Szerző Téma: Kapitányi iroda  (Megtekintve 1634 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Kapitányi iroda
« Dátum: 2014. Júl. 05, 10:54:13 »
A kapitány irodája

A kapitány irodája némiképp eltér az osztag többi részétől: a mesterséges fények mellett a hatalmas íróasztal mögötti ablakon keresztül természetes fény is beáramlik a terembe, így a helyiséget csak az éjjeli órákban kell megvilágítani. Maga a szoba épp ezek miatt többnyire világos, az egyik fal mellett polcok sorakoznak, rajtuk könyvek százai. A kapitány íróasztala sötét fából készült, lakkozott darab, az iroda központi eleme, de hogy minden másnak is helyet adjon, az ablakhoz közelebb eső részen helyezkedik el. Az iratok rendezetten foglalnak helyet rajta. Ahogy a szem tovább halad, megpillanthatja az ablak mellett lógó origamipillangókat, amiket a kapitány Shiroichi Anaotól kapott valamikor a vizsgáját követően - ezeket üvegbúra védi az esetleges veszedelmektől, mint például egy rosszul elsülő kísérlet. Az iroda másik fala mentén egy nagy képernyős monitor helyezkedik el, aminek a billentyűzete az íróasztal egyik fiókjában található, hogy a kapitány onnan is tudjon dolgozni rajta. Ez kiválóan alkalmas több adatsor egymás melletti megjelenítésére is. Az íróasztal előtt, az ajtóhoz közelebb eső oldalon két, egymásra tükörképesen elhelyezett kanapé található az iroda két oldalán, így alkalmasabbá téve a helyiséget ha esetleg több vendéget kellene fogadni.
Időpont egyeztetése még így is ajánlott, hiszen a kapitány nem mindig található a helyiségben, csak az időnként megszaporodó robotgyűjtemény. Azokkal viszont nem árt vigyázni, némelyik ugyanis riadóztathat és lezárhatja az irodát, ha nem tudod azonosítani magad ^ v ^

« Utoljára szerkesztve: 2016. Márc. 13, 16:38:26 írta Yoshida Yoriko »

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Hayakawa Yuki Hajime

Eltávozott karakterek

Shinigami

1. Osztag

*

Ichibantai fukutaichou

Szint: 5.

Lélekenergia:

60% Complete
26 500 / 30 000

Hozzászólások: 58

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 11 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
Fehér (jég elem típusú)

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#03649b // #82d9f7


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #1 Dátum: 2016. Febr. 16, 22:59:14 »
[[ Vesztegzár ]]

  Meglepett a Yorikótól kapott üzenet, ahol arról számol be, hogy valamilyen különös okból kifolyólag Yamasaki fukutaichouval és velem szeretne találkozni. Aggódva néztem szembe a fekete lepkével, ugyanis futótűzként terjedt híre a hadnagynak pár hónapja az 1. osztagban, mikor közel a földdel tette egyenlővé Ueno-san irodáját. Rémesen éreztem emiatt magamat, noha alig-alig hallottam a körülmény pontos részleteit, de mégis az én kötelességem lett volna, hogy megakadályozzam a károkozást, továbbá az is lelkemen szárad, hogy egy Ichibantai tiszt zaklatását sem hiúsítottam meg, hisz ez is az én feladatom lett volna.
  Ez miatt kissé vonakodtam a találkától, de nem tekintettem el az üzenet hivatalosságától. Yorikónak bizonyosan meg van az oka, hogy mindkettőnket magához hívatott. Persze meg se fordult fejemben az, hogy ne mennék el. Személyesen adtam volna le a karszalagot, ha hadnagyi kötelezettségemnek nem tennék eleget. Holott Shiranui Daikidouchou nem azért nevezett ki, hogy a babérjaimon ücsörögjek.
Mikor eljött a nap, addigra mindent elintéztem, hogy a munka zavartalanul folyjon az osztagban, amíg távol vagyok. Bőséges időt hagytam magamnak, hogy sietség nélkül is odaérjek a 12. osztag berkeihez. Ez csupán a 7., 10. és 12. osztagot átszelő utcasoron bizonyult körülményesnek. Nem boncolgattam inkább az olvadó hómartalékba gyúrt sárgombóc díszítést az osztagok falain. :|
  – Üdvölzöm Yamasaki-fukutaichou – köszöntöm a Sanbantai hadnagyát, amikor odaérek az osztag kapujába. Meglepődök, hogy ilyen szélsebesen ideért. Nem mintha feltételeztem volna, miszerint pontatlan lenne... sokkal inkább amiatt aggódtam, hogy én időben érkeztem-e.
Miután elmondtam a tisztnek a kapuban, hogy mi végett jöttünk, készséggel beengedett. Noha nem tudtam nem észrevenni, hogy mennyire meglapult, amikor kommunikálnia kellett velem. Eleinte furcsálltam a dolgot, de ahogy elmerengtem rajta, szinte azonnal felrémlett ama tiszt arca, aki akkor kísérelt meg megállítani, amikor Yuki~onnával kissé vehemensen állítottam be ide az ősszel. Bocsánatkérő pillantást küldtem a férfi felé, majd felzárkóztam Yamasaki fukutaichou mögött. Viszont mielőtt készségesen beinvitáltak volna minket némi zavargást hallok hátam mögött. Döbbenten fordulok meg, ahol a Sanbantai fukutaichout látom éles szóváltások keretei között azon kakaskodni a Juunibantai kirendelt tisztjével, hogy nem hajlandó zanpakutouját leadni és a hadnagy tetszését cseppet se nyerte el kívánságának beteljesülésének érdekében kapott kötegnyi papíros. Mondjuk tisztán megértettem a hadnagy ellenszegülését, én se adnám ki a kezemből lelkem társát, azonban tiszteletbe kell tartanunk a 12. osztag előírását is. Megkönnyebbültem, amikor megláttam Onodera-sant felénk közeledni. Mikor mellénk ért készségesen üdvözöltem a férfit, majd talán kicsit sietősen, de feltettem kérdésemet a kényes helyzetre való tekintettel.
  – Onodera-san… Ismerem a Juunibantai szabályzatát, de nem tehetnénk ez esetben mégis kivételt? Nem szeretnénk Yoshida taichout megváratni.
A tapasztalt tiszt vonakodott azzal kapcsolatban, hogy áthághatjuk-e most az egyszer a szabályokat. Bevallom, különösebben nekem sem fűlik hozzá a fogam. De élénken él még elmémben a felújítás ára, amit a Sanbantai hadnagyának heves vérmérséklete miatt kellett kiadnia az Ichibantainak.
A hangosbemondón szóló Yoriko szerencsére megmenti a 12. osztag bútorzatát és a tisztet, aki Yamasaki fukutaichout feltartóztatta. Megkönnyebbülten sóhajtok fel, utóbbi időben sok javítást kellett finanszíroznia az 1. osztagnak. S jó lenne ezúttal a megmaradt összeget a Gotei 13 számára hasznosabb újításokba befektetni. Ehhez csak annyi szükséges, hogy némileg jobban vigyázunk környezetünkre. Szerintem nem egy lehetetlen vállalkozás...
  – Ezt majd köszönje meg Yoshida taichounak. A Juunibantai osztagrendelete szerint nem hozhatná magával zanpakutouját. – Informálom róla a hadnagyot, miután túllestünk a fennakadáson és Onoderával az oldalunkon elindultunk Yoriko irodájához.
Még mindig lenyűgöz a modernizált 12. osztag. Az ismerős folyosóra érkezve már szinte nyitott ajtóval fogad minket Yoriko. Magam elé engedem Yamasaki fukutaichout, csak ő utána lépek be az irodába. Üdvözlöm Yorikót is – a helyzettel való tekintettel ügyelek a formalitásra. De látva a lány komolyságát aggódni kezdek ittlétünk miértje miatt. Miután Onodera-san távozik és Yoriko is felénk fordul, megtöröm a kínos csendet.
  – Ha nem sietek túlságosan előre, megkérdezhetem, hogy miért hívatott minket Yoshida taichou? – magam részéről gyerekesen reménykedem, hogy nem valamiféle komoly kárelszámolás legyen a hivatalos procedúra hátterében...
(click to show/hide)

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #2 Dátum: 2016. Márc. 14, 22:40:26 »
Vesztegzár

Igen aggasztó jelentést kapigáltam a kezembe a minap a Megfigyelős részlegecskétől, ráadásul Yuko-nee-chan vette a fáradtságot, hogy személyesen hozza el nekem a megfelelő aktát, így annak tartalmában egy pöti-pillanatocskáig sem volt lehetőségem kételkedni, már csak az volt a kérdés, mit is kezdek az információcskákkal, elvégre felesleges lett volna további utánajárogatást kérigélnem: minden pontosan dokumentálgatva volt az irathalmocskában, nővérkém minden részletet a tőle megszokott pontoskásságával készítgélt elő nekem, szóval-móval efelől egy szavam sem lehetgélt. Innentől viszont nem az én hatáskörikém, ezzel magam is tisztában voltigáltam, szóval-móval jobb ötletem híján azonnal kiküldtem két pokolpillét az érintetteknek, a következő üzenetecskével: "Fontos és sürgős ügyben mielőbbi személyes konzultációt kérnék az 1. és 3. osztag hadnagyaitól. Bokros teendőitek miatt, kérlek, szabadítsátok fel ezen naptári év február hónapjának 20. napját számomra, délután 3 órától kezdődően. Ekkor várlak benneteket a 12. osztag kapitányi irodájában." Nem is maradt más dolgocskám, mint kivárogatni a megszabott napocskát, az üzenet kiküldésétől számítgálva majdnem egy hetet* adtam a két tisztecskének, hogy legyen idejük elintézni a megjelenésüket, innentől pedig már nem tehetgéltem mást, mint hogy visszatérigéltem a mindennapi munkálataimhoz, és folytatgáltam bizonyoskás kísérletecskéimet, mert aggasztó dolgocskák ide vagy oda, az élet nem álldogál meg egy helyben és vannak érdekes dilgi-dolgok, amiket kutatni kell. *w*
A találkozó napján már egy órával korábban az irodácskámban ücsörgök, és mielőtt értelmetlenül túlgondolkodnám a rám várigáló beszélgetésecskét, megírom az aznapra esedékeskés papírmunkámat, vagyis hát, amit ma kellene dokumentálgatni, nem azt, aminek ma van a határideje, mert az már réges-rég az Ichibantainál pihenget, sosem várigálom meg a határidőket egy-egy papiroskával, erre mindigis büszke voltam. ˘^˘ Mikor végezgélek, még mindig van majdnem tíz percecském a megbeszélt időpontikáig, így elteszigélem az összerendezgélt iratokat, és előveszem a két másolatocskát, amit Yuko-nee-chantól kérigéltem, a csaknem egy hete kapott aktácskáról, és ezeket leteszigélem az asztalkámra, és a továbbiakban inkább az ablakocskám elé állok, hogy kiélvezhessem pici-micit a nyugalmat és a látványkát, mert a nyugalomban most biztos-miztos nem lesz részem a nap végéig. TwT De én akartam, és így kell lennie, mert ez is a kipi-kapitányocskás feladataimhoz tartozgál, bármennyire nem örülgélek a helyzetecskének.
Csak akkor nézegetek a falon lévő monitorocskára, mikor eljön a várva várt 3 óra, akkor is azért-mazért, hogy nyomonkövethessem a beérkezőket, és fáradt sóhajkával veszigélem tudomásul, hogy már a bejáratnál fennakadásocskába ütközgélnek, így inkább magamhoz vezigélem a mikrofonom és megnyomigálom a megfelelő gombocskát az asztalkámon, hogy ne az egész osztag hallja, amit mondogatok, hanem csak a megfelelő területecske.
– Yamasaki fukutaichou személyes meghívásomra jelent meg, így esetében a zanpakutokra vonatkozó rendelet betartásától eltekintek, tetteiért pedig szükség esetén személyesen vállalom a felelősséget – hozom az illetékeskék tudomására mindenféle köntörfalazgatás nélkül, elvégre nem hiszem, hogy ilyen problémácskákba ütközgélnénk, az irodám nyílászárói páncélozottak, hogy adott esetben egy robbanásocskát is kibírjanak, a többi fontos holmim pedig elrejthető egy-egy panellal, csak egy gombnyomásocskába kerülgél, amit jelenleg meg is ejtigélek, nehogy bekövetkezgéljen a bajocska, és inkább visszafordulgatok a kinti látvány felé, ameddig a vendégeim megérkezgélnek a folyosó felől. ^w^
– Belépés engedélyezve – mondom hangosan a várt kopogtatásra, és türelmesen megvárom, míg vendégeim belépnek az irodába. – Köszönöm a segítséget, Onodera-san ^w^ – jelzem tisztemnek, hogy most már távozhat, és az ajtó becsukódgálása után a két hadnagy felé fordulok, elvégre én hívtam ide őket, illene végre velük is foglalkoznom... Akkor is nehéz ügy. TwT
– Köszönöm, hogy eleget tettek a meghívásomnak, Hayakawa fukutaichou, Yamasaki fukutaichou. Kérem, foglaljanak helyet nyugodtan, hosszú és komoly beszélgetésnek nézegetünk elébe ^w^ – jelezgélem feléjük az üdvözölgetés után, hogy bármelyik kanapét igénybe vehetik tetszésük szerint, de ez sajnos most nem az a helyzet, hogy itallal is kínálgassam őket, ugyanis az ügy megkövetelgeti tőlem azt is, hogy a kedvenc szóvirágocskáimat is mellőzzem, és mások számára is világosan és egyértelműcskén beszéljek. TwT
– Rögtön a tárgyra térek, nem szeretném húzni egyikünk idejét sem, és nem hiszem, hogy a köntörfalazás célravezető lenne – válaszolok nyugodtan Yuki-chan kérdésére, csak kell egy mély levegő, hogy neki tudjak kezdigélni annak, amit előzetesen tisztázgálni szeretnék, mikor is a hátam mögötti csattanásra összerezzenek. Váratlanul ért, az a hógolyó, na, bár jelenleg inkább bosszantó, mint ijesztő a dolog, szóval-móval veszek egy mély levegőt, mielőtt bármi meggondolatlanságot mondigálnék. ^^”
– Mindenek előtt szeretném tisztázni, hogy roppant kényes ügyről van szó, amiről jómagam úgy ítéltem, hogy túlmutat a hatáskörömön, így a szóban forgó ügy rendezésébe nem is kívánok beleszólni. Mindazonáltal kérem önöket, vegyék figyelembe, hogy jelenleg az én osztagom területén tartózkodnak, és mindkettejüktől elvárom, hogy ennek megfelelően cselekedjenek. Tehát: hallgassanak végig, és a meggondolatlan, egymásnak ellentmondó egyéni akciók helyett az osztagaikat képviselve állapodjanak meg a következő lépéseikben. Ez utóbbit a Juunibantai területén minden rendelkezésemre álló eszközzel hajlandó vagyok akár kikényszeríteni is. Remélem, értjük egymást ^v^ – vázolgatom fel a szabályaimat előzetesen a vendégecskéimnek, elvégre nem árt tudigálniuk, hogy nem teapartira jöttek – sajnálatos módon TwT – hanem egy osztagok vezetőit igénylő kényes kérdésecskében hívattam őket magamhoz. Az ügyecske ismertetésére viszont csak akkor-makkor vagyok hajlandó rátérni, ha mindketten jelezgélték, hogy tudomásul vették a feltételecskéimet a beszélgetésünkkel kapcsolatoskásan, mert addig nincs értelme belekezdigélnem, ameddig nem tisztáztuk ezt a kis apróságot. ^v^

* A dátum tekintetében a kezdőpost dátumát vettem alapul.

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Hosijo Ren

-

Eltávozott karakterek

12. Osztag

*

12. osztag .tiszt

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
5 000 / 15 000

Hozzászólások: 3

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 8 100 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Férfiegylet

Reiatsu szín:
fehér

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#179a7f


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #3 Dátum: 2016. Máj. 24, 18:57:03 »
A visszatérő >.>

Egy egyszerű küldetésnek indult az eset, melyet követően hosszú időre az ágyba kényszerültem. No persze, nem ám egy bájos hölgyébe kéjelgés céljából, szigorúan a négyes számú osztag gondozó karjaiban pihengethettem.  Bár szó mi szó nők terén nem volt okom panaszra, hiszen ápolóim nem a filmekből, s sorozatokból megszokott húsos bödönök, hanem jó alakú, szép arcú hölgyemények szolgálták ki igényeim. Csakis a helyi kapitánynak lehetek hálás, hogy sikerült a legfeszesebb melleket és legringóbb fenekeket összeválogatnia. Talán majd egy társalgásra tényleg összeülök a helyi vezetőséggel, ennyivel mindenképpen tartozom nekik.

Na, de visszatérve az említett kalandra, mely ily’ hosszú időszakra pecsételte meg a sorsom, egy egyszerű hollowírtásról lett volna szó. Sőt igaziból még arról se, ugyanis nekem csak az akadémistákat kellett volna felügyelnem, s kielemeznem őket. Mondanom sem kell, hogy már eleve nem fűlött a fogam hozzá, hogy a gyenge tanoncokkal foglalkozzam, de a felső utasítás sajnos megvétózhatatlan. Az egyik kis szerencsétlen pedig képes volt, hogy majdnem megölettesse magát egy egyszerű lidérccel, aztán pedig mikor segítséget nyújtottam neki, engem döfött át az idióta.

Mondanom sem kell, egyszer még felkeresem a tagot és felképelem. No persze, csak ha az óta már nem menekült rukongai legmesszebb szegletébe. Szerencsére haragomat elnyomta a felépülésem, s a helyi látványosságok folyamatos fürkészése. Miközben pedig a szebbnél szebb tájak egyre több és mélyebb nyomot hagytak elmémben, még a fiú arcát is elfeledtem. De bizonyos vagyok benne, hogy ha meglátnám, az agyam leghasználatlanabb barázdájából is előbújna a szörnyű jelenet!

Természetesen időközben majdnem minden dologról értesültem. Többek között az osztagom kapitányainak és hadnagyainak névsorát is fel tudnám sorolni, annak ellenére, hogy egyikük sem vette a fáradtságot, hogy meglátogasson. Ahogy arról is, csak másodkézből értesültem, hogy lefokoztak tisztségemből, amit annyira nem is bántam, hisz egyébként sem tetszett az a felelősség, mely nyomta a vállam. Persze, jól esett azzal foglalkozni, amit szeretek, és az arrancarok kutatását vezetni, de rengeteg időt vett el az időmből a többiek folyamatos beosztása, most viszont képes lehetek minden erőmmel a feladatomra koncentrálni.

Az utolsó napon melyet a gyengélkedőn töltöttem könnyekkel váltam el a már oly ismerős formáktól, akik még egy közös ajándékkal is búcsúztattak. Reméltem, hogy egy remek csoportos aktfotóval ajándékoznak majd meg, de csak egy egyszerű tortát kaptam. Bár a banános meggyes csoda remekül festett, meg ízletes is volt, mégis jobban örültem volna annak a képnek. Na, de nincs ló jó a szamár is, majd szabadidőmben visszajövök és magam örökítem meg őket, amíg fiatalok és élettelik!

Ahogy még tanácsolták egy hónapot odahaza töltöttem, amely alatt nem erőltethettem meg magam. Így lehetett, hogy kicsinosítottam a lakásom, s szerettem volna az elhanyagolt plüsslelkemmel is foglalkozni, ám időközben őt is elvették tőlem, s egy arra érdemesebbnek adták át. Egyébként sem tetszett az alak stílusa, na meg annyira össze sem melegedtünk, jobb is így talán mind a kettőnknek. Így a kijelölt pihenőidőm nagy részében majd halálra untam magamat. Egyetlen elfoglaltságom az volt, hogy egykori szerelmem arcát próbáltam felidézni, mindhiába.

Na, de a múltból és sajnáltatásból még senki nem élt meg, így kénytelen vagyok én is előre tekinteni, ezért mikor elérkezettnek láttam elindultam az osztagom irányába. Természetesen a hosszú távollétem során rengeteg változáson ment át a labor, így kicsit nehezemre esett megtalálni a megfelelő embert. Mikor az irodája elé értem illőn kopogtattam, s mikor jelzett benyitottam.
- Üdvözlöm Yoshida taichou! – Ezután meghajoltam, s folytattam a mondanivalómmal. – A nevem  Hosijo Ren, egy baleset miatt három éve nem tudom teljesíteni a kötelességeim, de most szolgálatra jelentkeznék! Korábbi részlegem megszűnt, így kérem, osszon be valamely részlegbe, amely rászorulna a segítő kézre!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Máj. 24, 19:00:20 írta Hosijo Ren »

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #4 Dátum: 2016. Jún. 30, 20:25:20 »
Visszatérigélő ^w^

A legújabb kutatási eredményecskék nigyi-nagyon szórakoztatóak, minden részlegecske valami szipi-szupi nagyszerűséggel álldogált elő az utóbbi pirinyócskás időben, ami sziri-szerintem szuperklasszocska, mert így legalább sok minden jóságból lehet majd válogatni, hogy mi az, amit megpribi-próbálgathatunk eladni nagyobb számocskában, akár az egész városkában, szóval-móval ez roppantmód finti-fontos és mindenképeskésen pozitívocskás információcska, amit kipi-kapitányként aztán különöskésen örömöcske kecske olvasgatni. *w* Egyetlen pribi-problematikácska, hogy a saját tervecskéimmel kevésbé tudigálok haladgálni, de a múltkori tesztecske a szimulációs termecskében, ami nem éppen tesztecske volt, hanem Yuko-nee-chan viszigélt oda egy kísérletecskét, ami szerintem kimondottkásan mókáskásra sikeredett, bár abban igaza van, hogy be kelligél majd szerelgélnem egy gyerekzáracskát, nehogy valami rosszcsinti-csontocska eltekergesse a beállításocskákat, mert képzett shini-minik ellen nem olyan piri-para, de nem ez lennigélne a célocska, mármint hogy itt megálldogáljak vele, hanem tovább-movább egyenesen az Akadémiácskának, mert én az ilyesmicskét annak idejécskén hiányolgáltam, szóval-móval az újaknak szeretgélném, ha jobb lenne a képzésecskéje, mint nekecském, ahhoz pedig kelligél az is, hogy ne tudigáljanak kitoligálni egymásocskával egy-egy beállítás direktecskés nehezítésecskéjével... @.@ Szóval-móval ezen még dolgozgálnom kelligél majd a szibi-szabados időcskémben, de nagyon szupicska tesztecske volt és alig várigálom a kövi-mövit, már készülök is rá nagyon, rimi-remélem sikerülgél majd pici-micit javítgálni is az eszközöcskén mire eljutigálok odáig, és akkor-makkor még egy szupi-mupi játékban lesz részecskéje azoknak, akikkel megcsinálgálom a tesztecskét. *w*
A kopogásocskára nézigélek fel a szimulátorkás tesztecske eredményecskéiből, ami szerintem siki-sokkal kevésbé ijesztő egy dilgi-dolgocska, mint amikor telente a hógolyócska csattangat a mögöttem levigélő ablakocska üvegcséjén, de még szerencse, hogy az ablakocska üvegcséje gyakorlatiskásan törhetetlen, szóval-móval nem tesz neki komolykásabb bajocskát, legfeljebb a jelentésecskéimnek, ha éppen azokat írogatom, amikor kapigálom a meglepicskét a szimi-szomszédocskáinktól, akik valamiért arra jutigáltak, hogy ez a nap bármely szakocskájában miki-mókás, holott pedig nagyon veszélyeskés, és erről még nem is tudigáltam beszélgetni Nao-channal, pedig már nigyi-nagyon kelligélne. TwT
 - Szibi-szabad
– jelezgélek azért-mazért, hogy a bejövigélőnek nem kell tartigálnia tőlem, bár a pirinyócska gépecskék, amik a polcocskákon vannak okozgálhatnának a vendégecskének pribi-problémácskát, ha nem lennigélnék itt, de hát én biza-miza itt vagyigálok, szóval-móval emiatt nem kelligél aggódgálni, bár nem számítgáltam látogatócskára, és senki sem jelentkezgélgetett, hogy ma szeretgélne meglátogatni, ami pici-micit fura-mura, mert azért az osztagtagocskák szokigáltak ilyesmicskét, de hát megesigél az ilyesmi, ha valakit nagyonkán lekiti-kötözgélnek a kísérletecskéi és megfeledkezgélget minden másocskáról. ^w^
 - Csüccsenj csak le, Ren-chan, mindjár megbiszi-beszélgetünk minden lényegeskéset ^w^
– mutigálok a kanapécskák felé, hogy nem kell ennyire vigyázzocskában ácsorognia, miközben velem beszélget, mert az biza-miza csoda kili-kellemetlenkés lehetgélhet, nem is tudigálok egyeskések hogyan birogálják, mert sziri-szerintem az a kipi-kapitányoskás gyűlésecskékre való, ahol viszont kimi-komolykásnak kell lennigélni, most meg csak visszatérigetett az iszti-osztagocskájához, ha jól értelmezgéltem, bár nem tudigálom, kivel beszélgetett, mert az elmondásocskájából nem sok mindenke igazocska az osztagocskára, de épp ezért kérigélem is, hogy huppangasson le, nehogy a végén megszédülgessen a siki-sok infócskától, amit mondigálni készülgélek nekicske. ^w^
 - Mindent csak szép sorjácskában, hogy végigmehetgéljünk minden esetlegeskés félreértésecskén. Tehát ha jól értigélem, három évecskével ezelőtt volt a balesetecskéd, ami fura-mura mert nem emlékszem rá, pedig idén már négy évecskéje, hogy én vagyok a kapitányocska a juunibantaiocska élén... Adtál le jelentésecskét ezzel kapcsolatocskásan, Ren-chan? Nagyon kili-kellemetlenkés lennigélne, ha nem mert a laborbalesetecskéket pontosan ugyanúgy dokumentálgatni kelligél, mint a küldetésecskés balesetecskéket. A te ügyecskédben melyik voltigált? ^v^
– érdeklődök Onee-chantól eltanulgált rókamosolygással, mert olyankor valamiért mindenkicske sokkal-mokkal könnyebben elmeséli az igaz-migazat, mint ha csak simácskán beszélgetnénk, nem is értigélem, miért, pedig én nem bántigálok senkit, és most pláne riszi-rossz lenne, ha kiderülgélne, elkavarodott a papírka, aminek elvileg a felújításocska után kelligélt volna az asztalkámra kerülgélnie, mert az összeomlásocskának is már közel négy évecskéje, szóval-móval ez így nem egészen akargál összeálldogálni. O.o” Miközben várigálok a válaszocskára, előkeresgélem a részlegecskékkel kapcsolatos dokumentációcskákat, de biztoskásan tudom, hogy az összeállításocskájukon sosem változtatgattam, azok már akkor-makkor is ilyenek voltak, amikor az osztagocskába kerülgéltem, és elhagyigáltam az Akadémiácskát – télen már annak is öt évecskéje leszigél, szóval-móval pici-micit ijesztőcske, hogyan teligél az időcske, de már majdnem öt évecskéje ismergélem Yuko-nee-chant, ami azért-mazért szipcsi-szupcsi. *w*
 - Ki mondigálta, hogy megszini-szűnigélt a részlegecskéd, Ren-chan? Mióta kapitányocska vagyok, biztos-miztos nem módosulgatott a felállásocska, de sziri-szerintem már előtte is a jelenlegi felállásocskában működgéltünk, szóval-móval nem tudigálom, kitől hallogathattad ezt, de sziri-szerintem csúnyácskán megtréfálgattak, Ren-chan. ^v^ Ha elmondigálod, mi voltigált a fő kutatóskás területecskéd, akkor-makkor kibogozgathatjuk, merrefelé kelligélne lenned a szolgálatocskában, megoldigálunk mindent, amennyiben valóban itt szolgálgattál, tirmi-természeteskésen ^v^
– kezdigélek gyanakodgatni arra-marra, hogy nem is nálam kelligélne jelentkezgetnie, hanem Nao-channál vagy Katsu-channál, vagy egyikük hozzám osztigálta büntetésecskéből, csak elfelejtgettek erről-merről pokolpillécskét vagy sms-t küldözgetni, mert aki itt voltigált, annak tudigálnia kelligélne, mi is a helyzetecske, de ha elő tudigál állni egy konkrét kutatásocskával a nevecskéje mellé, akkor rá tudigálok majd keresgélni a rendszerecskében, mert mindenről kell lennie valami infócskának az archívumocskánkban, tehát-mehát nem veszigélhettek el az ő kutatásocskái sem. ^w^

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 1 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #5 Dátum: 2016. Szept. 30, 21:40:53 »
Veszélyes tudomány

Korán kelt aznap, még a Nap első sugarai előtt, de egyáltalán nem érezte magát fáradtnak, hiszen fontos nap volt ez a mai. Reggeli szokásos Oolong teáját kortyolgatva elmélkedett. Eltelt egy pár nap azóta, hogy beadta újrajelentkezését a Gotei szervezetbe, és tegnap meg is jött a válasz, hogy másnaptól már szolgálatba is állhat új osztagában. Bár mindenhol kötelességtudóan végezte volna munkáját, úgy vélte a számára kiosztható egyik legmegfelelőbb helyet kapta. Nem volt benne biztos, hogy az Ichibantai ügyéntézőinek hozzáértésének, vagy csupán a merő véletlennek köszönhette, de már alig várta, hogy a saját szemével is láthassa. Arra számított, hogy majd a Kidoushuu soraiba helyezik vissza, de úgy tűnik helyette a Juunibantaihoz osztották be. Természetesen első dolga volt utánanézni a dolgoknak és igencsak érdekesnek tartotta, amit talált. Az idő alatt, még ő raboskodott, a Hikifune taichout követő kapitány létrehozott egy máig fennmaradt fejlesztési részleget, mely mostanra az osztag fő arculatává vált. Kiváló lehetőséget látott ebben, hogy eddigi kutatásait végre hivatalosabb keretek között is a Seireitei hasznára fordítsa. Miután befejezte teáját feloldotta szobájában a kidou pecsétet, majd elővette titkos rekeszéből azokat a kísérleti eredményeket, miket részben saját felfedezéseiből, részben Aizennek dolgozva sikerült lejegyeznie. Bár elgondolkozott azon, hogy talán meg kellett volna semmisítenie, végül arra a következtetésre jutott, hogy az információ alapjában véve nem lehet gonosz dolog, az határozza meg, hogyan használják fel. Az iratok rendszerezésének végeztével éppen elérkezett az idő, hogy jelentkezzen új helyén, így át is öltözött újonnan kapott shihakushoujába, hátrafogatta haját, majd el is indult. Szokásához híven zanpakutouját otthon hagyta, nem szívesen cipeli magával a hatalmas nodachit, hacsak épp nem elengedhetetlen egy feladathoz. Megérkezvén új osztaga területére be is jelentkezett a recepción, majd az ott kérdezettekre adott válasz alapján el is talált a kapitány irodájáig. Az előzetes tervezésnek hála pontosan érkezett a levélben említett időpontra, sem túl korán, sem túl későn. Három egymást követő, jól hallható kopogást mért az ajtóra, majd a bentről érkező válasz meghallása után határozottan be is lépett.
- Szép reggelt, Yoshida kapitány. Mizushima Hyousuke vagyok és a mai naptól az ön osztagához lettem beosztva. Remélem, jó helyen járok.
Mondandója közben illedelmesen meghajolt, majd alig észrevehetően körbenézett szeme sarkából, miközben figyelmesen hallgatta leendő kapitánya válaszát.

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #6 Dátum: 2016. Okt. 02, 02:09:07 »
Veszélyes tudomány

Az arcomba tűző napfényre befelé fordulok az ágyamban. Legalábbis azt hiszem, az ágyamban... de az orrom ismeretlen felületnek ütközik. Mármint az ágyamban ismeretlen felület lenne. Fáradtan pislogok rá az irodám egyik kanapéjának háttámlájára. Valószínűleg megint sokáig voltam fenn... Esküszöm, csak egy pillanatra akartam ledőlni, tisztán emlékszem, hogy valami fontosat csináltam! O_O Hirtelen ülök fel, a takaróm teljesen a derekamig esik. Értetlenül pislogok az anyagra. Valaki bejött és betakart volna? Nem számít, majd megkérdezem Yuko-neet a dologról. Fontosabbak azok az iratok, amiket elalvás előtt olvastam az éjjel. Valahol itt kell lenniük... A kanapé mellett meg is találom a csinos kis halmot, Yuko-nee egy nagyobb paksaméta jelentést is hozzáfűzött. Óvatosan emelem fel a lapokat, majd viszem vissza őket az asztalomhoz. Még mindig korai a reggel...
Miután összehajtogatva eltettem a takarót és szereztem magamnak egy nagy bögre citromos teát, sokkal kipihentebben ülök vissza az asztalomhoz a dokumentumok elé. Túl sokáig voltam el a napokban a saját kísérleteimmel és a papírmunkával, a részlegvezetők jelentéseire még nem jutott időm. ToT A legfontosabbakkal kezdve ismét az új tiszt papírjait veszem a kezembe, sajnos nem sokat tudni róla, de ahogy elnézem, Yuko-nee vele kapcsolatban adta nekem ezt a nagyobbacska adag információhalmot. Mikor volt ideje ilyen kutatást végezni nekem?! O_O Mondjuk az adatok fele nem mond újat, Youko-neetől több mindenről hallottam, a részletekre meg direkt nem kérdeztem rá, így ezek felett most is átsiklom. Inkább visszatérek az Ichibantaitól kapott iratokhoz, és azokat tanulmányozom a teám kortyolgatása közben. Talán meg kellett volna kérdeznem Hana-chantól, tényleg idevaló-e a rokona, de erre már nincs alkalmam, meg nem zavar, hogy ennyi sok a Mizushima és/vagy hozzájuk kapcsolódó személy az osztagocskámban, csak kezd fura-murán sok lenni. ^^” Azért nem bánom ám.
– Szabad – szólok fel sem nézve a papírokból a kopogás hangjára. Azért leteszem ám az adatlapot, amikor kinyílik az ajtó, nem akarok udvariatlan lenni, azért otthon hosszadalmas elbeszélgetést kapnék apuéktól, de még nagymamiéktól is... brrr, nem lenne jó. @.@
– Jó reggelt, Hyou-san! ^w^ – mosolygok kedvesen a belépőre, mert azért az új tiszteket látni mindig öröm. *w* – Igen, ez volna a 12. osztag, kérem, foglaljon helyet ^v^ – mutatok a két kanapé felé, válasszon csak nyugodtan, egyiken sem hagytam semmit, ennyire azért tekintettel vagyok a vendégeimre és tényleg csak vészhelyzetben szoktam itt aludni, amikor épp munka közben vagyok. >_<” – Mi még nem ismerjük egymást, Hyou-san, az én nevem Yoshida Yoriko, én volnék mától a kapitánya. Mindenek előtt szeretném megkérni, hogy inkább a keresztnevemet használja, és amennyiben nem bánja, a továbbiakban én is inkább tegezném ^w^ – nem szeretem a túlzott formalitásokat továbbra sem, ráadásul három Yoshida szolgál az osztagban, elég hosszadalmas és bonyolult a különböző megkülönböztető rangokat szavalni, miközben már rég mondhatná a lényeget a shinigami. :/ Igazából én sem szeretem magázni a többieket, de sajnos már nem gyereknek nézek ki, már nem hunynak szemet az azonnali tegezés felett a nálamnál idősebbek, úgyhogy muszáj rákérdeznem, megengedik-e. T^T Legalább csak az újoncokkal kell ezeket a köröket lefutnom, azok közül is a nálamnál idősebbekkel, a többiek már úgyis megszokták a tegezést. :arrogant:
– Tekintve, a környezetéből mennyien szolgálnak az osztagban, azt hiszem, nem lesz újdonság, hogy a híre egy cseppet megelőzte magát. Személy szerint nem figyelek a pletykákra, nem tartom őket megfelelő információforrásnak, így mindenek előtt szeretném megkérni, hogy meséljen egy picit magáról. ^v^ Hol szolgált ez előtt? Mennyi időt hagyott ki? Az okokba nem szükséges belemenni, ha nem akarja ^v^˘Youko-nee már úgyis elmondta, hogy hamis vádpontok alapján kényszerült Hyou-san kihagyásra, így a Yuko-neetől kapott paksaméta ezen részére rá sem néztem. Túl sokat megjegyeztem volna belőle, és meg akartam adni az esélyt, hogy tiszta lappal induljon. – Bemutatkozásnak ennyi talán elég is lesz. Kér esetleg egy teát vagy kávét? ^v^ – erről pici-micit megfeledkeztem, és csak most jutott eszembe, ahogy a saját kihűlt teámra néztem alig egy perce. ^^”

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Shihōin Souji

A Shihōin-ház XXIV. feje

Hadnagy

2. Osztag

*

Szint: 2.

Lélekenergia:

60% Complete
14 975 / 15 000

Hozzászólások: 35

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 10 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
tűz elem alapú

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#816687


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #7 Dátum: 2016. Nov. 14, 23:31:23 »
Látogatás a Kapitány kisasszonynál

Szokásaihoz híven Hidekazu egész éjszaka fent volt és a szobájában található egy szem ablaknál gubbasztott egy az Emberek Világából idehozott, majd átalakított távcsövével kémlelje az eget vagyis pontosabban a csillagokat. Szerette ezt csinálni hiszen mindig látott valami újat vagy valami szépet és azt mindig le is jegyzetelt egy papírlapra vagy egy füzetbe. Aztán minden reggel felkel, megiszik egy bögre forró zöldteát, felöltözik majd elindul a munkába. Azonban ezt a napot teljesen másképp tervezte el.
A mai ütemterv a kezdéssel ugyan az volt mint mindig azonban ezúttal nem a laborba menne hanem a kapitányi irodába ahol a kapitány elé terjesztené kutatásainak eredményét na meg persze be is mutatkozna neki személyesen ugyanis még soha nem találkoztak. Azt sem tudja hogyan néz ki a jelenlegi kapitánya. 
Ekkor éles csipogás töri meg a csendet a szobában majd egy hangos puffanás követte, ami azt jelezte, hogy Hidekazu kimászott az ágyból és elindult kikapcsolni az ébresztőjét.
- Hmpfhmpf.. @.@  – adott hangot érzéseinek amivel valószínűleg azt akarta jelezni, hogy még öt percet vagy talán azt, hogy fent vagyok csak hallgass már el, de igazából ezt csak a fiú tudta, aki végre rá tudta magát venni arra, hogy feltápászkodjon azt is hangos nyögések közepette ugyanis sikerült az ablak alatt összekuporodva elaludni aminek az lett a következménye, hogy fáj minden egyes porcikája.
Nyújtózkodni kezdett majd egy hangos ásítást követően rápillantott az órára. Szemei hirtelen tágra nyíltak ugyanis ahogy az órát nézte rájött, hogy az este folyamán nem a tervezett időpontra állította be ugyanis már majdnem delet ütött az óra Ő pedig délelőtt tervezett elmenni a kapitányhoz.
- Hát ezt jól összehoztam :xmérgelődött magában majd megdörzsölte szemeit ezzel megpróbálva kiüldözni belőle az álommanókat majd bekapcsolta a vízforralóját és elkezdte rendbe szedni rakoncátlan, hosszú fekete tincseit.
Amint elkészült a hajával egyből fel is öltözött. Mire ezekkel a tevékenységekkel végzett a víz is elérte a kellő hőmérsékletet amit jelzett is a vízforralója egy halk csipogással. Az asztala alól előkapott egy kis dobozkát amiben a tea filtereket tárolta majd belerakta a bögréjébe aztán nyakon öntötte a frissen forralt vízzel. Ezután lerakta a bögrét, hogy összeszedje a szükséges papírokat amiket magával szeretne vinni a kapitányhoz. Miután azzal is végzett lerakta a bögre mellé őket és elkezdte keresgélni lábbeliét.
A nagy keresgélés közepette sikerült valamilyen úton módon meglöknie az asztalt aminek következtében a bögréjének tartalma elárasztotta a jegyzeteit. Hangos szitkozódással dobált rá koszos rongyokat az elszabadult folyadékra majd miután elfogadta a tényt, hogy szinte majdnem feljegyzését a túlvilágra küldte úgy döntött, hogy akkor majd legközelebb megmutatja a világmegváltó felfedezéseit most azonban itt az ideje elindulni.
Hosszú léptekkel haladt előre és közben halkan fütyörészett. Próbálta elfelejteni azt a bosszantó tényt, hogy minden kutatásának az eredményét amikért annyit éjszakázott egy laza mozdulattal megsemmisített. ~Mostantól kulacsból iszom :arrogant: ~ mérgelődött magában míg meg nem érkezett a recepcióra ahol elmagyarázta, hogy ki ő és mit is akar. Elmondták neki, hogy merre menjen és melyik ajtón kopogjon, de félig még az eláztatott papírokon gondolkozott mikor elindult így a felét fel sem fogta annak amit mondtak neki. Talán ez okozhatta azt a problémát, hogy sikerült eltévednie.
Bőszen trappolt előre, majd balra fordult, de az említett ajtót nem találta ezért hátat fordított és elindult az ellenkező irányba és ez így ment hosszú-hosszú percekig míg egyszer csak szembe nem találkozott az említett ajtóval.
- Hát végre megvagy.. – sóhajtott egy nagyot majd négy egymást követő kopogással jelezte, hogy be szeretne menni. Miután hallotta a belépése feljogosító választ vett egy nagy levegőt, kinyitotta az ajtót és belépett.
- Szép jó napot, a kapitányt keresem. – motyogja maga elé mikor megpillant egy fiatal leánykát az asztal mögött. ~Biztos valami asszisztens~ gondolkozik magában majd beszédre nyitja újra a száját.
- Fukuyama Hidekazu vagyok, újonc, megtenné, hogy szól a kapitánynak, hogy itt vagyok?  ^-^ - kéri meg a kislányt, aki majd reményei szerint másodpercek alatt előkeríti neki a kapitányt.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Nov. 14, 23:33:17 írta Fukuyama Hidekazu »

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #8 Dátum: 2016. Nov. 29, 23:57:36 »
Látogatás a Kapitány kisasszonynál - Maradjunk a Yorikonál ^-^

Szuper lelkesen vágtam neki a mai napnak! Végre sikerült behozni minden kisebb elmaradásomat, amit a múltkori saját szórakoztatásomra tartott kísérletezéssel sikerült csinálnom – tehát végre megint minden időrendben van és leadási határidő előtt legalább egy nappal az első osztagban van. Szeretem ezt a fajta rendet, ilyenkor bűntudat nélkül folytathatom a saját kutatásaimat különböző érdekes területeken. Bár jelenleg még mindig a szimulációs teremmel vagyok elfoglalva, szeretnék rájönni egy-két megoldásra, vagyis inkább csak kijavítgatni pár apróságot, ami engem bosszant, de amúgy azokkal is tökéletesen beváltja a hozzá fűzött reményeket, csak... Csak jobban szeretném, ha nem kéne megalkuvónak lennem kivitelezés közben, és minden pontosan úgy működne, ahogyan én azt elképzeltem. Talán egy nap majd megoldom ezeket az apróságokat, és éppen ezért kell minden irányba olvasni, ami a területet érintheti, másképp nem tanulnék semmi újat, amit ki lehetne próbálni, és hasonlók, meg én sem fejlődnék, ha minden elképzelésem azonnal és számomra tökéletesen működne, így legalább van benne kihívás.
Az asztalomon pihenő Sinusra nézve elmosolyodom. A kis robopillémben lévő holokommunikátor a tökéletes motiváció: azt is sikerült összeraknom és beépíteni mindenkinek a neki való eszközbe, ami persze már megy nélkülem is, de azért lehetek büszke arra, amit egyszer elkezdtem, nem igaz? A hologramokat azt hiszem, sosem fogom hagyni, mint kutatási témát, mert még ennyi év után is látom benne a fantáziát és a lehetőséget, és ha nem is azonnal, de bizti-mizti, hogy mindig eszembe fog jutni egy új felhasználási mód.
A kopogásra kapom fel a fejem, totálisan elkalandoztam, miközben Sinus szivárvány minden színében játszó szárnyainak rebbenését figyeltem. Gondolatébresztőnek igenis hasznos elfoglaltság, addig sem foglalkozom tervrajzzal, vagy kutatási eredmény gépelésével, vagy bármi hasonlóval, és könnyebben eszembe jutnak új dolgok. Most viszont pont nem jött jól, mert teljesen sikerült kizárnom a környezetem, és kissé megijedtem a váratlan zajtól. T^T”
– Szabad ^w^ – válaszolok néhány másodperces késéssel, és kíváncsian várom, ki is lesz a mai látogatóm. Nem volt előre egyeztetett megbeszélésem, vagyis de, de azt délelőtt letudtam, szóval bizonyára az osztagból valaki, de ezt nem merem száz százalékosra mondani. Remélem, az újoncok aktáit maradéktalanul áthozták, és nem kavart el belőlük senki semmit, mert az naaaagyon kellemetlenkés lenne.
– Oh... – hirtelen nem is tudom, hogyan kellene reagálnom, mert elég sok mindent kellene kifejeznem egyszerre. Újonc, és emlékszem, hogy láttam a fényképét valahol, de szerintem most nem nálam van az aktája, így nem tudok belenézni, és ez picit kellemetlen, merthát a mostani újoncok papírjait Ichi-chan fukunak adtam, mostanában kéne visszahoznia őket. Ugyanakkor valahol mélyen kezdem megérteni Yukit is, amiért nem szereti a tinédzser kinézetet, mert alábecsülik... Gyerek külsővel ez kifejezetten szórakoztató és hasznos volt, most először érzem úgy, hogy a lelkem egy jóóóóó alaposan elrejtett zugában kezd zavarni, ha nem néznek ki belőlem valamit... főleg, hogy rajtam van a haori. Kínos. ^w^””
– Yoshida taichou átment egy megbeszélésre a 7. osztaghoz – valóban így történt, Katsu-chan szeretett volna egy új ötletéről beszélgetni, de már visszajöttem onnan... – Az én nevem Yoriko, tudok esetleg segíteni valamiben? ^v^ – érdeklődöm a Yuko-neetől tanult rókamosollyal. Végülis, így is lehet szórakoztató, nem az én hibám, ha nem tudja a kapitánya nevét. :roll: Feldobta a magas labdát, muszáj lenne élnem vele, legalább azért, hogy kiderítsem, mennyire jó megfigyelő, mert hát abból, hogy a kapitányi irodában, a kapitány asztalánál, haorit hordva ücsörgök, talán rá kellene jönni, hogy én vagyok a kapitány, akkor is, ha nem olyan rég még 6 évvel fiatalabbnak néztem ki... Hiányzik a régi külsőm. T^T

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 1 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #9 Dátum: 2016. Dec. 22, 23:36:48 »
Veszélyes tudomány

Rögtön meg is pillantotta a kapitányt, aki minden iroda elengedhetetlen kelléke, az íróasztal mögött ült, papírkötegekkel körbevéve. Az egyikből éppen felnézett, majd kedvesen üdvözölte az éppen belépő Hyousukét. Megerősítette abban is, hogy pontosan a megfelelő helyre érkezett. Nem árt a lehető minél hamarabb memorizálnia az osztag területét, hiszen nem vetne rá jó benyomást, ha tapasztalt shinigami létére céltalanul bolyongana, még ha egy új osztagról is van szó.
- Köszönöm. – Felelte, majd helyet is foglalt a tőle jobbra található kanapén, miközben jobban is szemügyre vette a helyiséget. A méretes osztagépületben nem sok ablakkal találkozott eddig. Nem mintha ellenszenve alakult volna ki, a zárt helyek iránt, de megtanulta értékelni a napfényt, ami jelenlegi reggeli szépségében világított át az ablakon.
- Rendben. Részemről nincs akadálya. Ami azt illeti, valójában örülök is a dolognak. A túl sok formalitás egy ponton túl akadályozó tényező az eredményes és gyors munkában.
Bár ennyiből még koránt sem állapítja meg teljességgel feljebbvalója természetét, azonban eddig nem olyannak tűnt, akivel ne lehetne szót érteni. Bár először cseppet meglepte kinézete, jobban tudja már azt, mintsem emlékeztetni kelljen rá, hogy a Lelkek Világában a látszólagos kor igen keveset jelent, különösen, ha kapitány az illető.
- Ezen magam sem vagyok meglepődve, ez az emberek alapvető természete. Minél kényesebb egy téma, annál gyorsabban terjed, egy idő után a felismerhetetlenségig is eltorzítva akár.
Cseppet összehúzódtak szemöldökei annak hallatára, hogy híre megelőzte volna, de végső soron ez csak természetes. Még származását félretéve is igen komoly hiányosságra mutatna rá a szervezet kommunikációjában, ha a megfelelő beosztásban lévő személyek nem értesülnének előre, amennyiben új tagot sorolnak be az osztaghoz. Mikor feleszmélte, hogy milyen arckifejezést vághatott, vonásai újra ellágyultak, mintha mi sem történt volna.
- Elnézést, azt hiszem egy kicsit elragadtattam magam, mindenkinek megvan a maga joga abban, hogy minek hisz. Természetesen készséggel válaszolok minden felmerülő kérdésre. Az Akadémia elvégzése után a Kidoushuu kötelékébe osztottak be, ahol csaknem 370 évig teljesítettem szolgálatot. Tiltott kidouk használata miatt kényszerültem a 46-ok Tanácsa elé, ám a vádak hamisak voltak, nem használtam efféle technikákat. Az ügy durván számítva 120 év eltelte után került tisztázásra. Újra beadtam a jelentkezésem szolgálatra az Ichibantai pedig ide vezényelt.
Úgy ítélte, hogy kezdésnek megfelelő, tömör összefoglalása pályafutásának és amennyiben a kapitány további részletekre lenne kíváncsi, még lesz alkalma megválaszolni.
- A teát választanám. Igazán köszönöm.
Válaszolta az egyszerű eldöntendő kérdésre. Úgy vélte, egy jóféle teában lévő aromák bőven elegendőek az elme frissen tartásához, így nem kifejezetten volt a kávéfogyasztás híve. Italát lassanként fogyasztva folytatta.
- Ami azt illeti, igen örülök az Ichibantai döntésének, miszerint ide küldtek. Az én időmben még nem volt egységes, a kutató munkát szakszerűen felügyelő szervezet. A kísérleteimet saját erőforrásokból kellett megoldjam, így igazán érdekelne az osztagon belül működő fejlesztési részleg, hiszen nem titkolt célom, hogy vizsgálataimat folytatva egy napon a Seireitei hasznára lehetnek majd.
Bár valamennyi tudással ő is rendelkezett már az osztag feladatkörével kapcsolatban, információt jobb szeretett mindig közvetlenül szerezni, és ugyan ki lenne erre alkalmasabb személy, mint a Kutatási és Fejlesztési Részleg vezetője.

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #10 Dátum: 2017. Márc. 11, 12:52:21 »
Veszélyes tudomány

Egy bólintással nyugtázom az engedélyt. Ez éppen elég, nem kell fölösleges köröket futnom azzal, hogy elmagyarázzam, azonos vezetéknévvel többen is dolgoznak itt, a keresztnevek és tegeződés használata pedig egyszerűsíti a beazonosítást. Szerintem. Elég csak arra gondolni, hogy nekem hány rokonom szolgál az osztagban. Na meg nem is lenne részemről túl hatékony ha túlzottan is megkövetelném a tiszteletadást magam felé, így is mindig mindenki frászt kap, amikor ott vagyok mellette. :S
- Mint mondtam, nem adok a pletykákra, Hyou-san. A rokona és Youko… san, már biztosítottak arról, hogy a vádak hamisak voltak. Nekem ennyi épp elég - jegyzem meg azért a biztonság kedvéért, látva az új tiszt arckifejezését. Pedig csak tényt közöltem, a híre tényleg megelőzte, de nem a rossz értelemben… Annyira. De ez kínos, hogy el kellett gondolkodnom, hogyan utaljak Onee-samara. Azért nem volt annyira feltűnő kis fennakadás, de kapitányként akkor is ciki. :S
Arra persze nem igazán számítok, hogy ennyire részletes beszámolót fogok kapni. Főleg miután mondtam is, hogy nem muszáj a hamis vád okát kifejteni. És ami azt illeti, nem is érdekelt. Eddig a pontig. Most azért pici-micit felkeltette a kíváncsiságomat. ^w^”
- Hm… Nem veszed tolakodásnak, ha megkérdezem, amúgy ismersz-e ilyen kidout? Esetleg konkretizálta a vád, melyiket használtad? Illetve, színtisztán elméleti síkon maradva, tudnád-e alkalmazni a nevezett varázslatot? ^v^ - nem árt ismerni a tisztek képességeit, ugyebár. És a Kidoushuuban nagyszerű tisztek tudnak szolgálni. *w* Emlékszem még, mit tanultam Tsuki-nee apukájától, de ott van Naomi-nee vagy Yuki is. Mindketten fantasztikus shinigamik, olyan tudással, amihez nekem nincs olyan hozzáférésem, mint például egy atomfizikai lexikonhoz. Azt bármikor elővarázsolom a gépből, de a könyvespolcomon is akad belőle. Szóval a ritka kidoukhoz én nem férek hozzá olyan könnyen, sajnos. ^w^”
Bólintok a válaszra. A tea remek választás, nemrég kaptam pár nagyon finom változatot, bár sajnos csak a filteres verzióval tudom megkínálni. Azért remélem, ezt is szereti, és tudja, hogyan működik. Azt hiszem, ideje lenne gondolnom a régebbi osztagtagokra is, és egy kicsit visszatérni a gyökerekhez, de ez egyedül egészen biztosan nem fog menni.
- Ami azt illeti, meg is akartam kérdezni, hogy szerinted miért osztották hozzánk, de ezek szerint már van önálló kutatásod. Erről szívesen hallanék még, de előbb mesélnék egy kicsit az osztagról ^v^ - itt egy kis szünetet tartok, hogy legyen ideje megemészteni a hallottakat. Egyelőre nem tervezek túl részletesen belemenni a feladatainkba, sok minden van, amihez én sem értek eléggé, másokkal viszont megeshet, hogy untatom azt, akinek nem az a területe. Szóval na, tök felesleges túlrészletezni egy bemutatást. >w<” - A tizenkettedik osztagban a tudomány nagyjából minden területével foglalkozunk, a fegyverek fejlesztésétől, a modern technológiákon keresztül egészen a biológia, kémia és fizika legmagasabb fokaiig. Azt hiszem, ebből is látszik, hogy igen széleskörű tudásanyaggal és annak felhalmozásával foglalkozunk. Éppen ezért az osztagban kilenc részleg működik az átláthatóság végett, mindegyik élén egy-egy vezetővel. Ők nem csak a tudományterületért felelnek, hanem az ott dolgozó tisztekért, és a részleg felszerelésének épségéért is - sajnos tapasztalatból tudom, hogy így jóval kevesebb ideje jut a shinigaminak a saját kísérleteire. De hát, nem igazán tudok megszólalni az ügyben, mert kapitányként még több feladat veszi el az időt a saját projektektől, de szerintem csak arra nincs idő, amire nem akarok keríteni. Szóval-móval így is megoldható, csak egy kicsit nehezebb. - Természetesen a rendszer nem zárt, vannak átjárások és együttműködések. A múltban nos, történtek már balesetek, így igyekeztünk egy megfelelő szabályozási rendszert kidolgozni, hogy ezeket minimalizáljuk, így a papírmunka és a kérvények kitöltése sok osztaghoz képest szigorúbban működik. A tisztek aszerint kerülnek egy-egy részleghez, hogy mivel foglalkoznak fő területükként. Persze előfordulhat, hogy több területhez is tartozik a kutatási anyag, de a már említett átjárhatóság miatt ez sem probléma ^v^ - fejezem be a töpke előadást arról, hogyan is működünk. Még megemlíthetném, hogy az osztagedzések elméletben kötelezőek, de szerintem nagyon hamar rájönne, hogy a gyakorlatban ezeken úgysem jelennek meg túl sokan. Ezen valahogy mindenképp dolgoznom kell…
- Mielőtt jobban belemennék a részletekbe, mesélnél nekem arról, te mivel foglalkoztál eddig? Mit kutattál, milyen eredményeket értél el? ^v^ - ezt tudnom kell, hogy megismerjem és részleget javasolhassak neki, de mindenek előtt a kutatások ismerete volna a fontos. Úgyis minden hozzám fut be és tudnom kell, mivel is foglalkoznak a tisztjeim.

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 1 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #11 Dátum: 2018. Ápr. 23, 22:19:22 »
Veszélyes tudomány

Idealistának semmiképpen sem mondaná magát, vagy hinne afféle ábrándokban, hogy a világnak hogyan is kellene működnie, de vannak bizonyos dolgok, amik könnyebben próbára tudják tenni egyébként nyugodt természetét. Az egyik ilyen a különféle pletykák. Normál esetben csakis azt hiszi el, amit a saját két szemével látott vagy fülével hallott, de minimum számára megbízható személytől vagy forrásból kell származzon az információnak. Ő maga szintén nem terjeszt szóbeszédeket és nem is szeret félrevezetni másokat, ez számára olyan természetes, mint hogy a Nap Keleten kel és Nyugaton nyugszik.
- Ezt igazán örömmel hallom és kérlek nézd el a témához tanúsított hozzáállásom, csupán volt már dolgom kevésbé belátó egyénekkel is.
Mentegetőzött továbbra is előbbi megnyilvánulása miatt, attól tartva, hogy nem a legmegfelelőbb benyomást tette az imént.
Nagyjából levezette, mennyi ideje teljesített szolgálatot ezelőtt és milyen kötelékben, valamint, hogy ez milyen régen volt már. Nem tudta pontosan, hogy kapitánya milyen mélységig kíváncsi a részletekre, így egyelőre nem bocsátkozott túlzottan aprólékos ismertetésbe, csak a lényeget közölte.
Némileg meglepte a kérdés, hogy vajon képes lenne-e alkalmazni tiltott varázslatot. Egy rövid ideig gondolkodón pislogott, mielőtt megköszörülte volna a torkát, hogy válaszoljon.
- Igen, ami azt illeti, ismerek ilyen technikákat. A tudás birtoklása még nem minősül törvénysértésnek, csak a használatuk. Mint abban bizonyára egyetérthetünk, a shinigamik legfontosabb feladata a világok közötti egyensúly megtartása. Amennyiben ezt veszély fenyegeti, semmi sem jelenthet túl nagy árat és előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor nincs már más választás, csupán efféle tudás alkalmazása. Ha feljogosítható bárki is az ilyen ismeretek birtoklására, azok a Kidoushuuban szolgálatot teljesítők.
Itt egy pillanatra szünetet tartott, hogy magában mérlegelje mondandójának helyességét, hiszen nem lett volna kedvére, hogy ha rögtön az első munkanapján rövid úton vissza is tennék egy zárkába.
- Természetesen, mostantól a Gotei 13 és a 12. osztag szabályai fognak vezényelni, így tartózkodni fogok ezek bevetésétől, amennyiben más utasítást nem kapok. Ami viszont a vádban szereplő konkrét technikát illeti… Idő megállítás volt. Olyasmihez igen nagy gyakorlattal és annál is több lélekenergia tartalékkal kell rendelkeznie egy illetőnek, melyek sem akkor, sem most nem teljesülnek, különösen az utóbbi.
A több mint egy évszázados sekkiseki cellában töltött idő valószínűleg még hetekig nyomát fogja hagyni teljesítőképességén, amég reiryouku szintje teljesen vissza nem áll a normális értékre. Kérhette volna ugyan a 4. osztag specialistáinak a segítségét, de elvi okok miatt felépülését teljességgel a saját szervezetére akarta bízni.
Aprókat kortyolgatott teájából, amikor a beszéd sora épp nem rajta volt és közben hallgatta Yorikót, amint az osztag jellegéről és felépítéséről mesélt. Külön figyelmet szentelve arra, hogy később emlékezzen minden elhangzó részletre, hiszen mindenki munkáját megkönnyíti, ha gyorsan alkalmazkodik új környezetéhez. Ezidáig igen kedvére való volt, amit hallott. A részlegek elkülönítése biztosítja, hogy mindenki a képességeinek és érdeklődősének legjobban megfelelő területen hasznosítsa magát, ugyanakkor ne szabjon határt az információ áramlásnak. Egy röpke pillanatig megmozgatta a fantáziáját, hogy vajon miféle balesetekről beszélt, de gyorsan el is hessegette a gondolatot, hiszen bizonyára csak az óvatosság fontosságára akarta felhívni a figyelmet kapitánya. Helyette már majdnem feltette volna a kérdést, hogy az egyes részlegek mivel foglalkoznak, ám megelőzték. Először egy kicsit hezitált belekezdeni, hogy mivel is foglalkozott és mit ért el. Akkoriban, mikor munkálkodott, még nem volt a Lelkek Világának hivatalos, központosított, kutatással bíró részlege, mint ami manapság a 12. osztag berkeiben működik. Csupán afféle hobbinak lehetett nevezni. Egy különc ember furcsa hobbijának. Azóta mind az eszközök, mind a felhalmozott tudás más léptéket öltöttek, és még nem sikerült utána járnia, mennyire is, így attól tartott, hogy módszerei barbárnak, ismeretei jelentéktelennek tűnnek majd. Végül úgy döntött, nincs veszteni valója. Nagyobb megszégyenítésen már amúgy sem eshet át, mint az elítélő tárgyalásán.
- Ebben a világban, mint tudjuk, a lélek és minden egyéb dolog is, ami csak körülvesz minket, reishiből áll. Mindent összefoglalóan ennek hívunk, pedig saját érzékeinkkel is meg tudjuk különböztetni, hogy x személy különbözik y személytől azáltal, hogy észleljük a felőlük áramló energiát - reiatsut - amit az őket alkotó részecskék bocsájtanak ki, amennyiben a használó belső erőtartalékaihoz nyúl. De mi a helyzet akkor, ha valaki visszafogja a jelenlétét? Mi a helyzet, ha valami egyáltalán nem is képes kibocsájtani ilyesmit, azt hogyan vizsgálhatnánk? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására kezdtem bele a kísérleteimbe. Etikussági szempontból személyek és állatok nem jöhettek szóba, hiszen az akkori módszereimmel még kárt tettem volna az alanyokban a vizsgálat során, így a Soul Societyben fellehető növényekkel kezdtem el dolgozni. Mivel ehhez a természetes érzékelésem már elégtelennek bizonyult, így ki kellett fejlesztenem egy eljárást is, ami kivonja az értékelésből az emberi tényezőt, amennyire csak lehet.
Ekkor egy röpke szünetet tartott mondandójában és előhúzta ruhájából a magával hozott kutatási jegyzeteket, amit át is adott a kapitánynak, hogy nyugodtan belelapozhasson, amennyiben bővebben is érdekli. A több száz éves lapok megsárgultak az idők alatt és a kézíráshoz használt tinta is kopásnak indult már, de a többsége még így is olvasható volt. Az első oldalak egy vizsgáló szerkezet leírását és vázlatos rajzát tartalmazták, mely lényegében egy géllel töltött sekély tálca, aminek egyik végében reiryouku taszító ásvány volt elhelyezve. Az ezután következő fejezetek hosszas táblázatokat tartalmaztak az elvégzett kísérletek eredményeivel, melyekben egyes aláhúzott értékek olyan egyezéseket jelöltek, amikor a vizsgált növény egy külső tulajdonságát - mint például virágának színe, leveleinek mérete, stb -  egyértelműen hozzá lehetett rendelni egy, a gélben kirajzolt mintázathoz.
- A vizsgált egyedekből vett részecskéket egy taszító réteg elé helyezve, elég mennyiség esetén, jellegzetes csík mintázat mutatható ki, ahogy az ásvány hatására a minta lassan mozgásnak indul a gélben. Korántsem nevezném azonban tökéletesnek, hiszen kvantitatív mérésre alkalmatlan, csupán felszínes betekintés arra, hogy több információ is lakozik a világban, mint ami elsőre nyilvánvaló. Feltételezem, hogy azóta jóval fejlettebb felszerelések is rendelkezésre állnak, amikkel pontosabb beazonosítást is lehet végezni és azokhoz képest ezek már jelentéktelen eredmények, de amennyiben lehetséges, szeretnék hasonló témakörben tevékenykedni az osztagon belül.
Kevés kapaszkodója maradt, amiből elkezdheti újraépíteni életét azok után, hogy ennyi időt kihagyott. Ezért ez volt az-az út, amivel úgy hitte, hogy a leginkább a Seireitei javára lehet. Persze az is előfordulhatott, hogy minden eddigi feltételezését cáfolták már azóta és az alapoktól kezdve kell felépítenie egy új elméletet, amin ezután elindulhat. Ebből a szempontból kegyetlen a tudomány világa, jól tudta ezt. Még az élet többi területén az dönti el, kinek a szavának tulajdonítanak nagyobb jelentőséget, hogy ki az idősebb, vagy a ki a rangban feljebb álló, ezen a szakterületen azonban a fiatal és bizonyítani vágyó elmék rendületlenül keresik a hibát a fennálló elfogadott teóriákban függetlenül attól, hogy kitől származik.

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #12 Dátum: 2018. Ápr. 25, 15:29:28 »
Veszélyes tudomány

Bólintok a magyarázat hallatán. A gyakorlati tapasztalatból eredő reakciót valahol megértem, ám nem hiszem, hogy a mi esetünkben indokolt lett volna.
- Ha bármi kifogásom lenne a jelenléted ellen, biztosíthatlak, hogy már jeleztem volna ^w^ - jegyzem meg egy mosollyal, csak úgy mellékesen. Nem szeretem az ilyen irányú játszmázást, a tisztjeimtől is elvárom, hogy ha valamivel nem értenek egyet, valamilyen formában hozzák a tudomásomra, így én is tudom, mi miatt van az esetleges morcizás, bár nem kifejezetten tartom professzionális hozzáállásnak a duzzogást.
Nagyon kíváncsian hallgatom, mit is válaszol a kérdésemre. Rimi-remélem, megmaradunk az eddigi őszinteségnél, ezért próbáltam úgy fogalmazni, hogy elméleti síkon tarthassa a kérdést ő is, ha nem szeretne konkrétumokat kiadni magáról. Igyekszem türelmes lenni, és megvárni, míg minden kérdésemre választ kapok. A közbenső megjegyzéseimet pedig megjegyezni magamnak. Amint úgy hiszem, mindenre válaszolgatott, bólintok egyet, hogy jelezzem, odafigyeltem rá,
- A tudás birtoklása nem bűncselekmény, és nem feltételezi azonnal a használatot is. A shinigamik kötelessége néha megkívánja az extrém lépéseket. Erről nyilván a vezetőknek kell dönteni, de ha megtiltjuk az ilyen eszközök megismerését, az szerintem óriási stratégiai hiba lenne. Én úgy hiszem, sem a legerősebb, sem a leggyengébb kidou nem ér semmit, ha a használója nincs tisztában azzal, hol, mikor és hogyan szükséges használnia - teszem hozzá saját észrevételeimet a témához. Abban bizti-miztos vagyok, hogy igen hasznos, ha van a berkeinkben olyan tiszt, aki ismer olyan eszközt is, ami másnak nem áll rendelkezésére. Talán pici-micit így is csalódott vagyok, hogy a vádban szereplő technikát pont nem tudná alkalmazni, de így is értékelem az őszinteséget. Elvégre a kapitány és a tisztek kapcsolatában a kölcsönös bizalom a legfontosabb.
- Nem várok el olyan ígéreted tőled, ami korlátozná a fejlődésed vagy az eszközeid, Hyou-san. Az egyetlen, amit elvárok, az a feltétlen hűség a Gotei 13 és a 12. osztag irányába - amennyiben nem vagyok jelen, és egy ilyen technika élet és halál kérdésében dönthet, elvárom a mérlegelést és a megfelelő lépések meghozását. Ha a tisztjeim meg tudják indokolni a döntéseiket, kapitányukként az én kötelességem kiállni értük. Legalábbis én így gondolom, és ha tudom, hogy bízhatok a beosztottjaimban, nem kérdéses, hogy én is megteszem a kötelességeimet.
Nagyon-magyon kíváncsian hallgatom, mi is az a kutatási területecske, ami miatt úgy gondolták az első osztagnál, hogy visszahelyezésével itt lesz a legjobb helyen Hyou-san. Az elméleti bevezető hallatán bólogatok, bár néha-méha emlékeztetnem kell magamat, hogy ő egy jópár évtizedecskét kihagyott, és nem feltétlen ismergeti azokat az eredményecskéket, amik közben megszülettek. A jegyzeteit nagyon nagy örömmel veszem át, és belelapozgatok, miközben hallgatom. Tudok figyelni egyszerre több helyecskére is, ráadásul a kettő nagyon is kiegészítgeti egymást.
- Az akkori technológiával ez is lenyűgöző eredmény, Hyou-san - nyújtom vissza a jegyzeteket, aztán előhúzom a billentyűzetemet, hogy az iroda falán lévő monitorra vetíthessem a legújabb összehasonlításokat, az általunk ismert fajok lélekenergia mintáiról. Bizti-miztos vagyok benne, hogy Hyou-san érteni fogja az oda írtakat.
- Amit látsz, az egyik részlegvezetőm kutatásainak alapja. Egy kicsit más felszerelésünk van már, mint régen, sokkal több mindent tudunk mérni műszerekkel. A monitoron lévő adatokat a Gén- és reiatsu technológia részlegünk gyűjtötte össze és elemezte. A részleg jelenlegi vezetője, Yamakida Tsuki, aki nemrég jelezte, hogy ha van megfelelő jelölt a helyére, lemondana a rangjáról, mert szeretne csak a saját kutatásaival foglalkozni - kis szünetet tartok, mert kíváncsi vagyok a reakciókra, mind a jelenleg hozzáférhető adatok, mind az elhangzottak tekintetében. Nem mindenkinek adok ajánlatot azonnal. - A korábbi kutatásaid alapján, ha nincs ellenedre, szeretném, hogy a következő néhány hónapban Tsuki asszisztense legyél a részlegen. Ő meg tudja mutatni az új eszközök működését, segít majd hozzáférni az új anyagokhoz, megismerni a részleget. Amennyiben a régi kutatási területeden szeretnél maradni, persze. Kapitányként talán furcsa lehet ilyet hallani tőlem, de ezen a szakterületen ő sokkal többet tud segíteni a felzárkózásban, mint én. Ugyan az egység vezetőjeként mindenhez értek valamennyire, de nekem is megvannak a saját szakterületeim. Elismerem, ha egy tudományágban valaki sokkal jártasabb, mint én. A részlegvezetők azért is fontosak, mert ilyen esetekben számítok a véleményükre. Tsukitól rengeteget tanultam a lélekenergia jobb megértéséről, te pedig kezdetleges eszközökkel is képes voltál olyan kutatási anyagot letenni, amit abban az időszakban szerintem senki más. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű csapatot tudnátok alkotni. Ha ez így működik, a részlegvezetői pozíció számodra is nyitott lenne, és nem lenne kizáró ok, hogy az osztagban újoncnak számítasz. Szeretném a legjobb kezekben hagyni a részleget - vázolom fel a lehető legrövidkébben a további terveket és lehetőségeket. Persze-mersze vissza lehet utasítani, nem erőszak, ha inkább másik irányba tekintene tovább. De én örülnék neki, ha tetszene neki az ajánlat, és a beilleszkedése is sikerülne a részlegbe. Akkor nem kellene azon aggódnom, hogy kit kérek majd fel.
- Úgy illik, hogy megjegyezzem, ez tiszti rangot is jelentene. Az osztagban az első tíz tisztség a részlegvezetőké, nálunk nem az erőt jelölik a rangok. De ha másik részleg munkássága érdekelne, nyugodtan mondhatod, nem szeretnélek belekényszeríteni olyan alkuba, ami nem tetszik. A többi részlegről még nem is beszéltem, szóval nyugodtan kérdezhetsz azokról is mielőtt döntenél. Szóval, ha van kérdés, vagy többet szeretnél tudni, örömmel hallgatlak, és igyekszem megfelelő részletességgel válaszolni ^w^ - teszem még hozzá gyorsan, hogy tényleg ne érezze kényszernek az egészet. Nekem ez tűnt a logikus választásnak, de lehetséges, hogy ő előbb szeretné látni az összes opciót, mielőtt döntést hozna. Mondjuk szerintem ez a részleg illik hozzá legjobban, de senki nem mondta, hogy nem tévedhetek.

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Mizushima Hyousuke

Shinigami

12. Osztag

*

Lélektovábbképző Akadémia Kidou Elmélet oktató

Szint: 6.

Lélekenergia:

60% Complete
31 900 / 45 000

Hozzászólások: 67

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 1 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete

Reiatsu szín:
Vermilion

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Post szín:
#8C001A


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #13 Dátum: 2018. Ápr. 30, 16:54:58 »
Veszélyes tudomány

Igazán örült, hogy új felettese is azok közé tartozik, akik az egyenes beszédet részesítik előnyben a mellébeszélés helyett. Sokan összetévesztik az őszinteséget az udvariasság hiányával, ennek azonban nem kell így lennie. Ő maga tisztában van saját képességeivel, és ami fontosabb, korlátaival. Amennyiben olyan problémával találkozik szolgálati ideje alatt, mely már túlmutat azon a szinten, melyet biztonságosan meg tudna oldani, úgy nem rest ez ügyben segítséget kérni hozzáértőbb személyektől.
Bár voltak kétségei afelől, hogy a törvény által korlátozott technikákról való vélekedését nem mindenki osztja, és ilyen beszédért könnyen beverheti a fejét, de szerencséjére a 12. osztag kapitánya igen felvilágosult a témát illetően. Az, hogy ezek a módszerek egyáltalán léteznek, azt jelenti, hogy valaki valamikor megalkotta ezeket azzal a célzattal, hogy egy napon a különbséget jelenthetik kudarc és győzelem között, amikor a tétek igen fontosak lesznek. Nagy a csábítása azonban annak, hogy az ilyen tudást valaki rossz célzatra használja fel, így szükség van a tiltásra, hogy az olyanok, akik nincsenek tisztában a vele járó veszéllyel, ne okozzanak károkat.
- Mindig azt tartottam szem előtt, hogy mi a legjobb a Seireitei számára és ezután is mindent meg fogok tenni, hogy ezt a 12. osztag érdekében is hasonlóan megtegyem.
Amint felépült, továbbra is fejleszteni fogja képességeit és bővíteni ismereteit, hogy mindig legjobb formáját hozhassa, amikor a Goteinek szüksége van rá.
Miután nagyjából felvázolta akkori módszereit és a kapitány is visszaadta neki az iratokat, ezúttal ő hallgatta figyelmesen, hogy mire jutott a mai kor ebben ezt a témát illetően. Sem a beviteli eszközt sem a kivetítés mögött rejlő technológiát nem ismerte, azonban a képernyőn megjelenő adatokat már annál inkább össze tudta rakni. Az avatatlan szem számára az ilyesmi nem mondana semmit, de akinek már hozzá szokva az agya adatok és eredmények elemzéséhez, az hamar észre képes benne venni a hasonlóságokat és párhuzamokat, így bólintott is egyet, ezzel jelezve, hogy érti, amit mutatnak neki, még ha azzal nincs is még tisztában azzal, hogyan jutottak ilyen eredményekhez.
Yoriko azt is megemlíti, hogy annak a részlegnek a vezetője, akik ezekért az adatokért felelősek, utódot keres magának, aki folytatná a részlegvezetői munkát. Valótlan lenne, ha azt állítaná, hogy a hírtelen bejelentés nem lepte meg és hogy az esély lehetősége, miszerint azonnal a kutatási területének megfelelő részleg vezetőjének asszisztenseként kezdhet tettvággyal vegyes izgalommal töltötte el. Legszívesebben nyomban felállt volna a helyéről, hogy mélyen meghajoljon, de kapitánya alig pár perce kérte, hogy kerüljék a túlzott formalitást, így csupán ültő helyében hajolt előre, figyelve arra, hogy ne térjen vissza véletlenül a pillanat hevében a magázáshoz. Nem venné ki jól magát, ha azt hinné, hogy új beosztottja aranyhal memóriával rendelkezik.
- Igazán lekötelezel az ajánlattal, Yoriko-san. Természetesen örömmel elfogadom a lehetőséget és igyekszem legjobb formámat nyújtani, hogy hamar beletanuljak a részleg működésébe.
Nagyon szerencsés egybeesés, hogy Tsuki pont mostanában szeretne visszavonulni vezetői tisztségétől, azonban nincs oka arra, hogy bármit is gyanítson ezzel kapcsolatban. Nem tudta, hogy pontosan mióta is töltötte be ezt a tisztséget, de számos oka lehet valakinek, ami miatt úgy érezheti, hogy több időt szeretne a saját kutatásainak szentelni, ha lehetséges. Ami a szaktudást illeti, érthető, hogy senki sem lehet polihisztor. Nem lehet mindenhez olyan szakszerűen érteni, mint egy olyan valaki, akinek az a specialitása. Ez már régen is igaz volt, és ahogy az ismert tudás mennyisége jelenleg áll, ez igazabb, mint valaha.
- Már meghoztam döntésemet, de amennyiben az idő engedi, szívesen hallanék pár szót arról, hogy a többi részleg mire szakosodik. Illetve, van-e még bármilyen fontos dolog, amit elöljáróban tudnom érdemes az itteni munkáról? Most nem hoztam ugyan magammal a kardomat, de a belépésnél feltűnt, hogy igen szigorú előírások vonatkoznak arra, hogy mit szabad behozni a labor területére.
Amennyiben itt tervez dolgozni, nem árt, ha legalább alapszinten ismeri, hogy hova érdemes fordulni, amennyiben olyan dologban van szüksége segítségre, ami nem fedi az ő szakterületét. Emellett nem szeretne fölösleges bonyodalmakba keveredni azzal kapcsolatban sem, hogy milyen minták és tárgyak behozatala és vizsgálata engedélyezett az osztagban.