Szerző Téma: Kapitányi iroda  (Megtekintve 3528 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Nara Shiratori

Shinigami

9. Osztag

*

9. osztag kapitánya

Szint: 15.

Lélekenergia:

60% Complete
79 500 / 90 000

Hozzászólások: 161

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 23 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Halványkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Hayakawa Tasumi

Post szín:
#2256F2


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #15 Dátum: 2015. Aug. 28, 15:53:36 »
Újonc a kapuknál

Teljesen normális nap volt, nem történt semmi figyelemre méltó. Az irodámban ültem és a szokásos teendőimet végeztem az asztalomnál. Mondjuk, a semmit vehetjük jónak is, hiszen akár valami rossz is történhet és annál a semmi azért jobb. Szóval inkább örülök, hogy nem történt semmi rossz mostanában.
Egyetlen szokatlan dolog, hogy Akira nincs itt hadnagyként, így a hadnagy feladatok is rám hárulnak. Szerencsémre viszont van elég segítségem, így nem okoz annyira nagy gondot. De mégis érzem a hiányát, hiszen egészen jól beletanult a feladatába és sokat segített nekem, így már annyira nem is csoda, hogy megérzem a hiányát.
Mindegy is, inkább nem gondolok rá és foglalkozok az előttem lévő papírhalommal. Nem létfontosságú az elvégzésük, nem döntök mások életéről benne, de attól még el kell végeznem a papírmunkámat. A kapitánysággal ez is együtt jár, ezért rendesen meg akarom csinálni másokkal ellentétben. Gyorsan be akartam fejezni, mert ma egy új tiszt fog érkezni az osztaghoz egyenesen az Akadémiáról.
Mindig jó, amikor érkezik valaki az osztaghoz, nem csak azért, mert új arcok kerülnek a tisztek közé, de azért is, mert így nem nekem kell kitalálnom, hogy mikor tartsak szünetet a papírmunka végzése közben. Amikor megérkezik így is úgy is abba kell hagynom, hogy az újoncra figyelhessek. Már korábban előkészültem a szokásos sütivel, amivel az új tiszteket és az irodámba látogatókat kínálok meg, már csak elő kell venni és kirakni egy tálra.
A munkába voltam merülve, amikor meghallom az ajtómon a kopogást. Egyből kiszóltam, hogy "Szabad", amire ki is nyílt az ajtóm. Az akadémiai akta fényképén szereplő lány volt az, aki bemutatkozni jött hozzám. Egyből fel is álltam, miután elmondta mondandóját.
- Igen, jó helyen jársz, Nara Shiratori vagyok az osztag kapitánya. Örvendek Shinozaki-san. - jöttem kijjebb az asztalom mögül. - Foglalj nyugodtan helyet. - mutattam a kanapéra, ahova le tud ülni. - Egy kis teát esetleg? - majdnem el is felejtettem, hogy először mindig teát szoktam csinálni és csak azután foglalok én is helyet, ezért visszafordultam, hogy vizet forraljak.
- Addig mesélhetsz egy kicsit magadról. Miért lettél shinigami? Van-e valami célod? Mit szoktál szabadidődben csinálni? - soroltam fel pár kérdést útmutatásképpen, hogy ne legyen teljesen tanácstalan, mit is mondjon el magáról. Persze mást is nyugodtan elmondhat magáról, amit jó ha tudok, de ezt neki kell tudnia, hogy van-e ilyen.

Karakterlap

Shinozaki Amine

Hadnagy

Shinigami

13. Osztag

*

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
16 600 / 30 000

Hozzászólások: 73

Hírnév: 4

Infó

Tárcában: 20 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Türkizkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #16 Dátum: 2015. Aug. 28, 23:51:06 »
Újonc a kapuknál

Egy pillanatra még az is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha a kapitány pont nincs bent az irodájában. Biztos nem volna ritka eset, hiszen egyikük sincsen odaláncolva a székéhez, viszont akkor mihez kezdjek magammal? Maradjak itt és várjak, vagy ha már a várakozásról van szó, sétálgassam el az időt?
Szerencsére egyből jött a válasz, így nem volt szükséges ezeken a lehetőségeken agyalnom.
Valamennyire megkönnyebbültem, kicsit izgultam az első találkozástól, de Nara-taichou elsőre egyáltalán nem tűnik ijesztőnek, inkább kedvesnek, és az irodáját elnézve még az ízlése is jó.
- Köszönöm! – kicsit még bátortalanul ugyan, de elmosolyodva helyet foglaltam a kanapén. – Oh, nem, miattam igazán nem kell fáradnia. – szabadkoztam szinte azonnal. Sosem szerettem visszaélni mások kedvességével, és hogy elvárjam, hogy az új kapitányom most teát kezdjen el nekem csinálni, finoman szólva se nagyon illendő. :S
Közben kapva kaptam az alkalmon, hogy jobban is körbenézzek a szobában. Ebből a bámészkodásból a nekem feltett kérdések ugrasztottak ki. Pár pillanatig még emésztettem magamban a kérdéseket, összeszedve a gondolataimat a válasz előtt.
- Hát, mindig is nagyon érdekelt a fegyverforgatás, és a harcművészetek. Lenyűgöztek a shinigamiknak már csak a megjelenésük is, mikor ritkán láthattuk őket a külsőbb kerületekben. Szerettem volna valami hasznosat, és fontosat csinálni, és amikor… - itt egy másodpercre elakadtam, majd elgondolkozva elmosolyodtam. – Igazából, talán kicsit lázadás is a részemről a családommal, és azzal a nézettel szemben, hogy a nőknek csak a háztartás és a gyermeknevelés a dolguk. Célom, az… Őszintén megvallva nem igazán van. Azt hiszem, erre a kérdésre saját magamnak is még meg kell majd találnom a választ. – nem tudtam mit tenni, csak mosolyogtam. Mindig is ilyen voltam, valahogy sose akartam túlzottan előre gondolkodni. Csak úgy szerettem volna élni, ahogy nekem tetszik, és azt csinálni, ami érdekel. Egyelőre még sose volt szükségem ennél többre. Persze felhozhattam volna azokat a kliséket is, hogy erősebbé váljak, meg az ezekhez hasonló mindennap hallható dolgokat, de csak annyi, hogy valaki erősebbé váljon, nem lehet egyedüli cél.
Az utolsó kérdés már valamivel könnyebb volt.
- Szabadidőmben inkább a nyugisabb kikapcsolódások híve vagyok. Nagyon szeretek sütni ^^, olvasgatni, néha rajzolni, zenét hallgatni a négy fal közötti kényelemben, de sétálni is szeretek, meg úszni, vagy beülni valahova egy jót enni esetleg a barátokkal. :) – hirtelenjében nem jutott eszembe több dolog, pedig biztos akad még jó néhány, de azt hiszem nem is szükséges mindent egy szuszra végigsorolni. Az úszásra így is ügyeltem, hogy biztos a felsoroltak közt szerepeljen, különben egy bizonyos hippocampus még a végén megtorolná rajtam a sértettségét.
- És Ön? Esetleg a Kapitány Úr is mesél majd magáról néhány dolgot? – óvatosabbra váltva merészkedtem elő a visszakérdezéssel, és ez talán az arcomon is meglátszott. Igazán nem akarnék sem indiszkrét, sem pedig tiszteletlen lenni, főleg nem az első napomon, így nagyon reménykedtem benne, hogy nincs abban semmi szokatlan, hogy én is meg szeretném ismerni a felettesemet.

Karakterlap

Nara Shiratori

Shinigami

9. Osztag

*

9. osztag kapitánya

Szint: 15.

Lélekenergia:

60% Complete
79 500 / 90 000

Hozzászólások: 161

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 23 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Halványkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Hayakawa Tasumi

Post szín:
#2256F2


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #17 Dátum: 2015. Aug. 29, 12:46:51 »
Újonc a kapuknál

Shinozaki-san elég illedelmesnek tűnt, hiszen bemutatkozott és meg is hajolt előttem. Bár talán ezek természetes dolgok, de akkor is figyelemreméltó. Első benyomásra mindenképpen jónak számít a részemről.
- Egyáltalán nem fáradság, úgyis csinálok magamnak is. - megpróbáltam győzni Shinozaki-sant, hogy plusz egy csészével készítek teát, amúgy is több vizet szoktam mindig forralni, inkább több legyen, mint kevesebb. Remélem, így már meggondolja magát, de ha nem akkor sem fogom ráerőltetni, az ő döntése.
Figyelmesen hallgattam legújabb tisztem válaszait és időnként bólogattam kisebbeket, miközben a víz még forrt. Igen, jól mondta, hogy a rukongaiiak többsége felnéz a shinigamikre és ezek szerint ő is közéjük tartozik.
- Nincs ezzel semmi gond, hogy még nincs célod, majd idővel lesz valami, még csak most kezdted a shinigami pályafutásodat, van még időd. - próbáltam egy kicsit megnyugtatni, hogy nincs azzal semmi baj, ha még nincs célja. Az elején nekem sem volt, csak annyi, hogy erősebb legyek szép lassan. De nem kell siettetni a dolgokat, mindennek eljön a maga ideje és majd Shinozaki-sannak is lesz valami célja.
Időközben a víz felforrt, ezért kiöntöttem a csészékbe, ha Shinozaki-san meggondolta magát, akkor neki is. Beletettem a gyümölcsös teafüvet, majd leraktam az asztalra és gyorsan még visszamentem az asztalomhoz, hogy egy tányér teasütit is elhelyezzek az asztal közepén. Közben azért próbáltam figyelni Shinozaki-san mondandójára is a szabadidejével kapcsolatban. Pont akkor foglaltam helyet, amikor visszakérdezett, hogy én is meséljek magamról valamit.
- Hát... mit is mondjak? Én sem Seireiteiből való vagyok, Észak-Rukongai 4. körzetében éltem jó régen. Akkor egyetlen célom csak az volt, hogy erősebbé váljak, ezért váltam shinigamivá is. Most már viszont a családom védelme a célom, bár ezzel is együtt jár, hogy erősebbé kell válnom. Szabadidőmben én is a nyugodtabb dolgokat szeretem, én is szeretek sütni-főzni, új dolgokat kikísérletezgetni a konyhában. Ezen kívül meg egyszerűen lustulni a szabadban, vagy házon belül. - én is megadtam a válaszaimat a korábban feltett kérdéseimre, de itt nem hagytam abba, hiszen még szerettem volna kérdezni mást is. De most, hogy egy kicsit megcseréljem a dolgok sorrendjét, én magam mondtam el a válaszomat a majd később feltenni készülő kérdésemre.
- A shinigami harci stílusok közül a zanjutsuban és a kidouban vagyok jó. Te is mondtad, hogy a zanjutsu érdekel, a többivel mi a helyzet? Melyikkel hogy állsz? - tetem fel végül kérdésemet, bár meg tudtam volna nézni az akadémiai aktájában is, de mégiscsak jobb, ha élőben hallom a választ és nem más véleményét kell olvasnom. Amúgy sincs értelme hazudni, hiszen az edzéseken így is úgy is megtudom, mi az igazság.

Karakterlap

Shinozaki Amine

Hadnagy

Shinigami

13. Osztag

*

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
16 600 / 30 000

Hozzászólások: 73

Hírnév: 4

Infó

Tárcában: 20 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Türkizkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #18 Dátum: 2015. Aug. 29, 22:16:09 »
Újonc a kapuknál

Kicsit elbizonytalanodtam Nara-taichou szavaira, hogy most akkor kérjek-e mégis, de ha valóban amúgy is mindenképp csinálna magának, akkor gondolom még sincs ezzel semmi baj.
- Akkor köszönettel elfogadnék egy kis teát. – még mindig nem produkáltam valami nagy magabiztosságot, de egyszerűen nincs mit tenni. Az biztos, hogy nem az első találkozás alkalmával fogok tudni feloldódni, de talán jobb is így.
A célokkal kapcsolatos hozzáfűzésére csak mosolyogva bólintottam. Én még azt sem bánnám, ha soha nem találnék valami komolyabb, nagyobb célt az életemben, amíg úgy élek, hogy élvezem, és semmit ne bánjak meg. Sokak szerint a cél nagyobb ambíciót ad, hogy elérje az ember az álmát, és így keményebben dolgozik. Ezt egyszer még az akadémián vágta valaki a fejemhez, hogy szerinte nem fogom túl sokra vinni, mert nincs bennem versenyszellem és nem tudok felhozni semmi nagyot, amiért küzdeni akarnék. Mintha még valami olyasmit is mondott volna, hogy sok kapitány jobban szereti az ambiciózus természetű beosztottakat, mert azok keményebben dolgoznak. Nem tudom, hogy mennyiben lehetett igaza, milyen tulajdonságokat részesítenek a kapitányok előnyben, és hogy ez az illető vajon mennyire fogja vinni majd a jövőben, de szerintem egyben biztosan tévedett, mert nem csak azok dolgoznak keményen, akiknek az a céljuk, hogy feljebb jussanak a ranglétrán.
~ Lazíts már! Olyan merev vagy, mint egy fa. - na, már csak az ő hangjára volt szükségem a fejemben, hogy teljes legyen a napom, de ő aztán könnyen beszél!
Úgy tettem, mintha nem is hallottam volna, úgyse tudnék erre mit mondani, meg őszintén szólva nem is akarok. Inkább folytattam, az utolsó kérdésre is megadva a választ. Mire befejeztem, már készen is lett a tea.
- Köszönöm! – ahogy a finom gyümölcsillat az orromba is eljutott, még szélesebbre vált a mosolyom. Ráadásul még teasütemény is van hozzá?*.* Ez valóban teljesen illik a szoba hangulatához.
Megkönnyebbülten kezdtem hallgatni Nara-taichout. Tényleg féltem attól, hogy nem fogja jó szemmel nézni a kérdésem, de szerencsémre nem így történt. Az azért meglepett, hogy a kapitány is szeret lustálkodni, de örültem neki, legalább már az az egy biztos, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
A harci stílusoknál egy picit nagyobbra nyílt a szemem. Valóban, itt beszéltem én, hogy mennyire érdekelt a zanjutsu, de eszembe se jutott kitérni ezekre a fontosabb részletekre.
- Hát, a zanpaktou használatában és a shunpoban is jó vagyok. A kidout is tanulom, de a hakudához sajnos nem igazán értek. – ez a legutóbbi, még ha érdekes is volt, sosem tartozott az erősségeim közé. Meg a legutolsó amihez valaha is folyamodnék, az a pusztakezes harc.
- Vehetek egyet? – mutattam rá az asztal közepén lévő tányérra. Persze biztosan azért is rakta ki, ezt én is tudtam, de azért mégis jobban érzem magam, ha előtte rákérdezek. A tea úgyis még tűzforró.

Karakterlap

Nara Shiratori

Shinigami

9. Osztag

*

9. osztag kapitánya

Szint: 15.

Lélekenergia:

60% Complete
79 500 / 90 000

Hozzászólások: 161

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 23 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Halványkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Hayakawa Tasumi

Post szín:
#2256F2


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #19 Dátum: 2015. Aug. 31, 11:56:15 »
Újonc a kapuknál

Végül csak-csak sikerült meggyőznöm Shinozaki-sant, hogy kérjen teát, aminek különösen örültem. Ez talán jobban is esett, minthogy nem akarta, hogy fáradozzak a teával. A teakészítés amúgy se tartozik a különösen fárasztó tevékenységek közé, így ettől nem is nagyon kellett tartania.
- Ez a beszéd. - mosolyogtam rá, majd egy újabb csészét tettem előrébb, hogy majd az lesz az új tisztemé. Igazából, amíg vártam, hogy felforrjon a víz, nem nagyon volt mit csinálnom, ezért nem akadályozott meg semmi, hogy figyelhessek Shinozaki-sanra.
- Szívesen. - reagáltam a tea megköszönésére, majd végre én is helyet tudtam foglalni most, hogy mindent előkészítettem, amit akartam. Válaszolgattam a felém visszairányított kérdésekre, majd vittem is tovább a témát a shinigami képességek felé. Ha már ugye a Gotei 13-ban vagyunk, jó ezekről is érdeklődni, ez is fontos tudnivaló az osztagom tagjairól.
- Persze, akár többet is vehetsz, azért vannak. - ebből a kérdésből látszott, hogy még nem oldódott fel egészen, de remélhetőleg majd otthon fogja érezni magát az osztagban.
- Majd lesz lehetőséged fejleszteni a képességeidet az osztagedzéseken. A részvétel ugyanis kötelező egy héten négy alkalommal. Az edzések időpontja változatos, egyik nap például reggel, másik pedig délután, de minden ki van tűzve a faliújságon. Az is változatos, hogy mire edzünk, általában a kéréseknek eleget szoktam tenni, így azt választom, amire többen tartanak igényt. Az edzésekről azt hiszem ennyi a fontosabb tudnivaló. - ha már megemlítettem az edzést a képességeknél, akkor már részletesebben is kifejtettem, hiszen jó, ha tudja, ha már az osztagba került. Mondandóm végén egy kicsit elgondolkoztam, hogy nem-e felejtettem el valamit, de ha minden igaz, akkor minden fontosat elmondtam.
- Akkor még mondanék néhány szót az osztagról. Nálunk nem specializálódunk semmire, mint például a 2. osztag a hakudára és a shunpora, mindenki úgy harcol, ahogy neki tetszik. Talán tudhatod, hogy a 9. osztag feladata a Seireitei News hírmagazin szerkesztése, de természetesen nem kötelező mindenkinek részt vennie ebben. Nem olyan, mint a 4. osztagnál, ahol mindenki gyógyít. Ez csak ilyen plusz tevékenység, mellesleg én vagyok a főszerkesztő. A másik különlegessége az osztagnak, hogy nem rég épült fel a könyvtárunk, ahol a művészetekkel és harccal, képességeink fejlesztésével kapcsolatos könyvek vannak. - meséltem a fontosabb dolgokról, ami csak eszembe jutott. Itt egy kicsi szünetet tartottam, elsősorban azért, hogy összeszedjem a gondolataimat, és hogy átgondoljam van-e még valami, ami fontos lehet, ha tudja Shinozaki-san
- Ha közben megfogalmazódott valami kérdés benned, akkor nyugodtan tedd fel. - talán jobban járok, ha őt is megkérdezem, hátha eszembe tud juttatni olyat, amit el kéne mondanom neki. Elvégre minden újonc más dolgokat szeret tudni, ezért tényleg az lesz a legjobb, ha ő kérdez.

Karakterlap

Shinozaki Amine

Hadnagy

Shinigami

13. Osztag

*

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
16 600 / 30 000

Hozzászólások: 73

Hírnév: 4

Infó

Tárcában: 20 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Türkizkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #20 Dátum: 2015. Szept. 01, 00:32:32 »
Újonc a kapuknál

Éppen hogy sikerült elfojtanom egy feltörekvő kuncogást a teával kapcsolatos reakcióra. Valóban, talán jobb is, hogy mégis kértem. Ha már úgy is csinál magának, akkor inkább szeretnék vele teázni, minthogy csak nézzem, és talán Nara-taichou is így gondolja.
Ahogy az „engedélyt” megkaptam, már sokkal magabiztosabb mosollyal nyúltam a teasütik felé. Nem is jutott eszembe, hogy többet is egyek belőlük, na jó, talán még egyet, ahogy a tea iható lesz, de akkor annál már nem fogom még egyszer megkérdezni. Még a végén ezzel fogok az agyára menni.
- Mmm… Oishi! ^^ - motyogtam az első falat után, de aztán már rögtön kaptam is a szám elé a kezem, hogy azért mégse teli szájjal tátogjak, de tényleg nagyon finom volt.
Közben Nara-taichou belekezdett az edzésekkel kapcsolatos ismertetőkbe, amit pislogva hallgattam végig. Abban nem is kételkedtem, hogy lesz lehetőségem a fejlődésre, szeretnék is erősebbé válni, viszont eddig még csak eszembe se jutott, hogy kötelező edzések is lennének, pedig ez talán magától is értetődő. Nem mintha engem zavarna, mindig is szerettem gyakorolni, újat tanulni, csak majd a reggeli időpontokban kicsit olyan érzete lesz, mintha még mindig az Akadémián lennék. Legalábbis ilyen szempontból.
- A kötelező edzések alól vannak kivételek? – csendben hallgattam végig a kapitányt, csak azután szólaltam meg, mikor kis szünetet tartott a mondandók között. Egyáltalán nem arról volt szó, hogy én erre hajaznék, hogy kihúzhassam magam a kötelesség alól, és reméltem, hogy Nara-taichou sem ezt fogja leszűrni a kérdésemből, csupán a pillanatnyi kíváncsiság hajtott, hogy esetleg kiket nem fogok ott látni. Vagy pont, hogy kiket is fogok.
A hírmagazinnal kapcsolatban csak bólintottam, hogy ne szakítsam közbe félbe. Evvel kapcsolatban már informálódtam, bár azt nem tagadhatom, hogy újdonság volt a számomra, hogy a 9. osztag nem specializálódott semmire. Ez nem ritkaság, egyszerűen csak nem voltam benne biztos, hogy igen, vagy nem. Annak viszont örültem, hogy ez nem kötelező. Persze, ha kevés ember lenne, szívesen besegítek majd, de ha tényleg nem kell, akkor nem tartom valószínűnek, hogy ebben részt fogok majd venni.
A kérdésekkel kapcsolatos utolsó mondat egy pillanatra összezavart. Persze, hogy van 1-2 kevésbé fontos kérdés a fejemben, de azok bőven ráérnek akár a végén is. Arról nem is beszélve, hogy nem is ezekhez a témákhoz kapcsolódnak.
- Hát… A könyvtárban csak ezekben a témákban találni könyveket? – ez sem éppen lényeges kérdés, a könyvtár hallatán viszont felcsillant a szemem. Bár ez is olyan, amit saját magam is ki tudtam volna deríteni előbb vagy utóbb, de legalább ide tartozik. – Meg a faliújsággal kapcsolatban, vannak más napi tevékenységek is? Például étkezési időpontok? Vagy azt mindenki maga oldja meg?
Hirtelenjében csak ezek jutottak eszembe. Az oké, hogy az Akadémián mi hogy volt, de arról például ötletem se volt, hogy itt egységes étkezések vannak-e, mert ha nem, akkor sürgősen utána kell majd járnom egy-két dolognak.

Karakterlap

Nara Shiratori

Shinigami

9. Osztag

*

9. osztag kapitánya

Szint: 15.

Lélekenergia:

60% Complete
79 500 / 90 000

Hozzászólások: 161

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 23 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Halványkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Hayakawa Tasumi

Post szín:
#2256F2


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #21 Dátum: 2015. Szept. 01, 13:53:14 »
Újonc a kapuknál

Mindig is öröm hallani, ha valaki dicséri, amit készítettem és talán ezért is csinálom. Másoknak örömöt szerezni vele. Jó is, amikor elismerik a munkámat, így még több kedvem van csinálni és új dolgokat kipróbálni. Mint amikor a legutóbbi apró sütinél fahéjas cukor helyett kakaós cukorba hempergettem a golyócskákat. Otthon is azt mondták rá, hogy legalább olyan jó, mint az eredeti.
- Örülök. - osztom meg Shinozaki-sannal, hogy értékelem a dicséretét. És egyáltalán nem zavart, hogy egy kicsit még tele volt a szája. Ezt csak azt jelenti, hogy nem tudta megvárni, amíg lenyeli a falatot, hogy kimondja, mennyire ízlik neki. Mondjuk nem is csodálom, nekem is az egyik kedvenc teasüteményem és annak ellenére, hogy olyan sok cukor kerül bele, nem olyan émelyítően édes, hanem pont jó és tökéletesen illik a tea mellé.
- Kivétel? - ismételtem meg, majd egy kicsit elgondolkoztam. - Ha arra gondolsz, hogy ha a 4. osztagban fekszik valaki sérülten, akkor annak természetesen nem kell. Meg, ha hosszabb szabadságot vesz ki valaki, akkor sem. - eltöprengtem még egy kicsit, hogy milyen helyzetben kaphat még valaki felmentést az edzés alól. De inkább valami másra jöttem rá, mint amire szerettem volna. - Korábban talán egy kicsit rosszul fogalmaztam, ezért egy kicsit pontosítanék. Ugyan négy edzésen való részvétel kötelező, de ennek ellenére minden nap van, így mindenki maga választhatja ki, hogy melyiken is akar részt venni. Így ha valaki egyik nap nem ér rá, mert járőrözésre van kiírva, akkor vannak másik napok is, amiken részt vehet az edzésen. - magyaráztam el kicsit részletesebben az edzéseket, mert talán azért tette fel ezt a kérdést, mert azt hittem összesen csak négy edzés van, így nehéz összerakni, hogy mindenki mind a négy alkalommal ráérjen.
- Igen, mivel a 9. osztag felel a művészetek terjesztésével, ami eddig csak az újságban nyilvánult meg. De ha valami más témában keresnél könyvet, akkor a városi könyvtárban biztos megtalálod, amit keresel. - válaszoltam és reménykedtem benne, hogy kielégítő választ sikerült adnom Shinozaki-sannak. Bár én sem rajongok különösebben a művészetekért, talán csak a főzőművészetért, de azt végül nem soroltam a művészetek közé.
- Az étkezést mindenki maga oldja meg. Ha jól tudom, az 5. osztagban van konyha, bár abban nem vagyok biztos, hogy ott rendelni is lehet-e, de ott próbálkozz. - én házi kosztot szoktam enni, így nem vagyok ebben a témában olyan tájékozott, de remélem sikerült egy jó támpontot adnom neki. - Más napi tevékenység viszont nincs, szoktak néha lenni gyűlések, ha valami fontos bejelentenivaló van az osztag felé, mint például a könyvtár építése előtt is volt egy. - válaszoltam a kérdés első felére is, bár inkább tereltem el a témát más felé, mert arról nem nagyon volt mit mondani.
- Eszembe is jutott, hogy mit akartam még megemlíteni. A mi osztagunknak minimálisan, de kevesebb járőrfeladata van a többi osztaghoz képest. Ez azért van, hogy többen maradjanak hátra az osztagban, így vészhelyzetben minket tudnak kiküldeni elsőnek. Természetesen, amíg nincs vészhelyzet, addig azt lehet csinálni az osztag területén belül, amit csak akarunk. - magyaráztam el, hogy mi a jó abban, hogy ebbe az osztagba került. A plusz szabadidőnek pedig mindenki szokott örülni, amíg nem kell helyettesíteni valakit sérülés miatt.
- Amíg el nem felejtem. - keltem a fel a fotelemből, hogy az asztalomhoz lépjek és elvegyek onnan egy papírt és egy tollat. - Ezt töltsd ki, kérlek. Csak egy név kell meg egy aláírás, hogy felvetted a szolgálatot. - tettem le Shinozaki-san elé a papírt és a tollat, majd visszaültem a korábbi helyemre. Most viszont már nem jut eszembe újabb dolog, amit el kéne mondanom szóval, ha nincs más kérdése Shinozaki-sannak a papír kitöltés után, akkor útjára is engedem.

Karakterlap

Shinozaki Amine

Hadnagy

Shinigami

13. Osztag

*

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
16 600 / 30 000

Hozzászólások: 73

Hírnév: 4

Infó

Tárcában: 20 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Türkizkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #22 Dátum: 2015. Szept. 01, 23:23:24 »
Újonc a kapuknál

Legalább lenyelhettem volna a falatot előtte, de gondolkodás nélkül, magától jött a dicséret. Nincs mit tenni, csak annyit, hogy legközelebb majd figyelek.
Közben jóízűen majszoltam tovább a teasütit. Nagyon szeretem az édeset, bár nem vagyok annyira édesszájú, de ha egy tál sütemény mosolyog rám az asztal közepéről, nehéz megállni nem venni belőle.
Már a kérdésem ismétlésénél tudtam, hogy nem valami jól tettem fel azt, de legalább nem értette félre, és vonta le azt belőle, amitől tartottam.
- Hát, nem egészen erre gondoltam. – mosolyodtam el bocsánatkérően. Arra valahogy számítottam, hogy a sérülteket nem rángatják ki a betegágyból, és akik szabadságon vannak, az se jutott volna eszembe, hogy be kellene jönniük. Gondolom, ha valaki annyira rosszul áll, akkor inkább nem engedélyeznék neki, hogy kivegyen szabadságot, vagy csak rövidítettet. Gondolom én. – Ja, értem! – csillant fel a szemem. Ez sem éppen az volt, ami miatt kérdeztem, de tény, hogy új információ volt számomra. Sokkal könnyebb, és kényelmesebb is így, ha van választási lehetőség, hogy kinek melyik időpont lenne jó.
- Értem. – válaszoltam kurtán a könyvtárral kapcsolatban. Kicsit örültem volna neki, ha más témákban is lennének könyvek, de azért majd biztosan benézek valamikor. Legalább van városi könyvtár is. Majd azt is meg kell találnom. Lassan már listát vezethetnék azokról a helyekről, amiket meg kell majd néznem a városban, hogy hol találhatók.
Az étkezésekkel kapcsolatban is a bonyolultabb választ kaptam, de hát mindig könnyebb az, amit az ember elé tesznek, és nem kell saját magának kitalálnia, hogy honnan, vagy hogyan intézi.
- Konyhánk van? – ezzel talán egyértelművé is tettem, hogy inkább magam csinálnám akkor már. A sütik azért árulkodóak lehetnek, de az is lehet, hogy csak a kapitánynak van konyhája, ki tudja.
Habár az, hogy szeretek sütni, nem jelenti azt, hogy főzni is tudok. Ami azt illeti, azt se jelenti, hogy sütni tudok, csak azt, hogy szeretek. Na jó, tudok sütni, főzni viszont annál kevésbé. A vendéglők viszont drágák, ha folyamatosan ott ennék, az 5. osztag konyhája meg nagyon kérdéses, hiszen Nara-taichou se biztos benne, de majd azután is majd utána érdeklődöm.
Közben ismét belekezdett, amit figyelmesen hallgattam végig. Tetszett ez, hogy vészhelyzet esetén a mi osztagunkat küldik ki az elsők között. Sose tartóztam kimondottan a gyávábbak közé, még így se, hogy tudom magamról, hogy még messze nem vagyok elég erős. Ha félnék a harctól, akkor biztosan nem akartam volna shinigami lenni, vagy legalábbis nagy ostobaság lett volna a részemről.
Amikor Nara-taichou felállt, kíváncsian figyeltem, közben kortyolva egyet a finom gyümölcsteából. A papírok látván kíváncsi lettem, hogy még mit nem töltöttem ki. Habár, a nevem és az aláírásom odabiggyesztését én aligha nevezném kitöltésnek.
- A járőrözések beosztása is a faliújságon lesz? – a papírral kezdtem érezni, hogy lassan már végzünk, és ha már szó volt, hogy kevesebbet járőrözik a 9. osztag, kíváncsi voltam, hogy a beosztások hol tekinthetők meg. Habár lehet, hogy tévedtem, és még folytatódik a beszélgetés, de a biztonság kedvéért jobb most megkérdezni, mielőtt még én is elfelejteném.

Karakterlap

Nara Shiratori

Shinigami

9. Osztag

*

9. osztag kapitánya

Szint: 15.

Lélekenergia:

60% Complete
79 500 / 90 000

Hozzászólások: 161

Hírnév: 7

Infó

Tárcában: 23 900 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Halványkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Házas

Kivel áll kapcsolatban?:
Hayakawa Tasumi

Post szín:
#2256F2


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #23 Dátum: 2015. Szept. 03, 12:12:11 »
Újonc a kapuknál

Elsőre sajnos nem sikerült eltalálnom, hogy Shinozaki-san mire is akart utalni kérdésével, de nem adtam fel, máris rájöttem, hogy nem elég jól fogalmaztam meg korábbi tájékoztatómat és ezért tette fel kérdését. Ezután már pozitív választ kaptam, vagyis jól gondoltam a dolgokat. Bár valóban, ha csak négy alkalom lenne, ami mind kötelező, akkor egyből előjönne a gond, hogy valakik nem érnek rá az adott időpontokban, így már nem is igazán számítanának kötelezőnek.
- A barakkokban vannak természetesen közös konyhák. - adtam meg egyértelműen a választ, hiszen ha nincs is minden szobához, mert ugye nem tud mindenki főzni, mindenki által használatosak vannak. A szobák anélkül is jól fel vannak szerelve, a konyha csak a helyet foglalná.
- A beosztását mindenki kézhez kapja. Téged egyelőre még beosztalak valaki mellé, hogy megfigyelhesd, hogy mennek itt a dolgok és csak utána kapsz saját beosztást. - válaszoltam a kérdésre és egyből meg is válaszoltam leendő kérdését, hogy ő akkor mikor fogja megkapni a sajátját. Még új neki itt minden, de remélhetőleg gyorsan bele fog rázódni az itteni kerékvágásba.
- Azt hiszem akkor mindent elmondtam, amit szerettem volna. Még egyszer üdv az osztagban. - mondtam el befejező szövegemet, majd elvettem tőle a kitöltött papírt és a tollat. Leraktam őket az asztalomra, majd az ajtó felé indultam. - Mindjárt hívok egy tisztet, aki megmutatja, hogy hol lesz a szobád. - az ajtón kilépve az első erre haladó tisztet elkaptam és elmondtam neki, hogy mit kell tennie. Ezt bárki meg tudja csinálni, aki már itt van egy ideje.
- A mai nap nincs más teendőd, lakd be a szobád, vagy nézz utána, aminek szeretnél. Holnap majd küldöm a tisztet, akivel együtt leszel egy ideig. - fordultam vissza a lány felé és még mondtam neki pár szót búcsúzóul. Megvártam, amíg eltűnnek a látókörömből és csak utána mentem vissza az irodámba, hogy folytathassam a munkámat.

//Köszönöm a játékot :) //

Karakterlap

Shinozaki Amine

Hadnagy

Shinigami

13. Osztag

*

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
16 600 / 30 000

Hozzászólások: 73

Hírnév: 4

Infó

Tárcában: 20 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Türkizkék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #24 Dátum: 2015. Szept. 05, 19:53:23 »
Újonc a kapuknál

Nem volt valami eget verően fontos kérdés, pusztán kíváncsiság, de végső soron a beosztásokkal kapcsolatos válasz részben a kérdés kezdeti okára is választ adott nekem, hisz ha választható, és nem kell mindegyiken részt venni, akkor kézenfekvő, hogy lesznek, akik nem abban az időpontban mennek mint én. Majd ezeket az időpontokat is valahova fel kell majd jegyeznem, hogy ne kelljen folyton a faliújsághoz futkosnom, és ne is maradjak le számomra optimális időpontról sem. A szobám nyugalmában könnyebb átgondolnom, hogy mely edzések lennének nekem a legjobbak, mint az útban ácsorogva.
- Értem. – mosolyodtam el szélesen a konyhák hallatán. Örültem a hírnek, hogy nem kell majd fejvesztve szaladgálnom a lehetőségeket felkutatva, ha az elkövetkezendő egy-két napban már enni is szeretnék. Bár a hozzávalók miatt még aggódhatok, de azt majd csak később teszem. Vacsorára úgyis beülök majd valahova, aztán meg majd meglátjuk.
- Rendben, köszönöm! – nem zavart, hogy nem kapok rögtön saját beosztást, nem az a fajta vagyok, aki remeg azért, hogy dolgozhasson, így talán még jobb is. Legalább ezzel elkerülhetem az eltévedések kockázatát. Vagy legalábbis csökken azoknak a valószínűsége. Csak azt az egyet remélem, hogy majd nem leszek túlságosan a terhére annak, aki mellé majd beosztanak. Szerencsére a tulajdonságaimhoz legyen írva, hogy gyorsan tanulok. :)
Az elém rakott papírt aláírtam, és már tényleg véget is ért az eligazítás. Amikor elvette előlem a lapot, én is felálltam.
- Nagyon köszönöm Nara-taichou! A legjobb formámat fogom nyújtani! – hajoltam meg illedelmesen és kimérten, majd követtem őt ki az ajtón, ahol elég gyorsan elkapott egy tisztet, hogy a segítségemre lehessen.
- Rendben, még egyszer köszönöm! – most már csak széles mosollyal biccentettem, nem hajoltam meg olyan kimérten, mint az előbb. Ezután felkaptam a – még előzetesen az ajtó mellett hagyott motyómat –, és követtem a tisztet az új szobámig.

//Én is köszönöm a játékot! :) ^^//

Karakterlap

Meiou Setsuna

Tsukimisou shineitai tagja

Eltávozott karakterek

11. Osztag

*

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
19 700 / 30 000

Hozzászólások: 63

Hírnév: 1

Infó

Tárcában: 4 500 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
ezüstszürke

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Mottó:
Egy ügyes kardvágás minden pajzsnál jobb védelem.

Post szín:
#50C7CD // #256593


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Kapitányi iroda
« Válasz #25 Dátum: 2015. Nov. 03, 21:28:12 »
[[ Nagytestvér! *-*
És buta Haruki :x ]]


  Eleresztettem a füleim mellett, hogy csak azért fogná vissza magát, hogy mások ne érezzék magukat kellemetlenül. Még mit nem. Ez butaság! Lüke Haruki még azzal is kérkedik, ami nem is az ő érdeme. Szóval csak égnek szegezett orral fordítottam el fejemet, tüntetőleg jelezve neki, hogy hallani se kívánom a hazugságait.
  – Csak azéht tudtál előbb találkozni Tori-niivel, meht csaló módon előbb bejutottál a Goteibe >.> – kapaszkodok továbbra is bátyusom ruhájába. Nehogy ostoba Harukinak eszébe jusson valami aljas húzás, amivel eltűntetheti Tori-niit. Még csak az kéne! Majd én megvédem tőle a bátyámat, lüke Haruki amúgy azt sem érdemli meg, hogy egyáltalán egy légtérben legyen vele!
  Tudtam, hogy számíthatok a bátyusomra! *w* Egészen fellelkesedtem, amikor elhangzott tőle az „igen”. Ragyogó szemekkel lestem fel rá, hiszen ezek szerint ő is látja, hogy sokkal, de sokkal jobb vagyok, mint buta Haruki, aki csak a családja révén jutott el oda, ahova. ˇ^ˇ De ekkor el is csendült bátyusom által egy nem odaillő mondat. Fintorogva néztem Harukira, hogy megtudjam, miféle varázslatot szórt Tori-niire, ami miatt ilyen királyi többes számot használt, holott a tisztséget sokkal jobban megérdemlem, mint lüke Haruki! Na, majd megmutatom a bátyusomnak, hogy az én képességeim sokkal jobbak Harukiéénál és akkor majd jól lefokozza őt! >.>
  – Igen? Hát én pedig a bal keze vagyok!
– csimpaszkodok rá bátyusom bal karjára. – Csak akahnál ilyen fontos lenni, mint én, Tori-nii bal kezeként! :arrogant: – dobbantottam lábammal, majd bátyusomra néztem dicsőítő szemekkel. – Igaz, ugye-hogy így van Tori-nii? – várok helyeslést bátyusomtól. Bár kétlem, hogy ne mondana igazat, hiszen húgaként számíthat rám és nagyon remélem, hogy ez fordítva is így van. *.*
  Elszomorodtam, amikor Tori-nii kapitányi teendőire hivatkozva azt mondta, hogy sajnos most nincs több ideje rám. Természetesen megértettem, de akkor is szomorú voltam! T-T Lüke Harukinak, azért nem okoztam örömöt azzal, hogy elsírom magamat! >.> Felelősségteljes nagylányként viselkedtem és mosolyogtam, annak ellenére is, hogy a mellkasom nagyon fájt és a torkom is kiszáradt amiatt, hogy Tori-niinek most nincs rám ideje. TwT
  – Oké, de akkoh majd átjössz hozzánk ugye?
– kérdezem biztonság kedvéért, mielőtt el kellene mennem lüke Harukival. Szívesen mondtam volna, hogy én tudok várni és örömmel bevárom, míg Tori-nii végez a dolgaival, hogy aztán majd vele nézhessek körül az osztagban. De olyan kapitányos utasításnak tűnt, amit előadott. Szóval, még ha a tesóm is engedelmeskednem kellett neki, akkor is, hogy nem tetszett az, hogy Harukival menjek bármerre is. :S
  Integettem Tori-niinek, mielőtt rávettem magamat, hogy felzárkózzak Haruki mögött. Fúj, vagyis mellette természetesen, még hogy lemaradva mögötte menjek! :x Habár legszívesebben másik irányba mentem volna, mint amerre Haruki megindul. Azért, hogy messze kerüljek tőle, de félő volt, hogy butaságokkal tömte volna tele a bátyusom kobakját, ha megteszem. Pedig csak nem akarok egy légtérben lenni vele!
  – Ne hasonlítgass magadhoz, Shiranui – szűrtem fogaim között a szavakat. Döbbenet és a sértettség egyvelegével néztem szembe buta Haruki ujjával, mellyel illetlenül felém mutogatót fenyegetőzve, miközben a lüke fejével ostobaságokat állított nekem. Kitettem lába útjába az enyémet, hogy elessen benne, miközben nagy sietségében nem számít rá. Ha sikerül elgáncsolnom, akkor kinevetem, közben megörökítem szégyenletes esését a fényképezőgépemmel. Majd jól lehozom az újságban! ˇ^ˇ
  – Mi az Shiranui? Vagy egy „pótléknak” kellene megmutatnia, hogyan kell egyenesen menni?
– fennhordott orral mentem el mellette, nem vártam meg, míg feláll. – Nemes létedhe eléggé modohtalan vagy! Mutogatsz, fenyegetőzöl és még ügyetlen is vagy, szégyen, hogy te voltál eddig a negyedik tiszt. Valójában Tori-nii csak szép fokozatosan meg akah szabadulni tőled. Jobb lesz, ha elfogadod: vesztettél, Shiranui! – állok meg egy pillanatra, hogy elmondhassam mindezt, mielőbb tovább mennék. Nem kell nekem semmit se megmutatni, oknyomozó riporter vagyok, én minden felfedezek! Ráadásul, térképem is van! :arrogant: