- "A faj mit sem jelent! Olyan, mint a rassz, mert mindegy mi vagy; lelkeden nem ejt csorbát az idő foga” – mosolyodom el, kedvenc versünk első pár sorát felidézve. Emlékszem, hogy Kane-nel nem csak konstruktív vitákat folytattunk. Voltak vers-felolvasó estjeink. Ezzel tesztelem is, mennyi maradt meg neki azokból az időkből? Abban viszont kötve kétkedek már, hogy bármi szó nélkül hátrahagyna. Persze egyelőre még barikáddal védem szívemet. Két lábbal állok a talajon. Ami késik, talán nem múlik, hisz semmire sincs garancia.
- Ha kételkedsz, nézz társaid szívébe, és meríts erőt onnan. Biztos vagyok benne, hogy mostanra rengeteg barátra találtál.
Ironikus, hogy Kane barátai is megtalálnak minket. Kicsit hangulatrombolónak érzem. Viszont időben érkeznek, már kezdek kicsit rosszul lenni, ezért őszintén remekül jön a kenőcs, amivel kihúzhatom az otthonomat jelenti kis szobáig. Eltervezem, mit fogok csinálni, míg ők hárman beszélgetnek kicsit. Aztán összeszedem magam. Úgy tűnik, ismeretlen hölgyünket zavarba hozom. Élesen rámeresztem lila szemeimet.
- Köszönöm! – mondom neki még egyszer, majd félrehúzódunk a férfivel. Olyanok vagyunk, mint két kaliforniai paprika a bolt rekeszében. Esetlenek, pirosak, és ragyogók. Bennünk él a fiatalság fénye, a megkönnyebbülés. Magamról elmondható, hogy ismét boldog vagyok, noha tudom, mindez hamarosan egy emlékké válik, aztán soká’ lesz, mire újra együtt lehetünk. De addig is, ha idáig kihúztam nélküle, miután ma láthattam, menni fog. Nem vagyok szomorú.
- R-Remek! Azt hiszem… Én is örülök… - suttogom. Túl hirtelen veszi el a papírt. Szinte azonnal, és hozzáér a kezemhez! Hozzáér! Abszolút zavarba jövök. Fogalmam sincs, merre mozduljak, közbe viszont menni kell, mert úton van felénk a rendőrség.
Vajon mit mondjak, ha meglátnak? Kell szólni bármit is? Vagy csak szaladjak? Sétáljak? Ahh… túlságosan is felgyorsultak az események. Alig bírom követni őket. Hogy újra maszkot húzzak! Ki kell tartanom. Nem adhatom fel legnagyobb színjátékomat, ha valaha együtt akarok élni Kane-nel. Már pedig ez a hosszú távú terv--.
- He? – kérdezem halkan, meglepődve. Könnyedén a lábaim alá nyúl, magához szorít. Forróság önti el lelkemet. Halkan felsikoltok, és rögtön reflexből felsőjébe markolok. Arcomat felsőtestébe temetem, így lehetetlen, hogy felhívjam magamra a figyelmet.
Bár... Az is elég furcsa lehet, mely szerint épp leugrunk egy épület tetejéről. Pár pillanatig rám tör a szabadság érzete. Fél percig olyan, mintha sose váltunk volna el egymástól. Lenyugszom. A végén csak bólintok szavaira. Néma ígéretet téve, hogy majd látjuk egymást. Integetek, s végül a rendőrség kiérkezése előtt kisétálok az utca sarkára. Taxit hívok. Tíz percen belül kiérkezik, és végigpörgetem fejemben a lehetőségeket, mielőtt nyugovóra térnék. Halványan, de látom az esélyt, hogy talán nem vesztem el őt többé.
//Én is köszönöm!//