Szerző Téma: Hanabi Shiori  (Megtekintve 647 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Hanabi Shiori

zenész

Eltávozott karakterek

ex-kapitány

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
32 500 / 45 000

Hozzászólások: 5

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 23 000 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Hanabi Shiori
« Dátum: 2014. Nov. 19, 20:05:27 »

(click to show/hide)

 • Zanpakutou neve: Shugotenshi (valójában maga Tsukuyomi, de Shiori erről egész eddig nem tudott)
 • Fajtája: fény-árny
 • Kinézete: egy fekete saya-val rendelkező katana, aranyszínű pengével.
Egészben
Penge

Shikai:(tehát Tsukuyomi ara-mitama kunitsu-kami formája)

 • Parancsszava: Kagero! (sötétedj)
 • Kinézete: A kard egy ezüstszínű bárd alakját veszi fel. Szabálytalanul megmunkált, ám annál masszívabb fegyverről van szó, tehát nem éppen pehelykönnyű. Még annak ellenére is, hogy a felső részén, a nyélhez kapcsolódó fej nem szilárd, hanem ugyanennek az anyagnak a lassan kavargó változata. Majdnem úgy kell elképzelni, mintha higanyból lenne, de a fémhez csak a megjelenésében van köze. A bárd feje inkább energia természetű, hiszen innen indul ki a shikai támadás.
 • Támadásai:
 • Kuroi Gengetsu (黒い  弦月sötét félhold)
       Ennek az energiatömegnek egy része suhintásara félhold formában hagyja el a pengét. Mérete a bárd fejének méretével egyezik meg. A fegyvernek pedig 5 másodperc kell, hogy egy ugyanolyan méretű újabb nyalábot indíthasson. Ha ennél előbb indítják, a mérete kisebb lesz, mint az előzőé.

Meigetsu (明月 –telihold)
    A bárdot maga előtt körbefordítva a fejét alkotó anyag egy kör alakú pajzsot hoz létre Shiori előtt. Szemből teljesen átláthatatlan, viszont a túloldalról ő tökéletesen átlát rajta. Mint a kétoldalú tükrök, azzal a különbséggel, hogy az ellenfele csak a sötéten kavargó anyagot látja maga előtt. Mivel a pajzs nem teljesen szilárd, így a fizikai támadásokat hatékonyabban nyeli el a rugalmas rezgésvezetés révén. Úgy működik, mint egy nem newtoni folyadék, ami ha erőt fejtenek ki rá, megszilárdul. Tehát ebből kifolyólag a katanák élét, vagy az öklöket könnyedén hárítja, az energia alapú támadásoknak és kidouknak azonban elég kis mértékben áll ellen. Ha a hátsó feléhez érinti a tenyerét, akkor minimálisan mozgatható is, hogy az őt érő támadás irányba terelje.


Suikomu – zenhan ( 吸込む -前半 Elnyelés – első fél)
     Aktiválva a képességet, a bárd képes erőt meríteni a fény/víz(jég)/föld/növény (éltetőként definiált természeti erők) alapú támadásokból, amik a fegyver ellenállóságát növelik. Ez abban nyilvánul meg, hogy nehezebb elpusztítani a pajzsot és erősebbek a félholdak. Számszerűsítve +3 pontot ad a zapakutou képzettséghez. De ezt csak és kizárólag a fentebb említett zanpakutouk támadásai idézik elő. Az elemitől különböző, tehát illúzió/méreg/vér/erő és sima kidou típusok ellen nem érvényes az elnyelés.


Bankai:(tehát Tsukuyomi nigi-mitama formája)
 • Neve: Yuumei Shugotenshi
 • Kinézete: Shiori haja kifehéredik, ruhája egy szintén fehér, tradicionális kimono-hoz hasonlító öltözékké alakul. Attól annyiban különbözik, hogy sokkal több mozgásteret biztosít a harc során. Szeme szintén hófehérbe vált át. Zanpakutou kinézete megváltozik, visszaalakul katanává, és pengéje arany fényben ragyog. Shiori csuklóin pedig ehhez hasonlóan két kiterjeszthető, és összezárható szárny pihen ugyanabból az anyagból, mint a bárd volt. Főként védekezési célt szolgálnak. Összecsukott állapotban szinte teljesen rásimulnak a karjaira, így nem akadályozzák a mozgásban.
 • Támadásai:
  • Kagayakasu Kashoku (輝かす華燭gyúlj fel ragyogó fény)
   Aranyló dárdákat lő az ellenfél felé. Ezek a dárdák a lélekenergiát követik így általában nagy valószínűséggel célba is találnak. Egyszerre maximálisan megidézhető számuk Zanpakutou pontonkét 2, így egy maximális szintre fejlesztett kardnál már elég komoly záport lehet az ellenfélre zúdítani. A regenerálódási idő itt is 5 másodperc.
  • Shinyuu Jikara (神佑  Mennyei védelem - időburok)
   A parancsszó elhangzása után 15 másodperces zavartalan energiakoncentrálás után Shiori képes létrehozni egy burkot maga, vagy egy másik személy körül.
   Ennek a különlegessége annyiban áll, hogy a burkon belül lelassul (később magasabb lélekenergiaszinttel akár meg is állhat) az idő. A harc során szerzett sérülések tovább súlyosbodását csökkentheti, a természetes gyógyulási folyamatokat viszont némiképp felgyorsítja, míg meg nem érkezik a segítség, vagy el nem jut valami biztonságos helyre, ahol rendesen elláthatja magát, vagy az embert, akit körbevont.
   Nem a fő rendeltetése, de gyenge védőpajzsként is használható, azonban csak a Shiorinál gyengébb ellenfelek számára jelent akadályt. Aki egy szinten van vele, vagy erősebb nála, annak nem okoz gondot áttörni a burkon.
   A burok sugara egyelőre csak maximum másfél méterig szélesedhet ki.
  • Suikomu – kouhan (吸込む - 後半 Elnyelés – második fél)
        Ez gyakorlatilag az ennek megfelelő shikai képesség második felvonása, de ez azzal ellentétben az árnyék/szél/tűz/villám (pusztítóként definiált természeti erők) alapú zanpakutouk ellen működik. Megfelelő körülmények között megidézve szintén +3 pontot ad a zanpakutou képzettségez. (Értelemszerűen bankaiba lépéskor a shikai képességgel szerzett +3 pont elvész) Az elemitől különböző, tehát illúzió/méreg/vér/erő és sima kidou típusok ellen nem érvényes az elnyelés.

 Senbankai:(tehát Tsukuyomi ara-mitama amatsu-kami formája)
 • Neve: Gessekai no tokushi (月世界の 特使 – Holdvilág küldötte)
 • Kinézete: Kombinálva a shikait és a bankait uraló elemeket, ebben az állapotban mindkettő jelen van. Így ez külsőleg is megnyilvánul Shiori eddig hófehér ruháján. Egyes részei feketévé változnak, haja és szemei pedig továbbra is hófehérek. Katanája markolata és tsubája ébenfekete, pengéje pedig fehéren izzó. Igazából egész külseje a fény és árnyék egymással alkotott harmóniáját tükrözi. A kardmarkolat egy fehér holdsarló motívumban végződik. A penge anyaga a shikaiban is emlegetett anyag, pusztán csak tisztább energiát bocsát ki magából.
 • Támadásai:
  • Kougetsu (皓月 – fényes fehér Hold)
        Lélekenergiájának 1 perces zavartalan koncentrálása után képes megidézni egy fehéren izzó holdat a csatatér fölé. Ennek speciális képessége, hogy ha ráhangolja a tudatát, akkor a hold felületén keresztül szinte az egész csatateret belátja, ugyanúgy ahogy a Nap fénye visszatükröződik az igazi Holdon. Ebben az állapotban viszont sebezhető, hiszen be kell csuknia a szemét a művelethez. Tehát gyakorlatilag ilyen állapotban kívülről látja, ahogy megtámadják a testét. 3-3 másodperc kell ahhoz, hogy megkösse és felbontsa a kapcsolatot őrszemével, így egy gyors ellenfél váratlan csapása könnyedén célba találhatja. Maga a hold egész addig fent marad, amíg Shiori sérülései nem elég súlyosak ahhoz, hogy ne tudja fenntartani a hozzá szükséges lélekenergiaszintet. Mivel ebben reiatsujának egy részét tárolja, így végszükség esetén, ha saját maga számolja fel a technikát, nyerhet még egy utolsó löketet a csatához az abból belé visszakerült energiával. Tehát őrszeme fizikai támadásokkal nem pusztítható el, az ellenfél úgy érzékeli, mintha egy hologramot vagy délibábot hasítana ketté. Kinézetét tekintve pedig teliholdból indul, és ahogy fogy Shiori lélekenergiája, úgy közelít alakja az újhold felé. Ez némi hátulütőt jelent, hiszen az ellenfél bizonyos szinten tisztában lehet az erőtartalékairól.
  • Kyokutou (曲刀 – Ívelt penge)
        Bal kezébe véve a kardot, jobb kezét a katana pengéjének csúcsához téve, az ívelt, sarló formát kezd el felvenni. Shiori ezt képes leemelni a markolatról, és bumerángként használni. A kard pengéje, ha nem sikerül visszaszereznie az eldobott bumerángot, képes regenerálódni, de ehhez 2 perc kell. Ha viszont az eldobott és visszatért pengét visszailleszti a markolatra, akkor az újból azonnal kardként használható. Ennek a sarlónak a különleges képessége, hogyha sikerül eltalálnia az ellenfelet, az néhány pillanatra, maximum egy percre fekete-fehér inverzben érzékeli a környezetét. Semmi maradandó károsodást nem okoz, persze a penge által ejtett vágáson kívül, miután elmúlik a hatása. Ha váratlanul éri az ellenfelet, aki ettől összezavarodik, ezzel nyerhet némi időt egy újabb támadásra.

Az Aizennel való összecsapás óta van egy visszatérő álmom. Akkor láttam először, miután a csatatéren a vérveszteség és kimerültség miatt elájultam. Mégsem teljesen húzták le a rolót, inkább olyan érzés volt, mintha álom és ébrenlét között lebegnék. Éreztem, ahogy Masaki felemel és hazavisz, de közben ugyanúgy láttam egy másik világot is. Egymással átfedésben a valóság és a zanpakutoum belső világa vett körül. Az egész olyan volt, mint egy fénykép negatívja. Szörnyen összezavaró volt, hiszen az emberi elme nem arra van kitalálva, hogy egyszerre kétszer három dimenziót érzékeljen, és próbáljon különválasztani. A fejem szörnyen lüktetni kezdett, de még annyi erőm sem volt, hogy a kezemet felemeljem. Jobban mondva nem éreztem a kontrollt a testem fölött. Még sose tapasztaltam ilyet, így határozottan nyugtalanított ez az állapot. Nem tudtam mihez kezdhetnék magammal, mikor megpillantottam egy alakot, aki egyértelműen nem a való világhoz tartozott. Szó nélkül mellém lépett, megragadta a kezem, és egy elegáns mozdulattal átrántott a saját síkjára. Nem volt kellemes, ahogy a földre puffantam, de legalább már tudtam mozogni. És meglepetten kellett, hogy konstatáljam, a sérüléseim is mind eltűntek, és semmit sem érzek abból a kimerültségből, ami miatt elvesztettem az eszméletemet. Ahogy körbepillantottam magam körül, már abban is biztos voltam, hogy Shugotenshi felségterületén vagyok. Az előttem álló alak viszont nem ő volt. De akármennyire is nem úgy nézett ki, mint ő, mégis volt valami, ami miatt nem éreztem idegennek. Egy belső sugallat folyamatosan azt szajkózta, hogy ne higgyek a szememnek.
- Elnézésedet kérem a kellemetlen invitálásért, de másképp nem állt módomban idehozni téged. –szólalt meg, én pedig egy pillanatra megborzongtam a hangját hallva. Nem vagyok süket… kétséget kizáróan Shugotenshi hangján szólalt meg. Összezavarodottságom nyitott könyvként leolvasható volt az arcomról, így nem lepődtem meg azon, hogy szóvá is tették.
- Ember és fegyver kapcsolata a kölcsönös bizalmon alapul, így megértem, ha kétségeid támadnak afelől, ki vagyok én, vagyis inkább ki voltam ezidáig. Ennyi év után tartozom neked egy történettel.
Igazából fogalmam sem volt, hogy mit reagálhatnék erre, így bólintással jeleztem, hogy hallgatom a mondandóját. Egyre kevésbé értettem mi folyik itt, miféle lázálmos látomásban szenvedek, de még mindig ott volt az érzés, hogy bízzak meg az előttem álló férfiban.
- Miután magamra haragítottam szeretett nővéremet, szüntelen kerestem a módját mivel engesztelhetném Amaterasu haragját. De bármivel is próbáltam a kedvére tenni, arra sem méltatott, hogy rám emelje tekintetét. A nappal és az éjszaka örökre elválaszttatott egymástól. Efelett érzett bánatom és elkeseredésem arra sarkallt, hogy ereszkedjek le a halandók közé és ezen a földön próbáljak vezekelni meggondolatlan tettemért. Így esett, hogy találkoztam veled, akinek egy őrangyalra volt szüksége. Úgy döntöttem hát, hogy én leszek az őrangyalod. A zanpakutoud születőben lévő szelleme pedig teljesen eggyé olvadt velem. –egy pillanatra elhallgatott, majd maga elé tartotta tenyerét, amiben egy teliholdhoz hasonlító fénygömb jelent meg, és mindenféle képek cikáztak benne. Felismerem őket… ez mind én vagyok, és az, ami történt velem, mióta befejeztem az akadémiát. Hirtelen némi kínos zavar lett úrrá rajtam, ahogy egyes ballépéseimet láttam viszont. A lényeget viszont még mindig nem értettem. De hamarosan, ahogy a férfi folytatta, végül minden világossá vált.
- Sokmindent tanultam ez alatt az idő alatt arról, hogy milyen törékeny, és értékes lehet egy élet. Már belátom, hogy vétek hirtelen haragomban elvenni azt valakitől. De látom még mindig nem teljesen érted mi történik. Ez az igazi alakom, vagyis az egyik a sok közül, amit a legjobban kedvelek. Erőm teljében érzem magam, ha így jelenhetek meg. Amikor a védelmeződül szegődtem, még túl gyenge voltál ahhoz, hogy ebben a formában mutatkozzam előtted. De ahogy erősödtél, úgy voltam képes én is egyre többet és többet megmutatni abból, aki vagyok. Az iménti erőfeszítésekkel pedig átlépted azt a végső határt, ahol felfedhetem ezt a valómat. –beszélt tovább. A hangja olyan kellemesen csengett, hogy naphosszat hallgattam volna, ahogy beszél. Nem igazán akartam elhinni, amit mond, de valahogy mégis olyan magától értetődően könyveltem el, mintha mindig is így lett volna. Büszke voltam arra, hogy ilyen őrangyalom van. Miközben emésztgettem magamban a dolgokat, az oldalán pihenő kardhüvelyből egy csodaszép hófehér fényben ragyogó, ébenfekete markolatos katanát húzott elő, és a kezembe adta. Ahogy megérintettem a markolatot és a pengét, hirtelen olyan erő járt át, amilyet még eddig nem éreztem, még akkor sem, ha szabadjára eresztem a bankaiomat. Ez sokkal nagyobb volt annál.
- Csak annyit mondj meg, ezentúl hívjalak Tsukuyomi no mikoto-nak? –kérdeztem félszegen, mert nem tudtam milyen formában szólítsam meg.
- Én mindig az őrangyalod maradok. –mondta, majd szertefoszlott, akárcsak a kard a kezemben, és az egész világ körülöttem. Sajgó fejjel ébredtem a saját ágyamban, miközben szinte minden porcikám égett a kimerültségtől. Éreztem, hogy valami megváltozott.
De hiába próbáltam azóta felkeresni a belső világomat, minden egyes alkalommal a jól ismert Shugotenshi fogadott, aki látszólag semmit sem tudott arról a rejtélyes kamiról, akármenynit meséltem róla. Álmaimban viszont néha még mindig látom, ahogy belső világom tisztásán kémleli a teliholdat…

(click to show/hide)
[/color]
[/list][/list]

Karakterlap

Abarai Renji

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 117

Hírnév: 2

Infó

Tárcában: 2 082 800 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Hanabi Shiori
« Válasz #1 Dátum: 2014. Nov. 19, 20:20:29 »
Csörgött a hasi tasi, úgyhogy jöttem olvasni!X"D Kidolgozás részletes és jó alaposan által gondolt, bár én a sok muken-huken-tékvandó változatokban elvesztem, de hívő vagyok.X"D Másrészt admini seggbe rúgásra közhírré tétetem, pályázatot nem dobhatom az égő katlanba, porladjon elfeléje, mert user lemondott a vaizard-oknak járó resu-ról és helyette a sen bankai-t kérette igénybe, így a plusz engedély zsebben nekem meg mégyen a vonaton, szal...módosítást és sen bankai pályázatot ELFOGADOM!

Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze az oldal admin-jait, vagy hívjon fel a 0615-ös ingyé számon! Csók~olo~m!
« Utoljára szerkesztve: 2014. Nov. 19, 20:49:13 írta Neliel Tu Oderschvank »