Szerző Téma: Griffon  (Megtekintve 984 alkalommal)

Description: Az Uruwashik Familiáris állata

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Uruwashi Yui

Ember

*

Boszorkány tanonc

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
6 800 / 15 000

Hozzászólások: 69

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 15 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Lila

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#7A0099


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Griffon
« Dátum: 2019. Máj. 04, 14:28:35 »

Név: Griffon
Nem: Fiú
Kaszt: Különleges Karakter(Familiáris állat)
Kor: Több mint 900 éves
Egyéb információ: Az Uruwashi család familiáris állata.
Poszt szín:#5800DD

Az Uruwashi birtokon tapintható a feszültség. Pedig csupán egy egyszerű meghitt vacsoráról van szó, de eme nap még is különlegesnek ígérkezik. A szolgálók a birtoknál hevesen sepregetnek, készítik elő az ennivalókat és megannyi minőségű borokat, amikre csak szükség van, hogy a pompa teljes mértékben megágyazzon. Anje és Moriyoshi számára eme meghitt pillanat mindig is fontos volt. Viszont az ifjabb Uruwashiknak ez lesz az első alkalmuk. Egy olyan családtag közeledését várják kivel csak levél formájában találkozhattak, személyesen viszont nem volt lehetőségük beszélgetni. Viszont eme jég ma megfog törni. Ugyan is nem más érkezik a birtokhoz, mint Uruwashi Taneko a tizenharmadik Merlini lovas, Uruwashi Makoto boszorkánymester társaságában. Percek választják már csak el a nagy találkozást. Uruwashi Anje a lányoknak igyekszik megfelelő öltözetet biztosítani a szolgálók segítségével, míg Uruwashi Moriyoshi éppen a fiúknak szögezi le a mai találkozó fontosságát. Alapos oktatást kapnak az etikett fontosságáról és arról is, hogy mit szabad és mit nem szabad a mai találkozón tenni. Yoshikatsut különösebben figyelmezteti apja hiszen, ha minden jól alakul a legidősebb fia fogja majd átvenni a család vezetését. Moriyoshi szobájában csend uralkodik miután kötelezettségét elvégezte a fiúk felé. Csak is az óra egyenletes kattogása töri meg a csendet. Azonban Anje magassarkújának kopogását lehet hallani a távolból, ami egyre csak közeledik, majd benyit a szobába.
- Drágám! Itt az idő!
- Köszönöm kincsem. Jól van fiúk! Tudjátok a dolgotokat! Yoshikatsu ne feledd az illemet! Nem szeretném, ha miattad csorbulna az Uruwashik hírneve!
Yoshikatsu komoly arcát elővéve, bólintással jelzi apjának, hogy aggodalomra nem lesz oka. Mindent elfog követni, hogy a mostani találkozó gördülékenyen és megfelelően sikeredjen. A család összes tagja az előtérben gyülekezik. Gyermekeik magasságuk szerint egymás mellet várakozik, míg Anje és Moriyoshi az ajtótól szemben, körülbelül félméter távol várják Taneko és Makoto érkezését, miközben komornyikjuk már az ajtó kilincsét fogva készen áll a fogadásra. Minden úgy történik ahogyan annak menetrend szerint lennie kell. Csend uralkodik egy ideig. A gyerekekben leginkább az izgalom és nyomás egyvelege kavarog, míg Anjeban és Moriyoshiban sokkal inkább egyfajta öröm és félelem. A félelem leginkább azért tapintható, mert nem szeretnék, ha a mostani találkozó balúl süljön el. Hamarosan szárnyak csattogását lehet hallani az ajtón kívül. Anje és Moriyoshi pontosan tudják. Megérkeztek a vendégek. A gyerekek hirtelen a nagy ablakon kék színű szárnyakat fedezhettek fel egy pillanatra, ami el is tűnt. Izgalmuk egyre jobban emelkedik, de tudják, hogy nem szabad elkövetniük baklövéseket, így tartják magukat a menetrendhez és viselkednek. Hamarosan a komornyik ajtót nyit és lassacskán megérkezik a két vendég egy állat kíséretében, ami Taneko vállán nyugszik méltóság teljesen. Makoto boszorkánymester haja már ugyan ősz, de szeme színeiben ott lapulnak az Uruwashik védjegyei. Hosszú fehér talárját nem lehet eltéveszteni, nem mellesleg sétáló botját is elhozta magával. Taneko viszont páncélban érkezett. Megadja a módját annak, hogy titulusát észre lehessen venni, még az efféle családi vacsoráknál is. A vállán lévő madárszerű lény magabiztosan szemléli Anjet és Moriyoshit. A kellő tiszteletet megadva üdvözlik egymást. Minden a terv szerint halad. Egészen addig, amíg a madár ki nem nyitja a száját és üdvözli az Uruwashi házaspárt. Ranina nem bír magával és kisgyerekként rácsodálkozva, rá mutat a pompás állatra.
- Na de! A madár tud beszélni? De aranyos! Ugye Nee-san?
Ranina közben Yui hosszú, lábig érő ünneplő lila ruháját húzogatja, miközben rácsodálkozik felfedezésére. A madár szemei kitágulnak abban a minutumban és hebegésbe, habogásba kezd. Moriyoshi és Anje zavarukban mosolyogni kezdenek. Makoto boszorkánymester halkan magában elkezd nevetni ahogyan Taneko is. Viszont a madár nem. Morcosan bal lábával elkezdi megvakarni a fejét majd kitárja szárnyait és felrepül majd Ranina közelében, csattogtatja szárnyait.
- Madár?! Ezt a sértést! Van fogalma kisasszony még is mi vagyok?! Familiáris! Maga Merlin adott nekem életet! Több mint kilencszázéves vagyok! Ráadásul a családotoknak egy szimbóluma, ha nem tudná kis hölgy! Ha pedig a nevemen akar szólítani, akkor a Griffon a megfelelő kifejezés! Mondja utánam! Griffon!
- Nem egészen értem. Mi a baj a madár kifejezéssel?
- Ezt az arcátlanságot! Merlin szakállára! A sírban forogna emiatt! Micsoda pimaszság! Kikérem magamnak ezt a kérdést!
- Griffon! Elég!
Taneko erős és határozott hangja félbe szakítja az állatot. Griffon egy darabig csattogtatja a szárnyait Ranina előtt, majd megakad a szeme a denevéres csaton. Már is eszébe jut egy furfangos terv miképpen is tudna bosszút állni Raninán a megjegyzése miatt. Tekintetét újfent a kislány felé fordítja, aki mosolygos arccal figyeli a madár minden mozzanatát.
- Ha én egy egyszerű madár lennék, akkor nem tudnám ezt megcsinálni!
Azzal nyomban lábaival kikapja Ranina hajából a csatot olyan ügyességgel, hogy a kislánynak ne tegyen kárt, majd körbe repüli az előteret, miközben diadalittasan nevet egy jót sikerén. Ranina kétségbeesetten ugrál felfele, hogy visszaszerezze a csatját. Griffon rá is tesz egy lapáttal, hogy szórakozzon rajta még egy kicsit. Direkt közel repül Raninához, hogy elérhesse, de amint elérhetné kezeivel Griffon lábait, rögtön elrepül és újfent körbe repüli az előteret. A szórakozás viszont csak addig tart, amíg hirtelen egy tűznyaláb eltalálja Griffon hátsó tollait, amik elkezdenek égni.
- Áááááááá! A tollaim! A fenekem!
- Azonnal add vissza neki a csatját te ebatta familiáris!
- Na de úrnőm!
- Add vissza neki vagy legközelebb a lövésem kényes útra fog terelődni!
- Már is úrnőm…
Taneko félelmetes tekintete a Griffonhoz és természetesen bal kezének mutatóujja, ahonnan a tűznyaláb létrejött, rá vette a madarat, hogy engedelmeskedjen. Szépen lassan, leszegett fejjel és kissé magában morogva adja vissza Ranina csatját, aminek következtében megsimogatja a fejét. Griffon kissé meg is lepődik ezen, de nem hagyja tovább magát és rögtön visszaröppen Taneko vállához és hátsó tollaival foglalkozik.
- Elnézést kérek Griffon viselkedéséért. Nem szereti, ha madárként hivatkoznak rá. Kissé érzékeny.
Magyarázza el az előbbieket Taneko, miközben igyekszik mosolyt csalni az arcára. Nagyon ritkán szokott, de a hangulat kedvéért, hogy Griffon előbbi viselkedése ne tegye tönkre a mai meghitt estét. Így hát a forgatókönyv folyik tovább a menetrend szerint. Moriyoshi megköszörüli a torkát majd a gyerekekhez lép és sorban bemutatja őket. Elsőként a legifjabbat, Uruwashi Raninát majd utána következik Uruwashi Jirou aki után Uruwashi Yui követ. Amint Yuira kerül a sor, Griffon tekintete rögtön megakad a szép leányzón. Egy ideig méregeti majd újra felröppen és Yui vállához helyezkedik el, hogy közelebbről is szemügyre vegye. A család többi tagja némán figyeli az eseményeket. Yui nem igazán érti még is mi történik.
- Taneko nővérkém. Most éppen mi történik?
- Nem tudom. Griffon még soha nem csinált ilyet.
Válaszolja elgondolkodva Taneko miközben figyeli az eseményeket. Griffon tetőtől talpig végig méri Yuit majd a másik vállához is átrepül és ott is megismétli a mozzanatot. Ezután Yui fejére repül és ott is alaposan nézelődik. Ennek hatására Yui zavarban érzi magát és rögtön kezeivel melleit igyekszik eltakarni, nehogy a madár betudjon kukucskálni. Egy ideig még Yui fején pihenget majd azután megállapodik Yui bal vállánál.
- Igen érdekes jelenségnek mondhatja el magát Uruwashi Yui. Ritka jelenség. Tekintetében vélem felfedezni, hogy magában szunnyad tehetség, de viszont kételyek is gyötrik. Az az érzésem, hogy egy nap nagy tetteket várhatok el öntől. Súlyos, de nagy tetteket. A kérdés csak az, hogy ezek a tettek milyen hatással lesznek másokra nézve. Igazán kiváncsian várom, hogy miképpen fog alakulni a sorsa. Lehetséges, hogy egy új boszorkánymesterrel van dolgom? Esetleg egy új lovas vagy inkább, egy fenyegetés?
Eközben Griffon felröppen újra és csattogó szárnyakkal Yui elé vándoról. A lány karba teszi a kezeit, határozott arcot vesz fel és mélyen a Griffon szemeibe néz. Nem válaszol viszont neki. Lehetséges, hogy a Griffonnak igaza van valamiben?
- Egy dolgot még azért megemlítenék kisasszony. Jobb, ha melltartó méretet cserél mert szerintem kissé megnőttek a nőies vonalai, így ajánlatos lenne nagyobb kosárban gondolkodni.
Hirtelen ezután kupán csapja valaki hátulról, aki nem más, mint Uruwashi Taneko. Griffon az ütés pillanatában rögtön a padlóra zuhan és kinyújtott nyelvel kicsit egy helyben mocorog, miközben próbálja összeszedni magát. Taneko eközben ökölbe szorítja bal kezét. Griffon egy idő után összeszedi magát majd felröppen Taneko vállához és vakargatni kezdi a fejét, ahol az ütést kapta. Nem szól viszont semmit.
- Ezért még számolunk Griffon!
- Elnézést úrnőm, de ha szabad megjegyeznem én csak…
- Elég! A hangodat meg ne halljam amíg itt vagyunk világos?
- Igen is boszor… akarom mondani úrnőm.
Anje és Moriyoshi zavartan mosolyog a tehetetlenségtől. Nem igazán várták ezt a fejleményt, de szerencsére Taneko gyorsan kapcsolt. Makoto boszorkánymester megköszörüli a torkát majd összecsapja tenyerét, hogy a családot összekovácsolja picit és rá figyeljenek.
- Most, hogy mindannyian ilyen jól érezzük magunkat, szerintem ideje lenne megkóstolnunk az Uruwashi ház finomságait nemde?
Azzal a család már is az ebédlő felé veszi az irányt. Innentől már a kínos pillanatok gyorsan elmúlnak és helyette kellemes családi idill veszi kezdetét. A gyerekek sokat kérdeznek Tanekotól, igyekeznek minél jobban megismerni. Ranina próbál kedveskedni Griffonnak aki párszor enged, de azért büszkeségét megtartva igyekszik végig méltóságteljesen pihenni Taneko vállán. Anje és Moriyoshi mosolyogva figyelik gyermekeik viselkedését. Makoto boszorkánymester hosszú szakállát dörzsölgetve tanoncát, Yui figyeli majd a Griffonhoz terelődik tekintete. Elmosolyodik. A familiáris végig Yuit figyeli. Felkeltette az érdeklődését.
(click to show/hide)


Kinézete


Külsőleg egy Sashoz lehetne hasonlítani, de ha közelebbről szemügyre vesszük vannak bizonyos jegyei, amik miatt különbözik a többi madártól. Elsőként feje leginkább szemügyre vehető. Mintha két szarva lenne, ami össze lenne kötve a felülső csőrével. Valójában eme szarv arra szolgál, hogy amikor hátasként szolgálja a családot, lehessen mibe kapaszkodni, ráadásul védelmet biztosít a számára. A csontszerű szarva mágia ellenes. Így, ha ama testrészét találná el egy odatévedő kidou, képes semlegesíteni, de csak akkor, ha a csontszerű szarva ér találatot. Többi testrészéről ugyanígy nem mondható el. Második szembetűnő dolog, hogy csőre úgy van kialakítva, hogy van egy felülső és alsó része, mint minden rendes madárnak, de két oldalt is megfigyelhető ez a jelenség. Mondhatni mikor kinyitja a száját, csőre négy oldalra nyílik. A harmadik nagyon szembetűnő jelenség a madár színe. Olyan mintha a szemétől egészen a hasáig, ami nem borítja teljes mértékben tollazat, egy mintát követ. Ha valaki megérinti az állatot és végig simítja a tollazatát, esetleg a bőrét, lila energia csíkok jelennek meg egy pillanatra, ahol előtte megérintették. Gyakorlott mágia használók számára mikor megérintik az állatot, erős energiát érezhetnek benne. Mintha színtiszta mágiából épülne fel a teljes test szerkezete, ami nem véletlen. A legenda szerint Merlin tizenhárom familiáris állatot hozott létre mágia és alkímia segítségével. Griffon is állítólag az ő kreálmánya. Mindig méltóságteljes pózt vesz fel kinek a vállán nyugszik. Érezhető benne a nemesség jelei. Egy olyan pompás állat, kik nem birtokolhat akárki. Ráadásul Kékes/Lilás színekben tetszeleg, mint amilyen az Uruwashiknak a hajuk és a szemük.


Jelleme

Griffon érzékeny személyiség. Főképp, ha a becsületébe gázolnak azt nem nagyon szereti. Elvárja mindenkitől, hogy méltóság teljesen viselkedjenek felé és pontosan tudják, hogy micsoda. Számára a „madár” kifejezés rá értve sértő és ennek hangot is ad. E-mellet nagy a szája. Ha neki valami nem tetszik, kifejezi amazt gazdája felé. Előfordulhat nála, hogy olykor olyat mond, amit nem igazán kellene. Viszont jó tulajdonságai között szerepel a megrendíthetetlen bátorsága és elkötelezettsége a család iránt. Számára az Uruwashik kincsek. Ha az Uruwashik egyik tagja bajban lenne, ő lenne az első, aki azonnal odaröppenne, hogy megvédje. Ha kell testtel hárítja a közelgő veszélyt. Tanácsokkal látja el a fiatalabb tagokat, ha arra szükség van. Valamilyen oknál fogva nagy érdeklődést mutat Yui felé. Az első találkozásuk óta amint meglátja, rögtön odaröppen hozzá és alaposan szemügyre veszi. Lehetséges, hogy Uruwashi Taneko után, Yuihoz lesz leginkább hűséges?


Képességei

Shildo Magio(Mágia Pajzs)[Fény típusú]
Griffon két szárnyát teljes mértékbe széttárja, aminek következtébe egy félméter sugarú lila gömböt hozz létre, amivel megtudja védeni a benne lévőket. Griffon csupán addig képes ezt a védelmet fenntartani amíg van hozzá ereje. (A mesélő eldöntheti, hogy Griffon mikor fáradjon ki vagy játékban megbeszélés alapján, ha úgy hozza a helyzet.) A gömb elnyeli a fizikai és mágia típusú támadásokat. Viszont minden támadás által Griffon gyengül, mivel ezek a bevitt támadások energiát vonnak el a madártól. Minél erősebb egy támadás, a védelem fenntartása annál költségesebb.

Raio Magio(Mágia sugár)[Sötét típusú]
Griffon képes lövedék szerű lila színű energia nyalábokat kilőni a szájából, mint valami gépfegyver. Ezzel eltudja terelni a támadót, esetleg komoly sérülést is tud okozni, ha az ellenfél nem figyel. Ha az energia nyaláb eltalál egy támadót, égető érzés hagy maga után, ami akár tovább súlyosbodhat, ha ugyanoda kap találatot. Mondhatni az energia nyalábok, amiket Griffon lő ki szájából, égési sérüléseket okoz és ennek mértéke erősödhet, ha több találatot szenved el a támadó ugyanabban a pontban.

Griffon Eque(Lovagi Griffon)[Semleges]
Griffon mérete megnövekszik, ami körülbelül egy megtermett ló méretéhez lehetne hasonlítani. Ekkor tud hátasként szolgálni a gazdájának. Képes ezt a méretet tovább növelni, ha szükség van rá, viszont megvan a limitje. Maximum négy karaktert tud a hátán cipelni. Szerencsére vissza is tudja zsugorítani magát, ha már nem kell hátasként szolgálnia.

Ressurion(Újjászületés)[Fény típusú]
Szerencsére Merlin tisztában volt vele, hogy a familiáris állatok könnyebben halálozhatnak el, így mágiájának és alkímia tudásának segítségével speciális tulajdonságot adott nekik. Griffon ha halálosan megsérül, automatikusan lila gömbé alakul. Formáját viszont később tudja visszanyerni miután újra összeszedi energiáit. (Egy küldetés során, ha a familiáris állat meghal, akkor onnantól nem lehet használni az adott küldetésben. Ugyanez érvényes egy játékban is.)
« Utoljára szerkesztve: 2019. Máj. 04, 14:33:22 írta Uruwashi Yui »