Egyszer öt az mindig öt
Csak nem egy hét telt már el Sethnek azon viadala óta, amivel az új Quintót kívánta kiválasztani. Jómagam nem kívánok ilyen barbár játékokban részt venni, ami kitűnően szemlélteti fajtánk bestiális mivoltát. Csupán a lelátó szélén, a falnak támaszkodva szoktam figyelni. Nem a küzdelem végkimenetele érdekel, felőlem akárki lehet az Espada. Inkább információt gyűjtök Las Noches lakóinak harci képességeiről, ha esetleg valamelyikkel szervezett harcon kívül akadnék össze. Az, hogy közben azt szemlélhetem, amint a szörnyek inkább egymást mészárolják le az emberek helyett, csak a bónusz. Egy sóhaj hagyja el a számat.
-
Hera-sama, és még ezeket akartad megmenteni…Motyogok félhangosan az orrom alatt, miközben hanyatt fekszek az ágyamon, az eseményekre visszagondolva. Legelső Espadám volt a mintapéldája fajunk tragikus kettősségének. Bár jómagam sosem találkoztam ezzel a bizonyos Aizennel, aki állítólag az aranykort hozta el, mikor Las Noches a legerősebb volt, mindez csupán művi kreáció volt. Aizen – és így a Hougyoku – távoztával ezek a mesterséges arrancarok, hírtelen kapott erejükkel nem tudva mit kezdeni, hamar egymásnak fordultak és megindult az a dekadencia, aminek a mostani állapotokat is köszönhetjük. Egykori Espadám az olyan, természetes úton létrejött arrancarokban látta a megoldást, mint amilyen én is vagyok. Hogyan képviselhetném a jövőt azonban egy olyan elátkozott fajnak, akikben nem is hiszek? Újabbat sóhajtok, ezúttal azonban szinte be sem fejezem, érzem, amint valaki oldalról bökdösi a karomat.
-
Onii-chan, valami baj van?Oldalra fordítom a fejem, hogy Ninára nézzek, miközben válaszolok neki.
-
Nem, minden a legnagyobb rendben van. A legnagyobb rendben…Ismétlem el a mondat második felét, mintha sokkal inkább magamat kellene meggyőznöm erről. Hát persze, hiszen már én sem ugyan az a valaki vagyok, mint amikor még idekerültem. Csakúgy, mint ahogy akkor Hera-sama támaszt jelentett nekem ebben a barátságtalan világban, most már én is ugyan ezt a szerepet töltöm be másnak. Felkelek, majd megpaskolom két kézzel az arcomat, mintha fel akarnám ébreszteni magam.
-
Egy kis dolgom akadt, ahová nem jöhetsz most velem. Légy jó addig és ne tegyél semmit tönkre a szobámban!Majd ezzel a lendülettel már a folyosón lépdelek, új tervekkel fejemben. Az-az új Espada, úgy tűnt Seth ismeri őt. Meg akarok bizonyosodni valamiről, és ennek leggyorsabb módja, ha magam járok utána. Nem Sethhez igyekszek azonban, helyette ideje látogatót tennem a régi tornyomba. Kimegyek a folyosó végén lévő ajtón, ami a Segunda és Tres torony közötti hídra vezet. Nem áll szándékomban azonban végig is menni rajta. A megfelelő ponthoz érve átugrok a korláton, hogy a két torony között zuhanjak, majd talpam alá gyűjtve a lélekrészecskéket, így siklok tova a Quinto toronyhoz. Korábban számtalanszor végrehajtottam már ezt a manővert, mikor még Anida fracciónja voltam és Eliananál vendégeskedtem. Mikor megérkezek úti célomhoz, lelassítok, majd elkezdem közelebbről vizsgálni a falat. Meg is találom azt az alig észrevehetően kitüremkedő részt, amit kicsit megmozgatva feltárul a titkos bejárat. Még magam vájtam ezt a járatot Hera-sama idejében, amikor észrevétlenül az emberek világába akartam szökni, vagy épp onnan visszajönni. Még szerencse, hogy Las Nochesben ilyen vastagok a falak. Az alagút másik végén szintén áll egy hasonló rejtekajtó, ami már kicsit nehezebben nyílik, de végül csak megadja magát, így régi szobámban kötök ki. Egy matracra érkezek a minimalistán berendezett szobában. Nos, nem mintha sokkolna a látvány, hiszen annak idején jómagam pakoltam ki a holmimat és hagytam el a tornyot azzal a tudattal, hogy talán sosem térek vissza ide, mikor Anida haláláról kaptam hírt. Visszahelyezem a fedőlapot a nyílásra, majd felfedező útra indulok, hogy megkeressem a torony új urát, amennyiben itthon tartózkodik. Első utam a nappaliba, majd a konyhába vezet. A helyiségek elrendezése maradt a régi, azonban eltűnt a mindent átható lila színhatás, ami Anida stílusára oly jellemző volt. Minden letisztult, nincs túlcicomázva, többnyire a semleges színek dominálnak. Ezek már elárulnak némi dolgot az Espada jelleméről, akinek továbbra sem lelem nyomát, így már nem sok hely maradt, ahol kereshetem. Az emeleti hálószoba a múltban is olyan hely volt, ahová csak ritkán jártam, hiszen nem zavartam Espadáimat, hacsak nem volt szükséges. Óvatosan benyitva meg is pillantom a ház urát, aki a szoba közepén található ágyon alszik. Kétséget kizáróan ugyan az a fiú, aki nem sokkal ezelőtt legyőzte azt az izomagyú melákot, aki minden bizonnyal rémes Espada lett volna. Önmagában azonban ezért még nem mondok köszönetet, hiszen még nincs elég rálátásom, ő miféle alak is lenne. Vállaimmal és nyakammal körző mozdulatokat teszek, amint előkészülök. Nem csupán a szokásos színjátékomra, de arra is, ha esetleg gyorsan kellene elhúznom a csíkot. Sonídot használva saját magam többszörös képmásait hagyom szerte a szobában*, különféle drámai pózokban, a lehető leghitelesebb megtévesztéshez. Végül, ha erre eddig nem ébredt volna fel, torkomat hangosan megköszörülve nekikezdek.
-
Ez itt az Exequias! Körbe van kerítve! Csak tegye, amit mondok, válaszoljon a kérdésekre és nem esik bántódása! 
Kiáltozásom közepette ugyan azzal a színpadias hanglejtést és túlzott gesztikulálást alkalmazom, melyet régen is álarcként hordtam a maszkomon felül.
Shunkan Lou
Magyar név: A pillanat után
Leírás: Sonidora alapuló technika, ahol a használó minden sonido használat után lélekenergiával feltöltött, mozdulatlan utóképeket hagy maga után. Így tökéletesen alkalmas, hogy átverje az ellenfelet, ha a használó is mozdulatlan marad és "elbújik" az utóképek között.