Korai kezdés új tiszttel
Nem igazán akartam elhinni, hogy annak ellenére, mennyire biztos voltam benne, mégis sikerült eltévesztenem Kitagawa-san nevét. Ezek szerint mégis fáradt vagyok, még ha nem is nagyon tűnt fel eddig nekem.
- Nem a maga hibája, én kérek elnézést, hogy eltévesztettem a nevét. - kértem is egyből bocsánatot, hiszen ha nem értettem a nevét, vissza kellett volna kérdeznem, minthogy találgattam volna. Akár meg is sérthettem volna ezzel, biztos vannak olyanok, akik nem szeretik, ha rosszul mondják a nevüket.
- De ugye nem esett nagyobb baja zuhanáskor? - kérdeztem rá, mert nem igen tudtam, mit is kellene erre mondanom, de a néma hallgatásnál minden jobb. Ebből magyarázatból legalább megtudtam, hogy miért is említette a tetőről lezuhanást Kitagawa-san.
- Á, akkor tényleg reggel van még, ezt is sikerült félreértenem. - legközelebb, ha korán felébredek, akkor mindenképpen vissza próbálok aludni, ha ennyire sikerül mindent félreértenem, vagy pedig nem megyek senkinek sem a közelébe.
- Igen, felébredtem és inkább nem aludtam vissza. - válaszoltam meg a tényleges kérdést, ha már korábban sikerült félreértelmeznem, akkor most legalább adjak rá rendes választ.
Egy kicsit meglepődtem, amikor Kitagawa-san hirtelen témát váltott, vagyis jobban mondva, mintha nem is hozzám beszélt volna igazán. Bocsánatot is kért, amiért a zanpakutoujával kezdett el beszélni, de ez engem nem is zavart igazán, csak egy kicsit váratlanul ért.
- Semmi baj, nem történt semmi. Ahogy látom, jó a kapcsolata a zanpakutoujával. – reagáltam a történtekre, hiszen azt szokták mondani, hogy akik tudnak veszekedni, azok közel állnak egymáshoz. Márpedig a lélekölőkardunktól nem tudunk megszabadulni, így jobban járunk, ha pozitív a kapcsolatunk velük.
Miután Kitagawa-san rábólintott az ötletemre, el is indultunk célunk felé, hogy egy kis teával ébresszük fel magunkat. Első kérdésemre nem kaptam egyből választ, hanem inkább egy tetoválást mutatott meg magán Kitagawa-san és csak utána szólalt meg.
- Ennek igazán örülök, hogy így gondol az osztagra. - feleltem Kitagawa-san mondandójára és közben azon agyaltam, miért is mutatta meg nekem a tetoválását. Ekkor eszembe jutott az egykori 9. osztagos hadnagy, Hisagi, akinek hasonló tetoválás volt az arcán, biztos hozzá is köze lehet. Ezután komolyra fordult a hangulat, ezért nyeltem egyet, jobban mondva kortyoltam egyet a teámból.
- Persze, ha úgy szeretné. – igazán felcsigázott Kitagawa-san, hogy valami titkosat akar velem megosztani, ezért jól figyeltem rá, mit is akar mondani. Nem igazán értettem a titkolózás mivoltát és ennek hangot is akartam adni, hogy Kitagawa-san tudtára adjam véleményemet.
- Ennyire szégyelli egykori kapitányát? - tettem fel először egy kérdést, majd folytattam.
- Nem kell felelősnek éreznie magát a kapitánya tettei miatt, ez csak fordítva igaz, a kapitány felelős a tisztjei cselekedeteiért. - fejtettem ki, mintha tudtam volna miről van szó, de nem tudtam pontosan, mi volt a helyzet a kapitányával. Bármilyen vérengző is volt vagy hasonló, az nem valószínű, hogy Kitagawa-san hibája volt.
- Lenne valami kérdése az osztaggal kapcsolatban, ami leginkább érdekli a változások kapcsán? Bár nem tudom, milyen volt az osztag a maga idejében, de biztos sok minden megváltozott. - miután úgy véltem, hogy mindent kiveséztünk kezdeti témánkból, más felé próbáltam terelni a beszélgetésünket. Bizonyára nosztalgikusan hat neki az osztag, de száz év alatti elég sok változást már szemmel tapasztalhatott is.