Szerző Téma: Miyake Diran pályázatai  (Megtekintve 854 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Miyake Diran

Ember

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
6 000 / 15 000

Hozzászólások: 37

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 9 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Miyake Diran pályázatai
« Dátum: 2014. Aug. 09, 21:34:59 »
Diran „Lélekölője”


Egy újabb, fárasztó, hullákkal teli nap telt el. Néha még én magam se igazán értem, hogy tudom rezzenéstelen arccal végezni a munkámat. Sokszor hallottam már ahhoz hasonló kérdéseket, hogy „Hogy tudod ezt elviselni?”, vagy „Téged nem ráz meg egy-egy eset?”. Azonban nekem erre mindig csak az a válaszom, hogy: már megszoktam… Hiszen tényleg megszoktam, elvégre a vér a munkám, és az életem is egyszerre. Ma már nem tudnám nélküle leélni az életemet. Túlságosan is hozzám nőtt.
Az ajtón belépve utamat egyenesen a hűtő felé vettem, hogy lehűthessem magam valamivel. Borzasztó, hogy milyen hőség van… A gatya lerohad rólam, szó szerint. A halott barátaimról meg aztán pláne, egy ilyen időben. Azonban semmi gond. Egy pohár jeges narancslé, és probléma megoldva. Máris lehűltem. Azonban amint a frigóhoz értem, meglepetésemre egy cetli várt az ajtaján, melyet az egyik hűtő mágnesemmel fogattak a hűvös fém ajtóhoz. Gyorsan kikaptam a dísz alól, és máris olvasásba kezdtem.

Kedves Miyake-kun!


Szeretettel meghívjuk Önt az Urahara Vegyeskereskedésbe egy kellemes beszélgetésre. Fontos dolgokat szeretnék önnel közölni, tehát nem árt, ha siet.

Üdvözlettel,
Urahara Kisuke

U.i.: A címet a hátoldalon találja.


Több dolog is megfordult a fejemben, miközben végig olvastam az üzenetet is. Először is, honnan ismer, és honnan tudja a nevem? Talán megfigyel? És ha megfigyel, akkor tudja minden… titkomat? Tudja, hogy ki is vagyok valójában? Talán épp ezért akar velem beszélni, hogy elmondja: „Bocsi, beköplek a zsaruknak, aztán majd integetek, ha találkozunk a kivégzéseden”. Ezt nem engedhetem. Azonban előbb kicsit nem ártana körülszimatolni nála, és csak aztán elintézni, örökre.
Gyorsan összekapkodtam a megfelelő dolgokat, amikre esetleg szükségem lehet majd. Tárca, kocsi kulcs, iratok, meg egyebek. Szóval… útra fel. Ha esetleg valami olyat tesz, vagy mond, akkor jöhet a remélhetőleg közelben lévő konyha egyik fegyvere, a konyhakés. Bámulatos, hogy vészhelyzetben mikre lehet használni ezt az igazán klassz eszközt… Nem csak zöldségszeletelésre, de torokvágásra is kitűnően alkalmas élességéből adódóan. Igazán sokoldalú.
A címből ítélve, nem lehetett túl messze ez a bizonyos üzlet. Csupán pár saroknyira volt, így gyalog indultam el. Jó, persze senkinek sincs kedve egy ilyen dög meleg időben elindulni sétálni, de azért még mindig jobb, mint egy autónak nevezett sütőben ücsörögni, míg elérünk A pontból a B pontba. Inkább gyalogolom le a távot, úgy se árt egy kis séta. Legalábbis tudtommal még senkinek se ártott.
Megérkezve az Urahara Vegyeskereskedéshez két gyereket vettem észre, akik önfeledten játszottak. Szeretem a gyerekeket… sose lennék képes bántani őket, nem az én stílusom. Inkább teszem el azt láb alól, aki bántja őket. Az sokkal inkább megérdemelné, hogy az asztalomon végezze, mint egy ártatlan kölyök.
Mindezen sikerült annyira elgondolkodnom, hogy majdhogynem fejbe talált egy labda. Szerencsére még éppen idejében hajoltam ki az orvtámadás elől, így a labda a mögöttem lévő falat találta el. Hátra fordulva igencsak meglepődtem a látottakon. A labda teljesen belefúródott a falba. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy ezt egy gyerek dobta, hiszen ez egyenlő a lehetetlennel. Legalábbis eddig így gondoltam. De most úgy néz ki, tévedtem. Furcsa, hogy újabban mennyi mindenről kiderül, hogy valójában tévedtem, és teljesen rosszul fogtam fel a dolgokat. Lehetséges, hogy ez az… Urahara valójában csak segíteni akar, hogy végleg legyőzhessem Őt, aki folyton csak Azt akarja? Na jó, ez talán kicsit furcsán hangzik…
- Urahara Kisukét keresem. Miyake Diran vagyok. – mondtam a két gyereknek, akik azonnal eltűntek az üzlet ajtaja mögött, majd néhány pillanattal később egy zöld-fehér ruhába bugyolált kergemarhával, aki kalapját kissé megemelve üdvözölt, majd egy barátságosnak tűnő mosollyal beinvitált az üzletbe, és elvezetett az épület hátsó részébe, ahol már várt a forró, gőzölgő tea. Ennyire hitt volna abban, hogy eljövök? Vagy csak mást is várt „megbeszélésre”?
- Kérem, foglaljon helyet, Miyake-kun, aztán máris kezdhetjük – mondta azzal a lassan idegesítően nyugodt mosollyal. Komolyan nem értem, hogy hogy lehet valakinek ennyire zavaró mosolya. Nekem nem ilyen a mű mosolyom…
- Esetleg megtudhatám, hogy ki maga, honnan ismer, és mit akar tőlem? – tettem fel nyugodtan kérdésemet. Igazán érdekelt, hogy miféle ember is ez az Urahara, s ahogy első pillanatra le tudtam szűrni a helyzetet, nos… nem éppen mondható a legőszintébb embernek. Neki is vannak titkai, akárcsak nekem, és fogadok, hogy némelyik nem is olyan ártatlan, mint amilyennek azt bárki is gondolhatná.
Mindent elmagyarázott, amit úgy gondolt, hogy fontos lehet. Elmondta, hogy vannak következményei annak, hogy én önkényesen oltom ki a rossz emberek életét. Mégpedig az, hogy sorra gyártom a dühös lidérceket, akik később tovább ölik az ártatlanokat, hogy táplálékhoz jussanak. Először kicsit furcsának találtam ezt az egészet, de elfogadtam, mert úgy gondoltam, hogy valaminek azért mégiscsak kell történnie azokkal is, akikkel én végzek, saját kezeimmel. Mesélt a halálistenekről, valamint a funkciójukról. Arról, hogy ők tartják fenn az egyensúlyt a világok között azzal, hogy megtisztítják a hollowok lelkét. Mindez hihetetlennek tűnt elsőre, de jobban belegondolva lehet van benne valami. Elvégre volt már néhány alkalom, hogy fura, fekete ruhás alakokat láttam ide-oda rohangálni. Nem tudtam őket hova tenni, de úgy gondoltam, hogy csak képzelődöm.
- Tehát, mint ahogy azt említettem, a legtöbb emberből, akit megöl, lidérc, vagyis hollow lesz, akik tovább pusztítják az Ön által annyira védett ártatlanokat. Ha megengedi, ebben nyújtanék segítséget egy aprósággal, melyet én magam készítettem. Természetesen arra is megkérném, hogy néha azért látogasson meg minket, esetleg vásároljon. A törzsvásárlók kedvezményt is kapnak minden alkalommal. – mondta, majd felállt az asztaltól, és az egyik közeli kis komódhoz lépett, melynek tetején egy ládikó feküdt. A ládát felemelte, majd átnyújtotta nekem. Kíváncsian emeltem fel a tetejét, és amit láttam benne, az igencsak meglepett. Egy kés volt benne, melynek pengéjén furcsa mintázatok voltak. Mintha… fából készült volna. Értetlenül pillantottam a zöldruhás ipsére, magyarázatért könyörögve.
- Ez egy különleges kés, melybe ha belevezeti lélekenergiáját, és beleszúrja áldozatába, annak azonnal elkezdi lebontani a lelkét apró részecskékre. Minél nagyobb a másik fél lélekenergiája, annál több energia kell az Ön részéről, és annál több időbe telik. Ha akarja, akár nevet is adhat neki. – mondta további mosolyok zuhatagával, majd nagy meglepetésemre elkezdett kitessékelni, mintha legalábbis nem ő hívott volna. Cöh... milyen faragatlan emberek vannak manapság… :/Név: Yami no Ryoukaku no Sesakukougu (Sötét Utas Eszköze)
Kinézet: Egy egyszerű vadászkésre hasonlít, azonban annyiban tér el tőle, hogy pengéje famintázatú. Nyele sötétbarna színű.
Képessége: Képessége csupán annyiban rejlik, hogy képes a lelkeket szemcsékké porlasztani, ha Diran elegendő lélekenergiát vezet bele. Ez azonban beletelhet akár percekbe, akár órákba (sőt hetekbe!) is, ha az alany lélekenergiája magasabb Diranénál. Minél magasabb a lélekenergiája a játszópajtásának, annál nagyobb az esélye, hogy a porlasztás elhúzódik, esetleg meg sem történik. Előfordulhat, hogy a lelken egy karcolást se tud vele ejteni, vagy olyan is megtörténhet, hogy csupán kismértékben rongálja azt. Ha nem vezet bele lélekenergiát, ugyanúgy működik, mint bármelyik más vadászkés.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Aug. 09, 21:42:10 írta Shihouin Yoruichi »


"Sometimes I wonder what it would be like for everything inside me that’s denied and unknown to be revealed. But I’ll never know. I live my life in hiding. My survival depends on it."

Karakterlap

Szayel Aporro Granz

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 34

Hírnév: 1

Infó

Tárcában: -79 650 ryou

Technikatár
Ajándék küldése  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Miyake Diran pályázatai
« Válasz #1 Dátum: 2014. Aug. 09, 21:42:51 »
Üdvözlet!

Szép pályázat, nekem tetszett, természetesen ELFOGADOM. Kellemes igazságosztást!

Karakterlap

Miyake Diran

Ember

*

Szint: 1.

Lélekenergia:

60% Complete
6 000 / 15 000

Hozzászólások: 37

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 9 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Miyake Diran pályázatai
« Válasz #2 Dátum: 2017. Okt. 23, 18:49:11 »
Képesség módosítás
pályázat

Név: A Sötét Utas
The Dark Passenger

Típus: árnyék manipulálás
Elem: árnyék

Név: A sötétség ölelése
The embrace of darkness
Képes egybe olvadni az árnyékokkal, valamint lehetősége van utazni is közöttük. Fontos, hogy saját maga nem képes csak úgy a semmiből árnyékot teremteni, valamint saját árnyékát se képes felhasználni az utazáshoz, eltűnéshez. Ez annyit jelent, hogy például egy olyan helyen, ahol valamilyen oknál fogva nincsenek árnyékok, a képessége használhatatlan.
Abban az esetben, ha az összes árnyék eltűnik valamilyen oknál fogva, amíg Diran az árnyékban tartózkodik, saját technikájában reked addig, amíg a közelben nem talál árnyékot.
Lehetősége van részben, de egészben is elhagyni egy-egy árnyékot, vagyis ahhoz, hogy valakit megragadjon, nem szükséges, hogy előbújjon “rejtekhelyéről”.
Csak saját magát tudja egyik árnyéktól a másikig mozgatni, személyek szállítása ilyen módon nem történhet meg.
A technikával maximálisan (és ez nem is bővíthető) 20 méter tehető meg.

Név: A Sötét Utas fegyvertára
Armory of the Dark Passenger
Az árnyékokba nyúlva képes megragadni azok lényét, és saját akarata szerint formálni, megszilárdítani azokat. Ezzel a technikával képes előállítani egyszerűbb eszközöket, fegyvereket, melyek semmivel se erősebbek, élesebbek vagy ellenállóbbak, mint az eredetiek. Abban a pillanatban, amint átformálja az árnyékot, az eredeti tárgyé eltűnik, vagyis Diran lényegében ellopja azt az aktuális tárgytól. Amennyiben nincs rá szüksége a továbbiakban, vagy valaki megtöri a technikát, mondjuk egy fény elemű technikával, az árny visszatér az eredeti helyére az eredeti formájában.
A fegyver mérete nagyban függ az eredeti árnyék méretétől. Tehát például egy váza árnyékából nem lesz képes készíteni egy pallost, maximum egy kést.
A technika nem alkalmas rá, hogy bármilyen mechanikus, vagy elektromos eszközt létrehozzon.
Nem képes eszközt létrehozni, ha:
  • az árnyék folyton mozog (pl. járművek)
  • az árnyék tulajdonosa élőlény (emberek, állatok)
  • fény, vagy bármi más hatására az árnyék eltűnik
  • az árnyék valami miatt elmozdul (ebben az esetben, ha már részben kész az eszköz, az semmivé válik, az árnyék pedig visszatér az eredeti helyére)
A technika bármilyen fény elemű technikával könnyedén hatástalanítható.

1. szint (1-10 pont) - képes létrehozni kisebb fegyvereket (dobótőr, kisebb kések), ám még nincs felette teljes kontrollja, így bármikor semmivé tud foszlani, illetve a létrehozott eszköz szélei is kissé elmosódottak, látszik rajtuk, hogy a képesség használója még nem tudja teljes mértékben uralni
2. szint (10-20 pont) - a szélek kezdenek határozottan kirajzolódni, a technika magától nem foszlik semmivé, csupán ellentechnika használatával semlegesíthető, ám ebből egy gyengébb is elég lehet.
3. szint (20-30 pont) - már létre tud hozni nagyobb, de kevésbé összetettebb eszközöket is, mint például nagyobb méretű kések, rövid kardok. A szélek már határozottan kirajzolódnak, illetve nem szakad meg random időközönként. A technika közepesen erős ellentechnikával semlegesíthető.
4. szint (30-40) - képes összetettebb fegyvereket, eszközöket létrehozni, azonban a hatástalanításhoz már némileg erősebb fény elemű technika szükséges.


"Sometimes I wonder what it would be like for everything inside me that’s denied and unknown to be revealed. But I’ll never know. I live my life in hiding. My survival depends on it."

Karakterlap

Ukitake Juushirou

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 212

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 1 899 700 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Miyake Diran pályázatai
« Válasz #3 Dátum: 2017. Okt. 30, 10:53:04 »
Üdvölet! :hippy:

Megérkeztem, úgyhogy jöttem, láttam, ítéltem. Éspediglen a módosítást megfelelően szintezettnek találtam, tehát az új képességet elfogadom. Jó szórakozást kívánok hozzá! :3