Szerző Téma: Date Muneji  (Megtekintve 475 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Date Muneji

Eltávozott karakterek

11. Osztag

*

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
13 450 / 15 000

Hozzászólások: 32

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 500 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Viharkék (szél elemi)

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#DC143C (crimson) // #FBD46B


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Date Muneji
« Dátum: 2018. Ápr. 05, 15:49:40 »
Személyes adatok
Név: Date Muneji (伊達 宗司)
Teljes nevén: Date Tsubakigawanosuke Torachiyomaru Muneji
Tsubakigawanosuke: Tél rózsája-folyótól származó*
*Tél rózsája: Japán kamélia (vagy csak simán kamélia)
Torachiyomaru: yobina (fiatalkori neve)
Muneji: nanori (felvett név)

Nem: férfi
Születési ideje: 1624. január 23.
Kor: 394
~ emberként: 6 (elhunyt: 1630. augusztus 10.)
~ lélekként: 388
Kaszt: shinigami
(click to show/hide)

Külső megjelenés
154 cm magas, kellemesen edzett testalkatú. Vonásai kicsit nőiesek, amit meg sem próbál egyensúlyozni, inkább rátesz egy lapáttal, azzal, hogy körmeit gyakran kifesti piros lakkal.
Haja vörösesbarna színű, vékonyszálú, nagyjából hátközépig érő, frufruját két oldalra lenövesztve hordja. Hossza miatt gyakran fogja fel a haját egy fehér szalaggal és vezeti át jobb vállán. Hajszíne kiemeli világos fehér bőrszínét. Szemei gesztenyebarna színűek, enyhe vöröses fénnyel.
Arca fiatalos, korát nehezen határozzák meg, emiatt széles skálán mozog. Hol kiskorúnak, hol nagykorúnak tippelik első látásra. Ő változó, hogy melyiket preferálja, bár szolgálatban kifejezetten értékeli, ha felnőttként kezelik. Odahaza viszont szeret lazítani, gyakran megmutatkoznak olyankor gyermekies jellemvonásai.
Muneji cipője speciális, nem a hagyományos szandál vagy a zárt topánka, hanem egy térdig érő, csatos csizma. Öt centis sarka nem csak alacsony magasságának megnöveléséül szolgál, hanem rúgóként és fegyverként is működik. A rúgó eléréséhez megvan, hogy milyen nehézséggel kell a súlyát a sarkára helyeznie, hogy helyből több méteres magasságba képes legyen felrugaszkodni anélkül, hogy lélekenergiát keljen használnia hozzá. Fegyverként pedig rövidebb pengék vannak beépítve a cipő talpába, melyet a sarok enyhe oldalirányba való „elhajlításával” vonhatóak ki a csizma orránál.

Belső tulajdonságok
Roppantul igényes, főleg a megjelenésére érzékeny, nem szeret koszos lenni vagy bárhol ápolatlanul megjelenni. Képes órákat eltölteni készülődéssel, ezt valahogy még a szűkös idejébe is képes belezsúfolni és szánni rá néhány percet.
Fiatalon Rukongaiban sokat éhezett, emiatt szeret sűrűn, bőségesen enni, mely szerencsés alkatán ugyan nem látszik meg, de kétszer is megfontolandó lehet vendégségbe hívni, mert nem a mérsékletesség mintapéldánya.
Emberszerető és társaságkedvelő, de nem vágyik a feltűnésre, szeret meghúzódni és figyelni. Csupán ismerősei körében bőbeszédű. Egyébként szavatartó, türelmes személyiség. Viszont nagy hibája önzősége, melyhez gyakran társul enyhe gőg. Nem tűri a korlátokat, a túlságosan megkötött időt.
Érzelmeiről nem szívesen beszél, kötődését is végletegekben képes csak kimutatni (rámorog arra, aki túl közel merészkedik egy hozzá közel álló személyhez, vagy szeretteit nem szívesen ereszti szocializálódni idegenekkel). Mindehhez hozzátársul roppant nagy bizalmatlansága ismeretlenekkel szemben. Hajlamos elfedni, hogy mi járja át valójában. Sokszor ülteti gondolatait szarkazmusba, emiatt nem egyszerű kiigazodni rajta.
Azokat, kiket közel engedett magához feltétel nélküli szereti, értük bármikor tűzbe tenné a kezeit. Mellettük könnyen oldódik fel, nem úgy, mint idegenek társaságában. Közeli ismerőseivel szemben roppant közvetlen tud lenni, gyakran támadja be őket szeretetteljes öleléssel. Társaságukban hajlamos irigységre, ha valaki más elvonja szerette figyelmét. Hajlamos kisajátítani őket, és mivel féltékeny típus, ezért gyakran frusztrálja, ha osztoznia kell rajtuk másokkal.
Nem szívleli a hazugságokat és a felesleges konfliktusokat, a vitás helyzetet igyekszik mindkét fél számára előnyös kompromisszumokkal letudni.
Vonzódik az éjszakai élethez, az ízléses, szép dolgokhoz, a művészetekhez. Nagy gyűjtő, bár leginkább családjának ereklyéire koncentrálódik a figyelme, különösen a kardokhoz vonzódik, így nem egy régi penge van már gondozása alatt. Szabadidejében pedig órákat képes eltölteni a fegyverek társaságában. A Rukongaiban töltött időszakban lehetősége volt elsajátítani a kardkovácsolás művészetét. Jelenleg saját stílusát gyakorolja, de régi pengéket is szívesen vesz gondozásba, hogy rendbe hozza őket. Továbbá remek kézügyességgel rendelkezik, belekóstolt már különböző művészeti ágba is, de leginkább a festés és a kalligráfia ragadta meg. Előbbit prezentálja az is, hogy az általa kovácsolt kardok tokjait ő maga faragja és festi ki, majd dekorálja fel.
Szereti és érdeklődéssel követi a nem megszokott, új dolgokat. Jó felfogóképességének és szorgalmának hála gyorsan tanul, viszont jellemzően csak azzal foglalkozik, ami komolyan érdekli is. Az új kor vívmányai között pedig a puzzle vonzza, szabadidejében szívesen szöszöl kirakózással. Értékeli, ha szeretik, vagy ha elárasztják bókokkal, kedvességgel.
Muneji egyik legnagyobb érdekessége, hogy rendkívül babonás, komolyan veszi az okkultizmust. Továbbá balkezes, viszont a fegyveres harcot jobb kézzel műveli. Mindazonáltal szereti meglepni ellenfelét néhány balkézzel művelt trükkel. Illetve fegyveres harc terén ugyan leginkább a kardok vonzzák, de a múltjának köszönhetően megismerkedett a szálfegyverekkel, melyeknél a naginata kifejezetten kedvencévé vált.

Zanpakutou leírása
Neve: Genbu (Fekete Harcos)
Típusa: vihar
Kinézete: Alap megjelenése egy tantou. A fegyver roppantul hasonlít első mestere által kovácsolt „HouchouMasamune féle tantoukra, melyek eltértek a hagyományos formáktól. A pengének széles teste van a megszokott karcsú és elegáns tantoukkal szemben. Ez a forma roppantul hasonlóvá teszi egy Japán konyhakéshez.
A fegyver sötétkék tokkal rendelkezik, markolatát borító anyag pedig világos kékesfehér színű. A muneki egy teknős-kígyó szerű kimérát ábrázol. Markolatgombja ezüstös színű, mivel nincs markolata, egy fémkarika jelzi annak helyét, elkülönítve a pengét a markolattól.

SHIKAI
Megszólítása: Ten ni mesarete, Genbu! (Emelkedj fel a mennybe, Fekete Harcos!)
Kinézete: Míg a lélekölőkard alap alakjában egy Masamune tantoura hasonlít. Úgy feloldott formájában egy Bizen Osafune Mitsutada féle tachit tükröz vissza. A dinamikus kialakítású, 70 cm hosszú fegyver éle ikubi kissakiban végződik (rövidebb a szélességéhez képest), mely a penge különleges erejét határozza meg. A hamon két féle minta keveredéséből jön létre, melyet Osafune Mitsutada által kovácsolt kardokon rendkívül jellemző.
A keresztvas egy teknőst mintáz, míg a pengén, a markolathoz közelebb eső részen vésett minta egy tekergő kígyót ábrázol. A keresztvas fémje a shikai formában is ezüstből áll, markolatát világoskék színű anyag fedi le. Továbbá a kiméra kígyó-teknős munekit is megőrzi az átváltozás után a fegyver. Érdekessége a markolat végéből kiálló két kékes színű szalag.
Technikái:
Arashi no Tenmai (Vihar Égi-tánca): Muneji a fegyver élét a talaj felé bökve körkörös mozdulatokat ír le. A mozdulat hatására tornádókat idéz az általa kiválasztott célpontok köré. Az áldozatokat elemeli a talajtól, majd a széltölcsérben elektromos töltések cikáznak keresztül. Külső szemlélőnek ezek apró vöröses fényű villámoknak tűnhetnek, holott nem többek elektromos átfutásoknál. A töltések találat esetén bénulást okoznak az eltalált ponton (például: ha az ellenfél karját érte a támadás, úgy nem lesz képes a lentebb prezentált ideig a karja mozgatására, míg egy mellkasi találatnál a belső szervet érheti a támadás – azok megbénítása helyett viszont csak összezavarja a működésüket).
 • 3 zanpakutou pontonként képes egy tornádó megidézésére.
 • A bénulás fennmaradása Muneji szintjéből számolandó (karakter szint=kör; például: Muneji 3. szintű, akkor három kört jelent).
 • Munejinél minden 5000 LP-ben gyengébb ellenfeleknél egy körrel nő a hatóidő.
 • Munejinél minden 5000 LP-ben nagyobb ellenfeleknél egy körrel csökken a hatóidő.
 • A technika minimum tíz, maximum harminc másodpercig tart. Minél erősebb nála az ellenfele, annál hamarabb képes kitörni a tornádó fogságából. Harminc másodpercnél viszont nem tart tovább fogva senkit sem.
 • Ez a képesség nem alkalmazható, ha a másik technikája aktív.
Yoarashi no Kage (Éjszakai Vihar Árnyéka): Muneji a technika kimondásával sötét színű felhőket idéz a talajra tíz méteres sugáron belül. A felhők nem összefüggően, hanem össze-vissza jelennek meg több (zanpakutoutól függ a mennyiség) kisebb-nagyobb méretű. Ezekben Muneji képes „elrejtőzni” és helyzetét változtatni a felhőkön belül tartózkodva. Mozgása vöröses fényű villám képében történik. Mikor helyzetét változtatja, akkor a felhőből több villám is elindul több irányba, így nem lehet meghatározni pontosan melyik felhőbe tart éppen.
 • 2 zanpakutou pontonként képes öt felhő megidézésére.
 • A felhők szigetelnek (elnyomják a hangokat), illetve a lélekenergiáját, így nem lehet érzékelni őt. Viszont ha lélekenergia alapú képességet használ, akkor azonnal érzékelhetővé válik a jelenléte!
 • Azok az ellenfelei, akik minimum középerősek (min. 15 pont) a kidou/reiatsu használatban [vagy bármi, ennek megfelelő képzettségben], mely a lélekenergia érzékelés lehetőségét kiváltja, azok képesek átlátni a felhő árnyékolásán.
 • Helyváltoztatást a felhők között zanpakutou pont*2 alkalommal teheti meg.
 • A felhőkben való mozgásánál rajta kívül szintjével megegyező számú villám hagyja el az adott felhőt, hogy ellenfeleit összezavarja. (Két villám sosem megy ugyanabba a felhőbe.)
 • A képesség akkor szűnik meg, ha felhasználta az összes helyváltoztatását, amit a felhőkben tehet. Vagy ha ő maga rekeszti be! (A képességet viszont a szintjével megegyező alkalommal tudja csak aktiválni egy shikai feloldásnál!)
 • A felhők nem „elpusztíthatók”, a fegyverek áthaladnak rajtuk, mint kés a vajon, illetve heves széllel nem oszlathatók szét, míg a képesség aktív ismét összeállnak esetleg kissé odébb, mint ahol korábban elhelyezkedtek a szélmozgás miatt.
 • Csak abban a felhőben lehet „kárt” okozni, amelyikben Muneji is tartózkodik. Muneji megsérülhet a kívülről ráirányított támadásoktól (ütés, vágás), még ha a kívülálló számára bizonytalan is, hogy pontosan milyen mértékű sérülést okozott (a felhő nem fedi fel Munejit fizikálisan). De ellenfelei akár ki is vethetik Munejit az adott felhőből a megfelelő technika segítségével (például egy szélörvénnyel – ilyenkor a felhő is végleg szétoszlik). Viszont az ütéseknél/vágásoknál érzékelhető Muneji jelenléte.
 • Muneji, míg a technika aktív, bármikor elhagyhatja a felhők védelmét és bármikor igénybe veheti rejteküket.
 • A képesség nem vegyíthető a másik shikai technikáival!
Neve: Genbu (Fekete Harcos)
Külseje: Sötét, kékesfekete haja van. Frufruja általában jobb szeme előtt éktelenkedik. Hosszú hajzuhataga fel van kontyolva. Haját egy fehérarany fejdísz ékesíti. Magassága nagyjából 190 cm körül mozog. Ruházata jórészt fehér színű, díszes kelme. Mely alól egy-egy kikandikáló réteg fekete és kék színű. Vállán pedig kékeszöld palást van átvetve.
Jelleme: Rendelkezik egy makacs oldallal, mikor úgy érzi, hogy elveinek nem felel meg valami. Akkor szeszélyesen viselkedik, melyet forgatója néhányszor már tapasztalt – olyankor Genbu képességei kevésbé kezelhetőek, nem hallgat a szép szóra. Mintha meg lenne számára a saját becsületkódexe, ami szerint él és nem hajlandó ettől eltérni.
Genbu elvei, hogy nem harcol más érdekében, sem saját jóérzésének kedvéért sem. Ugyanakkor nem kerüli el a veszélyeket, nem hunyászkodik meg a rossz előtt. Mindemellett gyűlöli a felesleges küzdelmeket. Viszont bármikor hajlandó teljes erejét nyújtani jóakaratból, lojalitásból és az igazságért.
Nem szeret barátkozni idegenekkel és ezt, ha lehetséges az orrára is köti a másiknak. Munejinek sokáig tartott megolvasztania a jeget, hogy végre nyisson felé.
Belső Világa: Leginkább a rukongai Tsubakigawa körzetre hasonlít. Hóval körbeölelt térség, kopasz fák, egyedül a japán kamélia vet némi színt a tájba. Az ég színe Muneji hangulatától függ: ha nyugodt, akkor tiszta az ég, viszont ha bántja valami, mérges, dühös úgy lesz egyre sötétebb az égbolt, cikáznak villámok, hull eső, jég, dörög az ég és támad szélvihar a helyen.
      Tsubakigawa: folyton hideg, télies idő van a körzetben. Egyetlen virág él meg itt és az a japán kamélia. Mivel közel a folyóparthoz vannak ezek a növények, így amikor lehullajtják virágaikat, akkor azok többsége a folyóba esnek. Innen ered a körzet neve.

Egyéni felszerelések
Kaga Kiyomitsu: Okita Souji hajdani uchigatanája, melyet emberként használt. Miután Munejinek visszatértek az emlékei és ismét aktív tagként szolgált a Goteiben, megszerezte a fegyvert az Emberek Világában és rendbe hozta, majd odaadta Okitának. Mikor Souji meghalt szolgálatban ismét visszakerült Munejihez a fegyver. Azóta nála van, és gyakran ezt használja bevetéseken, mikor nem feltétlenül szükséges a zanpakutou shikai alakját alkalmaznia.

Nishi no Byakko: Vérszerinti apja által kovácsoltatott wakizashi (egy Osafune penge [fikció, nem létező kard]), melyet hetedik születésnapjára kapott volna. Sajnos ez nem történt meg, mert az előtte lévő évben elhunyt. Később, mikor a családja után kutatott, felfedezte a pengét, melyet egykoron apja készítetett neki. Rendbe hozatta és azóta magánál viseli a pengét. A fegyver sayája fehér színű, tigris csíkok látható rajta, egészen a sageo felkötéséhez szolgáló pöcökig. Az felett a markolathoz nagyon hasonlító minta terül el rajta. A mintán többször megismétlődik a tigris motívum. Ahogyan a keresztvason és munekin is egy-egy tigris tekint vissza. A pengén összesen öt darab tigrist ábrázoló kép van.

Szeret – nem szeret
+ Viharos vagy télies időt,
+ kifinomult, szép dolgokat,
+ fegyverforgatást gyakorolni,
+ fegyvert kovácsolni vagy fegyverekkel foglalkozni,
+ az Emberek Világában található hasznos és érdekes dolgokat.

Nyári hőséget, tűző napfényt,
becstelenséget és hazugságokat,
ha rosszul bánnak a fegyverekkel,
ha ki akarják sajátítani a szeretteit,
naplopókat és az értelmetlen panaszkodást.

Előtörténet
„Ha gyönge a lelked, tompa a kardod éle.”

1624. január 23.
Date Tadamune és Furuhime első fiúgyermekeként látta meg a napvilágot: Torachiyomaru néven. Nővére: Nabehime, egy évvel idősebb volt nála.
Már fiatalon megkezdődött az oktatása. Írni, olvasni, harcolni tanult, megismerte a bushidót.
Ez idő alatt rengeteg mesét hallott a sikeres nagyapjáról: Date Masamunéről édesapja elmesélései képében, ki példaképé vált a szemében. Sok időt szeretett tölteni az apja mellett a történetek miatt, így mindig kereste a társaságát, ha tehette. A mesék hatására igen fiatalon megmutatkozott nála a kardok iránti szenvedélye. Kíváncsian leste, amikor rokonai saját katanájukat tisztították, vagy amikor vívást gyakoroltak.

1630. november 01.
Hat évesen kapta el az akkoriban ismeretlen betegséget: a kanyarót. A betegség lefolyása alatt szövődményként agyvelőgyulladás lépett fel nála. Így Torachiyomarut hiába épült fel koratavasszal a betegségből, majdnem fél évvel később kezdte ledönteni a lábáról a kór utóhatása: magas láz, fejfájás és az alkalomszerűen rátörő rohamok képében. Kerülte a fényt, sokkal kényelmesebben érezte magát a sötét szobákban. Mozgása fokozatosan vált merevvé, lassúvá, míg végül képtelenné vált kikelni az ágyból.
Az ismeretlen betegség miatt családtagjai ritkán látogatták meg, amiért nem tudták, hogy fertőző rájuk nézve vagy sem. Egyedül nővére, Nabehime titokban vizitálta napi rendszerességgel. Előfordult, hogy egy nap folyamán többször is megfordult nála.
Állapota október végére fokozatosan romlott. Végül november elsején egy hirtelen rátörő roham után, hajnalban elhunyt.

1630. november 03.
Két napig szellemként járkált a ház körül, miután belehalt a betegség szövődményeibe. Nehezen sikerült megemésztenie, hogy senki sem látta a háztartásban. Egy halálisten kényes beszélgetést követően viszont átbocsátotta a túlvilágra. Mikor megérkezett Soul Societybe egyáltalán nem emlékezett a múltjára. Rukongai északi 67-es Tsubakigawa névre hallgató körzetébe került.
Több évig kóborolt a hideg, télies körzetben és környékén. Tsubakigawában egyetlen virág élt meg a hűvös időjárás ellenére is: a japán kamélia. Mely a körzet nevét is adta. A növények közel a folyóparthoz helyezkedtek el, így amikor lehullajtották virágaikat mindig a folyóba estek és a környező kerületekbe vitte el az áradás.

1633. szeptember 01.
Mikor a fiú éhséget kezdett érezni, bátorkodott távolabb merészkedni a Tsubakigawa nevű körzettől, hogy élelmet lopjon magának a környező kerületek településeinek lakóitól. Egyik alkalommal a 62. körzetben csatangolt és Gorō Nyūdō Masamune kovácsműhelyénél próbálkozott élelemhez jutni. Az idős férfi viszont rajtakapta, aki csak Namba Setsuko hatására kegyelmezett meg a fiúnak.
Namba Setsuko gyakran betegeskedő, rukongai lélek volt, amikor egészségileg jobb volt az állapota a kovácsmester műhelye körül végzett házkörüli teendőket – főzött, mosott, takarított. Miután Setsuko élelmet adott neki, a fiú nem hagyta el a műhely területét. Szerette volna viszonozni a kedvességet és kérés nélkül segíteni kezdett a ház körül. Setsuko nevezte el Tsubakigawanosukénak, amiért a fiú nem emlékezett korábbi életére, ahogyan nevére sem. Csupán a körzetre tudott hivatkozni, ahová első rukongai emléke kötötte.

1634. november 20.
Tsubakigawanosuke rengeteget segített a kovácsműhely körül. Elsősorban Setsukónak, akiről megtudta, hogy eredetileg orvos, viszont állapota miatt nem tudott hozzávalókat gyűjteni, melyekkel különböző gyógyhatású készítményeket állíthatott volna elő. Így megpróbált Setsukónak segíteni azzal, hogy leírás alapján összegyűjtögette a növényeket, melyekkel előállíthatóvá váltak a gyógyszerek a környező települések lakóinak.
Továbbá volt alkalma megismerni Setsuko lányát, Kasumit, aki ekkor halálistenként szolgált a Gotei 13-ban. Kasumi viszont a sűrű munkája miatt ritkán tudott csak hazalátogatni. Általában fizetésének kisebb részét, gyógyszereket és ételt hozott haza, amikor látogatóba jött. A ritka vizitek ellenére Tsubakigawanosuke és Kasumi között mégis testvéries kapcsolat alakult ki. A fiúnak deja vu érzést ébresztett a nővéri kapcsolat, de ekkor még nem tudta meghatározni az okát. Később, mikor emberi életére is emlékezett, Nabehimével hozta összefüggésbe Kasumit.

1643. február 24.
Az idő folyamán aktívan érdeklődni kezdett Masamune mester munkássága iránt. Viszont kérdéseire egyszer sem kapott válaszokat. A kitartó segítségéért viszont Masamune mester behívta a műhelyébe és elkezdte bevonni a kardkészítés rejtelmeibe. Inasként fokozatos lépésekben sajátíthatta el ezt a művészetet. Idővel pedig kisebb megrendeléseknél már egymaga is elkészíthette a fegyvert.

1758. február 27.
Setsuko ágynak dőlt és hetekig szenvedett a betegségétől. A halálát nagy törésként élte meg. Emiatt változásokon kezdett átesni, álmaiban gyakran látogatta meg egy furcsa kígyófarkú teknős szellem. Nem volt bátorsága a kovácsmesternek elmesélni az álmait, úgy tett, mintha meg sem történtek volna. Később tudta csak meg, hogy lélekölőkardjának a szelleme próbált meg kapcsolatba lépni vele ekkor.

1758. május 14.
Egyre sűrűbben álmodott a titokzatos szellemmel, mely miatt gyakran viharokat idézett elő a körzet környékén. Ezzel egy időben kezdtek gyakorivá válni a lidérctámadások a körzeten belül.
A kovácsmester Tsubakigawanosukét kezdte gyanítani az egész háttere mögött, ezért felvette a kapcsolatot Kasumival, ki férjével, Mikagéval ellátogattak a műhelyhez. Megpróbálták meggyőzni a fiút, hogy jöjjön velük Seireiteibe, hogy a következő évben megkezdhesse a Lélektovábbképző Akadémián a tanulmányait, amiért reiatsuja miatt potenciális lenne halálistennek.
Tsubakigawanosuke, mivel Kasumi gyermeket várt ekkor, nem akart náluk helytelenkedni. Mindemellett konokul ragaszkodott Masamune mesterhez. Viszont napokkal később egy lidérc ütötte fel magát a kovács műhelye körül, melyet csak Mikage közbenjárásának köszönhetően úsztak meg ép bőrrel.
Ennek hatására belátta, hogy valóban veszélyt jelent a kovácsmesterre és a körzet lakóira, így Kasumiékkal tartott Seireiteibe.

1758. május vége:
A Lélektovábbképző Akadémiára csak a következő év tavaszán tudott jelentkezni. Addig a Meiou-birtokon töltötte az idejét Kasuminál és Mikagénél. Az ellátásért cserébe segédkezni kezdett a birtokon. Eleinte az udvart igyekezett rendben tartani, később a fegyvertárban található fegyvereket gondozhatta a kovácsmester keze alatt szerzett tapasztalatai miatt.
Titokban leste a Meiou birtokon élők gyakorlatozását és próbált lépéseket elsajátítani. Mikage egyik alkalommal rajtakapta és elkezdte tanítani a harcművészet alapjaira. Az oktatás alatt meglepően könnyen sajátította el a dolgokat, kicsit olyan érzéseket is keltett Tsubakigawanosukében, mintha már tanulta volna mindezeket korábban.

1759. március 01.
Megkezdhette a tanulmányait a Lélektovábbképző Akadémián. Ideje nagy részét a tanoda területén töltötte, de Kasumiékat gyakran látogatta meg szabadidejében.
A képzés alatt a fegyveres harcban már kezdetben is kiemelkedő az osztályában. Viszont hamar kiderült, hogy nem igazán konyít a tanításhoz. Mikor csoporttársainak kellett átadnia néhány mozdulatot próbálkozásai rendszeresen zátonyra futottak. Hamar elvesztette a türelmét, nem tudta részleteire lebontani a dolgokat.
Stílusa miatt nehezen barátkozott, sokszor csak felületes ismeretségeket kötött.

1803. február 12.
A Lélektovábbképző Akadémiát két évvel hamarabb fejezhette be a kiemelkedő eredményeinek köszönhetően. A 8. osztagba osztották be. Tisztként gyakran kapott Emberek Világában végzendő küldetéseket. Eleinte csoportokban kellett együttműködnie, később egyedül is átmehetett pár napot felölelő időszakokra. Mivel megbízhatónak bizonyult idővel hetekre, hónapokra is kihelyezték egy-egy körzet felügyeletére.

1858. március 11.
Önálló járőrszolgálatra küldték ki a Totomi tartományba (mai nyugati Shizuoka prefektúra). Itt ismerte meg a túlvilág szellemeit látó fiatal Okita Soujit.
Szolgálatai alatt nem találkozott még ezelőtt esperrel, így roppantul érdekesnek találta a szituációt. Gyakran beszélgettek mindennapos dolgokról, később pedig már a túlvilág pedzegetése is általánossá vált náluk.
Tsubakigawanosukét mindemellett érdekelte a Tennen Rishin Ryu stílus, amit Okita is tanult. Emiatt elkezdték kölcsönösen oktatni egymást, bár Tsubakigawanosuke nehezen tudta átadni ismereteit, nagy meglepetésére ez sem ütött foltot a barátságukon. Azzal kompenzált, hogy állandó gyakorlópartnere lett Okitának. Ismeretségük pedig szoros barátsággá kezdett alakulni.

1863. február 10.
A Roushigumi megalapulását követően, Tsubakigawanosuke kérvényezte a Gotei 13-nál járőrszolgálata áthelyezését az Emberek Világán belül. Ugyanis személyesen szerette volna felügyelni a szervezet alakulását és kezeskedni az elhunyt tagok Soul Societyba való átsegítését. Valójában viszont más célok vezérelték. Nem akarta megszakítani Okitával való barátságát és ez vezette erre a lépésre. A Gotei 13 erről természetesen nem tudott, így megadták Tsubakigawanosukénak az engedélyt.

1864. június 6.
A Ikedaya incidens után póttestben jelent meg a Shinsenguminál. Elsődleges szándéka az volt, hogy a megsérült Okita mellett lehessen.
A szervezet közelében töltött idő alatt ismerkedett meg Dansouko Tsukitóval, aki szintén magasabb lélekenergiával rendelkezett az emberek között. Egyszer leleplezte, amikor Okita mellett kilépett a póttestéből. Később vele is tartani kezdte a kapcsolatot, amiért nem árulta el senkinek sem valódi kilétét.
A póttestben töltött idő alatt Okita osztagában szolgált. Valójában nem avatkozhatott volna bele a történésekbe, mégis időről-időre előfordult, hogy maga is részt vett némely küzdelemben a Shinsengumi oldalán. A szervezetnél töltött idő alatt egyre több ismeretséget kezdett kötni.

1868. július 9.
Okita állapota fokozatosan romlott, mígnem május 30-án a betegsége miatt elhunyt.
Tsubakigawanosuke őrjöngött. Nehezen tudott eleget tenni halálisten feladatának, majdnem az utolsó pillanatig húzta Okita átbocsátását Soul Societybe. A lélektemetés több mint egy hónapig tartó halogatását követően, Tsukito és Okita meggyőzésével végül végrehajtotta a halálistenségéből származó kötelességét.
Tsubakigawanosuke rosszul viselte a történéseket, nehezen emésztette meg az utolsó búcsú gondolatát. Az sem segített rajta, amikor ugyanezen év szeptemberben Tsukitót is át kellett küldenie a Lelkek Világába.

1869. április 13.
Az első Futamataguchi háború ideje alatt eljátszotta az Emberek Világában felvett alteregójának a halálát, hogy csak a halálisten kötelességével kelljen törődnie.

1869. május 18.
A Boshin háború végén személyesen kérette hazarendelését. Szörnyen megviselte a Shinsengumival történtek, különösen azon tagok halála rázta meg, akikkel baráti kapcsolatot kötött az idő során.
Seireiteibe való visszatérése után több hónapot eltöltött szolgálattól távol a Meiou-birtokon. Nehezen birkózott meg a gyásszal, abban reménykedett, hogy Kasumiék társasága valamelyest segíthet az átéltek feldolgozásán. Végül nem igazán tudott beszélni nekik az Emberek Világában megélt eseményekről. Mikage és Kasumi harapófogóval tudtak csak kihúzni belőle apró információkat.
Ez idő alatt Tsubakigawanosuke gyakran ölte szabadidejét gyakorlatozásba vagy művészetekbe.

1870. június 12.
Megbízást kapott egy csoporttal Rukongai északi 67-es körzetében, amiért múltjából kifolyólag nagy ismerete volt arról a helyről. Egy erősebb lidérccel való küzdelem alatt viszont elszakadt a csoporttól, megsérült, melynek következményeképpen amnéziás lett. Megmagyarázhatatlanul keveredett el az 57. körzetbe – teljes tudatlanságban, sérülten és éhesen.
Végül Okita Souji talált rá, aki rendelkezett az Emberek Világában leélt élete emlékeivel. Nagy meglepetésként érte, amikor Tsubakigawanosuke: Date Torachiyomaruként hivatkozott magára. Okita hamar rájött, hogy Tsubakigawanosuke egyáltalán nem emlékezett se rá, se a Shinsengumira, de még arra sem, hogy halálistenként szolgál a Gotei 13-nál.
Okita nem merte magára hagyni ebben az állapotban, így magával vitte a nyugati 43. körzetbe, ahol eredetileg Dansouko Tsukitóval élt egy kisebb kunyhóban.

1880. március 21.
Torachiyomaru egyre sűrűbben álmodott megint lélekölőszellemével, aki roppantul zabos volt, hogy elfelejtették létezését. A zanpakutou szellem próbálkozásai váltották ki Muneji lélekenergia ingadozását, amitől gyakran viharos időt idézett elő a körzetben akaratlanul, miközben aludt. Ennek híre elterjedt a környező kerületekben.
Meiou Mikage ezeknek a híreszteléseknek köszönhetően találta meg Torachiyomarut egy Rukongai béli kiküldetése alatt. Mikor hallotta, hogy szokatlan viharokról beszélnek a körzet környékén élők, adott egy lehetőséget a jeleknek és körbejárta a nyugati 43. körzetet. Kutatása pedig nem volt reménytelen. Tíz év után lelt rá Tsubakigawanosukéra, kit már halottnak véltek a Gotei 13-ban.
Mivel Torachiyomaru halovány emlékképekkel rendelkezett Mikagéról, miután Kasumit szóba hozta, ezért Okita nem hajtotta el a halálistent az otthonuktól. Viszont Mikage ragaszkodott ahhoz, hogy hazavihesse Torachiyomarut mielőtt komolyabb veszélyt jelent a körzetre nézve. Torachiyomaru viszont hallani sem akart arról, hogy kiemeljék a békés családi idillből. Mikage emiatt drasztikus módszerhez folyamodott, mivel érzékelte Tsukito és Okita lélekerejét, eleve nagy lehetőséget látott bennük, így megpróbálta meggyőzni őket, hogy tartsanak velük ők is és váljanak halálistenné. Mindketten elfogadták az ajánlatot, ezért Torachiyomarunak sem volt maradása.
A Meiou-birtokon úgy határoztak, hogy Tsubakigawanosuke, aki rendkívül ragaszkodott a Date Torachiyomaru megszólításhoz, ismételten járja ki a Lélektovábbképző Akadémiát, hátha az segít elveszett emlékei felszínre hozatalában.   

1886. október 11.
Az Akadémia újrajárása hatékony kezelésnek tűnt. Sokban segített Torachiyomarunak a jinzen, mellyel újra kapcsolatba tudott lépni elfeledett lélekölőszellemével. A tanulmányai alatt ismerte meg második shikai képességét. A képzés alatt még szorosabb kapcsolatot kezdett kialakítani a zanpakutoujával, kezdett rájönni, hogy mivel hathat a szellemre.
A képzés ideje alatt fokozatosan tértek vissza Soul Societyról szóló elfeledett emlékei, melyek ez idáig csupán álmok képében vagy alkalom adtán rátörő deja vu érzések képében ismert.
Végül Okitával együtt a 7. osztagba kapott besorolást a Lélektovábbképző Akadémia ismételt elvégzése után. Később Tsukitóval együtt egy szolgálati lakásba költöztek.

1915. október 16.
Személyesen próbálta megkeresni Meiou Mikagét, aki egy bevetés alatt eltűnt. Okita is segített neki a kutatásban, viszont a több hónapos kitartó munkájuk ellenére is rendszeresen zsákutcába futottak.
Torachiyomaru ezután gyakran látogatta meg a várandós Kasumit és segített neki, ha éppen arra volt szüksége.

1900-as évek közepe:
Ellátogatott Rukongai északi 62. körzetébe, Gorō Nyūdō Masamune műhelyéhez, amiért a Tsubakigawanosuke névről visszatértek az emlékei. Szerette volna a kovácsmesternél befejezni a tanulmányait.
Viszont hiába kereste fel az idős kovácsmestert, őt már nem lelte ott, helyette Bizen Osafune Mitsutada Daisho kováccsal találkozott, aki gondozása alá vette a műhelyt. Ő mesélte el neki, hogy Masamune mester elhunyt. Ettől függetlenül Osafune marasztalja egy teára, mely során egy lidérc tűnt fel az épület közelében.  Mialatt Torachiyomaru megtisztította a hollowot, Osafune látta a lélekölőkard feloldott állapotát, melyben régi munkáira ismert benne.
A kovácsmester ezután elmesélte emberi munkásságait. A beszélgetés alatt egészen megkedvelték egymást, végül Osafune úgy döntött, hogy segíti befejezni Torachiyomarunak a tanulmányait.

1978. szeptember 01.
Torachiyomaru gyakran járt vissza szabadidejében Rukongaiba, hogy Osafune Mitsutadánál tanulhasson. Végül látogatásai már nem a tanulmányairól szóltak. Az idős kovácsmester lebetegedett, emiatt ő ápolta utolsó napjaiban.
Az idős mester ebben az időszakban egyre gyakrabban mesélt a gyermekeiről, kardjairól, melyeket kovácsolt életében. Rengetegszer áhítozott arról, hogy szívesen látná viszont hajdan készített pengéit, vagy legalább örömmel tudná, hogy jó kezekben vannak.
Emiatt Osafune mester halálos ágyánál Torachiyomaru megígérte, hogy megkeresi az emlegetett pengéket és vigyáz majd rájuk.

1980-as évek eleje
Emberek Világában tett kutatásai alatt rálel egy Osafune pengére, melyet egy Date Torachiyomaru nevű személynek készítetett az édesapja. A wakizashit, feljegyzések szerint, a halálos betegsége miatt nem kaphatta meg a fiú, aki hat évesen elhunyt. A rá igencsak illő leírás miatt bátorkodott jobban belemerülni emberi életének felkutatásába.
Különböző feljegyzésekből, forrásokból rengeteg információhoz jut a Date-klánnal kapcsolatban. Mindennek köszönhetően tisztulnak előtte az emberi emlékei. Pontos információkat szerez vérszerinti szüleiről, testvéreiről, arról is, hogy annakidején hol éltek, mikor és hol született, miben hunyt el.
A neki kovácsoltatott pengét végül személyesen hozta rendbe, azóta kiegészítő fegyverként magánál hordja.

1995. augusztus 02.
Egy Rukongaiba szóló kiküldetés alatt Okitával és Tsukitóval egy csoport lidérc ellen harcoltak. Ugyanakkor nem maga a harc volt különleges, hanem ami alatta történt. Az égen megmagyarázhatatlan forrásból fény bukkant fel, amiből egy fiú zuhant ki. Az igen durva landolástól eltörte a karját. Noha halálisten ruházatot viselt, fegyvertelen volt és a sérülés miatt jórészt magatehetetlen.
Tsukito mentette meg az életét, majd az ő javaslatára vitték haza. Eredetileg csak átmenetileg viselték volna gondját, de miután kiderült, hogy a fiúnak se neve, se családja, se emléke, vagyis gyakorlatilag semmije nem volt, Tsukito megszánta és a nevére vette a fiút, ezzel megpecsételve velük maradását.
Torachiyomaru nem lelkesedett a jövevényért, sokáig tartott elfogadnia az új, Kirihitoha névre keresztelt „családtagot”. Idővel viszont elkezdte kistestvérként kezelni. Eleinte Okitával gyakran ugratták, természetesen csak szeretetből. Ők aggatták rá a „Kobaka” nevet is. Ugyanakkor, ha más bátorkodott rossz szót szólni róla, akkor Okitával személyesen vették kezelésbe az illetőt.

2007. április 30.
Okita Souji életét vesztette egy bevetésen. Ez újabb törést jelentett Torachiyomaru számára. Néhány hónappal később kihelyezést kért az Emberek Világába, hogy megkereshesse Okita leszületését.
Ebben az időszakban tiszteletből felveszi a Muneji nevet, apai nagypapája Date Masamune és Okita Souji nevéből összerakva.

2018. árpilis
Munejihez jutott az információ, hogy reménytelenül kereste Okitát. Souji lelke ugyanis nem született le. Emiatt úgy döntött, hogy megpróbál új célokat találni magának. Első lépésként hosszabb távolléte után hazatért.
Kirihitoha mikor megtudta, hogy Muneji itthon van, megkérte, hogy váltson osztagot. Arra hivatkozott, hogy nem szeretne egy osztagba szolgálni vele, mondván az kínos lenne számára.
Muneji a vitás helyzet elkerülése végett nem állt le vele perlekedni. Így, egyfajta új kezdetként tekintve a lehetőségre, benyújtotta áthelyeztetési kérvényét az 1. osztagba.
A kérvényben jelezte, hogy lehetőség szerint olyan egységbe helyezzék át, ahol elnézik az Emberek Világába történő esetleges hosszabb szolgálatait, amiről nem szívesen mondana le vagy kiruccanásait, amit kutatással töltene el odaát.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Ápr. 05, 15:59:25 írta Date Muneji »

Karakterlap

Ukitake Juushirou

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 212

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 1 899 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Date Muneji
« Válasz #1 Dátum: 2018. Ápr. 05, 18:49:57 »
Üdvözlet, Date úrfi! :hippy:

Kifejezetten tetszett az előtörténet formátuma, szerintem nagyon jól sikerült megragadnod a tartalmas előút főbb eseményeit. A zanpakutout kifejezetten ötletesnek találtam, örülök, hogy a pontrendszer adta lehetőségeket ennyire igyekszel használni hozzá. *-* Nos, nem is szaporítom tovább a szót, az előtörténetedet ELFOGADOM!

Szint: 1.
Lélekenergia: 13 450* LP
Kezdőtőke: 4000 ryou
Osztag: 11. osztag

* 8 450, előző karakter szerzett LP-jének fele

Minden képzettségedre kapsz automatikusan 1 pontot, ezen kívül további 29 pontot oszthatsz szét a képzettségeid között (részleteket ITT találhatsz), melyek a következők:
- Fegyverforgatás
- Hakuda
- Kidou
- Helyváltoztató képesség
- Zanpakutou

Ezen felül szinted után 2 pont jár Reishi kezelésre, amit a következő másodlagos diszciplínák között oszthatsz el:

 • Erő
 • Ügyesség
 • Gyorsaság
Ezen kívül jár még 5 szintednek megfelelő animében/mangában szereplő technika a kezdéshez, melyeket a Tudásbázisból tudsz kiválasztani és lejelenteni a megfelelő topicban.

Amint kitöltötted a profilod és bejelentetted a pontelosztásod, hozzákezdhetsz a játékhoz. Sok sikert az új osztagodhoz! :3

« Utoljára szerkesztve: 2018. Ápr. 05, 18:54:29 írta Ukitake Juushirou »