Szerző Téma: Általános tudnivalók  (Megtekintve 1058 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Szayel Aporro Granz

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 34

Hírnév: 1

Infó

Tárcában: -79 650 ryou

Technikatár
Ajándék küldése  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Általános tudnivalók
« Dátum: 2014. Júl. 12, 17:58:57 »
Bevezetés

Minden karakternek vannak erős- és gyenge pontjai. Egy shinigami lehet nagyon ügyes vívó, ám lehet hogy kidouban már nem olyan kiváló. Egy arrancar lehet hogy a kardot nem kezeli olyan jól, mert a resurrecciónjában nincs szüksége fegyverre. Egy quincy lehet, hogy kiválóan céloz az íjával, de elképzelhető, hogy nehezére esik összegyűjteni a lélekrészecskéket a környezetéből, ezért a nyilai gyengék lesznek. Eddig ezt nem volt lehetőség reprezentálni a karaktereknél, hiszen az egyetlen értékmérő az az LP volt.
A pontrendszer célja és lényege az, hogy a karakterek ne pusztán az lélekenergiájuk alapján vethessék össze a képességeiket, hanem egyéb diszciplínákkal is jelezhessük, hogy ki miben erős, és miben szorul még fejlődésre, így adva egy új dimenziót a harcokhoz. Jó stratégiát alkalmazva és az erősségeinket kihasználva legyőzhetővé válik egy magasabb reiatsuval rendelkező ellenfél is, hiszen nem minden a puszta erő, és nem mindig az erősebb győz.

Meglévő karik beosztása

A karakter jelenlegi LP-jét elosztjuk 500-zal, és a kasztokra vonatkozó képzettségek szerint osztjuk el őket, figyelve az esetleges kitételekre. Ilyen kitétel lehet a shinigamiknál egy bizonyos osztaghoz való tartozás, vagy a legerősebb karakter birtokában lévő reiatsu-alapú technika (kidou, hollow képesség, gintou technika, stb), ugyanis mindenkinek kötelessége erre a diszciplínára legalább annyi pontot tenni, ahány pont szükséges a használatukhoz. Ha az arrancar képes ceróra, nem rakhat négy pontnál kevesebbet Hollow képességek képzettségre, ha a shinigami birtokolja a Souren Soukatsui nevű kidout, nem tehet nyolc pontnál kevesebbet a Kidou képzettségére.
Bónuszpontok járhatnak a karakter rangjáért vagy hovatartozásáért, illetve bizonyos technikákért vagy eszközökért, ezek a kasztok topikjaiban és a technikák között megtalálhatóak.
Fontos: a karakter jelenlegi helyzete dönt arról, hogy mennyi bónuszt kap. Példának okáért ha valaki kapitány volt, de most nem az, akkor nem kap +10 pontot, amiért régen kapitány volt.

A karakterek pontjait és azok elosztását ebben a topikban kell bejelenteni, ugyanitt lehet jelezni, ha valaki LP-re tett szert, és az így kapott újabb pontokat el szeretné osztani. A pontokat a közös staffkari, Kon vezeti a JK-k adatlapján egy külön posztban, ebbe csak ő nyúlhat bele. Éppen ezért jól gondold meg, hogy hogyan osztod el a pontjaidat, mert később nem változtathatsz rajtuk!

Kasztváltás esete

A fórumon előfordulnak kasztváltások. Például egy ember meghal, és lélekké válik, vagy egy akadémiai tanuló elvégzi az Akadémiát, és shinigamivá válik. Ebben az esetben feltételezzük, hogy ereje növekszik, általában az ilyen karakterek több LP-t kapnak. A karakterek megkapják az új fajra vonatkozó képzettségeket, például akadémiai tanulóból váló shinigami esetén megkapják a zanpakuto diszciplínát, valamint kapnak rá 1 pontot ingyen.
Kivételt képez a vaizarddá váló shinigamik maszkhasználat diszciplínája; abban tér el az előbbiektől, hogy ők nem kapnak ingyen egy pontot a képzettségre, hanem majd a későbbiekben szerzett LP-jükből kell tenniük rá.
Kasztváltás során minden képzettségük megmarad ugyanaz, ami eddig volt, kivéve, ha ezzel mondjuk elvesztenek egy különleges képességet, például az emberek esetében. Ők ilyenkor a Különleges képesség képzettségre költött pontokat visszakapják és újra eloszthatják. A kasztváltáskor szerzett lélekenergiánál a karakterek 500 LP-nként egy pontot kapnak, amit szabadon elkölthetnek.

Bónuszok szerzése és vesztése

Majdnem mindegyik kaszthoz járnak bizonyos bónuszok, ezekkel elérve, hogy a játékosok anime és mangahű karaktereket akarjanak alkotni, mert az megéri nekik. Azonban, hogy ne történjen visszaélés, ezért a bónuszpontok afféle ideiglenes bónusznak számítanak. Ez azt jelenti, hogy ha egy Espada lemond a rangjáról, elveszti a +10 pont bónuszát (azonban felvesz +5 pont bónuszt privaronságért, vagyis a gyakorlatban -5 pontot veszít).
Vagyis ha valaki rang-kaszt-egyéb váltás miatt bónuszokat veszít, köteles annyi pontot levonni a képzettségeiből, amennyi a jelenlegi státuszának megfelel, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy bizonyos technikákat emiatt nem fog tudni használni. Ezzel megakadályozzuk a karakterek felesleges és indokolatlan variálását.
Ha egy karakternek megváltozik valamilyen adata, azonban emiatt bónusz pont jár neki (például egy vaizard karakter SS-ből a vaizard lakba költözik, vagy csatlakozik az egyik shinigami egylethez), az annak megfelelő bónuszt kapja meg.
Egyéb státuszokra a bónuszok felvételét fel lehet vetni és megszavazni, példának okáért valamilyen új egylet alapul, vagy éppen indokoltnak tartanak egy ranghoz/társadalmi helyzethez jutalom kiosztását.

Kivételek

Előfordulhat, hogy egy karakter nem ért egy képzettséghez, amihez normál esetben értenie kéne, mert nem kapott kiképzést. Például lehet olyan shinigami, aki nem járt az Akadémiára, így nem tud kidout használni vagy nem tanult kardforgatást. Ebben az esetben az automatikusan járó pontot szabadon felhasználhatják valamelyik másik képzettségükhöz. Hátrányként azonban, amennyiben a játék során később meg szeretnék tanulni a képzettséget, az első pontra két pontnak megfelelő „árat”, vagyis 1000 LP-t kell befektetniük. Kizárólag az első pont kerül nekik dupla annyiba, amennyit rendes esetben kellene rá költeniük.
Ezen kivétel esetén a játékosnak jelentős indokra van szüksége, valamint moderátori engedélyre, hogy ezt megtehesse. Következményként viselnie kell, hogy ha meg akarja tanulni ezt a képzettséget, akkor az első pont megszerzésére dupla annyit, vagyis két pontnak megfelelő lélekenergiát kell befektetnie.

Amennyiben a karakter plusz képességgel rendelkezik, felveheti a megfelelő diszciplínát. Ilyen lehet egy módosított lélek, akinek a 12. osztag készített zanpakutout vagy egy shinigami, aki valamilyen különleges képességgel is rendelkezik.
Hátrányai: a képesség használatához eggyel több diszciplínára kell költeniük, ami nem éppen kifizetődő számukra, ugyanis több képzettségre kell költeniük. Valamint az első pontra 1000 LP-nek megfelelő árat, vagyis két pontot kell fizetniük. Minden olyan karakter köteles eszerint eljárni, akiknek az alap faji képzettségükön kívül rendelkeznek valamilyen extra képzettséggel.
Kivétel a kivételben:
A vaizardok semmiképpen sem vehetnek fel arrancar képzettségeket. Amennyiben már vásároltak bármiféle hollow képességet (kivéve cero), az árát visszakapják, de a képességet ki kell venniük.


Kasztfüggetlen bónuszok
  • Karakura Raizer Team: 1 pont
  • Daitenshi tagság: 3 pont
  • Kaguság: 2 pont
  • Mazoku Szindikátus: 2 pont
  • Tokyo Media Center: 1 pont

3 pontos bónuszból egy karakter legfeljebb eggyel rendelkezhet.

« Utoljára szerkesztve: 2016. Márc. 29, 01:09:31 írta Ukitake Juushirou »