Nina és Carmen
- Carmen. Ne használj semmilyen jelzőt, nem tartok rá igényt.- elképesztően hihetetlennek tűnik, hogy még mindig él, nem tudom elképzelni pár ismerősömről, hogy ezt elviselnék néhány percnél tovább anélkül, hogy letépnék a fejét. A jelenlegi Espadából sem ismerek senkit, aki egy ilyen lányt védelmébe venne, bár lehetséges, hogy rosszul ítélem meg őket, és valóban egy erős Espada fracciónja. Mindenesetre én nem fogom megölni, nincs rá különösebb okom.
Követem az arrancar pillantását az égre. Először kicsit üresnek találtam Hueco Mundo egét, de az egyszerűség, a nyugalom jellemzi, a Hold pedig valószínű az idők kezdete óta lepillant az örök éjszaka birodalmának lakóira. Furcsa belegondolni, hogy minden hollow, aki valaha ebben a világban járt, biztosan felnézet az égre, legalább egyszer a múltban. Amennyire valaha beszélgettem erről, legkésőbb az ég meggyőzött mindenkit, hogy itt nincsenek mentségek, kifogások, nem számít, hogy ki voltál. A vadonban vagy. Talán ez a lány is rájön időben.
- Ne aggódj! Olyasmit fogok kérni, amid van. Majd egyszer. Nem lesz kis dolog, az életedért cserébe kérem, amit ma megmentek.- ránézek, miközben elkezd arról beszélni, hogy mennyire aranyosnak találja a karmaim között kapálozó hollowt. A legnagyobb kegyetlenség az lenne, ha megengedném, hogy az arrancar velem maradjon, megengedném, hogy tőlem tanuljon, vigyázzak rá. Hasonló kegyetlenség lenne elé ejteni a gyíkot, és magára hagyni anélkül, hogy bármit mondanék neki. Ma boldog lenne, holnap pedig belefutna egy jóval irritáltabb, éhesebb arrancarba, aki magába olvasztaná a reiatsuját, miután meggyőződött róla, hogy senkinek nem hiányzik majd a lány.
Félbeszakítom azzal, hogy megragadom az állát, közben már emberi, visszahúzott körmeimet az arcába vágva kissé. Nem hiszem, hogy vérezni fog a hierroja miatt, de azért karcolásokat ejtek rajta, miközben szilárdan fogom a fejét, hogy ne vehesse le a szemét a gyíkról. Közben rászorítom az ujjaim a gyíkra is, de nem olyan finoman, nem fogom vissza magam. Egy pillanatra átadom magam a szenvedésének, érzem a riadalmát, a minden hollowban élő állati félelmet a prédává válástól, azután egy könnyed ujjmozdulattal kitöröm a nyakát. Mielőtt elhalványodna, szétbomlana, gömbbe gyűjtöm a reiatsu nagyobb részét, és harapok egyet az alig alma méretű, enyhén vibráló gömbből.
- Egyél!- megszorítom az állkapcsát, hogy kissé kitárjam a száját, és ha nem ellenáll annyira, ami szükségessé tenné, hogy súlyos sérülést okozzak neki a szája kinyitásához, belenyomom a gyíkból maradt reiatsu gömböt. Nem eresztem el egy pillanatra sem, ahogy a szemét sem, amibe végig belenézek, miközben rákényszerítem, hogy megegye az állatot. Tudom, milyen érzés lehet. Már húsz éve nem ettem húst, mielőtt hollowvá váltam. Hueco Mundoban nincsenek kifogások, vagy ez, vagy a fájdalom, a halál és a feledés.
Akár bele tudtam nyomni a szájába az ételt, akár nem, megragadom az egyik kezét, és belenyomom a reiatsu gömböt. Elég jól megformáztam hozzá, hogy nagyjából egy percig ne essen szét akkor sem, ha a lány nem képes összetartani a saját lélekenergiájával, bár azt nem hiszem, hogy túléli, ha leejti a földre. Remélhetőleg most már felfogja, hogy mit kellene tennie, a természete biztosan átveszi az irányítást. Valahol mélyen ott van benne az a valami, hiszen Menos volt egyszer, lelkek százait kellett felfalnia hozzá, hogy idáig jusson.
- Így jutsz ételhez Hueco Mundoban. Lidérc vagy, más lelkeket kell enned, ha nem akarsz éhes lenni. És nem vagy gyerek, könnyen lehet, hogy már bőven meghaladtad egy ember maximális élettartamát, nem is érdekel senkit, hogy az vagy-e. Jobb lenne, ha elfogadnád ezt, könnyebb lesz, kevesebb fájdalommal. Biztosan észrevetted már, hogy itt nincsenek gyerekek.