Szerző Téma: Fontos tudnivalók a fórumhoz  (Megtekintve 3535 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Nara Shiratori

Kapitány

Shinigami

9. Osztag

*

9. osztag kapitánya

Szint: 15.

Lélekenergia:

60% Complete
79 500 / 90 000

Hozzászólások: 166

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 24 400 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Halványkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Hayakawa Tasumi

Post szín:
#2256F2


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Fontos tudnivalók a fórumhoz
« Dátum: 2014. Aug. 12, 13:21:17 »
(click to show/hide)

Ide leírom a fontosabb tudnivalókat az új fórumról, ami eltér a régitől, mert van egy-két dolog, amire jó ha mindenki odafigyel. Ha valamit kihagytam volna, akkor majd kiegészítem a listát, ha további dolgok felmerülnek.
Formázás

A postok formázásánál van egy-két dolog, amire jó ha odafigyelsz, mert itt másképpen működik, mint a másik fórumon. Most ezeket fogom felsorolni:
  • Először is az igazításokról írok, (középre, balra, jobbra és sorkizárt, amire ugyan nincs külön gomb, de attól még lehet használni) ezek minden más tagot lezárnak, vagyis ezt kell legkívülre tenni, mert különben például nem színeződik be a szöveg, ha a color tag ezen kívül van. Vagyis ha egy rendes játéknál címet adsz, amit középre igazítasz, akkor azt a post tartalmi részétől külön kell beszínezned. PL.: [ center][ size=16pt][ color=BlueViolet]Formázás[/color][/size][/center]
    [ justify][ color=BlueViolet]A postok formázásánál van egy-két dolog, amire jó ha odafigyelsz, mert itt másképpen működik.[/color][/justify]
    (szóközök nélkül)
  • A következő fontos a betűméretezés. Itt az eddig size=szám után kell még írni a "pt" betűket, hogy működjön. Vagyis például: [ size=18pt] szóköz nélkül.
  • Ha már most is felsorolásban vagyunk, akkor jöjjön a felsorolás. Ezen belül is külön kell színezni és ha az előző fórumon lévő *-os jelölést és nem az itteninél beszúrható listát használjuk, akkor nem kell soronként színezni, hanem elég az első csillag és a list tag közé egy színezést rakni és az egész lista beszíneződik. (kivéve most ennél a listánál, mert úgy tűnik a code tag is feloldja a színezésem -.-) Tehát: [ list style="color:BlueViolet;"][ *]Sok szöveg még több csillag[ /list] (továbbra is szóközök nélkül)
  • Táblázat. Ahogy a másik fórumon formáztuk a táblázatokat (szegély, térköz, méret, sor/oszlop összevonás) azok itt ugyanazzal a kóddal nem működnek. Vagyis azzal a módszerrel csak egy egyszerű szegély nélküli táblázatot lehet létrehozni.
Update: Yoru talált egy modot, amivel már valamennyire lehet alakítgatni a táblázatot, cellák összevonására viszont még mindig nem képes. Mégis lehet, csak nekem nem sikerült először. Szegélyt is lehet csicsázni, ahogy akarjuk. *w*
[table style="border: 2px dotted mediumseagreen; border-radius: 10px; width: 400px; height: 100px; text-align: center;"]
[tr][td]Update[/td][/tr]
[/table]

1. sor, 1. és 2. cella1. sor, 3. cella
2. sor, 1. cella2. sor, 2. cella2. sor, 3. cella
3. sor, 1. cella3. sor, 2. és 3. cella
4. sor, 1. 2. és 3. cella
[table border=1]
[tr][td colspan=2]1. sor, 1. és 2. cella[/td][td]1. sor, 3. cella[/td][/tr]
[tr][td]2. sor, 1. cella[/td][td]2. sor, 2. cella[/td][td]2. sor, 3. cella[/td][/tr]
[tr][td]3. sor, 1. cella[/td][td colspan=2]3. sor, 2. és 3. cella[/td][/tr]
[tr][td colspan=3]4. sor, 1. 2. és 3. cella[/td][/tr]
[/table]

NJK és Pályázat boardok

Eddigi "eldugott" helyéről a pályázatok boardja kikerült az adatlapok helyére, mivel arra már nincs szükségünk és így sokkal láthatóbb helyen van. Ezzel az NJK board szerepe is részben megváltozik, mivel eddig az njk pályázatokat a pályázat boardba kellett beküldeni, majd elfogadás után, csinálni neki egy adatlapot az njk boardban. Most viszont ez a két board egymáshoz közelebb került, így felesleges két helyen tárolni az njk-s dolgokat, ezért az njk pályázatokat mostantól az njk boardba kell beküldeni "XY NJK-i" néven, vagyis karakterenként vezetjük be az njk-kat és nem kell külön adatlapot csinálni nekik, mert a pályázatban alapból benne van. A pályázatok áthozásánál tehát ügyeljünk, hogy az njk pályázatokat, amik eddig a pályázatoknál volt, ide másoljuk be. ^^

Profil linkek

A profilban mindenkinek kötelező megadnia az előtörije linkjét és ha van a pályázatait, NJK-it, wikijét is, hogy mindenkinek könnyebb legyen megtalálnia a karakterhez tartozó dolgokat. A linkeket viszont nem egyszerűen kell megadni, erre is oda kell figyelni, hogy mit írunk oda. Például, ha ez az előtörid linkje: http://bleach.frpg.hu/index.php/topic,328.0.html, akkor csak az első / utáni részt kell bemásolnod a kijelölt helyre, vagyis ezt: index.php/topic,328.0.html és ugyanígy kell csinálni a pályázataidnál és NJk-idnál. A wikinél viszont máshogy van, mert az a fórumon kívülre mutató link, vagyis, ha ez a linked: http://hu.bleachszerpjatek.wikia.com/wiki/Ninomiya_Mitsuko, itt csak az utolsó / utáni részt kell bemásolnod: Ninomiya_Mitsuko

Mivel már többször láttam ezt a hibát elkövetve, ezért leírom, hogyan kell a saját profilunkra hivatkozni. Ha a felső csíkon lévő profil opciót választva ugyan a profilunkon lyukadunk ki, de ugyanez a helyzet, mindenki mással is ^-^ tehát ez (http://bleach.frpg.hu/index.php?action=profile) a link mindenkinek a saját profiljára mutat! Tehát ha saját profilodra mutató linket akarsz, akkor mondjuk a felhasználók között kikeresed magad és annak a linkjét használod. Pl. ez az enyém: http://bleach.frpg.hu/index.php?action=profile;u=4 (az előzőnek hiányzik a sorszám a végéről, ami beazonosítja, hogy melyik profil) Akkor tudod, hogy jó a link, ha elmentés után (előnézetben nem látszik) a link beszíneződik kasztnak megfelelően.

Ultimate Profil

Valamennyire véglegesedett a profil kinézete és egy másik helyen kell most már kitölteni. Aki kitöltötte az előzőt, azoknak újra ki kell tölteni az újat, mert ez egy másik profil. EZT MINDENKINEK KÖTELEZŐ KITÖLTENIE, MINÉL ELŐBB. Az új profilt így tudod megtalálni: Profil -> Összegzés -> Profil módosítás -> Ultimate Profile ide lehet írni a kinézet/jellem, képesség leírás és futó/lezárt játékokat. Az előtöri, stb. linkek ugyanott maradtak, azokat továbbra is az eddigi helyen kell kitölteni. Aki már elkezdte kitölteni az új profilt feltűnhetett, hogy a futó/lezárt játékoknak feltartott részen nem működnek a kódjaik, mert ott html kódokkal kell megoldani a formázást. Most már ott is rendesen lehet formázni. :) És van egy olyan rész is, ahol külön formázásnak van fenntartva, erre viszont még senki nem jött rá, hogy kell használni. ^^"

Technika vásárlás, Shop

A másik fórummal ellentétben itt kevesebbet kell számolni a technikáid után, mivel a pénz levonás automatizálva van. A Shop felületén intézheted a vásárlásaidat, csak ki kell választanod a listából a kiszemelt technikát és a vásárlásra kattintva már meg is vetted. Részletesebb leírást itt találsz.

IC postok

Ezen a fórumon van rá lehetőségünk, hogy beállítsuk boardokban, hogy számolja-e a beküldött postok számát, így sokkal jobb képet kaphatunk róla, mennyi IC postunk is van. Ezért is, ha valaki játékos karakterével mesél és egyben részt  is vesz az adott küldetésen, akkor a mesélést és az IC postot próbálja meg egy poston belül letudni az OOC postot számolásának elkerülése végett.

Hírnév (+/-)

Az előző fórumon, ha megtetszett valakinek a postja, akkor tudtál arra a postra egy pluszt (meg régebben mínuszt, ha nem tetszett) és ezzel növekedett az adott karakter hírneve. Itt is van ilyen, csak egy kicsit másként működik. Ugyan itt is a postoknál növelhetjük a hírnevet, de mégsem az adott postra adjuk a pluszt, hanem egyszerűen a karakternek. Ráadásul nem pluszt adunk, hanem megtapsoljuk, ezt pedig az avatar alatt és az Info gomb felett tehetjük meg. A mínusznak is itt lenne a helye lehurrogként, ha nem jutott volna a mínusz sorsára és nem lett volna kivéve.

Horgonyozzunk le :pirate: - avagy csináljunk menüt

Egy újabb funkció, amivel horgonyokat rakhatunk le, ami segít egy menü létrehozásában. Ezekkel a belső linkekkel egy oldalon található postok bármelyikére hivatkozhatunk, amíg a hivatkozás és a gorgony egy oldalon belül található, vagy a profilon belül navigálhatnak vele az olvasók az általunk elhelyezett horgonyok segítségével.
Csak annyi a dolgunk, hogy elhelyezünk egy postunkban, vagy profilunkon ezt: [ anchor=jellemzok] (szóköz nélkül) Elmentés után nem is látszik a helye, csak a kódba nézve tudhatjuk, hogy ott van, ahova raktunk. Ezután már csak egy hivatkozást kell csinálni, hogy használni tudjuk: [ iurl=#jellemzok]Jellemzők[/iurl] (szóköz nélkül)
Ezzel a belső linkkel a post elejére kerülsz
További példát itt találtok rá, hogy hogyan is működik:
Ninomiya Mitsuko
Miwa Kyoko

Style - avagy kódolás egyszerűsítés

A következő sorok kódszörnyetegeket tartalmaznak, gyenge idegzetűeknek nem ajánlott a megtekintés. :)
(click to show/hide)
« Utoljára szerkesztve: 2016. Okt. 09, 17:23:12 írta Shihouin Yoruichi »