Szerző Téma: Ébredő szél!  (Megtekintve 267 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Masamune Raiden

Shinigami

Daitenshi

*

daitenshi

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
21 500 / 30 000

Hozzászólások: 31

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 3 200 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
világoskék

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Férfiegylet

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Mottó:
Aum Sohum!

Post szín:
#00eeee


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Ébredő szél!
« Dátum: 2022. Jan. 17, 13:26:06 »
Egy kellemes téli estén. Egy különösen hidege estén, amikor a tenger áramlása is arrébb kígyózott Karakura város felett nehéz és püffedt sötét felhők düledeztek. A szél óvatosan és osonva borzolta a fák hajkoronáját. Pár gyertya még kitartóan pislákolt a hidegben. Ahogy lélegzek, látszik a leheletem, annak ellenére, hogy már rég meghaltam. Sétálok és érzem a talpam alatt ropogó finom gránit törmeléket. Felpillantok.
-Esni fog a hó! – nincs szebb egy kis havazásnál és itt a meleg óceáni áramlatok mellett borasztó ritka. A lelkem szinte várakozik a zord és kegyetlen ámbár gyönyörű havas tájak után. Jobbra egy öreg nénike imádkozik. Hallom a lánccsörgést, ahogy egy lélek a sírja felett unottan figyeli az őt ríkató álszent családtagokat, akik két perccel ezelőtt még majdnem kitépték egymás torkát az örökségért, amit megboldogulása után hátra maradt. Innen érzem a szomorúságot és a csalódott dühöt. Ennyire szerették valójában.
-Mint látod ezek, krokodilkönnyek az egyetlen, aki valójában sírt a kislányod volt.- mondom neki kedvesen.
-Szóval, nem fog fájni?
-Nem egy pillanatig sem. Megkönnyebbülés lesz. Még az is lehet, hogy majd később találkozunk. De ha esetleg emlékezne rám odaát, nem mondja el senkinek rendben?
-Miért is? Csak azt ne mond, hogy az istenek is acsarkodnak a menyben, mert akkor inkább lettem volna buddhista és kerültem volna a nirvánába.
-Hát ez nem így működik attól tartok Sanada san. De higgye el kérem, hogy nem olyan borzasztó sokaknak tetszik. Majdnem olyan mintha visszakerült volna párszáz évvel a Meiji restauráció elé.
-Tényleg és akkor éhezés is lesz, meg minden földet kell műveljek?
-Megeshet…
-Borzalmas nem akarok menni kedves halálisten!
-Ez nem így működik attól tartok!- mondom és felkelek mivel látom, hogy nehéz lesz meggyőzni a kedves eltávozottat. Ekkor megérzek valami mást is a közelben. Oldalra pillantok és összeszűköl a szemem, de csak lassan lélegzek. Nem akarom megijeszteni Sanada sant
-Nem lehetne pár nap még…esetleg egy üzenet?
-Nem!- mondom szigorúan. A lélek összeteszi a kezét és dörzsölgeti könyörögve.
-Tudom egy cseppet sem igazságos, de az ég törvényével nehéz vitatkozni.
-Ó én megértem Masamune san de nem tudna egy kicsit más irányba nézni… és nem csinálni semmit?
-De megtehetném, de ha így állnánk az egészhez eljönne a világ vége…az borzasztó lenne nem igaz? Gondoljon a kislányára Sanada san.
-Hát jó!- sóhajt lemondóan a lélek és még egyszer utoljára a szipogó kislányára néz. A kislány pont felé néz és mielőtt a zord téli estén bármit is kiverhetné a sötét fák között a markolat gombbal fejbe vágom. Nem volt épp elegáns… lehetett volna stílusosan is de, valami járkál itt és igazán szörnyű lenne, ha megenné Sanda sant A lélek egy megkönnyebbült sóhajjal átkel a túlvilág kapuján. Egy kicsit irigyelem érte. Úgy érzem már évezredek óta nem jártam arra. Komolyan hiányzik. Majd a tekintetem a fák közötti árnyékot kezdik fürkészni.
« Utoljára szerkesztve: 2022. Jan. 17, 19:06:48 írta Masamune Raiden »

Karakterlap

Gallan Verda

Arrancar

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
5 000 / 15 000

Hozzászólások: 10

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 4 400 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Las Noches

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Téglavörös

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Kivel áll kapcsolatban?:
A tükörképével.

Mottó:
"Vannak, akik sosem őrülnek meg. Milyen unalmas életet élhetnek!"

Post szín:
PaleVioletRed; dialógus: sárga


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ébredő szél!
« Válasz #1 Dátum: 2022. Jan. 24, 15:02:34 »


A múltkori után rájött, hogy miként élhet királyi hatalmával. Ha provokálja az amúgy másokat provokáló nőket – specifikusan azt a kettőt, aki végül inkább átdobta egy portálon -, talán újfent átsegítik, nulla energiát kell kapunyitásba ölnie, és még barangolhat is. Nincs is jobb ötlet a mozgásnál! Csak kellemesen, könnyedén, a friss levegőn. Az elképzelés megvolt. Tudta, hol él az a kettő. Elindult a szálláshelyükhöz, de nem kellett sokat mennie, a helyszínt elviselhetetlenül idegesítő viháncolás töltötte be. Még ezek a hölgyek birodalmában a szexualitás angyalai, s akiket istenként meg kéne őrizni? Felvet majd a társainak valamilyen szavazási rendszert. Kizárást érdemelne innen az a kettő… Gallan múltkori megjegyzését nem heverték még ki. Látványosan ignorálni próbálták őfelségét, aki női alakban közelített hozzájuk. De senki se tud ellenállni csodálatos kiállásának! Csípőre tett kézzel figyelte az egymás mellett ülő felek léha beszélgetését. Miután Gallan tíz percig simán bírta a strapát, és még mindig várt, a nők kezdtek idegesek lenni, míg csak hamar az egyikőjük hozzá szólt.
- Mit keresel még itt? Nem látod, hogy dolgunk van?
Színpadiasan körbenézett, aztán összetette két kezét.
- Te, ki így mertél rám hivatkozni, megbocsátásban részesülsz most az egyszer. Ám én nem felejtek! Ha ez olyan elfoglaltság, mint az ajtóm előtt történő nevetgélés, szerintem egy bordélyházban több hasznotokat látnák. Ott csinálhattok értelmesebb dolgot is azokkal az ajkakkal.
- Chh, milyen fennkölt lett valaki hirtelen! - mordult fel a másik, és moccant, hogy Gallant megüsse. Rossz húzás volt. Nem sokára a nő előtt, aki társával együtt max. 150 centi lehetett, ott állt egy magas, fekete hajú férfi. Ereje tejében érezte magát. Kezével ráfogott az arcát célzó ökölre, és erősen megszorította. Vörös tekintetét határozottan összefűzte társáéval, aki fájdalmasan próbálta kitépni a kezét, amit ő egyre jobban szorított.
- Tudd a helyed, szolga – folytatta fagyosan – Barangolni kívánok. Nyiss nekem egy átjárót, és elengedlek téged.
Természetesen mire is számított Gallan? Együttműködést várt, de tudta, hogy példát kell statuálnia, mint egy jó királynak. A tárgyalófél még nagyobb hadakozásba kezdett, felemelte vele szemben a hangját. Válaszul a férfi keze a nő csuklójára csúszott, és a hangos reccsenés, a fájdalommal teli zokogás 180 fokban fordította a megbeszélés kimenetét. Rögtön a tárgyra tértek! […]

Hogy hova akart menni, azt ő se tudta megfogalmazni, nem ismert konkrét helyeket. Abból ítélve, mennyire zsúfolt volt a legutóbbi terület, inkább sivárabbra vágyott. Így lett új célpontja egy temető.
Élénk szél járta át a fák lombjait. A levelek sisegése elnyomta lépteinek hangját. Varjak izgatott károgása töltötte be a teret. Gallan mozdulatlanná vált. Míg próbálta felfogni, hol is van, érezte két léleknek a jelenlétét. Az egyik egy jelentéktelen porszem volt, a másikat erőszintben kétszer durvábbnak saccolta magánál.
Minél izgalmasabb, annál jobb!, gondolta magában. Nem hezitált, rögtön elindult arra, amerre őket érezte. Ekkor furcsa látvány terült szeme elé. Elmosódott beszélgetést hallott kettejük közt, ami aligha érdekelte volna, ha a nő halkan folytatja tovább. Elkomorodva nézte végig a lelket, aki egyszeriben eltűnt. A fényekből leszűrve valamilyen vöröshajú fickó lehetett a tettes. Furcsa érzések motoszkáltak benne.
Erre még a szánalom is enyhe kifejezés.
Az ő kultúrájában a nőt bálványozni kell. Ők istenek, a szexualitás született szimbólumai. Azok tekinthetőek igazi istennek, akik tudnak is úgy viselkedni, mint aki szemernyit is tiszteletre méltó. Ama életéért könyörgő szerencsétlen tűnt hosszú idő után először normálisnak vélhetőnek. Így látni, hogy tiszteletet sem adtak a távozónak… Egyenlőnek véli kultúrája megsértésével. Arrancarunk nem aktiválta cuerpoját. Normál szemnek épp úgy láthatatlan volt, mint a szellemek. Halk, kecses mozdulatokkal körözött a férfi körül. Alaposan végigmérte, és csak öt perc feszült várakozás után dugta elő képét.
- Rossz helyen nézelődik – jelentette ki, magabiztosan. Az előbbiektől felbuzdulva érezte magát. Most még közelebbről érezte a kettejük közti különbségeket, de ez sem volt neki elég.
- Mit csinált vele egész pontosan? - Kérdezte mély hangján, tisztes távolságban megállva az ismeretlen mögött. Felső teste csupasz volt, szeméremkötője fehér, színes toll övvel. Ilyen tollak voltak hajlékony fűzfaágra rászőve, amit ékes fejfedőként viselt. Fél oldalasan állt, egyelőre nehéz lett volna kivenni a bal oldalára függesztett kanabót. Kezeit csípőjén nyugtatta, és a ballal azért sunyin trükközött. Bal kezének ujjai a fegyvermarkolaton voltak arra az esetre, ha elő kéne rántani.
Nyugalmat erőltetett magára. Próbálta újra átpörgetni, hogy mit látott, viszont mindenhogy szánalmas, és dühítő látványt nyújtott a nő eltűnése.  A körülöttük lebzselő személyek még egy darabig a sírnál ácsorogtak, végül szedték a sátorfájukat. Női tagjuk valami olyasmit harsogott, hogy „Ideje vacsizni menni, aztán hazamennek pihenni… a jakuzziba.”
Egyáltalán mi a fene az a jakuzzi? Remélem valamilyen harci előadásnak a színhelye. Ha igazam van, én is menni akarok! Na majd ezután...
« Utoljára szerkesztve: 2022. Jan. 31, 13:30:15 írta Gallan Verda »

Karakterlap

Masamune Raiden

Shinigami

Daitenshi

*

daitenshi

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
21 500 / 30 000

Hozzászólások: 31

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 3 200 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
világoskék

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Férfiegylet

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Mottó:
Aum Sohum!

Post szín:
#00eeee


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ébredő szél! Disszonancia
« Válasz #2 Dátum: 2022. Jan. 24, 17:50:28 »
Eltekintek a fák felé és a puhán szitáló apró hóesésben egy furcsa látvány fogad. Persze tudom, hogy nem ember, de azért nem gyakori az arrancar. Sőt igen ritka! A maszk maradványai és a tátongó lyuk rajt rögtön elárulják holow eredetét. Nem hoz zavarba az ágyékkötő, mert életemben sokat láttam így dolgozni az embereket. Jó rég volt. Érdekes arckarakter, próbálom besorolni honnan való. A tollak beszédesek. Egyből az indiánok jutnak eszembe, de ezzel nem jutottam nagyon előrébb hiszen megannyi indián etnikum létezett. Nálam tíz centivel magasabb, pedig én félig holland vagyok, de húsz kilóval kevesebb! Nézem az izomzatot. No igen régebben nem volt gyakori a kövér ember! A keze rátéved a fegyverére! Ó… megvilágosodok rögtön! Bár a kanabo izzig vérig japán fegyver, még is utal a múltjára, amikor élt. Az őslakos indiánok ugyanis obszidián tüskékkel kipreparált botokkal harcoltak. Mert a cél nem az ellenség megölése, hanem csapdába ejtése volt. Gyakran megesett, hogy a hadifogjok az tányéron végezték, miután feláldozták őket a szellemeknek vagy az isteneknek. Körülöttem somfordál egy kicsit azért nyugtalan vagyok, de még nem mozdul a kardhoz a kezem. A kíváncsiság nagy úr.
-A léleknek át kell kerülnie a más világra. Különben a világ rendje felbomlik. A test por és hamu, Gaja mindent visszavesz a lélek örök és elpusztíthatlan, ezért kell egy kami, aki átküldi a másvilágra, s folytatódhat a dharma.- mondom, s moslyogok. Mivel japánban születtem és nevelkedtem, ez a közelség egy kicsit túl közel számomra. Szeretem, ha az intim terem tiszteletben van tartva, de igyekszek uralkodni magamon. Azért egy kicsit ez kellemetlen. A tekintete valahogy engem egy pitonra emlékeztet. Nem tudom megmagyarázni. Úgy érzem, igyekszik körém csavarodni, hogy aztán megfolytson. Az arrcancarok szinte mindig éhesek. Ha nem lélkekre, akkor az élet érzésére.
-Nos a létezésed, a mi lustaságunk eredménye. Gomen kudasai! Végtelen bűneinket nem mossa el semmi. S csak remélem az istenek, kik mozgatják az eget nálunk jóval kegyesebbek.- kérek elnézést, hisz egy holow mint neve is mutatja lelkén egy állandóan tátongó űrrel szenved folyton folyvást.
-Üdvözletem! Maramune Raiden shinigami.- mutatkozok be egy finom s tisztelet tudó meghajlással. Nincs előítéletem ugyanis a holow, ha esetleg levágnám, nem hal meg, a lelke átkerülne a túlvilágra. De ezt nem biztos jó kierőszakolni. 
« Utoljára szerkesztve: 2022. Jan. 24, 18:04:25 írta Masamune Raiden »

Karakterlap

Gallan Verda

Arrancar

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
5 000 / 15 000

Hozzászólások: 10

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 4 400 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Las Noches

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Téglavörös

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Kivel áll kapcsolatban?:
A tükörképével.

Mottó:
"Vannak, akik sosem őrülnek meg. Milyen unalmas életet élhetnek!"

Post szín:
PaleVioletRed; dialógus: sárga


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ébredő szél!
« Válasz #3 Dátum: 2022. Febr. 07, 16:16:49 »
Méregették egymást, mint két coyot, akik feszült készenlétben álltak a mindent eldöntő alfa-harcra. Hatalmas egoval rendelkezett, de egyelőre jobban sokkolták az előbbiek, mintsem nekiugorjon a fickónak. Annak dacára, mennyire a küszöbén állt.
Csakúgy eltűnt. Nem érzem halvány jelenlétét se annak a léleknek.
- A felét nem értem annak, amit mondott – jegyezte meg unott arckifejezéssel. Bármiről is hablatyoljon neki az idegen, ismeretlen volt számára.
Gaia, kami, dáma-szerűség..? Lehet, hogy beszédhibás az előttem álló?
Azt még megértette, ha az előbbi eshetőség fennáll. Nem is akart belekötni senkinek a hibáiba ilyen téren, mert pont hidegen hagyta. Neki a kommunikációban mindig csak az számított, hogy a másik megértse amit Ő diktál, és ne ellenkezzen.
- Kikérem magamnak! – fújtatott orrlyukán keresztül – Nem tudhatom, hogy mi alapján dolgozik pontosan, és meri ezt állítani… Egy biztos: Ez a test tökéletes! Semmi hibája sincsen, tehát lustaság eredménye se lehet. Máskülönben az Ön filozófiája szerint ritka unalmas, szomorú embernek kéne lennem. De még csak közember sem vagyok. Felszólítom, hogy ne vegyen egy kalap alá a pornéppel! – Ideje volt jó tanáccsal ellátni a suhancot. Mielőtt kétségek támadnának, hamar le kellett szögeznie a lényeges pontokat részéről. Abba inkább bele se ment, saját istenhite mennyire egyenlő a nullával, vagy legalábbis erősen megközelíti. Magában hitt, Ő maga tényleg isten. Még egy porszem sincs a ruháján.
Micsoda furcsa neve van, futott át agyán az idegen nevét hallva. Meghajlásával kárpótolta némileg Gallant, büszkeségének karcolgatása után. De akadt még dolgoznivaló a modorán. Hogy megmutassa, ki a vezér, jelentőségteljesen kihúzta magát.
- Az én nevem pedig Gallan Verda, én vagyok a huey tlatoani fia, és jogos trónörököse. Azért élek még, mert élni akartam, ebben biztos vagyok. Fogalmam nem lehet arról, Önnek milyen bűnei lehettek. Ám de ha bűnösnek vallja lényét, sajnos eltekinteni attól nem tudok. Habár, míg ellenem nem követ el több tiszteletlenséget, míg nem tesz rám vagy a természetemre megjegyzéseket, kegyelemben részesülhet. Szerencséjére ma ragyogó kedvemben vagyok, illetőleg nagyobb a kíváncsiságom harci mámoromnál.
Viszonozta meghajlását, csak kevésbé mélyen, mint amennyire neki csinálták.
- Shinigami? Milyen egy… Shinigami? Nincs szebb kifejezés arra, amivel Ön foglalkozik? Nehéz és különös ez a szó.
Jobb kezét ökölbe hajlította, majd megtámasztotta vele állát. Az előtte álló nem nézett ki túl érdekesnek, talán csak a ruhái voltak a népétől jelentősen eltérőek. Nyitottan várta mondandóira a választ. Egyelőre balját is levette fegyveréről, noha, hogy a másik kezet kényelmesen megtámaszthassa. Noha, amennyiben ismét átlépte Raiden Gallan határait, átértékelődhetett benne a kegyelem fogalma, és akkor számára lényegtelen lesz, hogy az előtte álló mennyivel erősebb.

Karakterlap

Masamune Raiden

Shinigami

Daitenshi

*

daitenshi

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
21 500 / 30 000

Hozzászólások: 31

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 3 200 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
világoskék

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Férfiegylet

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Mottó:
Aum Sohum!

Post szín:
#00eeee


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ébredő szél!
« Válasz #4 Dátum: 2022. Febr. 07, 17:32:52 »
A név nem sokat mond. A viselkedés elég érdekes. Kicsit korai még megmondani, de biztos vagyok benne, hogy szép pszichológiai tanulmányt lehetne belőle írni. Közöny, unottság, ugyan az üdvözlést viszonozta érződik, hogy magasabb rendűnek gondolja magát és nincs tudatában annak, hogy rég halott. Ezen szürke lelkiállapot érzelmi kifakultságra utal, esetleg depresszió, vagy valami más? Beszéltetnem kéne, hogy többet tudjak. A ujjam megsimít egy iremonot az övemen és lassan letekerem a fedelét, hogy mintát vegyek a lélekenergiájából. Nagyon érdekes. Testtartásával dominanciát igyekszik sugározni. Én laza és nyugodt maradok. Vállak lenn, a kéz izmai pihennek, az arcom sem feszült.
-Ez a szó, hogy arrancar mond valamit Gallan Verda? - Kérdezem érdeklődve. Azt próbálom előásni, hogy milyen mértékű az amnézia valamint hogy az arrancarban összeolvadó különböző holow maradványok milyen kompozíciót alkottak. Megesik, hgoy a személyiségjegyek keverednek, sőt önellentmondásba is kerülhet. A harcot azonban szeretném elkerülni.

Karakterlap

Gallan Verda

Arrancar

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
5 000 / 15 000

Hozzászólások: 10

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 4 400 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Las Noches

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Téglavörös

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Kivel áll kapcsolatban?:
A tükörképével.

Mottó:
"Vannak, akik sosem őrülnek meg. Milyen unalmas életet élhetnek!"

Post szín:
PaleVioletRed; dialógus: sárga


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ébredő szél!
« Válasz #5 Dátum: 2022. Febr. 21, 10:45:43 »
Tartotta gondolkodó pozitúráját, és figyelte, hogy a másik mit művelt Ha most fegyvert rántott volna Raiden, Gallan megpróbálná levágni a kezeit. De csak egy eszközt vett elő.
- Mit művel pontosan? – fürkészte gyanakvóan. Ami a másik szemszögéből lélekenergia-mintavétel, neki valami, ami növelte a helyzet furcsaságát. Még előző kérdésére se kapott választ, pedig remélte, hogy talán ennyire képes a másik. Ő eldöntötte, nem fogja csak azért se ignorálni beszélgetőpartnerét, mindaddig, míg tudnak értelmes felek módjára kommunikálni. Azzal talán tanulhatnak mindketten valami újat, és nyugodtan térhetnek nyugovóra nap végén.
- Lássa nagylelkűségemet shinigami, Én jótét lélekként megválaszolom kérdését, de cserébe elvárom, hogy Ön is kielégítse tudásszomjamat! Információt csak információért, vért-vérért; a mi népünk e szerint az elv szerint mozog többnyire.
Szerinte ez nem csak fair, ám még nagylelkű is volt ajánlatával. Tűnődve maga elé meredt, hogy némi komolyságot tanúsítson.
- A szónak a jelentésével tisztában vagyok. Én magam vagyok a megtestesült isten, akinek a lábai előtt meghajlasz. Én vagyok az, akinek dörgő hangjától a coyot is nyüszítve elfut, és akinek a puszta tekintete nyársra tűzi a dámvadat!!
Széttárt karral, harsányan prédikált. Neki ezt jelenti az arrancar lét: istennek lenni, mások fölött állni örökkön-örökké.
- Visszakérdezek. Önnek mit jelent az előbbi tett, amit véghez vitt azzal a nővel? Mit jelent az, hogy shinigami? – Ez utóbbit nem csak konkrétan Neki szánta. Meg akarta tudni, mit jelent a szó általános értelemben véve.

Karakterlap

Masamune Raiden

Shinigami

Daitenshi

*

daitenshi

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
21 500 / 30 000

Hozzászólások: 31

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 3 200 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
világoskék

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Férfiegylet

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Mottó:
Aum Sohum!

Post szín:
#00eeee


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ébredő szél!
« Válasz #6 Dátum: 2022. Febr. 21, 12:13:05 »
Rápillantok és utána egyből az égre egy röpke pillanatig. Reméltem a ténykedésem leplezve marad, de Gallan Verda szemfüles. A gyűjtött minta tényleg annyira kevés, hogy még egy holow se szokta megérezni. Ártalmat egyáltalán nem okoz.
-Mintát vettem a lélekenergiádból.- mutatom fel az üvegcsét. A folyadékszerű szubsztancia az arrnacar reatsu szinével halványan pislákol, azaz téglavörösen. Még nem sikerült teljesen egyértelműen eldöntenem, hogy Gallan Verda mennyire van tisztába a tudatpozíciójával, de az tuti, hogy isteni lényként tartja magát számon. Ez egy érdekes elgondolás! A felsőbbrendűségi érzés vajon kompenzálás, vagy tényleg van mögötte valós önbizalom? A személyes tapasztalatom az, hogy akinek a kezében valós hatalom van, sosem vág fel vele. Amelyik kutya ugat, az nem harap. Tartja a mondás és nagyon igaz. Jó kérdés tisztában van e a köztünk feszülő erőkülönbséggel, ha igen mi adja a bátorságot arra, hogy még is így viselkedjen. Ha feltételezem, hogy intelligens és tudja az erőkülönbséget, miért ilyen arrogáns? Ha nem ismeri fel, akkor hányszor futott bele a saját ostobaságának csapdájába, ahol az első nála valóban erősebb lény tényleg elbánt vele? Lehet ez még sosem történt meg? Mennyi ennek az esélye? Gyötör a sok kérdés, de igyekszem visszafogni magam. A válasz követelése persze teljesen jogos.
-A szigetország, amin jelenleg állsz, úgy ismeri el az én létezésem is mint istenét, ám mindenható nem vagyok a jelenlegi képességeimmel. S ha felteszem a filozófiai kérdést, mi az isten definíciója, akkor nos nem csak te meg én, hanem minden létező bele tartozik ebbe, még a fű is a lábad alatt! S ha isten minden, akkor nem igazán van értelme ilyen titulusok osztogatásának kivéve, ha a saját egónkat akarjuk vele legyezgetni valamilyen oknál fogva. De a tény az hogy minden forma üres. A shinigami annyit jelent halálisten, nyugatabbra inkább kaszával, mint karddal ábrázolnak minket és lovon nem gyalog. Számomra a shinigami a hivatásom. Nem tudom a népedben a halál hogy jelenik meg, de az aki eljön érted, mikor a földi létezésednek vége, na az az én munkám. Ez az, ami az én szerepem az univerzumban. A holtak lelkét elküldeni a túlvilágra, hogy ott aztán a lelkük megtisztulhasson az emlékektől, amik érték a lelket a földi létezésben, majd a lélek miután megtisztult, készen áll, hogy újraszülessék és egy új életben, új szerepben kiteljesedjen. Mondani szokás, az ember életét a halál teszi teljessé. Bizonyos szempontból ez igaz, más szempontból a halál nem létezik, hiszen a lélek halhatatlan. S bár a földi tested rég elporladt úgy tippelek, a lelked még is velem társalog. A különbség köztem, közted és az eltávozott lélek közt, csupán tudatpozícióban változik. Én, ha úgy tetszik a lélekenergia pozitív aspektusában jelenek meg, te pedig a negatívban, ezért van egy jókora luk a testeden. – majd egy kis szünetet tartok és a kezemmel hátra tűrők pár sötétvörös hajtincset és kicsit sóhajtok.
-Remélem a magyarázat elég teljeskörű volt számodra. - nézek az arrancarra s még minidg úgy érzem olyan mint egy kígyó.
-Azért mondtam, hogy a létezésed a mi lustaságunknak köszönhető, mert mikor meghaltál, a lelked olyna volt, mint azé a nőé. Ám nem jött érted egy hozzám hasonló halálisten, hogy átvigyen a túlvilágra, s a lelked megették a holowk, azaz negatívba tolódott a lélekenergiád. Ez az eltolódás nagyon nagyon ritkán történik a lélek beleegyezésével. Magyarán te áldozat vagy. Már elnézést, ezt nem sértegetésből mondom. A holow létet a holowk folytonos éhségben töltik. Mivel van egy luk a lelkükön, s azzal, hogy megesznek másokat, ezt a tátongó űrt kívánják betömni. Valaminek a hiánya folyton kínozza öket és ezt nem tudják kontrollálni. Gallan Verda, hány lelket ettél meg eddig? Meg tudod számolni?- kérdezem érdeklődve.

« Utoljára szerkesztve: 2022. Febr. 21, 12:15:58 írta Masamune Raiden »

Karakterlap

Gallan Verda

Arrancar

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
5 000 / 15 000

Hozzászólások: 10

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 4 400 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Las Noches

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Téglavörös

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Kivel áll kapcsolatban?:
A tükörképével.

Mottó:
"Vannak, akik sosem őrülnek meg. Milyen unalmas életet élhetnek!"

Post szín:
PaleVioletRed; dialógus: sárga


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ébredő szél!
« Válasz #7 Dátum: 2022. Ápr. 19, 09:49:26 »
- Min...tát? Huh – gondolkodó fejet vágott, miközben próbálta kibogozni a szálakat. Hogyan lehet folyadékszerű az energiája? Vajon ha akarná, szét tudná robbantani azt a kis üvegcsét, amit a shinigami a kezében tart? Biztos jó kis meglepetést okozna neki. Na és vajon…
- Mihez fog kezdeni vele? – kérdezte nyugtalanul. Ha megpróbálja ellene felhasználni a tudást, amit ennek révén szerezhet, akkor vajon mit csinálna ez a férfi a népével? Tőlük is „mintát venne”? Túl sok kérdése lett hirtelen, melyekből legalább néhányra választ kapott. Megkapta az isten definícióját, amit a szeme előtt semmizett ki egy shinigami.
Milyen ironikus! Azt mondta, még a fű is isten a lábam alatt, de közben „minden forma üres”. Így az is, hogy ő Az lenne!
Nevetnie kellett a csúfondáros filozofáláson. Még a feje is belesajdult. Nem véletlenül unta a hegyibeszédet, ha az hosszabb volt, mint öt perc. A filozófia mindig olyan terep számára, melybe nem szívesen veti bele magát. Nem definíciókon, hanem tetteken keresztül tudjuk a legjobban kiismerni a másikat. Szimplán ennyi elgondolás állt az utálat mögött. Nagyot sóhajtott. Felmérte, és analizálta az erőviszonyt kettejük között. Nekiugorjon most? Elhallgattassa? Minden porcikája bizsergett az előtte álló erejétől. Nagyon szívesen leállt volna vele küzdeni, de ennyi fejfájás után még eldönti, megéri –e a fáradtságot.
- Igen, persze – válaszolta a haját babráló shinigaminak. Talán még többet is kapott, mint amire szüksége volt. Nem hezitált sokat a kifejtéssel ő sem.
- Ha meghal, a Nap háza tárt karokkal várja Önt. Számunkra ez a legnagyobb megtiszteltetés. Bevésődik a neve a harcosok közé, és a nép tiszteletbeli tagként emlékszik meg rá. Feltéve, hogy csatában vesztette életét, nyertes félként. Csúfondáros vereség esetén teste ravatalra kerül. Szertartás keretein belül kerül kioltásra élete. Hasonlóan végzi a megbetegedett korcs-nép. Van, aki örül ennek a szertartásnak, és úgy várja, mint oroszlán a nyulat. A többség reszket, mint a bokor. Ordít, na de kinek? Nekünk nem áll érdekünkben foglalkozni a gyengékkel.
Ha a népe kegyelmes lenne, valószínűleg nem tartana igényt uralomra se. Uralkodni, bővíteni a területeket, minél jobb termést létrehozni kereskedelmi célokból. Élni a „hitnek”, ezek az eredeti célok. Hogy az Új Azték Birodalomban mennyi maradt meg ebből, ő maga se tudja. Nem igazán látott kakaóültetvényeket. Egyszer, amikor rákérdezett egy tagnál, van –e kakaója, furcsállta a fémes csörgésű dobozban elé tolt barna port. Persze látta már így a szóban forgó termést; étket, mely isteni nedűvé változik némi tej hozzáadásával. Csak… idegennek érezte.
- Hány shinigami létezik jelenleg? Hisz ezek alapján nincs egyedül. Esetleg számíthatok… erősítésre pillanatokon belül? – kérdezte, ismét gyanúval telve. Pupillája összeszűkült. Remélte, hogy nem hív az egyén ide több, magát istennek hazudó embert, különben nehéz lesz türtőztetnie magát. Már nagyon elege volt, így is nehezen fogta vissza harc iránt érzett vágyát, ami egyre csak nőtt benne. Egy kicsit csitított ezen, amikor ismét ráterelődött a téma. Szerette azt hallgatni, hogy róla beszélnek. Büszkén kihúzta magát.
- Én ugyan erősebbnek vélem magam holmi nőtől, de értékelem az informatív választ. Habár halálom körülménye ködös számomra, személy szerint örülök annak, hogy még itt vagyok – Ezért ha esetleg nagyon vergődött volna halálának pillanatában, és arra járna egy shinigami, ki tudja? Lehet ő maga kéri meg ezt a hollowot, hogy egye meg őt gyorsabban. De minek gondolkodik egyáltalán ilyenen?
- Újjászülettem, mondhatni. Én vagyok „A bátor ember igazsága”, ha az Ön nyelvére le kéne fordítani a nevemet.  Huh… Miért lett hirtelen kíváncsi arra, hogy mennyit ettem? – felvonta szemöldökét. Nem tudta hova helyezni a kérdést, de az agya már vadul számolni kezdett.
- Ezret biztosan, tovább már nem számoltam – Remélte, azt nem kell kifejtenie, hogy pontosan mit fogyasztott idáig. De valami már most szöget ütött a fejében.
„Mivel van egy luk a lelkükön, s azzal, hogy megesznek másokat, ezt a tátongó űrt kívánják betömni. Valaminek a hiánya folyton kínozza öket és ezt nem tudják kontrollálni.”
Nekem ez a harc, nem? Minél többet, minél jobban. Akkor előremozdíthatom a népemet. Akkor újra én lehetek a király, „Az egyetlen”. Hehe… Hehehe.

Karakterlap

Masamune Raiden

Shinigami

Daitenshi

*

daitenshi

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
21 500 / 30 000

Hozzászólások: 31

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 3 200 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
világoskék

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Férfiegylet

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Mottó:
Aum Sohum!

Post szín:
#00eeee


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ébredő szél!
« Válasz #8 Dátum: 2022. Jún. 07, 12:16:06 »
Tüzetesen figyeltem mit beszél a test. A test nagyszerű és olyan mennyiségű információval lát el, amiről a beszélőnek fogalma sincs. Hol van a hüvelykujj, merre pillant a szemével. Az izomtónus, mit csinál a lábával. Ezek mind elmondanak nekem nagyon sok dolgot. Például a szem mozgása azt, hogy pontosan milyen kognitív funkciót végez a beszélő. Kitalálja e, vagy visszaemlékez. Az a kis hüvelkyujj pedig legtöbbször azt mondja el az illető mennyire domináns és hol áll a szociális ranglétrán. Gallan Vedrában jól láthatóan felgyülemlő feszültség és türelmetlenség pedig utal arra, hogy nehézségei vannak a szociális kapcsolatokban. Nehezére esik figyelni másokra és meghallgatni őket vagy akár beleképzelnie mások helyzetébe magát. A testtartása harcias és fenyegető. Biztos birizgálja az ínycsiklandó mivoltom. Az arrancarok, vagy hát a holowk úgy álltalában imádnak olyan lelket enni, amelyik erősebb. Finom kis mosolyra húzódik az ajkam, amikor hallom a választ, de némi téveszmék jelenlétét érzékelem az újjászületés és a halál közül.
- Azért érdekelt, hogy mennyire vagy rabja a múltnak és érdekelt, hogya sok ezer lélek, ami épp emésztődik benned, a lelkek tudata, hogy hat rád. Ez mindig vita tárgyát képezi a köreinkben, hogy a gillianból adjuchasba átmenetnél végül is mi alapján dől el a holowk közel végleges személyisége.- vigyorgok rá. Nagyon ügyelek a vállakra a lélegzetre itt el akarom kerülni a kardváltás. A körülöttem ólálkodó arrancar lehet gyengébb nálam, de még mindig távozhatok olyan sérüléssel, ami most nagyon hátráltatná minden terveim. Ha nem muszáj, nem ezen a földön akarok elvérezni.
-Sokan vagyunk!-mondom neki bár tudom, hogy én nem tudok erősítést hívni, de azért ezt nem kötöm az orrára.
-Csak a miheztartás végett én már háromszáz éve meghaltam. A különbség köztem és az elküldött lélek között, akit az imént láttál, nem más, mint gyakorlás.- De látom, ám hogy erősen próbál visszaemlékezni. A szeme gyakran felveszi azt a pozíciót.
-Mindig csodálkozok miért az amerikai kontinens tudatával rendelkező lelkek kerültek Aizen kezébe. Ez több mint mókás. Lehet volt valami titkos fétise? – majd megrázom a fejem.
-Mi lenne, ha a béke érdekében megegyeznénk valamiben. Úgy látom, a harcot nem tudod kiverni a fejedből.- mosolygok rá.
-Azonban ha itt harcba keveredünk ez a szép temető hamarosan csatatérré változna ráadásul olyanná, amiről az embereknek fogalma sincs miért jutott erre a szerencsétlen sorsra. Megzavarná a békés álmaikat és az értékes időt, amit azzal töltenek, hogy elhunyt szeretteikre gondolnak. A japánok nagyon sokat dolgoznak manapság, nagyon rosszul érzeném magam, ha belerondítanék a lelki gyakorlatukba. Arról nem is szólva, a temető fel van szentelve, résszint a mi tiszteletünkre. Látod, ott a kapunál mossák meg a kezüket, hogy lelkileg megtisztuljanak. Neked lehet nem fontos, de nekem igen. Javaslom, lépjünk el dél felé… Egy régi elhagyatott iparterület van arra, amit egyébként már amúgy is lerombolt egy földrengés pár éve. Ott a kutyát nem zavarja, ha felrúgjuk a port egy kicsit.- mondom neki gondolván arra, hogy a nagyobb nyitott terület és a temérdek vasbeton szerelvény, ami kopaszon ott rozsdásodik borzasztó előnyös a harcmodoromnak. De ha Gallan Verda körbe néz, láthatja a temérdek japán karaktert felvésve. A sírok között kis jizo szobrocskák ücsörögnek felöltözve a népi hagyomány szerint Buddhának ajánlva. De ugyanúgy a hatalmas ginko kopasz ágai alatt fehér washi papírból készített dekoráció látszódig nekünk kamiknak. Évezredek óta a japán hit alapja, hogy életerő lakozik mindenben. A tekintetem végigvonul mindezeken miközben puhán és csendesen esik a hó. Kinyújtom a tenyerem, hogy érezzem a hó hideg érintését, ahogy a kezemhez ér és elolvad. Érdekes, hogy ezt még akkor is meg tudom tenni, amikor nincs rajtam éppen a mesterséges emberi test
« Utoljára szerkesztve: 2022. Jún. 07, 12:17:42 írta Masamune Raiden »