Szerző Téma: Yaken Sora  (Megtekintve 495 alkalommal)

Description: Shinigami

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Yaken Sora

Eltávozott karakterek

8. Osztag

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
5 000 / 15 000

Hozzászólások: 1

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 4 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Yaken Sora
« Dátum: 2018. Aug. 19, 02:43:06 »
~ Adatlap

Név: Yaken Sora
Nem: Férfi
Kaszt: Shinigami
Szül. ideje: 50-100 évvel történetek előtt
Kor: 50-100 éves

~ Előtörténet

"Ha gyönge a lelked, tompa a kardod éle."


Hogy vagy, kedves húgocskám? Remélem jól haladsz az akadémián, nem szenvedsz hiányt semmiben és jól bánnak veled. Igazán nem akarok tolakodni, de picit gyakrabban is írhatnál. Tudom, tudom, hogy nem szereted, ha a nyakadra járok, de hát csak egyetlen húgicám van… Hiába látszik idősebbnek és egy fejjel magasabb is nálam akkor is ő az egyetlen.
Érdekel, hogy mi a helyzet nálam?... Nem!?
Akkor se úszod meg, főleg azért mert tudom, hogy milyen lelkesen olvasod mind  azt amit írok. Ne is kérdezd, honnan tudom, hétpecsétes titok.
Egy kis nosztalgia tört rám… ismét. Elmerengtem a régi időkben, mikor aprócska kölyköként szaladgáltunk Rukongai utcáin. Mikor először összefutottunk azt se tudtad hol vagy és csak céltalanul, zombi módra lézengtél az utcán. Rendesen meglepett, mikor összeestél az éhségtől, ugyanis rajtam kívül ilyen gyereket egyet se ismertem. Éppen volt nálam ennivaló, valami rizsgolyó, nem volt mit tenni, egy ilyen kis lányt nem hagyhattam a földön. Onnantól kezdve együtt voltunk közös otthonunk a senki földi kis odú volt, akár egy róka lyuk csak nagyobb, ugyan nem volt egy királyi palota, de azért megvédet a hidegtől és az esőtöl. Odakint  még egy kis gyümölcsfa is szárba szökkent, igaz évente csak maroknyi gyümölcsöt hozott, de az is valami.
Mindenesetre az nem volt elég betevőnek, kezdetben csak koldultunk, de nem sok sikerrel. Egy nap elszakadt a cérna, túl finom falatnak tűnhetett az a sütemény, lopnom kellett. Ügyetlen voltam és ostoba, az üldözőket képtelen voltam lerázni, míg sarokba nem szorultam volna. Tán az összes fogam ott hagyom, ha akkor nem vonod magadra a figyelmüket… talán ők se hagyják ott, ha nem akarnak téged is bántani…
Később tanultunk a hibából “Akit nem vesznek észre azt nem is ütik”, ezt elég hamar megtanultuk és nekem elég nagy tehetségem volt ezen a téren, főleg ha sikerült a tömeg figyelmét is elterelned.
 Egész hatékonyak voltunk, bár hogy erre kényszerültünk, elég szomorú.

DE váltsunk is témát.
Képzeld osztagot fogok váltani. Gondolhatod: Már megint? Először a hatodik-ból, utána tizenkettedik-ből távoztam. Most meg miért? Hát azért, kedves húgom, mert volt egy rossz napom és mindent elbaltáztam. Mint azt tudod, jelenleg a 4. őrosztagban szolgálok, én voltam itt az a szürke srác, akire igazán senki sem figyelt, harcban, akár csak legtöbben az osztagban, nem jeleskedtem, de különösebben a mágiában sem, ha valamim is volt ami emlékezetes, az hogy ritka balszerencsés vagyok. Konkrétan ezért hagytam ott a 12. osztagot, mert már a huszadik labor robbant a fejemre és figyeltek fel rám, valószínűtlenül  magas a valószínűtlenségi értékem, ahogy azt ők mondták, amikor kérdezgettek, hogy kipróbálnám-e a kínzó kamrának is beillő teszt szobáikat: “Fuss Yaken!!! Fusss!!” .
Na de térjünk vissza, a negyedik őrosztaghoz. Legfőbb feladatok amiket rám bíztak, hogy pucold le azt, mosd fel azt, talán a seprű nem gyullad ki a kezemben. Most rosszat gondolhatsz rólam, túl alantas munkának találod, de jól fizet, legalábbis jobban mint koldulni az utcán és tisztességesebb, mint járókelőket kizsebelni.  Két nappal azelőtt, hogy megírom a levelet,, szokásos feladatomat végeztem, jelesen az utcát söpörtem az egyik osztagtársammal, ebben nem lett volna semmi különös, de az azt megelőző este valamivel nagyon elronthattam a gyomrom, egész nap görcsölt és a fejem is hasogatott, egyszerűen rossz bőrben voltam, de a munkát el kellett végezni, még akkor is ha a semmiből eleredt az eső, vagy a seprűd ketté törik. De hiába a fáradságos munka, ha eső elmossa az eredményt. Végül feladtuk, összepakoltunk és elindultunk a szállásunkra, ekkor csapta meg az orromat a szesznek a szaga. Persze, hogy a 11-ik osztag emberei fordultak be a sarkon, csont részegen és kötekedős kedvükben voltak.
- Hova mentek luzerek, mikor még ilyen ocsmány az utca? - szólalt meg az egyik punk, amint a közelünkbe dülöngéltek.
- Bocsássatok meg, de ilyen időben lehetetlen dolgozni, visszajövünk ahogy elállt az eső - mentegetőzött Satomi, persze mind hiába, ha ezek verekedni akarnak.
- Menjünk Satomi, felesleges ezeknek magyarázkodni. - bevallom, utólag, már itt nem voltam észnél, már ez a mondat elég provokatív volt, hogy összetalálkozzon az arcom az új barátaim öklével.
Földre kerültem, még a nyelvem is elharaptam. Satomi kapva az alkalmon, hogy most mindegyik rám figyel, olyan gyorsan elhúzta a csíkot, hogy azt hittem valami rejtett tehetsége van az ilyen jellegű technikákban. A punk, akitől az öklös is érkezett, ruhánál fogva emelt a magasba, egy kézzel is könnyen eltartott a földtől, ez azért nem semmi. Elmormolt, pár kedves szidalmat felém, emlegetett valamit az anyámról és egyebekről…
Nos kínos volt magyarázkodni, az erősítésnek amit a lelkiismeretes Satomi hívott, hogy hogy került földre, az a hat, szétvert harcos az utcára, főleg a kezemben tartott vérfoltos seprűvel.
 Hála ennek az egésznek, az újoncok, főleg a csajok, elkezdtek isteníteni, egy  nap se kellett, hogy leadjam az áthelyezési kérelmet. Hogy hova kerülök, már ha engedélyezik, nem tudom, de remélem egy nyugis helyre.
Mára ennyi volt Hugi. Egyél sok zöldséget, tanulj sokat, pihenj sokat és emlékezz, majd csak akkor foglak, nővérkének hívni, ha legalább hadnagyi ranggal állsz fölöttem.
Szeretettel búcsúzik, szerető bátyád,
Sora
[/size][/b]
[/font]

~ Kinézet

Külsőre nem látszik többnek egy 15-16 éves ember srácnál, pedig múlt vagy 50-is. Alacsony, max 165 centi, haja korom fekete, fénytelen és kócos, bőre és arcberendezkedése is egy európaira vall, szeme sötét zöld, de a jobb íriszén van egy enyhén sárgás folt, ami azért ront a szimetrián, gyakorta karikás, vagy akár beteges a szeme, maga az arc kifejezése legtöbbször teljesen közömbös s fáradt, az kevéssel kivel jól el van már egy kedvesebb gyászosan mosolygó kifejezést ölt magára. Egyetlen kivétel, mikor a huga közelében van, ilyenkor szó szerint rá se lehet ismerni, energikus vigyorgó kölyöknek látszik ilyenkor.
Oldalán hordja a Zanpakutoját, a hátán pedig néha napján, egy kis rollert hord magával.

~ Jellem

Legtöbbször szűkszavú unalmas alak, nem nagyon erőlteti meg magát a feladatok elvégzésében. Amúgy egy elég kedves fickó, aki szívesen segítene bárkinek, de félbárkihez is közeledni. Sokat olvas, tanultnak is lehet nevezni, hála, hogy több osztagnál szolgált elég széles körben vannak ismeretei, többek közt az anatómiában, hála a 4. őrosztagnak, és az általános kutatásokban amit a 12. osztagnál szerzet.
Imádja a növényeket és önként magára veszi az öntözésüket, ahol hosszabb ideig tartózkodik, előbb utóbb elszaporodnak a virágok. Ezek fényében meglepő milyen kis sunyi és hirtelen haragú tud lenni, bár az utóbbit nehéz előcsalni, de ne is akard megtapasztalni… Igazából a korábbi személyiséget csak magára vette, bár valódi jelleme is sokban hasonlít a korábbira, de lényeges különbség, hogy míg az előbbi inkább gyávának és gyengének mutatja magát, ez sokkal ijesztőbb és fenyegtöbb kisugárzást áraszt, tekintette, főként az előző tükrében, gyilkos. Valójában imád harcolni, csak mélyen elnyomta a szokásaival.
Stílusa nem korlátozódik a fegyverére, azt amúgy is legtöbbször csak az egyik kezével fogja, előszeretettel alkalmazza a pusztakezes fogásokat és kidout, abból is főként a lekötöző technikákat, de nem retten vissza az aljas fogásoktól sem. Pont ezért, Kardját ritkán húzza ki a hüvelyéből, sokkal inkább azzal együtt használja, ha még is előkerül a penge, ott biztos vér fog folyni.

~ Belső világ
Több ezer méter magasan vagyunk, fehéres, szürkés felhők mindenütt csak egy hegycsúcs az ami felér ebbe a magasságba,az alattunk elterülő mélységben, egy zöldellő mező, közepén egy fenséges kis tóval, ebbe torkollik két folyó amelynek egyik eredője a korábban említett hegység a másik, a vele szemben, egy dombról érkezik, egy sötét baljós erdőből. Míg a tó és annak környéke nyugalmat áraszt, addig ez a fekete kitüremkedés, csontfagyasztó félelmet…
Ha közelebb lépkedünk a felhőkön, a hegycsúcsra, azon egy kis kaliba bújik elő a sziklák mögül, oldaláról szárító kötelek pókháló szerűen vannak kifeszítve, a “frissen” mosott ruha szárad rajtuk. A kis telken van még egy gőzölgő forrás amiben rendszerint, az állandó bérlő áztatja vén csontjait, és közbe egy 30 éves Televíziót bámul. amibe rendszerint izgalmas hangyaháborút lehet követni

~ Zanpakuto/képesség

~ Zanpakuto
Neve: Yoarashi no Tsubasa / Éji Vihar Szárny
Fajtája: Villám
Alap kinézete: Majd nem úgy néz ki, mint a legtöbb, akár egy katana, csak van pár apró különbség, a pengéje jóval rövidebb, mindkét oldalán végig fut egy-egy vérelvezető csík és a hegyétől visszamenőleg olyan 10 centire dupla pengés, a tsuba alapját három kifelé mutató nyílhegy szerű háromszög szimmetrikusan elhelyezve ezeket egy gyűrű fogja össze, a keresztvas alatt található egy apró ravasz szerű pöcök, ha ezt megnyomják, a kard simán kicsúszik a hüvelyéből, ami egyébként, mintha egy normál méretű kardhoz készült volna, maga a markolat, elenben a pengével, jóval hosszabb, mintha egy három kezes embernek is jó lenne, ennek felső egyharmadán van csak a szokásos, sötétzöld kötés, az alsó kétharmadon pedig a kopottas sötét lakkal bevont fa kerül a felszínre.
Érdesség továbbá az is, hogy mivel a hüvely normál méretű, míg benne van a fegyver, az jóval nagyobbnak is tűnik, mint valójában és aránytalan babnak Sorához viszonyítva.

Shikai parancsa: Todoroke, Yoarashi no Tsubasa! / Dörögj Éji Vihar Szárny

Shikai kinézete: A markolat a sokszorosára nő, bár csak mérsékelten, de a penge is követi ebben, így, most már inkább hasonlít egy Naginatára, mint egy katanára, csak valamennyivel rövidebb az előbbinél. Markolat, vagy inkább a nyél 2 harmadát, a korábbi formájával teljesen megegyező díszítő kötés van, ez alatt pedig egy másodlagos kereszt vas lett elhelyezve. ami leginkább egy vastagabb alátétre, seppára hajaz mint a normál keresztvasra.ezután fényesre lakozott sötét barna fa következik egészen a végéig ahova egy kis karika zár . Erről a karikához van hozzá kötve egy rendkívül erős és rugalmas, ruha szerű szalag, mely innen visszafelé van lazán feltekerve a rúdra, egészen a fegyverforgató kézig, innen pedig a karon fut végig a csuklótól a vállig, majd válltól vállig

Támadások:

- Raimei no Jacketo / Menydörgő kabát
Passzív képesség, de ki lehet kapcsolni.
Éji Vihar Szárny körül egy zóna keletkezik, melynek központja mindig a lélekölő kard. A zónában több ezer aprócska, szemmel láthatatlan statikus ér árad ki a Zanpakuto belsejéből, ha valaki vagy valami belép a zónába, azt azonnal jelzi a hálózat, így érzékeli annak a jelenlétét, mozgását s nagyon elenyésző mértékben a méretét is (nagyban függ a pontoktól), de képtelen megkülönböztetni, tárgyat, barátot vagy ellenséget. (Ettől persze  Sora betippelheti vagy egyéb módon ezt orvosolhatja)
Maga a Zóna nem sebez, de egy-egy kisülés okozhat aprócska, elhanyagolható fájdalmat. Benne lenni olyan, mintha az eső csepegne, még a hangja is hasonlít rá, csak épp vizes nem leszel. (Nagyon ritka, de okozhat a tengeri betegekhez hasonló tüneteket, de akkor is csak az első alkalommal és az is elmulik… Egyetlen ismert példa maga Yaken)
Érdekessége, hogy a fegyver közvetlen közelében egy két látható kisülés is megfigyelhető a szemfülesebb egyéneknek.- Hejjihogu / Sündisznó
1 másodperc erejéig, a Raimen no Jacketo zónájába eső minden objektumot elektromos kisülés csapja, ezzel sebzi az ellenfeleket valamint jó eséllyel lebénítja vagy ellöki őket.
Ha csak egyszerűen elsüti Yaken, más nem történik csak sterilizálja a környezetét, azaz kinyírja a levegőben repkedő baktériumokat, (mivel minden kis eren végig fut a löket), de ha Yaken méret alapján szűri az objektumokat, akkor már elég kellemetlen élményt okozhat. Szabadon lehet variálni a támadás sugarát, fél métertől a Jacketo végéig, minél kevesebb célpontra csap le a támadás, annál erősebb.
A támadás kicsit másképp viselkedik, ha a lélekölő kardot az ellenfélbe szúrták.:
A Hejjihogu-t elsütve, most nem csapnak ki szikrák, kisülések a fegyverből a levegőbe. A támadás egésze kizárólag abban a célpontba összpontosul, ez annál is erősebb, mintha normál módon használva, egyetlen célpontba csapna ki egy ér.
Fontos, hogy ehhez a hatáshoz nem elég , érintkezni az ellenséggel, vagy kicsit megvágni, mélyen bele kell döfni a pengét.Ez a támadás inaktiválja a Mennydörgő kabátot, egészen pár másodpercre s addig nem is használható újra, míg a Raimei no Jacketo helyre nem jön.

Pontozása:
Raimei no Jacketo kezdő sugara: 5 méter (minden ponttal nő egy métert)

0-5 pont
Sugara: 5-10 méter
Érzékelése: Csak jelentős méret különbségeket észlel (példa: gyerek-szumóbirkózó vagy golf-kosárlabda) és egymáshoz szoros közelségben lévő objektumokat egynek vesz.

6-10 pont
Sugara: 11-15
Érzékelése: Kicsit javul, de csak mérsékelten a méretek terén (10 éves gyerek- normál felnőtt) és bár nem különíti el a közeli objektumokat, de azt már észleli, hogy az nem egyetlen objektum.

11-15 pont
Sugara: 16-20 méter
Érzékelése: Türhetővé fejlődik, legtöbb esetben be tudja tippelni, hogy férfi vagy nő az illető, (persze csak akkor, ha tudja, hogy egy személyről van szó), nagyobb objektumokat, mint az emberek vagy állatok, gond nélkül elkülönít, de ez szigorúan méretileg értendő.

16-20 pont
Sugara: 21-25 méter
Érzékelése: Ezen a szinten már csak az apró objektumok okoznak csak gondot, rovarok, vagy a levegő portartalma megzavarhatja a hálózatot (de nem árnyékolja le a nagyobb testek mozgását)

20-25 pont
Sugara: 26-30 méter
Érzékelése: Gyakorlatilag teljesen tudatában van a zónában lévő objektumok hollétével, mozgásával és méretével, de hogy az objektumok micsodák az nem derül ki.

26-30 pont
Sugara: 31-35 méter
Érzékelése: Egyes anyagokra és az energiára, másképp reagál a hálózat, így többnyire meg lehet különböztetni az élőlényeket ( vagy lelkeket) a tárgyaktól, vagy az anyagtalan objektumokról (mint a tűz).

31-35 pont
Sugara: 36-40 méter
Plusz hatás lép életbe. Ha egy objektum nagy sebességgel belép a lélekölő kard 5 méteres sugarába, akkor azt, egy Hejjihoguhoz hasonló refleksz szerű kisülés éri, sebzést nem okoz de kilöki azt amit ér. A kisülés után kell neki pár másodperc, hogy újra működjön.

36-40 pont
Sugara: 41-45 méter
Érzékelése: Teljes rálátást biztosít 15 méteres sugárban található objektumokra, pusztán a hálózat alapján, nagy eséllyel felismeri, hogy mi található a körben, azon kívül a korábbiak vonatkoznak. 

~ Szeret-nem szeret

Szeret:
- Sütik
- Videójátékok
- Hugica
- Növények
- Észrevétlen maradni


Nem Szeret:
- Brokkoli
- Punkok
- Alkohol (nem is bírja)
- Tradicionális Japán zene
- Reflektorfényben lenni


~ Felszerelés(ek)

-Elsősegély
-Kézi játék masina az élők világából + játékok hozzá

~Próbajáték

Igényelnék
« Utoljára szerkesztve: 2018. Szept. 07, 03:23:56 írta Yaken Sora »

Karakterlap

Shihouin Yoruichi

Főadmin

Developer :x

Adminisztrátor

*

Hozzászólások: 162

Hírnév: 14

Infó

Tárcában: 4 538 350 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése
 • Bleach szerepjáték

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Yaken Sora
« Válasz #1 Dátum: 2018. Szept. 30, 16:22:55 »
Halihó~

Még akadnak itt-ott vesszőhibák, illetve elgépelések. Nem tudom, hogy a fórumon, vagy word-ben írod-e a postokat, de utóbbi kijelzi a vesszőhiányokat is, illetve a kiszűrésében az is segíthet, ha beküldés előtt átolvasod a postot. Esetleg ha van lehetőséged, félhangosan. A vesszők többnyire oda kerülnek, ahol épp levegőt vennél olvasás közben.
Mivel azonban más gondom nem igazán van, így az előtörténeted elfogadom.

Osztag: 8. osztag
Szint: 1. szint
Lélekenergia: 5000 LP
Kezdőtőke: 4000 ryou

Kezdetnek minden képzettségedre kapsz 1-1 pontot, valamint szabadon eloszthatsz további 14 pontot közöttük, melyek a következők:

 • Fegyverforgatás
 • Hakuda
 • Kidou
 • Helyváltoztató képesség
 • Zanpakuto

Mindemellett szinted után jár 1 pont Reishi kezelésre, amit az alábbi másodlagos diszciplínák között oszthatsz el:

 • Erő
 • Ügyesség
 • Gyorsaság

Elosztott pontjaidat a Pontozósdi topicban jelentheted le, illetve kérlek, válassz magadnak 5 db, szintednek megfelelő canon (eredeti történetben is szereplő) technikát.

Kellemes játékot!

« Utoljára szerkesztve: 2018. Szept. 30, 16:25:42 írta Shihouin Yoruichi »