Szerző Téma: Nyílt levél  (Megtekintve 2298 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Szayel Aporro Granz

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 34

Hírnév: 1

Infó

Tárcában: -79 650 ryou

Technikatár
Ajándék küldése • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Nyílt levél
« Dátum: 2014. Júl. 28, 18:05:24 »
Kedves mindenki!

Azért ide írom ezt a postot, mert a másik fórumra gyakorlatilag nem jár senki. Többek között ezért lett volna a fórum megnyitása előtt egy staff gyülit rendezni ahelyett, hogy mindenki egyből ide regel, és ide szoknak át a játékosok. De ugye minek is beszélek, úgyis mindig le leszek hurrogva. :)
Nyílt levelemmel vallom meg bűneim, meg veszek búcsút tőletek. A mai nappal elhatároztam maga véglegesen – az adminságról lemondok, ahogyan a karaktereim is leadom.
A helyzet roppant egyszerű – betelt nálam a pohár. Nem fogok belekezdeni a személyeskedésekbe. Biztos van olyan dolog, amit én is hülyén csináltam. De továbbra sem fogom hagyni, hogy egyesek nebántsvirágot játsszanak, meg kishercegnőt, és minden felelősséget a kialakult ellentétekért rám hárítsanak. Na, de ez mindegy is.
Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy az adminságot leadom. Belefáradtam, az az igazság. Gyakorlatilag hosszú időn át egyedüli aktív staff tag voltam, aki a játékosok érdekeit is képviselte. Mert az a helyzet, hogy a jelenlegi staff egyáltalán nem látja el ezt a feladatát. A belső kommunikácó katasztrofális, fiatalabb játékosokat szekíroztok, valamint folyamatos a kivételezés. Nem beszélve a nyílt, csoportos lehurrogásokról.
Persze, tudom. Mindenki szar bele abba, amit mondok. Számítok arra is, hogy lesznek, akik írnak erre a levelemre néhány kedves szót. Hogy ne hisztizzek, meg mittudomén... az az igazság, hogy már rég nem tud meghatni. Se időm, se kedvem, se pedig ingerenciám nincs ahhoz, hogy az egoból fakadó arroganciákon idegeskedjek. Magyarán felőlem aztán lehet anyázni, meg húzni a pofákat, ha jól esik, hát jól esik. Mert szarok bele.
Eredetileg úgy terveztem, hogy előbb minden feladatot befejezek, amibe belekezdtem. Ez ugye a költöztetést és a pontrendszert jelenti. A költöztetéssel azonban gyakorlatilag semmit nem haladunk hetek óta, hiába vállaltam el a postok átvitelét. De semmi sincs lekommunikálva velem a többi admin részéről, ha pedig kérdezek, vagy felvetek valamit, az egyből le van hurrogva. Ezek után szerintem érthető, hogy nincs kedvem ahhoz, hogy bármit is csináljak, sőt, hogy egyáltalán chatre fellépjek. Ahol továbbra sem értem, miért Nekem ciki az, ha valaki egy év alatt sem képes a saját holmijaiért eljönni, és vagy hatvanadjára szólva lett. De nem baj, érthető – a másik félnek is kell ám valamit mondania. Muszáj rálicitálni a másikra. Sosem lehet kihagyni. Az jót tesz szerény egonknak ugyebár. Biztos, igen, tutibiztos, hogy nekünk kell, hogy kínos legyen. :)
Régebben nagyon szerettem a fórumot, és élveztem tenni azért, hogy működőképes legyen. Imádtam azt látni, ha egy viszonylag friss játékosnak megadhattam valamilyen rangot, és a maximumot próbálta kihozni a pályázatából. Aztán jöttek a szarságok, és elmúlt a varázs. Igen, azokra az esetekre gondolok, amikor felvetünk egy szabályt, ami az egyik staff tagra is érvényes. De megölelgetjük virtuálisan és megsimizzük a buksiját, hogy ne aggódjon, őrá nem vonatkozik ez a szabály. Mert nehogy már egy szabály mindenkire vonatkozzon. Meg a nyilvános cirkuszra és hisztériákra, ami chaten, fórumon, wikin történik. Meg a passzív-agresszív fogalmazásokra, amik még irritálóbbak, mint a nyílt tahózások.
No, a lényeg, hogy én ezt nem csinálom tovább. Köszönöm azoknak, akik éveken át elviseltek, kitartottak mellettem, és a barátaimmá váltak. Ők természetesen máshol még mindig megtalálnak. Valaki akar valamit, akkor itt ne, csak máshol keressen.
Folyó játékaimat, küldetéseimet pedig szeretném lezáratni. Nem fogok írni egyikbe sem. Annyi kérésem van, hogy Tibetet – mivel mindenki kivétel nélkül nagyon jó postokat írt, és saját átlagán felül teljesített – úgy zárjátok le, mintha 4 körös lett volna. Aztán azt is megértem, ha leanyáztok, hogy hogyan is merészelek én ilyet kérni. De ez megint csak titeket minősít, nem engem. Jó lenne, ha végre a játékosok ÉS a játékegyensúly érdekét néznétek. Nem pedig a saját és a szűk baráti körét.
Küldetésekből is rakjatok ki, karaktereimet pedig leadom mind. Köszönöm a figyelmet, aki pedig el akar küldeni melegebb éghajlatra, megteheti. Mert amúgy nem érdekel, és nem fogom elolvasni. Legalább minősíti az eddigi munkámat, ha ezt érdemlem.

Szayel/Vera

Utóirat: A fenti irományból sokat egy másik játékos leveléből idéztem. Egy mezei játékosról van szó, akinél szintén betelt a pohár. Tehát nem stafftag. Kérésére, a neve említése nélkül másolom be levelét.
______________________
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy a szóban forgó személyekkel emberileg nincs problémám. Kiakadásom kimondottan a staffbeli munkájukra vonatkozik, az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és ehhez remek kezdés minden, ami csak a legutolsó fél évben, évben történt, egy mezei játékos szemszögéből. Vannak pillanatok egy fórumon, amikor a staffnak illik elgondolkodnia, megfelelően végzik-e a munkájukat. A legaktívabb és legnyugodtabb tagok kiválása pont ilyen. Példának okáért azon, kimaradt-e valakinél a belső, hang, mely például figyelmeztet, hogy édes kicsi csillagom, nem szeretnéd esetleg kinyitni a szemecskédet, mielőtt fatálisan beleütközöl az előtted lévő fás szárú vegetációba? (Fordítás virágnyelvet nem értőknek: nézz már körül, mielőtt felkenődsz az orrod előtti fára, bazdmeg!)
Kis segítség, mire gondolok, főbb pontokba szedve. Személyeskedést igyekszem kerülni, ahol nevesítek, ott az illető nyugodtan magára veheti.
1. Elbírálások hangvétele. Akadt pár eset, amikor a "De jó lenne ha ez meg az bírálná el xy izébizéjét, mert az milyen fun!" - igen, a kritika vicces is volt, első olvasatra. Másodszorra már azért elég sértőnek tűnt, ilyenek mellett csoda, hogy az újonc regisztrálni mer egyáltalán.
2. Nem vet túl jó fényt a staffra, ha egy admin egy fiatalabb játékos szekírozásával kompenzálja a komplexusait, aki ezek után céltáblává válik mindenkinek. Nyilván Mina reakciói is hagynak kívánnivalót maguk után, de könyörgöm, egy 14-15 éves kamaszról beszélünk, a staff díszes trónusain meg elméletileg huszonéves, érett fiatal felnőttek ülnek. Ez utóbbit én mondjuk több ponton is megkérdőjelezem.
3. A staff hozzáállása, viselkedés, belső kommunikáció: a staff nagy része ősztől nyárig elérhetetlen. Az utolsó évben 3-an (!) tartották a frontot, ami már csak azért is elég gázos, mert elvileg az admingárda azért lett 5 főre duzzasztva, hogy ne csak 1 ember melózzon, aki ha eltűnik, meghal az élet (Verának, Naonak és Narának ez úton is szalutálok a helytállásukért). Kívülről nézve ennél még cikibb a belső hatalmi játék, amit nyugdíjasok és ovisok párharcához tudok hasonlítani. Már megbocsásson a díszes társaság, de az "ő kritizált, úgyhogy nem szeretem, tehát elvből lehurrogom minden ötletét" módszer a kisgyerekek között is a hisztisebbek, ostobábbak sajátja! Gyakran merült fel bennem a kérdés: itt mindenki meg van húzatva és/vagy komplett idióta?! Ahelyett, hogy a nézeteltérések egymás között rendeződnének, nyilvánosan (chaten, hírfolyamban, wikin) történnek, tökéletesen rávilágítva a staff éretlenségére. Ebből a hisztiből jönnek a csoportos lehurrogások, mert ő az én barátom, aki kritizálja, az aljas és gonosz és fúj, tehát mindenki szar, aki amellett van. Ez után következik az, amikor valaki újítani akar, mert valami nem működik: az maradjon, mert így szoktuk meg. Mik vagytok ti, nyugdíjasok, hogy ilyen becsökéseitek legyenek?! Ha a megszokós érv felmerül, helyből illene a játékosok véleményét kikérni (mindenkiét vagy senkiét elv alapján). Legékesebb példa a háborúsdi: helyből le lett hurrogva, holott annak, aki WW után jött, eléggé állóvíz az oldal, mert nincsenek nagyobb mozgások, csak sálálázunk egymás mellett, nem lehet normálisan kijátszani a kasztos ellentéteket, max KT-ban, azt meg nem mindenki szereti. Igenis, ki kell találni valamit, ami dinamikát ad, és ez igenis a staff feladata lenne! Csak ugyebár a társaság fele ül a hatalmi pozícióban, de ha őt vagy kariját nem érinti, szarik bele (itt kiemelném, hogy Shunc és Hitto helyből a másik félben van, mivel jelen sincsenek). Továbbá nehezményezem, hogy különösen az utóbbi időben mit lát egy új tag? A staff baráti körének, veteránoknak bármit és azonnal lehet, leellenőriznek, a többiek meg le vannak ejtve, majd valamelyik másik hülye megoldja. Nem, ez így nem rendszer! Ehhez ráadásnak néha az az érzése a régebbi játékosnak, hogy nem ismerik vagy nem törődnek a maguk írta szabályokkal, mert a barátoknál nem gáz, ha a képesség tiltólistás, több van, multihoz nincs meg a megfelelő posztszám. Nem azt mondom, hogy a barátokkal legyen a staff szigorúbb, de ha másnak nincs prémium-engedmény, nekik se legyen, ilyen egyszerű. De még csak nem is ez a legcikibb, hanem ha valaki ellen/miatt akarnak új szabályt behozni, de az csak arra az egy-két emberre vonatkozzon. Könyörgöm, mi ez már?! Egy szabály vagy mindenkire érvényes, vagy senkire sem, ezt tessék tudomásul venni végre a díszes bársonyszékekben trónolva is! Kívülről nézve ez ultra ciki, pláne így együtt. Már így is kész csoda, hogy vannak új tagok.
4. Apropó új tagok: fórum költözése. Elhibázott lépésnek tartom, hogy egy látványosan csak félkész fórumra engedélyezve lett a regisztráció. Így a régebbiek többsége az eredeti fórumra nem ír, mert már az újra akar, és mellesleg a társaság átszokott az ottani chatre. A szerencsétlen újonc meg, ha gyors választ akar egy kérdésre, vagy kiszaszerolja, hogy átmegy oda és kérdez, vagy szívja a fogát.
Egyelőre tömören ennyi, nem kell izgulni, ha eszembe jut, lesz még.

Kieg1: Ha már a cirkusznak nyilvánosan kell folynia, mert különben a nagyközönség nem tudná meg, mekkora köcsög a másik fél, legalább a normál emberi hangnemre és stílusra oda kellene figyelni - a passzív-agresszív fogalmazás legalább annyira irritáló, mint a nyílt tahózás. Mindenkinek szíve joga, hogy akkora tuskó állat legyen, amekkora akar, de azért az mégiscsak gáz a fórumnak, ha ez a kép alakul ki a staffról. Tessék értelmes emberek módjára viselkedni!
Kieg2: Nincs megoldhatatlan probléma, csak marhanagy lustaság. A problémák megoldása és a kivitelezés a staff dolga. Aki ehhez lusta, nincs hozzá kedve, annak már rég semmi keresnivalója egy staffban.

Karakterlap

Karasu Vex

Espada

*

4. Espada

Szint: 16.

Lélekenergia:

60% Complete
80 500 / 90 000

Hozzászólások: 360

Hírnév: 8

Infó

Tárcában: 27 500 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Las Noches

Egyéb hovatartozás:
Egyéb

Reiatsu szín:
Kék.

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #1 Dátum: 2014. Júl. 28, 18:29:16 »
A levélhez magához nincs hozzáfűzni valóm. Bővebb belelátásom nem volt a STAFF dolgaiba, így arról nem tudok mit íni, és nem is akarok. Helyette inkább nagyon megköszönném Vera eddigi munkáját, és a segítséget, amit nyújtott a játékosoknak. Köztük nekem is, még újonc hónapjaim során, és a segítséget az első multi karakterem ET-jében, a helyesírási hibák javításánál, és a közös játékokat is, tanácsokat, bírálásokat. Kívánom neki, hogy találjon más oldalt, ahol tudja még élvezni a játékot, és legyen része sok izgalmas, és jó játékban, másnak is váljon hasznára, úgy, ahogy nekünk is hasznunkra volt. (Egyszer attól még borulni fogsz a Batman jelre ;) :D ) A kacsa legyen veled.

Karakterlap

Soifon

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 42

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 0 ryou

Technikatár
Ajándék küldése • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #2 Dátum: 2014. Júl. 28, 19:34:20 »
Csatlakozom, én is köszönöm azt a rengeteg munkát, amit az oldal karbantartásába, fejlesztésébe, és a skinek, fejlécek megalkotásába fektettél az elmúlt években. Nélküled már rég szétesett volna az oldal, ezt bizton állíthatom. Mindig voltak olyanok, akik partnerek voltak a fórum kezelésében, de te tartottad össze végső soron, és hozzád mindig lehetett fordulni tanácsért. Szóval köszönjük!

Az általad és az anonim mezei usertől származó kritikát én is éreztem mind staffként, mind játékosként. Az új ötletek lehurrogása, a kivételezés, a kezdő játékosok megalázása... Az admingárda felduzzasztása remek alkalom lehetett volna a feladatok felosztására és egy gördülékeny munka megvalósítására, de ez esélytelen volt, mert vagy nincs rá ideje az embernek, vagy nem veszi észre, hogy feladat van (na persze), vagy nincs kedve (!) elvégezni a rá bízott feladatokat. A stafftagság felelősség, nem is kicsi, de ez itt jó pár embernek nem tűnik fel, és talán jutalomnak fogja fel, vagy nem is tudom. De oké, akkor ez nem megy, hát csináltunk egy topikot, ahová be lehetett küldeni az elbírálásra váró dolgokat, ki lett adva hogy azt tessék mindenkinek figyelni és tevékenykedni. No, ebből se lett semmi, pályázatok, edzések rostokoltak, rostokolnak ott hetekig, miközben bizonyos embereknek minden rögtön és azonnal el van bírálva. Állítólag azért, mert szóltak valamelyik staffnak. De akkor minek van ott a topik, ha az a módi, hogy az adminnak/modinak kell szólni?

És igen, mondom ezt én, aki kábé másfél éve majdnem teljesen inaktív és inkább máshol játszik/adminkodik, ahol jobban érzi magát, ahol van értelmes kommunikáció a staffban, és ahol tényleg felfogják, hogy kinek mi a felelőssége. Ott meg tudjuk oldani a konfliktusokat. Egy olyan főadmin alatt dolgozom segédként, aki innen ki lett pöckölve, mert kezdő volt, de mint kiderült, adminként egy rendkívül lelkiismeretes, szorgalmas és kreatív személy, aki lehet hogy nem túl jó író, de mint ember, nagyon is tiszteletreméltó. Ebben az elmúlt másfél évben nem éreztem úgy, hogy érdemes lenne két oldalra is időt szakítanom, pedig valamit biztosan kifundálok, ha megérte volna. De látva/hallva/tapasztalva, hogy mi történt vagy történik, amíg távol voltam, talán nem is baj, hogy így alakult.
Talán most nem írnám le ezeket a sorokat, ha az első visszatérési kísérletem alkalmával, amikor már túl cikinek éreztem, hogy adminként full inaktív vagyok és megpróbáltam valamit tevékenykedni, nem lettem volna azonnal lehúzva, hogy mégis mit képzelek, hogy elfogadtam azt a márnemtudommit, nem kellett volna, mert x meg y hiba van benne (tök jelentéktelen dolgok voltak). Vagy ha cirka két hónapja, amikor lelkesen, újult erővel, szabadidőm megszaporodásának örömére újfent vissza kívántam térni, nem áll ott a visszatérős pályázatom három teljes hétig, mire végre Vera lekommunikálta felém, hogy egy-két pont nem tetszik a staffnak benne. Addig meg hiába használtam a fent említett topikot, sőt hiába szóltam nagy stafftag-sűrűség mellett cseten, hogy én szeretném, ha valaki lecsekkolná azt a pályázatot, senki rám se bagózott. Pedig bőven volt aktivitás a staff részéről ezen három hét alatt, számos előtöri, pályázat, küldetés el lett bírálva, de az én irányomban csak a néma csend létezett. Teljesen elapadt az összes lelkesedésem, és ha én így vagyok vele, akkor valószínűleg más is. Szóval akkor talán más színű szemüvegen keresztül látnám az oldallal kapcsolatos világot, ha ezek nem lettek volna, de így nehéz elsiklani a problémák felett.

Nem tudom, visszatérjek-e ezek után, most inkább a nem felé hajlok, mint az igen irányába. Ha lesz valami a költözésből és úgy látom, hogy lesznek olyan reformok, változások, amik meghozzák a kedvem akár a játékhoz, akár a staffbéli tevékenykedéshez, akkor esetleg ez változhat. Addig viszont megyek vissza csendes megfigyelőnek, aki szívesen segít, alkot véleményt, ha kérik rá, ha keresik, vagy ha valami olyasmit lát, amibe feltétlenül bele kell kotnyeleskednie. Mint ez a topik is itt, ni!

Karakterlap

Shihouin Yoruichi

Főadmin

Developer :x

Adminisztrátor

*

Hozzászólások: 172

Hírnév: 14

Infó

Tárcában: 4 489 150 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése
 • Bleach szerepjáték

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #3 Dátum: 2014. Júl. 28, 20:31:55 »
No, uff! :o

Igazán sajnálom Vera, hogy erre a döntésre jutottál. Őszinte leszek. Eddig se tartottam vissza senkit se a lemondástól, se pedig a karakterei leadásától. Most se teszem. Úgy gondolom, mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar, te pedig már meghoztad a saját döntésedet, nem fogok szembeszállni vele. Minden esetre köszönjük az eddigi áldozatos munkádat, és hogy nem hagytad, hogy darabjaira hulljon a fórum. És akkor, hogy most válaszoljak is a nyílt leveledre egy újabb nyílt levéllel, íme:

Igen, nem ártott volna egy Staff gyűlés a költözés előtt, ez tény, de úgy gondolom, hogy vagyunk annyira felnőtt emberek, hogy ezt meg tudjuk beszélni költözés közben, vagy időközben tud szólni a másik, hogy „te, figyu, ezt nem így kéne, inkább csináljuk így”. Ami amúgy meg is történt, csak én úgy gondolom, hogy nem mindig a megfelelő hangnemben. Ahelyett, hogy építőjellegű kritikákkal éltünk volna, inkább leszaroztuk a másikét, csak mert az halad is valamire. Nem gyerekes egy kicsit? Mert én úgy gondolom, hogy talán igen, az.
Az átregelés alapból azért történt volna meg, hogy átmozgassuk az általad említett tömeggel a postokat, ami azóta se történt meg, pedig nem egyszer lett szóbahozva, hogy lassan ideje lenne postokat mozgatni. A boardok elrendezésének tárgyalása közben is ráért volna, ugyanis azokat topikokkal együtt is lehet mozgatni, szóval ne haragudj, de ez hülye kifogás, ha esetleg bárki ezt hozná fel mentségnek az elakadás miatt. :)
Igen, ezzel egyet értek, hogy nem szép dolog úgymond a kisebbet bántani, semmilyen szempontból se. Kivételezésről meg azért én tudnék mondani példát részedről is, ne aggódj. :) És ha már szekírozásnál tartunk... mi van Dai-val? Te talán nem szekírozod őt folyamatosan? :o Ha már Dai felvet valami ötletet, azt rögtön lehurrogod, és nem mindig a megfelelő hangnemben. Az utóbbi időben úgy vettem észre, gyakran veszel fel arrogáns, lekezelő hangnemet, amit egy admin ugyancsak nem engedhet meg magának. Megértelek, hogy belefáradtál. Nekem is szükségem volt némi pihenésre, mert én is megjártam azt az utat, amit te. Egyszerre túl sok lett minden, és nem tudtam tartani az iramot. Ezért inkább ritkásabban voltam. Vagy ha jobban tetszik, nagyjából semennyire.
Az általad említett nyílt, csoportos lehurrogásokat hívjuk kritikának, avagy vélemény nyilvánításnak. Néha nem árt tanulni belőle. :o Nekem sikerült.
És akkor már idézek pár szót.
„De semmi sincs lekommunikálva velem a többi admin részéről, ha pedig kérdezek, vagy felvetek valamit, az egyből le van hurrogva.”  - többször előfordult, hogy te is részt vettél a beszélgetésben chaten… Annál többet nem igen beszéltünk. Max ami a staff boardban van. Amit meg ugye vissza lehet olvasni. Nem alkottunk titkos egyletet, hogy téged kirekesztve felépítsünk egy új oldalt. Lehetett volna írni, amit már fentebb is említettem, nem pedig hisztis ovisként bedurcázni, és azt mondani, hogy „csináljátok azt amit akartok”. Mert ez egy olyan hozzáállás.
„Meg a passzív-agresszív fogalmazásokra, amik még irritálóbbak, mint a nyílt tahózások.”  - no, kérem ez egy igen érdekes dolog, pláne úgy, hogy nem látod a másik arcát, mimikáját, mozdulatait. Lényegében az agy bármit bele képes magyarázni egy mondandóba, még akkor is, ha az amúgy csak egy elejtett megjegyzés volt, és semmi köze nem volt a passz-agresszív dologhoz. Utána pedig a többit is automatikusan olyan hangnemben fogja értelmezni, mert pont, és kész. Ha akarná az ember se tudná máshogy értelmezni. Vagy… lehet, hogy tudná, csak ahhoz igencsak sok idő kellene.
És akkor  most a levél alatti másik irományhoz is hozzáfűznék valamit:
„Vannak pillanatok egy fórumon, amikor a staffnak illik elgondolkodnia, megfelelően végzik-e a munkájukat.” – igen, teljesen jogos. Szétcsúsztunk, és nem kicsit. (Lol, elmondom az öszödi beszéd 2.0-át xD jó, poén off ._.) És ez nem ok nélkül történt. Nem volt olyan ember, aki összefogta volna a lassacskán széthulló Staff tagjait. (És itt nem magamra célzok…) Mindenki csak lézengett, mert minek csináljon bármit is, ha úgy se érdekli senkit se a véleménye. Ha jól számolom, távollétem alatt 1, maximum 2 staff gyűlés volt.  Mennyi ideig is voltam távol? 3 évig? No, az egy igen hosszú idő ahhoz, hogy egy oldal Staff gárdája darabokra hulljon. Mert ugye én azért egész sűrűn kikérdezgettem a Staff véleményét dolgokról, és nem magamtól hoztam meg a döntéseim. Ja, és nem is csak azért mentem a főadminhoz, hogy valakit, a többi Staff tag tudta nélkül modivá tegyek. Francba… Tény, hogy ehhez hasonló hibát én is követtem el, de! ez az előtt volt, hogy közösen a Staffal megbeszéltük volna, hogy csak közös megegyezés alapján választunk új modit.
Igen, akadt olyan, hogy xy szaladt egy Staff taghoz, hogy ellenőrizze le haveri alapon. Előfordult. Sajnos. Néha már rosszul éreztem magam, hogy X júzernek korábban le lett ellenőrizve egy pályázata vagy előtörije, mint annak, aki már három hete pályázott. Személy szerint úgy gondolom, hogy néha nem ártana egy bizonyos sorrendet betartani.
„Az utolsó évben 3-an (!) tartották a frontot, ami már csak azért is elég gázos, mert elvileg az admingárda azért lett 5 főre duzzasztva, hogy ne csak 1 ember melózzon, aki ha eltűnik, meghal az élet (Verának, Naonak és Narának ez úton is szalutálok a helytállásukért).” – Elfelejtkezünk arról az időszakról, amikor Yuu és Hitomi aktívkodtak a fórumon, és fogadtak el, zártak le mindent, amit csak lehetett. Tény, hogy talán nem azonnal, de megtették, mikor mindenki másnak voltak ügyes-bajos dolgaik.
„Ahelyett, hogy a nézeteltérések egymás között rendeződnének, nyilvánosan (chaten, hírfolyamban, wikin) történnek, tökéletesen rávilágítva a staff éretlenségére.” – ebben tökéletesen egyetértek…
„Ez után következik az, amikor valaki újítani akar, mert valami nem működik:” – én szívesen újítok, szeretem a változatosságot. Csak ne úgy kezdjük a javaslatot, hogy „a jelenlegi szar” van erre szebb, kulturáltabb kifejezési módszer is, véleményem szerint. Ha már így kezdi valaki nálam az építőjellegűnek szánt kritikát, az már el is ásta magát.
„ Legékesebb példa a háborúsdi: helyből le lett hurrogva, holott annak, aki WW után jött, eléggé állóvíz az oldal, mert nincsenek nagyobb mozgások, csak sálálázunk egymás mellett, nem lehet normálisan kijátszani a kasztos ellentéteket, max KT-ban, azt meg nem mindenki szereti.” – Se a WW előtt, se a WW után közben nem volt nagyobb pörgés. Talán egy kicsivel, de nem olyan borzalmas mértékben. A WW is már inkább csigalassúsággal haladt a vége felé. Valamint javítanék, hogy nem maga a háborúsdi lett lehurrogva, hanem a Pokol körüli cécó miatt volt az egész lezárva, mint téma.
Ööö… azt hiszem ennyi. :o
És csak hogy már Ritus üzenetére is válaszoljak, ha már levél írás közben pötyögött.
Igen, előfordul, hogy valakinek elmegy a kedve a játéktól, vagy magától az adminkodástól, vagy úgy teljes egészében attól, hogy feljöjjön a fórumra. Én kíváncsi voltam mindig is a staff tagok véleményére, hogy ők mit gondolnak, és ha esetleg nem sikerült dönteni, szívesen kértem ki a júzerek véleményét is. És azt is tudom, hogy mindenkinek vannak ügyes-bajos dolgai, magánélete, személyes dolgai, ami csak rá tartoznak. Ettől függetlenül én a kevésbé aktívabb staff tagok véleményét is szívesen hallgatom. :)

És hogy végre le is zárjam, és ez mind Verának, mind pedig Hitominak:
Szívesen várok mindenféle „kotnyeleskedést” a továbbiakban is.
Vera, remélem még azért átgondolod a dolgot, párszor.
Ritus, remélem mihamarabb sikerül visszahoznunk a kedved az oldalhoz. :)

Karakterlap

Abarai Renji

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 117

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 2 082 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #4 Dátum: 2014. Júl. 28, 21:31:19 »
"Ha már a cirkusznak nyilvánosan kell folynia, mert különben a nagyközönség nem tudná meg, mekkora köcsög a másik fél, legalább a normál emberi hangnemre és stílusra oda kellene figyelni - a passzív-agresszív fogalmazás legalább annyira irritáló, mint a nyílt tahózás. Mindenkinek szíve joga, hogy akkora tuskó állat legyen, amekkora akar, de azért az mégiscsak gáz a fórumnak, ha ez a kép alakul ki a staffról. Tessék értelmes emberek módjára viselkedni!" THAT'S ALL, erre az egész levélre...

Ez kajak röhejes! És nem, nem fogok szépen fogalmazni, ahogy eddig se tettem, mert minek tenném, ha ez a nyílt levél kábé csak arról szól, hogy azzal induljon az oldal rögtön le is járassa a maradék staff-ot, aki marad, hiszen neked már mindegy. Tapsot kérsz? Le akarsz lépni, tegyed, de mi szükség nyilvánosan alázni, fikázni és lehurrogni az itt lévőket? Ha tudtad, sőt kezedben volt bizonyíték, hogy szar, amit csinálunk, elvégre egy éves intervallumról beszélsz, miért nem léptél hamarabb? Elküldhetted volna, jelezhetted volna, bemásolhattad volna az erre kijelölt board-ba! Akármilyen formában a nyakunkba zúdíthattad volna! Nem tetted. Azért gratulálok! Valamit biztosan elértél! Fantasztikus húzás volt arra, hogy még annak se maradjon kedve itt játszani, akinek eddig volt! Köszönjük szépen!^^" (Megjegyzem, ha nem akartál választ, ide se írtad volna! Csókollak!) Mellesleg ezzel nem kifejezetten pozitív irányban zártad le az itteni munkásságodat, amit minden "hiszti" ellenére köszönünk!

Ha a játékosoknak problémájuk van velünk, fel lehet minket keresni, akármilyen formában. Remek dolog, hogy egy embernek jelezték, aki tovább sem adta nekünk...valóban remek a kommunikáció! Úgy érzem ebből is kiderül, ez nem egy irányú probléma volt. Kőkeményen oda-vissza jojó effektus.

"Gyakran merült fel bennem a kérdés: itt mindenki meg van húzatva és/vagy komplett idióta?! Ahelyett, hogy a nézeteltérések egymás között rendeződnének, nyilvánosan (chaten, hírfolyamban, wikin) történnek, tökéletesen rávilágítva a staff éretlenségére." Akkor ez a levél minek számít?

Az oldalra születnek post-ok. Én is használom. Ezek szerint egész szép számmal vannak SENKIK! ^^" Gyűlés volt, arról nem tehetünk nem jutott nagyon előrébb. Az oldal készült, ahogy az jelezve lett, épp csak a beharangozott tömeg maradt le...Dobálj nyugodtan, hogy én se tettem hozzá a dologhoz. Ez igaz, nem is csápoltam, hogy jövök mindent másolni, de szóltam, hogy nem fogok ráérni, max, ha úgy alakul az időbeosztásom.

Kinek, milyen a stílusa inkább ne kerüljön nyilvánosságra, ahogy arról se ki szokott pofákat vágni. Mindenkinek vannak hibái és cseszd meg, mindenki ember! Tudod, nem gépek, akik parancsokat teljesítenek! Egyértelmű vannak konfliktusok, ahogy a normális emberi kapcsolatoknál fel szoktak merülni és gyakran végződnek azzal nem a te akaratod érvényesül. Ilyen az élet! Felveted az ötleted, aztán elválik mi lesz vele. Sajnos a társadalomban sosem egy ember akarata lesz a perdöntő és, ha az ötletet támadják, azért történik, mert tele van hézagokkal és több szem többet lát meg. Általában igyekeztünk kifejteni, mi a bibi egy-egy tervvel kapcsolatban nem csak elküldtünk mindenkit a picsába. Normál esetben ez úgy működne, hogy a hiba kijavításra kerül és az ötlet elfogadottá válik. Természetesen megsértődni mindig könnyebb.

Előtörténetek, pályázatok, küldetések bírálása nálam is problémás, mert ritkán jutok el addig, de ha igen, akkor annyi a dolgom, hogy felcsapom a megfelelő board-okat és megnézem az előttem dolgozó staff tagok véleményezését. Nem bonyolult. Ha meg beszólnak és elmondják miért, akkor javítok. Az elbírálás problémája meg évek óta fent áll. Arról nem tehetek, erre most ébredtél rá! Gyakran dolgozik együtt a user staff taggal, akitől útközben tanácsot kér, így a kívül rekedt tagok persze nem akarják lezárni, mert nem látják át annyira. Természetesen lehetne a pucájában vér, hogy "azér is elfogadom!", de azt hiszem általában kivárják a csodát, hogy az zárja le, aki érintett a témában. Ez sem megoldás, ahogy a lustaság és "leszarom" jelenség sem.

Sok esetben voltak kivételezések, amit jelenleg próbálunk kiküszöbölni. A szabályzat, sőt az egész oldal átdolgozás alá került, ami köztudott tény a staff körén belül, így ezzel dobálózni, tényleg nagy érdem. Az új oldalt folyamatosan akartuk felépíteni, ahogy a régivel is történt. Útközben hozni a döntéseket és engedni, hogy a felregelt játékosok maguk teszteljék mi működik és mi nem. Valóban nem érdekel minket senki véleménye...

Karakterlap

Hidetada Nishigami

Eltávozott karakterek

5. Osztag

*

Nishi, Yuupap, Az Oldal Drogja

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
16 800 / 30 000

Hozzászólások: 57

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 1 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Férfiegylet

Reiatsu szín:
fekete

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Bonyolult

Kivel áll kapcsolatban?:
sör

Post szín:
#179a7f


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #5 Dátum: 2014. Júl. 28, 22:18:58 »
Először is, szeretném megköszöni Vera-sam munkáját, még a mezei júzer szerepéből is látszik, mennyi mindent tett az oldalért, és ezért hálás vagyok neki. A régebbi játékos karakteréből pedig az is, hogy természetesen neki is voltak hibái, kimaradozó időszakai, ahogy másnak is aktívabbja, így én nem vonnék senkit sem felelősségre, már csak azért sem, mert nem látok bele! :D Távoli szemlélőként is sikerült azonban megtalálnom a hiba megoldását! Tudom, közhely, de meg kell ejtenem, hisz úgy tűnik, ez eddig még senkinek sem jutott eszébe: sör, sör és sör, meg esetleg még egy kicsi! S kivételesen nem a kifejezett ivásra gondolok! Nem egészen érzem illőnek, hogy a staffok, akiknek kénytelen kelletlen napi-heti kapcsolatban kellene állnia, nem igen járnak össze kicsit ellazulni! Igen voltak gyűlések, melyekről hallottunk, de olyanról sose hallottam, hogy akár 3-4 admin,modi vagy akármi, akik egyébként nem sűrűn futnak össze, akár direkt ilyen célból, vagy egyéb dolog mellet, akár összeültek volna egy kocsmában és dumálgattak volna egyet! Persze elvétve előfordult ilyen, vagy hasonló alkalom, de mint minden munkánál (mert sokaknak ez már csak az, napi rutin, kellemetlen felelősség akár!) itt is fontos, hogy találkozz a másikkal, aki a monitor végén ül, tudd, hogy mi a helyzet vele. S ez bizony nem ugyanaz elmondva a gép mögül faarccal, mint akár tíz percet, fél órát, vagy akár órákat átbeszélve vele.
Meg persze, A SÖR IS JÓ, ÉS FINOM, A VILÁG PEDIG KEREK!
"Aki harcra született, gyalogos lesz belőle.
Aki vezetésre teremtett, vezér lesz belőle.
Akiknek pedig semmi dolga az életben … azokból lesznek a világ urai."

Karakterlap

Ayasegawa Yumichika

Wiki King

Eltávozott karakterek

Globális Moderátor

Hozzászólások: 47

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 0 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #6 Dátum: 2014. Júl. 29, 11:22:05 »
Kavics~

Én is szeretném megköszönni Verának, amit az oldalért tett, meg amit nekem is segített újoncként, egyengette az utamat meg hasonlók, ezért nagyon hálás vagyok neki. Bármikor lehetett hozzá fordulni kérdésekkel és ő segített, én legtöbbször őt árasztottam el ügyes-bajos dolgaimmal, ezért is tudom. Először Vera kari lett leadva, most pedig már Vera user se lesz. T_T *összesírja Verát* Pedig közös küldinkben már majdnem megmentettük a világot Daitenshis módjára. T.T
A többi dologhoz is hozzászólok, bár a legtöbb dolgot már mások leírtak, ezért azokat nem nagyon ismételném meg. De a lehurrogást én is csak véleménynyilvánításnak gondolom, nem lehet mindenkinek egyforma véleménye, ezt el kell fogadni. És a másik oldalon tényleg nem senki van, hiszen a játékok még ott vannak, oda érkeznek a postok. Szerintem, ha amoda küldöd ugyanúgy megkapod ezeket a válaszokat a leveledre mint itt, vagy talán többet is, mert vannak, akik még nem regisztráltak ide, még amott tanyáznak.

Anonim levél írójának köszönöm, hogy meg lettem említve. *elmorzsol egy örömkönnyet és küld pokollepkén egy autogramot 8)* Azt viszont kikérem magamnak, hogy a wikin nincsenek veszekedések, *mutogat az egyedi titulusára a neve alatt* mert alapból nem sokan járnak fel, így nem is nagyon történhetnek ilyenek, hely sincs rá. Kommentekben vagy hol?
Az új tagok meg szerintem simán idetalálnak, pár nap után már vagy három teljesen ismeretlen valaki regelt a fórumra. Aki elég talpraesett biztos idetalál, hiszen a legújabb hírben amott benne van a link. Én felszoktam nézni arra a fórumra is és az ottani chatről is áthoztunk már egy-két újoncot, nem csak én más is. Ha látjuk ott rostokol valaki a chaten és felhasználó színe van, majd csak felmegyünk hozzá, hogy elmondjuk mi van. Ha látok új felhasználót online, néha amúgy is felmegyek chatre, hátha így ő is feljön, ha kérdése van.

Karakterlap

Shibata Chiharu

Eltávozott karakterek

3. Osztag

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
5 400 / 15 000

Hozzászólások: 5

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 4 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #7 Dátum: 2014. Júl. 29, 17:24:38 »
:( Nagyon sajnálom, Vera, hogy elmész, akkor ezek szerint a játékunk is félbemarad. Én sajnos nagyon újonc vagyok még, nem látok bele ennyire az itteni életbe, és szeretném megőrizni semlegességemet.
Őszintén, nem kicsit sajnálom, hogy ez a véleményed. Nagyon nem is tudok mit mondani, annyira meglepett, de mindent köszönök én is :)

Az egyoldalú kommunikációt én se pártolom, de nekem személy szerint senkivel sincs semmilyen problémám. Én jól érzem itt magam, és tényleg köszi az egész társaságnak, engem semmiféle atrocitás nem ért itt.

Karakterlap

Yoshida Yoriko

Eltávozott karakterek

Shinigami

12. Osztag

*

Szint: 8.

Lélekenergia:

60% Complete
43 000 / 60 000

Hozzászólások: 116

Hírnév: 3

Infó

Tárcában: 42 300 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Shinigami Gyerekegylet

Reiatsu szín:
villám elemi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Tudomány <3

Post szín:
#7BE3C4


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #8 Dátum: 2014. Júl. 29, 18:46:21 »
Kedves Mindenki!
Elég sok minden hangzott már itt el, hideg-meleg együtt. Én szeretném megköszönni mind Verának, mind Hitominak az eddigi munkájukat. Már elég régen játszom itt, és a kezdetek óta hozzájuk tudtam fordulni, egyikük mindig jelen volt. Rengeteg szép emléket köszönhetek nektek, öröm volt együtt játszani. Hálás vagyok minden percért nektek. Ezt mindenképp szerettem volna elmondani, ha már ez egy ilyen topic lett. Nara, bár csak tippem van, hadd válaszoljak wikiával kapcsolatban, de mondom, én csak találgatok: anno a Kuchiki-Kagami ellentét ott robbant ki, mert a két családfő egyeztetés helyett csak írt, nem kommunikált. Természetesen ezért egyik fél sem okolható kizárólagosan, de én azért még emlékszem az esetre. Erről ennyit, ámen. ^^
Chaten, illetve jelen topicban háborgók: bennetek nem csalódtam, bár azt hiszem, reménykedtem egy pozitív csalódásban. ^^" Viselkedésetekkel én úgy látom, méltóságteljes helytállás helyett inkább a két nyílt levelet támasztottátok alá, megindokolva az anonimitás szükségességét is, illetve ábrázolva az eddigi értetlenkedőknek, vajon mi lehetett az alapjuk. Mert ha egy vélt ellenfélre lehet kígyót-békát kiabálni, mi történne egy nevét vállaló júzerrel? Ha az illető marad, nyilván nem egy gyűlölködő staffot akar maga fölött, hanem reménykedik a változásban, hátha egy segélykiáltásra kicsit átértékelődik a helyzet. Távozás esetén meg teljesen érthetőnek tartom, ha nem rossz emlékekkel akar búcsúzni. Én örülök, hogy valaki leírta ezeket, noha hozzáteszem, szerintem ez egy látványos kiakadás, nyilván már utolsó elkeseredésben. Legalábbis én így értelmezem, persze le lehet lőni, ha másként látjátok. ^^ Csak akkor hogyan tovább? Most egyenként fogjuk támadni a tagokat, elgondolkodás helyett? Igen, rám is lehet mondani ezt-azt, de azt hiszem, én inkább elgondolkodnék, miért született ez a két levélke. Illetve, hogy ha felháborodtam rajta, vajon mely pontokban ismertem magamra? Általában akkor háborodunk fel, ha nem tetszik az elénk tartott tükör, melynek képében magunkra ismertünk. Szóval azt hiszem, ezen másnak is végig lehet menni, nem csak sértődgetni. ^^ Én csak annyit tennék hozzá, mindenki úgy kezeli, mintha tudná, ki lehet Anonymus, és az illetőben staff-tagra megy a gyanakvás, pedig Vera mondta, hogy az illető nem az. A ti kezetekben viszont ott a moderátori és admini hatalom, így kicsit egyenlőtlen lenne, ha ezentúl hatalmi oldalról menne a gyűlölködés. Sajnos ez nem egy kiegyenlített viszony. :/
Szerintem itt amúgy sem az időtöket és ráéréseteket támadja, hiszen ezek magánemberi dolgok, és hacsak nem vagyok rémes szövegértésből, itt inkább staff-munkáról volt szó, azon belül is a foglalkozom vele, nem foglalkozom vele kérdéskörrel, hiszen azért nagyon sokan bizonyos időközönként felnéztek. De ismét csak megeshet, hogy tévedek. ^^ Nishikével is egyet kell értenem ezen a ponton, méghozzá maximálisan, bár nem tudom, mennyire szánta viccnek. Még én is látom, hogy belső kommunikáció nem oké. Kilencen húszfélét mondotok, és legalább ennyiképp látjátok a dolgokat. Csak ezekről beszélni is kellene, a kérdéseket egymásnak feltenni, főleg ha technikai megvalósítással kapcsolatos. :/
Öhm, mi is volt még így észrevétel?... Hm... Mintha Yoru írta volna a Dai-esetet: összesről nem tudok nyilatkozni, de néha azért ő is szarozott, érthető, ha Verának ez nem esett jól. Te is mondtad, hogy az ilyen véleményre nem tudsz pozitívan reagálni. Bár ahogy én tudom, új pontrendszernél az ő véleményét is kikérte, többek között. Én is tesztolvastam, mint értetlenkedő fél, mivel bevallottan nehezen fogom fel ezeket elsőre. (xD)  Meg őszinte leszek, én lassan nem látok különbséget modi és admin között. Pedig Yoru főadmin, elvileg legalábbis. Ne érts félre, Yoru, nem akarlak bántani, sőt, kezdeti támogatásod nagyon köszönöm, mai napig örömmel gondolok vissza rá, csak az utóbbi időben nekem is az az érzésem, hogy nem nagyon mersz ellentmondani senkinek, pedig ha valakinek itt joga lenne rendet  tenni és irányítani, az te vagy. Kívánom, ne legyen belőlem Cassandra, de ha ilyen mértékű ellenségeskedés felléphet, az oldal szét fog esni. Nem szeretném, hogy így legyen, szeretem az itteni játékot, bár egy ideje chatet pölö már kerülöm. Nem esik jól a légkör, ami ki tud alakulni, és az utóbbi időben ez picit visszaveti a játékkedvem. :/  Tudom, egyéni szociális probléma, bár szerintem nem vagyok egyedül vele. Remélem, megoldódnak a gondok, és nem csak az alapítók maradnak itt a végére. Tényleg, őszintén bízom benne, hogy megoldható. Csak eléggé kételkedem, amikor két elkeseredett kifakadásra gyűlölködés a válasz... Olyan gyűlölködés, amit szerintem egy főadminnak kéne visszafognia, hiszen itt is staff-részről megy, megint. Kitartás, Yoru, én elhiszem, hogy képes vagy megint a kezedbe venni az irányítást! *-* Sajna más opciót már nem nagyon látok, pedig demokrácia-párti vagyok... :/
U.I.: Eddigiektől kicsit eltérő vélemény miatt persze lehet engem is támadni, felkészültem rá. Noha én a helyetekben már inkább ragaszkodnék a méltóságomhoz, és megfontolnám, bennem mi a hiba. Hisz egynél több ilyen véleménynél már elképzelhető, hogy nem csak a másik csinál sárkányt a bolhából. ^^

HYL küldetéshez kellő infók (pontozás+technikák)
(click to show/hide)

Karakterlap

Neliel Tu Oderschvank

Moderátor

*

Hozzászólások: 204

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 1 721 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Plátói

Kivel áll kapcsolatban?:
Staff *3*

Mottó:
"Omlik az ég, egy mesére zuhan... Na és akkor most mi van?"

Post szín:
2BCCFC


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Nyílt levél
« Válasz #9 Dátum: 2014. Aug. 04, 12:52:06 »
Nos, én is írok végre ide, mint mezei júzer, mert úgy gondolom, elég sok érdekes dolgot el kell mesélnem. ::)

Eredetileg akkor akartam írni, amikor már a túszok nálam vannak, de úgy tűnik, valahogy a nagyon zavaró kis reklámszatyor már a delikvensek részévé vált, egyszerűen nem akarnak megválni tőle. Semmi személyeskedés, igyekszem kerülni az ilyesmit? Át kellett volna az első mondatokat gondolni a levél következő részeinek tekintetében, mert ez elég nevetséges… xD

„Ahol továbbra sem értem, miért Nekem ciki az, ha valaki egy év alatt sem képes a saját holmijaiért eljönni, és vagy hatvanadjára szólva lett. De nem baj, érthető – a másik félnek is kell ám valamit mondania. Muszáj rálicitálni a másikra. Sosem lehet kihagyni. Az jót tesz szerény egonknak ugyebár. Biztos, igen, tutibiztos, hogy nekünk kell, hogy kínos legyen.”

Akkor elmondom, hogy hol, és mi a ciki, van róla kis listám! *>*


  • Ciki az, hogy feljövök a barátnőm accjával keménykedni.
  • Ciki az is, hogy ez egy szatyorni dolog miatt történik.
  • Ciki, hogy egy (egykori?)barátnak való segítséggel visszaélünk.
  • Ciki az, hogy egy más személynek írt levélbe beleolvasva válaszolunk arra.
  • Ahogy ciki az is, hogy pampogunk, mennyire nem akar a másik érte jönni, minket ez mennyire zavar, meg amúgy mindenkit, mégis a másik az, aki nem kap választ!


  Július 23.-án feljött Kira, írt, amit írt, mindenkinek van egy stílusa, én pedig aznap felvettem vele a kapcsolatot személyesen, nekem is megvan a saját stílusom. Kaptam bármiféle választ? Hány nap telt el azóta, és hányszor próbáltam felvenni a kapcsolatot? Milyen kár, hogy mostmár okos a fész, és leírja, ha a másik elolvassa az üzeneteket… Szóval ezek alapján felmerülhet a kérdés, tényleg én vagyok az, aki nem próbálta már meg korábban is felvenni a kapcsolatot, és időpontot egyeztetni? Tényleg én sz@rok az egészre? Ezek után remélem másokban is felmerül, nem feltétlen így játszódott le… és én kapok ultimátumot, de egyeztetést nem, hogy akkor az előtt elkerüljön onna bármi is.
  Éppen ezért arra kérném a túsztárgyalókat, hogy mentsék meg szegény szatyromat! T_T
  Megértem, ha kell a cipőm, tényleg nem volt rajtam, csak pár alkalommal, a pizsamám is nektek adom, ha megtetszett, elvégre nagyon kis cuki, azonban az ágyneműmet a nagymamám varrta, sok emlékem fűz hozzá, szeretném visszakapni.

  Eredetileg én is megköszönni szerettem volna a dolgokat az elején, azonban semmi hála nem maradt ezután a hercehurca után bennem. Sajnálom, akiket érzékenyen érint, őket nem szeretném, nem szerettem volna megbántani, de le fogok nem egy dolgot írni, ami talán rosszul fog esni…

  Azt szeretném a fentebbiekre való tekintettel kérdezni, hogy a szelektív halláshoz hasonlóan szelektív látás is létezik? Vagy az én gépemen nem csupán a színek mások, de a szavak sem úgy jelennek meg, mint mindenhol máshol? Mert ha Vera az oldal megmentője, az újoncok védelmezője, és az utóbbi hónapokban lévő minden dolgát nem vesszük figyelembe, akkor másnak mért is rójuk fel, hogy ők mit csinálnak/csináltak? Ha egy valakinél nem vesszük figyelembe, másoknál nem kardoskodhatunk ilyen érvekkel.
  Hagy idézzek néhány mondatot arról, hogy a személyes megkeresés mennyit ér az adminok gyöngyénél:

  „Ez van. ^^” – Chaten érkezett válasz, egy felvetett problémára, nem kettesben voltunk.
  „Ha nem vagyok fent admin karival, nem vagyok admin.” – Chaten, szintén felmerülő problémára, ez biztos a megoldás volt.
  „Nincs kedvem, túl hosszú, és tele van helyesírási hibákkal.” – Chaten, kérdésre, hogy leellenőrizne-e egy előtörténetet.
  „Let it go!” – Válasz egy személyes megkeresésre, aztán chaten is megismételte, szintén az üggyel kapcsolatban.

  Szerintem, ha valakit megkeresnek, legyen az bárki, lehet normálisan válaszolni, főként, ha nem sokkal előtte még nagy szeretet és barátság volt… Én vállalom, milyen levelet írtam, megmutatom bárkinek, a válasszal együtt, mert nem engem cáfol meg.

  Nem beszélnek meg veled semmit az admin társak? Ki is hozott önkényesen szabályokat, nevezett ki mindenki hozzájárulása nélkül embereket, osztott engedélyeket, és válaszolta azt az ellenvetésekre, hogy másoknak nincs hozzászólási joguk, mert nem aktívak? Nyilván mindenki más…
  Jajj, Hitto! Hagy áruljam el neked is, nem a staffnak, hanem Verának és Natinak volt gondjuk a pályázatoddal, ezt szintén chaten válaszolták, mikor megkértem őket, nézzenek rá a pályázatodra, mert szeretnél játszani… Nem a magam fényezése miatt mondom, csak gondoltam, jobb a tisztánlátás, nem teljesen az történt, amit neked mondtak. ::)

  De ha már itt tartok, meg amúgy is írok, teszek egy próbát arra, hogy tanítsak valamit, lévén van egy kommunikáció szakmám (hogy felvágjak 8) ), és pedagógusnak készülök. Ha kérünk valamit, a kérem, és köszönöm szavakat használjuk, esetleg a légy szíves kifejezést, nem pedig a másikat becsméreljük. Egyik másik tag sem tiltott el a meséléstől, a teljes küldi megcsinálásától, a hiszti, és elkényeztetett hercegnő játszása kire is jellemző egy ilyen levél után, szívem szottya? :/
  A másik emlegetett felé is fordulnék, szintén tanító szándékkal. Nem úgy működik egy közösség, hogy ha ÉN ŐKET elég érdemesnek tartom arra, hogy KÖZÉJÜK tartozzam, akkor esetlegesen engedem, hogy a nagyságom árnyéka buta buksijukra vetüljön, hanem úgy, hogyha egy KÖZÖSSÉG ENGEM elég érdemesnek tart, hogy KÖZÉJÜK tartozzam, akkor azért hálás lehetek. Akkor is, ha ez egy rossz közösség, mert valamiért én mégis oda akarok tartozni, nemdebár? ::)
  De van még, valahogy nem fogy el… Tartok nektek kommunikáció órát, jól fog jönni máshol is, pl. az életben, vagy ilyesmi. :o A kommunikációhoz minimum két ágens (tag) szükségeltetik, akik megpróbálnak kommunikálni egymással, egy adott közegben, egy adott kóddal. (Szép szakmám van, és kedves szakdolgozatom belőle :3) Két féle kommunikáció van, sikeres, és sikertelen. Sikeres akkor, ha az adó ágens a lehető legnagyobb százalékban át tudja adni a vevő ágensnek az kód értelmét, amit ő is ért az alatt a kód alatt, sikertelen, ha ez alatt a százalék alatt teljesít. A sikertelen kommunikáció MINDIG! (ZH kérdés, jegyezzétek meg :o) az adó ágens hibája, sosem a vevőé. Ezután a tudás után lehet értékelni, a bármit mondhatok, és hasonló mondatokat, miért is történhet. (Ami egyébként szabad fordításban nagyjából annyit tesz: Nem ért velem mindenki egyet, szemetek! T.T)

  De van hozzáfűzni valóm mindenhez, hosszú egy levél lesz ez. *.* A kivételezésre írtak fentebb is példát, nekem is van még számtalan, szóval csak néhányra hagy kérdezzek rá, hátha a néhány iskola, amit elvégeztem, kevés lenne, hogy megértsem. TwT
  Minek számít az, hogy én levélben megkapom azt, miattam Vera segget csinált a szájából, hogy a karim hadnagy lehessen (ami egyrészt azért vicces, mert a kifejezés mást jelent, mint amihez használta, másrészt Yorcsit, Yuut, Hittot, és Shuncot is megkerestem személyesen, skype… de persze ő jobban tudja, milyen állapotban van a szája, elnézést a közbevágásért.^^”), miközben Nishit chaten, mindenfajta egyeztetés nélkül bárkivel, kinevezte?
  Minek számít, hogy Chicchannak egy KK képesség kérése egy évig figyelembe sincsen véve, aztán elutasításra kerül, mert nem illik a világba, míg Yuke kasztváltásához nem kell egy speciálisan összeválogatott team, hogy dönthessen pár perc alatt az igen mellett.
  És egy dolog, hogy másokkal ellentmondásba kerül, de az, amikor saját magával, és a korábbi döntésével, Nati és Kira esetében? Biztosan nem kivételezés, mert azt minden más staff tag teszi!

  Tudom, főként velem történik ilyen kivételezés, hiszen az én karakteremnek van tiltott zanpuja, vagy passzív képessége, esetleg van 3 kapitány karakterem… vagy még sincs? Ezek szerint én nem tudom jól kihasználni a barátságaimat! T.T

  Ha érdekel valakit, igen sok staff taggal vagyok jóban. (Korábban mindegyikkel ilyen viszonyban voltam.) Igen, szoktam Yoruhoz járni, ő is hozzám, privátban szinte minden nap beszélgetünk, és ha érdekel titeket, megmondom miről. Egyrészt a fórum ügyeiben igyekszem segíteni neki, mint a pontrendszer fejlesztése, a felhalmozódott lezárandók, vagy pedig a design. (Mert igen, van egy webdesigner szakmám is, és ezzel próbálok kezdeni valamit, hátha annyival kevesebb dolga van.) Ezeken kívül beszélgetünk, főzünk, és jól érezzük magunkat, mert bár az életünk egy jelentős részét a fórum teszi ki, és szívesen foglalkozunk mindketten vele, sajnos sokszor nagyobb problémáink is szoktak lenni.

  Kedves névtelen levelező, neked is szeretnék üzenni. Csupán annyit, hogy én is szeretnék a továbbiakban itt játszani, mégis arccal, és teljes mellszélességgel vállalom a véleményemet, a stílusomat, a mondani valómat. Nem azért, mert biztosan mindenben nekem van igazam, hanem mert ha másik emberekkel szeretnék együtt játszani, de nem vállalom a véleményemet, az nem rájuk nézve gáz, nem őket minősíti, hanem fordítva. Itt mindenki vállalta, mit gondol, legyen az ferdített, őszinte, jogos, vagy jogtalan.

  A vitákhoz annyit fűznék hozzá, hogy azon gondolkozzunk el, hogy én privátban, mégis nyíltan válaszoltam az engem ért sérelmekre, hiszen nem a fórumban tettem közzé a választ, hanem PÜben, amit viszont minden egyes staff tagnak továbbítottam. Az erre érkező választ szívesen megmutatom egy-két érintettnek, mert az viszont olyanokhoz nem jutott el, akik meg vannak benne említve, nem éppen hízelgő jelzőkkel… Szóval, ha nem mondasz ellent, akkor nincs véleményed, ha mást gondolsz, és azt kifejezed, akkor sunyi dög vagy. Kedves hozzáállás, nem? Meg felnőttes is, én mondom. xD

  Utólag is leírom, olyan a stílusom, amilyen, lehet érte kedvelni, nem szeretni, de mindig elmondom, hogy miről mit gondolok, személyesen annak, akinek szól. Ha ezzel nem érek célba, csupán ekkor szoktam máshoz fordulni, és nem csak egy oldalról előadni a dolgokat, elvégre, mikor Yorunak megmutattam a levelezést, ami miatt hozzá fordultam, látta a válaszokat is. Amúgy milyen vicces, hogy a stílusomra kaptam figyut, ami néhány nap alatt el is tűnt, biztos azért, mert jogos volt, és nem csak valaki hirtelen sértettségéből származóan kaptam…

  A fentebbieken vagy elgondolkozunk, vagy nem, nem kérem, hogy mindenki értsen velem egyet, én csak válaszoltam a „megkeresésre”. Azt sem mondom, hogy ezek után ne kedveljetek bárkit is, mert minden hibájával együtt lehet csak igazán szeretni a másikat, csak ne hazudjunk saját magunknak, ne ferdítsük el a tényeket. Engem eddig is megtalált, ha valaki keresett, ezután is megtalálnak. Sosem rántottam még fegyvert senkire, mert nem értett egyet velem, hanem igyekeztem megbeszélni az érintettel. (Erre Nara az egyik legjobb példa, akivel sokszor nem értünk egyet, de még sosem volt olyan, hogy nem tudtuk volna megbeszélni ezeket a dolgokat, ahogy Vexszel, és Yuuval is mindig sikerült.) Én Natival és Yukeval is megkíséreltem, és ezután is mindenkit fel fogok keresni, akivel úgy érzem, személyesen kell érintkezni, hogy valami megoldódjon, és ez fordítva is működik. Fészen, skype, chaten, aimon, sőt postagalambbal is elérhet bárki, lévén a másik fórumon a címem kétszer is fel van tűntetve.

  Tovább fűzöm a magam emlegetését: nem tartom magam tökéletesnek, sőt, kifejezetten rossz barát vagyok, mert ha valaki nem keres, én sem mászom utána. Ettől függetlenül segítek, akinek tudok, és olyan emberek a barátaim, akik ezzel együtt el tudnak fogadni, és nem kell másnak mutatnom magam előttük, nem kell megjátszanom semmit, mert ÍGY szeretnek. Sokszor amúgy ez elég előnytelen is nekik, de éppen ezért nem kell elgondolkoznom a szeretetükön, mert ennek ellenére teszik. :3 Nekik nagyon köszönöm, én is láwolom őket. <3
  Egy korábbi beszélgetés alatt Yukenak azt is elmondtam, hogy nem haragszom tíz percnél tovább amúgy senkire, meg nem is utálok senkit, mert igazából az teljesen fárasztó. :o Felesleges, mert nekem nem lesz jobb, a másiknak nem lesz rosszabb, meg van jobb dolgom is… Szóval én kívánok jó estét, jó szurkolást, aki keres, megtalál, bár akik panaszkodtak rám, eddig nem jöttek. :o Viszont én azért biztatom őket, tényleg lehet velem beszélgetni, még ha soha az életben nem fogunk egyet érteni nagyjából semmiben… (Ugye, Dai? xD)

  Még most sem írtam le mindent, ami a szívemet nyomja, de úgy gondolom, aki ezek után megkeres, kérdezni fog, én pedig válaszolok neki is. Fentebbi hozzászóláshoz hasonlóan elmondom, lehet engem utálni, nem egyetérteni, de azon elgondolkozhatunk, hogy csak a válaszok pocskondiázások? Vicces lenne erre igennel válaszolni. :/

  El lehet búcsúzni emelt fővel, és akkor csupa „köszönöm”, és „sok szerencsét” hozzászólás lenne itt, de nem ez történt. Ha valaki lehajol, hogy egy kis sarat vegyen fel, amit a másikra kenhetne, készüljön fel arra, hogy egy szemfülesebb úgy fenéken billenti, hogy arccal esik abba a pocsolyába. Én nem írtam volna semmit ebbe a topikba, amennyiben lehetett volna az érintettekkel ténylegesen beszélni, és nem érkezett volna olyan stílusban a levél, ami, már bocsánat, de adminként, vagy egykori adminként is eléggé megkérdőjelezhető.

  Szóval zárásként, immár sokadszor: Aki keres, talál. Mármint engem, és sajnos nem aranyat…
  Valamint kérlek mentsétek meg a túszokat, elvégre ők ártatlanok, nem tudnak beszélni, és még olyan kicsik, nem érdemlik azt, amin most keresztül kell menniük!