Szerző Téma: Fon Seiran  (Megtekintve 647 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Fon Seiran

A Fon-ház VIII. feje

Eltávozott karakterek

2. Osztag

*

Kanritai (檻理隊) gundanchō

Szint: 3.

Lélekenergia:

60% Complete
17 500 / 30 000

Hozzászólások: 10

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 8 200 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Gotei 13

Egyéb hovatartozás:
Onmitsukidou

Reiatsu szín:
Kék

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Kapcsolatban

Kivel áll kapcsolatban?:
Shihouin Nadeshiko


 • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Fon Seiran
« Dátum: 2015. Aug. 12, 20:14:54 »
Jelszó: Fn Sia

~ Adatlap

Név: Fon Seiran
Nem: Férfi
Kaszt: Shinigami
Szül. ideje: 1875. február 17.
Kor: 136 éves
 • Emberként: -
 • Lélekként: 136 év
~ Kezdetek ~


Hosszú idő lenne egy ilyen történetet elmesélni, hogy ha az ember teljes részletében kíváncsi volna rá.  Ám a szavak, még is tudnak jelentős részleteket felidézni az olvasó számára. Olyan jelentős részletek, amelyek a születendőre meghatározó jellegben kihatottak. Így hát, mikor 136 évvel ez előtt, a hideg téli éjjelen felsírt az édesanya által világra hozott baba, Seiran hivatalosan is megkezdte életét a shinigamik némileg korruptív világában.
Abban az időben a Seireitei körül különböző felfordulások zajlottak. A nemzet megannyi háborúban vett részt, amely belső káoszt szült. Kapitányok jöttek, s mentek, és gyakorta azt sem lehetett tudni, hogy másnap éppen kit fognak szolgálni a köznemesi házak. Talán csak a véletlennek volt köszönhető, hogy ilyen szempontból a Fon- ház kivételes szerencsének örvendett. Hiszen akkor még ritka volt, hogy egy köznemesi- ház kimondott szolgálatban állt volna egy arisztokrata család alatt. Azonban a Fon- ház voltaképpen a Shihouin család állandósult testőrségét, képezte, amelynek jelzése a maguk különleges viseltetése volt. Csak úgy hívták őket "a fekete ruhások". Voltaképpen igaz is volt, hiszen a Fon- ház játszott közre a ma is létező különleges erők egyenöltözetéhez. (Még akkor is, hogy ha magát a Titkos Alakulatot a Shihouin-ház találta ki.) Tehát ennek a különleges helyzetnek köszönhetően tért el a család belső törvényei a többihez képest. Számukra a politikai lét voltaképpen nem jelentett semmit. A házasságok is inkább a beházasodni kívánó személyiségén függött. Egyetlen olyan shinigamit sem viseltek el, akik nem viseltek a Seireitei iránt hűséget. Tehát gyakori módszerük volt, hogy ha a család egyik tagja beleszeretett egy férfiba, akkor azt előbb leellenőrizték. A házasság csak akkor jöhetett létre, ha az illető átment az általánossági vizsgán. Ám, még ha alkalmas is volt, igazából rá kényszeríttették a család funkcióját. Éppen ezért, mikor Aihara Ebiso és Fon Hinata (Feng) házassága érvénybe lépett, Ebiso is különleges kiképzésben vett részt. Ahogy teltek, múltak az évek, viszont a pár, néhány gyermekkel hálta meg a családot. Az utolsó születés azonban egy tragédiába fulladt, aminek következménye az édesanya halála volt. Ebiso ekkor ugyan elhagyta a házat, de a gyermeket nem vihette magával bizonyos okokból kifolyólag.

~ 1. szakasz (Keigun) ~


Seiran edzése társaihoz képest nagyon korán vette kezdetét. Mindössze hat éves volt, amikor részt vett az első edzésén. Négy éves kora óta pedig tudatosan építették fel neveléssel erre az alkalomra. Sajnos már a kezdeti szakasz nagyon meghatározó volt, így ritka alkalmak egyike volt, ha éppen úgy játszhatott, mint a legtöbb gyermek. Tehát hatéves kora kezdetén kezdte meg az első edzését. A tehetségesebbek tanították, akik a családjából kikerültek. Valamiért Seiran, az akkori vezetője a háznak (az önmagáról elnevezett fiút) tehetségesnek vélte. Halott leánya is igen tehetős harcos volt, így próbált a kicsinél is erre építeni. Gyanúja rövidesen be is bizonyosodott, amikor a gyermeket alig 12 évesen a képzéseknek köszönhetően felvették az Akadémiára. Ezek az évek kiváltképpen különlegesek voltak a kis Seiran számára. Az elzárt közegből kiszakadva meg tanult normálisan viszonyulni társaihoz, és a korai egoizmusán is túl tett. Egyáltalán nem mondhatni, hogy gondok nélküli évek voltak ezek. Ugyan a legtöbb képzettségből viszonylag jól teljesített, a zanpakutoval hatalmas gondjai akadtak. Még társai hozzáképest nagyon hamar rá jöttek a lélekölőjük nevére, addig ő nagyon kemény edzések árán fért ehhez hozzá. Már akkor jellemezte őt az a bizonyos felfogás, hogy a verekedést tartja hatásosabb módszernek. A vizsgáját végül is sikerült letennie, de csak egy titok, avagy megállapodás miatt. Seiran az utolsó beszélgetése folyamán voltaképpen kiveszekedte a zanpakutojának nevét. Az pedig elárulta neki, de a vizsgát követően a penge egyszerűen szilánkokra tört. Azóta a tőr regenerálódott, de a két fél ellentétei okán nem képes a zanpakutoja első szintének megidézésére.
Shinigamivá vállásának következtével további két évet töltött el a Fon- ház felügyeletében. Ebben az időszakban ingázott a kamaszkori problémásabb, és problémától mentesebb területén. Számos dologban kellett részt vennie, de szerencsére aránylag volt ideje a barátok szerzésére, illetve ápolására. Rengeteget edzett, és tanult. Betekintést nyert a komolyabb harcművészetekbe, és politikai valamint gazdasági tanokba. Cseppet sem volt könnyű, hiszen ez az időszak voltaképpen 18-19 éves korát tette ki. De magas kíváncsisága miatt, meg mert legjobb barátja saját unokatestvére volt, így neki tulajdonképpen játéknak minősült az egész. Habár a fegyelmezettségével sokáig gond volt, de amint a Shihouin- ház engedélyezte a testőrség szolgálata alól való kilépést, a Nibantai azaz a Gotei szolgálatába állt. Valóságos buzgósággal tekintett az első kapitányára Shihouin Yoruichire, aki az akkori legkeményebb Onmitsukidou kapitánya volt. Megvoltak az újoncok felé a követelményei, de Seiran mindig igyekezett jól teljesíteni a szakaszedzéseken. Az első szolgálata a Keigun, vagy is a kapitány alá tehető. Ez pedig jelezte a hivatása felé mutatott elkötelezettségét. Addig-, addig edzett még nem csak az osztag, de az onmitsukidou tagjává is válhatott. A keigun volt számára a legértékesebb évek egyike. Noha a legnehezebb is volt, amikor néha olyan ügyekben kellett eljárniuk, amit nem tartott helyén valónak, sikerült meg tanulnia a törvényeket maga elé helyezni. Így a keigun volt az, amely hűségre, fegyelmezettségre és szabályok szerinti maximalista eljárást tanította meg neki. Néha kissé elvetemült egységnek vélte, de akinek sikerült oda bekerülnie, az egy idő után rá jött, hogy még is miért az onmitsukidou legrangosabb egysége.
Azonban a sors kegyetlen iróniát játszott vele az éves ellenőrző vizsgán. Bekerült egy olyan modul a vizsgába, amely addig nem volt kötelező jellegű az újoncok számára. A türelmi időt önkényesen törölték el, így Seiran tulajdonképpen megbukott a titkos onmitsukidou kézjelek tesztjén. Még nem tudta tisztán alkalmazni ezeket a keigun számára legfontosabb közlési rendszereket. Így hát alig két év szolgálata után lefokozták a riteitai szakaszba.

~ 5. szakasz (Riteitai) ~


Eléggé hosszadalmas időt, nagyjából két évtizedet szolgált ebben a szakaszban. Ám cseppet sem sikertelen időszaknak könyvelhető el. Habár a családdal akadtak fenntartások, mi szerint kissé csalódottak voltak Seirannal kapcsolatban, ő még is ki állta a kapitánya által elrendelt próbát. Nem igazán esett jól neki ez a lefokozás, de legalább sikerült megértenie, hogy a keigun miért is az onmitsukidou legrangosabb egysége. A riteitai első időszakban bizonyos szinten könnyű volt. Amikor viszont a shinigamik ismételten háborúkba keveredtek, az üzenetek hordozása cseppet sem volt könnyű. Rendkívülien oda kellett figyelnie a pontosságra, és siettségre. Valamint meg kellett tanulnia a Seireitei összes eldugott zugának is a helyét, térlátásban szerzett ismereteket. Különböző üzenetszállítási modulokat, és stratégiákat kellett megtanulnia. Ekkor kezdte el a pszichikai terrorviselést. Hiszen tanulni azt, hogy ne tudjanak kifaggatni, és beépíteni ezt a tudást nem volt oly' könnyű. Majd két évtizedébe került pontosan megtanulni a szakmai követelményeket, minek végeztével áthelyezték. Ennek legfőbb oka az volt, hogy még ő a rireitai szakaszában szolgált, addig a Fon- ház egy tehetséges sarját kinevezték kapitánynak. Nem volt kérdéses, hogy Soifon házának hírnevét némileg ápolgatva az onmitsukidou, és a Shihouin-ház köteléke alatt, felfokozta Seirant az Internálási egységhez.

~ 3. szakasz ~


Életének leghosszabb szakasza az Internálási egységben zajlódott, az itt töltött 86 év volt szakmájának legösszetettebb része. Tulajdonképpen nem, hogy csak szakmai téren kezdődött el a komolyabb fejlődése, de a társasági élete is ebben az intervallumban indult meg. Az internálási egység nagyon új volt a számára. Eleinte nehezen is illeszkedett bele ebbe a titkos társaságba. Nem szokott hozzá, hogy az ottani közegben minden egyes mozzanat voltaképpen titkos. Hozzá kellett szoknia, hogy a munkát elkülönítse a magánéletétől. Ez különösen nehézséget jelentett neki, mert éppen egy komolyabb kapcsolatban volt a Yonbantai egy tisztjével. Ám idővel még is sikerült megküzdenie az esettel, hogy munkájáról nem beszélhet. Ugyan számos magánéleti vita keletkezett ebből, de a nő csak megértette, hogy Seiran nem beszélhet munkájáról. Mindig pontosan oda figyelt, hogy csekély információt se adhasson ki a Féregboly létezéséről, és arról, hogy hol kellett őrködnie a szakaszparancsnok alatt. Noha az Internálási egység nem egy kimondott harci alakulat, vagy olyan specialitással rendelkezik, mint pl. a riteitai, ennek ellenére a napi több edzés is adott volt. Az egység számára előírt volt a hakuda specializáció, hiszen egy- egy lázadás leverésekor tilos volt a zanpakuto, avagy bárminemű fegyver használata. Hosszú évtizedek szokványos, még is boldog időszakot jelentették életében. A nő személyében találta meg számára az oltalmazó társat, aki egy- egy kétségbe esettségében gondosan viselte gondját. Rengeteg erőfeszítés, és mentális terror kellett ahhoz, hogy a Féregbolyhoz hozzá tudott szokni. Ennek fejlődésével párhuzamosan fonta szorosabbra kötelékét szerelmével. Idővel megházasodtak, de egészségügyi okok folytán gyermek nem született ebből a házasságból.

~ 10 évvel ezelőtt ~


Rengeteg vezető váltás közepette, egy nap szolgálata közpén kereste fel a keiratai parancsnoka egy bizonyos ügyben. Tekintettel, hogy Seirannak remek kapcsolatai voltak az onmitsukidoun belül, így a parancsnok nem volt rest néhány órára kölcsön adni beosztottját a másik egység vezetőjének. Ő akkor még nem tudhatta, hogy még is miért keresték fel, csupán annyit mondtak neki, hogy mennie kell. Rukongai egy viszonylag közeli körzetében történt az eset. Az egység, egy szökésben lévő shinigamit üldöztek, akinek nyomára évtizedekig nem bukkantak rá. Holmi egyszerű lélekként kezdte a pályafutását, míg be nem házasodott a Fon- házba. Felesége halála után pedig megkísérelte elhagyni a szolgálatát, ami bizony szabályba ütközőek voltak. Tán csak a sors iróniája lehetett, hogy három személy egy légtérbe keveredhetett. Seiran felesége bukkant rá napokkal ezelőtt a betegre, akit ápolni kezdett. De senki sem számított arra, hogy ez a beteg nem más, mint Seiran apja, és a Fon- ház által üldözött személy egy és ugyanaz. Amint a keiratai parancsnoka kiadta a parancsot, rátörték az illetőkre az ajtót. Seiran lába padlóba gyökeredzett. Nagyon régi képekből tudta, hogy ki az apja, de ő mindvégig halottnak hitte, hiszen a család vezetője sohasem beszélt neki ezekről, a dolgokról áthatóbban. Ott állt vele szemben az apja, és felesége, aki még csak nem is tudott semmiről. Balsors fonta körbe az épületet, és a vidéket. A drámai esemény kellős közepén csapott le egy hollow banda, amelyre menteni sem lehetett, se a rabnak minősülőket, se a társakat. Súlyos sérülésekkel találták meg Seiran testét az égett romok alatt.
Az ébredés meg, súlyos volt. Nem csak lelkileg, de fizikai sérülései sem voltak könnyűek. Egy évébe telt, mire a feleségének, és apjának elvesztésének tragédiáját fel tudta dolgozni. Fokozatosan épült le, majd az akkori kapitányának segítségével ismételten vissza dolgozta magát. Viszont lelki instabilitása gyanánt eltanácsolták az Internálási Egységből, és ingázni kezdett a szakaszokban. Hol az egyikbe helyezték ki, hol a másikba. Egészen addig ingázott, míg Verashu Suwun nem foglalta el a sōshireikan pozíciót az onmitsukidoun belül. Fokozatosan kialakult barátságuk okán, kinevezését követő pár hónapon belül ismét a keigun tagjává vált. Rengeteg lépcsőfokot, és rengeteg tapasztalatot kellett szereznie ahhoz, hogy ismételten a keigun tagjává érhette ki magát. Sikerült az évek alatt oly' tapasztalatokra szert tennie, amelynek segítségével sikerült kilábalnia a lelki válságából végérvényesen. De az élet megajándékozta őt egy titkos szállal, amelyre csupán a véletlen folytán jött rá. Egy találkozáskor, amikor sérülését a yonbantainál pont az-az az illető látta el. Valamiért különös érzést táplált iránta, így az utána nézését követően végül is kiderítette Seiran a maga titkát. Attól a naptól kezdve pedig egy olyan titkot hordoz a szívében, amit soha senkinek sem adná. Egyelőre még nem jutott el odáig, hogy elmondaná az illetőnek, csupán csak figyeli őt, és titkon vigyáz rá. De elképzelhető, hogy a jövőben ez is változni fog. Addig is remélhetőleg már nem sok szakmai kiugrásokon kell részt vennie.

[size=16]~ Kinézet[/size]

185 cm rendkívülien edzett, sportos testalkattal rendelkező egyén, amely gyakorta emeli ki társai közül. Bőre színe fehér, melyen különböző helyeken meglátszanak a harcok közben szerzett sérülések. Tépett vágású haja és kék szemei vannak. Jellegzetes ismertetőjegye az állának bal felén található anyajegy. Öltözete leginkább az onmitsukidou egyen öltözete, vagy éppen egy egyszerű shinigami egyen öltözet. Magánéleti kiruccanásakor viszont emberi világra jellemző öltözetet ölt magára. Ez esetenként eltérő, de a kimonot egyáltalán nem szereti. Szerinte zavarja a mozgásában, de néha családja bizony ráerőszakolja, aminek nem mondhat ellent. Van egy szerencsét hozó nyaklánca, amelyet még halott kedvesétől kapott, ezt mindig hordja. Tulajdonképpen minimális mennyiségű ékszert hord, de csak mértékkel.

[size=16]~ Jellem[/size]

Seiran kis korától kezdve tudatos, és szigorú neveltetést kapott. Mint a Fon- ház egy tagja, kötelezettsége volt a családnak kitűnő Shihouin testőrt, és egyben onmitsukidou hű shinigamit nevelni belőle. Munka időben rendkívülien fegyelmezett, és tiszteletteljes a felettesei irányában. Munkáját összeszedetten, és precízen intézi. Munka mániás, feltehetőleg ennek köszönheti azt, hogy ott van a veteránok közt, akik mindent megjártak már. Szeret rengeteget olvasni, és edzeni szabadidejében. Elkötelezett és felelősségtudatos, egy parancsot sem utasítana vissza, amennyiben azt az onmitsukidou szabályaival megengedik. Legtöbb tagtól eltérően nem jár vakon a kapitánya, és hadnagya valamint a tagok irányában. Talán ő tudja a "legjobban", hogy gyakran a társak között tűnnek ki árulók. Ez a bizalmas, még is bizalmatlan álláspont sajnos az élete minden területére kiterjed. Valószínűleg ezért is alakít ki nehezen kapcsolatokat, de aki eléri nála a bizalmat, arra mindig derűvel gondol. Nem kedveli hirtelenséget, sőt keményen ki is nevelték ezt személyiségéből. Annyi pszichikai terroredzésen, és titkos munkán van túl, hogy idegzete szinte áttörhetetlen. Képes órákat eltölteni egy olyan személy mellett, aki normál esetben idegrohamba vinné a másikat. Neki ez nem jelent gondot, meg tanulta kezelni az ilyeneket. Hihetetlenül ragaszkodó tud lenni, van benne egy különös mentalitás, amit sokan nem szoktak megérteni. Ha valaki nem is barátja, akkor sem lenne képes hátra hagyni, csak ugyan az ilyen esetekben érzéketlen reagálása miatt ijesztő lehet. Megvannak a saját módszerei, amiket ő maga fejlesztett ki, vagy tanult a régiektől. Kedveli a jó időt, a cigarettát, és a pókert. A sok stressz, és kemény munka mellett azért tud lazítani is, csak több idő kell neki, hogy elengedje magát. Van egy notesze, amibe titkos jelekkel szokott feljegyezni magának mindenfélét egy- egy illetőről. Igazából rengeteg ilyen szokás ragadt rá. Egy mondatba foglalva pedig, ha nem vált volna az onmitsukidou tagjává, akkor egyértelműen a legtöbb belső tulajdonsága megegyező lenne a 3. osztag kapitányáéval, akihez titkon rokoni szálak fűzik.

[size=16]~ Zanpakuto[/size]

Neve: Hahen (szilánk)
Fajtája: Erő
Shikai parancsa: Kaware, Hahen! (Változz, szilánk!)
Shikai kinézete: Hívó szó elhangzása után, a normál kunai késre hasonlító fegyver átvált, egy hatalmas kaszává. Ennek fémnyele majdnem két és fél méter hosszú, valamint pengéje másfél méteres görbített hosszal rendelkezik. Maga a shikai különlegessége a fegyver átváltozása, ám ennek a fegyvernek a súlya akkora, hogy a viselője egyszerűen nem képes felemelni. Noha, nem igazán a súlyra helyeződik a hangsúlyt, hanem a lélekölő és a shinigami közti kapcsolatra. Seiran nagyon ritkán használja a zanpakutoját, feltehetőleg pontosan ezen okokból kifolyólag.

[size=16]~ Szeret-nem szeret[/size]

[size=14]Szeret:[/size]
 • Seireitei News
 • Onmitsukidou
 • Edzés
 • Bájos hölgyek társasága
 • Póker
 • Konyakos bonbon
 • Rejtvényfejtés

[size=14]Nem szeret:[/size]
 • Kotomi és Vera kínzásait a sütikkel
 • Ricsajozást
 • Előítéleteket
 • Tabu témákat
 • Történelem könyvet játszani
 • Megalomániásokat
 • Értelmi fogyatékosokat (Van belőlük elég a Féregbolyban xD)
 • Az agytrösztöket

[size=16]~ Felszerelés(ek)[/size]

Ugyebár szakmai előírásnak megfelelően munka idejében a bőrruhában van, ám ez alatt számos kisebb eszköz megtalálható:
 • Néhány éles kunai kés.
 • Egy öv, amin számos kisebb és nagyobb shuriken van.
 • Két bokapánt, amibe akupunktúrás (félig bénító méreggel átitatott) tűk vannak bele mélyesztve.
 • Három szál ginjotan, amellyel két karja és hasi része van betekerve. Enyhe, de még is fontos védelmi kötése.
 • Egy igen vékony, de erősen edzett fémből készült, ezüstös fényű másfél méter hosszú lánc, amely általában mellkasán átlósan van feltekerve.
[size=9]Természetesen minden eszközét (kivéve a ginjotanokat) le szokta adni, ha ne tán a Féregbolyba kellene lemennie.[/size]
« Utoljára szerkesztve: 2015. Aug. 12, 20:16:34 írta Ootoribashi Roujuurou »

Karakterlap

Soifon

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 42

Hírnév: 0

Infó

Tárcában: 0 ryou

Technikatár
Ajándék küldése • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:Fon Seiran
« Válasz #1 Dátum: 2015. Aug. 12, 20:15:28 »
Örömmel tölt el, hogy egy ilyen szilárd jellemű, kötelességtudó, engedelmes és keményen dolgozó shinigami lett magából, Seiran. Talán még halványan pislákol a remény arra, hogy a 2. osztag hírneve nem fog tovább süllyedni amíg ilyen tisztességes tagjai is vannak. Az engedélyei tudomásom szerint megvannak a multi indítására, és bár találtam helyesírási hibákat, ezek mennyisége és jellege nem ront az előtörténet minőségén, melyet ezennel ELFOGADOK.

Szint: 1.
Lélekenergia: 5000 LP
Kezdőtőke: 7000 ryou
Osztag: 2. osztag

Kap ingyen öt darab animében és mangában is szereplő, szintjének megfelelő technikát, mint minden shinigami. Ezen felül Onmitsukidou-tagként ingyenesen jár az Éjféli Bőrruha nevű eszköz is.

Képzettségei:
- Zanjutsu
- Hakuda
- Kidou
- Shunpo
- Zanpakutou
Minden képzettségére kap automatikusan 1 pontot, ezen kívül további 14 pontot oszthat szét közöttük. Részletekért ide kattintson.

Mihelyst elkészítette az adatlapját és bejelentette a pontelosztását (topik), hozzákezdhet a játékhoz. Jó munkavégzést és sok sikert a karakter kijátszásához.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Aug. 12, 20:16:19 írta Ootoribashi Roujuurou »