Szerző Téma: Karakura Town-i erdő  (Megtekintve 7317 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Ukitake Juushirou

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 212

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 1 899 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #90 Dátum: 2017. Nov. 08, 14:03:38 »
Üdvölet! :hippy:

Kérésetekre jöttem is lezárni az edzést. Mindketten nagyon odatettétek magatokat, nagyon jól sikeredett edzés lett. A feladat komolysága pedig indokolta a hosszát is. Nem szaporítom tovább a szót, edzéseteket sikeresnek nyilvánítom, jutalmaitok pedig a következők:
Aikawa Chiyo: 1000 LP valamint a Hourin technika ára, azaz 500 ryou
Hoshi Kazumi: 1000 LP, illetve a Hourin technika

A pontjaitokat ennek megfelelően kidou, valamint reiryoku manipuláció képzettségre kellene költenetek.

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Kapitány

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 66

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #91 Dátum: 2018. Ápr. 23, 22:41:13 »
Varázshasználók

A fényre egy kinézetre fiatal, lila szemű és hosszú, lila hajjal rendelkező lány lépett. Lélekenergiája emberre utalt, bár némileg többel rendelkezett, mint egy átlag, így nem csoda, hogy gigai nélkül is képes a shinigamit. Kaszás? A kifejezés hallatára kissé megemelte egyik szemöldökét. Nem arról lett volna szó, hogy nem értette volna az összefüggést, egy pillanatig sem. Maga is ismerte a kifejezést. Az általában fekete köpenyben és természetfeletti fegyverrel – többnyire kaszával – ábrázolt mítosz béli alak valóban mutat hasonlóságokat a shinigamikkal, ráadásul a kezében tartott shikai alakja még némi párhuzamot is mutatott az említett zord lény fegyverével. Csupán nem volt hozzászokva, hogy ezen a néven azonosítsák. Vajon a túlvilági dolgokban ismeretes emberek így hívják errefelé a shinigamikat? Vagy csupán összetévesztette valami mással? Mivel a lány megadta a kellő tiszteletet és látszólag együttműködőnek bizonyul, így egyelőre ennyiben hagyta a dolgot és nem bocsátkozott fölösleges mondatkörökre annak érdekében, hogy kijavítsa szóhasználatát. A felé intézett üdvözlést ő is viszonozta, de nem hajolt meg olyan mértékben, mintha egy vele egyenrangút köszöntene. Az efféle előjogot csak főnemeseknek és kapitányoknak adja meg. Szemét továbbra is szorosan rajta tartva megszűntette a fénygömböt, mielőtt válaszolt volna.
- Maga lenne e hely bejáratának őrzője?
Kezdte hozzá nem illő udvariatlanságként egy kérdéssel, de nem szándékozott figyelmen kívül hagyni a halandó kérdéseit sem. A Lelkek Világában uralkodó törvényszerűségek mivoltán az egyén kinézete nem szükségszerűen korrelál annak korával – egy lecke, amire már számtalanszor kapott emlékeztetést. A halandók világában azonban más fizikai törvények uralkodnak, így az előtte álló ember feltehetőleg nem kifejezetten térhet el attól, ahogyan kinéz. Mégis, mivel megadta a tiszteletet egy számára idegen alaknak, aki az ő szemszögéből talán még betolakodónak is tekinthető, így ő is hasonlóan nem tegezte le őt. Mondandójából máris szert tett némileg több információra, mint amivel eddig rendelkezett. Ezek szerint ez egyfajta szent hely lenne. Ő maga nem tartotta sokra az efféle vallásos, babonás dolgokat, számára csak az adott szó a szent. Azonban másoknak lehetnek különböző, nagy becsben tartott helyeik, így ezt ezentúl igyekszik majd tiszteletben tartani a jó viszony ápolása érdekében, bár nem sokon múlott, hogy ne próbálkozott volna meg az említett pecsét feltörésével, amennyiben a lány nem zavarja meg.
- Azért érkeztem, mert keresek egy… mágikus szervezetet, akikkel szívesen üzletelnék. Szeretnék beszélni valakivel, aki ebben a segítségemre lehet.
Nem akarta esetlegesen megsérteni, amég nem tudja pontosan, kik is ők, így jobbnak látta, ha egyelőre elővigyázatosan fogalmaz. Az eddigiek alapján úgy vette le, hogy ez a bizonyos boszorkánymester, ha nem is a vezetőjük, de minden bizonnyal egy magasrangú személy lehet a köreikben. Abban már nem volt biztos, hogy valóban őt keresi, vagy esetleg más is képes megadni neki azt, amiért jött, ám amég ez nem lesz tisztázva, addig nem tagadja a dolgot.
- Esetleg el tudna vezetni a boszorkánymesterükhöz? Vagy útba tudna igazítani, hogy merre találom őt? Nem szeretnék véletlenül kárt tenni egy szent helyükben.
Komolyan gondolta utolsó mondatát, ha már miatt nem is, a jó viszony megtartása érdekében. Nem deaktiválta azonban lélekölőjét és továbbra is éber maradt a legkisebb gyanús mozdulatra, ami fenyegetést jelentene. Nem tudja, hogy az itt tevékenykedő népek mennyit sejtenek a spirituális világról, vagy hogy egyáltalán meg tudják-e a különböztetni egy shinigami fegyverének shikai állapotát az elzárt formától, így amennyiben nem kap külön erre szóló kérést, belátása szerint cselekedett.

Karakterlap

Uruwashi Yui

Boszorkány tanonc

Ember

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
6 800 / 15 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 15 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Lila

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#7A0099


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #92 Dátum: 2018. Ápr. 24, 13:26:09 »
Varázshasználók

A Kaszás jelenléte nagyon izgató és csábító a számomra. Megannyi kérdőjel bukkan fel szemem elé, aminek válaszait keresném! Hangja tiszta és komoly. Tekintélyét már jelenlétéből érezhető. Vajon kinézetével társul bölcselet is? Valószínűleg igen. Viselkedéséből arra engedek következtetni, hogy az illemet nagyon is jól ismeri. Lehetséges volna, hogy rokonlélekre találtam volna? Hajlásának mértéke nem volt oly mély, mint az enyém, de úgy vélem kezdetnek megfelel. Hiszen viszonozta üdvözlésemet és nem rántott kardot. Már, ha kard lenne nála, helyette viszont igen érdekes ereklyét vélek felfedezni kezében. Csak nem a méltán híres *Ketzalkóatl lándzsája lenne?
- Nem őrző vagyok, csupán egy tanuló.
Őszintén válaszolok a Kaszásnak. Nem érzek felőle fenyegetést. Lehetséges, hogy valóban a tudomány vonzotta ide? Még is miféle késztetés vitte oda, hogy felkeresse családom bölcsét, ki a tudományok őrzője és védelmezője? Oly sok kérdés, megannyi megválaszolatlan válaszok keringik be a helyet, ahol most vagyunk. Kíváncsiságom nem hagy engem békén, sokkal inkább fonalaival irányítani próbál a Kaszás felé. Lassacskán odaérkezem végül a férfi elé. Tekintetemmel megfigyelem minden rezdülését és mozgását. Kérdésére rögtön az arcára nézek majd válaszra nyitom a számat.
- Mágikus szervezet? Úgy érti Merlin leszármazottait keresi? Ha igen akkor nagy szerencsének örvendhet! Éppen itt áll ön előtt egy.
Ugyan ki kéne javítanom majd, hogy nem egy szervezett vagyunk, hanem egy nép, de később ráér ezt megmagyarázni. Előtte meg kell bizonyosodnom arról, hogy vendégem nem azért jött, hogy a tudásunkat ellopja. Eddig úgy vélem megbízható, de azért nem árt az óvatosság. Természetesen a boszorkánymester közelében, vajmi kevés esélyt látnék arra, hogy bármi probléma felmerülhessen, de ha már előtte kitudom szűrni a bajt jobban járnánk.
- Elvezethetem, viszont ahhoz, hogy elvezessem szeretném, ha felelne őszintén a kérdéseimre. Ha úgy vélem válaszai őszinték és tiszták, elvezetem önt a boszorkánymesteremhez. Megfelelnek önnek ezek a feltételek?
A Kaszás elfogadja feltételeimet, viszont ő is jön egy újabbal, amit én viszonzásul elfogadok. Hiszen a teszt lényege az őszinteségen alapul. Mindenkinek lehet egy titka. Ráadásul a Kaszások méltán híresek a titoktartásról. Mondhatni mi ebben nagyon hasonlítunk! Kis mosoly jelenik meg az arcomon a felismerésen. Hát ennyire hasonlítanánk?
- Rendben hát. Három kérdést fogok feltenni. Ahogyan azt mondta az ön döntése hogyan válaszol, egyáltalán válaszolni fog. Bár a válasz nem megadása is egyfajta válasz! Az első kérdésem: Ön, a tudást minek nevezné?
Miközben várom a választ kérdésemre, gondolataimmal elkalandozom egy időre. Vajon mit rejthet a fekete köpenye alatt? Milyen titkok őrzője ő vajon? Oly kíváncsi lennék, ahogyan lándzsájára is, miképp szerezte meg! Mesterem ugyan említette, hogy a Kaszások egyik tulajdonsága, hogy szent fegyvereiket, mágikus képességekkel ruházzák fel, ami miatt talán kardjuk kinézete is megváltozik. Valószínű, hogy az említett lándzsa nem biztos, hogy Ketzalkóatl fegyvere lenne, de sose lehet tudni. Az is lehet, hogy kapcsolatban áll egy hasonló teremtménnyel!
- A második kérdésem, ön a tudást megszerezni vágyná vagy inkább megőrizné?
Kíváncsiságom nem hagy nyugodni. Testemben érzem azt az ellenállhatatlan vágyat, hogy közelebbről is megismerhessem az előttem lévő Kaszást. Titkai oly nagy súllyal rendelkeznek, hogy a kalandvágyam is fokozódik a jelenlététől! Mond csak jó uram, te nálad lenne Eldorádó térképe? Megosztod-e velem bölcsességed almáját, hogy zamatából megértsem vajon mily tudás birtokosa vagy amit még nem értek? Mindig is szerettem volna egy Kasszással megismerkedni. Úgy tűnik Merlin szemei most felém irányultak!
- Utolsó kérdésem. Amint megszerezte azt, amire vágyna, milyen célra használná fel?
Szándékai vajon nemesek? Vagy esetleg pusztítóak ránk nézve? Eme kérdés talán a legfontosabb mind közül, amit én feltettem. Viszont a teljes kép megértéséhez mindhárom válasza szükséges. Miután a válaszok elhangzottak vagy esetleg egyikük elnémult örökre a sötét homályba, elemzem a fejemben a végeredményt. Alapos megfontolással és átgondolással, készen állok arra, hogy a végső szót kimondjam. Az ítéletet! A kérdés, hogy vajon a válaszom mi is lesz? Ez már a jövő kérdése, amit még nem ismerünk!


(click to show/hide)

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Kapitány

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 66

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #93 Dátum: 2018. Ápr. 28, 23:41:10 »
Varázshasználók

Egy tanuló. Szóval, ha lefordítjuk a Lelkek Világának nevezéktanára, akkor egy akadémistával van dolga. Érdekes, ám ettől még nem tekintett rá kevesebbként, mint eddig. Tanuló vagy sem, egy teljesen más közegből származik, mint ő, így olyan ismeretek birtokában lehet, amik számára idegenek, azonban ez fordítva is igaz.
- Merlin? Merlin Ambrosius? Olvastam már korábban erről a névről.
Megerősítette abban, hogy talán megtalálta, amit keresett. Az, hogy Merlin leszármazottainak vallják magukat egy újabb érdekes kinyilatkoztatás. A Seireitei könyvtáraiban olvasott már erről a névről. Egy halandó, aki sok évszázaddal ezelőtt élt. Emberhez képest kimagaslóan részletes tudással rendelkezett a lélekenergia felhasználását illetően, ám erejét sosem használta a Lelkek Világa ellen, vagy a Halandók Világának veszélyeztetésére, így a Gotei nem avatkozott bele a tevékenységeibe.
Beleegyezett abba is, hogy elvezeti őt ehhez a boszorkánymesterükhöz, de ehhez előtte kérdésekre kellett válaszolnia. Alig észrevehetően összehúzta szemöldökét. Sejtette, hogy ennyire nem lesz könnyű dolga, hogy csak egyszerűen besétál, de nem akarta már rögtön az elején magára haragítania a halandókat, így egyelőre látszólag belement a játékba.
- Tisztán és érthetően igyekszek felelni minden kérdésre, amennyiben módomban áll, azonban fenntartom a jogot, hogy eldöntsem, válaszolok-e adott kérdésre, vagy sem. Úgy vélem, ezek is ésszerű feltételek.
Természetesen, Seireitei vagy a Gotei biztonságát veszélyeztető kérdésekre nem fog választ adni, ahogy olyan titkokat sem árul el, melyek szerinte nem halandó füleknek valóak. Volt már számtalan példa a történelemben az emberek felelőtlen mágiahasználatának, így bőven elegendő, ha csak a saját technikáikkal művelik ezt.
Az első kérdés hallatán nem lepődött meg. Egy fejtörő, egy rejtvény. Olyan dolog, melyet őrzők gyakran szoktak kérdezni az arra járótól, aki titkaikat fürkészi, annak ellenére, hogy a lány azt nyilatkozta, ő nem az. Az ilyeneknek általában nincs egyértelmű jó vagy rossz válaszuk, sokkal inkább a kérdezőnek segítenek eldönteni, hogy mik az illető szándékai, akivel szemben áll. Ettől eltekintve biztos volt benne, hogy étezik olyan válasz, ami nem tetszene Merlin leszármazottjának, de mivel szavát adta, hogy a feltett kérdésekre őszintén felel, így ehhez is tartotta magát.
- A tudás egy eszköz. Önmagában se nem jó, se nem gonosz. Az határozza meg, hogy mire használják fel. Önmagában se nem ad megvilágosodást, se nem hatalmat, de felhasználható ilyen célok megszerzésére.
A második kérdés már inkább tűnt neki egy beugratónak, semmint valódi kérdésnek, mert számára egyértelmű volt a válasz.
- Tudást megőrizni anélkül, hogy az illető megszerezné azt?
Kívülről csak annyi látszott, hogy halványan elmosolyodik, de zanpakutou szelleme érezhette azt a jóízű kacajt is, mely csak belsőjében tört fel. Régóta nem volt már olyan dolog, ami ennyire szórakoztatta volna, mint ez a látszólagos paradoxon.
- Nem lehet valamit megőrizni anélkül, hogy megszerezné. Ahhoz, hogy egyáltalán el tudja valaki dönteni, hogy mi érdemes megőrizni és mit nem, ahhoz meg kell ismernie, hogy valóban hasznos információ-e, nem hamisítvány. Ezen felül, a tudást csak megőrizni, de nem használni értelmetlen cselekedet. Még a legértékesebb titok sem ér semmit, ha nincs senki, aki birtokolja. A magam részéről én úgy őrzöm meg a tudást, hogy megszerzem azt.
A harmadik és egyben remélhetőleg utolsó kérdés hangzott talán a leglényegesebbnek, amire az eddig kérdések csupán felvezetésként használtak. Először elgondolkozott azon, hogy erre a talányra nem fog választ adni, de azzal elesne attól a lehetőségtől, hogy megszerezze e népek bizalmát, így végül mégis megszólalt.
- A kutatásaim elősegítésére használnám fel.
Valahonnan sejtette, hogy egy ilyen homályos válasszal nem ússza meg, így jobban kifejtette.
- A célom végső soron, hogy ismereteimmel és módszereimmel a Seireitei fejlődését szolgáljam annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban legyünk képesek megvédeni a világok közti egyensúlyt, ezáltal eleget tegyünk kötelességünknek. Természetesen, nem célom kisajátítani semmit. A forrásaimban meg fogom említeni Merlin leszármazottait, amennyiben hozzájárulásukat adják.
Ez volt a kritikus pont. Amennyiben a kérdező nem szimpatizál az általa „kaszásokak” nevezettekkel, úgy nem érdeke segítséget nyújtani a Seireitei technológiai és mágikus fejlődése érdekében sem, de jobb az ilyenre már az elején fényt deríteni, mintha később derülne ki.
Miközben válaszolt a kérdésekre észrevette, hogy a lány tüzetesen végigméri őt, de azon belül is legtöbb figyelmet a kezében tartott Fuuryoumarura szentelte, amit a lélekölője is észrevett. A bot végére tekeredő kígyó szemei követték a halandó mozgását és tekintete találkozott az övével. A harmadik kérdésre adott válasz elhangzása után az eddig nyugalomban lévő kígyó meg is moccant, majd nyelvét párszor kiöltve a lány felé fordult, de nem szólt semmit. Egyébként is, csak Hyousuke lenne képes megérteni, hogy mit mond ebben a formájában. Nem lepődött meg kardszellemének felélénkülésén, hiszen mind az előttük álló halandó, mind azok, akikhez menni készültek számottevő mágikus ismerettel és hatalommal rendelkezhettek. Ezen felül maga az egész környék is árasztja magából a misztikus pecsétek, erőterek és illúziók „szagát”, amit a legtöbbek képtelen lennének érzékelni, de nem úgy az ő lélekölője, akinek alapvető természetében van benne a mágia minden formájának elemésztése és hatástalanítása. Igazi harcosként mindig szívesen veszi a lehetőséget, amikor tesztelheti erejét szignifikáns varázslat ellen, hogy bizonyíthassa kvalitását arra, hogy méltó gazdáját segíteni és megvédeni az ilyen hatásoktól, amikor az parancsot ad rá, így aztán érthető, ha egy ilyen hely felkelti az érdeklődését.

Karakterlap

Uruwashi Yui

Boszorkány tanonc

Ember

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
6 800 / 15 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 15 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Lila

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#7A0099


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #94 Dátum: 2018. Ápr. 30, 02:02:42 »
Varázshasználók

Szemeim rögtön felcsillannak mikor a Kaszás száját elhagyja a szent név, amit mai napig egyfajta istenként, megmentőként tekintünk. Szóval ismeri a nagy Merlin történetét? A varázslót, aki megmentette népemet a biztos pusztulástól? Milyen kedves, hogy mielőtt még megjelent elénk előtte utánanézett bizonyos fontos dolgoknak. Azt kell mondanom bravó! Értékelem azokat a lényeket, akik időt és energiát fektetnek arra, hogy ismereteiket bővítsék.
- Szóval maga hallott a híres nagy Merlinről? Hősünk és megmentőnkről? Büszkén állíthatom önnek jó uram, hogy Merlin Amborsius leszármazottja lennék Uruwashi Yui! Önben kit tisztelhetek?
A bemutatkozás után rögtön is tesztnek elé állítom a Kaszást. Alapos és megfontolt kérdésekkel igyekszem belőle kicsikarni őszinte válaszait. Lássuk hát méltó-e arra, hogy meglelje az aranyalmát amiért oly soká keresett eme messzi vidéken! Vajon megérdemli a titkok könyvének kulcsát? Jogosultságot kaphat arra, hogy Merlin titkaiba bele kukkantson? Válaszai őszintének hangoznak. Nem érzek bennük semmi fenyegetést, ami népem ellen irányulna. Őszinték és mondhatni kissé szerények, bár azért lennének fenntartásaim, de mondhatom levizsgázott. Egyelőre!
- Válaszait őszintének találom. Beléphet!
Azzal a pecsét felé veszem az irányt, majd két kezemet kitárva koncentrálok. Energiáimat összpontosítva a két tenyeremre, megidézem a mágia köröket majd fejből elmormolom az igét, amivel eme pecsétet tisztán levehetem.
- Arachna ichi Such num huest uriem Sachust lishi.
A pecsét szépen lassan eltűnik majd a barlang fala ketté nyílik. Ezután a Kaszás felé tekintek, majd kicsit meghajolva bal kezemmel mutatom az irányt merre is kell haladni. Mielőtt viszont elindulnánk eme kalandra, jobb lesz figyelmeztetnem egy két dologra. Legfőképpen arra gondolok, hogy mire kéne figyelnie, hiszen a boszorkánymesterem lakhelyén nem holmi csecsebecsék vannak a polcain. Vannak nagyon is érdekes és tiltott könyvei gyilkos átkokról és természet ellenes varázslatokról, valamint mérgek esetleg hallucinogént kiváltó főzetek ami talán rá is eléggé ártalmasak lennének. Makoto mester mindig is új főzeteken és mágia technikákon töri a fejét. Boszorkánymesterként nem csak a tudást kell birtokolnia, de fejlesztenie is kell. Hiszen a fejlődés kulcsa népünk fennmaradásának.
- Szeretném óvatosságra inteni mielőtt beengedném. Mindent a szemnek, de semmit a kéznek. Makoto mester nagyon sok főzetet készít, amikből némelyik nem éppen egészségesek az ön számára. Továbbá arra kérném, hogy amint leértünk mesteremhez kérem hajoljon meg előtte. Népünk számára Makoto Mester egy nagyon magas státuszban lévő személy. Meg kell adni a tiszteletet neki.
Megértem, ha a Kaszásnak eleinte nem tetszene, de szeretném, ha betartaná népünk hagyományait. Számunkra a bölcs mesterek jelentik a jövőnk kulcsát. Ha ők nem lennének mi már nem is léteznénk tovább. Elpusztultunk volna. Nekik köszönhetően társadalmunk virágzik és fejlődik. Egyszerre tanárok, tudósok és művészek! Hiszen a mágia tudománya egyfajta művészet! A varázslat elkápráztatja a nézőközönséget miközben a mutatványt látják! Láthatják közelről, de titkait nem fedik fel! Hiszen hiába is látható oly közelről, de még is távolabb látják a valóságát eme nagyszerű csodának, amit mi mágiának nevezünk! Miután a Kaszásnak elmagyaráztam a szükséges tudnivalókat és beleegyezik a kérésembe, megmutatom az utat a mesterem felé. Hosszú lépcsők között vezet az út lefelé. Miközben haladunk előre a fáklyák önmaguktól életre kelnek és fényüket szolgálatunkra állítva eltüntetik a sötétséget majd fénnyel beborítva tisztítják látásunkat. Időközben a barlang bejárata újfent becsukódik. Lassacskán megérkezünk mesterem felé, hiszen máris megcsap egy érdekes illat. Valószínűleg ez egy főzet lesz, de vajon melyik? Ha tippelnem kéne eme zamatos illatból, ami kicsit hasonló a fenyőfa illatára keverve egy kis édes eper zamatával azt mondhatnám ez a főzet nem más, mint a Likrium! Minden sebet begyógyító főzet!
- Ne tessék aggódni. Az illat, amit érez nem mást, mint a Likrium! Ez egy olyan főzet, ami minden sebet begyógyít. Előállítása nagyon nehézkes, de hatása egyedülálló!
Népem büszkélkedhet megannyi főzetéről. Nagyon sokfajta ínyencséggel tudunk ám szolgálni. Vannak főzetek amik betegségeket tüntetnek el vagy esetleg elcsábíthatnak bizonyos személyeket. Van, ami másnak a kinézetét változtatja meg, esetleg szerencsével koronázzák minden cselekedét! A legérdekesebbek számomra, azok a főzetek amik képesek illúziókat kelteni! Alattomosak ugyan, de nagyon is hatásosak! Megzavarják az elmét egy pillanatra, majd egy időre átveszik az alany fölött az irányítást és illúziót keltve beleejtik a csapdába. Vannak mágia technikák, amik szintén hasonló eredményt produkálnak, de azok viszont magas szintű technikák, amiket sajnos jelenleg nem vagyok képes megtanulni. Egyelőre! Miután a lépcsőknek vége szakad, rögtön megpillantom az ajtót, ami a boszorkánymester szobájához vezet. Kinyitva, rögtön megpillantom Makoto mestert, aki éppen szorgalmasan egy új főzeten munkálkodik üstjében. Beérve a küszöbre mélyen meghajolok.
- Makoto Mester! Elnézést, hogy megzavarom elmélkedését a főzetek világában, de szeretnék bemutatni valakit!
Mesterem rögtön megfordul, majd hosszú szakállát bal kezével végig simítja párszor és alaposan végig méri vendégemet.
- Ő itt Mizushima Hyousuke.
Mesterem arca hirtelen a komolyból halovány mosolyra vált, majd a kaszás felé sétál.
- Isten hozta szerény hajlékomban Hyousuke-sama. Remélem utazása kellemesen telt. Előre is elnézést kérek amiért próbák elé állíttattuk, de remélem megérti óvatosságomat. Nos, ki oly messziről érkezett, kérem tegye fel kérdését amiért idejött. Miben lehetek a szolgálatára?
Hosszú szakállát újfent párszor megsimogatja. Szemeiből mély bölcsességet vélek felfedezni, ki örömmel segítene egy tudósnak, aki a válaszokat keresi a mágiák tudományában.

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Kapitány

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 66

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #95 Dátum: 2018. Ápr. 30, 23:30:37 »
Varázshasználók

A lány igen meglepődött, hogy ismeri a Merlin nevet, bár a kiejtése némileg eltért attól, mint ahogyan az ő forrásaikban fennmaradt. Szívesen utána járt volna, hogy vajon melyik a hitelesebb, de úgy döntött, ezt a beszélgetést máskorra halasztja.
- Szerepel feljegyzéseinkben a nagy varázsló neve, azonban attól tartok, számottevő tudás veszett áldozatul az évszázadoknak.
Lélekenergiával kapcsolatos kutakodásai során természetesen nem csak a Seireitei nagy kidou mesterei érdekelték, hanem utána járt néhány halandó névnek is, ám sajnos a róluk tárolt információk nem voltak olyan részletesek és képességeik egzakt jellege sem került minden esetben lefedésre.
- Örvendek, Uruwashi-san, az én nevem Mizushima Hyousuke.
Szinte teljesen biztos volt abban, hogy egy halandónak semmit sem mond a Mizushima név, így nyugodtan bemutatkozhatott teljes nevével anélkül, hogy annak következményei lennének. Yui ugyan bemutatkozásához kapcsolta származását is, azonban ő nem érezte szükségesnek, hogy a lány tudtára adja, hogy egy főnemes áll előtte. Egyébként sem tudná megmondani a különbséget egy előkelő és egy közönséges shinigami között. Osztaga, részlege vagy éppen tiszti rangja sem jelent egy kívülállónak semmit, ennek sem érezte szükségességét.
Miután elégedett volt a kérdéseire kapott válaszokkal, a Merlin leszármazott egy furcsa nyelven kántált ráolvasás után feloldotta a pecsétet. Bár néhány szót ő maga is felismert, a varázsige jelentésének egészét nem tudta értelmezni. Minden esetre megjegyezte, ha egyszer kísérő nélkül kell visszajönnie erre a helyre, és nem akarná pusztán lélekenergiával bezúzni a bejáratot.
Út közben néhány jó tanács hangzik el, melyekkel többé-kevésbé egyet is ért. Nem szükséges megérintenie valamit, ahhoz, hogy mozgathassa. Amennyiben akarná, egyszerűen teleportálni is képes lenne tárgyakat, és személyeket, de ok nélkül természetesen nem folyamodna ilyen módszerekhez. A mágia nem játékszer és mindig csak akkora mennyiséget ajánlott bevetni, mellyel az adott probléma megoldható. A főzetekről ugyan nem tud annyit, mint a Biológia és Kémia Részlegen dolgozó kollégái, de szívesen utána járt volna annak, hogy mégis miféle alapanyagok tehetnek egy keveréket shinigamik számára ártalmassá. Természetesen, csakis kutatási célból.
Gondolta, hogy biztonsági okokból el kellene zárnia zanpakutouját, nehogy zavart okozzon a jelen lévő mágikus energiákban, de kardja nem ez a típus volt, aki elszabadulna semmi ok nélkül és szintén biztonsági okból jobb is, ha nem kell időt vesztegetnie shikai oldással, amennyiben ez az egész egy csapda lenne.
- Csakugyan? Érdekesen hangzik.
Halványan elmosolyodott, amikor kalauza megemlítette, hogy létezik egy általuk készített főzet, mely egyedülálló módon minden sebet begyógyít. Szívesen összevetette volna a húsfoltozó szérummal, hogy kiderítse, melyik a hatékonyabb. A kettőt ötvözve talán minden eddiginél erősebb gyógyító hatást lehetne elérni.
Kisvártatva megérkeztek a boszorkánymester szobájába, ahova először a lány lép be és hajol meg, majd Hyousuke is követi példáját. Az egész helyzet kissé szürreális volt. Makoto mester megadta ugyan a kellő tiszteletet beszédében, azonban rögtön, kérdés nélkül az utónevén szólította a főnemest, amire ő szemének néminemű összeszűkítésével jelezte nemtetszését. Ezzel szemben a boszorkánymester maga be sem mutatkozott. Ha nem éppen előtte szólítják meg, akkor még nevének egyik felét sem tudná. A Makoto többnyire utónévként szokott szerepelni, bár lehet családnév is.
- Üdvözlöm. Ahogy hallotta, Mizushima Hyousuke vagyok. Én hogyan szólíthatom önt?
Azt viszont érdekes módon tudta, hogy próbákon kellett átmennie, hogy idejuthasson. Vajon ennyire bevett szokás lenne minden kívülállót kikérdezni, vagy a boszorkánymester valóban látja és hallja, ami a barlangrendszerben történik.
- Olyan ügyben kerestem fel ezt a helyet, hogy egy különleges főzet elkészítési eljárását ismerhessem, melyről úgy hallottam, hogy önök tudják a módját. Helyesen kikeverve képes reagálni specifikus lélekenergia jelenlétére és ezt színváltozással jelezni, olyan kis mennyiségek esetében is, mely még a műszereknek is gondot okozhat.
Remélte, hogy egy hozzávaló listával és egy recepttel lehet gazdagabb, de ha ezt nem is bocsájtják a rendelkezésére, legalább egy üveget szeretne visszavinni magával, amit a laborban majd utána kielemezhet és megpróbál reprodukálni.

Karakterlap

Uruwashi Yui

Boszorkány tanonc

Ember

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
6 800 / 15 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 15 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Lila

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#7A0099


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #96 Dátum: 2018. Máj. 01, 20:19:06 »
Varázshasználók

Ezek szerint megmentők a nagy Merlin Amborsius sokkal híresebb, mint azt gondoltam volna. Felkeltette tehát a Kaszások érdeklődését nagyszerű tettei? Az én népemről is lennének akkor feljegyzéseik? Pedig annyira igyekeztünk titokban maradni! Bár, ha a Kaszások eddig nem akartak minket kiirtani talán nem annyira baj, hogy tudnak rólunk. Eddigi tapasztalatom alapján nem kell tartani tőlük. Az előttem lévő Kaszás például rendkívülien udvarias és kedves.
- Milyen kár! Pedig Merlin igen érdekes személy volt a történelemben. Én magam például nagy kedvelője vagyok! Nem csak azért, mert leszármazottja lennék, hanem azért, amitől híres! Tudta-e például azt Merlinről, hogy nagy kedvelője volt a rejtvényeknek? Bizony ám, sok olyan építményt építettet velünk, amik csak azt szolgálják, hogy bátor kalandorok próbára tegyék tudásukat cserébe viszont ajándékot kaphatnak! Véleményem szerint Merlin tesztelte a magnixokat.
Makoto mester nagyon sok titkos helyet ismer, amik még Merlintől származnak, ráadásul sok hasonló helyen próbára tette már magát még fiatal korában. Nagyon érdekes építmények lehetnek az eddigi elhangzottak alapján. Sajnos viszont van egy szépség hibája. Nem éppen egészséges. Ugyanis a hibát halállal jutalmazzák a kiépített csapdák. Megtudom érteni ugyan az okát, hiszen a magnixok üldöztek minket és valahogyan meg kell védeni az értékeinket és tudásunkat, hogy a legmegfelelőbb egyénnek adjuk csak tovább. Ha egyszer lesz alkalmam majd meglátogatni egy hasonló helyet, talán meghívhatnám a Kaszást magammal útitársként. Lehet, hogy kedvet kapna hozzá! Szívesen társalognék vele ugyan, de szólít a kötelesség és el kell vezetnem őt a mágiák mesteréhez!
- Ha gondolja megmutathatom miképp is működik.
Ugyan figyelmeztettem, hogy ne nyúljon semmihez, de demonstrációként talán megmutathatom neki, hogy főzeteink mennyire ígéretesek. Amint elvezettem a Kaszást, Mesteremhez, néma csendben figyelem az eseményeket és várok az utasításokra. Valahogy éreztem, hogy Makoto mester figyelt minket a távolból. Nem is ő lenne, ha ezt nem tette volna meg. Boszorkánymester címét újfent csak bebizonyította, hogy méltó rá.
- Uruwashi Makotonak hívnak. O mily modortalan vagyok! Kérem nézze el Mizushima-dono. Éppen egy nagyon fontos kísérlet végéhez tartok. Esetleg megkínálhatom teával?
Azzal már is egy csésze jelenik meg a semmiből a Kaszás előtt. Úgy tűnik Makoto mester mágiával megidézte. Szokott játszadozni illúzió technikákkal, amikkel az ellenfeleit összeszokta zavarni. Szerencsére viszont arra is felhasználja, hogy megkínáljon valakit teával.
- Ha gondolja megidézhetek önnek egy kiváló Szakét is. Kérem érezze magát otthon!
A Kaszás elmondja miért is jött el hozzánk. Mesterem szakállát újfent megsimogatja és hümmög egy párat. Hosszasan elgondolkodik a megoldáson majd szemeiből azt vélem felfedezni rá jött, hogy mit is akar vendégünk tőlünk.
- Akkor maga bizony egy igen érdekes itókát keres! Nevezetesen a Luitrikum főzetett keresi, amit köznapi nevén Léleklének neveznek! Yui drágám! Elhoznád nekem a hatos sorban lévő Lélek esszenciája nevezetű Sanskrit könyvet?
- Igen mester!
Azzal kicsit előrébb megyek majd, szememmel megszámolom hol található a hatodik sor. Megjelölöm mágiával majd ezután magam elé idézek egy portált. Amint a portál elkészül, rögtön a szememmel meg is pillantom a kiválasztott könyvet. Kezemmel átnyúlva leveszem a polcról gyorsan mielőtt bezáródik a kapu. Ezután átadom két kézzel mélyen meghajolva Mesteremnek. Rögtön fel is lapozza a könyvet.
- Itt is van! Léleklé. Elkészítése nem annyira bonyodalmas viszont ügyelni kell a mértékekre. Nos… szükség van a lélek esszenciájára. Vagyis az önből áradó energia folyékony állapotára. Valamint légyölő galóca és nem utolsó sorban tea fűre! Kérnék egy kis türelmet, hogy előkészítsem önnek a hozzávalókat, addig is Yui szívesen körbevezeti önt. Szereti esetleg a mágiákról szóló könyveket? Vagy a klasszikus Sanskritteket? Bár gondolom olvashatott párat. Tudta-e, hogy a csinos lélekfegyvere majdnem pontosan úgy néz ki, mint a méltán híres Ketzalkóatl lándzsája? Ha gondolja elolvashatja a róla szóló könyvet. Igen érdekes olvasmány! Nos, ha most megbocsát, elkezdeném készíteni a főzetet, amit kért.
Mesterem picit megdönti a fejét tiszteletét megadva majd azonnal hozzá is lát a hozzávalók előállításához.
- Ha gondolja Mizushima-dono, szívesen körbevezetem. Mit szeretne először megnézni?
Szerencsémre maradt elég idő ahhoz, hogy jobban megismerhessem vendégemet. Kíváncsi vagyok vajon tényleg rokonlélekkel áldott meg Merlin szeme?
« Utoljára szerkesztve: 2018. Máj. 02, 16:42:19 írta Uruwashi Yui »

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Kapitány

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 66

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #97 Dátum: 2018. Jún. 29, 15:24:22 »
Varázshasználók

A lány azt állította, hogy Merlin leszármazottja lenne. Hanghordozásából ítélve ezt valóban így is hiszi. Hyousuke szívesen letesztelte volna ezt az állítást, ám még ha mintát is venne a halandótól, akkor sem állna rendelkezésre referencia az őseitől, amivel összevethetné tudományosan is, mennyi az igazságtartalma ennek.
A rejtvényeket ő maga sem vetette meg, de leginkább csak szabadidejében foglalkozott szívesen ilyesmikkel, a munkájában nem tűrte a talányokat, ha tehetett is ellene. Érdekelte volna azért, miféle ajándékokról volt szó. Mégis miféle dolgot birtokolhatott Merlin, ami egy shinigaminak is értékes lehet? Inkább hitte úgy, hogy ezek csak az emberek számára bizonyulhatnak értékesnek.
- Attól tartok nem vagyok ismeretében ennek a kifejezésnek. Pontosan mit ért magnix alatt?
Először hallotta ezt a szót, így nem tudta egyelőre hova tenni a jelentését, találgatásokba meg nem szívesen bocsátkozott. Talán tudatlannak tűnhet így, de elvégre nem ismerhette a halandók minden dialektusának minden szavát, nem ez a szakterülete. Félreértéseket viszont szerette volna elkerülni, ha már elnyerte annyira a helyiek bizalmát, hogy önként beinvitálták, még ha ehhez válaszolnia is kellett pár kérdésre.
- A sebgyógyítás ugyan nem a szakterületem, de szívesen összevetném a saját módszereimmel, ha már így felajánlotta a lehetőséget.
Ami a kaidouk használatát illeti valóban nem volt túlzottan járatos bennük, hiszen az ilyesmi náluk a Yonbantai hatásköre, de a Fejlesztési Részleg dolgozójaként így is hozzáfért olyan elegyekhez, amik még egy hiányzó végtagot is másodpercek leforgása alatt képesek pótolni.
Sikeresen megérkeztek végül az illetőhöz, akit Boszorkánymesternek neveznek. Kezdetben nem sikerült elárulnia a nevét, ám miután Hyousuke erre specifikusan kitért, már kapott is egy választ. A vezetéknév egyezése a lányéval utalt némi összefüggésre, de nem látta helyénvalónak, sem túlzottan fontosnak, hogy erre rákérdezzen.
- Nem szeretném zavarni a kísérletében, de a felajánlott frissítőt elfogadom.
Amint ezt kimondta már meg is jelent előtte a tea, látszólag a semmiből. Ez két dolgot jelenthetett. Vagy eddig is itt volt már és csupán illúzió rejtette, vagy mágiával teleportálták ide. Fuuryoumaru idegesen fel is szisszent a mutatványra reagálva, de Hyousuke arckifejezésén nem látszott semmilyen változás. Csupán behunyta egy pillanatra a szemét, hogy segítse koncentrációját, majd megfelelő előkészületeket tett elméjében, hogy ezentúl annak lássa a világot, ami valójában.*
- Köszönöm, a teával is bőven megelégszem.
Bár ma nem teljesített szolgálatot, éppen ezért is tudott eljönni ide, azonban kutatásai előre menetelének érdekében kereste fel ezt a helyet, így szeretett volna józan maradni.
A Boszorkánymester gyorsan rájött, hogy mit is keres, és egyelőre készségesen segített is, hogy többet tudhasson meg a témáról, legalábbis elküldte a lányt egy könyvért.
A hozzávalók beszerzése nem tűnt olyan nehéznek, de Makoto ezúttal némi türelmet kért, hogy előkerítse őket. Ebből arra következtetett, hogy az előbbi tea már előre oda volt készítve és csupán illúzió rejtette, semmint térmágiával idézték volna meg, hiszen akkor az összetevők ide teleportálása sem tartana tovább egy szempillantásnál.
- Magam is nagy hangsúlyt fektetek a különféle mágiák megismerésére és megőrzésére.
A zanpakutoujára vonatkozó dolgot, már nem igen tudta mire vélni. Nem hallott korábban erről a lándzsáról, de őszintén kételkedett is abban, hogy az ő lelekölő kardjának bármi köze lenne hozzá, hiszen utóbbival a saját lelkén osztozik, csupán egy lehet belőle a világon. Ha nem így lenne, a Seireitei ősi törvényei szerint már rég meg kellett volna küzdenie életre-halálra azzal, aki szintén Fuuryoumarut birtokolná. Ellenben jobbnak látta most már elzárni fegyverét, hogy ne keltsen további fölösleges feltűnést, így vissza is alakította botját karddá, majd visszacsúsztatta a tokjába. Szellemének nem igazán tetszett a dolog, hogy nem állhat készenlétben, ha bármi veszély fenyegetne, de Hyousuke úgy gondolta, hogy abban a helyzetben démonmágia technikái is megfelelő szolgálatot tennének.
- Ami azt illeti, jelenleg leginkább az a portál technika érdekelne, amit az imént hajtott végre. Pontosan miként működik?
Ismert ugyan kidou technikákat, melyeket az Akadémián nem tanítanak, és amelyek hasonlóan dolgok egyik pontról a másikra mozgatásában segítenek, azonban ezek nem stabil portálok nyitása elvén működnek. Kíváncsi volt, hogy vajon van-e hasonlóság a Senkaimonnal vagy a hollowok által használt közlekedési formával.

(click to show/hide)
« Utoljára szerkesztve: 2018. Jún. 29, 15:26:48 írta Mizushima Hyousuke »

Karakterlap

Uruwashi Yui

Boszorkány tanonc

Ember

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
6 800 / 15 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 15 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Lila

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#7A0099


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #98 Dátum: 2018. Jún. 30, 12:08:28 »
Varázshasználók

A kaszás számára kifejezésem ismeretlen vizekre evezte. Nem találja a saját kulcsát most jelen pillanatban. Úgy tűnik egy időre elloptam tőle! Persze csupán egy ideig. Lehetséges, hogy szótárt kellet volna a kezébe adnom, ne legyen meglepetés számára némely kifejezésünk, amit gyakran használunk boszorkányok és varázslók társaságában. Jobb lesz most a szemét fel nyitnom és elvezetnem öt a sötétségből a világosság felé. Íme! Hát láss! Vakságodat most megszüntetem és végre láthatod újfent a szép tágas mezőt, annak színeivel és pompájával!
- Magnixoknak azokat nevezzük kik emberek, de nem Merlin leszármazottjai. Mondhatni eme kifejezésünk részben azért alakult ki, mert emlékeztetjük magunkat olykor, hogy nem bízhatunk meg bennük. Nem tudom, hogy mennyire van tisztában történelmünkkel, de volt egy időszak a sötét középkortól kezdve, hogy sajnos a tudatlanság által és persze a félelemmel vezérelve a magnixok avagy akik nem voltak varázslók és boszorkányok, üldöztettek minket másságunk miatt. Erőinket csupán a jó célra alkalmaztuk. Gyógyítottuk a betegségeket, megakadályoztuk a pestist és ha ez még nem lenne elég, olykor tanítottuk is őket. Erre mit kaptunk? Az Istenük nevében lemészároltattak minket majdnem. A magnixok sokszor oly tudatlanok, oly hevesek, nem gondolkodnak! Persze megértem, ha ez egy kicsit zavaros és olykor rasszistának is tűnők, de remélem megérti miért is tartjuk magunkat kívül állóbbnak a magnixoktól. Ezért is tanácsolom a későbbiekben, ha megengedi egy varázslóra vagy boszorkányra a magnix kifejezés igencsak sértő tud lenni. Ezért kérem, ha lehet, ne alkalmazza gyakran varázslóra vagy boszorkányra a kifejezést.
Remélhetőleg válaszommal elméjét megnyitottam és az ismeretlen vizeken át, ahol több kanyar is van, végig vezettem őt a helyes úton, hogy majdan megtalálja azt, amit keres. Válaszokat! A nektárt amire szüksége van a megértéshez! Miután utunkat megkezdjük, hogy találkozhassunk boszorkány mesteremmel a gyógyítás művészete kerül terítékre. A kaszással nagyon is úgy érzem rokon lélekre találtam. Talán egy nap, ha lesz lehetőségem, meghívom az Uruwashi birtokra egy kis teára miközben érdekes témát feszegetnénk, amiről érdemes lenne vitáznunk. Oly kíváncsi lennék vajon fejében miféle festmények bújhatnak benne? Eme művek mit képezhetnek? Egy új formulát? Mágia technikákat, amiket még nem ismerek? Úgy érzem ez egy hosszú barátság kezdete lesz a kaszással!
- Ha esetleg lehetne róla szó. Én is részt vehetnék benne? Mindig is érdekelt a tudomány művészete!
Miután elvezettem mesteremhez, én, néma csendben figyelem az eseményeket. Úgy tűnik mesteremet igencsak felkeltette a kaszás díszes fegyvere, ami inkább egy lándzsához hasonlít. A híres lándzsához, amit még maga Ketzalkóatl is használt. Makoto mester elmosolyodik mikor a kaszás kijelenti szintén a mágia tudományának egyik nagy kedvelője.
- Akkor ön mindenképpen méltó ahhoz, hogy itt legyen Mizushima-dono! Nos akkor hozzá is látnék a munkámhoz!
Nem felejtettem ám el a trükkjét, amit a lándzsájával tett. Számomra igencsak művészi látvány volt. De majd később fogok erre rá kérdezni, hiszen ő most megelőzött engem. Nem hagyhatom ám válasz nélkül. Örülök viszont, hogy így felkeltette érdeklődését egyik gyakrabban használt technikám, amivel portálokat idézek meg.
- Természetesen elmagyarázom. De ahhoz, hogy megértse először a mágiánk alapját kell ehhez elmagyaráznom. Megengedi?
Kezemmel jelzem, hogy egy kis helyre lesz szükségem. Miután a lehetőséget megkapom, kezeimet széttárom, majd bal kezemmel egy jobb félkört alkotok, míg jobb kezemmel bal félkört. Miközben a műveletet végzem már arany színben pompázó kört jelenítek meg. Két kezemet ezután összecsukom, aminek hatására a körben megjelenik a gömb a körön belül. Majd végső simításként csettintek egyet, amivel megjelenik egy vízszintes vonalat, ami szinte kettévágja a gömböt és a kört majd széttárva a karjaimat icipicit, három ujjamat kinyújtva a négyzet is megjelenik. Kis idő múltán a három mágia elem jele megmutatkozik. A gömbön megjelenik a semleges mágia jele, míg a négyzet bal oldalán a sötétség jele a jobb oldalán pedig a fény mágia elemének jele.
- Mágiánk három elemből tevődik össze. Merlin felfedezése által és természetesen további kutatásunk is azt támasztotta alá, hogy lélekenergiánk három elemből tevődik össze. A jobb oldalon lévő jel a négyzeten a fény jelét láthatja. A bal oldalon a sötétség jelét. Eme kettő elem alkotja meg az egyensúlyt, avagy a gömböt. A semleges elemet. Mi boszorkányok és varázslók megtanultuk a három elemet használni így alkotva meg mágia technikáinkat. Vegyük például a fényt. A fénnyel életet adunk, gyógyítunk és védünk. Pozitív energiák hatására életet teremt. Megnyugvást, békét. Viszont a sötétség, pusztít, rombol és elvesz életeket. Kapzsi, félelmetes maga a terror. Eme két elem, ami megalkotja a semlegességet, teremt egyensúlyt. Egy új dolgot alkot, amit még nem ismerünk. Kitárja az igazságot. Olyan mintha a semleges energiák mutatnák meg a világ igazi arcát. A portál technikám semleges típusú. Egy új utat nyitok meg magamnak, ami még nincs. Természetesen csak olyan utakat, amit már megjelöltem. Nem vagyok tisztában hány portált tudok megnyitni, de egyszerre kettőt tudnék megjeleníteni. De ahhoz meg kell jelölnöm a területet hol akarom a másik átjárót megnyitni. Érthetően magyaráztam vagy más módon próbáljam meg?
Ha esetleg egy másik módon kéne elmagyaráznom, természetesen megteszem. Ha nem, annak csak örülök, hogy elsőre megtudom értetni vele. Még magamról sem tudom, megfelelő tanár lennék-e ahhoz, hogy mágiát tanítsak másoknak.
- Ha megenged egy kérdést. Elmesélné nekem, hogy az önök mágia technikái hogyan működnek? Ha jól tudom az önöké kissé eltérő nemde?
Kíváncsian várom vajon elfogja-e nekem magyarázni pontosabban miképpen is működik a kaszások technikái. Mi lehet az alapja? Honnan jött? Miképpen született meg? Remélem válasza ki fogja elégíteni szükségleteimet!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Aug. 31, 17:23:14 írta Uruwashi Yui »

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Kapitány

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 66

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #99 Dátum: 2019. Febr. 02, 22:09:36 »
Varázshasználók

Bár csak egy általa nem ismert kifejezés jelentésére kérdezett rá, mondhatni rövid történelmi összefoglalót is kapott azok szemszögéből, akik magukat Merlin leszármazottainak vallják. Nem volt számára újdonság, hogy az emberek hogyan fordultak többször is egymás ellen holmi elképzelt istenek érdekeinek engedelmeskedve. Ez azonban beletartozik az ő világuk rendjébe. Amég nem természetfeletti erők okozzák tömegesen emberek halálát, addig a Goteinek nem kötelessége beleavatkozni a halandók dolgaiba, csupán a „hagyományos” utakon elhalálozott lelkeket segítik át a túlvilágra. Bár nem gondolt különösebben sokat a témáról, ez arckifejezésén nem látszott meg. Bármennyire is felelőtlen, önmagukat pusztító teremtményeknek tartja az embereket, emlékeztetnie kellett magát, hogy a Lelkek Világa sem mentes efféle esetektől – elég csak a közelmúltban Aizen Sousuke és bűntársai példájára gondolni – hiszen a shinigamik jelentős része is egykori emberek lelkeiből tevődik ki, akik Rukongaiból kerülnek az Akadémiára.
- Igyekszem észben tartani.
Válaszolta végül egy udvarias mosoly kíséretében, bár még mindig nem volt számára világos, hogy miért csak a gyakori alkalmazása kerülendő, ha ennyire sértő kifejezésről van szó. Bizonyára valami helyi szójárás lehet.
- Az én nézőpontomból a mágia és tudomány nem oly élesen elhatárolódó dolgok, mint azt sokan gondolják. Nem tudom még, meddig maradok ideát, de amennyiben időnk engedi, tanulhatunk egymástól egy-két dolgot.
Nem hitte, hogy a Seireitei könyvtárában, a Kutatási Részleg szerverein tárolt, vagy a Kidoushuu álltal tanított technikákat felül tudná múlni bármely technika, amire halandóktól juthat hozzá, azonban egy módszernek nem feltétlen kell a legerősebbnek lennie, sokszor annyi is elég, ha szokatlan, vagy egyedi felhasználási területei vannak. Az előnyt olykor kis dolgok is jelenthetik egy éles szituációban.
Amíg a Boszorkánymestert magára hagyták dolgozni, addig a lány némi elméleti és gyakorlati bemutatót tartott arról, miképpen is tagolják ők a technikáikat. Nem volt számára teljesen ismeretlen a jelenség, hogy emberek egyes csoportjainak a lélekenergiája egyedi adottságokkal rendelkezzen, ami örökletes is. Felosztásuk tulajdonképpen mutatott hasonlóságokat a shinigamik kidou kategóriáival ahol a boszorkányok pusztító sötétség mágiája a Hadounak, még a fény mágia gyógyító része a Kaidounak, védő része a Bakudounak feleltethető meg. Ami sokkal érdekesebb volt, hogy a harmadik kategória nem határolódik el a másik kettőtől, hanem éppen ellenkezőleg, ezek egyesítése. Ez okozott számára némi fejtörést, hiszen Kidoura vetítve nem lenne túl sok haszna. Talán kínzásra és vallatásra lehetne használni olyan kombinált technikát, ami egy időben eltöri, majd újra össze is forrasztja az áldozat csontjait, addig ismételve a folyamatot, még a használó akarja. Meglehetősen barbár módszer lenne. Ami a lekötő és pusztító mágiák keverését illeti, a Bakudouk többsége egyáltalán nem fájdalom mentes módszer szerint működik, sőt, az erősebbek akár a célpont életét is kiolthatják. Démonmágia specialistaként képes kombinálni akár eltérő osztályú kidoukat is, ám az ő szemében ettől még nem jön létre egy olyan új kategória, ami több lenne, mint az azt alkotók egésze.
- Köszönöm a demonstrációt. Azt hiszem, értem a lényegét. Igazán érdekes a rendszerük. Nem rémlik, hogy találkoztam volna még ezelőtt hasonlóval.
Akadémiai vendégelőadó mivoltából számtalan érthetetlen magyarázattal is találkozott már Kidou elméletből, amit legjobb elképzelése szerint csak úgy hangozhatott el, ha a tanuló félig aludt az órán. Ahhoz képest felüdülés efféle újfajta mágia megközelítésekről hallani.
- Nos, ha csupán az alapokat nézzük, a növendékeknek azt is évekig kell tanulniuk, mielőtt végzettnek tekinthetőek az Akadémiánkon és még azután is hosszú út áll valaki előtt, mire igazi mesternek számít. Ugyan ennek a szakterületnek szenteltem magam, még én sem vagyok képes az összes ismert technika alkalmazására, de azt hiszem, nem származik belőle probléma, ha megemlítem a legfőbb irányelveket. Mi minden efféle technikát Démonmágiának hívunk, mely név remekül tükrözi, hogy ilyen erőkkel nem lehet felelőtlenül bánni és komoly önkontrollal és fegyelemmel kell rendelkeznie valakinek, aki biztonságosan akarja használni. Három nagy kategóriába soroljuk ezeket. A Pusztítás Útja egytől egyik támadó szándékú elemeket tartalmaz, melyek feladata minden esetben a célpont megsebesítése vagy megölése.
Bár hallott már olyan esetről is, amikor egy diák a menzán kapott ételt akarta átsütni egy Shakkahouval, hogy ehetőbb legyen, de ilyesmi semmiképp sem nevezhető rendeltetésszerű használatnak.
- A Megkötés Útjába többnyire erőtereket, pecséteket, illetve egyéb kiegészítő technikákat sorolunk. Általában akkor használjuk, ha megvédeni vagy megállítani akarunk valakit, bár a magasabb rendűek képesek lehetnek ölni is. Ezen két útnak a legfontosabb képviselőit számokkal is ellátjuk az erősségük könnyebb beazonosítása végett, azonban létezik számtalan kevésbé ismert, titkos vagy egyenesen tiltott technika, melyek használatát törvényeink akár halállal büntetik. Ide tartoznak a teret vagy időt manipuláló technikák is, mint ami például az ön portál technikája is lenne, ha a Lelkek Világának törvényei szerint ítélnénk meg. Azt ajánlom, legyen óvatos, ki előtt használja a jövőben, Uruwashi-san.
Hogy szavai ne fenyegetésként, hanem inkább jó tanácsként hangozzanak, megejtett egy enyhe mosolyt, mielőtt folytatta volna.
- A harmadik pedig a Gyógyítás Útja, melynek neve úgy vélem megmagyarázza önmagát. Ezeket nem számozzuk, hiszen az előző kettővel ellentétben ezeket a technikákat az alapok kivételével csak azok ismerik, akik kifejezetten erre szakosodnak. Ah, de kérem, nyugodtan szóljon rám, ha túl sokat beszélek, akadémiai tanár lévén hajlamos vagyok belefeledkezni, hogy nem diákoknak tartok előadást.

Karakterlap

Uruwashi Yui

Boszorkány tanonc

Ember

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
6 800 / 15 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 15 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Lila

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#7A0099


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Karakura Town-i erdő
« Válasz #100 Dátum: 2019. Febr. 03, 13:33:00 »
Varázshasználók

Empátiájának köszönhetően a boszorkányok méltósága újabb lakattal bővül. Várunk pompája ismét szebben fog ragyogni, mint valaha. Kaszás társam szavait csupán inni tudom. Adj még belőle eme forrásból! Nem múló szomjúságom egyre jobban nő, midön igyekszem csillapitani! Két egyén, kikben a tudás rejlik. Két különböző világ találkozik ezekben a pillanatokban. Vajon új társra lelhettem személyében? Kivel hosszadalmas beszélgetésekben bonyolódhatok, esetleg érdekfeszitő témákat feszegethetek, korlátokat törhetnénk össze és akár új világot fedezhetnénk fel? Mily izgalmas eme találkozás! Részemről szerencse, hogy részese lehetek eme pompás napnak, midőn megismerhetem egy Kaszás gondolatait. Sok bennünk az egyezés, viszont ott vannak a különbségek is. Emiatt válik igazán izgalmassá a helyzet. Vajon melyikünk fogja először feltárni a titkos csapóajtó rejtekhelyét, hogy annak tartalmát megvizsgálva, megkaparintsuk a Szent Grált, ami elvezethet minket a fények birodalmában, hogy aztán megvilágosítsuk elméinket, hogy új tudást szerezhessünk! Számára a mágia és tudomány egy azon jelenség és összefér egymással. Magam se gondolhatnám ezt másképp, nagyon örülnék, ha ez a valóságban is így lenne. Sajnos viszont mi világunkban a tudomány és mágia örök háborút vív egymással, aminek végét még nem ismerjük. A színfalak mögött varázslók és magnixok küzdenek a túlélés érdekében, ezekben a zord időkben! Vajon melyik fél fog fennmaradni és végleg elbukni? Mikor jönnek rá, hogy a tudás felé vezető út, olykor drasztikus megoldásokon keresztül vezethet? Egynap megélhetem, hogy mi varázslók együtt fogunk élni a magnixokkal anélkül, hogy fekete palástot kéne magunkhoz húzni, hogy ne is sejtsék mi lapul mögötte? Mikor jövünk rá, hogy az álarc csupán átmeneti megoldás? Egy nap talán a felvilágosodás kora újfent megérkezik? Ennek korántsem lehet megjósolni eljövetelét. Bizakodhatunk és várhatunk. Kérdés az idő mennyit enged nekünk?
- Kívánom, hogy úgy legyen Mizushima-dono. Ha megengedi, személyem nagyon is éhes a tudásra. Úgy gondolom, ha egymástól tanulhatunk, akár példánkat követve egy új fejezetet nyithatunk a későbbiekben.
Talán mi hozhatjuk el a fényt a sötétség világába? A szürke festményt csupán mi színezhetjük ki ecsetjeink és palettáink segítségével? Meg kell lelnünk eme kulcsot, hogy aztán kinyithassuk a titkok kamráját, amiben a szentfényt őrzik! Miután elvezetem Makoto mesteremhez, ki beszédbe elegyedik újdonsült Kaszás barátommal és mondhatni lelki társammal, csendben figyelem őket, hogy eszmecseréjük közben akadnak-e olyan morzsák, amiket csipegethetnék, hogy tudásomat fejleszthessem. Miután újfent csak magunkra maradunk hosszas magyarázatba kezdek, hogy vajon mi varázslók, hogyan is látjuk és érzékeljük a mágia birodalmát. Úgy tűnik vendégemnek üdítő érzés volt számára, hogy egy ilyen ifjú tanuló, mint jó magam személye, újat mutathatott abból a világból, amit ő is alaposan ismer. Viszont ez fordítva is így történik. Mint lelkes tanuló, kiben tudás szomja nem csillapodik, figyelemmel kisérem amazt a világot, amit ő mutat nekem. Az ő szemével ugyan nem vagyok képes látni, de abból a kis szeletből, amit megad nekem, egy szóval tudnám jellemezni. Varázslatos! Az ő világukban is vannak növendékek kik a mágia birodalmának ösvényét kezdik keresgélni, hogy megleljék a könyvet, miben tudásukat kaparinthatnák meg. Oly egyeznek világaink még is különböznek. Egy nap vajon kiegészíthetnék egymást? Mi történne, ha világaink végleg kereszteznék egymást? Talán sose tudhatom meg, de képzeleteimnek köszönhetően egy nap dalban fogalmazhatnám meg, midőn kottával véglegesítem szavaimat míg már régóta bennem égnek!
- Nem kell bocsánatot kérnie Mizushima-dono. Nagyon is köszönöm, hogy ily részletesen beszámolt a mágiájuk világáról. Inspirál engem! Tudja világainkról az a véleményem, valahol hasonlóak, de még is különböznek. Mágia tudományunk hasonlóképpen is épülnek fel, de másképp nevezik és természetesen nem egyesítik, hogy abból egy új elemet hozzanak létre. Számomra lebilincselő! Ha megenged egy véleményt, szerintem mindketten még csak a mágiának a felszínét kapargathatjuk. Nem ismerjük még igazán a titkait, csupán egy kis szeletét látjuk abból, amit mi ismerünk. Ezért is oly szörnyű, de érthető kedvessége, hogy tartózkodjak mágiám használatától a nyilvánosság elött. Hiszen törvényeink legfontosabb elemét képezik, hogy varázsolni nem szabad magnixok elött és nem is árthatunk nekik. Ha még is megtörténne, sajnálatos módon amnesztiálnunk kellene őket. Szerencsére erre nem igazán volt példa sokszor.
Szerencsénkre titkaink biztonságban maradtak a magnixok elől. Voltak ugyan varázslók kiknek elegük lett a sötétségben való bujkálástól és haragjukat a magnixokra sújtottak, de szerencsénkre a Tizenkét Merlini lovasok egyike mindig közbetudott lépni, hogy félreállítsák a tettest. Büszkén állíthatom családunk egy tagja legidősebb nővérem Uruwashi Taneko a Tizenkét Merlini lovasok egyike. A varázslók társadalmában Merlini lovasból csak az adott vezető családból vállhat, kik rendelkeznek boszorkánymesterrel, akik szintén a családhoz tartoznak. Esetünkben mi a Japán varázsló közösségben az Uruwashi eme vezető család, kik megkapták ama megtiszteltetést, Merlini Lovassá léphessen elő egyik szerettünk, nevezetesen Uruwashi Taneko, aki a legfiatalabb Lovas.
- Megkérdezhetném Mizushima-dono, hogy miképpen épül fel társadalmuk? Nagyon kíváncsivá tesz, hogy önök Kaszások miféle szisztémán működhetnek. Kik a vezetőik? Hogyan képzik ki tanítványaikat? Kik felelnek működésükért? Persze ha szabad megválaszolnia eme kérdéseket szívesen innám szavait. Cserébe én is megismertetném önnel népem félve őrzőt egyik titkát, amit gond nélkül bíznék önre.
Remélem a Kaszás ajánlatomat nem fogja visszautasítani és megismerhetem kicsit világuk ízeit. Mit ne adnék, hogy én is részese lehessek abban a világban, amiben mindennapi életét éli le!


(click to show/hide)