Szerző Téma: Kohrihebi no Su - A jégkigyó fészke (Olvasmány)  (Megtekintve 1118 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Aenom'en

Ős - Shinenju

Daitenshi

*

Hachibantai ex-taichō, Saizensen sōsui

Szint: 16.

Lélekenergia:

60% Complete
80 500 / 90 000

Hozzászólások: 93

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 29 100 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Daitenshi

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Acélkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Yasuji Chiyoko

Mottó:
„You either die a hero or live long enough to see yourself become the villain…”

Post szín:
Azure|Beszéd: Glowing #31337e


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Kohrihebi no Su - A jégkigyó fészke (Olvasmány)
« Dátum: 2014. Júl. 03, 18:29:53 »
Az eredeti bázis majdhogynem teljes egészében az enyészeté lett, miután a Mazoku Szindikátus végzetesnek tűnő rajtaütést hajtott végre az épületen, valamint a bent tartózkodó szervezet tagjain. Az áthatolhatatlannak tűnő védelmet kicselezték, az álca lehullt, ebből adódóan a Fészek többé nem volt képes megadni azt a biztonságot lakóinak, amiért menedékül választották. A mágia, mely összetartotta az egészet meggyengült, az ősi erő már csak az omladozó falak állva tartására volt elegendő. Úgy tűnt annyi évszázad után végül mégsem az idő, hanem egy külső behatás vett véget a csodának. A vérségi kötelékben rejlő kiskapura senki sem számított, így az ellenség birtokában eme ténynek mindenféle megerőltetés nélkül tört be, s rombolta le majdnem végérvényesen egy letűnt faj egyik utolsó remekművét, tudásuk és képességeik megismételhetetlen gyümölcsét.

Kohrihebi no Su
A romokból viszont valami új, valami jobb emelkedett ki. Néhány különleges, s rég elfeledett kidounak hála az egész építmény elszállíthatóvá vált, mégpedig pontosan a Raion-S Kutatóintézet alatt húzódó barlangrendszerbe, amit ugyan ki kellett kissé bővíteni és megerősíteni, de összességében megfelelt a célnak. A laboratórium hármas számú liftjét használva lehetséges megközelíteni az Arkangyal új főhadiszállását, egy titkos számkombináció megadásával. A „Zero Level” majd’ egy kilométerrel az utcaszint alatt terül el, a megerősített védőmezők mellett körülbelül öt méter vastag, titánium-acél ötvözetből készült kapu is védi a bejáratot, amin a testvériség szimbóluma látható. Az újjáépítés következtében immáron eltűntek a lépcsők, a szintek közötti utazást ugyancsak felvonókkal oldották meg. Az előcsarnokként szolgáló folyosó jobb oldalfalán egy japán stílusú ajtó terpeszkedik, egy mindig aktív senkaimon, ami összekötést biztosít a Shinginotouval.
 

Tanácsterem
Az első szinten található, s ahogy az nevéből is adódik a tanácskozások színhelyeként szolgál. A hatalmas csarnok közepén méretes, kör-alakú hologram-kivetítővel is felszerelt asztal kapott helyet, mely körül egyenlő távolságban kényelmes székek kerültek elhelyezésre. A Fészek történetét elmesélő megrongálódott drapériákat helyreállították vagy pedig eltüntették, ennek megfelelően a megújult helyiséget a régmúlt kor emléke is körüllengi, amit csak tovább erősít a magasban fáradhatatlanul szobrozó féltucatnyi vízköpő is. A kétszárnyú, kőből faragott ajtón belépve a testvériség tagja rögtön szembetalálhatja magát egy gigászi monitorral, melyen a Föld kiterített térképe látható a nap huszonnégy órájában. A fejlett megfigyelőrendszernek köszönhetően – mely ötvözi a Seireitei és az Emberek Világa legkorszerűbb technika vívmányait – figyelemmel kísérhetőek a természetfeletti jelenségek, úgymint például a hollowok megjelenése vagy nagyobb lélekenergiával rendelkező, ismeretlen egyének esetleges mozgolódásai, amennyiben kisugárzásuk bemérhető.

Könyvtár
A második szint ad otthont a Daitenshi tudástárának. Okulván a rajtaütésben elpusztult tekercsek példájából, minden rendelkezésre álló adat digitalizált formában kerül tárolásra, ennek hála kevésbé megrongálhatóak, mint az ősi papiruszok. A dokumentumok tárolását egy nagyteljesítményű, szinte végtelen tárhellyel rendelkező szuperszámítógép végzi, amely rendelkezik egy fejlett fordítóprogrammal is, ebből adódóan azok is képesek elolvasni a régi históriákat és leírásokat, akik nem beszélik az Ősök régen elfeledett, holt dialektusát. A terem méreteit tekintve vetekszik az előzővel, azonban itt nem egy, hanem összesen hat darab kisebb, kétszemélyes asztal foglalja el a központi helyet. Az asztallapba épített konzolokon bármilyen információ lekérdezhető, ám ember legyen a talpán, aki képes minden itt őrzött tudást magába szívni.

Az épségben maradt írásos emlékek az úgynevezett Houmotsu no Ieben (Kincsek háza) találtak új szállásra, amely a könyvtár egy elkülönített, illetve megerősített része. Leginkább egy páncélterem, valamint egy múzeum ötvözeteként tekinthetünk rá. A fentebb említett tárgyakon kívül ezen a helyen őrzik a küldetések alkalmával begyűjtött veszélyes vagy éppen felhasználható ereklyéket is, viszont ezek használatához először valamelyik daitenshi engedélye szükséges.

Lakókörlet
A tagok elszállásolására kialakított körzet a harmadik szinten foglal helyet. A szobák mérete és berendezettsége minden esetben megegyezik, de amennyiben a bentlakó saját ízlését követve szeretné kiélni lakberendezői vénáját, természetesen megteheti. Alapesetben a puritánság jellemző a lakószobákra: egy ágy, egy íróasztal székkel, valamint a ruhák tárolásához kialakított falba rejtett szekrény képezik a helyiség felszereltségét. Lévén több száz méterrel a felszín alatt terül el az épületkomplexum, így az építmény fűtését a természet segítségével oldották meg. Igencsak kusza csőrendszer fut a falakban és a padlózatban, s ezen csövekben ideális esetben 80 °C-os forrásvíz kering, ezáltal szolgáltatva a kellemes szobahőmérsékletet a Fészek egész területén. Ebből kifolyólag immáron megoldhatóvá vált a mellékhelyiségek, illetve fürdőszobák kialakítása, aminek következtében huzamosabb benntartózkodás során sem kell nélkülözni az alapvető kényelmi funkciókat.

Edzőterem
Az utolsó szint biztosít lehetőséget a tagoknak képességeik csiszolására, fejlesztésére. A Fészket védelmező mágia itt koncentrálódik leginkább, amire szükség is van, lévén az egész épület alapját képezi. Az ősi energiával átitatott falakban majdhogynem képtelenség kárt tenni, ebből kifolyólag biztosít remek helyszínt példának okáért a démonmágia vagy az egyéb reiatsu-alapú technikák gyakorlására. Belépés után szemben a terem másik végében kiakasztott céltáblák kaptak helyet, amelyek egy ügyes szerkezetnek köszönhetően akár mozgásra is bírhatóak, ily’ módon szimulálva a célpont helyváltoztatását. Rendezett sorokban gyakorlókardok tucatjai lettek kiállítva az ajtótól bal kéz felől, amennyiben az edzeni vágyók nem akarnak túlzottan nagy kárt tenni egymásban, ám mégis szeretnék összemérni tudásukat kardforgatás terén. A pusztakezes harcmodor szerelmesei ebből a célból készített bábukon gyakorolhatják csontrepesztő kombinációikat.

Egy elkülönített, hangszigetelt szoba is az edzőterem részét képezi, amely a csendes elmélkedés színhelye. Ugyan néha mindenki számára fontos, miszerint rendszerezze gondolatait, azonban létezésének fő oka, hogy lehetőséget biztosítson a zanpakutou és a viselője közötti kapcsolat mélyítéséhez. Félhomályos hely, csupán néhány lámpa tompának ható fénye segíti a navigálást az ülőhelyként funkcionáló párnázott emelvényekhez.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Máj. 16, 15:49:03 írta Hirako Shinji »