Szökésben
Avagy nincsen rózsa tövis nélkül
A minapi randevúm után kedves kis Hercegnőmmel úgy érzem, valóban az ildomosnál kevesebbet járok haza. De ki vádolhatna ezért, mikor Seireitei és közvetlen környéke tele van a legkiválóbb üzletekkel, és itt minden megvan, mit a lélek kívánhat? Kezdve a bájos eladó kisasszonyokkal. Bár talán nem épp az esti órák a legalkalmasabbak arra, hogy kiderítsem,
mivel is kenyerezhetném le legközelebb, akarom mondani, mit próbáljunk ki legközelebb, amiből majd válogatunk a többieknek odahaza. Ilyenkor már zárnak a boltok, így vásárolni ma már biztosan nem fogok, de legalább a szemlélődés végén nyugodtan maradhatok még a környéken, más típusú szórakozásra. Mindig érdekes elfoglaltság a hétköznapi lelkekkel elfogyasztani egy jó italt! Tudnak mesélni érdekes dolgokat, például, hogy melyik az a hely, ahol érdemesebb megfordulni. Vagy hol vannak a legcsinosabb eladók a környéken. Ezek az információk mindig hasznosnak bizonyulnak. ^^
Szerencsére viszont egy-két édességárus még nyitva tart, így arrafelé veszem az irányt. Legalább azért, hogy felmérjem a kínálatukat, hiszen sosem lehet tudni, mikor talál meg legközelebb édes drága Diànxiàm, hogy hívjam meg valami finomra. Amit persze örömmel teszek, de szeretném tudni, merrefelé érdemes keresnem azt a nyalánkságot, amiért pénzt adok ki, ugyanis hitvány minőséget nem veszünk. Ez a mostani üzletecske egész ígéretesnek tűnik, legalábbis az illatokból ítélve a dangojuk nem lehet rossz.
Az mondjuk nagyban megzavarja az idilli nézelődést, és ami azt illeti, számomra az összképet is, hogy hangosan zsibongó lelkeket hallani, mintha valamiféle versenyfutás lenne. Az ilyesmi nem igazán érdekel, de a kiabálás nem igazán illik holmi barátságos versenyhez, így hát arrafelé fordulok. Éppen jókor, ugyanis egy számomra mindeddig ismeretlen hölgyemény érkezik elém. S bár a kívánsága érthető, azért így nagy hirtelen nem igazán tudom összerakni magamban a helyzetet. Ahogy jobban elnézem, miközben a magyarázatot hallgatom, nem tudom nem észrevenni a csuklyája alól kikandikáló vörös tincseket. Yare-yare, ez azért még errefelé sem mindennapos, bár a shinigamik között meglehetősen sokan akadnak ezzel a hajszínnel.
– Nincs semmi baj, kisasszony – simogatom meg a feje búbját, miközben elmosolyodom. Ha én ezt Hercegnőnek elmesélem... De talán még Setsu-xiōng sem hinné el. Már ha épp méltóztat figyelni a gyakorlásai közepette.
– Csak arra kérlek, működj együtt és ne ijedj meg, bármit mondok nekik, rendben? Feltételezem, nem akarsz erőszakot alkalmazni rajtuk 
– azt egy hozzám hasonlatosan gyenge kidous is kiszúrja, ha a hétköznapi lelkek között egy shinigami bukkan fel, ráadásul éppen mellette. Nem tudom, mit keres a Tiszta Lelkek Városán kívül, főleg azt nem, ezt miért nem egyenruhában teszi, hogy ilyesmi fel se merülhessen, de nyilván oka van a döntésének, amit nem most van itt az ideje firtatnom. A kishölgy ígéretében megerősítést nyer a sejtésem is, hogy nem szeretné az üldözőit bántani.
– Egy shinigami miért lopna? Magyarázat nélkül is elhiszem, hogy félreértés történt, kedves kisasszony – teszem a vállára a kezem egy bátorító mosollyal. Mindeddig remekül figyelmen kívül hagytam a közeledő tömeget.
– Nem fogok visszaélni a bizalmaddal, ígérem – kacsintok gyorsan a lányra, elvégre jelenlegi mentésem meglehet, elsőre megijeszti majd. Végtére is, ha kerülni óhajtja az erőszakot, mégsem bírhatom úgy jobb belátásra az üldözőit, mint Diànxiàm üldözőivel tenném.
Ennek megfelelően a tömeggel egészen addig nem vagyok hajlandó foglalkozni, ameddig ide nem érnek, és el nem kezdik hangosan mondogatni a magukét. Ekkor kezemet a kisasszony válláról a derekára csúsztatom, és picit közelebb húzom magamhoz.
– Uraim, ez a hölgy nem tolvaj – kezdem magyarázatom egy barátságos mosollyal, és ha engem kérdeznek, angyali türelemmel, amiért egyesek száját olyan szavak hagyják el, amiért máskor valószínűleg eltörném az illető állkapcsát. ^^”
– Persze, hogy köpenyben van, ilyenkor este megfázna, ha nem abban lenne. Én kértem, hogy viselje, nehogy komoly baja eshessen – magyarázom tovább, szemrebbenés nélkül. Elvégre valóban megtettem volna, ha a színjáték igaz volna. Természetesen az ideges replika sem marad el, bár ezekből a megjegyzésekből nehéz összeraknom a történteket.
– Még szép, hogy eldobta a zsákot, ki ne dobta volna, ha egy csoport idegen tolvajt kiáltva üldözi? A menyasszonyom félénk, biztosak lehetnek benne, hogy nincs szó egyébről, mint hogy megijedt, ezért hagyta ott a mai bevásárlást és szaladt hozzám – hogy ennek a kis színjátéknak nyomatékot adjak, ezt követően el is fordulok a csőcseléktől, és szabad kezemmel megsimogatom a lány vállát, már csak azért is, hogy egyfajta védelmet biztosítsak neki a felháborodott lelkekkel szemben.
– Látod, kedvesem, nincs semmi baj, az urak csak kétségbeesettek, mert valaki meglopta őket – halkabban beszélek, mint korábban, de odafigyelek, hogy az üldözők is tisztán értsék minden szavamat. Remélem, a vörös hajú kisasszony nincs teljesen elveszve, azzal lebuktathatna mindkettőnket. Pedig már annyira szépen elbizonytalanodtak ezek a mocskos szájú gazemberek!
– Bocsássanak meg, de ha nincs semmi más, akkor mi most hazamennénk – fordulok ismét a csőcselék felé, és pontosan azt látom az ábrázatukon, amit ettől a színjátéktól reméltem: teljes tanácstalanságot. Ahogy egymásra néznek, egészen biztosnak látszik, hogy most feltűnésmentesen el is sétálhatunk innen.
– Gyere, kedves, nem kell félned tőlük 
– mosolygok ismét a lányra. A kezemet nem veszem le róla, a részletekben rejlik a hihetőség, így a hölgyeményt átkarolva szeretném elvezetni a tömeg elől. Majd ráérek bocsánatot kérni emiatt az egész miatt később is, na nem mintha bánnám, ha ilyen kellemes teremtéssel kapcsolatban igaz volna a színjáték, azonban fontos lenne tudnia, hogy valójában nem szándékom vele semmi több, mint elmenekíteni ezen haramiák közeléből. Roppantul kínos lenne, ha félreértené. ^^”
Diànxià: Őfelsége
-xiōng: fiútestvér, barát