Egyszerűen csak tele volt a fejem furcsa gondolatokkal. Zakatoló hangot halottam, miközben a fejfájás egyre inkább eluralkodott rajtam. Két kezemmel szorítottam össze a homlokomat, egyrészt azt hittem, szétesik, másrészt pedig reménykedtem benne, hogy ha így is van, én majd elég leszek, hogy összetartsam. Ha már a legtöbb részem szétesőben volt, legalább ezt az egy foltot hadd mentsem meg, hadd legyen ez még eredeti formájában. Nem sikerült.
Az apró pocsolya mellé térdeltem. Nemrég még zuhogott az eső, ezért is vagyok olyan csapzott. Mint egy kidobott vadállat. A víztükör zavaros volt, és szinte láttam benne, ahogy darabjaimra hullok. Azt a kurva istenit már, Kamiko. Nem hiszem el, hogy ennyire szerencsétlen senkiházi lett belőled. Pedig megmondtad, hogy soha többé nem fogsz elé járulni. Soha többé nem gondolsz rá. Soha többé nem teszed ki magad neki… ennek. Erre itt vagy. Rukongai szélén kuporogsz egy erdőben, egyértelmű számodra, hogy lidércek vannak a közelben, de tudomást sem veszel a jelenlétükről.
Végigsétáltál a romos városkán, ami egyszer az otthonod volt és a kedvenc helyed a világon. Még mindig az, tulajdonképpen. Az összes fa, apró csapás, kopár síkság ismerős, hozzám beszél. Az ismerős jó, nem? Erre vágyok, ismerős érzésekre. Talán ezért térek vissza mindig hozzá is, hogy megkapjam újra és újra ezt a pofont, abban reménykedve, hogy egyszer igazán hatásos lesz majd. Csak az árnyéka vagyok annak a lányak, aki lennék szeretnék. Egy egyszerű, üres kagylóhéj, akiből már kiszökött az élet, és igazgyöngyöt sosem tudott formálni. Minél többet gondolok erre, annál jobban fáj a fejem.
Kieresztem a hajam, és hagyom, hogy megszáradjon, mert összefogva nem fog soha. Pedig nem szeretem, hogy szabadon lógjon, de most jól esik, hogy kicsit eltakar engem. Elrejt a világ elől, vagy legalábbis egy leheletvékony védővonalat húz fel. Összeszedem magam és felállok. Leporolom a ruhám, a napsütésben hagyom, hogy lassan felszáradjanak könnyek az arcomról, a tincseim visszanyerjék eredeti formájukat, enyhén gyűrött ruhám is lassan visszaugrik eredeti, száraz önmagába.
Elindulok, lassan ideje mennem. A nagy hátizsák, amelyben az ételeket hoztam, illetve a gyógyszereket, már üresen lóg a hátamon és sokkal könnyebben járok vele. Legközelebb ruhákat is szerzek bele, fejben megjegyzem, mi kell majd még. Ezen a ponton már biztos, hogy újra visszatérek majd, és nem is fogok majd hezitálni. Ismét megtalálom majd magamban a vágyat, azt a sürgető vágyat, ami most is idáig kergetett. Hiszen törlesztenem kell… annyi mindennel tartozom, hogy össze sem tudnám számolni, mi lenne elég. Mennyi ruhába, ételbe, gyógyszerbe kerülhet egy feloldozás? Pénzen meg lehet venni?
Hazafelé a szokásos észak-rukongaii hegységen haladok át, ott is állok meg megpihenni. Nem fáradt vagyok, illetve nem fizikailag. Lelkileg. Iszok egy kicsit az egyik meglepően tiszta, hegyi forrásból, megmosom az arcom. A fejfájás még mindig kínoz, de ennyi idő alatt lassan hozzászokom. Lassan kiegyenesedem és akkor valami furcsaság történik. Karok fonódnak körém, erős férfikarok és egy pillanatig… egy icipici, aprócska pillanatig úgy hiszem, ő az. Az alatt az aprócska pillanat alatt nagyon akarom, hogy ő legyen az. Hogy csapot-papot hátrahagyva rohanjon utánam és csak megöleljen, de…
De ez egyáltalán nem ő. Ez egy idegen. Aki letaperolt. Ezen a ponton elveszítem az események követését. Mielőtt feltűnhetne, mi történik, pillanatnyi hezitáció után már előre is dőlök, hogy előre rántsam a felsőtestét egy kicsit, és azzal a lendülettel fejelek hátra. Ha ez nem lett volna elég, akkor még a könyökömmel is hátraütök, hogy megnézzem, mi van a bordái között, és megpróbálok kiszabadítani a szorításából.
– Te meg mit képzelsz magadról? – kérdezem, és közben remeg a hangom, annyira mérges vagyok. Tulajdonképpen nem akarom bántani, hiszen nem megtámadott, csak… megölelt. Nagyon nem udvarias, de nem tett semmi olyat, amivel verést érdemelne. Az egyetlen, amit a számlájára tudok írni, hogy rosszkor volt, rossz helyen és rossz lánnyal kezdett. Miért tartom akkor most mégis a kezem a kardom markolatán? Miért rántom ki és szegezem felé a pengémet? Akármennyire nem akarom, egyszerűen nem tudok parancsolni a kezemnek. De az még hagyján… a számnak sem.
– Ennyire meg akarsz halni?!