El kellett gondolkoznia azon, hogy mit is akart kifejezni Airisu kapitány a versével, de nem jutott vele dűlőre. Nem volt művészlélek, hogy kibogozza a rejtelmeit, de nem is akart ostobának látszani, ezért csak bólogatott, mintha értette volna.
- Tegez nyugodtan. S’ sajnos igaz, előfordulhat. Ne értsd félre, nem azzal van gondom, hogy fiatalok és ezért gyengék, mert nem. Tudom, hogy akadnak olyan ifjak, akik jóval erősebbek, mint gondolnám. Csak egyszerűen nem akarom kitenni őket annak, amit egy shinigami átélhet. Nem szeretném, hogy megmérgezze a lelküket az a sok rossz, amit láthatnak, átélhetnek. De mit tehetünk ez ellen? Sajnos semmit, egy dolog van, fogjuk a kezüket, és figyeljük a lépteiket, hogy ha megbotlanának az élet egyik kövében, ott legyünk, és elkapjuk őket. Igen, vissza lehetne utasítani, de őszintén, miért tenné meg valaki? Ha kapitánynak neveznek ki, akkor az azt jelenti, számítanak rád, az erődre, és talán a tudásodra, ez egy hatalmas felelősség, amivel élni kell. Még a hadnagyainkat pedig mi választjuk, jelezzük nekik, hogy megbízzunk bennük, és éretnek találjuk őket erre a feladatra. De igen, jól mondod, a lánykám, akiből már kettő van, két lányka, akikre figyelnem kell, és egy fiú, lassan kinevezhetnek az osztagomat óvodának.- halkan elnevette magát.- De nagy reményeket fűzők mindhármukhoz.- apróságok, de van bennük sok lehetőség, és Tenkai dolga, hogy mint egy szobrász, kifaragja belőlük azt, akik lehetnek, és reményei szerint nem fog beletörni a vésője.
- Örömmel hallom. Sajnos a műkezemnél néha fájdalom jelenik meg, pontosabban ott, ahol csatlakoztatom az ahhoz, ami megmaradt az igaziból. Eddig erre nem volt példa. Megnézettem a műkart is, és annak nem volt baja, tehát csak valami a csonkkal lehet.- nem teszi hozzá, hogy azóta érzi ezt, amióta elérte a bankait, talán annak lehet némi kihatása a karja állapotára. De ha ez igaz, akkor mesélnie kell arról is, hogy milyen a bankaia, és hogyan is vesztette el a karját, ezek pedig olyan történetek, amiket nem szívesen oszt meg másokkal, sőt, ha tehetné, akkor a fejéből is kiverné ezeket.
Elgondolkozva nézte a teáját, miközben az ujjaival dobolt a csésze oldalán.
- Akkor az én meglátásom szerint két lehetőség van. Vagy magunk törünk be, és keressük meg azt a barlangot, aminek az esélye nagyjából nulla, a másik pedig, hogy addig keresünk még nem találunk olyan arrancart, aki hajlandó segíteni, ennek az esélye pedig egy kicsivel több, mint az elsőnek.- elég fejszenyele ügy ez, a legjobb esélyük akkor lenne, ha valahogy sikerülne Yatoból némi emléket előcsalni, és akkor talán több kiinduló pont lenne, de sajnos nem ismeri a módját annak, hogy ezt megtegye. Kénytelen lesz elmenni a 12. osztaghoz is, hátha ők tudnak valamiben segíteni. Esetleg megvan a szükséges eszközük hozzá.
- Oh, kérlek, a végén még zavarba hozol ezzel.- ismét elnevette magát.- De akkor se szeretném bevonni őket ebbe az egészbe. Nem ismerem egyiküket se, és habár jó a véleményed a vezetőjükről, akkor se. Ez az én dolgom, ami dolgunk, Yato közénk tartozik, és nem pedig közéjük. És persze ki tudja, mit is kérnének cserébe, anyagiakban nem szenvedek hiányt, de nem hiszem, hogy arra lenne szükségük.- persze van más oka is, miért nem akarja a segítségüket, ha ezzel, az első komolyabb feladattal se bír megbirkózni, akkor hogy lenne a jövőben képes ellátni a kapitányi feladatait? Elveszíteni az osztag bizalmát, ezt nem engedheti meg magának.
- Igen, elfogadnék még egyet, és addig is volna itt valami. Yato egy jelentése, talán ez is segíthet valamit.- benyúlt a haoirjának a belső zsebébe, és elővette Yato jelentését, majd olvasni kezdte.
- ”épzelje, megint volt egy fura álmom! Volt benne egy bácsi, aki azt mondta, hogy azért vitt oda engem meg a mindenki többit, hogy szórakozzunk, de nem volt jó érzés a házikóban lenni. És az a bácsi el is tűnt. Voltak ott emberek, négy, meg kettő arrancar bácsi is, de az egyik nem bácsi volt, csak nagyon magasra nőt lány. Az egyik ember néni kalapot is viselt, és rózsa volt a kezében, és ő egy hős volt, meg kedves! Azt is elmondta, hogy van olyan, hogy film, te tudod, hogy mi az a film, Kapitány-bácsi? Színes, világítós kép, ami mozog, fura, de vicces dolog, és képzeld, a néni ismeri Yamasimi-hadnagynénit.” Yamasaki Shizukára utalhat, de folytatom tovább. „A hármadik osztagból! Fura álom, igaz? De ez még csak az eleje!
A hősnénivel, meg egy okosnénivel felmentünk a padlásra, ami harmadik emelet volt, de nem tudtunk kimászni a tetőre, nagyon be voltunk zárva. Ott jött egy gömb alakú lelkecske, amit az okosnéni szerint nem lehetett lélektemetni. ^3^ Aztán jött egy nagy, szép, világító rózsa, és BUMMM! Felrobbant a rózsa. A cigizős néni, meg leesett a padlásról egy lyukon keresztűl. Ó Mert az emberek nénik voltak: egy okos néni, egy hős néni, egy cigizős néni és egy némanéni. Én a likacska másik oldalára pottyantam, de átugrottam "shunpoval", és az okos néni elkapott.
Az okos néni mondta, hogy a szomorú dolgok nem jók, ezért játszottunk egyet, és sikáltam egyet, aztán jót fogócskáztunk, és képzeld, Tenkai-bácsi! A hősnéni nagyon-nagyon rémesen kornyikált! A játéktól mind vidámak lettünk, és én csak kicsit fáradtam el! Aztán lementünk a pincébe, ahol a gömbök rászálltak az emberekre, és a lelkületüket ki lökték csúnya, de nagyon csúnya módon, és képzelt, Kapitány-bácsi, mikor mentünk a pincébe, valaki kivette a lábam alól a lépcsőt és lepottyantam, de nem nagyot.
A gömböktől nagyon szomorú voltam, azt hittem, hogy nem kellek senkinek, és nem is vagyok jó shinimimi, de a nyulacskám, aki a kardomban lakik elkergette az egereket, hogy ne etessem őket . És vissza tudtam rakni az emberek lelkecskét a testükbe, de az okosnéni is segített, ő a gömböket vette le az emberkékről. Az arrancarlány meg összetörte a buta lányt, aki a sötétben ülve kinevetett minket, és azt mondta, hogy a shinimimik tejfelesek. Mert igen, ott lent a föld alatt a sötétben volt egy csúnya-rossz kislány, aki oda hívta a szomorúgömböket, de miután összetört, nem jött több, és képzeld, Tankai-bácsi voltam olyan okos, és a hősnéninek a kezét megfogtam és arrébb vittem, mert egy olyan kedves néninek nem kell látni, ahogy a buta arrancarlány most olyat tör össze, amit össze kell törni. Vagy nem kellett összetörni? Az a lány volt rossz, megérdemelte a büntit, biztosan most már nem fog butaságokat és csúnya-rosszaságokat csinálni, mert már tudja, hogy nem szabad! Hoppá, ez álom volt, ezért biztosan nem fog a lány rosszalkodni, igaz Kapitány-bácsi! Fura és szomorú és majdnem sírós álom volt, és biztos, hogy nem fogok este többet málnás cukorkát enni lefekvés előtt.... vagyis én nem is szoktam cukorkákat enni lefekvés előtt. „ Nah, nagyjából ennyi lenne.- közben ha megkapta a teáját, akkor kortyol belőle, egészen kiszáradt a torka.