Szerző Téma: Ebisawa Kyousuke  (Megtekintve 1214 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Ebisawa Kyousuke

Eltávozott karakterek

8. Osztag

*

Ichibantai ex-fukutaichou

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
15 000 / 30 000

Hozzászólások: 51

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 6 100 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Reiatsu szín:
Szürke

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Mottó:
Az emberi létezés egyetlen állandóból áll, és ez az, hogy mind harcolunk a félelmeinkkel.

Post szín:
#8D6F5A


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Ebisawa Kyousuke
« Dátum: 2014. Okt. 14, 14:31:34 »
(click to show/hide)


 
..ALAPADATOK:
 

Név: Ebisawa Kyousuke
Nem: Férfi
Faj: Shinigami
Kor: 127 év
   ~ Emberként: 24 év
   ~ Lélekként: 103 év
..FELSZERELÉSEK:


 Nem csak zanpakutoját hordja magánál, hanem egy másik kardot is. Emellett természetesen készpénz is mindig van nála. Gyakori társa lesz az a szürke kismacska -KATT-, melyet az Emberek Világában fog megszerezni hamarosan. Zsebében többnyire lapul rágó, cigaretta- mivel néha-néha rágyújt-, s egy zenelejátszó.

 
..KINÉZET:


192 cm magassággal rendelkező férfi, súlya 94 kg. Testfelépítése: arányos, szikár, izmos. Haja mély barnásvöröses, tekintete sárgás színű. Haját többnyire tarkóján összekötve hordja, mely maximum a lapockájáig ér. Tekintete átható, egy-egy kósza tincs mindig a szemébe lóg. Amikor nem az egyenruháját viseli, akkor a rövid ujjú felsőket preferálja.  Ugyanakkor előszeretettel hord fekete nadrágot, fehér inggel és egy vörös nyakkendővel (Természetesen a színek változhatnak, csupán az összeállítás szokott ugyanaz maradni.). Arcára azt lehet mondani, hogy igencsak jóképű, ajkaira pedig elég gyakran kiül egy apró, alig észrevehető, gúnyos mosoly. Alkalmanként első ránézésre úgy tűnik, nem aludt eleget már jó ideje, s ez némileg igaz is: Szereti magát túlhajszolva edzeni, gyakran éjszakába nyúlóan gyakorol az osztag erre a célra berendezett termeiben.

..JELLEM:


Zárkózott, nem szeret magáról beszélni senkinek sem. Kisugárzása miatt nem nagyon közelednek felé, ebben talán szerepet játszik hideg, átható tekintete, melyből szinte minden kedvesség kiveszett.  Pedig ha több időt szánna rá az ember fia/lánya és venné a fáradtságot, hogy megismerje, esetleg kellemesen csalódhatna. Rajong az állatokért, kiváltképp a macskákért. Mivel egész életében kiemelt szerepet kapott a kardforgatás és a harc, mindkettőt előszeretettel műveli, azonban nem gyilkos szándékkal küzd, hanem csupán nyerni akar: érezni, hogy ő az erősebb. Előítéletei nincsenek, sosem foglalkozott azzal, hogy ki milyen faj tagja, csupán az erősebb ellenfeleket látta bennük (vagy a gyengébbeket).

..ZANPAKUTO/KÉPESSÉGEK:


Típusa: Idéző (Ennek jelentősége leginkább a bankai elérése után fog megmutatkozni!)
Név: Démonkirály (Kizutsuke Mao)
Parancsa: Vessz meg, Démonkirály! (Hidoi, Kizutsuke Mao!)
Shikai: Alapkinézetben egyszerű katana, a parancsszavak elhangzása után a kard átalakul egy lándzsává, melynek pengéje 35 cm hosszú, s szára fekete fém fa helyett. Kyousuke kezén shikai formában egy bőrkesztyű van, mely megakadályozza, hogy esetlegesen kicsússzon kezéből a fegyver.  A lándzsa bot része és a penge szétválaszthatóak, egy hosszú lánccal összeköttetésben állnak, így szabadon mozgatható, használható ostorként is.


- Niju dageki (Kettős csapás):  A parancsszavak elhangzása után a lándzsa penge része megnyúlik, s tüskék jelennek meg rajta, melyek halványlila derengést árasztanak magukból: ezeket képes kilőni ellenfelére, s akaratával irányítani őket. 30 lélekenergia pontonként 3 db tüskét tud megidézni, melyek nem nagy méretűek, leginkább a varrótűhöz hasonlítanak.  Mivel ezek mérgezettek, nem csupán sündisznót képesek ellenfeléből varázsolni, hanem mérget is juttatnak a szervezetébe emellé. A méreg hatása rothasztó: amint bekerül a véráramlásba, elkezdi kifejteni bomlasztó hatását, aminek erőssége a zanpakutuora tett pontok számától függ.

0-5 pont: Bőrpír jelenik meg a seb körül, majd az áldozat enyhe fájdalmat kezd el érezni, s a sebre tekintve, s a bomlási folyamat is elkezdődik. 5-10 pont: Bizsergető fájdalmat érez az illető, azon a területen, ahol a tű a testébe fúródott. Emellett a seb körüli rész elkezd vörösödni, fájdalmasabbá válni s tompán égető érzéssel tudatosodhat a személyben, hogy a méreg merre halad testében. 10-15 pont: A fájdalom, a bőrpír és a már beindult bomlási folyamatok erősödése mellé társul az, hogy az illető számára nehezedik a mozgás. 15-20 pont: A seb körüli bőr számára már a levegő puszta érintése is fájdalmas. A hús a seb körül megbarnul, elkezd elhalni, s ez terjed tovább a testben, némileg felgyorsulva. Emellé természetesen társul egy enyhébb, de zavaróan gyomorforgató szag is. 20-24 pont: A kín zavaró méretet ölt, megnehezíti a harcra való koncentrálást. Emellett a méreg hatása mellé társul az a gyomorforgató bűz, melyet az ember akkor érez, ha egy többhetes rothadó hulla esik a nyakába. A méreg terjedése felgyorsul, az egész testet 30 perc alatt képes átjárni, s hatása is felgyorsul, képes elrothasztani egy testrészt is. (Kéz, lábfej… stb.)

- Buresu (Lehellet): A lándzsa két végéből olyan légnemű, lila színű méreg árad kifelé, mely a szervezetbe jutva fokozatos bénulást eredményez, s minél magasabb a zanpakutuora tett pontok száma, annál erősebb fantazmák is létrejönnek, melyeket nem a megtámadott személy lelki állapota, elméje alakít ki, hanem Ebisawa. Ez a támadás nem zárja saját fejébe az illetőt, csupán úgy érzékeli, mintha egyszerre lenne két helyen: a fantazmában szereplőként és a csatatéren harcosként. Minél magasabb a zanpakutuora tett pontok száma, annál nehezebben képes eldönteni, melyik is a valóság. A mérgekre Kyousuke immunis.

 
..ELŐTÖRTÉNET:
 
 
Emberi lét…

Egyszerű, szegény családban látta meg a napvilágot, egy súlyos beteg édesanya és egy szintén beteg, erős dohányos édesapa második gyermekeként. Sosem tetszett neki az őt körülvevő túlságos szigor s fegyelem, mindig szabadabb akart lenni, mint amennyire lehetett. Felcseperedése során számtalan összetűzésbe keveredett a szomszéd gyerekekkel, s úgy általában mindenkivel: gyakorlatilag, ha valaki rossz fát tett a tűzre, mindenki őt gyanúsította- sokszor nem is alaptalanul. Szerette felbosszantani a körülötte lévő embereket, s nem egyszer fordult elő, hogy csínytevésen kapták. Szüleit s őt magát is rengeteg negatív vélemény érte életük során, hiszen mindannyian látták a halottak szellemeit, akik még nem léptek tovább, s a hollowokkal is találkoztak párszor. Midőn szüleit elragadta a halál- előbb édesanyját egy szörnyű balesetben, később édesapját hosszú évekig tartó alkoholizmus után, elhagyta a családi házat, s belekezdett mindig is dédelgetett terveinek megvalósításába.
Jelentkezett katonának, lévén sem vesztenivalója, sem pedig marasztalója nem volt. Emberi léte alatt sosem kötődött senkihez sem szülei halála után két lényen kívül: az egyik az a kölyökmacska volt, melyet egy faluból mentett ki, ahol összetűzés alakult ki s vérengzéssé fajult a vita. Meglepő módon sikerült élve megúsznia a kalandot, s sokáig az egyetlen barátja a kis állat volt. A másik lény, akihez ragaszkodott, egy Aimi nevű nő volt, akit huszonkét évesen ismert meg. A nő volt az oka annak, hogy megtapasztalhatta, milyen szívből szeretni valakit.
A hadseregben egyre feljebb tört, s ebben nagy szerepe volt annak a képességének, mely miatt a legtöbben valószínűleg elmegyógyintézetbe zárták volna: látta a szellemeket. Így a lelkeket is, melyek néha sugallat formájában segítették, hova bújjon el az ellenség elől, s mikor, hová lőjön. Ilyen segítséggel könnyű volt közel lopóznia ellenfelei búvóhelyéhez. Felettesei nagy jövőt jósoltak neki, vezetői széket sok fizetéssel: ő azonban ezt minden alkalommal visszautasította: élvezte a harcot, s a nyílt csatatéren akart lenni, az események sűrűjében. Idővel barátokra tett szert, s bár feleslegesnek tartotta a kötelékek elmélyítését, néha mégis jobban megkedvelt valakit, mint kellett volna. Nem tudta, ami őt sújtja átok-e vagy áldás, de a küzdelmeket sorozatosan túlélte, míg barátai halálát újra és újra megélte. Egyetlen támasza Aimi volt, aki hosszú, fekete hajával, vízszín szemével, szelíd mosolyával gyógyította lelkét. Jobban szerette az asszonyt, mint saját életét s bár fiatal volt, meggyőződésévé vált, a nő lesz egykor a felesége.
Nagy valószínűséggel így is lett volna, azonban kivezényelték egy csatába, melyből súlyosan megbetegedve tért haza. Nem kívánta, hogy a szeretett nő feláldozza magát egy olyan ember mellett, kinek napjai meg vannak számlálva, s lássa, ahogyan az egyébként erős, teherbíró férfi elgyengül, elsorvad. Így hát különváltak Aimivel, s ennek okául természetesen a nők számára legfájdalmasabb s megbocsáthatatlan dolgot tűzte ki: a megcsalást. Nem élvezte, ahogyan összeomlott szegény lány, de jobbnak látta így. Halála fájdalmas volt, de nem is számított másra egy olyan betegségnél, melyre nem találtak még gyógyírt.

Elhagyva a porhüvelyt…

Halála után ott állt teste fölött, s sejtette, ő is olyan lélek lett, akik segítették olykor-olykor. Testtelen, kóborló, nyugtalan szellem. Elhatározása szerint cselekedett, s Aimi mellett maradt, aki nem keresett magának új társat, s a férfi meglepetésére egyre növekvő hassal élte mindennapjait. Apasága egyszerre töltötte el örömmel, s fájdalommal, amiért nem láthatja felnőni a véréből származó csöppséget. Úgy döntött, családja mellett marad amíg teheti, s egyre elszorultabb szívvel nézte a magába roskadó asszonyt. Miután megtudta, hogy meghalt, Aimi egyre sápadtabban járt-kelt, s végül korán indult be nála a szülés… Azt, hogy mi lett a kicsi neme, neve, s mi lett a nővel jó ideig nem tudta meg. A kórházban, ahová szállították Aimit, megjelent egy őrjáratozó, fekete ruhás, karddal rendelkező férfi, akiről kiderült, hogy halálisten, s hiába könyörgött neki, hadd maradjon még egy keveset, az ellenkezést nem tűrve küldte a Lelkek Világába.

Az a bizonyos halál utáni élet…

Átlagos, egyszerű, szegény környékre került. Idővel egy családhoz csatlakozott, melynek tagjait ugyan semmiféle vérszerinti kötelék nem kötötte össze, de szorosabban kapcsolódtak egymáshoz, mint a legtöbb valódi család. Mindannyiuknak megvolt a maga feladata, s míg övé a víz szerzése volt, addig a lánynak, akit itt ismert meg, a főzés. Kikyou kedves teremtés volt, s rövid időn beleszeretett a férfiba, aki ezt képtelen volt viszonozni jó ideig. Nagyon hosszú éveken keresztül éltek így egymás mellett, míg végül halványulni kezdett emberi létének emléke. Kikyou iránti érzelmei nem voltak olyan hevesek, perzselők, mint halandó kedvese iránt voltak: ez a szerelem csöndes, nyugodt volt. Talán el is éldegélt volna így az örökkévalóságig, s nem foglalkozott volna a benne növekvő éhséggel, mely annak jele volt, hogy jelentkezhetne halálistennek. Azonban néhány évvel később pár hollow betört a területre, ahol éltek, s lemészároltak négy lelket, mire a halálistenek odaértek. Kikyou holttestére tekintve döntötte el, hogy ő is shinigamivá válik, s ő időben oda fog érni, hogy megmentse a védteleneket.

Akadémia, te csodás…

Elsőre sikerült bekerülnie, s a mindennapi rutin meghozta életébe azt a jókedvet, mely már jó ideje hiányzott belőle. Élvezte az órákat, s az átlag fölé emelkedett mind pusztakezes harcban, mind shunpoban… de leginkább vívásban. Néha kifejezetten megrémítette gyakorlótársait az a hév, mely küzdelem közben ragadta magával, s egy idő után nem sokan akartak vele gyakorolni. Ez egyáltalán nem zavarta, s bár nem volt él tanuló, jó eredményei voltak. Gyakori meditálásai egyikén sikerült megismernie belső világát s kardjának szellemét, mely nem emberi alakban jelent meg előtte: egy kiméra lépett felé s szólalt meg egyszerre három hangon. Belső világa leginkább egy leégett erdőre hasonlított, ahol pár pillanata aludhatott el a tűz: füst gomolygott, mely köhögésre ingerelte.
- Végre, találkoztunk. Tudod, ki vagyok, nemde bár?- A lény egyenesen előtte állt meg, s ajkait szinte önkéntelenül hagyták el a szavak. Neve meghallása után a lény helyén csupán egy lándzsa állt, melyhez miután hozzáért, visszakerült a való világba. Ajkain ekkor terült el először a jellegzetes, rideg, önelégült vigyor. A záróvizsga sikeres letétele után megkönnyebbült, hogy különösebb tragédia nélkül vált shinigamivá, s legnagyobb megelégedésére pontosan abba az osztagba került, ahol úgy érezte, tökéletesen otthon érezheti magát, s meglepetésére jelentősebb tiszti rangot is sikerült elérnie.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Okt. 15, 10:03:52 írta Ebisawa Kyousuke »
(click to show/hide)
Character theme song

Karakterlap

Ayasegawa Yumichika

Wiki King

Eltávozott karakterek

Globális Moderátor

Hozzászólások: 47

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 0 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Ebisawa Kyousuke
« Válasz #1 Dátum: 2014. Okt. 15, 13:23:43 »
Üdv!

Én jöttem leellenőrizni az előtörténetedet, ezért kezdjünk is neki. Összességében jó kis előtörténet, benne van, aminek benne kell lennie, bár egy kicsit lehetne hosszabb, de mivel megvan a minimum követelmény, ezért ebbe nem köthetek bele. A zanpakutoud parancsszava (hidoi) egy melléknév, magyarul viszont ige van ott. A Kuruwase valami hasonlót jelent, ami neked kell. Mivel nem volt nagy hibád, ezért elfogadom az előtörténetedet.

Szint: 1. szint
Lélekenergia: 5000 LP
Kezdőtőke: 4000 ryou
Osztag: 11. osztag

Kapsz kezdetnek 5 a szintednek megfelelő kidout/technikát az animében/mangában szereplők közül. Ezután kapsz minden képességedre 1-1 pontot, ezen kívül pedig szabadon eloszthatsz 13 pontot a képzettségeiden, amik a következők (részletek):
  • Zanjutsu
  • Hakuda
  • Kidou
  • Shunpo
  • Zanpakutou
Ha elosztottad a pontjaidat, akkor itt bejelentheted. Sok sikert a karaktered kijátszásához és jó játékot.