, úgy könyveli el. Talán pont ezért nem tud mit kezdeni azzal, ha valaki sír vagy szomorú a környezetében.
Nagy társaságban és idegenek között meglehetősen csendes, csak ritkán beszél, de akkor, azokban az esetekben kifejezetten elvárja, hogy figyeljenek rá. Szabályosan megsértődik, ha ez nem történik meg, bár ezt nem egyből mutatja ki, hanem szépen fokozatosan. Kezdve azzal, hogy ezek után nem áll szóba ezzel az illetővel. Bár, ő maga már nem (fő)nemesi nevelést kapott, viselkedésében sokszor jelennek meg olyan momentumok, melyek arra engednek következtetni, hogy még is.  Szülei és családja számára az elsők. Nagyon ragaszkodik hozzájuk, mindegyiküket valamiféle követendő példának tekinti, mind azokat, akiket ismer és azokat is, akiket nem. Az idősebbekkel igyekszik tisztelettudóan bánni, a kinézetre nála nem sokkal többnek tűnőket -nii és -nee megszólítással illeti, a nálánál idősebbeket pedig a -sama megszólítással tiszteli meg.
Azonban mind ezek mellett van egy nagyon nagy hibája, ami a kleptománia. Ha valami megtetszik neki, azt azonnal magáénak szeretné, nem lenne rest ellopni sem, ezt azonban mégsem teszi, neveltetésének köszönhetően. Inkább mindig hord magánál tűzijátékok - csillagszórók - melyekre megpróbálja elcserélni a kiszemelt tárgyat - ha azt nem adják neki önként.
Viselkedése, kinézete és gyermek mivolta miatt gyakran tűnhet aranyosnak, vagy cukinak, ám ő kifejezetten utálja, ha ezt kimondják, vagy megemlítik neki. Nem tartja magát sem cukinak, sem aranyosnak.
A kelptomániája mellett pedig picit piromán is, imádja a tüzet és a tűzijátékokat, idejének nagy részét, ha teheti, akkor nagynénje tűzijáték gyárában lábatlankodik és figyeli azoknak a készülését.Hosszú, sötétlila hajkoronával rendelkezik, melyekhez gyermeki arc, pisze orr és padlizsánlila íriszek társulnak. Magassága mindössze 133 cm, ami nem számít túl nagynak, korához képest még picit alacsony is, ám még bőven növésben van. Ruházkodását tekintve legtöbbször hagyományos kimonót, vagy az akadémiai egyenruháját hordja. Asauchija nem mindig van vele, ám ha magánál hordja, akkor mindig a hátára teszi, ugyanis magasságának köszönhetően hagyományosan, oldalt hordva, a földön húzná maga után. Ezek mellett majdnem mindig a nyakában van egy fekete sál, amit igazából már maga sem tudja, hogy honnan szerzet, csak szereti hordani. Kellemes benne elbújni, ha olyanja van.
Testalkata meglehetősen vékony és törékeny. Elsőránézésre sokkal inkább tűnik egy porcelánbabának, sem mint leendő katonának.
 

"Ha gyönge a lelked, tompa a kardod éle"
Határozottan lépdelt végig az akadémia folyosóin. Ha nem óra közben lettek volna, akkor minden bizonnyal elveszett volna a tömegben, de így könnyedén, gyors léptekkel követte a férfit, aki kalauzolta őt az épületben. Hallotta, hogy az beszél, értette a mondandóját. Figyelme mégsem volt teljesen az öve. Tekintetét ide-oda kapkodta az épület egyes szegletei között, melyekben nem volt semmi különös, számára mégis misztikusnak hatott. Hiszen ez volt az a hely, ahol minden halálisten, akit személyesen ismert - vagyis Kamiko-nee, MitsuMitsu és Kaien-nii is, akit bár személyesen nem ismert, de hallott róla - végzett. Szóval annak ellenére, hogy az épületben nem volt semmi különös, vagy éppen szép, számára különleges volt, hogy a sok különbözeti vizsga és szóbeli meghallgatás után végre itt lehetett. Igazán itt lehetett.
- Shiba kisasszony, maga figyel rám egyáltalán? - zökkentette ki a kísérője, mire majdnem egy apró sóhaj hagyta el az ajkait, ezzel akarta jelezni a másiknak, hogy az éppen megzavarta, de nem volt mese, válaszolnia kellett. A férfi az egyik leendő tanára volt.
- Természetesen Sensei ^w^! Éppen arról beszélt, hogy bár hivatalosan első éves lennék, az előképzettségemnek köszönhetően a végzősökkel fogok órákat venni. Esetleg az előtte lévő szavait is idézzem vissza ^^? - kérdezte kedvesen mosolyogva, mégis éreztette a férfival, hogy tökéletesen felesleges volt ez a színjáték és nem is értette, hogy mi a csudáért volt rá szükség. Örült neki, hogy a továbbiakban a férfi nem fárasztotta sem őt, sem pedig saját magát ilyesmi kérdésekkel. Persze, a kérdések jók voltak, ezt ő maga sem tagadta, gyakran - néha a kelleténél is gyakrabban - kérdezett, de nem ilyen triviális dolgot, hanem olyanokat, amik igazán fontosok voltak.
Ahogy beléptek a megfelelő terembe, vett egy mély levegőt. Eddig nem izgult, inkább csak gyermeki csodálattal nézte az elméjében eddig különleges helyként szerepelt épületet, most azonban, ahogy belépett a terembe és farkasszemet nézett a többi diákkal, túlságosan is valóságosnak hatott az egész. Az is volt. Itt állt az Akadémián, azért, hogy shinigami legyen, ami azóta szeretett volna lenni, hogy megszületett és amitől a szülei, meg a családja rettenetesen féltették, bár ennek okát soha nem osztották meg vele. Megpróbálta már párszor kideríteni, de mindig csak kitérő válaszokat kapott. Most mégis itt állt, ezek előtt a shinigami növendékek előtt, akik pontosan olyanok voltak, mint ő.
Minden szem rá szegeződött, de nem zavartatta megát, kihúzta a hátát, a füle mögé igazított egy kósza hajtincset, aztán igyekezett a lehető leghatározottabban végig nézni a diákokon, miközben a két oktató váltott pár szót, majd, aki őt kísérté elhagyta a termet. Most, bár igyekezett nem mutatni, picit megrémült, hogy így egyedül maradt, egyetlen ismerős nélkül, ennyi ismeretlen között. De erőt kellett vennie magán, hiszen ő már shinigami tanonc volt >w>! Sem Kami-nee, sem MitsuMitsu, sem pedig az általa nem ismert Kaien-nii sem futamodott volna meg. Neki sem lehetett. Szerencséjére volt egy kis ideje összeszedni magát, pontosan annyi, míg a korábban bent lévő férfi röviden, nagyjából két mondatban összefoglalta, hogy ki ő és mit csinált itt, aztán rá nézett. Értette mit szeretne.
- Én… - akad meg a pillanat tört részéig, de aztán összeszedte magát - Shiba Moemi vagyok, örülök, hogy az osztálytársatok lehetek - hajolt meg a diákok felé. Ahogy pár másodpercig a padlót nézte halk moraj, majd suttogás ütötte meg a fülét. Nyelt egyet, de nem foglalkozott velük. Nem most tapasztalta ezt először, az után, hogy ki mondta a nevét, de nem foglalkozott vele, már nem. Bárkit is kérdezett, senki sem válaszolt neki. Mindenki csak annyit mondott, hogy „majd megtudod”, ő pedig elfogadta ezt a magyarázatot. Inkább, mint aki nem vett észre semmit, csak felemelte a fejét, aztán helyet foglalt az első padban, hogy egészen biztosan mindent lásson.
Tudta, hogy nehéz dolga lesz >w>. Tudta, hogy fiatal és bár nem mondta még senkinek - még az otthoniaknak sem - de azt is tudta, hogy nem fog egy év alatt végezni, mert bár a tanulható képzettségekből jól állt, a kardjával való kapcsolatfelvétel még sehol sem volt. Akárhogyan is próbálkozott, a lélekölője egyszerűen nem akarta megmutatni magát. De tudta, hogy próbálkozni fog. De most egyszerűen csak azt várta, hogy hazaérjen és elmondhassa mindenkinek, hogy most már tényleg-tényleg akadémista lett * ____ *.✔ Akadémiára járni
✔ kérdezni
✔ a családjával lenni
✔ tanulni
✔ Tűzijátékok * _ *
✘ ha titkolóznak előtte
✘ ha cukinak titulálják
✘ a buta kérdéseket
✘ a buta lelket
✘ ha mások sírnak


Ukitake Juushirou:
Üdvözlet, Shiba kisasszony! :hippy:

Hát, remélem sikerül kideríteni mindent, amit a felnőttek egyelőre nem akarnak elmondani. Összességében aranyos előtörténet lett, és a könnyítések ellenére is lesznek még a karakternek kihívásai. Az elbírálás nem lesz ezek között, mivel a követelményeid rendben vannak, az előtörténetet ezennel ELFOGADOM!

Szint: 1.
Lélekenergia: 2500 LP
Kezdőtőke: 4000 ryou
Minden képzettségedre kapsz automatikusan 1 pontot, ezen kívül további 5 pontot oszthatsz szét a képzettségeid között (részleteket ITT találhatsz), melyek a következők:
- Fegyverforgatás
- Hakuda
- Kidou
- Helyváltoztató képesség

Ezen kívül jár még 5 szintednek megfelelő animében/mangában szereplő technika a kezdéshez, melyeket a Tudásbázisból tudsz kiválasztani és lejelenteni a megfelelő topicban.

Amint kitöltötted a profilod és bejelentetted a pontelosztásod, hozzákezdhetsz a játékhoz. Sok sikert a csillagszórós cserekereskedelemhez! :3

Tájékoztató újoncoknak ¤ Kasztok és pontok ¤ Színfoglaló ¤ Avataralany-választó ¤ Fontos tudnivalók a fórumhoz

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése