Kitagawa-san edzése
Kitagawa-san eleget tett kérésemnek és megmutatta, mivel is kapcsolatban van szüksége segítségre. Egy kicsit meglepődtem, hogy a két karja nem ugyan olyan hosszú, valami sokkal hétköznapibb problémára gondoltam volna legelőször, mondjuk, hogy hogyan tudja megfelelően tartani a kardot, vagy valami hasonló. Ilyennel még nem találkoztam, ezért mindenképpen kellett egy kis gondolkodási idő.
- Értem, akkor mutasd meg, mit tudsz, hogy felmérhessen, min tudnánk javítani. Támadj meg, ahogy jól esik. - mondtam, majd beálltam alapállásba és vártam a támadást. Ezzel sikerült egy kis gondolkodási időt nyernem és egyben első kézből tapasztalhattam meg Kitagawa-san problémáját. Nem kell itt komoly harcra gondolni, inkább csak egy kis bemelegítő kardcsapkodásként lehetne elképzelni.
Ezt a kis bevezetőt arra használtam, hogy megfigyeljem Kitagawa-san mozdulatait, mivel is lehet pontosan a problémája. Nem telt sok időbe, hogy feltűnjön, mire is gondolt edzőpartnerem. Egyből kitűnt, hogy Kitagawa-sannak lassabban megy, amikor egyik kezéből a másikba akarja rakni a kardját. Nem volt olyan nehéz dolog ezt felfedezni, de majd meglátjuk, hogy fog menni ennek a helyrehozása.
- Kitagawa-san, mennyire ragaszkodik az egykezes kardforgatáshoz? - tettem fel a kérdésem, de még mielőtt választ kaptam volna, ismét megszólaltam.
- Nem kell még azonnal döntenie, próbáljon meg más féle stílust és utána gondolja át, hogyan is tudja a legkényelmesebben, leghatékonyabban forgatni a kardját. - fejeztem be egy kicsit, hogy Kitagawa-sannak legyen ideje megemészteni az elhangzottakat. Ha mindenképpen egykezes szeretne maradni, akkor bizonyára egyből hangot ad ennek, de ha viszont elgondolkozik a dolgon, ahogy javasoltam, akkor talán olyan választ ad, amit később biztos nem fog megbánni.
- Ha két kézzel forgatná a kardját, akkor szerintem nem kellene aggódnia a rendellenessége miatt, például. – mielőtt válaszolhatott volna valamit Kitagawa-san, mondtam még egy tippet, ami felé elindulhat, de természetesen ezen kívül más megoldás is lehet, én csak egyet kiemeltem a sok közül. Nem akartam szájbarágósan megmondani, hogy mik a választási lehetőségei és válasszon belőlük, önállóan kell rátalálnia a saját stílusára, én csak segíthetem a keresésben.
- Ránézek egy kicsit a többiek edzésére is, hogy haladnak, nemsokára visszatérek és elmondhatod, hogy milyen irányban szeretnél elindulni. – mondtam, majd a többi tiszt felé vettem az irányt, így hagyva egy kis időt Kitagawa-sannak, hogy egymaga eldöntse, mit is szeretne. Nem akartam siettetni, ezért is volt jó, hogy egyedül hagyhattam és majd csak azután tértem vissza, hogy tettem pár kört a többi tiszt között, megválaszolva a lehetséges kérdéseiket.